Járványok

Hogyan bízhatjuk az állam tudósaira a kórokozókat?

pathogensForrás: Activist Post

Azok kedvéért, akik esetleg nem hallottak róla, több súlyos baleset is történt mostanában az amerikai kormány fennhatósága alatt működő laboratóriumokban. Két állami kutatólaboratóriumban működő egységet be is zártak ezek miatt. Azt persze, hogy ezek valóban hibák voltak-e vagy csupán arra voltak kíváncsiak, hogy a világ miként reagál a halálos kórokozók kijutására, valószínűleg nem fogjuk megtudni.

Felfoghatatlan, hogy halálos kórokozókkal dolgozó kutatók ilyen gondatlanok legyenek és ilyen sok alkalommal. Amennyiben tényleg gondatlanságról van szó, talán át kellene gondolni a tudományos kutatások hatékonyságát és, hogy milyen kaliberű kutatókat alkalmaz a kormány, ezen kívül felül kellene vizsgálni kutatási eredményeiket.

Az ABC World News szerint az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) bioterrorizmus és influenza laboratóriumát azért zárták be, mert tévedésből a halálos H5N1 madárinfluenza vírust átküldték egy másik laboratóriumnak, és ezzel más tudósok életét veszélyeztették. Arról még csak szó sem esett, hogy mi történik, ha a szállítás közben vétett esetleges hiba miatt a lakosság kerül veszélybe.

Ez rendkívül kényelmes módja lett volna egy járvány elindításának, miután a 2009-es, nyilvánvalóan mesterséges H1N1 járvány, nem a tervek szerint alakult. Arról nem is beszélve, hogy a H1N1 vírusra vonatkozó szabadalom lajstromba vételi kérelmét jóval a vírus megjelenése előtt adták be.

A hibákra visszatérve, a New York Times a következőket írta a témában:

A balesetek komoly következményekkel járhatnak a magas kockázati osztályba tartozó hatóanyagokkal dolgozó laboratóriumok számára, különös tekintettel azokra, amelyek jelenleg is azon fáradoznak, hogy ezeket a hatóanyagokat kutatási célzattal még veszélyesebbé tegyék. [1] [Ez itt a probléma: a tudomány azzal van elfoglalva, hogy a kórokozókat még fertőzőbbé tegye.]

A New York Times szerint egy másik alkalommal 75 tudós kerülhetett közvetlen kapcsolatba élő lépfene baktériummal. [2] Fontos hozzátenni, hogy a lépfene mindenki számára halálos lehet, aki belélegzi.

A fentiekhez adjuk hozzá azt a hat fiolát, amiben 33 százalékos halálozási aránnyal járó himlővírust találtak a National Institutes of Health laboratóriumának egyik használaton kívüli hűtőjében. A vírus elvileg 1979 óta eltűnt a földről és a nemzetközi megállapodások szerint egyedül az Amerikai Járványügyi Hivatal atlantai laboratóriuma és az orosz VECTOR labor rendelkezhet mintával belőle.

A hatóságok csak a vírus génállományának szekvenciálása után semmisítik meg az előkerült mintákat.

Amivel Hitler hírhedt tudósai kísérleteztek, a jelek szerint ma már rutinszerűen megy az amerikai kormány által szponzorált és az adófizetők pénzéből fenntartott géntudományban.

A biológiailag veszélyes anyagok és az ezekkel folyó kísérletek biztonsági szabályai komoly és megalapozott aggodalomra adnak okot. Dr. William Shaffner a Venderbilt Egyetem megelőző gyógyászat tanszékének vezetője egyike azon szakembereknek, akik jogosnak tartják az aggodalmakat, azt szorgalmazva, hogy a veszélyes minták szállítását teljes mértékben fel kell függeszteni, amíg az ezekre vonatkozó biztonsági előírásokat felül nem vizsgálják.

Sokak szerint csupán idő kérdése, hogy egy ?véletlen? baleset folytán járvány törjön ki.

A halálos kórokozókkal úgynevezett funkció-nyerő (gain-of-function, GOF) kísérleteket folytatnak. A hivatalos meghatározás szerint ez ?olyan tudományos kutatást jelent, amely során a kórokozókat olyan módon változtatják meg, hogy azok új tulajdonságokat vagy képességeket kapjanak.? [3]

A fegyverek szabályozásáról szóló amerikai törvény a következő észrevételeket tartalmazza erről:

?A H5N1 funkció-nyerő kutatások kritikusai aggódnak, hogy (1) a laboratóriumok biológiai biztonságra vonatkozó előírásai nem alkalmasak a járványkitörést eredményezhető balesetek megelőzésére (2) valamint, hogy az ilyen kísérletek önmagukban is biológiai kockázatot rejtenek, mivel kidolgozott ?forgatókönyvet? biztosítanak a nemzetállamok, a terroristák és bűnözők számára a biológiai fegyverek előállításához. A vita eredményeként a H5N1 funkció-nyerő kutatások eredményeit csak késleltetve publikálták, önkéntes moratóriumot vállaltak minden további funkció-nyerő kutatásra és az érintettek elkötelezték magukat új, szigorúbb szabályok és felügyeleti elvek kidolgozására az általuk finanszírozott funkció-nyerő kutatásokra vonatkozóan. [3]

A veszély valós, a balesetek előfordulásának esélye pedig nagyobb, mint gondolnánk, mivel bármelyik állami laboratóriumban megtörténhetnek. A hibák pedig egyre gyakoribbak.

2014 májusában egy újabb balesetet fedeztek fel egy kevésbé veszélyes, H9N2 madárinfluenza vírus szállítmánnyal kapcsolatban, ami a problémás H5N1 madárinfluenza vírustörzzsel fertőződött meg.

?Némelyik CDC laboratóriumban javítani kell a biztonságkultúrán,? mondta Dr. Thomas Frieden, a CDC vezetője. Tényleg csak némelyikben, Dr. Frieden?

Végezetül pedig a CBS Evening News arról tudósított, hogy egy hónap alatt harmadszor is veszélyes módon kezeltek halálos kórokozókat egy állami laboratóriumban.

A történethez tartozik, hogy ilyen hibák nem csupán az Egyesült Államokban történnek. Brazíliában például gyerekbénulás vírust találtak a szennyvízben.

Elképzelhető, hogy a génkutatás a nukleáris kutatáshoz hasonló problémákat eredményez majd, amelyekkel az emberiség kénytelen lesz együtt élni. A szellemet kiengedték a palackból és senki sem tudja visszacsalogatni többé.

Egyéb források:

[1] http://www.nytimes.com/2014/07/12/science/cdc-closes-anthrax-and-flu-labs-after-accidents.html?_r=1
[2] http://www.nytimes.com/2014/06/20/health/up-to-75-cdc-scientists-may-have-been-exposed-to-anthrax.html
[3] http://armscontrollaw.com/tag/gain-of-function-research/
[4] http://www.nutritionalanarchy.com/2014/03/27/killer-corn/
[5] http://www.healio.com/infectious-disease/vaccine-preventable-diseases/news/online/%7B040205dd-c687-416e-80d1-97023cdca4f3%7D/wild-poliovirus-found-in-sewage-in-brazil
[6] http://cafr1.com/H1N1.html

Előző posztKövetkező poszt

67 hozzászólás

 1. @ Ria
  július 25, 2014 4:22:37 du.

  RIA!

  Kösz a bizalmat! “Lassan érö típus vagyok!” 😀 Vagy lehet, kezdek szenilis lenni! 😀

  Vállalom! Ahogy eddig is a hibáimat és erényeimet is! /Ugye nem voltam túlzó?/ 😀

  Tudom, hogy most “gyengéden eröszakos leszek”, de “gyónni szeretnék”! 😀

  A lexikális tudás lehet ajándék! Ahogy Isten egyéb gyümölcsei is ” a szellem gyümölcsei”-re gondolok.
  De, a I Kor. 13 fejezet a szeretet himnusza/dicsöítése olvasásakor “semminek” tünik mindez!
  Csak egy dolog marad, a Szeretet!
  Ez az egyik legizgalmasabb és megfogalmazhatatlanabb dolog amivel életemben találkoztam!
  Ha, ennek hatalmát/erejét megértjük, akkor nem kell többet magyarázni/belemagyarázni semmit az életünk/létünk értelmébe!
  Ez biza nálam egy új dimenzió/értelmi sík!

  De, ami még mindig “bilincsben tart” az az ismeret, a tudás és a bölcsesség megszerzése, amely édesebb a méznél is! Úgy vélem ez az “üzemanyaga” a létezésnek! A tökéletlenségünk hiányosságát akarjuk ezzel pótolni!
  Olyan természetes ez az érzés/tudás-szomj, mint a fizikai éhség/szomjúság vagy éppen a szerelem!
  Ez van! Nem kell álszentnek se lenni, de szemtelenül tiszteletlennek!
  Nekem, mindig az édeni állapotok jutnak eszembe :
  ” Ki mondta, hogy mezítelenek vagytok?” , mert addig minden természetes volt!

  Nem állítom, hogy nem csapda a ” Mindent tudni akarok!” szemlélet, de vannak akik nem tudnak leállni, mert nekik a végtelen univerzum is csak egy “játszótér” ahol izgalmas és vonzó tudás vár! 🙂

  Köszi, a türelmedet és – komolyan ! – ha, megsértettelek akkor légy olyan nagyvonalú, mint Isten! Engem is így tanít/tott!

  A béke legyen Veled!

  1. Hat igen, a szenilitas nyomai mar éezhetoek rajtad Wiiking. 🙂 Na de ez még nem a vég. :)) Jöhetnek még rad szép napok. 🙂 Es hogy nem voltal-e tulzo, azt csak te tudhatod, annyira még nem tanulmanyoztalak, hogy erre érdemleges valaszt tudnék adni neked.:)
   A lexikalais tudas alatt egészen mast értettem, mint amire te gondolsz. Végül is barmely tudas Isten ajandéka, amennyiben egészséges felfogoképességgel aldott meg bennünket embereket. A szellem gyümölcseit (a kilenc féle Szellemi ajandékot), csak a Szellemel mar betöltekezett, Istenhez megtért emberek kaphatjak ajandékul (Apcsel 2:38).
   Ha pedig éhezed az ismeretet, a tudást és a bölcsességet, kérd Istentol és O kézségesen és szemrehanyas nélkül adja mindenkinek, aki kéri tole (Jakab 1:5).
   Nem értem miert irtad, hogy legyek hozzad nagyvonalu (mint Isten) amikor az elozoekben mar megirtam, hogy megbocsajtottam neked. Ne cifrazzuk tul a dolgokat sem ebben, sem masban.
   Köszi a békét kivanast, neked is ugyanezt kivanom.

 2. Ida!

  Azt hiszem, hogy vissza kell térnem a Magyar Értelmezö Kéziszótárhoz!
  Tényleg ennyire érthetetlen amit írok! 🙁 Nézd el nekem! ” Lenni külföldi, beszélni kicsi magyar!! ” 😀

  Ez az XX, XY kromoszóma dolgot tényleg nem érted?
  Neked az jött le, hogy “Lehülyéztelek”? Nemá! Csak beszélnünk kéne egyszer! Nem gondolod?

  Kedves IDA!
  Egy Nö és egy férfi(agy) “súlypontjai” genetikai alapon van meghatározva!
  Amíg az egyik az “érzelem”(Nö) addig a másik az “értelem”(ffi) oldaláról(súlypontjáról) közelíti a dolgokat!
  Nem baj! Mindkettöre szükség van, egyik sem alá-fölé rendeltje a másiknak!
  Ezért van egyensúly!
  A Teremtö Istenben ugyanúgy megvannak a ffi-nöi tulajdonságok/érzések mint bennünk! Hisz a nök is gondolkodnak, de az agy dominancia náluk a jobb oldali részen van!
  De, az u.n. Corpus collosum összeköti a két agyféltekét és ennek következtében szinkronizálja az agymüködést!
  Ugyan ez pont fordítva is a ffiaknál!
  Nem mennék bele, hogy ez megállapítás mindig és mindenkor igaz, csak az általános megállapításra utalok!

  ” Mindkettö mást akar! A ffi a nöt, a nö a ffit! Mégis egyet akarnak!” – ismered ezt a megfogalmazást, amit a ffi-nö kapcsolatáról írtak? Ez is egyfajta magyarázata miért “látunk” másként!

  A SERAF-fal való beszélgetésünket ne vedd “kihívásnak” ! Tudod milyenek a pasik? Néha össze-vissza beszélnek! 😀

  Legyen béke!

  1. Kedves Erik!

   írod:
   “Amíg az egyik az ?érzelem?(Nö) addig a másik az ?értelem?(ffi) oldaláról(súlypontjáról) közelíti a dolgokat!”

   Én is erre gondoltam, hogy ezért említetted meg…! Ezért is kérdeztem…! 🙁

   Egyébként béke van! Csak tisztázni akartam a dolgokat! Gondolom ez a menete…?!

 3. Remélem Thea, hogy senkinek semmiféle adress szamot és cimeket nem fogsz elküldözgetni. Nekem sokkal inkabb gyanus ez az ember, aki ezt kéri toled. Mi itt nagyon jol tudjuk, hogy Wiiking itt is irogat és a VH-n is különbőző nick neveken, ami alatt azt is tudjuk, hogy ő szerepel… na és akkor mi van? Nagyon sokan csinaljak ezt. Mit arthat ezzel nekünk, vagy akar azzal, amikkel itt előhozakodik? Jartak errefelé mar nala rosszabbak is, es nem történt semmi. Ha akarunk valaszolunk neki (attol függoen, hogy mivel all elő), ha pedig nem akarunk, akkor nem. Nem kell itt bedőlnünk az ilyen panikkeltőknek.
  Az ilyeneknek fogalmuk sincs a mi Kriszusban elnyert szabadsagunknak, akiknek nincs mitol félni valojuk, nincs kitol rettegjenek, amikor Isten velünk.

  1. Egyetertek.
   IP-k kiadasa egyebkent is csak birosagi hatarozat elleneben, bizonyitott buncselekmenyre kell tortenjen. Vagy – a mai vilagban, amikor 2 felresikerult mondat is buncselekmenynek szamithat – meg arra sem.

   1. Erre utaltam Sharky!
    Tudod az angyalok is tudnak “pusztítók lenni” ” és elküldé az Úr az Ö angyalát(talán Mihályt!) és levága 185 000 embert azon az éjjelen!”
    Akit pedig valami érdekel, az forduljon hozzám, majd én eligazítom! Ébresztö!!!! Ez már a XXI. század!!!
    Nem a homokozóban vagyunk, hogy ” Thea néni,( bocsi Thea!), erik a wiiking nem eszi meg a homok tortát!” 😀
    ” Mindent szabad nékem, de nem minden használ, …!”
    Ilyen pl. a “Személyes adattal való visszaélés” büntetöjogi tényállása!

   2. Sharky

    Ez nem személyes adat kiadása. A lentiek alapján különben nem kell. Szerintem érted miért, és nem 2 félresikerült mondatról van szó, vagy némi nézet ellentétről.

  2. RIA!

   Voltak itt már rosszabbak is? 😀
   Akkor van még remény felölem? …én is remélem, hogy van!

   Oszt, bocsika, ha néha kicsit karcosabbra sikerül az irka-firkám! De, hát nem sikerül még a legjobb szakácsnak sem mindig az étel!
   Plö. Elsózhatja, … na ilyenkor jól jön az ” Ugye szeretsz édesem? ” varázsmondat! 😀

   Jó étvágyat! 🙂

   1. Persze Wiiking, nagyon is van még remény feloled. 🙂 Sőt, nem egyszer gondoltam erre a igeversre miközben a különbőző hsz-aidat olvastam: “Sok elsők pedig lesznek utolsok és sok utolsok elsők” (Mt 19:30). Most még azt latom, hogy nagyon sokszor összekutyulod az olvasott igét, és nem a megfelelo helyén alkalmazod, nem arra az eseményre, vagy emberi cselekedetekhez passzitod, ahova az valo volna, sokszor pedig annyira jol megérted es ezaltal sikerül a helyén kezelned, hogy egészen meglep… sokkal inkabb, mint sokan masok, akik mar több évtizede bujjak a Könyvet. Ugyanakkor azt is latom, hogy a Biblia ismereteid, mos még csak lexikalis tudas, és a dolog nincs még a szivedben ugy igazan. De semmi gond, jönni fog ez is… minden a maga rendelt idejében és sorrendjében, ha az ember betartja a “jétékszabalyokat”, es ahogyan föntről megadatik néki. Elfog jönni az ideje annak, amikor mar nemcsak “zsenialisnak” (ahogy irtad nemrégiben) fogod tartani a Könyvben megirtakat, hanem annyira imadni fogod Isten minden egyes szavat, hogy a hited vagyakozast kelt benned arra, hogy te is leszallj a szekérrol és ala vesd magad a bemeritésnek, ami mar a belső hitnek a kifejezése (ApCsel 8:36). Ugyanis senki nem lehet igazi szolgaja az Urnak anélkül, hogy meg ne ismerné a halalnak és a feltamadasnak az alapelvét. Az Ur maga is ezen az alapon szolgalt. A Maté 3.fejezetében talaljuk, hogy nyilvanos szolgalatanak megkezdése elott ? is alavetette magat a bemeritésnek, bar nem azért, mintha valamitol meg kellett volna tisztulnia. Es miutan ez megtörténik egy ember életében, elnyeri a Szent Szellem ajandékat (ApCsel 2:38-39), ami utan mint ujonnan született, mar egészen az Urhoz tartozik nem önmagahoz, és ami utan a teljes gondolkodasa megvaltozik… mert a régi énjét teljesen a halalba adta. Belépsz a vizbe, es a te vilagod, veled együtt leszall oda. Te ujra kijössz Krisztusban es a te vilagod (ó-embered) ottmarad vizbefulva. Mert mi, akik Szellemtol születtünk, ezaltal “isteni természet részeseivé” lettünk (2 Pét 1:4). Ezutan mar egyre inkabb atvaltozik Isten képére, amikor mar semmiféle csalogato kultureszmének nem adja at magat, nem huz hitetlenekkel együtt felemas igat, vilagos szeme atlatja a csalast. Tudja, hogy minden vilagjavitgatas borzalmasan törik össze. Az ilyen egyszeru lélek a a földi, a hiabavalo, az emberi dolgok összehalmozott lim-lomjatol megürül, nem csüng mar emberi lelkeken, nem tapad mar a maga haszontalan énjéhez és tehetetlen emberekhez, akiket megcsalt a külso együttfutas es nem csacsog mar feleslegesen sem , (mint most én ) :), hanem Krisztus mindenre elég neki. Szeretni is csak Krisztusban tud, Krisztusban szereti az embereket (mégha ez a szerelem érzése is).

    En mar akkor megbocsajtottam neked, amikor azt mondtad nekem, hogy “Ki a fene vagy te itt…” – valamint, mar akkor éreztem, hogy elfog jönni annak is az ideje, amikor mondasz majd ezért egy bocseszt… ezért nem szoltam akkor erre semmit. 🙂 Ezért hat kösz. 🙂
    A joétvagy is megvan köszönöm, ha van mihez meglegyen. 🙂
    Szia

    1. Példaértékű meg tanúlságos mentegetések ezek a gyalázat védelmére és bátorítás a folytatásra. Ezek melyik fordításban találhatók? Mert az enyémben az ilyeneket kivágták maguk közül! Nem kellene azt a részt is elolvasni és csak utána arra hivatkozni?

  3. Ria

   Olvasva a megjegyzésed. A részedre biztos nem történt riadalomkeltés.
   Nem történt semmi gyanús, mint figyelmeztetve lett a jelenségre az, aki becsületesen fórumozik és eddig nem volt vele tisztában.
   A lenti okfejtésre azt lehet válaszolni, amit Edua kommentjére, plusz annyival kiegészítve, hogy a hosszútűrés nem a jellemtelen ember védelmét jelenti. Láthatóan annyi lett vele elérve, hogy folytatta azt, amit előtte is.

   “Nagyon szomorú, hogy ez egyeseknek eddig is nyilvánvaló volt azokkal szemben, akiket viszont megtévesztett.
   Ez lenne a keresztényi ? Elfogadható és követendő ? Hol találom meg a Bibliában, hogy a csalókat támogatni kell ? Mit képviselsz ezzel ?
   Mit szólnál hozzá, ha veled vagy a gyerekeddel szórakozna egy ilyen jellemtelen ? Te is egy mélyen vallásos vagy, aki addig Bibliázik, amig mással történik ?”

 4. Tisztelt Forumozók
  Tisztelt Thea

  A weblapon van egy jellemtelen hamiskártyás, aki több nick név alatt ír kommenteket.
  wiiking – erickwiiking – erik
  Hozzászólásaiból a szándék nyilvánvaló. Bomlasztás!
  Ilyet a cionisták szoktak weblapokon csinálni a megosztás érdekében.
  A megtévesztő és becstelen megnyilvánulása a legalsó cikk kommentjeinél teljesen nyilvánvaló.
  Az illető a Vilaghelyzete.blogspot-on is szokott tevékenykedni. Értesítsétek az ottaniakat is, hogy tudják kivel van dolguk.

  Cikk : Japán módosította alkotmányát, hogy csatlakozhasson a globális drón fegyverkezési versenyhez
  Nick : wiiking
  Dátum : július 24, 2014 2:20:09 du
  Nick : wiiking
  Dátum : július 24, 2014 7:29:11 du

  Cikk : Globális azonosító rendszert a világnak
  Nick : erickwiiking
  Dátum : július 22, 2014 7:05:26 de

  Cikk : Hogyan bízhatjuk az állam tudósaira a kórokozókat?
  Cikk : erik
  Dátum : július 23, 2014 10:55:51 de
  Cikk : wiiking
  Dátum : július 23, 2014 7:47:19 du

  1. Kedves Thea.
   Annyi már biztos, hogy Svéd IP-vel rendelkezik ez a senkiházi álmagyar. Ha a honlap jegyzi a regisztrációnál, bejelentkezésnél vagy kommentnél a pontos IP számot, akkor legyél szíves küld el az email címre. A szolgáltatón keresztűl tudni fogjuk kicsoda és személyesen hol keressük.

 5. @ SERAF
  július 23, 2014 9:59:56 du.

  SERAF! Te gyors szárnyú angyal! 🙂

  Értelek és megértelek!
  A múltkori brain-storming-gomban(értsd: a “közösségi felelösség vállalásról kérdeztem/beszéltem a T. egybegyülteknek itt!) pont ezt a témát feszegettem, de értelmes/öszinte válasz az Istennek se akart a felszínre jönni!
  Való igaz, hogy az elmaszatolás/agyonhallgatás stb. cián módszerei sokakat megfertöztek, de ettöl még a szönyeg alatt egyre nagyobb a szemét kupac !

  Az örök dilemma – lásd az összes nagyhorderejü napi történést ! -, hogy KI a felelös? Aki kiadta a parancsot és/vagy aki végrehajtotta! …és még egy fontos kérdés mindig marad : Milyen felelösség terheli az/okat aki/k “csak” hallgatólagosan avagy hangosan beállnak a bééé-getök korusába???
  Azok akik “életben tartják a szörnyeget/a rendszert”???

  Lehet ez politikai, vallási vagy társadalmi szintü KÖZÖSSÉGI FELELÖSSÉG!

  Csak néhány elrettentö példa : elég ha nem skandálod a mantrákat, már is a “nép ellensége vagy”! Lásd, Kína, Kambodzsa, fatalista muszlimok, “szentéletü keresztények” a sötét középkorban ( Biblia nemzeti nyelvre történö lefordításai is anno / W. Tindale, Husz János/ fövesztést vont maga után stb.
  Legtöbbször elég volt csupán a gyanú, vagy egy rágalom és máris ” örömtüzek gyúltak” az ördög/boszorkány/népellenség elpusztítására! …és ezek a démon-manifesztációk ma is itt vannak köztünk arra várva, hogy programozásuknak megfelelöen végrehajtsák a “rejtett kéz” akaratát!

  Abban igazad van, hogy a “terelés”, butítás, ködösítés MK Ultra programozás gözerövel folyik és a veszélyt az jelenti, hogy “láthatatlan és szinte észrevehetetlen”!
  Csak, egy magasabb tudati síkon válik érzékelhetövé! Nevezzük ezt “józan paraszti észnek”! 😀

  A “hangos”-kodást arra értem : ” Akinek nincs tehetsége az hangerövel ellensúlyozza!” a hétköznapokra lefordítva : Aki a hazugságból akar igazságot hamisitani az addig üvölti/injekciózza a fejekbe, amíg el nem éri célját! Lásd: streamline-media vagy parlamenti vízfejek szennyeinek cián-szószos kommentjei/hírmagyarázatai! 🙁

  Az Igazság – véleményem szerint – nem a 440Hz frekvencián szól! De, nem lehetetlen! “Meghallása” valóban kíván némi újrahangolást! Ez már a mentális kimatica tudománya, vagy egyszerübben : Láss ne csak nézz!

  Áldott napot!

  1. Wiiking .

   A szárnyakról jut eszembe : Igazodva a hasonlathoz ; Ismered a kihullott tol –
   lakat a Lapról. Nekem a jelen hsz-ed azt tükrözi, hogy alapjában véve ugyan
   olyan toll van a süvegeden – De valamiért *valami* mégsem az igazi ( értem
   a jelzők használatára, aminek biztos van valamilyen oka / indoka { Furcsa jó –
   szág az internet, de én mindig úgy használom ahogy az életben is tenném }

   A fent leírtakat különben magaménak is tekintem, mert szerintem is az a leg –
   fontonsobabb, hogy ‘konkrétan’ egymáson segítsenek. Akár hárman-öten és
   ha úgy adódik többen, ami nem vallás kérdése – És ide kapcsolható a felelős –
   ség is, amit említesz, legyen az egyéni / közösségi, mert ha ez nincs meg, ak –
   kor tapasztalható a hamis hivatkozás / vallásosság, ami egyben és különben
   hamis isten-tiszteletet produkál { Ilyenekből lesz az Isten törvényeivel meg Jé –
   zus tanításával szembeszegülő ‘toleránsok’ csoportja …. 2000 éve is így volt }

   Én biztos vagyok abban, hogy aki nem vallási elvakultsággal olvassa / ismeri
   az Ős-Keresztények életét és életvitelét, az pontosan tudja, hogy mi a teendő –
   je, mert nemcsak a részére pozitív igerészeket sajátítja el ( és skandálja ) ha –
   nem a figyelmeztetést is komolyan veszi és megpróbál aszerint élni és csele –
   kedni, ami nem könnyű, sőt, úgy lett / van ‘beállítva’ a rendszer, hogy a kedve
   is elmenjen az illetőnek, ha ilyennel próbálkozik, mert elsősorban a többség
   tekinti majd ( Orwell 1984 ) különcnek / stb – Ilyen a “tömegvonzás” törvénye,
   de ahogy Jézus is jelezte ” ketten vagy hárman”, akkor már működik, és az ál –
   lam-vallás felvételéig működött is { Nem felülről írányított handa-bandáról be –
   szélt -ami azóta is tapasztalható-, hanem az egymás iránti ‘élő’ cselekedetről }

   Mindenesetre az éremnek van egy másik oldala is : Az elhitetett s megtévesz –
   tett tömeg nem csak vallásosan tartja fent a rendszert ( vagyis nem csak az ő
   felelősségük ), hanem -ahogy céloztál rá- azok is akik pártoskodnak és olyan
   vezetőket választanak maguk fölé, akik csak szólamokban képviselik őket, és
   azt is csak addig, amíg a választási herce-hurca / színjáték zajlik ; A rendszer
   tartópillérei ( politika / vallás ) együttesen működnek, és ha úgy tetszik össze –
   fonódva végzik tevékenységüket – Azért nem hallani a Csiksomlyói szónokok
   hangját ( de egyik egyházét sem ) az olyan törvények / rendeletek meghozata –
   lánál, amik szemlátomást szembe mennek a társadalmi, erkölcsi értékekkel,
   de maga a választók egyéni, családi érdekeivel is – Itt gondolva elsősorban a
   gyerekekre, mert idővel ‘rajtuk csattan az az ostor’, amit a szülők / nagyszülők
   mulasztása ( tevőleges vagy hallgatólagos hozzájárulása ) okozott a részükre .
   Biztos erre gondoltál, ill. célzoltál a *kollektív felelősségvállalás* említésénél .

   Ha ilyenkor nem jön válasz, rá se ránts -ne okozzon gondot-, mert az is lehet,
   hogy a felvetésed célba ért s a hallgatás néha beleegyezést / egyetértsést is
   jelenthet : A kihullott tollakat sem kell visszaragasztani ; Ott fekszenek ahol el –
   hullottak – Nem mindenkit érdekel, de megeshet egyszer jön egy HunWiiking,
   meg HunLeány, felveszi és a süvegére / pántlikájához teszi …. Majd mások is .

   Neked is Áldott napot / estét .

  2. Kedves Wiiking!

   írod:
   “A múltkori brain-storming-gomban(értsd: a ?közösségi felelösség vállalásról kérdeztem/beszéltem a T. egybegyülteknek itt!) pont ezt a témát feszegettem, de értelmes/öszinte válasz az Istennek se akart a felszínre jönni!
   Való igaz, hogy az elmaszatolás/agyonhallgatás stb. cián módszerei sokakat megfertöztek, de ettöl még a szönyeg alatt egyre nagyobb a szemét kupac !

   Az örök dilemma ? lásd az összes nagyhorderejü napi történést ! -, hogy KI a felelös? Aki kiadta a parancsot és/vagy aki végrehajtotta! ?és még egy fontos kérdés mindig marad : Milyen felelösség terheli az/okat aki/k ?csak? hallgatólagosan avagy hangosan beállnak a bééé-getök korusába???
   Azok akik ?életben tartják a szörnyeget/a rendszert????”

   Lehet ez politikai, vallási vagy társadalmi szintü KÖZÖSSÉGI FELELÖSSÉG!”

   Mit szeretnél hallani? Irtsuk ki s zsidókat, az arabokat, a négereket, cigányokat, és azután azokat is, akiknek nem elég magas az IQ-juk ahhoz, hogy életben maradhassanak….?! Majd jöhetnek a vörös hajúak, vagy a barna, ill fekete…?! ( Mert közösségi felelősséggel tartoznak az ükapáik, ill az összes felmenőik cselekedeteiért, az éppen aktuális “jófiúk” felé…?! Ezt csinálta Hitler is, a rómkat egyház is, és a történelem folyamán többnyire mind, aki hatalmat kapott…! Az emberiség történelme erről szól Bábel óta…! Az özönvízkor pedig tudjuk, hogy még az állatok is “megbűnhődtek” mind Ádámék engedetlenségének a következményei miatt, mind annak a 200 angyalnak a kéjvágya miatt, akik által megrontatott a föld…! (Továbbá Sátánék is hatalmat kaptak …! ) ( Hitlert is megpróbálták sokan megölni, de nem sikerült …! ) És Jézus is megmondta, hogy senki nem veszi el tőle az életét, hanem leteszi azt értünk, hogy megválthasson bennünket…! ( És hatalma se lett volna senkinek felette, ha nem adatott volna nekik Istentől…!)
   Továbbá, én borzasztóan sajnálom, és kimondhatatlanul fel vagyok háborodva a haláltáborokon, a gulágokon, a rabszolgaságon, az indiánok lemészárlásán, a keresztes háborúkon, a keresztényeknek, és az egyebeknek az Isten nevében való kiirtásán, és ….sorolhatnám még végtelenül hosszan az összes erőszakot, amit akár emberek, akár állatok ellen elkövetnek, de azontúl nem tudom, hogy mennyire kellene magamat felelősnek érezni ezek miatt az események miatt, mert esetleg lehetséges, hogy valamely ősöm, valahogy “benne volt”…? ( Én még az Ádám- Éva sztorit se tudtam teljesen feldolgozni, hogy nekem, ill nekünk mi közünk van az ő bukásukhoz ( Bár persze tudom, hogy Ádámban megteremtetett az egész emberi faj…! Minden lélek, aki valaha megszületett, ill megszületik, és az ő lelkéből öröklünk! ) , és hogy miért is kell az emberiség nagy részének az ő döntésük következtében kárhozatra jutniuk, azért mert velünk születik a bűn, és ezért az ember(minden) bármire képes, megfelelő körülmények között, megváltás, Krisztus nélkül…?!) Vagy mit tehetnék, a mostani éhínségek, háborúk, mészárlások, emberekkel-állatokkal, stb-vel való kísérletezgetések, kegyetlenkedések, és a többi szörnyűség ellen…? (Amiről a Biblia úgy beszél, hogy ezeknek meg kell lenniök…..! És azt is mondja, hogy senki semmit nem vehet magának , se gazdagságot, se hatalmat, se …, ha fentről nem adatik néki…! ( Ennyit a választásokról….!) )

   Szóval mit szeretnél hallani? Hiszen épül az újabb “Bábel tornya”, ahol az emberek ( a többség) összefognak (Isten, és az Ő felkentje ellen) egy újabb “Nimród” alatt, hogy “nevet szerezzenek maguknak”…! Sokszor “megvitattuk” már, hogy az emberek elhiszik, amit mondanak nekik a TV-ben, vagy a rádióban, vagy amit az újságokban olvasnak!

   írod:
   “Abban igazad van, hogy a ?terelés?, butítás, ködösítés MK Ultra programozás gözerövel folyik és a veszélyt az jelenti, hogy ?láthatatlan és szinte észrevehetetlen?!
   Csak, egy magasabb tudati síkon válik érzékelhetövé! Nevezzük ezt ?józan paraszti észnek?! 😀 ”

   Igen, és erről beszélünk! Hogy ….”és elhiteti az egész földet”…!
   (És szerinted , pl Ninive óta, amikor is Isten azt mondta az emberekről, hogy : Jón. 4,11 ….., a melyben több van tizenkétszer tízezer embernél, a kik nem tudnak különbséget tenni jobb- és balkezük között, …?!, mi változott…? És most is csak arra vár Isten, hogy megtérjenek/jünk…!)

   Békesség!

   1. IDA, Ida! 🙂

    Imádom ezt a “tüzet ami benned lobog az igazságért/Istenért”! 🙂

    Bevallom, hogy nem is tudok okosabbat válaszolni, mint amit Te írtál!

    Hidd már el, hogy Te is azt látod amit én, de hát az a fránya XX és XY kromószoma lehelletnyi különbségéböl adódó szemlélet néha csalafinta dolgokra képes! Plö. a lényeglátás súlypontjainak pici eltolódását!

    Hogy mondjam? Nincsenek jó emberi megoldások, csak illuziók, álmok a mindenáron hinni akarás görcsös reflexei!

    Aki nem látja, hogy az elhazudott (világi)történelem, de a Biblia leírása is csak egy irányba mutat : Isten nélkül bemehetünk a sivatagba, de kijönni csak Isten segítségével tudunk! Most épp bemegyünk!

    Minden parancsolatnak vége : Féld az Istent és tarsd meg parancsolatait, mert ez az ember fö kötelessége! Ámen.

    Eszem ágában sincs bárkiröl ítéletet mondani ” Az ítélet Istené!”, mert az embereket elítélik a cselekedeteik, és Isten megfizet kinek-kinek az ö cselekedetei szerint!

    Ha, mégis fellobog bennem az isteni tüz, az csak – ahogy Jézusban is! – az Isten házáért érzett féltö szerelememböl fakad!
    Ezt nem akarom senkinek sem magyarázni, ez csak kettönk ügye (Isten+én), úgy ahogyan másoké is!

    Ha, ennek ellenére elragad a hév az a miatt van, hogy ember vagyok és van bennem empatikus/beleérzö képesség az esztelen sátáni öldöklés szenvedöi/szenvedései iránt!

    Kérlek, lásd meg, hogy a “zord külsöm” érzö szívet takar!” /Ezt sem ragoznám, vagy érzed, vagy nem!/

    Békesség és …Jöjj el Uram Jézus! Ámen

    1. Kedves Erik!

     írod:
     “……de hát az a fránya XX és XY kromószoma lehelletnyi különbségéböl adódó szemlélet néha csalafinta dolgokra képes! ”
     Plö. a lényeglátás súlypontjainak pici eltolódását!”—– Miért mi a “lényeg”, és ki szerint lényeg, az a lényeg…?! (Egyébként ez az XX, XY-on kromoszómás megjegyzés, ez most mi volt? Vegyem úgy, hogy “lehülyéztél”? …olyan…. vállon veregetős , beszélj csak “asszonyállat”…?!)

     “Kérlek, lásd meg, hogy a ?zord külsöm? érzö szívet takar!? /Ezt sem ragoznám, vagy érzed, vagy nem!/”

     Nem gondoltam, hogy nem úgy van, csak hiányoltad, hogy nem válaszolt senki a kérdésedre. És nem akartam, hogy úgy gondold, hogy “elmismásolom” a választ…! (Tőlem ennyi tellett, ennyi idő alatt….!)

     Békesség !

 6. Zoli!
  Köszönöm a fenevad és a vadállattal kapcsolatos infót. Így minden érthetőbb. Szeretem az ilyen okosításokat. Mostanában Ittzés István prédikációit töltögetem le és hallgatom, Ő is sok mindent helyretesz és ráadásul nagyon szeretem hallgatni, most pl. az” Ébredés királyai” sorozatát hallgatom. Több honlapon megtalálható. Én a nevét ütöm be, és ahol prédikál és felvétel van /letölthető/ akkor mentem.
  Szeretettel ajánlom mindenkinek /nyugdíjas evangélikus/ lelkipásztor. Én az egész Bibliát elfogadom, nagyon sajnálom magyar testvéreimet, akik azt gondolják az Ószövetség csak a választott népé. Éppen az is erősít, h. ahogyan Isten tűri az emberi bűnöket szólongat….és hát, tudja kit mikor kell fenyíteni és hogyan.
  Üdvözlettel: S

 7. Szép napot mindenkinek!

  Az jutott eszembe,hogy mit is kezd az olvasó ezzel a töménytelen, szinte mindennap megjelenő információ halmazzal?
  Személy szerint semmit(azon kívül ,hogy tudok róla nem tehetek ellene semmit).
  Ezt most értse mindenki globálisan úgy mint ami a hétköznapi életben elkerülhetetlen.
  Hiszen megvan írva ezeknek azoknak meg kell lenni.Meg is történnek.
  Látjuk a jeleket.Tapasztaljuk.Szeretném ha arról olvashatnék itt mit tudunk változtatni a körülményeken.
  Mit együnk, mit igyunk.Ne a szentírás magyarázata legyen itt a fontos.Ki melyik fordítás alapján reagál a cikkre.
  Ti hogyan élitek meg ezt a minden napjaitokban.
  Mit mondtok az embertársaitoknak Ők mit tegyenek stb?
  Erre szeretnék egyszerű választ kapni.
  Köszönettel.:Gábor
  ui.:remélem nem sértettem meg senkit!

  1. Gábor!

   Igazad van! Mi is csak kapkodjuk a fejünket és azt se tudjuk néha, hogy fiúk vagy lányok vagyunk-e!

   ” Aki újságot nem olvas az alultájékozott, aki pedig olvassa az félretájékozott! Mark Twain.

   Mit lehet tenni?

   Namármost, ha “keresztény” vagy akkor tudod, hogy az Igazság(megismerése) egy ÚT, amin járni/haladni/menni kell!

   Ha, nem vagy, akkor – kicsit sarkos/karcos lesz a mondandóm 😀 – ” Enni kell, kakálni muszály!”

   ” Ha változást akarsz, a változás légy magad! ” – unalomig idézett szlogen! De, Igaz!

   Tovább megyek: A kvantum fizika megmutatja, hogy a létezésünk alakítja a környezetünket! Magyarul :
   ” Aki nem akar tenni, az TALÁL KIFOGÁST, aki meg TENNI AKAR talál MEGOLDÁST!” – netuddki.

   …ÉS JÖN A BONUS VÁLASZ! 😀
   “Tedd amit tudsz, ott ahol vagy, azzal amid van, …és a többit bízd az Istenre!”
   Hidd és tudd! Olvass, tanulj, járj utána és használd a józan eszedet! Lásd meg az összefüggéseket és vond le a konzekvenciát!
   Ne szégyeld, ha nem tudsz vmit – vagyunk itt jó néhányan ezzel a hiányossággal 😀 – kérdezz és tanulj és a lényegre összpontosíts!

   A többi pedig jön magától! Olyan ez mint a biciklizés … 😀

   Áldás!

   1. Kérdeztem valamit,ennyi tehát egy válasz.Mármint a Te nézőpontodból.Köszönöm.
    Várom a többit is.

    1. Kedves Gábor!
     Erről a témáról ebben a posztban olvashatsz bővebben és a hozzászólások száma sem kevés: http://idokjelei.hu/2013/07/a-felkeszules-egyenlo-lenne-a-hit-hianyaval/
     Azon túl, hogy én is úgy gondolom, a személyes hit a legfontosabb, nemcsak a nehéz helyzetekben, hanem mindenkor, amikor csapás/válság ér egy adott helyet, csoportot, stb. a segítségnyújtás a legfontosabb. Ez lehet egy bátorító szó, ima, étel, szeretet, menedék…
     “Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja.” Máté 16:25

     A végső időkről pedig ezt olvassuk:
     “…az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekeszik. És a nép értelmesei sokakat oktatnak, de hullanak fegyver és tűz miatt, fogság és rablás miatt napokig.” Dániel 11:32-33

  2. Kedves GABOR !

   Szerintem csak annyit, hogy többet imádkozol magadért, a családodért, és másokért, tudván, hogy már csak nagyon kevés idő van hátra. És bízol Istenben, és az Ő ígéreteiben!
   írod:
   “Hiszen megvan írva ezeknek azoknak meg kell lenni.Meg is történnek.
   Látjuk a jeleket.Tapasztaljuk.Szeretném ha arról olvashatnék itt mit tudunk változtatni a körülményeken.”
   Mit együnk, mit igyunk.”

   Azokon csak Isten tud változtatni, úgyhogy imádkozhatsz azért, hogy legyen meg az Ő akarata, ahogyan a mennyben, úgy itt a földön is….! A “mit együnk, és mit igyunkról” is Isten gondoskodik…! ( Ránk pedig, ha “mérgezőt esznek és isznak “, nem árt nékik érvényes…! Mármint persze, ha nem szándékosan, öngyilkossági szándékkal teszed…!)

   írod:
   “Ti hogyan élitek meg ezt a minden napjaitokban.”

   Hálát adunk az Istennek, hogy még békében és egészségben, élhetünk. És még megvan mindenünk ami szükséges a fizikai élethez. Illetve még sokkal több is ( noha ezt nem mindig látjuk így)…..

   írod:
   “Mit mondtok az embertársaitoknak Ők mit tegyenek stb?”

   Sajnos nem azt, amit folyamatosan kellene, hogy térjenek meg, bánják meg bűneiket, hívják segítségül az Úr Jézus nevét, mert elközelgett Isten haragjának a napja…! De, ha nem így lenne is, akkor se tudhatják, hogy személy szerint nekik mikor jár le az idejük….! Meneküljenek…!
   Leginkább sajnos, csak beszélget az ember….! 🙁

  3. 1/: Nemeslelkűség (igazságos, erényes lélekkel, tiszta szívvel). 1/a: nyitottság-tolerancia és az 1. pont szerint szűrni a beérkező adatokat.
   2/: Önzőség (igazságtalan, erénytelen lélekkel, romlott szívvel). 2/a: zártság-intolerancia és az 2. pont szerint szűrni a beérkező adatokat.

   (Ugyanis nem mindegy mi alapján szűrjük az életet! Mint a mondás mondja: “Rossz az, aki rosszra gondol.”)

   Miután én sok embert ismertem már, akik mástól várnak választ, de csak azért, hogy majd legyen kit hibáztatnia, így én inkább mindenkire magára bízom a válasz meglelését.
   Irományom első része szerint, a kérdező ugyanoda fog kilyukadni, ahová már sokan mások is kilyukadtak. De hogy tévedtek-e, azt én nem tudom.
   Mindenkinek olyan válasza lesz, amilyent le tud szűrni.

   Az a baj, hogy már a hozzászólás is baj lehet! Ezért vannak csendben a bölcsek, szerintem legalábbis! Ma nem vagyok bölcs, holnap már lehet az leszek! 🙂 Azaz kicsit módosítottam az irományom (amit az olvasó észre sem venne ugye, ha csak el nem mondom), így pedig már olyan, mintha nem is írtam volna semmit. 🙂 Így viszont talán picit bölcs maradhattam. Lehet kicsit bölcs valaki? Szerintem nem. Tehát ennek megfelelően kezelendő a válaszom is!

 8. Kedves Ida!

  Elhiszem, hogy ilyen adatokat szedtél össze a Vizsoly Bibliáról. Bevallom, nekem sem volt alkalmam látni és kézbe venni ezt a példányt, és én is kénytelen lennék elhinni a róla keringő hamis információt, ha nem tudnám, hogy fordítója Károli Gáspár REFORMÁTUS volt és nem katolikus, ezért nem tartalmazhat a református Biblia katolikus kanonizált könyveket.
  Ugyanis amire hivatkozol a ?Tridenti zsinaton (1545?63)? fogadták el a ?többlet könyveket? de erről azt kell tudni, hogy ez KATOLIKUS intézkedés volt!
  A Biblia kiadások dátuma és sorrendje is ellent mond ennek. Valamint linkelek néhány egyéb érdekességet is.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Reform%C3%A1tus_Egyh%C3%A1z
  Innen, az 1567-es Debreceni Zsinattól számoljuk a magyar református egyház létét.

  http://www.biblia.hu/bevez/magyar.htm#karoli
  KÁROLI GÁSPÁR: – eredeti nevén Radicsics Gáspár (1529 körül-1591) – Nagykárolyban született.
  A Vizsolyi Biblia megjelenése után nem sokkal Károli meghalt.
  (Tudni kell róla, hogy REFORMÁTUS volt, ?1567-től számoljuk a magyar református egyház létét.?)

  A Károli-fordítás gyors elterjedése késztette a magyar KATOLIKUS egyházat, hogy SAJÁT BIBLIAFORDÍTÁSsal álljon elő. A munkát (a katolikus) KÁLDI GYÖRGY jezsuitára bízták, aki fordítását Gyulafehérvárott kezdte el 1605-ben, és Olmützben fejezte be 1607-ben.

  Káldi fordítását 200 esztendeig használta a katolikus egyház.
  (amit a KATOLIKUS Káldi 1605-1607 ben készített)
  – Első revíziója 1834-35-ben, a
  – második 1851-ben zajlott le.
  – A harmadik revíziója … (1862-65, 1892, 1915-16).(ez a 3. revízió 2 kiadásának dátuma)
  – A negyedik revízió 1927-34 között hagyta el a nyomdát.
  Érvényben volt egészen 1973-ig, mikor a legújabb katolikus bibliafordítás – több szerző munkájaként – megjelent.

  (A megdöbbentő dolog ott van, hogy a katolikus egyház azt állítja, hogy 1545-ben a Tridenti zsinaton elfogadta a Biblia részeként a ?többlet könyveket?, – majd a zsinat után 62 év múlva, – egy Káldi Györggyel elkészíteti a ?saját kiadású katolikus Bibliáját, amiben nem szerepelnek a ?többlet könyvek? amit csakis egyedül a katolikus egyház fogadott el! (A református nem fogadta el, de mégis ráhazudják a Vizsolyra.)
  Nekem olyan Káldim van, ami – előfordulhat, hogy akár eredeti, – de szerintem inkább csak az első revídiált kiadás lehet, ÉS MÉG ABBAN SINCS ?TÖBBLET KÖNYV?! Innét egyértelmű, hogy CSAK 1850 utáni időkben valamikor került – a közelmúltban – a Biblia megváltoztatásra.)

  Szeretettel: Erika

  1. Kedves Erika .

   Akkor a jelzésed alapján szintén zenész, illetve ugyanolyan serpenyőbe sütögetünk, mert magam is a Károli G. féle fordítást használom .
   Keresztény ( középkori – újkori ) szemszögből értve hivatkoztam a kanonizálás szempontjából a Makkabeusok könyvére, amit az egyik egyház-alakulat használ míg a másik nem, de ezt ti is pontosítottátok .
   Zsidó ( ókori ) szemszögből értve ( mikor régebbit említettem ) arra céloztam, hogy náluk is voltak ( akkoriban ) olyan “hivatalosan elfogadott” és használt könyvek / tekercsek, amiket manapság már nem használnak ( pl. Énok könyve ), illetve nem tekintenek mérvadónak .
   A revidiálást, mint jeleztem mindig megpróbálják ( értsd pl. emancipáció ) a korhoz igazítani. Minden ilyen igazítás csökkenti az eredeti értékét, hiszen az értelmezéshez a szövegen keresztűl meg kell érteni az akkori kor szokásait / néprajzát is, és ilyenkor pont ez sérül .
   Az óminózus “asszonyállat” megjelölés tükrözi az egyház középkori szellemiségét ( plusz némi “rőzse” a szoknyásoknak is ha nyomoztak a mi volt benne és mi maradt ki belőle boszorkány-praktika okán ), amit már a XX. századra szükséges volt restaurálni.
   Biztos nem sokan tapogatnák a templom-kilincset ha ma is úgy lenne benne. Mindenesetre azért marad egy roppant érdekes kérdés. Mégpedig, hogy az egyház lett másik vagy a fordítás ? Mi lesz benne később ? Mert már integrálni / elfogadtatni szeretnék a társadalommal a homoszexuálisokat ?

   Bibliatarsulat-Hu : Az új fordítású Biblia revíziója : Az új kiadás szükségessége ; A bibliafordítás szakértői szerint általában nemzedékenként egyszer felül kell vizsgálni, hogy a rendelkezésre álló és naponként használatos bibliafordítás nem szorul-e revízióra, javításra .

   Nem tudom mennyire szeretitek ( a többesszám amiatt, mert Ida és Edua is bekapcsolódott ) a történelmet ? A YouTube-on megtalálható Dr. Varga Tibor, Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József előadásai. Ők foglalkoznak a megmásított történelmünkkel, ami elengedhetetlen még vallási szempontból is a tisztánlátáshoz .
   Ajánlom őket ( előadásaikat ) a szíves figyelmetekbe. Talán annyi előrejelzéssel ( kedvcsinálónak ), hogy Mátyás király haláláig magyarországon nem *római katolikus egyház* volt, hanem *magyar katolikus egyház* és pápai fennhatóság nélkül. Ezt követően jöttek a Habsburgok és elkezdődött a múltunk / vallásunk hamisítása, ami napjainkban is tart .

   1. Tesókám! Head Magister! 😀

    Komolyan mondom, hogy tudásod alapján min. egy “kis”doktori cím dukálna Neked! 🙂

    Csak azt kérdezném nagy tisztelettel, hogy a “setét középkor” felhomályosodott inkvizítorai, akik oly nagy buzgalommal vették rá az “isten adta népet” a grillezés meghonosítására 😀 vaj` ök voltak-é akik meghonosították a ” tüzröl pattant menyecske” kifejezést is??? 😀 😀 😀

    Tartson Isten!

    1. Erik Tesó .

     Most megsimizted az egómat ezzel a “légypiszok” titulussal ( igaz nem tartok rá igényt ), de valójában csak annyi a történet lényege, hogy valamikor ( az óperencián innen, s nem túl – nekem hajdanán ) belebotlottam egy bibliai jellegű kérdésbe, ami arra kényszerített, hogy leporolva bele lapozzak abba az Írásba, amit addig nagyívben kerültem .
     Ez azt jelenti, hogy nem vallásos indítékból ( és minden személyes / külső ráhatás nélkül ) követtem el, mert a szocialista társadalmi elbutítás / tévanyag nekem is azt sugallta, hogy anno a fákon ugrándoztunk mérhetetlen boldáogságban egészen addig, amíg el nem fogyott a banán, s onnantól már ésszerű volt, hogy le kellett róla mászni, amivel ( állították / mondják a hivatalos légypiszokkal rendelkezők ) együtt jár a kiegyenesedés meg a szőrzet elvesztése, és más nyalánkságok, amiken még Darwin is kiakadna, mint a sezlonyrugó, mert rá-építették és rá-hivatkoznak azok a “megvilágosodott” materialista elmélet / fantazmagória gyártók, akik azt terjesztik a “felvilágosodásuk” közepedte, hogy ukk-mukk-fukk a semmiből ( csak úgy magától ) lett / lesz valami .
     Ezzel azt akarom közölni, hogy ugyan olyan hátránnyal indultam mint bárki, de lehet hátrányosabb helyzetből, mert szkeptikus volt az indítás. Menet közbe viszont lett támogatásom, mert ráleltem a tudományos-világ által ‘ikonként / celebként’ kezelt egy-két tudós véleményére ( életrajzára ), amit az ateisták előszeretettel elhallgattak / nak. Mégpedig, hogy azt az oldalukat elsumákolják, miszerint ezek az emberek folyamatosan olvasták ( pl. Leonardo ) és kutatták ( Newton 30 évig ) a Bibliát / Írásokat és nem tagadták az Isten, mint Tervező / Alkotó létezését ( Einstein ; *Isten nem kockajátékos* )
     Ebből az információból kifolyólag tényleg növekedett az egóm ( és változott a hozzáállás ), mert ha őket is megcsípte a cecelégy, akkor a meglátásukat követni ma még nem hátrány. Ezeket csak azért jeleztem, hogy bárkit bátorítsak a kutatásra. Szóval, nincs mit szégyenkezni, mert a középkori polihisztorok nem beskatulyázott / szakosított szemlélettel és rálátással bírtak .
     Ha az Írás olvasása helyett valaki az értelmezést választja ( ahogy Thea is javasolta ), akkor menet közben mindig bele fog botlani olyan szavakba / kijelentésekbe / stb, aminek utána kell néznie történelmi / tudományos / néprajzi / stb szempontból. Eközben a keresgélés, vagyis a pontosítás kutatása közben ragadni fognak az egyéb ismeretek. Tehát az a titok, hogy nincs titok, csak az érdeklődési körnek nyitottnak kell lenni .
     És a legfontosabb : Mivel senki sem csalhatatlan ( csak a tévelygő tévelyítők hozzáállása / dogmája, ami szerint egy ideig volt már lapos a föld, és zokon is vették ha valakinél gömbölyödött, főleg ha mozgott – értsd. Galilei, de ő még jobban járt, mint Giordano Bruno ), így tévedhet ; A jó kutató arról ismertetik meg, hogy az új információk tudatában / összegzésével képes a régi, esetleg nem teljesen helyes, illetve a hiányos nézetén változtatni .

     A “tűzről pattant menyecskével” adtál egy magas-labdát ( mondjuk 1 : 0 oda – persze / feltéve ha tudod a konkrét megoldást és el is árulod, mert kiváncsivá tettél ), de azt gondolom, hogy nem a *rőzse-gyüjtögetőktől* ered. Szerintem több köze van a néphagyományhoz, illetve a szólás / mondáshoz.
     De ha már “tűzről pattant” : Meg némi középkori “rőzse-gyűjtögetés” ; Képzeld el azt a helyzetet / felfogást ( társadalmi korszak-tévelyítést ) és mélyen vallásos “keresztény” menyecskét ( aki fát / rőzsét vitt a kupachoz ), kinek Huszt János a rőzse tetejéről a következőt mondta { ‘Ó szent együgyűség’ }
     Gondolom a fentiek jelzik, hogy mi a véleményem az inkvizícióról és a kiagyalóiról / támogatóiról. Az említett tevékenységre ( az akkori társadalmi terrorizmusra – a köznép megfélemlítésére ) még én sem találtam a Bibliában ( Jézus tanításából / kijelentéseiből ) választ / utalást, ami indítékul szolgálhatott volna az elkövett gaztetteikre. Mint tapasztalható ( vagy a történelemből látható ) nem mindenki az, aminek mondja / mutatja magát, még akkor sem ha azt állítja / terjeszti, hogy Jézust követi / képviseli. Az csak a “szent együgyüeken” múlik, hogy a csalhatatlanságot meddig tudják velük elhitetni .

     Téged is tartson Isten .

    2. Tesókám!

     Olyan a válaszod kesze-kusza soraimra, mint az augusztus 20.-i tüzijáték fortissimo-ja! 😀
     Van benne kellem és jellem, sziporka és ciz-Ella!
     Ehhez képest az én hsz-m olyan mint egy zárlatos szt.jánosbogár! 😀
     Írásod mondandója vezeti az szemet és elmét, szemben az én karcos szó-lego-m, ami olyan mint az “aluliskolázott” takarítónö! … aki az értelem és folyosó határát súrolja!

     Egyéb iránt az “élet értelmének kutatása” egyenletböl való igaz, hogy a Biblia/Isten Szava adja a leglogikusabb válaszokat!
     De, ne feledd ez is a tudás/értelem egyik síkja!
     Ettöl persze lehet igaz, csak néha le kell tudni fordítani az “értelem nyelvére”!
     Ugye nem újdonság, hogy sem a múltban sem a jelenben nem igazán meggyözö érv a önjelölt “kiválasztottak” értelmezése!
     Volt ebböl jónéhány véresen komoly szemöldök ráncolás! A – szóra sem érdemes 🙂 – vallásháborúkat nem is említeném!:)
     ” Az Isten szava élö és ható! Élesebb minden kétélü fegyvernél és eljut az ízületek és vesékig megosztásáig”! … és ezt, mind e napig szó szerint veszi néhány “bicskás” hitvédö(!?).

     Nem könnyü Istennek se!
     Olyan “svéd-csavarok”=értelmezések szület/t/nek és “bokrosodtak” meg Biblia igazságairól, hogy az Égiek is tépik a szakállukat miatta! … és ami a legizgalmasabb/siralmasabb, hogy a “hívök” tömött sorokban tapossák egymás sarkát, csak hogy hallhassák azt, akinek a kar-izma/hangereje nagyobb a bégetö tömegnél! ” Isten szava ez nem emberé! ..mondá a tömeg …”

     Na, jó nem vagyok én se különb, mert néhányan rámszóltak, hogy “ne osszam az észt!”, pedig ha tudnák, hogy nekem is hijján van a fejemben lévö káposztalé, akkor inkább megértö mosollyal hagynák rám képzelgéseimet! 😀
     De, egy igazi keresztény az téríteni/prédikálni akar. Szeretetböl megmenteni, még ha lelkileg/érzelmileg bele döglesz is!

     Csak abból a szálka vs gerenda szindrómából ki tudnánk már egyszer gyógyulni! 😀

     Áldás!

    3. Tesókám .

     A ‘zárlatos sz. jánosbogarat’ nem ismertem, így a szótáram bővült .
     Az említett jelzőkre / utalásokra nem reagálok ( mert nem pontosítottad ), de a *véresen komoly szemöldök ráncolásokat / vallásháborúkat* nem önjelölten, hanem intézményesen követték el ( pl. ókor / középkor ) az Erik által jelzett “grillezők” is .
     A magam részéről ezeket a vallás háborúnak nevezett akciókat ( a történelemre alapozva ) inkább tartom más népek / országok gazdasági leigázásának / kifosztásának céljából indított akcióknak, mint vallási ellentétből fakadó háborúknak .
     Gondolj a két világháborúra, ami a kereszténységen belül történt, vagy akár arra, ami jelenleg történik az iszlámon belül az ISIS felhasználásával. Habár plusz síta / szunnita ( nemzetiségi ) ellentétnek van beállítva, az igazi ok mégis az olaj / stb .
     Mindenesetre a “hangoskodásról” nekem Csíksomlyó jut eszembe az *állj az élére, ha nem tudod megállítani* jelszóval : Megnézve néhány ott elhangzott prédikációt én azt tapasztaltam, hogy “szeretetel” mondják amit ( mint eddig ), igaz gondosan figyelve arra, hogy mit ; Végső soron többet mond az, amiről nem beszélnek { Tulok tegnapi megállapítása is a *sima-beszéd* terelésről szól, ami nem más, mint a lelki rabigában / sötétségben tartás }
     Valójában nem teljesen értem, mit értesz “hangosnak” : Azt ha nyiltan ( sallangok és elhallgatás nélkül ) van tálalva a történelem, amiből nyilvánvaló, hogy ki mit csinált ? ; Vagy szerinted mi lenne a megoldás ezzel kapcsolatosan ? – Az igazság azoknak hangos / kellemetlen, akik nincsenek ahhoz hozzászokva, értve a tévelyítőre / tévelyítettre egyaránt { Azok részére szótlan, akik azzal a mércével élnek }

     Szintén Áldás .

  2. Kedves Erika!

   Tudom ki volt Károli. Viszont én továbbra is azt mondom( ahogyan már a klub oldalon is vitatkoztunk erről Ösztökével) , hogy Isten kente fel a Biblia fordítására valamennyi akkori fordítóját . ( Sőt, az összeválogatásról is Ő gondoskodott!) És tudom, hogy nem mindenki fogadja el, hogy a Szent Lélek vezeti a keresztény embert ( hiszen itt is írtak ilyet !), de ettől függetlenül még így van( vagy legalábbis, aki keresztény, azt a Szent Lélek vezeti) ! Sőt, a Szent Lélek különböző ajándékokkal is “felruházza” azokat a szolgáit, akiket akar, és ebben az esetben is így volt! Az, hogy Károli református volt, nem azt jelenti, hogy Luthert kellett követnie, hanem az Úr Jézus Krisztust, a Szent Lélek által! ( A reformáció nem “pápa váltásról” szólt! Persze most már ott tart az is, de akkoriban még nem alakult át “földi királysággá”, ahogyan amaz, és az utána jövő többi is!) Úgyhogy én hiszem, hogy Isten képes volt személyesen vezetni akkor is az embereket! ( Talán még jobban is mint most, amikor a világ tele lett olyan dolgokkal, amik már elterelik az (hívő) emberek figyelmét Isten dolgairól….!) !) És, ha azt mondta Károlinak, hogy azokat a könyveket is fordítsa/sák le , akkor ő/ők lefordította/ták azokat is! És azért fordították le azokat is!
   A reformáció idején Luther közvetlen “tanítványai” se tudtak mindent bevenni Luthertől, és az akkor nem jelentett “bűnt”, mert akkor még senki nem tartotta Luthert tévedhetetlennek ! Nekik se Luthert kellett követniük! ( Aki pl nagyon egyetértett az inkvizíció működtetésével is még! Meg a zsidók, és az “eretnekek” ( az “őskeresztények”, a bibliai hittel bírók) irtásával, máglya általi halálával…!)
   Bár én is a Károli fordítást használom, és nálam is az az első számú. ( Az említett “plusz” könyvekről pedig nem tudok veled “vitázni”, mert te nem olvastad őket, ezért megvizsgálni se tudtad, azokat. De az biztos, hogy a mostani ,” református Biblia” is tartalmaz mindent ( bőséggel), ami az üdvösséghez, és Isten akaratának a megismeréséhez szükséges, és elégséges!)
   Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem arról szól a mostani utolsó pár évtized, hogy a Bibliát , mint Isten írott Igéjét “megsemmisíteni”, és “hiteltelenné tenni” mondvacsinált indokokkal, úgy gondolván, hogy Isten nem több egy fabálványnál, aki ugyanolyan tehetetlen, mint azok…! Aki nem képes arra, hogy a saját szaváról gondoskodjon emberekkel szemben….! És Aki legyőzhető, sarokba szorítható, stb, az emberi gonoszság által….! ( Persze hamisítják most már a Bibliát, de amíg fellelhető igazi változat is, addig nincs gond! Hiszen Isten Igéjét a Szent Lélek kijelentése ( megvilágosítása) által értjük meg, nem pedig emberi értelemmel! Nem szükséges történelmi, és egyéb ismeret hozzá az Isten gyermekeinek, mert meg van írva, hogy “azok, akik Istentől vannak, azok értik Isten beszédét..”..! És az is meg van írva, hogy a” tanítványoknak ( a keresztényeknek) adatott, hogy értsék az Isten országára vonatkozó dolgokat..”.!Luk. 8,10 Ő pedig monda nékik: Néktek adatott, hogy az Isten országának titkait értsétek; egyebeknek példázatokban, hogy látván ne lássanak, és hallván ne értsenek. Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét; ti azért nem értitek meg, mert nem az Istentől származtok. )

   Szeretettel: Ida

   1. Kedves Ida!

    Nagyon egyetértek Veled, hogy a Károli is, (és más fordítók is,) erre a szolgálatra felkent személy volt, Isten kegyelméből. Soha egy percig sem kérdőjeleztem meg ezt. Sőt hálát adok azért, hogy egy ilyen nagy szolgálatot elvégzett a Szent Lélek vezetése által Istennek, és a magyar nép javára és áldására. Hálás vagyok azért is, hogy ma már minden ember kezéhez eljuthat, bármelyik változat is. Gondolj bele, hogy régen ez nem így volt. Egy faluban egy templom, egy pap, egy Biblia. Amit a pap felolvasott belőle, (ha felolvasott) a népnek pedig csak ennyi jutott, és hozzá sok magyarázat. Később pedig csak a gazdag családok engedhették meg maguknak, hogy legyen egy Bibliájuk, mert nagy pénzbe került.
    Mára viszont már minden egyes ember asztalán ott lehet -(ne), mert megfizethető ára van, – csak ma sajnos már a “lélek” hiányzik hozzá sok helyen.

    Szeretettel: Erika

  3. Kedves Erika!
   Írod:?Mindenki tudja, hogy a Károli fordítás SOHASEM tartalmazott 66 könyvnél többet !!!
   Ha 1981-ben adták ki a nálad lévő példányt, az azt jelenti, hogy ?eredeti másolata néven? már akkor elkezdték volna a hamisítást, zavarkeltést, ? de ?nem jött be?, mert a közkézen forgó ?általános? Károliba még a mai napig sem tudták becsempészni. ?
   DE IGEN!!!!És semmiféle zavarkeltést nem kezdtek el,mert ez egy 100%-os MÁSOLAT. A ?közkézen forgó ?általános? Károliba ? a mai napig sem tudták VISSZA csempészni.

   Az első(1590-91)Károliban ?szétszórva ? találhaóak meg az apokrifok,ahogy azokat Károli alkalmasnak találta besorolni a téma vagy a hasonló kanonikus könyv rokonszerzősége, szempontjából. (Pl. hogy Ezsdrás/Nehémiás után Ezsdrás 3.könyve majd Ezsdrás 4.könyve következik, azután pedig Tóbiás könyve és Judit könyve. Az Eszter+toldalék tulajdonképpen a kanonikus Eszter könyvéhez a 10. fejezet után csatolt kiegészítés.A Bölczesegnek könyve és a Iesusnac Sirach fianac böltsesege az Énekek éneke után következik.Hasonlóképpen a kanonikus szöveg közé szorítva Báruk könyve is Jeremiás siralmai után következik, Dániel könyvéhez pedig hozzácsatolja 13. és 14. fejezetként a Zuszsanna és a véne, ill. a Bél historiájáról való apokrif iratot.Károli Dánielnek a többi apokrifus iratát hasonlóképpen a kanonikus szöveg közé rakta, de utal arra, hogy ez sem tartozik az eredeti szöveghez.Az Ószövetség végéhez a hátramaradt apokrifus könyveket csatolja.de mindig ír hozzá utalást.Pl :?Ez könyu is nintsen Sidoiül, hanem czac Görögül, Azaz: Esdrasnac masodic könyve: mellyet közönsegesen Esdras negyedic könyvenec neveznec,melly sem az sido, sem az görög nyelven ninczen ,Eddig vagyon az Esztherről való historia az sidoban. Az mellyec ez után vadnac , ninczenec az sidoban, hanem egy része az Vulgata ditioban. Nemely resze pedig sohul nem találtatic.,Az köuetkezendő két utólsó Caput nintsen az Sido betűben, sem az Görögben, hanem az Theodotion Bibliaiából vétetett.,Az mellyec köuetkeznec az Sidó írásban ninczenec, hanem az hetuen magyarázóknál,Eddiglen az Sidóban ninczen: és az miket ide töttünc, Theodotion ki boczáttatott irásából vadnac fordituán.?

   a Károli Bibliát 1608-ban Szenci Molnár Albert revideálja először. Ő ezeket?apocryphus?-nak nevezi (?AZ Ó TESTAMENTUM MELLÉ VETETT KÖNYVEC, Mellyec Apocryphusoknac neveztetnec..?),még némileg mással is kiegészíti, átszerkeszti és mintegy gyűjteményként önálló helyre teszi az Ószövetség végére, amihez megfelelő bevezetőt,?Intőbeszédet?ír,amiben elmondja, hogy ezek nem tartoznak a kanonikusokhoz.

   Később a 17.sz-ban teljesen kihagyták őket a Bibliából.Tehát előszőr benne voltak megjegyzéssel,azután a végére kerültek,majd el lettek hagyva.Egyébként Luther 1534-es fordításában is benne vannak függelékként, mint nem kanonikusak.

   Az az igazság,hogy a zsidók sem fogadják el ezeket szent iratnak,a héber Bibliában sincsenek benne ezek a könyvek, a Septuagintában és a Vulgatában viszont igen(Károli ezeket is hasznélta a fordításnál )Valószínúleg emiatt is lettek később elhagyva.

   1. Kedves Edua!

    Köszönöm a válaszodat. Bevallom, kissé meglep a dolog, eredeti, régi református Bibliát nem láttam, a református egyház egyik alapítója Kálvin Jánosról tudok, aki nem fogadta el ezeket a könyveket. Károli Gáspár pedig Kálvin János halála után, és reformátusként fordította a Bibliát, ezért tűnik furcsának nekem a katolikusok által elfogadott többlet.
    Bár hogy is volt, minden esetre én hálát adok Istennek Károli Gáspárért, hogy lefordította, és minden magyarul beszélő ember számára olvashatóvá tette a Bibliát. Azt hiszem, ez a legfontosabb.

    Szeretettel: Erika

 9. DARAGIJ GYETYI I RIBJÁTÁ! 😀
  TISZTELT KERESZTÉNYEK!

  Mielött a máglyát meggyújtanátok, vagy az elsö követ rám dobnátok, ….
  Kérlek benneteket, hogy ne mossuk össze ” a külömbözö színes holmikat”!

  A mondatom elsö sora elmondja, hogy mi a véleményem a Biblia isteni ihletetségéröl, … úgy összességében!
  AMI A 18+! RÉSZ UTÁN KÖVETKEZETT AZ, AZOKRA A számomra – anomáliáknak érzett RÉSZEKRE vonatkozik amiböl olyan vadhajtások születtek amit ma az egész emberiség megszenved!
  A túlzásokra, azokra a – számomra összeegyeztethetetlen – isteni szóként aposztrofált kijelentésekre/szájhagyományokra vonatkozik. Ami, NEM a földi család/Isten gyermekeinek dicsöségére szolgál.
  Minden olyan utalás ami egy olyan népre/nemzetre utal, amit “isten ajándékaiként” tüntet fel (MÁS NEMZETEK KÁRÁRA!) és erre hivatkozva máig ható szálai vannak, azok a “betoldások, finomítások, értelmezések” nekem nem sugallják az isteni ihletetséget!
  Hangsúlyozom: számomra! Ez persze, nem jelenti azt, hogy a Bibliát, mint Isten Igéjét TELJESEN MEGKÉRDÖJELEZEM/ELVETEM!
  Sööt! ” Kiknek gyakorlottak az érzékeik a jó és rossz közti külömbségre, ..!” veszem a bátorságot és “karanténba teszem” a szerintem nem isteni betoldásokat!
  Maga Isten jelenti a “válszatott népéröl”, hogy “keménynyakú!” sööt ennél tovább is ment, és a bibliai leírásból tudjuk, hogy jó néhányszor el akarta öket törölni örökre!
  Nem tisztem Istent döntéseit/cselekedeteit megkérdöjelezni, de lehet, hogy mindnyájan jobban jártunk volna!
  Nem ingerelték volna a Teremtöt és a világ is nyerhetett volna néhány százmillió életet! Az anyagiakról nem is szólva!

  Ugye, erröl nem kíván senki vitatkozni! … na, ugye!

  Már korábban írtam a “nagy 1házak/ kis szekták” Krisztustól elrugaszkodott, vérbünnel terhelt múltjáról jelenéröl!
  Szóval, csak óvatosan azzal a rözse gyüjtéssel és “szent iván éjji” dzsemborival!!!

  Ja, még valami! A világeseményeket figyelve küszöbön áll a III.vh.!!! Ne, feledjétek két vh. már volt, … !
  De, ennek ellenére én is Istennek drukkolok! ” Jöjjön el a Te Királyságod, … a földre is!”

 10. @ SERAF
  július 20, 2014 11:09:19 du
  Tesókám! 🙂
  1-et értek, Veled!
  A Biblia valóban rendkívüli könyv! Való igaz, hogy isteni gondolatokat rejt!
  CSAK SAJÁT FELELÖSSÉGRE OLVASD A TOVÁBBIAKAT! 18+!!!
  De, a kanonikus és apokrif könyvek “összeválogatása”/szinkronizálása mind-e mai napig “fövesztés” terhe mellett kérdöjelezhetö meg!
  Gondoljunk a pl. a nemzetségtáblázatokra(amiböl jószerint)csak szájhagyomány útján maradt fenn infó! Vagy a napjainkig ható métely, a V. Móz 15:6, vagy a sokat vitatott Birák, Eszter, Esdrás könyvei!
  Jó néhány feljegyzés(!?) oly korban született amikor éppen ” nem élvezték Isten kegyét”, sööt éppen büntiben voltak! Nem beszélve a Tóra, Talmud, Misna szellemileg “fertözött” beteges gondolataira!
  A kanaán meghódítása, a féktelen és sokszor értelmetlen pusztítást “Isten parancsra” fogni, …. szembe megy mindazzal amit pl. Jézus tanított a Teremtöröl!
  Nem csak az u.n. ó-szövetség hemzseg az ” isten ajándékainak, igazmondásaitól”, ármányaitól, gyilkosságoktól és árulásoktól azoktól mit várhatnánk? Az évszázadokon át ható nemzeti/rabbinikus, beteges tudat még Jézust se kímélte. Pedig benne bün nem találtatott, sem szájában álnokság!
  Ezek lennének Isten Ihletésének/Lelkének/szellemének és szavának örzöi???
  Ezek az “ördögatyától származók” Isten Fiát alattomosan meggyilkolták – ” vére rajtunk és gyermekeinken!” – azoktól ne várjuk, hogy Isten autentikus igazságainak pontos lejegyzöi, megörzöi lennének!

  Áldottak a szelídek, mert Ök öröklik a földet és Isten gyermekeinek neveztetnek!

  1. Kedves Wiiking!

   “A Biblia valóban rendkívüli könyv! Való igaz, hogy isteni gondolatokat rejt!”
   “Nem csak az u.n. ó-szövetség hemzseg az ? isten ajándékainak, igazmondásaitól?, ármányaitól, gyilkosságoktól és árulásoktól azoktól mit várhatnánk? Az évszázadokon át ható nemzeti/rabbinikus, beteges tudat még Jézust se kímélte. Pedig benne bün nem találtatott, sem szájában álnokság!”
   – Egy ember szívében nem csörgedezhet egyszerre édes és keserű, – szentség és fekália, – mert a kettő közül az egyik hamis … (esetedben nem nehéz eldönteni, hogy melyik a valós tartam.)

   “Ezek lennének Isten Ihletésének/Lelkének/szellemének és szavának örzöi???”
   Még szerencse, hogy Isten szavának nem emberek az őrzői, hanem maga Isten.
   Innét folytathatnánk, feltéve, ha a szándékod nem Isten mocskolása lenne …
   Azt áruld már el nekem, ha már Istent ennyire mocskolni akarod, akkor ezt miért ezen az oldalon teszed? Élvezed, hogy sok ember szívébe szúrhatsz tőrt?…
   Te mennyivel tartod különbnek magad, mint Jézus gyilkosait ?! ….

  2. Wiiking, megint városi legendákat terjesztesz.
   Azt ismételgeted, amit a Biblia és Jézus ellenségei próbálnak elhitetni a világgal, és aminek szinte semmi alapja sincs. Nézz utána a tényeknek.

   Jézust és az Ószövetséget pedig nem tudod szétválasztani, erről maga Jézus gondoskodott: ?Ne gondoljátok, hogy én foglak vádolni benneteket az Atyánál. Van, aki vádol benneteket: Mózes, akiben ti reménykedtek. Mert ha hinnétek Mózesnek, hinnétek nekem: mert énrólam írt ő.? János 5:45-46

   Megint csak azt tudom mondani, hogy meg kellene ismerkedned az általad vitatott könyv Szerzőjével, hogy ne csak a fejeddel olvasd.

  3. Wiiking Tesó .

   Örülök, hogy értesz, mert én most nem teljesen a +18-at, Illetve lehet
   elsiklottam valami felett, mert azt nem értem, hogy mit szeretnél közöl –
   ni : Kidobjuk az egészet ? ; Vagy csak az Ó-Testamentumot ? – Legyen
   az Új-Szövetségben némi gnosztikus miszticizmus is ? { Ez csak olyan
   költői kérdés volt, de manapság semmi mást nem tapasztalni, mint azt,
   hogy támadva van az Írás, de hogy mi legyen helyette ( netán a kommu –
   nista kiáltvány vagy a kapitalista gazdaság / pusztítás tan ) azt senki se
   említi, így aztán ( minden szándékos vagy szándék nélküli félrefordítás
   ellenére ) figyelembe véve Jézus nyilatkozatait maradok a jelenleginél
   és teszem ezt azért, mert anno 2000 évvel ezelőtt Ő maga hivatkozott
   a régebbi Írásokra / Könyvekre, amit mások valamiért ( vele szemben )
   ki szeretnének hagyni – Ha ez sikeredne, akkor már Jézus kijelentései
   is a felére csökkennének, mivel nem értenék meg, hogy miért hivatko –
   zott az azokban található részekre ( a próféták konkrét kijelentéseire )
   és valóra válhatna a nagy álom : “Végképp mindent eltörölni” jelszóval .

   Ismered a véleményem a kanonizálásról. Tisztában vagyok azzal, hogy
   régebben más könyveket tartalmazott a ‘hivatalosan elfogadott’ egész,
   mint ma. Ez szintén / most is felfedezhető benne, mert vannak olyan ki –
   jelentések, amik visszautalnának az eredetire, de az már nem található
   meg. Az se titok, hogy a mai formája sem az volt, mint 100 évvel ezelőtt
   ( értem ezalatt. hogy a fordítás akkor “asszonyállatot” tartalmazott “asz –
   szony” helyett, melyet a XX század *emancipációs hatására / kényszeré –
   re* változtattak meg ) .
   Én értem, hogy a növekvő ( ‘politikailag gerjesztett’ ) zsidó-ellenesség
   beépített eleme az Ó-Testamentum támadása, de mint írtam Jézus sem
   viccért említi azokat példának felhozva – Lényegében annyit kell ezzel
   kapcsolatban eldönteni, hogy egyet értek-e az Ő visszautalásával vagy
   megkérdőjelezem a tisztánlátását ( vagy vagy ) Nincs ezzel védve seni,
   sem zsidó, sem keresztény. Hivatkoznak hamisan Ábrahámra is meg Jé –
   zusra is egyaránt … Én nem látok különbséget hazug meg hazug között .
   Lehet árnyalati különbség, de alapvetően ugyanazt képviselik / követik .

   És még valami : A hazugra úgy lehet rábizonyítani, hogy hazug, ha azzal
   van szembesítve amire hivatkozott / hivatkozik ; Vagyis ha intézményes
   keretek között hivatkoztak / nak Jézusra és az Írásra, de annak ellenére
   még sem követik, akkor abból nyilvánvaló a hamis hivatkozás, hazugság .
   Ha valaki az Írást támadja s nem az arra hivatkozó hazugot, akkor a bizo –
   nyítékot támadja, ami leleplezheti és nem azt, aki eddig becsapta vagy át –
   verte – Szóval, a jelenlegi helyett, ha már annyira támadás / uszimpátia a –
   latt áll, közkívánatra revidiálható lesz az unokáknak úgy ( mert a szülők s
   nagyszülők is akarták ), hogy a Teremtő Isten s Jézus, de Ábrahám is oly
   toleráns a családellenes / erkölcstelen egyénekkel szemben, hogy a töb –
   bieknek is illik azt elfogadni { Így Mózest viszont egyenesen meneszteni
   kell az új ‘Orwelli Változatból’, mert nem lacafacázott az ilyenekkel és túl
   sok helyen kellene változtatni az elmaradott, az új társadalmi igényekhez
   nem igazodó és *nem civilizált* kijelentésein, hogy benne maradhasson }

   Engem az érdekelne, hogy aki a hazug helyett a bizonyítékot támadja, mit
   akar ajánlani a jelenlegi helyett, hogy a hazug ne tudja folytatni amit eddig
   { Tudom egy oldalon állunk, csak a vikingeknek kard helyett bárdjuk van }

   1. Seraf, jól megfogalmaztad a lényeget. Köszi. (y)
    Wiiking, értesz angolul? Mert, ha érdekelnek a részletek és a Bibliával kapcsolatos tények, tudok jó könyvet ajánlani, hogy ne csak az ellentáborban keringő mítoszokra kelljen támaszkodnod.

    1. Kedves Thea .

     Köszönöm a jelzésed / egyetértésed és szívesen. A fenti elég tömörre sikeredtek, de talán annyira elég, hogy a ‘gatyásoknál’ megélezze a szellemi bárdokat / kardokat és a ‘szoknyásoknál’ a süteményhez margarin helyet vajat csempésszen a tepsibe .
     Eszerint nyithatnánk közösen egy régiségboltot, mert nem mindent szeretünk kibobni, ami használat közben megkopott, vagy kiment a ( társadalmi ) divatból .
     Jelenleg még nem látszik, de hamarosan értéke lesz az erkölcsi régiségnek és akkor az ó-divatúnak tűnőt “eladhatjuk” tripla áron .
     Ezúton kívánok további egészséges cikk-sütögetést. Nekem úgy tűnik, hogy olaj helyett természetes zsírt használsz .

    2. SERAF tesókám!
     Az avatarod nem illik hozzád! 😀 …sokkal inkább hozzám! 😀

    3. Wiiking Tesó .

     Igazad van, de ebben azt hiszem nem teljesülhet az egyéni óhajom. Pedig törölgetem / pucolgatom a lámpást ( csillog, mint a karácsonyfadísz ), de nem akar belőle kibújni az az avatar-dzsin amelyik tetszene. Neked jobb a lampionod ?

     Kedves Thea .

     Ugye jól sejtem, hogy feleslegesen fárad el a kezem, mert itt automata “dzsinek-re” lehet csak szert tenni ?

    4. Akinek nincs globális avatárja, az automatikusan kapja, de most már kétféleképpen is lehet változtatni ezen. Egyrészt itt: https://hu.gravatar.com/
     Másrészt regisztráció és bejelentkezés után lokálisan.

   2. Kedves SERAF!

    “Ismered a véleményem a kanonizálásról. Tisztában vagyok azzal, hogy
    régebben más könyveket tartalmazott a ?hivatalosan elfogadott? egész,
    mint ma.”

    Van egy 1700-as évek végén kiadott KÁLDI (katolikus) Bibliám. Akármilyen hihetetlen is, de ugyan azt a 66 könyvet tartalmazza, mint a jelenleg is használatos Károli fordítás. Tehát a ma használatos katolikus Bibliába lévő “többletet” csak is az 1800 -as évek után tették bele valamikor. (Makkabeusok, Judit, stb. az első katolikusban kiadásokban sem szerepelt, bő 200 évvel ezelőtt.) De az “asszonyi állat” kifejezés megtalálható.
    Arról sincs tudomásom, hogy a jelenlegi katolikus Biblián kívül bármilyen más nyelvű, vagy más fordítású Biblia tartalmazna eltérést a könyvek számában. (Illetve csak a zsidó Biblia, – IMIT – amelyik csak az Ószövetséget fogadja el.)
    Ennek alapján ki merem jelenteni, hogy a Pápaság intézménye nem ok és cél nélkül kanonizálta át az egyébként korábbi évszázadokban számára is egységes Bibliát az utolsó 100 vagy esetleg 150 évben.
    (Érdemes lenne utána járni katolikuséknál, hogy a Bibliát mikortól “bővítették ki a többi könyvekkel” és azt hiszem, még megrögzött katolikusok is megdöbbennének a nem régi időponton. Következő kérdésem az lenne, hogy – és ugyan mi célból tették?)

    1. Erika, ennek tényleg jó lenne utánajárni. Én meg is teszem, amint tudom, addig is, aki ismer erről jó forrást, megköszönném, ha közzétenné.

    2. Kedves Thea!

     Elkezdtem én is utána nézni, (nagyot nem is csalódtam, szerintem hamisított adatok, ugyan is 1542-re teszi a “második kánonhoz” tartozó – többlet – könyvek elfogadását. Ennek azért egy 200-250 évvel később nyomtatott Bibliában látszani kéne …
     Végig vezetem a linkek alapján. A lényeget a link alá másoltam.)

     http://hu.wikipedia.org/wiki/Katolikus_egyh%C3%A1zt%C3%B6rt%C3%A9neti_kronol%C3%B3gia
     i.u. 382 A római zsinat, I. Damasus pápa alatt lefektette a Biblia kánonját, felsorolva az Ószövetség és az Újszövetség elfogadható könyveit.

     http://hu.wikipedia.org/wiki/Bibliai_k%C3%A1non
     Damáz pápaságáról azért is tudunk ennyit, mert titkárává fogadta Szent Jeromost, egyik legjobb barátját. Szent Jeromos intézte a pápa levelezéseit a keleti és nyugati egyházakkal egyaránt. Ő volt az, aki Damáz kérésére átdolgozta a Bibliát

     http://hu.wikipedia.org/wiki/Biblia
     A katolikus egyház kanonizálta a deuterokanonikus könyveket is.

     http://hu.wikipedia.org/wiki/Deuterokanonikus_k%C3%B6nyvek
     … a Tridenti zsinat megerősítette ezen könyvek kanonikusságát.
     A deuterokanonikus szó görög eredetű, jelentése: a második kánonhoz tartozó. Az elnevezés Sienai Sixtustól (1520-1569) származik.

     http://hu.wikipedia.org/wiki/Tridenti_zsinat
     A tridenti zsinat az ellenreformáció kezdetét jelentette. E zsinatot, sorrendben a 20-ikat, számos akadály után, aminők a keresztény fejedelmek között dúló konfliktusok és háborúk voltak, III. Pál pápa 1542. május 22-ére hívta össze Tridentbe (Trento),

    3. Kedves Edua!

     Ez is azt bizonyítja, hogy valakiknek nagyon fontos lenne a Biblia megváltoztatása, elhiteltelenítése, zavar keltés. Vizsoly Biblia egyértelműen református felekezethez tartozik. A református Károli Gáspár volt aki a könyveknek a nagyobb részét fordította, és akinek a neve alatt a Református Egyház ki is adta.
     Mindenki tudja, hogy a Károli fordítás SOHASEM tartalmazott 66 könyvnél többet !!!
     Ha 1981-ben adták ki a nálad lévő példányt, az azt jelenti, hogy “eredeti másolata néven” már akkor elkezdték volna a hamisítást, zavarkeltést, – de “nem jött be”, mert a közkézen forgó “általános” Károliba még a mai napig sem tudták becsempészni. (Na így védi Isten a Bibliát, -“Isten Szavát” – a hamisítóktól, mi több még “le is leplezi a hamisítás szándékát” .
     Tudom miről beszélek, mert nálam olyan példány van, amit több száz évvel ezelőtt nyomtattak ki, és nem csak “állítólag” eredeti. Egész pontos dátumot nem tudok, mert az évszázadok alatt
     szétrongyolódott, ezért átköttették és nem az eredeti borítása van meg.
     Régen viszont az emberek fontos dolgokat, dátumokat, a Biblia hátoldalán jegyeztek fel. Ez is tartalmaz ilyen adatokat, dátumokat.
     Nem is ez a lényege, hanem, hogy egyértelműen Káldi fordítás, ami katolikus Bibliát jelent, a korai időkből, és nincsenek benne kanonizált könyvek. Tehát minden elhitetés, megtévesztési szándék ellenére a kanonizálás egy nem túl régi dolog. Maximum utólagosan hamisíthattak hozzá visszamenőleges dátumot, melyet viszont cáfolni tudok a rendelkezésemre álló példánnyal.
     Az 1981-ben kiadott és “eredeti másolatának kikiáltott” Vizsoly “kanonizálása” is ugyan ezt a küldetést lett volna hivatott betölteni.
     Csak azt nem értem, hogy értelmes emberek miért nem tudják végig gondolni, hogy a Református Egyháznak mi köze van a katolikus kanonizáláshoz?!
     Sajnos sokan megtéveszthetőek.

    4. Igen, az eredeti Károli fordításban még benne voltak ezek a könyvek is! A Tridenti zsinaton (1545?63) fogadták még el anno, hogy azok a könyvek is a Szentíráshoz tartozzanak.

    5. http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi-biblia

     A Károlyi-biblia felépítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
     ? ”SZENT Biblia, az az Istennec O es Wy testamentvmanac prophétác es apostoloc által meg iratott szent könyuei. Magyar nyelwre fordittatott [Károlyi Gáspár és mások által] egészben és wijonnan az Istennec Magyar országban való anya szent egyházánac épülésére. Visolban MDXC Mantskovit. ?
     Károli forrásait az elöljáróbeszédben részben megnevezi: a Vulgata, a Septuaginta, továbbá a század nagy biblikus tudósainak, Franciscus Vatablus, Sebastian Münster, Santes Pagninus és Immanuel Tremellius fordításai és kommentárjai. Héber és görög szöveget is használt. Nincs azonban tisztázva a korábbi részleges magyar fordításokhoz való viszonya, amelyekből bizonyára sokat merített. Heltai Gáspárra és Méliusz Juhász Péterre maga is hivatkozik. Felhasználta Székely István zsoltárfordítását is.

     A Biblia 2412 oldalas, súlya kb. 6 kg.

     A könyv három részből áll, amely mind önálló címlappal és levélszámozással van ellátva. Az első címlapon Magyarország címere szerepel, ez az egész műre vonatkozik. Ennek hátlapján az első rész tartalomjegyzéke található. Ez után Károlyi Gáspár terjedelmes Elöljáró beszédet írt ?uraknak, vitézlő, nemes népeknek, istenfélő községnek, prédikátoroknak, Magyarországban és Erdélyben Gönc 1589 január 1?-i kelettel. Közvetlenül a főszöveg előtt állnak a fordító és a nyomdász figyelmeztetései az olvasókhoz. Az első rész a Ószövetség első 28 könyvét öleli fel Jézusnak, Sirák fiának könyvéig. Az első rész végén nyomdászjelvény látható.

     A második címlap a könyv második és harmadik részére vonatkozik: A szent Bibliának második része, melyben vannak a próféták írási mind, a Makkabeusok könyvei és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Új Testamentuma.

     A harmadik rész címe: A mi Urunk Jézus Krisztusnak Új Testamentoma, alatta nyomdászjelvény, hátlapján rövid tartalomjegyzékkel. Utána egy behajtogatott nagy ívrét levél van beillesztve: Tábla Jézus Krisztusnak embersége szerint való nemzetségéről.

     Károlyi a fejezetek elé tartalmi összefoglalást készített, a nehezebb részeket megmagyarázta, gyakran az egyik bibliai részt egy másikkal világította meg, és könnyen érthető példákkal szemlélteti. Az “Old le saruidat” ? abban a korban mikor a török birodalom Abaúj megye határáig terjedt ?, a következőképpen magyarázza: ?Mint a törökökről mondják, hogy amikor a templomokba bémennek levetik lábokról az ő csizmájukat, a helynek böcsüléséért.? A törököket más példában is használja, amikor arról beszél, hogy Máté evangélista adószedő volt; elmondja, hogy abban a korban a rómaiaktól éppúgy bérelték egy város adószedését a publikánusok, mint a törököktől az emingek.

 11. Index hír (júl.17.):
  “A múlt heti fekete himlő után most a tífusz és dengue-láz kórokozóit találták meg 327 nem dokumentált , 50 éve elfeledett fiolában.”

  Biztos, ami biztos! 🙂

  A következők 18+ kategóriába tartozó gondolatok:
  500.000.000,00
  Engem az érdekelne, hogy a megmaradók az “esernyő” (szk. jelkép) alatt állók-e vagy a szelídek? Esetleg az esernyő alatt lévők a szelídek? S vajon ki tartja az esernyőt? 🙂 …csak nem valamelyik vallás??! Ami tuti: A remény hal meg utoljára.

  Üdv!

  1. Igaz még egy kicsit odébb van, de egy kis jelenések magyarázat. A döghalál rész kapcsolódik a poszthoz:

   És láttam: íme, egy fakó ló, a rajta ülőnek neve Halál, és a Pokol követte őt; és hatalom adatott nekik a föld negyedrészén, hogy öljenek karddal, éhínséggel, döghalállal és a föld vadállatai által. (Jelenések 6,8)

   Azt gondolhatnánk a vadállat szóból, hogy szabadon kószáló oroszlánok, tigrisek, medvék eszik az embereket. Ez a félreérthető fordításból adódik. A Jelenésekben 39 alkalommal fordul elő ez a szó a görögben és minden alkalommal a fenevad szóval fordítják és vagy az Antikrisztusra vagy a Hamis Prófétára utal. Az egész vers az eredeti szövegben inkább azt jelenti, hogy a fenevad pusztít, nem pedig a vadállatok szabadultak el egy cirkuszból.Az éhínség szintén lehet ember által létrehozott. Gondoljunk csak a lenini Szovjetunióra, ahol felsőbb beavatkozásnak ?köszönhetően? milliók haltak éhen. Eszünkbe juthat a Jelenések 13,17, ahol senki sem tudott élelmet vásárolni, aki nem imádta a fenevadat.
   A döghalállal ugyanez a helyzet, ami járványt jelent. Manapság nem lehetetlen mesterségesen járványokat kirobbantani, csak akarat kérdése.
   Összefoglalva itt emberek elpusztításáról van szó, nem természeti csapásokról, mint azt elsőre gondolnánk.

   1. Továbbra is 18+!

    Szerintem mindent emberek okoznak! A prófétálástól annak megvalósításáig! A természetnek nincsenek szándékai, csak törvényei. S ezek mentén szimpla ok-okozati összefüggésben, irgalmat és különbséget nem ismerve csap le mindenekre. Egyébként, ha nem hihetek egy kristálygömbből jóslónak, akkor miért higgyek egy prófétálónak, aki “álmodik” jeleket?!?!!
    Azért mert az ő jóslata nem kerül bele a fősodrú médiába vagy bibliába? Ki dönti el napjainkban, hogy mi kerül adásba? S ki döntötte el régen ugyanezt? Szerintem Isten természetes, Igaz és mindenek felett álló és miután természetes, így nincsenek szándékai sem! Szándékai csak az embereknek vannak. A szándék mindig alantas. Az egyenes beszéd nem alantas, hanem természetes és néha fájdalmas! Azért nekünk van módunk úgy is beszélni, hogy ne legyen fájdalmas! Aztán az, hogy igaz-e beszédünk, az már egy következő dolog, ami rendkívül fontos amúgy!
    A természetben pedig mindegy, hogy mit mormolunk mielőtt megesz bennünket egy éhes élőlény! Mint ahogy mi sem foglalkozunk azzal, hogy mormol-e egyáltalán valamit az, amit leölünk. Persze mi kinevezhetjük áldozati báránynak. 🙂 S tudom, azért teremtettek, hogy mi együnk. Persze, ha ez így van, akkor miért meglepő, ha minket is megesz valami? Tudom, mi különbek vagyunk. S lehet különben, hogy így is van.
    Szerintem semmi nem adatik senkinek sem, főleg nem az, hogy elpusztítsa 1/4-ét, 1/3-át, stb. annak, amit hosszú idők alatt vitt végbe Istenünk. De törvényszerű, hogy ha pl. mutálódik a sáska, akkor ehet emberhúst is és olyan lesz a feje mint egy lónak. Aszem olvastam ilyesmit a bibliában (ha nem, akkor bocsi! és biztos máshol olvastam). Mint ahogy törvényszerű az is, hogy ha egyszer a lelkünk monogám beállítottságú (szerintem minden szívet összetör, ha szerelme félrelép, mindegy melyik szögletén él a világnak és az is mindegy, hogy miben szocializálódott vagy mit magyarázott be magának, mert ez amolyan alapszoftvere a fajunknak), akkor a paráznaság bizalmatlanságot szül. A bizalmatlanság pedig háborgó lelkeket, ezek pedig háborgó törzseket és országokat eredményeznek. A háborúk pedig akár kihalást is okozhatnak.
    Hát per-pill ennyi. S fontos, hogy nem állítom igazam, pusztán jelenleg így gondolok egy-két dolgot. Lehet, hogy holnap már máshogy 🙂 ez van.

    1. Az elso negy pecset “man made”. Az otodik a menyben jatszodik.
     A hatodik biztosan nem az, ami Isten iteletenek beharangozoja. A hetedik pedig ami egyenlo a het trombitaval, a Barany haragja, ahogy az explicit le van irva, sorba betuvel. 😉

    2. Kedves UHU!

     “Egyébként, ha nem hihetek egy kristálygömbből jóslónak, akkor miért higgyek egy prófétálónak, aki ?álmodik? jeleket?!?!!
     Azért mert az ő jóslata nem kerül bele a fősodrú médiába vagy bibliába? Ki dönti el napjainkban, hogy mi kerül adásba?”

     Tudod, ma már van olyan TV is, ha egy műsort a megadott időben valamiért nem tudsz megnézni, akkor rögzíted az adást és megnézed utólag.
     Na szóval a Bibliai próféciák (már beteljesedett része) is ilyen. Ami eddig nem teljesedett be, az azért van, mert a beteljesedése egy későbbi időben következik be.
     Nem igazán értem, hogy miért van az, hogy emberek képtelenek ezekre a beteljesedett próféciákra “vissza tekinteni”. Talán félnek a “képtől” amit kénytelenek lesznek meglátni benne, sőt felismerni azt az egyenes összefüggést, hogy ha a Biblia igaz, akkor ők “elveszett állapotban” vannak, és ha nem változtatnak rajta akkor maradnak is elveszett állapotukban.
     De mivel ezek az emberek igen jól érzik magukat a butaságukban, vagy éppen a zavarosban való halászgatásukban, bűneikben, nem akarnak változtatni, és ennek a legegyszerűbb hárítása, hogy ugyan a Biblia mitől lenne Isten szava, mennyivel több mint a “kristálygömbös jósnő?”
     Ha eljön az ideje akkor majd megtudják, hogy mitől több, – saját bőrükön fogják megérezni, – csak már éppen idejük nem marad a “szépítésre.”

     Évezredeken keresztül nem volt sem “divat,” sem nem tartozott az emberi tevékenységbe, hogy szándékosan emberre halálos kórokozókat hozzunk létre, tenyésszünk ki! – nem volt hozzá tudás sem !!!
     150-200 évvel ezelőtt az emberiség még csak gyalog, vagy lóháton közlekedett. Igaz, hogy robbanásszerűen, de megindult a technika fejlődése – méghozzá “abnormális” mértékben.
     Értelmes, épeszű embernek ilyen esetben “jelzés értékűnek” kellene lenni a Biblia “szavahihetőségére” az amit hozzávetőlegesen 2.000 évvel ezelőtt – amikor mind ezek bekövetkezésének lehetősége a nullával volt egyenlő, – mégis előre meg tudott jövendölni, sőt napjainkban és a bőrünkön látjuk beteljesedni!!! Mi ebben a hihetetlen?!

    3. Kedves Erika .

     Ésszerű érvelés / megvilágítás volt, amit írtál és alapjában véve nincs mit hozzá tenni .
     Engedj meg annyi segítséget / kiegészítést, hogy az Írás nem Isten szava. Pontosabban fogalmazva nem csak Isten szava.
     Ezt amiatt szorgalmazom jelezni, mert így az elvakult / szektásított emberek hivatkoznak rá. Ezt természetesen a fent leírtak miatt nem rád értem, ezért is a jelzés .
     Vagyis, tartalmazza a Teremtő szavát, de tartalmaz olyan részeket / fejezeteket is, ami csak történelmi / kórtörténeti esemény leírását hordozza, mind az Ó és Új Testamentumban egyaránt .
     Plusz lenne még egy ok. A kereszténységen belül van olyan egyház amelyik csak az Új testamentumot ismeri / használja. De valójában azok között is van különbség, akik mind a két Testamentumot használják, mert pl. van amelyik elfogadta a Makkabeusok könyvét és van amelyik nem. Biztos érted ezzel mire akartam utalni .

    4. Kedves SERAF!

     Értem a megfogalmazásod lényegét, sőt igazad is van, (pl. Dávid bűne sem Isten szava ilyen értelemben), ugyan akkor ami a Bibliában “megtalálható” az minden Isten akaratából íratott meg.
     Vannak olyan részek, amelyet Isten szólt személyesen Mózeshez, vannak próféták általi kijelentések, Jézus szavai, munkássága, csodatételek, leírt igaz történelmi események, stb.
     Azért fogalmaztam úgy, hogy “Isten szava”, – mert ami a Bibliában le van írva, az MINDEN Isten oltalma alatt áll!! Lásd a “világ történelemkönyvét” amely egy ember élete alatt is számtalanszor változik a politika függvényében, vagy azok az események amelyeket eltitkolnak, illetve “megszületésük pillanatától” meghamisított alapokra helyeztek. Ezzel szemben a Bibliából ha csak az Újszövetséget nézem is, 2.000 évesen is változatlan. Abban is biztos vagyok, hogy nem azért változatlan, mert még senki sem akart “bele piszkítani”, hanem azért mert a Biblia Isten fennhatósága alá tartozik, őrzi, védi azt saját kijelentéseként, Isten szava pedig megváltoztathatatlan, igenek és ámenek! Saját szavát Isten maga sem vonja vissza, az embernek pedig végképp nem engedi megváltoztatni.

     Szeretettel: Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend