Nagytestvér

Globális azonosító rendszert a világnak

Forrás: The American Dream

Mi lenne, ha minden újszülött automatikusan kapna egy digitális azonosítót? Létezik egy európai ország, ahol már használatban van egy ilyen kártya, amit az egészségügyi ellátáshoz, a banki ügyintézéshez, vásárláshoz és még a szavazáshoz is használhatnak az állampolgárok. A rendszer olyan sikert aratott, hogy hamarosan bárki, állampolgárságtól függetlenül is igényelheti.

A globalista elit szócsöveként ismert The Economist azt szorgalmazza, hogy az egész világon vezessék be az Észtországban működő ?nemzeti azonosító rendszert?. A cikkből megtudhatjuk, a módszer igazi ?kiber álom? és számos problémára megoldást nyújthat:

Létezik egy hely a földön, ahol a kiber álom valósággá vált már. Észtországban minden lakos állampolgári joga a biztonságos, hitelesített személyazonosság. A kórház már az újszülött hazaérkezése előtt kiadja számára digitális születési anyakönyvi kivonatát, ami egyúttal egészségbiztosítását is automatikusan elindítja. A kicsi balti állam valamennyi 15 év feletti lakosa rendelkezik már digitális személyazonosítóval, amit az egészségügyben, az elektronikus bankoláshoz és vásárláshoz, vagy akár szerződések aláírásához, email üzenetek titkosításához, vonaljegy vásárláshoz és sok egyéb máshoz, például szavazáshoz használhatnak.

Észtországban már digitális azonosítóval lehet szavazni.
Észtországban már digitális azonosítóval lehet szavazni.

Az Economist szerint az észt kormány több millió, nem észtországi lakos számára is tervezi kiadni az azonosítót:

Észtország szeretné áthidalni a globális piacon létező óriási rést. Az idei év második felétől kezdve elkezdi nem észt lakosok számára is kiadni az azonosítókat és ezáltal egy globális, állami szabványon nyugvó digitális személyazonosító rendszer alapjait fekteti le. A kérelmezők egy csekély, 30-50 eurós díj ellenében, biometrikus azonosítóik rögzítése és a kötelező dokumentumok benyújtása után, megkaphatják az azonosító kártyát vagy annak mobiltelefonon rögzített virtuális megfelelőjét, amit a SIM kártya egyik külön, biztonságos modulján tárolnak.

Néhány jó ötlet sajnos mégsem terjed el igazán, mert túl kevesen fogadják el. 1,3 millió lakosával Észtország pedig csupán egy csepp a tengerben, még akkor is, ha ehhez hozzáadjuk azt a 10 millió további embert, akik bár nem lakosai az országnak, mégis kaphatnának ilyen azonosítót. Komoly változást hozhat ebben a helyzetben egy hamarosan hatályba kerülő új uniós szabály, ami előírja majd minden tagállam számára egymás digitális azonosítóinak elfogadását. Ez azt jelenti, hogy az észt azonosítóval rendelkezők bárhol legyenek is, az új azonosítóval igazolhatják majd személyazonosságukat az állami azonosítót elfogadó szolgáltatók felé, titkosíthatják üzeneteiket vagy intézhetik hivatalos ügyeiket az Európai Unión belül.

Az Economist tehát abban reménykedik, hogy Észtország mintaként szolgálhat az egész világ számára.

A kérdés természetesen, hogy valóban szeretnénk-e, hogy az állam még több hatalmat kapjon életünk felett?

Amennyiben idővel a digitális azonosító szükségessé válik a vásárláshoz, a banki ügyintézéshez vagy az egészségügyhöz, a kormány egyúttal hatalmat kapna az ilyen ?előjogok? azonnali és egyszerű megvonására is.

Már ma is számos példát láthatunk arra, hogy miként él vissza az állam az különböző adatbázisokban felhalmozott személyes adatokkal. Nemrégiben például azért indult per az amerikai igazságügyi minisztérium ellen, mert hétköznapi állampolgárokat helyeztek a ?terror adatbázisba? teljesen hétköznapi tevékenységekért, mint például online számítógép vásárlásért, vagy a vasútállomás nyilvános WC-je előtti várakozásért.

Tényleg ezen az úton akarunk haladni?

Arról nem is beszélve, hogy az azonosító kártyákat el lehet veszíteni, ellophatók és könnyen hamisíthatók, tehát a logikus lépés a folyamatban bizonyára annak népszerűsítése lesz, hogy kényelmünk és biztonságunk érdekében az azonosítót inkább hordjuk a bőrünk alatt.

Az idősebbeknek ez az elképzelés teljesen abszurdnak tűnik, a fiatalok azonban örülnek az ilyen újításoknak és még noszogatni sem kell őket. Önként teszik meg.

Ma már a tetováló stúdiókban és alagsori műhelyekben is kiborggá alakíttathatják magukat az emberek apró beültethető mágnesek és mikrochipek segítségével.

Biohekkereknek, kiborgnak vagy grinder-nek (daráló) nevezik magukat és minden egyes új beültetéssel az ember és gép fúziójának határait feszegetik.

Üdvözöljük a biohekkerek világában.

A testmódosítás világának peremén található ez a közösség és sokféle gondolkodásmódú, de igen lelkes követőket vonz. Van, akit csupán az új technológiákkal való kísérletezgetés érdekel, míg másokat a mágnesek és chipek konkrét funkciói csábítanak. (forrás)

Hogy tetszik?

Sajnos egyre inkább elmondhatjuk, hogy ez a vonal nem csupán a társadalom peremén élőket vonzza. Az LG például a gyerekeket szeretné követni:

Az elmúlt néhány év során számos technológiai cég állt elő hordható eszközökkel, amelyek célja útvonalunk vagy szívverésünk nyomon követése, vagy akár email üzeneteink továbbítása a csuklónkra.

Lehetséges, hogy gyerekeink elektromos nyomon követése a következő front?

Az LG szerda reggel mutatta be új KizON nevű csuklópántját, ami segít a szülőknek nyomon követni gyerekeiket. A KizON GPS, Wi-Fi és mobilinternet jelek segítségével azonosítja a felhasználó helyzetét valósidőben, majd az információt továbbküldi egy Android alkalmazásba.

Ne feledkezzünk el a Bill Gates által szponzorált fogamzásgátló chipről sem, ami 16 éven keresztül képes megakadályozni a terhességet és távirányítással szabályozható.

Akár készen állunk, akár nem, ezek a technológiák itt vannak. Egyelőre önkéntes alapon, de közeledik a nap, amikor se venni, se eladni, se munkát vállalni, se orvoshoz menni nem lehet majd nélkülük.

34815_6_1

Időkjelei: Ezek a technológiák szép fokozatosan egyetlen globális mátrixszá állnak össze, míg végül minden funkció (legyen az pontgyűjtés, fizetés vagy személyazonosítás) és információ egyetlen adathordozóra kerül. A kártyák és egyéb azonosítók számát minden fejlett országban csökkenteni és egységesíteni akarják. Magyarországon például Nemzeti Egységes Kártyarendszer néven fut a kezdeményezés. Mivel az átállás fokozatos és minden esetben a kényelmet, a biztonságot és persze a gazdaságosságot állítja előtérbe, hamarosan azon vesszük észre magunkat, hogy a végtermékkel már csak egyetlen gond lehet: elveszíthetjük vagy ellophatják, tehát biztonságos tároló helyet kell találni számára?

Előző posztKövetkező poszt

27 hozzászólás

 1. Tisztelt Forumozók
  Tisztelt Thea

  A weblapon van egy jellemtelen hamiskártyás, aki több nick név alatt ír kommenteket.
  wiiking – erickwiiking – erik
  Hozzászólásaiból a szándék nyilvánvaló. Bomlasztás!
  Ilyet a cionisták szoktak weblapokon csinálni a megosztás érdekében.
  A megtévesztő és becstelen megnyilvánulása a legalsó cikk kommentjeinél teljesen nyilvánvaló.
  Az illető a Vilaghelyzete.blogspot-on is szokott tevékenykedni. Értesítsétek az ottaniakat is, hogy tudják kivel van dolguk.

  Cikk : Japán módosította alkotmányát, hogy csatlakozhasson a globális drón fegyverkezési versenyhez
  Nick : wiiking
  Dátum : július 24, 2014 2:20:09 du
  Nick : wiiking
  Dátum : július 24, 2014 7:29:11 du

  Cikk : Globális azonosító rendszert a világnak
  Nick : erickwiiking
  Dátum : július 22, 2014 7:05:26 de

  Cikk : Hogyan bízhatjuk az állam tudósaira a kórokozókat?
  Cikk : erik
  Dátum : július 23, 2014 10:55:51 de
  Cikk : wiiking
  Dátum : július 23, 2014 7:47:19 du

  1. Kedves Thea.
   Annyi már biztos, hogy Svéd IP-vel rendelkezik ez a senkiházi álmagyar. Ha a honlap jegyzi a regisztrációnál, bejelentkezésnél vagy kommentnél a pontos IP számot, akkor legyél szíves küld el az email címre. A szolgáltatón keresztűl tudni fogjuk kicsoda és személyesen hol keressük.

 2. Sziasztok!
  A folyamat látható, persze annak aki ismeri a Bibliát ez nem újdonság. A világ vakságba van és elfogadja a biztonság, kényelemre hivatkozva a változásokat. Hirdetni kell az evangéliumot, mert sok elveszett van a világba, és a szeretteink között.
  Ami le van írva az megfog történni, és a mi dolgunk alázatosan imádkozni az emberekért, nem egymással vitatkozni. Úgysem tudunk mindent, mert homályosan látunk és még mindig a bűnös, önző természetünkkel együtt élünk. Amit nem jól tudunk, a Szent Szellem, a vigasztaló úgy is megtanítja nekünk, ha újjá vagyunk születve, csendességbe, hűségesen, személyesen beszélgetünk vele.
  Link:
  http://index.hu/tech/2014/07/24/a_motorola_foltalalta_a_fizetos_pin_kodot/

 3. mindig elfelejtitek a bibliában nincs az hogy a karban vagy homlokban, csak a kézfejen, vagy homlokon, nem ban vagy ben.
  tehát nem belül hanem kívül

  1. Az angol Jakab királyi bibliafordításban, ami sokak szerint a legjobb, “jobb kezükben” és “homlokukban” szerepel…

 4. Jel 14,9
  “És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, …”
  Érdekes, mindenki csak a kézzel foglalkozik! És a homlok? Azzal mi a helyzet? És komolyan úgy gondolja bárki is, hogy Sátán ennyire nyílt kártyákkal fog játszani? ………

  1. Hogy ismételjem magamat: Istan akarata szent, Sátánnak is engedelmeskednie kell.

   Egészen a végéig sumákolhat, csalhat, hazudhat (mélyebben belegondolva nem hazudik nyíltan, sokkal inkább hitbéli és ismeretbéli hiányosságainkat használja ki, hiszen a cél a szabad akarat által vezérelt döntés megszerzése! Fontos neki, hogy az ember önként hajtson térdet-fejet neki és álnokságának), ám az Idők elérkeztekor nyíltan kell színt vallania; minden embernek akkor kell eldöntenie, melyik urat szolgálja.
   Addig az időig (és ha a halálunk azelőtt következik be, akkor halálunk pillanatáig) bizony igen keményen megdolgoz minket, hogy minél mélyebben legyünk a bűnben (=céltévesztésben), ugyanis így egyre kisebb eséllyel választjuk Istent és egyre nagyobb erővel kellene tagadnunk bűnösségünket illetve Sátán uralmát magunkon.
   Szóval – és mondattal – amikor elérkeznek az idők, nyílt kártyákkal játszik majd. Addig viszont nem.

   1. Röviden: Sátánnak lénye, s lényege a megtévesztés. S mint tudjuk, Ő nem adhat mást, csak mi lényege – Madách Imre szavaival élve. Az Ő sorsa rég megpecsételtetett, s nem kell színt vallania, ám lehull róla az álarc, s keserű és megmásíthatatlan ébredést fog jelenteni követőinek.
    Mrt 🙂

   2. “Szóval ? és mondattal ? amikor elérkeznek az idők, nyílt kártyákkal játszik majd. Addig viszont nem.”

    És azok mikor érkeznek el? Armageddonnál…?!

    1. Kedves Ida,

     sokan és sokféleképpen értelmezik színrelépésének idejét és körülményeit (na, szépen nézünk ki, nem mondtam valami nagyot, hiszen itt is azért jövünk össze :D), én jelenleg nem igazán tudom, kizárólag amit a Jelenések ír erről, abból merítkezek.
     Mindemellet inkább szem előtt tartom azt, amit lelkipársztoromtól kaptam: ne a gonosz dolgaival törődj utadon, hanem Istennel, hiszen hozzá indultál. Ő nem csak fény a sötétben, hanem kinyújtott kéz is, amit megragadhatsz bármikor, ha elakadnál. Nem kell hát azt nézni, mennyire sűrű ingoványon mész át, és nem kell megijedni, ha kicsúszik a talaj alólad.
     Nézz előre, Őrá, és ragadd meg kezét.
     Mondom és teszem mindezt annak ellenére, hogy azért csak-csak foglalkoztat, mikor jönnek el az idők. 😉

    2. Kedves Pali!

     Azzal nincs is gond, amit most írtál, csak azért kérdeztem rá, mert nem olvashatunk arról, hogy “, nyílt kártyákkal játszik majd. ?
     És ez az egyik ilyen hazugsága már most is, hogy akkor majd , amikor osztják a pecsétet , mindenki tisztában lesz a dolog súlyával! Nem lesz! Be lesznek csapva! ( Hiszen azzal sincsenek az emberek tisztában, hogy ebben a földi életben döntenek az örökkévalóságban elfoglalt helyükről! )

 5. Hozzászólás az egyik oldalról :

  Kerion2014. július 17. 22:45

  1956 október 23.- az elnyomatással jól előkészített un. “56-os” /=11/ forradalom kiprovokálása a rádiónál “kapható” fegyverekkel.
  1956 október 29 /=11/ – az izraeli csapatok “titkos” amerikai, angol és francia “felkérésre” megindulnak Egyiptom ellen.
  Tehát az előzőleg – éppen 6 napja – kirobbantott budapesti eseményekkel álcázták a Nasszerék által még nyáron államosított Szuez-i/Zeusz-i “csatorna” elfoglalását. A 11 = a magasabb szintű újbóli ELEVEN-ségre jutás száma. 11 : 11 = csillagkapu.
  2014 július 17 – délután Ukrajnában lezuhan egy maláj Boeing 777-es – már a 2. az idén. A “kiválasztott valakik” – például valutaspekuláns tőzsdecápák – nagyon haragszanak Malaysia-ra és persze a 17-esre /=a szíriuszi-orioni “halászat”száma/ és a 777-esre /=a Sárkány-Pásztor, a földi gonosz/ságo/t megfékező táltos-avatár/Kalki, Jézus, Quetzalcoatl stb. száma.
  2014 július 17 – este Izrael elrendeli a gázai offenzívát – miután az ukrajnai 295 ártatlan áldozattal a médiában már elterelődött a figyelem a Közel-Keletről.
  A gonosz módszerek tehát 58 év után sem változtak semmit- véres figyelem-elterelés után jól előkészített véres bosszú illetve ál-bosszú. Teljesen egyértelmű hogy kiknek is az érdekei szerint zajlanak az események – hogy kik is a véres “megjelenítők” – s hogy mit is akarnak ezzel prolongálni.

  1. Az elterelés része még nyakon csíphető, máshol is ez zajlik (mint a bűvész: egyik kezével terel, a másikkal megcsinálja a trükköt), de ez a négy szakasz:
   “Szuez-i/Zeusz-i ?csatorna? elfoglalása”
   “11 = a magasabb szintű újbóli ELEVEN-ségre jutás száma. 11 : 11 = csillagkapu” (az angol eleven és a magyar eleven nem azonos, gyökük sem, képi-értelmi fejlődésük sem, nem szabad keverni!)
   “haragszanak a 17-esre /=a szíriuszi-orioni ?halászat?száma/” (biztosan, de ez annyira megfogható mint a Jupiteri hatszög alakú felhő oka. Itt most nem az a rész van, hogy akinek van füle hallásra, hallja. Emberek vagyunk, a Földre teremtettünk, itt kell most emberré válnunk. Ha fontos lenne Szíriusz, Orion, Alfa Centauri, Betelgeuse, vagy a Gliese 581, akkor Jézus biztosan említi nekünk, hogy a csillagokból érkezett, figyeljünk oda. Meg a számokra is. De nem említett ilyeneket, mert lényegtelen, a mi feladatunk most nem ez.)
   “és a 777-esre /=a Sárkány-Pásztor, a földi gonosz/ságo/t megfékező táltos-avatár/Kalki, Jézus, Quetzalcoatl stb. száma” (Ne haragudj, ez olyan, mint amikor kékhez zöldet, csíkoshoz pöttyöset és kockásat veszek fel. Vagy gyümölcs salátába paradicsomot karikázni, merthogy az is gyümölcs…)
   Ez mind erősen belemagyarázásosnak tűnik, és olyan, mintha keverné az ember a szezont a fazonnal.
   Nekem teljesen felesleges, emberi okoskodásnak hangzik, sokkal egyszerűbb ennél az élet, de még a próféciák, a Jelenések, sőt, egyáltalán az egész teremtés is. (Függetlenül attól, mi mit látunk belőle)
   Annyit értünk meg, amennyire hivatottak vagyunk, ha többet akarunk, az félrevezet és már nem a kijelölt úton haladunk. A túl sok feszültség is tönkreteszi a készüléket, a túlfeszített húrok elpattannak, használhatatlan a hangszer, a túltöltött korsóból kifolyik a bor és pocsékba megy. Nem véletlenül parancsolta Isten, amit parancsolt és nem véletlenül jött Krisztus Jézus betölteni a törvényt és kereszthalálával megváltani bűneinkből. Kérlek, próbáld megismerni az Urat, és minden a helyére kerül.

 6. Máté Evangéliuma 24 :
  6.Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez nem itt a vég.
  7. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország, ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
  8. Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
  300 HALOTT UKRAJNÁBAN,
  KÖZEL-KELET
  és eléggé feszült háborús légkör , elég sok helyen a világban…
  szegénység, éhezés…

  Tehát
  és amikor már agyon gyötörték az embereket….
  szépen bekukucskál majd az AK.
  és , szerintem ez már nincs messze….

  van egy ember, aki eléggé érdekes….
  ő – és a dolgai is….
  kiváncsi vagyok másnak felfog e tünni ?

  szerintem ő lesz az …
  vagy nem?!
  lehet tippelni.
  Tehát :
  és amikor már agyon gyötörték az embereket….
  szépen bekukucskál majd az AK.
  és , ez
  szerintem
  már
  nincs messze….

 7. A baj igen-igen nagy, mintha az AK turbó-fokozatba kapcsolt volna (holott a természeti jeleket egyelőre nem nagyon látni – vagy mégis?)

  e-kártya – karperec vagy ékszer – tetovált bélyeg – chip
  Megpróbálom összefoglalni nagyon kicsiben.
  Elméletem szerint a koncepció: e-kártyát reklámozzák, népszerűsítik, majd állami akciók keretein belül minden lakosnak adnak egyet (Indiában, Goa-ban 600 millió emberen tesztelik; tudnak adni mindenkinek, kétségek ne legyenek). A kártyát ezután lecserélik valamilyen hordozható eszközre, akár app-ra; ha valakinek nincs készüléke, az kap egy karperecet, nyakláncot, valamit.
  Ezek után térnek rá csak a csipre, ha rátérnek egyáltalán.
  A bőr alá ültethető csip a tetoválással együtt működik majd hatékonyan, talán a tetoválás egy relé lesz, ami a csipbe már nem férne bele. Fémek a bőrre:
  http://www.eletforma.hu/test-es-lelek/ekcemas_borbetegsegek/
  Ott a fekélyes ekcéma, króm, nikkel, kobalt okozza általában. Elemek alkotói is pl. ezek a fémek, és akkor a lítiumról nem is beszéltünk, de ha nagyon ráhasalnánk a témára (rengeteg link, hozzászólás érkezett már tőletek, nem olvastam mindet végig, gyanítom, akad köztük ehhez kapcsolható), talán találnánk új polimerek, ötvözetek kutatásáról vagy feltalálásáról szólót…
  Így lehet nyilvánvaló, hogy a bélyeg okozza a fekélyt.
  Ha nem csipelnek, hanem marad a karperec (problémás kicsit, az Írás homlokot is említ; de el tudok képzelni ilyen eszközt homloktájékon:
  http://www.forbes.com/sites/kellyclay/2013/12/03/how-to-not-look-like-a-jerk-with-google-glass/ ), akkor az tud okozni ekcémás kimaródást a kézfejen. Mivel az órát többnyire balon hordjuk, ennek bizony a jobb kézfejen kell lennie. A jobbon.

  A rendszerek működését ismerve egy-egy átállás eltarthat 2-3 évig, de a végén akár fel is gyorsulhat persze. Így a bélyeg-rendszer teljes kiépítése talán 6 évet vesz igénybe. Mindezt felgyorsíthatja egy összeomlás, amiről már rengeteget beszéltünk, nagytucatnál is több cikk és hír szólt itt erről.
  A végső lökést természetesen a pecsétek feltörése, trombiták megfúvása és az ezt kisérő természeti jelek adják meg. Isten szava és akarata szent, a Sátán sem szegülhet ellene. Legyen azért ez reménysugár mindannyiunknak:

  “És adának nékem vesszőhöz hasonló nádszálat, és angyal áll vala mellém és monda: Kelj fel, és mérd meg az Isten templomát és az oltárt, és azokat, akik abban imádkoznak.
  De a tornácot, amely a templomon kívül van, kihagyd, és azt meg ne mérd; mert a pogányoknak adatott, és a szent várost tapodják negyvenkét hónapig.”
  Jelenések 11:1-2

  Kis természeti jel (?)
  http://index.hu/tudomany/2014/07/16/hatalmas_lyuk_tatong_sziberiaban/
  (bentről-kifelé robbant) Mondjuk se füst nem tört elő, sem sáskára hasonlító szörnyek hada nincs, sőt az Írás szerint még nem is kell lennie.

 8. A világ ezen felén már standart a 100/100Mb sebesség! De, nem elérhetetlen a 250, sööt az 500Mb sebesség! Ennek az ára kb. 50euro/hónap! Ehhez persze kell az optikai kábel, ami szintén standart itt!
  A gond az országon kívüli – nem mühold – serverekkkel és kábelekkel van!
  Hiába rendelem meg a nagy(obb) sebességet, ha az elérendö server túlterhelt, vagy a földi útvonal keresztmetszete gyengusz! 🙁
  Ezért írja ki néhány server, hogy külföldröl nem elérhetö!

 9. Ha belegondolok, hogy 1999-ben Matávos modemen jelentkeztem be a netre (150Ft-ért este 6 után, reggel 7-ig) és örültem ha már 1 kbyte/sec fölé emelkedett a letöltési “sebesség”. Ma meg repkednek másodpercenként a sok megabájtok bármely földi halandó számára. Ha 15 év (és nekem elhiheted, hamar eltelt) alatt ilyen “fejlődés” ment végbe, akkor ma – hatványozottan – mennyi idő kell, hogy minden ember belekerüljön a mátrixba? 5, 10?
  Figyelve ezt a technikai mizériát, meg a kiélezett Orosz plusz izraeli helyzetet, talán nem sok kell, hogy Jézus betoppanjon váratlanul. Talán még én is megérem.

  1. Még előbb jönnie kell a “béke, biztonság” jelszónak is:
   “Mert a mikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.” /Thess I. 5:3./

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend