Klímaváltozás

A sarki jég nem olvad, mondja a szakértő

climate-change

Forrás: express.co.uk

A sarki jég nem csupán sokkal stabilabb állapotban van, mint ahogy azt a klímaszakértők egykor jósolták, de vastagabb is, mint korábban hitték.

A tudósok évek óta mondják, hogy az emelkedő hőmérséklet miatt a jég mindkét sarkvidéken ijesztő mértékben vékonyodik, veszélyes szintre emelve a tenger szintjét a világon, nemcsak a sarkvidéken élő állatokat, de városokat is veszélyeztetve ezzel.

Az ijesztő jóslatok azonban új megvilágításba kerültek néhány hete, amikor a legújabb kutatások kimutatták, hogy az Antarktisz jege igazából vastagodik.

Emellett olyan bizonyítékok is napvilágra kerültek, amik arra engednek következtetni, hogy a jegesmedve populáció sincs veszélyben.

A Woods Hole Oceanographic Intézet óceánkutatója, Ted Maksym egy víz alatti robot segítségével mérte a jég vastagságát.

A tanulmányában közzétett eredmények minden eddigi tudományos feltételezésnek ellentmondva azt mutatják, hogy a jég sokkal vastagabb, mint azt az elmúlt 20 év során tett jóslatok alapján feltételezték.

?Az Antarktisz igazából növekszik és az elmúlt hónapok bizonyítékai azt mutatják, hogy a sarkvidékekkel kapcsolatos feltételezések tévesek,?

– nyilatkozta Dr. Benny Peiser, a Globális Felmelegedés Irányelv Fórum (GWPF) tagja.

?A jég mennyisége rekord magasságokban van, ami azt jelzi, hogy valami az előrejelzésekhez képest ellentétes irányban dolgozik. A legtöbb ember azt gondolja, hogy a jég olvad? pedig nem. Ez egy hatalmas kellemetlenség, ami most utolérte a klímaváltozással riogatókat, akik azt jósolták, hogy a sarki jég hamarosan teljesen elolvad.?

Az elmúlt hónapban közzétett műholdfelvételek azt mutatják, hogy a jég az Északi-sarkon is jobban bírja a klímaváltozást, mint azt sokan gondolták.

A CryoSat-2 európai űrkutatási ügynökség műholdjáról érkezett adatok azt mutatják, hogy az északi-sarki jég 2014-ben az elmúlt öt év átlaga felett van és sokkal vastagabb a 2011-ben és 2012-ben mért negatív rekordhoz képest.

globalwarming-fraud

A jég mellett sokan a jegesmedvék miatt is aggódtak, azonban egy néhány hónappal ezelőtt elkészült jelentés szerint alaptalanul.

Dr. Susan Crockford, a kanadai Victoria Egyetem evolúciós biológusa szerint egy igazi ?sikertörténettel? állunk szemben.

A Globális Felmelegedés Irányelv Fórum előtt nyilatkozva elmondta, hogy a jegesmedve populáció messze meghaladja a hivatalos becsléseket és a valóságban 20-25.000 helyett inkább 27-30.000 egyedhez közelít.

?Az emberek azt mondták, hogy a sarki jég olvad, ezért a jegesmedvék ki fognak halni. A jegesmedvék jól vannak,? mondta a kutató.

Egyes szakértők természetesen azonnal megtámadták az új információk helytállóságát, arra hivatkozva, hogy a műholdfelvételek alapján nehéz megítélni a jég vastagságát, illetve, hogy ilyen kérdésekben nem szabad néhány év adataira támaszkodni.


Kapcsolódó videó:

Előző posztKövetkező poszt

63 hozzászólás

  1. Valóban,mindenkinek magának kell rendszereznie,értékelnie a tényeket,adatokat: mit hisz el és mit nem.
   Át kell nézni a Föld átlaghőmérsékletének alakulását az elmúlt évszázadban,a sarki jégsapkák nagyságának változásait az utóbbi években.Vajon a hőmérséklet (eseti) emelkedését követi-e vagy megelőzi a széndioxid koncentráció növekedése?
   Vajon a széndioxid vagy a vízpára felelős inkább az üvegházhatásért? Vajon a széndioxid koncentráció vagy a felhők,méginkább a 11 éves napciklusok felelősek a Föld hőmérsékletéért? A Föld történetében volt már a jelenlegi tízszeresének megfelelő CO2 koncentráció, a jegesmedvék láthatóan túlélték. Sajnos az un “szakértők” szavahihetőségét erősen korlátozza,hogy ha a globálisfelmelegedésbiznisz bedől, 90 %-uk elveszíti az állását. 🙁

 1. Az un “klímaváltozás” “globális felmelegedés” egy hazug blöff,amivel a VALÓDI veszélyekről akarják elterelni a figyelmet: a folyók ciánozása,a talaj vegyszerezése, rákkeltő dioxin és szálló por, mérgező nitrogénvegyületek légkörbe engedése, amelyekből kis koncentráció is toxikus.A környezetszennyezésből igen kisszámú ember profitál,a többség nyeli a mérgeket. Ezzel szemben a propaganda az,hogy a széndioxid a méreg (amit mindannyian kilélegzünk),épp ezért szégyelljük magunkat egyszerűen a létezésünkért,vagy,ha felkapcsoljuk a villanyt,beülünk az autóba. Közben El Gore-ék kiprivatizálták a Föld légkörét, most már az ő tulajdonuk és árusítják is,széndioxidkvóta formájában. Az időjárés sajátja,hogy jár, a klíma pedig változik.Nálunk kicsit melegebb volt,Észak-Amerikában pedig minusz 20-30 fok és kétméteres hó.

  1. Így igaz! De, most még örömmel konstatálták is a “tudósok”, hogy a magas széndioxid tartalom miatt burjánzásnak indult a növényzet….! Nálunk ezt már általános iskolában tanítják a gyerekekkel….! ( Nem tudom, de úgy tűnik, hogy sokan szerezték a diplomájukat az “ecseri piacról”….!)

 2. …és aztán jönnek az agyoniskolázott tudósok, és egy szép napon azt kezdik mondani, hogy a föld mégiscsak lapos…

  1. Respect.
   Szerintem ebben a kérdésben egy pillanatra lépjetek túl a szakembereken, és egyszerűen nézzetek ki az ablakon.
   December-január, és nem ritkák a +10 +15 fokos hőmérsékleti maxos napok.
   Dec 10.-én érik a paradicsom az erkélyen. Röhej.
   Én még gyerekkent éltem meg a 80-as éveket, gyakorlatilag így nézett ki időjárási szempontból:
   November közepén – de legkésőbb Mikuláskor – leesett az első hó és már rohantunk is szánkózni a közeli domboldalra.
   Innentől kezdve március (! ) elejéig ez a hóréteg folyamatosan kitartott, néha visszaolvadt belőle, aztán újra esett rá – gyakorlatilag 3 hónapon keresztül fixen biztosítva volt a szánkózás lehetősége.
   Keményen be kellett öltözni a csúszkáláshoz úgyanis alapeset volt a -10 -15 fok, de nem voltak ritkák a -25 -32 fokok sem!,
   de nem 1-2 napig hanem heteken át.
   Aztán eljött a március eleje közepe, és a sokszor 30-40cm-es egybefüggő hótakaró egyszerre leolvadt.
   A 90-es években kezdett szemmel láthatóan változni a klíma, egyre többször volt foltos nem összefüggő a hótakaró és plusszos a hőmérséklet.
   A 2000-es évek pedig elhozták a hó és fagymentes teleket, a mai kisgyerekek csak a meséskönyvből ismerik a téli szánkózás és hóemberépítés örömeit.
   A múltkor egy boltban elmeséltem a “háromhónaponátlehetettszánkóznisíelni” sztorit egy 18 körüli eladó csajszinak,
   kiröhögött, azt hitte hülyítem. 🙂
   Nem – mondtam – tényleg így volt.
   Nem hitte el.

   Felesleges szembemenni a tényekkel, – az évmilliók alatt felhalmozódott fosszilis energiahordozókat gyakorlatilag 70-80 év alatt beleégettük a légkörbe – ezt nem fogjuk büntetés nélkül megúszni.
   Kikeltek a záptojások – eljött a következmények kora.
   A bűnhődés kemény és kegyetlen lesz.

   1. Az,hogy mifelénk melegebb van ,mint régebben,az nem feltétlenül jelenti azt,hogy az egész Föld melegszik. Azokat a plussz fokokat máshol bepótolja.

    1. Pont ezt akartam mondani én is. Lehet, hogy itt érik a paradicsom decemberben, de máshol (Nagy-Britannia, Izrael, USA, stb.) viszont esik a hó ősszel, méghozzá olyan helyeken is, ahol ez korábban télen sem fordult elő. Szerintem pontosabb képet kapunk erről, ha a Föld egészét nézzük.

    2. … és mindez csak úgy, magától 😀 … Nézzük megfordítva: nem “segítenének” a vegyi csíkokkal, ha nem akarnák “rendbe hozni” bár az már háborús művelet klíma-indokkal.
     Kellene ide, de most nem találom a meteorológus előadást de talán nem is baj, ha felügyelve vagyok 🙁

    3. A klíma 150 éve visszamenő mérési átlagok alapján mindenütt melegedést mutat, eltérő mértékben.
     A nem megszokott helyeken történő havazás, hidegbetörés paradox módon pont ennek, az energiával telítettebb “idegesebb” légkörnek a következménye.
     Egyszerűen több a hőenergia a levegőben, emiatt erősebbek, kiszámíthatatlanabbak a légáramlatok – ami például az egyre emelkedő számú repülőgép-incidensen is jól látszik.
     Olyan hatásokat produkálnak sok esetben pl a viharfrontok, ciklonok, ami a rutinos pilótákat is erősen megböbbenti.

    4. “A klíma 150 éve visszamenő mérési átlagok alapján mindenütt melegedést mutat, eltérő mértékben.”

     A feljegyzések szerint, ezek ciklikusan előforduló események a föld történetében. ( Pl, Grönland a vikingek idejében még termékeny volt, és nagy részét nem fedte hó. Sőt, a Szahara is zöldellő terület volt pár ezer éve. Több sivatagban találtak már emberi települések romjait. Az pedig feltételezi, hogy a környező vidék termőterület volt, hiszen az akkori közlekedés nem volt olyan fejlett, és gyors, hogy több ezer, vagy akárcsak több száz kilométerről is szállíthatták volna az élelmet. stb. De ez történt az arab félszigettel is. )

     “Egyszerűen több a hőenergia a levegőben, emiatt erősebbek, kiszámíthatatlanabbak a légáramlatok….”

     A hőenergia kisugárzik az űrbe, ha nincs felhőzet, és kellő páratartalom a levegőben, ami visszaverje. ( Pl, a sivatagok is ezért hűlnek le éjszakára fagypont alá. ) A por, és korom pedig jó, és szükséges a csapadékkondenzációhoz. És, amikor az megtörténik, akkor az az esővel, ill egyéb csapadékfajtával visszakerül a felszínre. Pl, még vannak légköri jelenségek, amelyeket csak pár éve fedeztek fel.

     Jól meg van tervezve ez!

   2. Ghostcat, ha nem ismernénk egymást, mert hát ki tudja 🙂 … akkor szívesen venném fel Veled a kapcsolatot. A weboldalon megtalálsz. (Nagyon érdekes volt az orosz és amerikai stratégiai gyengeséggel kapcsolatos hsz-ed. Respect!)

   3. Ghostcat leírását – mint 1975-ös évjáratú – igazolni tudom, egyébként pontosan a -25-32C írtam volna én is, ez meg is lepett.

    Ghostcatnak igaza van a bűnhődés kemény és kegyetlen lesz… max 5 év és itt lesz az energiaválság, összeomlással és atomháborúval (ez talán visszahűt egy kicsit, de nukleáris telet NEM fog okozni)… aztán az északi félteke, Afrika és Ázsia nagyobb része nagyon más világot fog élni… ha meg valami csoda következtében elmaradna az atomháború, de még az energiaválság is, akkor jön az, amire Ghostcat fentebb utalt.

  1. Lenne egy kérdésem:

   Az időjárást nem olyan elemek (emberek) manipulálják-e, mint akik a “másodikeljövetel” oldalakat is üzemeltetik, hogy az embereket ne csak testileg irtsák, hanem a túlélőket hülyítsék és lelkileg is tönkretegyék?

   Úgy látszik sátánnak igen csípheti a szemét ez az oldal, ha minden mocskát itt akarja lerakni.

   1. Kedves Erika! Az időjárás irányítása is Isten kezében van, de ha te mondod biztos átadta neki Lucifernek, hisz a jelenések könyve is írja, hogy bezony lesznek nagy fölindulások, jégeső és egyéb.

    Nehogy megbánd a sátánozást: MERT MINDEN BŰN MEGBOCSÁTTATIK, KIVÉVE A SZENTLÉLEK KÁROMLÁSA!!!!!!!!!

    MINEK KRITIZÁLOD AZ ÜZENETEKET, HA NEM IS OLVASOD ŐKET??????

    Olyan nagy biblia szakértőnek tartod magad, mint a farizeusok, de az idők jeleit nem ismered fel, még ha ez az oldal neve is az.

    1. Olyan nagy biblia szakértőnek tartod magad, mint a farizeusok, kik nem ismerték fel az Isten fiát, Jézust….

    2. Igen, isten kezében van, – a te isteneidnek a kezébe, (most még!, – de lesz ez másképp is, csak meg ne lepődj rajta …)

     És a sátánozást sem bánom, (főleg meg nem bánom.) Megpróbálja átváltoztatni magát a világosság angyalává, csak épp nem veszi észre, hogy kilóg a patája a “szent lelke” alól.

     Épp eszű, és hívő keresztény ember ilyen szennylapokat nem olvas.
     Több a hazugság és megtévesztés benne, mint a betű!

     Az idők jeleit pedig jól ismerem. Ezért is ismerem fel a gazdádat …
     13,22 Mert hamis Krisztusok és HAMIS PRÓFÉTÁK támadnak, és JELEKET és CSODÁKAT tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is. (Márk 13:22)
     11,14 Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
     11,15 Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; akiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen. (2. Kor 11: 14-15)

    1. Kedves Évi!

     Sajnos ez mind igaz! És még sajnosabb, hogy amit itt olvastál, az mind még csak a “jéghegy csúcsa”.

     Földrengéseket, hurrikánokat képesek mesterségesen előidézni.
     Az a földrengés, ami atomkatasztrófát idézett elő Fukusímában, az is ilyen volt.
     http://hu.wikipedia.org/wiki/Fukusimai_atomer%C5%91m%C5%B1-baleset
     Vagy például a sok áldozatot követelő Katrin hurrikán.
     http://www.boon.hu/mar-new-orleansban-pusztt-a-katrin/haon-news-ed02-20050829-074430
     Különböző HAARP tevékenységek világszerte:
     http://www.leleplezo.eu/?modul=oldal&tartalom=1186061
     CHEMTRAILS-t szóró repülőgépek:
     http://hu.wikipedia.org/wiki/Chemtrail
     Ilyen repülőgépekről készült fényképek:
     https://www.google.hu/search?q=chemtrail&lr=lang_hu&biw=1024&bih=644&tbs=lr:lang_1hu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yD-qVIbJJYX3UKjJg6AL&ved=0CDUQ7Ak
     (külön kiemelve ezt a képet, amelyiket valamelyik országban le is lőtték:
     https://www.google.hu/search?q=chemtrail&lr=lang_hu&biw=1024&bih=644&tbs=lr:lang_1hu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yD-qVIbJJYX3UKjJg6AL&ved=0CDUQ7Ak#facrc=_&imgdii=_&imgrc=soCxQesxXim32M%253A%3BREmCV3eEQlLyyM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.fourwinds10.com%252Fresources%252Fuploads%252Fimages%252Fchemtrial%252520plane%252520crashes%2525202.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.disclose.tv%252Fforum%252Fchemtrail-plane-shot-down-above-china-t68870.html%3B600%3B338
     Ha rákeresel ezekre, nagyon sok mindent találsz róluk a neten.
     “Összeesküvés elméletnek” próbálják beállítani, de az “elmélethez” túl sok bizonyíték társul ahhoz, hogy elmélet maradhasson.

     A legszebb, hogy a Biblia is megjövendöli ezeket, mint az utolsó idők jeleit.
     21:11 És minden felé nagy FÖLDINDULÁSOK lesznek, és ÉHSÉGEK és DÖGHALÁLOK; és RETTEGTETÉSEK és nagy JELEK AZ ÉGBŐL.
     Lukács 21:11
     (A “döghalálok” kifejezés, az ilyen “népirtások” emberi halottait takarják.)

     De fel a fejjel:
     19 És tészek csudákat az égben odafenn, és jeleket a földön idelenn, vért, tüzet és füstnek gőzölgését.
     20 A nap sötétséggé változik, és a hold vérré, minekelőtte eljő az Úrnak ama nagy és fényes napja.
     21 És lészen, hogy MINDAZ, AKI AZ ÚRNAK NEVÉT SEGÍTSÉGÜL HÍVJA, MEGTARTATIK.
     Cselekedetek 2: 19-21

     Szeretettel: Erika

    2. Igen, Erika, én viszont azzal foglalkoztam, hogy MI AZ ÚR SZERINTI “természetes” megoldás, és azt le is fogom írni. Ezekre az infókra kösz, nem volt szükségem, persze, talán még vannak akiknek igen.
     A megoldás(ok) egy irányba mutatnak, konvergálnak. Nekünk tudni kell A JÓT hiszen az Úr ránk bízta a teremtést, hogy jó gazda gondosságával őrizzük, neveljük és egészségesen éljünk benne, mindig örvendezve, Neki folyamatosan hálát adva! Az utóbbi 8 év célzott (egyetemi) tanulmányaival ezt megtaláltam, plusz olyan egyéni kutatásokkal, amit nem tanítanak (sőt). DE már harminc évvel ezelőtt is biokertészetet műveltem …
     Az “ezer év” után ugyanis “kell majd valahogy ” folytatni, amikor a GONOSZ TUDOMÁNY (a gonosz rész) az ördöggel együtt lesz letaszítva a mélységbe és megkötözve ezer évre …

    3. Kedves Évi!

     Mi szóltunk, hogy “ne menj a jégre, mert csúszik.”
     Ezért minket “vád” sem érhet senkitől. Bár ettől függetlenül még fáj, minden elvesző lélek.
     16,26 Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért? (Máté 16:26)
     Isten mindenkinek szabad akaratot adott a döntésre. Neked is! …

     8 Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
     9 Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
     Ésaiás 55:8-9

     Szeretettel: Erika

    4. Kedves Erika
     én éppen ezért vagyok az oldalon mert “fáj minden elvesző lélek” viszont eszem ágában sincs protestáns testvéreket “téríteni” ezzel SZEMBEN viszont folyamatos az ütlegelésünk, sőt Isten Egyházából való “kiakolbólításunk” ami nagy szégyen számodra/számotokra! Az elveszést tán nem a katolikus testvéreitekre értitek?! Igen különös volna … A linken egy olyan írást találsz, 1988-ból, Ratzinger bíboros tollából, ami teológiailag, filozófiailag – ugyanakkor mindenki számára érthetően – alig múlható felül.
     MAJD ha ennek minden gondolatát át is rágtad, tudsz egyetlen mondattal ÉRDEMBEN hozzászólni, akkor szólhatsz. Egyébként pedig javaslom, ne hazudj abban, hogy “mi”nem vagyunk az Úr Jézushoz tartozók
     meg még “el is veszünk” brávó ! Szerintem én eléggé MAGYARUL írok, nem pedig egy virtuális bálványimádó vagyok kizárólag a Te, a Ti elképzelésetek szerint ! ez szégyen, kedves Erika, kedves Ida és még akire tartozik !
     Kérem/kérjük, térjetek jobb belátásra ! ez egyszerű “keresztény minimum”. Szeretettel
     Éva

    5. Kedves Évi!

     Ha figyelmesen végig olvastad volna azokat amiket írtam, akkor láthatnád, hogy nem az “én szavaim azok,” amik ellen reklamálsz.
     A Biblia szavai (idézetei) azok, amit Isten ellében ki kérsz magadnak.

     És ha már ezeket nem ismerted fel, (pontos idézetmegjelölések ellenére sem,) feléled bennem egy “emberi” gyanú:
     Van-e Bibliád? vagy tudod-e, hogy mi van bele írva?, vagy Bibliaként azt ismered, amit mindenféle szedett – vedett oldalak kitekerten biblia idézetnek hazudnak?
     Mert, ha ez így van, akkor az is érthető, hogy miért nem ismered, miért nem tudsz idézni belőle, miért nem tudod az érveidet alátámasztani vele, vagy Ida konkrét kérése ellenére, miért nem tudod alátámasztani a helyes “imagyakorlatotokat” belőle.

     Egyébként, ha ez így volna, akkor sincs semmi baj. A hiányosság pótolható. Hirtelen kiadásban sem kerül, mert a neten is hozzá tudsz férni. A teljes Biblia egyszerű fordítását itt találod meg:
     https://www.biblegateway.com/versions/Hungarian-Bible-Easy-to-Read-Version-ERV-HU/#booklist
     (Mentsd el a könyvjelződbe, és bármikor kinyithatod és olvashatod.

     Szeretettel: Erika

   2. Az említett – és meglep, hogy ilyen stílusban szidalmazott – oldal igen sok gyümölcsöt hozott máris, írnak is erről és említhetem magamat …

    1. Drága Éva!
     Megnéztem ezt az oldalt, sajnos szerintem se arra tanít, ami a legfontosabb:
     személyes kapcsolat Jézussal az Igén keresztül, a személyes növekedés. Ezen az oldalon a “próféta asszony” megmondja, hogy mi a teendő.
     Ez nagyon veszélyes! Pl. Idézem az oldalról:
     “Kedves Látogató, a látnoknő az egész világ számára egy egységes formával szeretné átadni az ÉLŐ ISTEN PECSÉTJÉT minden embernek.
     Ezzel el fogjátok kerülni azok figyelmét, akik nehézségeket fognak okozni országotokban.
     A Pecsétem Üdvösségem Ígérete. Ezzel a pecséttel az Én erőm eláraszt benneteket, és nem lesz semmi ártalomban részetek. ” ÓRIÁSI MEGTÉVESZTÉS!
     Az Igében ez áll:
     Mt 24,9
     Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.

     Isten áldjon!
     Szeretettel,
     Anikó

    2. Zak. 10,2 Mert a bálványok hazugságot szólnak, a varázslók pedig hamisságot látnak és üres álmokat beszélnek, hiábavalósággal vígasztalnak; azért elszélednek, mint a juhnyáj, a mely sanyarog, mert nincs pásztora.

    3. Nem tartom 100 %-osnak azt az oldalt,. DE igen figyelemreméltónak, imacsoportba nem mentem ami szerveződött (a kiadott imák nagyon jók, itthon megvannak kis füzetben), stb. Viszont 99 %-osnak igen, éppen, mert több ELŐBB leírtak bizonyosodtak be és azok NAGYON NEM VÁRT dolgok voltak. Az egészet a Lélek hatja át stílusában, üzenetében és persze biblikus (no szerintetek Jézus Anyja nem szólhat, de szól, és ezt igei alapon IS meg tudom indokolni de most nem erről van szó).
     Ez mind együttvéve, indokolja, hogy NE “sötét szellemekre” gyanakodjunk ! Sőt !

    4. Kedves Ida, a bálványok VALÓBAN hazugságot szólnak, sőt, nem is szólnak, mert halottak és nem élők. Súlyos TÉVEDÉSBEN vagytok a “katolikus bálványimádással” kapcsolatban. Miután hazudni elég csúnya dolog, folyamatosan cselekedve súlyos bűn, mert már igen sokszor kifejtettem, hogy NINCS IMÁDATUNK – köszönjük szépen 🙂 – CSAK AZ ÚR ISTEN IRÁNT, nem értem, nem értem, nem értem, hogy ha EZT MONDOM – hiszen csak tudom/tudjuk hogy KICSODA imádatunk tárgya: egyedül az Úr ! egyedül az Úr ! egyedül az Úr ! akkor MIÉRT KELL mindig erre “visszatérni” ?! és ezzel vádolni !?
     Tudod-e kicsoda a vádló ?! “… aki éjjel-nappal vádolta őket Istenünk színe előtt” Jelenések 12.10.
     Ne hasonlíts őrá kedves Ida (abba lehet hagyni a gyakorlatot) !

    5. Ez megint FÉLREÉRTÉS kedves Anikó hiszen éppen nem olvastál arról, hogy növekedjünk az Ige által .. de ott van PERSZE ! meg lehetett keresni/találni, mivel lehet sarkítottan ezt az oldalt (minket) lehúzni (a sárba).
     És hogyan növekedjünk? Jézus megmondta mint már ANNYISZOR mondtam, János evangélium 6. fejezet (ja, ha nem hisztek, azt mondjátok! ) 48Én vagyok az élet kenyere. 49Atyáitok mannát ettek a pusztában, mégis meghaltak. 50Ez a mennyből alászállott kenyér, aki ebből eszik, nem hal meg. 51Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.
     52Erre vita támadt a zsidók közt: Hogy adhatja ez a testét eledelül. 53Jézus ezt mondta rá: Bizony, bizony, mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. 54De aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. 55A testem ugyanis valóságos étel, s vérem valóságos ital.
     56Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. 57Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. 58Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él.
     59Ezeket mondta, amikor Kafarnaumban, a zsinagógában tanított? (Jn 6,48-59).
     Ezt most innen http://www.eucharisztia.hu/szabadulas5.html kopiztam, DE MINDEGYIK BIBLIÁBAN BENNE VAN ! Csak meg kell keresni … meg kell gondolni … “Hit nélkül LEHETETLEN Istennek tetszeni !” Zsidóknak 11.6.

    6. Kedves Évi!

     Még egy utolsó, ami már régóta ki kívánkozik belőlem, és most a hozzászólásodra el is mondom:

     “no szerintetek Jézus Anyja nem szólhat, de szól, és ezt igei alapon IS meg tudom indokolni de most nem erről van szó”

     2,5 Mert egy az Isten, EGY A KÖZBENJÁRÓ is ISTEN ÉS EMBEREK KÖZÖTT, az ember KRISZTUS JÉZUS, (1. Tim. 2:5)
     Ez az Igei indoklás.

     Történelmi indoklás:
     Pogány vallásban Szemirámis volt az “ég királynője” Nimród pedig a fia. Ennek az ábrázolási módja, Szemirámisz karján a kisded Nimród.
     “Katolikus mázzal leöntve, és behozva a “kereszténységbe” Szűz Mária a kisded Jézussal lett belőle. Innét ered az a katolikus mondás is, hogy “Szűz Mária az ég királynője”, vagy “Szűz Mária a magyarok oltalmazója”, vagy “országunk a Szűz Mária országa”.

     Jézus anyja MEGHALT!
     8,19 És ha ezt mondják tinéktek: Tudakozzatok a halottidézőktől és a jövendőmondóktól, akik sipognak és suttognak: hát NEM ISTENÉTŐL TUDAKOZIK-É A NÉP? az élőkért a holtaktól kell-é tudakozni?
     Ésaiás 8:19

     12,27 AZ ISTEN NEM HOLTAKNAK, HANEM ÉLŐKNEK ISTENE. TI TEHÁT IGEN TÉVELYEGTEK. (Márk 12,27)

     Szeretettel: Erika

    7. Kedves Éva!

     Erre írtam:

     ?Kedves Látogató, a látnoknő az egész világ számára egy egységes formával szeretné átadni az ÉLŐ ISTEN PECSÉTJÉT minden embernek.
     Ezzel el fogjátok kerülni azok figyelmét, akik nehézségeket fognak okozni országotokban.
     A Pecsétem Üdvösségem Ígérete. Ezzel a pecséttel az Én erőm eláraszt benneteket, és nem lesz semmi ártalomban részetek. ?

     Zak. 10,2 Mert a bálványok hazugságot szólnak, a varázslók pedig hamisságot látnak és üres álmokat beszélnek, hiábavalósággal vígasztalnak; azért elszélednek, mint a juhnyáj, a mely sanyarog, mert nincs pásztora.

     Az üdvösség pecsétje az Ige szerint Krisztus, és a záloga a Szent Lélek: 2 Kor. 1,22 A ki el is pecsételt minket, és a léleknek zálogát adta a mi szíveinkbe.
     ?Eféz. 1,13 A kiben ti is, minekutána hallottátok az igazságnak beszédét, idvességetek evangyéliomát, a melyben hittetek is, megpecsételtettetek az ígéretnek ama Szent Lelkével,
     ?Eféz. 4,30 És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára.

     Az amulettek nem ehhez az országhoz tartoznak..! Még akkor se, ha Jézus nevében akarják adni azokat….

     ” Az egészet a Lélek hatja át stílusában, üzenetében és persze biblikus (no szerintetek Jézus Anyja nem szólhat, de szól, és ezt igei alapon IS meg tudom indokolni de most nem erről van szó).
     Ez mind együttvéve, indokolja, hogy NE ?sötét szellemekre? gyanakodjunk ! Sőt !”

     Nem úgy ítélünk meg semmit, hogy az a “Lélek hatja át stílusában”…!
     Igei e a szöveg, Igei e a forrás!

     “..no szerintetek Jézus Anyja nem szólhat, de szól, és ezt igei alapon IS meg tudom indokolni de most nem erről van szó).”

     Szeretném olvasni az igei alapon való bizonyítást.

     ” Miután hazudni elég csúnya dolog, folyamatosan cselekedve súlyos bűn, mert már igen sokszor kifejtettem, hogy NINCS IMÁDATUNK…”

     Én tettem fel már kérdéseket, amelyekre nem válaszoltál, és nem írtál igeverseket, amelyek alapján láthatnánk, hogy valóban mi tévedünk, és nem csak ti hiszitek azt magatokról, hogy igei alapon álltok. Mert szerintem azért azt nem várhatod el tőlünk, hogy azért mert te/ti bizonygatod/gatjátok, hogy nem jól értelmezzük azokat, amik ott vannak és történnek, nekünk azokat igaznak is kell, hogy elfogadjuk. És ha bennünket hazugsággal vádolsz, akkor érdemes lenne előhoznod az Igéből azokat a verseket, amelyek a ti igazságotokat bizonyítják.

     Segítségül néhány kérdést idemásolok:

     “Egyházatokban vannak-e, megtűrik-e, illetve helyeslik és bátorítják-e a következőket :
     Vannak-e olyan szobraitok, képeitek, oszlopaitok, stb, ami előtt meghajoltok, letérdeltek , imádkoztok az általuk ábrázolt szentekhez, vagy angyalokhoz? ( Itt most nem számít, hogy te teszed-e ezeket, csak az, hogy ebben az egyházban vannak-e olyanok, akik teszik, és hogy ez, ennek az egyháznak (az asszonynak) ellenére van-e?! Avagy esetleg éppen maga az egyház ( asszony) volt-e, aki ezek cselekvését , mint Istennek tetsző dolgot tanítja?!) Vannak-e szűz Máriának, illetve egyéb szentek tiszteletére emelt templomaitok? Szoktátok-e körmenetben hordozni szűz Mária szobrát, vagy egyéb szenteket ábrázoló szobrokat? Gyújtotok-e gyertyát, mécsest a szobra előtt, miután valamilyen kéréssel fordultatok hozzá, vagy valamelyik egyéb szenthez? Szoktatok-e hozzá imádkozni, hogy járjon közbe értetek az ő Fiánál? Vannak-e ünnepnapjai? Kifejezetten őhozzá intézett imáitok, énekeitek? Nevezitek-e őt ?mennyei édesanyátoknak?, ?Üdvösség Anyjának?, ?Isten gyermekeinek Anyja?, vagy egyéb néven? ?Társmegváltóként? van-e már bejegyezve, illetve úgy gondoltok-e rá? Szoktatok-e ereklyéket, szentek képeivel ellátott medálokat, ?üdvözítő , védelmi érméket? , amulettként használni? Vannak-e zarándoklataitok, amelyekkel bűnbocsánatot, illetve egyéb érdemeket akartok szerezni a magatok számára? Stb?
     Vannak-e ebben az egyházban olyan csodák, jelenések, és hasonló dolgok, amelyet a nevük fémjelez, de az ige nem támasztja alá azok igeiségét?”

    8. Kedves Erika miután azt írtam, hogy ezt MEG TUDOM INDOKOLNI az Írásból de nem most, azért kérem, hogy már “minden” hitvitát ne itt folytassunk.
     Különösen bántó az összes hamis személy, bálvány belekeverése … SEMMI közünk ahhoz !
     Egy református lelkész felesége volt a barátnőm, és kezébe adtam a karizmatikus Emiliano Tardif könyveit: Jézus él! és Jézus a Messiás … egészen “oda volt” hogy “tiszta protestáns, tiszta protestáns” alig hitte el és magyarázta nekem, hogy E.Tardif “nem katolikus” miután azt mondja, hogy Jézus az Egyedüli Közbenjáró 🙂 ! Hát persze ! mondtam én, hogyhogy nem katolikus hanem protestáns? (Pszt ezért vagyunk mindannyian keresztények : D )
     Vajon Ti nem imádkoztok EGYMÁSÉRT ?! Nem mentek az Úr elé JÉZUS KRISZTUS ÁLTAL mások ügyeiben ?! Ugye, mentek .. nos, erről van szó !

    9. Évikém!
     Imádkozunk egymásért, és abban benne vagy Te is személyesen.
     (Most kitenném a piros szivecskét, de nem ismerem a betűjeleit. Így csak ezt: 😀

    10. Kedves Ida ide döntöttél egy halommal olyan témát, amit így felsorolásként LEHETETLEN – és nagyon is off – megválaszolni. Teljes egészében tiltakozom az ÖSSZES BÁLVÁNYIMÁSRA UTALÁS ELLEN ! Egyetlen dolgot csak amit a végén írtál: például a mostani Jerikó zarándoklatról. Hatalmas hit, hogy körbejárták az országot, utalva az Úr ószövetségi, Jerikónál történt csodájára, én lélekben voltam velük. Ahogy megtudtam, “csatlakoztam”: azonnal elképesztő csoda történt, találkozás … és akkor is, amikor a végére odautaztam, Szegedre. Akkor is leült valaki a kupéban velem szemben, és “nagyon nem véletlen” találkozás volt, azt mindketten megállapítottuk (azelőtt nem ismertük egymást, de ugyanazon a területen dolgozunk) és ez szenzációs találkozás volt. Csoda volt. Ezt mi “nem tudtuk volna megszervezni” 🙂
     Igen, csodák történtek a zarándoklat alatt VELEM IS – és akik végigjárták, velük is mint Jerikóban, anno – ahogy az Úr sok-sok csodát tesz, ami nincs leírva a Bibliában. Vagy tán Te nem Ővele jársz, hogy csodákat tapasztalsz az életedben?
     Az igaz, EGYIKÜK egy Mária szobrot cipelt VÉGIG (még nehezítette a dolgot, a napi kb 30 km-t)… DE ez az, amire azt mondom, kérdezem, hogy teheti meg, “miért nincs tekintettel a protestánsokra”?! Tehát én nem megyek egy olyan zarándoklatra, ahol ilyen történik, miközben Ő ezzel csak “pluszt vállalt” mert én tekintettel lennék a protestánsokra. Mind emellett, ez és a többi “kép és szobor” funkcionálisan olyan, mint egy fénykép egy nekünk kedves személyről. Vajon Neked nincs a gyerekedről, anyukádról, családi eseményről FÉNYKÉPED ?! És ha amellett vagy, RÁ GONDOLSZ akkor vajon IMÁDOD a gyereked, a mamádat, stb? Nem ! Nem !
     Az imádat egyedül Istennek jár, Jézusnak: Ő az ?a név, amelyre minden térd meghajlik a mennyben, a földön és a föld alatt? (Fil 2.10.)
     És újfent kérem, hogy a szennyet – bálvány, talizmán meg a többi – ne borítsátok már miránk a jövőben. Köszönöm szépen.

    11. Nagyon jó lesz, kedves Erika, így gondolom, így illik valóban ! Van gond(unk) elég, minek is szaporítsuk ? Főleg, értelmetlenül 😀 Megkeresem a szívet <3
     Na, nem pirosodott ki, de valós, testéri szeretettel köszönök el
     Éva

    12. Az oldalon grafikusan megjeleníthető hangulatjelek és a hozzájuk tartozó karakterkombinációk: Az oldalon grafikusan megjeleníthető hangulatjelek és a hozzájuk tartozó karakterkombinációk: A ‘Rólunk’ oldal alján (http://idokjelei.hu/rolunk/). (L)

    13. Drága Éva!
     Azt nem írtad le, hogy mit értettem félre.
     A javasolt oldalt megnéztem, nekem az Úrban növekedést kizárólag az Igén keresztüli tanítások jelentik. Nem fogja tudni senki elhitetni velem, hogy bármilyen cselekedet közelebb vihet az Úrhoz. Az igaz, hogy a cselekedeteim napról- napra jobbak, de ez csak azért van mert figyelek, hogy mennyire Igei az életem és látom, hogy 1Kor. 13;4-5- hez képest még sehol nem tartok, így egyre többet imádkozom. 🙂
     Idézet az oldalról:
     Lehetséges-e egy testnek úgy közölnie magát, hogy sok-sok ostyában jelen van, hely és idő korlátain túl mindig ugyanaz a test?
     Áldozáskor behatolunk az Úrba, aki közli magát velem.stb.
     NEM! Az Úrral folyamatos közösségem van, amióta újjászülettem és ez mindenkinél így van, aki nem testből keresztény.
     Évi, az Úr szeret minket és megengedi, hogy a hitünk szerint éljük az életünk, de ne csukd be a szemed ha nem Igei dolgokat látsz. Én annyira örülök, hogy nem kaptam emberi tanítást, az Ige olyan egyértelmű. Még egy dolog jutott eszembe, Mária. Írtad, hogy mi is imádkozunk másokért, szeretteinkért, igen, de Jézus nevében az Atyához és nem Máriához, hiszen az Ige mondja, hogy 1 közbenjárónk van.
     Tudom, hogy mennyire fontos az életedben az Úr, csak fura ez a kettős mérce, de nagyon szeretlek és az Úr még jobban és ez a lényeg!
     Isten áldjon!
     Anikó

    14. Kedves ÉVA!
     2015/01/05 – 16:41

     Nem akartam írni már, mert ez a “bizonyításod”, és hozzászólásod, már minden kritikán aluli, és nem gondolom, hogy bármit akarnék írni ehhez. Csak azért írok, hogy nehogy azt gondold, hogy meggyőztél. ( Nem is értem, hogy mi alapján gondoltad a “katolikus hitvédelmet” elindítani?! Hogyan gondoltad, hogy igeversek, igei igazolások nélkül bárkit is meggyőzhetsz bármiről is, Isten gyermekei közül….?! Hogy nekünk az meggyőző érv, hogy “tiltakozol”, és kijelented, kijelentitek, hogy valami nem úgy van, mint ahogyan van….! )
     Nagyon-nagyon sajnálom…!

    15. Kedves Ida!

     Kérlek ne tégy neki szemrehányást, (az Úr kijelentette, hogy mi történt,…) hanem Te is inkább imádkozz érte.
     Évinek most “tejre” van szüksége, de azt is csak “cseppenként” adagolva. A Biblia Igéit nem lehet “ráömleszteni” mert csak agyon nyomná. Viszont 1-1 alap Igét, ige megjelöléssel, kimásolva, nagyon egyszerű szavakkal elmagyarázva lehet Őt erősíteni.
     Ahogy az “újszülöttet” sem bőséges, zsíros pörkölttel kezdjük el táplálni.

     Szeretettel: Erika

    16. Kedves Erika megmosolyogtató: az Úr ÉRDEKESEN válaszolt egy hitgyülis látnoknőnek (megmutatta ugyanis a mennyet és a poklot) és amikor azt kérdezte hogy “mi volt akkor Uram, mikor még nem volt Hit Gyülekezete, honnan ismertek Téged?” (értsd: hitgyüli nélkül nem … ) Erre Jézus azt mondta: “aki keresett, megtalált”.
     Döbbenetes válasz és AZT a látást ez a mondat érvényessé teszi számomra: Jézus nem kezdett egyháztörténetet tanítani … EZZEL tudta megnyugtatni 😀 az aggódót …
     Ide teszem a kijelentésedet, meg, hogy “cseppenként” … most írjam, hogy köszönöm, elég volt ?!

    17. Kedves Anikó más volt a tárgy ! Sajnos, arra nézve ezt a fantasztikus színvonalú írást – Joseph Ratzingerét – teljes mértékben félreértetted: nem lehet csak úgy “átfutni” ezért már a tárgynál kisiklott ! Valóban, folyamatosan együtt vagyunk Ővele de az MÁS ! … és nem testi, hanem, abszolút, felfoghatatlanul SZELLEMI hiszen az Övé !Tudom, hogy ezt egyáltalán nem “szeretnék” megérteni protestánsok … vagy, akik ennek SZINTJÉT “be sem tervezik” !
     Nagyon örülök hogy az Úrral jársz, szeretetben és attól nem is távozol el: Isten áldjon ezért !
     Testvéri szeretettel Éva

    18. Kedves Évi!

     A mondandód első felére válasz:
     “az Úr ÉRDEKESEN válaszolt egy hitgyülis látnoknőnek”
     “Erre Jézus azt mondta: ?aki keresett, megtalált?.

     A Hit Gyüliben egy olyan “hamis szellem” uralkodik, amelyiknek semmi köze Jézus Krisztushoz … Ezért is lehet tele látnokokkal és látnoknőkkel. (Nekem Testvéreim vannak az Úr Jézus Krisztusban.)

     “Jézus nem kezdett egyháztörténetet tanítani ? EZZEL tudta megnyugtatni 😀 az aggódót ?
     Ide teszem a kijelentésedet, meg, hogy ?cseppenként? ? most írjam, hogy köszönöm, elég volt ?!”

     Nagyon elhiszem, hogy az “egyháztörténetből” eleged volt: 😀
     A “cseppenként” kifejezés pedig nem erre utal. 😀
     2,2 Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon NÖVEKEDJETEK; (1. Péter 2:2)
     Ez egy Bibliai kifejezés, Újszövetségből, Péter levelei közül való.
     Az 1. Péter levelénél találod meg, a második rész, kettes bekezdésben.
     Ebben az értelemben a “tej” azt a Bibliát jelenti, amelyik 66 könyvből áll. Azért “tej”, mert a Biblia megismerését nem a legnehezebb részekkel kell kezdeni. (mint pl. az egyház)
     Remélem találkozott az elképzelésünk 😀

     Szeretettel: Erika

    19. Kedves Erika
     rendkívül komolyan veszed magadat és azokat, akik a lapot olvassák, hisz’ nekik szánod (teljesen mellé ment, ha nekem). Igen, a hitgyüliben a MAI NAPIG vannak igazán Jézusban hívők és az Ő Egyházában lévők!
     Isten áldjon!

    20. JÉZUS nem kezdett NEKI akkor egyháztörténelmet tanítani. Sajnos, már az alany és az állítmányt sem ott érted, ahová írtam, és az értelmes …
     Egyháztörténelemről pedig majd értekezem azzal akit érdekel mert fontos téma.
     Biblia-tanulmányokból diplomám van (nemzetközi) és SZÁNDÉKOSAN nem “ha valamit akarok mondani akkor azt igével mondom” tehát “TI” AKARTOK VALAMIT ELMONDANI ÉS AHHOZ KERESTEK MONDATOT”! … ez egy RENDKÍVÜL súlyos hűtlenség éppen, a Bibliához !
     A 66 könyv tekintetében pedig: még további könyveket tartunk számon a katolikusok által használt Bibliában – hogy miért 66 azt is tudom “nem is olyan fontos” a különbség – mindenesetre a zsidók nagyon hálásak a Hanuka miatt, hogy benne tartjuk a Makkabeusok könyveit … Hogy miért ? Nézz utána !

    21. Joseph RATZINGER eszmefuttatása 8 oldal, azt üzentem. Tele – természetesen szentírási helyekkel de főleg – fenséges eszmefuttatással!
     Olyan alávaló ez a beszélgetés (amikor valamilyen mondanivalóhoz előveszünk egy mondatot ONNAN és akkor úgy TŰNIK mintha az egész a Lélekből szólna ez valóban alávaló!)
     Most csak hasonló vádakra (ki is a vádló – talán tud rá válaszolni akinek kell) annyit tudok mondani: mit szólnál, Ida, ha az utcátokban egy bűneset történne, és rögtön odamennének: hogy is volt ez kedves Ida, hogy kezdett a dolgon gondolkozni, kik a társak stb. Érthető? számtalan “vád” hamis !
     Joseph Ratzinger eszmefuttatására nem jött válasz, nem is jöhet ilyen szinten.
     Ami viszont a “hitvédelmet” illeti (védeni azt kell, amit támadnak) akkor álljon itt egy sor érv a Bibliából mégpedig Jézus Édesanyjának a mennybe viteléről, jó? nem katolikusoktól! mert azt meg lehet találni az Interneten (nem úgy, mint nekem ajánlott Bibliát, amire épp nem kellene költenem … van már több mint 50! éve! és meg is hurcoltak anno a hitemért, és nem sírtam , sőt – de ez nem erre a szintre tartozik szintén: Theának véletlenül még előbb, kb 2 hónapja megküldtem a felsőfokú bibliatanulmányaimról a diploma másolatot nem azért hogy fényezzem magam, másért. Nem tartozik ide.)
     Tehát:
     1/A. A Tábor hegyén, Jézust felhő borította be, és társalgott az ÉGBE MENT Illéssel és Mózessel. Az ugyan nincs a Bibliában, hogy Mózes “Istennel járt és ezért Isten elvitte” mint Énokot, Illést viszont igen, Mózesnek a sírját nem találták. (Mk 9,2-7; Mt 17,1-9; Lk 9,28-36; 2Pt 1,16-18).
     Tehát vannak SZENTEK akik Istennel jártak, és ezért az Úr őket ELRAGADTA. Majd, éppen ezért, mert elragadtattak, vissza is tudtak jönni meg-JELENNI !
     1/B. Az Úr Édesanyja nemhogy Istennel járt, hanem az Isten járt vele és Benne hiszen az Úr Jézus teste Őbenne formálódott. Protestáns tanítás, és bárki által belátható, hogy akibe az Isten BEKÖLTÖZIK, nem lehet bűnnel terhelt.
     Ahogy Isten tud(ott) kivételt tenni prófétákkal, akkor vajon nem tett volna az Ő édesanyjával ?
     Protestáns tanítás (egyetemről) hogy a Szentléleknek SEMMILYEN KÖZÖSSÉGE NEM LEHET BŰNNEL tehát Szűz Mária TELJESEN TISZTA VOLT, és ma is az 🙂 bűntelen!
     2. A Máté 27.51-52. szerint: (csodák Jézus halálakor) “A föld megremegett, sziklák repedtek meg, sírok nyíltak meg, és sok elhunyt SZENTNEK A TESTE FELTÁMADT. Feltámadás után kijöttek a sírokból, bementek a szent városba és sokaknak meg-JELENTEK.” Olvassuk el ehhez, erről, ehhez Szabados Ádám írását – szabadkeresztény teológus – http://divinity.szabadosadam.hu/album/BIZARR-LEGENDA.pdf a címhez inkább a “totális győzelem kezdete” illik. Ebből az írásból kopizom:
     “A Messiás
     halála nem a vége, hanem a kezdete a beteljesedésnek. ?Mintha Jézus halálafelszabadítaná a feltámadás erőinek hullámait? (Hard Sayings of the Bible, 401).
     A hádész tartófalainak megroggyanása, a sírok megnyílása, a romolhatatlanba öltözött holtak megjelenése az eljövend? világ kezdetét jelöli. ”
     ————————————-
     Még ha nem jöttek volna el az Égből – jelentek volna meg (jelenés) – Mózes és Illés, még ha nem támadtak volna fel az “első zsengék” az ószövetségi szentek – és jelentek meg a szent városban (jelenés) – akkor is, Akinek előlegezte a bűntelenséget (hogy testet öltsön benne az Isten) akkor is, ő, az Istenember Anyja BIZTOSAN feltámadással felment volna az Égbe a Fiúhoz (a Fiához – vagy nem Fia volt az Édesanyjának?)
     Tehát aki ezt cáfolni szándékozik, cáfolja meg
     1. a Tábor hegyi jelentetet
     2. Jézus halálakor a feltámadásukat az ószövetségi szenteknek
     3. és mondja, hogy valaki TÖKÉLETESEBB volt, mint aki résztvett a Szentháromság életében, mint az Atya
     A./ LEGENGEDELMESEBB LÁNY (fogalma sem volt, mire mond IGENT “legyen nekem” … mert az Úr szolgálólánya vagyok …)
     B./A Fiú Édesanyja – vitathatatlan, és CSODÁLATOS !
     C./ a Szentlélek jegyese, mátkája …
     Egy dalunk szerint: “‘Atyaisten koszorúzza leányának szent fejét, Fiúisten Édesanyját, a Szentlélek Jegyesét” tovább: Mária, mi anyánk … ugye, a kereszt alatt: “Íme a te anyád” János 19.27.
     —————————————–
     Valamint: a kánai menyegzőn, amikor Jézus Édesanyja szólt az Úrnak, hogy “nincs boruk” Jézus visszakérdezett, hogy “a mi dolgunk-e ez és: még nem jött el az én órám” majd, miután Ő KÉRTE mégis engedett, és megtörtént a víz borrá változtatása. János 2. 1-12.
     —————————————–
     Amennyiben valaki vitatkozni óhajtana, tegye azt a Szentírás mondataival. Eddig Máriát illetően SZERETET ÁT NEM JÖTT, vajon a negyedik parancsolat, hogy Anyádat tiszteld, azt vajon az Isten hogyan alkalmazta ?! Erre kellene – magatokban – válaszolni.
     Gondolkozom, hogy ennek a lapnak a lelkiségét, az itt-ott felbukkanó és sokakat taszító, HAMIS Isten-kép miatt elhagyjam-e vagy maradjak azért, hogy az itteni és máshol esett hibákat kijavítsam.

    22. Évikém!

     Idézet Tőled:
     “Gondolkozom, hogy ennek a lapnak a lelkiségét, az itt-ott felbukkanó és sokakat taszító, HAMIS Isten-kép miatt elhagyjam-e vagy MARADJAK AZÉRT, HOGY AZ ITTENI és máshol esett HIBÁKAT KIJAVÍTSAM.”

     Nagykorúak vagyunk, és nincs szükségünk bébiszitterre!
     Ez az oldal eddig is jól működött, és ez után is fog …
     Isten kegyelméből, és nem a tiedből …

    23. Kedves ÉVA!

     “Joseph RATZINGER eszmefuttatása 8 oldal, azt üzentem. Tele ? természetesen szentírási helyekkel de főleg ? fenséges eszmefuttatással!”

     Ratzinger írása jó. Bár én ezt sok-sok évvel ezelőtt egyszerűbb magyarázattal kaptam. Vagyis, hogy az Úrvacsora, a fizikailag ugyan kenyér és bor, de az szellemi oldalról, az Úr teste, és vére. ( De ezt az üzenőfalon neked feltett kérdéseimkor is mondtam már (ezért nem gondoltam, hogy válaszolnom kellene itt), és akkor én is kértelek már , hogy írj igeverseket arról, hogy csak, és kizárólag katolikus pap áldhatja meg azt, és ez a szellemi igazság (1 Kor. 10,16 A hálaadásnak pohara, a melyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-é? A kenyér, a melyet megszegünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-é?) , csak ebben az esetben valósul meg! Eddig nem írtál.) De, én attól tartok, hogy ti úgy értelmezitek ezt, hogy nem szükséges az Igét, Isten beszédét olvasnotok, és “ennetek” az írott Igét, mert akkor is van bennetek élet, és közösségetek Krisztussal, ha csak Úrvacsorát vesztek.

     “Olyan alávaló ez a beszélgetés (amikor valamilyen mondanivalóhoz előveszünk egy mondatot ONNAN és akkor úgy TŰNIK mintha az egész a Lélekből szólna ez valóban alávaló!)”

     Nem fog többé előfordulni, hogy ezekben a beszélgetésekben részt veszek, és netalán idéznék Isten beszédéből! Természetesen abban hiszel, amiben akarsz. És, ha szerinted az az igaz út, akkor jogod van azon járni. Soha nem kívántalak se téged, se mást megfosztani a jogaitoktól. Nem arról szóltak a hozzászólásaim.

     “Most csak hasonló vádakra (ki is a vádló ? talán tud rá válaszolni akinek kell)….”

     Ezt nem értem, hogy mire mondod.

     “Érthető? számtalan ?vád? hamis !”

     Rendben. Mint mondtam, engem csak az igei idézetek győznek meg, de te/ti szabadon hihettek amiben akartok.

     “Joseph Ratzinger eszmefuttatására nem jött válasz, nem is jöhet ilyen szinten.”

     Én nem kívántam senki “szintjét” minősíteni, de természetesen ehhez is jogod van.

     “Ami viszont a ?hitvédelmet? illeti (védeni azt kell, amit támadnak) akkor álljon itt egy sor érv a Bibliából mégpedig Jézus Édesanyjának a mennybe viteléről, jó?”

     Jó! Várom az igeverseket, és nem az emberi találgatásokat.

     “…nem úgy, mint nekem ajánlott Bibliát,…”

     Nem vagyok hivatott senki szavát kétségbe vonni, se a diplomájáról, se a Bibliájáról, és nem is tettem. De, őszintén szólva, számomra nem is bír jelentőséggel, hogy ki, hol, mennyit tanult, vagy nem tanult teológiát, vagy mást, mert számomra csak az a fontos, hogy valaki Istentől tanított e, vagy sem. Azt pedig az alapján állapítom meg, hogy amit mond, az igei-e, vagy sem.

     “1/A. A Tábor hegyén, Jézust felhő borította be, és társalgott az ÉGBE MENT Illéssel és Mózessel. Az ugyan nincs a Bibliában, hogy Mózes ?Istennel járt és ezért Isten elvitte? mint …”

     A Bibliában az szerepel, hogy Mózesnek mondja az Úr, hogy eltakaríttatik az ő atyáival…
     5 Móz. 34,5 És meghala ott Mózes, az Úrnak szolgája a Moáb földén, az Úr szava szerint.
     És eltemeték őt a völgyben, a Moáb földén, Béth-Peórral átellenben; és senki sem tudja az ő temetésének helyét e mai napig.

     Viszont ott, a hegyen azt mondta Isten: Márk. 9,7 És felhő támada, mely őket befogá, és a felhőből szózat jöve, mondván: Ez az én szerelmes Fiam; őt hallgassátok.

     “Tehát vannak SZENTEK akik Istennel jártak, és ezért az Úr őket ELRAGADTA. Majd, éppen ezért, mert elragadtattak, vissza is tudtak jönni meg-JELENNI !”

     Az a megjelenés nem erről szólt. Mózes a törvényt, Illés a prófétákat jelenti. Jézus pedig a kegyelmet, és az evangéliumot, az Újszövetséget. És másutt se olvashatunk arról az Újszövetségben, hogy a halott szentek visszatérhettek, illetve megjelenhettek volna. Az a két elragadtatott se. ( Csak angyalok, és az Úr megjelenéséről olvashatunk a továbbiakban. Kivéve persze, amikor az Úr halála történt, de az másért volt. )

     “1/B. Az Úr Édesanyja nemhogy Istennel járt, hanem az Isten járt vele és Benne hiszen az Úr Jézus teste Őbenne formálódott….”

     Mária egy választott edény volt, aki arra volt kiválasztva, hogy megszülje, és felnevelje Jézust. Természetesen, a törvény szerint az “igaz ember” kategóriába tartozott, de egyébként olyan ember volt, mint bármelyikünk .

     ” Protestáns tanítás, és bárki által belátható, hogy akibe az Isten BEKÖLTÖZIK, nem lehet bűnnel terhelt.”

     Isten, a megtért bűnösbe költözik be, Krisztusban, a Szent Lélek által, az újjászületéskor. Akinek Krisztusban megbocsátotta a bűneit, az Ő áldozatáért ( haláláért, véréért), és az ezáltal bűntelennek nyilvánítja. 1 Ján. 2,23… A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.

     “Ahogy Isten tud(ott) kivételt tenni prófétákkal, akkor vajon nem tett volna az Ő édesanyjával ?”

     Nincs rá igei bizonyíték. Az apostoli levelekben se olvashatunk arról, hogy Máriát külön tisztelni kell ( de még arra se, hogy lehet! ). Leginkább szó se esik többé róla. Sőt, kifejezetten csak arra hívja fel a figyelmet minden apostol, hogy Krisztuson kívül nincs senki, aki által mehetnénk az Atyához. Krisztushoz pedig nem kell “ajánló”, mert Őhozzá pedig személyesen mehetünk, mert semmiképpen ki nem vet bennünket…

     “Protestáns tanítás (egyetemről) hogy a Szentléleknek SEMMILYEN KÖZÖSSÉGE NEM LEHET BŰNNEL tehát Szűz Mária TELJESEN TISZTA VOLT, és ma is az 🙂 bűntelen!”

     Attól, hogy valami protestáns tanítás, még nem feltétlenül igaz. Az viszont igaz, hogy a Szent Lélek nem a bűnnel van közösségben, hanem a Krisztusban megváltott bűnössel. Jakab azt írja: Jak. 3,2 Mert mindnyájan sokképen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni. 1Jn 1,7 ha pedig a fényben járunk, mint Ő (maga) a fényben van, közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, a Fiának vére megtisztít minket minden vétektől (bűntől). Ha azt mondjuk, hogy vétkünk nincs, magunkat csaljuk meg és az igazság nincs bennünk, ha megvalljuk a vétkeinket, hű és igaz, hogy megbocsátja nekünk a vétkeket, és megtisztít minket minden igazságtalanságtól,…
     Gondolom az apostolok Szent Lélekkel való közösségéről nem kételkedünk. ( A megszentelődés egy folyamat!)

     “2. A Máté 27.51-52. szerint: (csodák Jézus halálakor) ?A föld megremegett, sziklák repedtek meg, sírok nyíltak meg, és sok elhunyt SZENTNEK A TESTE FELTÁMADT…”

     Igen, ez akkor volt, Jeruzsálem környékén. Az isteni erő jelenléte akkora volt, hogy még több kilométer távolságban is hatott. De ekkor Krisztus haláláról beszélünk. ( A Fiú Isten szelleme, és a Szent Lélek is elhagyta a testet…! És csak azért volt ilyen “kicsi”, mert még akkor nem vette vissza a hatalmát az Atyától. )

     “Még ha nem jöttek volna el az Égből ? jelentek volna meg (jelenés) ? Mózes és Illés, még ha nem támadtak volna fel az ?első zsengék? az ószövetségi szentek …”

     Az első zsenge Krisztus, és utána a Krisztuséi. ( Az Ige szerint. )

     “Tehát aki ezt cáfolni szándékozik, cáfolja meg….”

     Ez csak emberi spekuláció. Nincs igei alapja. Ha Jézus, Máriát el akarta volna vinni a mennybe, akkor megtette volna, és nem bízza Jánosra, hogy gondoskodjon róla hátralévő életében. Ha különleges bánásmódot szeretett volna az anyjával szemben az övéitől, akkor ez jelezve lett volna, legalább az apostolok által. ( De az evangéliumokban kifejezetten fel is hívta a figyelmet arra Jézus, hogy nem tesz különbséget az anyja, a testvérei, illetve a tanítványai között: Mát. 12,48 Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

     “A./ LEGENGEDELMESEBB LÁNY (fogalma sem volt, mire mond IGENT ?legyen nekem? ? mert az Úr szolgálólánya vagyok ?)”

     Azért megkérdezte, hogy, hogyan lesz ez nékem, holott én férfit nem ismerek….! Azért tudta, hogy nem a gólya hozza a gyereket. Persze ezzel semmi erkölcstelenséggel nem vádolom .

     “C./ a Szentlélek jegyese, mátkája ?” Ezt hol olvassuk?!

     “Valamint: a kánai menyegzőn, amikor Jézus Édesanyja szólt az Úrnak, hogy ?nincs boruk? Jézus visszakérdezett, hogy ?a mi dolgunk-e ez és: még nem jött el az én órám? majd, miután Ő KÉRTE mégis engedett, és megtörtént a víz borrá változtatása. ”

     Ha az Atya nem akarta volna, nem tette volna meg…!

     “Amennyiben valaki vitatkozni óhajtana, tegye azt a Szentírás mondataival.”

     Én szerettem volna, ha igeverseket írsz, és azokkal vitatkozol!

     ” Eddig Máriát illetően SZERETET ÁT NEM JÖTT, vajon a negyedik parancsolat, hogy Anyádat tiszteld, azt vajon az Isten hogyan alkalmazta ?! ”

     Az Embernek Fiára gondolsz…?! Ő emberré lett, magát megüresítette. Letette isteni hatalmát, erejét, és feltámadásáig nem is vette vissza. Máriával kapcsolatban pedig ugyanaz a szeretet van bennünk, mint a többi testvérünkkel kapcsolatosan.

     “Gondolkozom, hogy ennek a lapnak a lelkiségét, az itt-ott felbukkanó és sokakat taszító, HAMIS Isten-kép miatt ….”

     Melyik hamis Istenképre gondolsz?! De szerintem ne menj el, mert csak félreérted a hozzászólásokat, és azt hiszed, hogy személyeskedésekről van szó. ( Még azt is olvastam tőled, hogy “gyűlölködésnek” tartod azokat.

    24. Kedves Ida a János evangélium mennyei Kenyérről szóló evangéliumában HISZEK és az egész Írásban, mely alkalmas … idézhetném Pál apostol mondatát de nyilván ismered.
     Azért, mert valaki nem hisz és nem TAPASZTAL az ne oktasson olyat, aki HISZ az Írásban és nem szelektál.
     Az elfordulás a “kemény beszéd” után “ki hallgassa” majd, a “ti is el akartok menni” nem elég?
     Nem fogom a hitetlenséget végig bogarászni, amiket írsz, főleg hogy a sok oldal és igen mély eszmefuttatásra azt írod, hogy “ezt hallottam, egyszerűbben” ha mélyre ás, az a baj, ha kevés (mert annyi hely itt nincs) akkor meg az.
     A feltámadottak ELSŐ zsengéjét jól leírta Szabados Ádám, szintén teológusokat idézve. Ezt is felülírod, csak azért, mert ELLENSZENVVEL viseltetsz az iránt a Személy iránt, akit Jézus Krisztus Édesanyjának választott ki a Mennyei Atya.
     Szentlélek mátkája ? Miért, ki volt a “hites társa” a Szűzanyának? Hogy-hogy képtelen vagy/vagytok a csodában elmerülni, de minimálisan rá CSODÁLKOZNI ?
     A keletiek nem bírnak a megtestesüléssel, az Anya-Gyermek viszonnyal betelni, művészek sokaságát ihlette meg, csak, a KEMÉNY SZÍVEKET nem képes “meghatni” … Isten egyszerűsége, embersége Jézus Krisztusban és ugyanakkor ISTENI mivolta, teljesen KIVÉTELES története !
     ——————————-
     Amikor a lányomnak megszületett a kisfia, állandóan a kis Jézus és Édesanyja volt előttem, és minden babakocsiban rádöbbenhetünk, mit jelent hogy Isten emberré lett és Édesanyját ölelte, tőle tanulta a szavakat, úgy mint mi, meg a kicsik 🙂 Mindez alkalmas arra, hogy belenézzünk az isteni csodába melynek – bizony – főszereplője egy lelkében és szellemében TELJESEN TISZTA fiatal lány …
     Miért baj, hogy a cölibátust vállaló férfiak belefeledkeznek a tisztaságába, RAJONGANAK ÉRTE ?
     Nekem mást mond: a hűséget, az odaadást és a szenvedést is, hiszen HA VALAKI TUDTA hogy a Világ Megváltója aki a kereszten kínhalált hal miközben hatalma volna megszabadítani magát .. DE elviseli a gúnyt éppen, az előkészített népének vallási vezetőitől … most, amikor pontosan ez fog bekövetkezni, elpártolás, árulás … akkor lélektársam a FÁJDALMAS anya …
     “Szenvedésemmel kiegészítem ami Krisztus keresztjéből hiányzik” Kol.1.24. miközben abból SEMMI nem hiányzik – mégis ezt írja Pál apostol. Mindkettő egyszerre igaz !
     Az, hogy nekem az Ige nem (!) napi kenyerem, egészen tragikomikus szintén egy “virtuális katolikus” aki nem vagyok, sőt, a HIT melyet mi élünk (aki igazán) a legtöbb, amivel az Úr Jézusnak hálálni tudjuk mindazt, amit TETT és amit NEKÜNK ITT HAGYOTT. (Fogta a kenyeret, HÁLÁT adott … mielőtt kikezdenéd a szavaimat).
     Végezetül: “Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni” Zsidókhoz 11.6.

    25. Kedves ÉVA!

     Azt hiszel természetesen, amit akarsz, és amit akartok. Ezt már mondtam.

     “Azért, mert valaki nem hisz és nem TAPASZTAL az ne oktasson olyat, aki HISZ az Írásban és nem szelektál.”

     Nem kívántalak oktatni, és én magam, valóban nem szoktam szelektálni a Szentírásban. (Csak megítélni, az Ige alapján.) Hogy én mit tapasztalok, vagy mit nem, erről meg szerintem nem sokat tudhatsz. De te, ahogy vetted, úgy tartsd meg! Ha így vetted, és így akarod, és ez a jó számodra, akkor ezt tartsd meg. Ha igeileg korrektnek tartod az egyházad gyakorlatait, akkor maradj abban. ( De ettől még az én véleményem nem változik! )

     “Nem fogom a hitetlenséget végig bogarászni, amiket írsz, főleg hogy a sok oldal és igen mély eszmefuttatásra azt írod, hogy ?ezt hallottam, egyszerűbben? ha mélyre ás, az a baj, ha kevés (mert annyi hely itt nincs) akkor meg az.”

     Ne “bogarászd” végig a “hitetlenségemet” , mert látom nem is érted. Ratzinger írására nem azt mondtam, hogy “ezt hallottam egyszerűbben”, hanem, hogy én egyszerűbb magyarázattal kaptam meg erről a kijelentést Istentől. ( Nála még nem láttam a szöveg alapján, hogy eljutott volna erre a látásra, magyarázatra, hogy megértse teljesen, de ettől, még jó az írása. Továbbá azt is gondolom, hogy a róm katolikusok közötti eddigi viták miatt, kellett is, hogy ilyen részletesen írjon a témáról, hiszen nekik írta. Viszont én nem akartam ilyen bőven erről írni.)

     “A feltámadottak ELSŐ zsengéjét jól leírta Szabados Ádám, szintén teológusokat idézve.”

     1 Kor. 15,23 Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor.

     Én meg az Igét idézem.

     ” Ezt is felülírod, csak azért, mert ELLENSZENVVEL viseltetsz az iránt a Személy iránt, akit Jézus Krisztus Édesanyjának választott ki a Mennyei Atya.”

     Nézd, kértelek már, hogy ne gyanúsítgassál engem. Meg másokat se. Szerintem ne az én szívemet vizsgálgasd, hogy én esetlegesen ( vagy szerinted) milyen indulattal viseltetem valaki iránt, hanem a magadét. De a hozzászólásaim se személyeskedésről szólnak, hanem csak a Szentírás tükrében megvizsgált ottani gyakorlatokról, és tanításokról. ( Persze jogod van ezt se elhinni, de az engem nem kötelez. Azt pedig, hogy én mennyire tudom átérezni az előttünk élt szentek érzéseit, megpróbáltatásait, nyomorúságaikat, szenvedéseiket, stb, megint csak nem neked kellene megítélned. )

     “Miért baj, hogy a cölibátust vállaló férfiak belefeledkeznek a tisztaságába, RAJONGANAK ÉRTE ?”

     Jel. 22,8 És én János vagyok az, a ki ezeket hallottam és láttam: és mikor hallottam és láttam, leborulék az angyal lábai előtt, hogy őt imádjam, a ki nékem ezeket megmutatta vala.
     ?Jel. 22,9 Az pedig monda nékem: Meglásd, ne tedd; mert szolgatársad vagyok néked, és a te atyádfiainak a prófétáknak, és azoknak, a kik megtartják e könyvnek beszédeit. Az Istent imádd.

     Szerintem inkább Krisztust kellene szemlélniük, hogy : 2 Kor. 3,18 Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.

    26. Kedves Ida nem azt hiszek amit akarok, hanem, amire Isten kegyelme indít az Írás alapján: “Hiszem, amit hinni Isten Fia szab, Igédnél, igazság, mi van igazabb?” Aquinói Szt.Tamás himnuszából. Rövidre zárva.
     Még mindig elképeszt, hogy “imádat” számodra a Mária TISZTELET: ez azt jelenti – amit mondtam – hogy CSODÁLJÁK a tisztaságot, ami miért baj (?) megint, és olvasatodban megint “imádássá van kanyarítva” a tisztelet … ezen lehet, Isten kegyelme majd segít mert csak Ő tud (hogy amit a másik ember írt, azt ne szükségképpen fordítsd ki, ferdítsd/maszatold el 🙁 ) Szervusz.

    27. Kedves Éva!

     “nem azt hiszek amit akarok, hanem, amire Isten kegyelme indít az Írás alapján…”

     Erre kértem igeverseket, de eddig még nem tudtál velük szolgálni! És ezért inkább úgy látom, hogy ez a ferdítés/maszatolás nem rám illik!

   3. Kedves Erika!
    Fontos, hogy ne bonyolítsuk túl a dolgokat a ma emberénél ez a veszély mindig fennáll. Amikor Ádám és Éva kiűzettek a paradicsomból az időjárás már akkor rosszabbra fordult és az ideális állapot, hogy ne legyenek tornádók, hurrikánok és szélsőségek csak újra az újvilágban lesz. Ahogy növekszik a bűn a világban minden rosszabb lesz ebbe az időjárás is beletartozik. Lesz olyan, hogy egy napon belül is hatalmas hőmérséklet különbség lesz, de még majd később. Ma már nem lehet előrejelezni az időjárást mind régebben hosszabb időre. Nem olyan régóta van ez, de a részletekbe nem mennék bele.

  1. Isten áldjon drága Zoli!
   ez a kacagás most nagyon rám fért 🙂
   “….ezek nagyon kemény állatok….” 🙂
   Szép estét!
   Anikó

   1. Annyira nem off kedves Zoli hogy tökéletesen visszaadta az “állapotokat” és én is majdnem leestem a székről 😀 😀 … totális emberi elsötétedés, “napfolttevékenység” 😀 !

 3. A videó elején: “a tudomány korában” … mintha itt minden OK volna de nem az. Szóval, a tudomány korában hazudnak, nagy általánosságban, akik a pénzt adják “azoknak” a tudósoknak, akiknek azt “kell” mondaniuk, amit… Sok dologban át vagyunk verve, de, hogy nagy baj van, abban nem. “MI” vagyunk a hibásak, de “mi” TUDNÁNK az ökológiai rendszerekkel együtt dolgozni, de nem azt tesszük.
  Miután a tengerek (például széndioxid telítettségük-változása, ennek következményei, stb), sarki jegek és a többi vitának szakmai megítélése túlmegy e lap keretein, azt mindannyian tapasztaljuk, hogy tél van hirtelen március közepén, majdnem tél van nyáron (esetenként) nyár van ősszel és “nincs meg a négy évszak” pedig még a kisiskolás könyveket nem írták át.
  Augusztus legvégén utaztam át az Alföldön és nem akartam elhinni, hogy AKÁCILLATOT hozott a szél. Pedig biztos lehettem benne, hiszen augusztusban kinyílott a budai erkélyemen az ARANYESŐ, néhány virágja, negyede, sorban egymás után hiszen előbb nagyon lehűlt a levegő majd jött egy “tavasz”.
  Ezt már régebben megfigyeltem az ablakom előtti fákon, amikor szeptemberben kinyíltak az első rügyek és azok az ágak már nem hoztak (virágot, mert azok nyílnak először) és helyükön 30-40 cm-es részen csupasz is maradt persze, évekig. Aztán, egy erdészeti konferencián hallottam növénytan professzortól, akadémikustól, hogy “ne gondoljuk hogy egyszerű lesz, ha majd a fák nem hajtanak ki” értsd: az összes rüggyel, ugyanis a rügyek NYÁRON fejlődnek … és egy bizonyos rendszerben fejlődnek, “ahhoz vannak szokva” 😀
  Baj van ! Tudni kell ezt ! … az ember ‘”a tudós” úgy gondolja, “a tudomány korában” hogy megváltoztathatja az időjárást is, mint teszik azt a szórással (Chemtrail) és egyáltalán: hogy győzedelmes, és nem “kitett” holmi természeti törvényeknek 🙁
  A tudomány korában járva, megvannak a megoldások az ökológiában. Csak sajnos, azok egyszerűek, nem kívánnak befektetőt annyit, és főleg: el kell ahhoz ismerni, hogy a TÖRVÉNYEK felettünk vannak, és nem mi “fújjuk a passzátszelet”.

  1. Igen, szerintem mindannyian egyetértünk, hogy baj van, csak az elit a baj forrásával, eredetével kapcsolatban hinti a port. Nekik mindegy, hogy olvad a jég vagy vastagszik, mindig azt hozzák ki, hogy globális összefogásra, központosított irányításra van szükség a “megoldáshoz”. Hegeli dialektika…

   1. Igen, és főleg irányított tudományra van szükség a megoldás(ok) agyonhallgatásával DE az majd előkerül – készen van! – a bekövetkező BEAVATKOZÁS után mert Isten megmentése nélkül tényleg elvesznénk. Nem fogunk … van ok örömre 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend