Nagytestvér

Falon átlátó radarok és ?szúnyog? drónok

A kép csupán illusztráció, ilyen "szúnyog" drónok még csupán számítógépes grafika formájában léteznek
A kép csupán illusztráció, ilyen “szúnyog” drónok még csupán számítógépes grafika formájában léteznek

A davosi Világgazdasági Fórumon Margo Seltzer arra figyelmeztetett, hogy eljön az idő, amikor az állam megbízásából miniatűr ?szúnyog? drónok vesznek majd DNS mintát az emberektől.

Seltzer, a Harvard Egyetem számítástechnika professzora, elmondta a résztvevőknek, hogy

?a klasszikus értelemben vett privát szféra ma már nem megvalósítható? illetve ennek a köztudatban élő formája már halott.?

Seltzer azt jósolja, hogy a közeljövőben a szúnyogméretű robotok nemcsak DNS mintavételre lesznek képesek, de folyamatos megfigyelés alatt tartanak majd mindenkit.

?Nem az a kérdés, hogy meg fog-e történni, mert már most is ez van,? mondta Seltzer a megfigyelt társadalom kérdéséről. ?Egy megfigyelt társadalomban élünk.?

A davosi panel egy másik felszólalója, Anthony Goldbloom, akinek fejlesztéseit a NASA is használja, úgy gondolja, hogy a fiatalokat már nem érdekli a privát szféra vagy a magánadatok védelme, illetve, hogy megfigyelik-e őket. Gondolkodás nélkül feladják ezt a jogot a kényelemért cserébe.

Közben Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója minden alkalmat megragad, hogy az Internetes agyimplantátumot népszerűsítse. A Davosban egybegyűlt elitnek is elmondta, hogy a világháló, mint külső koncepció, hamarosan ?eltűnik?.

range-r-radar-police-radar-can-see-through-homes

Szintén a körénk épülő rendőrállam hatalmának erősödését demonstrálja egy néhány napja a legtöbb hírportált bejáró hír, miszerint már vagy 50 amerikai rendfenntartó egység rendelkezik a falon is átlátni képes radarral, ráadásul már több mint két éve használják a nyilvánosság tudta nélkül. Ez azért is aggályos, mert az amerikai bíróság állásfoglalása szerint bírói engedély nélkül tilos házkutatást végezni, márpedig a falon átnézés is ennek minősül.

Ezek a radarok tulajdonképpen rendkívül kifinomult mozgásérzékelők, amelyek rádióhullámok segítségével akár 15 méter távolságból is képesek érzékelni a legapróbb mozgást, például egy ember légzését.

Források: Infowars.com, USA Today

Kapcsolódó: A megfigyelt társadalom

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

 1. sziasztok
  Na akkor jön el az én időm ugyanis redőnyöket meg szúnyoghálókat gyártó vállalkozó vagyok.
  Majd dölnek csak a megrendelések a stabil szúnyoghálókra.

 2. Megfigyelt társadalom? Hááát… az a megfigyelés igencsak SZELEKTÍV.
  Azt továbbra is képtelenek kinyomozni a sündőrök, hogy ki lopta el a Mari néni tyúkját és a Pista bácsi biciklijét

  1. Kedves PAPY_ON_BOARD!

   Nem a fejletlen vagy még meg nem lévő műszerek miatt nem tudják kideríteni, ezt garantálom neked (Y)
   A NEM akarom kideríteni. Ha a büntetés végrehajtás, rendőrség, végrehajtó szervek úgy végeznék a munkájukat, ahogyan kellene, akkor már csordultig lennének a börtönök. Minden a pénzről szól. Nem csukhatunk le mindenkit, akkor kit fogunk megfigyelni, keresni,
   Minden így működik lásd: gyógyszeripar. Tünetet kezelsz!
   Ezek a rendvédelmi szervek ugyan olyan módon működnek, csak tünetet kezelnek. Nem a gyökerénél kezelik a problémát.
   Hagyják, hogy tevékenykedjenek.

   1. Ez nagyon sötét kép kedves Dávid. Létezik lehetetlen a bűnüldözésben: a tyúk már talán addigra nincs is életben még csak nem is kotkodácsolhat egy másik udvarban. A biciklivel is elmentek, sőt túladtak rajta 🙁 ezeket a dolgokat BELÜL erkölcsileg kell kezelnünk és kinek ha nem nekünk: áááá rendőrök … a börtön nem fenyegetés éhség ellen 🙁 – persze bűnözés nemcsak ekkor jelentkezik, sőt 🙁

   2. Ha már büntetés végrehajtás – bár én sokkal inkább a rehab híve vagyok – és anyagi gondok: ami egy katonának megfelel harci környezetben, az a rabnak ideális. Lásd Tent City.
    Ilyen intézményeket nem is kellene sokáig működtetni, olyan elrettentő erővel bírnának ezen az éghajlaton…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend