Nagytestvér

Mi a globális okosazonosító és miért érdekeljen?

Forrás: activistpost.com

Mi a globális okosazonosító?

 • Egy személyazonosítási módszer, amivel az ember igazolni tudja kilétét. Van ahol távhitelesítésnek nevezik. (Ilyesmi például a Magyarországon használt Ügyfélkapu is, azzal a különbséggel, hogy az még nem része a globális rendszernek. Ennek egységesítésére hazánkban a NEK, azaz Nemzeti Egységes Kártyarendszer fokozatos bevezetésén dolgoznak, ami tartalmazni fogja az összes személyes okmány adatait, rálátást adva minden hatóságnak a többi által bevitt információkra, illetve idővel majd csak egyetlen kártyát tesz szükségessé, aminek funkciója kizárólag az adatokat tartalmazó chip hordozása lesz.)
 • A biztonságtechnikai ipar “szövetségi azonosítónak” vagy “egyszeri bejelentkezésnek” (SSO – Single Sign-On) nevezi.
 • A hadsereg és a megavállalatok már ezt használják.
 • Első lépésként regisztrálni kell egy Személyazonosság Szolgáltatónál (Magyarországon ezek az Okmányirodák), amely onnantól kezdve az ügyfél és az online szolgáltatások közötti közvetítő szerepét tölti be. Ettől a ponttól kezdve a szolgáltató igazolja a regisztráltak korát, gépjármű vezetési jogosultságait, “megbízhatóságát”, stb.
 • További nem állami felhasználási területek lehetnek még az online fizetések, jegyvásárlások, ajtók nyitása, céges adatokhoz való hozzáférés, ledolgozott munkaórák nyilvántartása, stb. amikhez különféle kütyüket és technológiákat használhatnak. Ilyen lehet például az NFC NFC (Near field communication), rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil) eszközök között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra. Alkalmazási területe a kommunikációs kapcsolatok létrehozásához szükséges adatcsere (például bonyolultabb, magasabb szintű kapcsolatok, WiFi, Bluetooth, beállítási adatai) gyorsítása, valamint az eszközök közötti azonosítási folyamat (pl. mobiltelefon – headset) gyorsítása, elvégzése. vagy egy biometrikus azonosító. Természetesen chipre minden esetben szükség van, mert az tartalmazza a felhasználó azonosítóját és biometrikus adatait. Valószínűleg az eszköz hamarosan maga a telefon lesz, esetleg eleinte egy okoskártya (bár az NSTIC jelenleg gyűrűk és karkötők használatával is kísérletezik), de idővel mindenképpel bőr alá kerül a lopások elkerülése, tehát (mint mindig) a mi “biztonságunk érdekében”.

Miért nem hallunk erről a hírekben?

 • Úgy gondolják, hogy a biztonságtechnikai ipar méretei miatt a nyilvánosságnak nem szükséges tudni az újításokról, addig, amíg az ténylegesen nem áll készen a bevezetésre. Amikor pedig ez a pillanat elérkezik, már nem lehet beleszólni a folyamatba.
 • Úgy tűnik a legnagyobb problémát a partnerek megtalálása és bevonása jelenti. Nem a fogyasztókat kell meggyőzniük, hanem a cégeket. Ők a partnerek. Mi a “felhasználók” vagyunk, a személyazonosság szolgáltatók pedig a harmadik fél szerepét betöltő közvetítők. A partnerek fizetnek az személyazonosság szolgáltatónak a nyújtott szolgáltatásért. Amint az állam és a cégek megkövetelik a hivatalosan hitelesített azonosítók használatát, a “felhasználók” észrevétlenül, de legalábbis fokozatosan bevonódnak a rendszerbe, ahol egyre kevésbé lesz más alternatíva az érintett szolgáltatás igénybevételére.

Nem lehet egyszerűen csak nem tudomást venni az egészről?

 • Egyáltalán nem. A legnagyobb partner maga az állam. Az állam pedig egyre több területen fogja használni a digitalizált e-kormányzati szolgáltatásokat. (Akit érdekel, hogy Magyarország hol tart ebben, ezen a kedves kis blogon tájékozódhat: http://hirlevel.egov.hu/az-elektronikus-kormanyzattal-kapcsolatos-dokumentumok/)
 • (A rendszeren belül) nem lesz választás. A felhasználási töréspont után már nem lesz alternatíva. Nem lesz lehetőség a telefonos vagy személyes ügyintézésre. Szép fokozatosan bezárnak az ügyfélszolgálati irodák. Ki kell zárni a két ember közötti személyes kommunikációt az ügyintézésből, hogy ezzel megszűnjön az emberi tényező és létrejöhessen a digitális bürokrácia áttörhetetlen fala.
 • Itt jön a képbe a felelősségre vonás. A cégeket úgy is bevonhatják a programba, ha felelősségre vonhatják őket egy ügyfél ellenőrzésének elmulasztásáért a hivatalosan elfogadott szabvány szerinti digitális azonosítón keresztül.
 • Egy másik fontos dolog, hogy szinte egyetlen szó sem esik arról, hogy mi történik, amikor az online azonosítás nem sikerül. Elvileg lesz majd egy (globális) visszavonási hatóság, aminek az lesz a feladata, hogy az ilyen problémákat “megoldja”, de ennek felállításával nem nagyon sietnek.

És miért törődjünk ezzel az egésszel?

 • Mert ez egy egész életünk során érvényben maradó, egységes globális azonosító, ami hihetetlen kincset jelent például az adathalászoknak, az állami és pénzhatalom kezébe adva egyebek között a világháló kulcsát is. Lehetővé teszi a személyazonosság szolgáltatóknak és az adatokhoz hozzáférőknek, hogy betekintést szerezzenek életünk és személyes adataink legapróbb részleteibe. Tudni fogják hová járunk, kikkel találkozunk és mik a szokásaink. (Ez nyilván sok tekintetben most is így van, de az új azonosítással ez szinte automatikus és kikerülhetetlen lesz.) És természetesen a személyazonosság adatvédelmi biztosítékai nem vonatkoznak a nemzetbiztonsági vagy egészségügyi érdekek miatti felhasználásra.
 • A nemzetbiztonság már most is a metaadatok alapján próbálja megakadályozni a tervezett “bűntetteket”. Az új rendszer lényegesen leegyszerűsítheti a dolgukat.
 • Az állami login segítségével nagyon sok részlet megtudható egy emberről. A rendszer egy pillanat alatt átfutja a felhasználó Twitter és egyéb közösségi oldalait, online tevékenységét, hivatalos ügyeit, utazási információit, stb. és automatikusan egy digitális profilt hoz létre mindenkiről. A hivatalos (egyelőre amerikai) oldalakon egyre inkább bátorítják a közösségi oldalak azonosítóival való logint, majd később, amikor egy adott ügyhöz vagy fizetéshez komolyabb hitelesítésre van szükség, kérik a személyazonosság szolgáltató igénybevételét.
 • A módszerrel tulajdonképpen mindent egy lóra teszünk fel, ami mellesleg számtalan visszaélésre ad lehetőséget a hatalom számára. Emellett a hekkerek, rendszerleállások és esetleges természeti katasztrófák miatt is sebezhetőbbé válunk. Az összetettebb rendszer egyúttal a társadalmi összeomlás valószínűségét is növeli.

Nincs már sok idő. Még a Bitcoin is csatlakozik a személyazonosítási ökoszisztémához. Az év elején bejelentették, hogy “a miiCard nevű online személyazonosító szolgáltatás” együttműködési megállapodást kötött a Tradehill amerikai Bitcoin-tőzsdével?. A miiCard az NSTIC által indított nyílt személyazonosító rendszer tagja, és egyre inkább az állami személyazonosítók preferált rendszerévé válik. A miiCard arra ösztönzi felhasználóit, hogy fiókjukat kapcsolják össze közösségi oldalaikon lévő profiljaikkal.

Kanadában már vannak olyan bankjegykiadó automaták, ahol a készpénzt Bitcoinra lehet váltani, azonban ehhez QR kódjukat és tenyerüket is le kell olvasnia a gépnek. Biometrikus azonosítás a Bitcoinhoz. Hmmm.

Húsz évvel ezelőtt is látható volt Nagytestvér térnyerése és harcoltunk ellene. Mára Kistestvérek lepték el a világot, akik fokozatosan válnak eggyé Nagytestvérrel. Látjuk miként működnek és mi a céljuk. Ne segítsük ezt az egyesülést és mindenekelőtt ne féljünk olyasmitől, aminek nincs lelke és nincs hatalma a miénk felett.

“És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” Jelenések 13:16-18

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

  1. Kedves Richárd ! Látom beborult nálad a téma. Engedd meg, hogy felhomályosítsalak minden gőg és gúny nélkül. Engem (és sok más újjászületett keresztényt) már nagyon fáraszt és bánt a hamis próféták és még annak sem nevezhető csalók utolsó időkre való tekintettel megjelenő rajzása. Most leleplezem neked ez utóbbi pár év sláger ál prófétáját. Erőt és győzelmet kívánok a csalódást okozó szemfelnyitáshoz, mellyel a vallási (főleg katolikus) hazugság iparág egy újabb, Istent utánzója bukik és lepleződik le. Maradj inkább az igénél Krisztusban, és a valódi Szent Szellemnél, nincs szükség egyéb médiumokra és ún. “társmegváltókra” !

   http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150428_lelepleztek_a_csalo_latnokot_megszunt_a_nagy_figyelmeztetes_angol_honlapja
   http://www.magyarkurir.hu/hirek/megszunt-a-nagy-figyelmeztetes-uzenetek-weboldala

 1. Ez szerintem nem hasadás hanem csak skatulyázás… mindenki hisz valamiben, legyen az Isten, Sátán, Univerzum, az Erő, varázslat, földönkívüliek stb… évekig sorolhatnám… Szóval a cselekvés mindig ugyanaz, csak a cél más. Vagy azonos, csak más néven ismeri X, mint Y.
  Különbözőek vagyunk… kezdetben egy utat taposunk még, de később mindenki a sajátján halad… összekapcsolhatóak ugyan az utak, de mindig lesz egy valaki aki mohóbb a másiknál…

  1. ?Ó, szeretett Jézusom, védelmedért esedezem és irgalmadat kérem, hogy védelmed által testvéreim, Egyházadon belül, ne essenek az Antikrisztus áldozatává. Kegyelmezz nekem és oltalmazz engem erőd felfegyverzése által, hogy kiállhassak a gonosz tettek ellen, melyeket valószínűleg a Te szent Neved alatt követnek majd el. Irgalmadért könyörgöm és megígérem Neked, hogy Szent Nevedhez minden időben hű maradok.?

 2. -ELLen GoVLD VVhIte
  50+50+5+50+500+5+5+1=666

  -V I C AR IV S F I L II D E I = 5+1+100+ 4 +1+50+1+1 +500+1 = 664 és nem 666, de lehet a IV-est külön I-nek és V-nek nézni, és akkor máris 666.

  -A 666 a görög szövegben 3 betű, amelyeknek a számértéke adja ki ezt az összeget: KHÍ–KSZÍ–SZTIGMA.
  a 3 görög betű egy rövidítés is lehet (betűszó). Ebben az esetben a Khí = Khrisztosz, Kszí = Xülon (fa), Sztigma = stigma, átlyukasztás, átdöfés. Azaz “Krisztus a fán átszegezve” – vagyis egy feszület.
  Tehát akár egy keresztény szimbólumot fog használni, annak ellenére, hogy a kereszt egy okkult, babiloni jelkép,de ennek sokan nem néznek utána, ráadásul Krisztus egy cölöpre volt felszegezve, nem keresztre,ettől még milliók Isten jelképének tekintik ugye.

  -Antiochus = ( 70 : Eye-in ) + ( 50 : Nun ) + ( 9 : Tet ) + ( 10 : Yod ) + ( 6: Waw ) + ( 100: Quf ) + ( 60 : Samek )
  = 305
  Epiphanes = ( 70 : Eye-in ) + ( 80 : Peh ) + ( 10 : Yod ) + ( 80 : Peh ) + ( 1 : Aleph ) + ( 50 : Nun ) + ( 10 : Yod ) + ( 60 : Samek ) = 361
  305+361= na mennyi?

  – hexagram is magában hordozhatja a 666-t: http://www.marcovuyet.com/saturn7.png

  és még lehetne sorolni a találgatásokat….el lehet játszadozni végletekig.

  Felesleges ezekkel foglalkozni, ennél valószínű rejtettebb lesz a dolog, lehet hogy a szánkkal (homlok) és tetteinkkel (jobb kéz) kell vallást tenni majd a fenevad mellett pl.

  Ennél sokkal fontosabb, hogy úgy élj, ahogy azt Isten tanácsolja.
  Krisztuson keresztül Isten MEGVÁLT-ozott felfogást,lelkületet,természetet mutatott be, ez alapján kell MEGVÁLT-oznunk.
  Lelkünket,gondolkodás módunkat,természetünket kell MEGVÁLT-oztatnunk, megújítanunk Isten beszéde alapján (Erről beszél az ÚSZ végig, pl: Ef 4:22-24.), ki kell dobni a szemétbe a gonosz természetét, lelkületét és ezt a megújult, MEGVÁLT-ozott lelkületet, felfogást kell ráerőltetni a testünkre,tetteinkre, életmódunkra amennyire csak lehet, nyilván sosem leszünk tökéletesek, sosem lesz a lelkünk és testünk tökéletesen szent(tökéletes,hibátlan,tiszta,Istenhez méltó). De Isten igaznak lát minket legalább, a Fián keresztül néz minket és igaznak lát!
  Isten a feltámadáskor MEGVÁLT-oztatja a testünket, romolhatatlanná alakítja át, és a MEGVÁLT-ozott, megújult lelkünkkel,ami a gondolatunk,érzéseink,természetünk, így együtt szépen bemehetünk Isten országába.
  Isten országába csak ugyan olyan természettel, lelkülettel lehet bemenni, mint ami Neki van és a Fiának és minden más teremtménynek ott.
  Mert romlott, test és vér nem örökli Isten országát, oda nem mehet be romlott lélek és test.

  Eközben meg úgy is megmutatja az övéinek, hogy mit is jelent pontosan a fenevad neve vagy nevének száma.

  Bocsánat, hogy közbeszóltam , remélem senki nem haragszik meg ezért!
  Zoli

  1. Kedves Zoli!

   Köszönöm a nagyon jó hozzászólást, a lényeg benne van.
   Jól bemutattad, hogy különböző elméletekkel és trükkökkel könnyen össze lehet rakni 666-ot.
   Innéttől pedig bárkit meg lehet bélyegezni vele. De aki ezt megteszi, végig gondolta-e, hogy ezzel olyan lelkeket veszejt el, akikért Jézus az életét adta …?
   Szomorúak lehetnénk ( és elveszettek,) akkor, ha az AK.-t csak a “számáról” ismernénk fel …
   A mi feladatunk a Krisztusnak szentelt és átadott életben van.
   A “kinyilatkoztatások” (a “bepecsételt” látások megértése a Bibliából) pedig el érnek hozzánk a maguk rendelt idejében.

   Szeretettel: Erika

 3. Kedves Andre!
  Ismét egy súlyos hibára had hívjam fel a figyelmedet, (bár ezt a “témát” aztán nem szeretném tovább ragozni, mert már velejéig ki lett vesézve – úgy látom sajnos feleslegesen.)

  “milyen csodálatos a Szentháromság egysége a szentek közreműködése által.”

  És a “szentek közreműködése” nélkül nem csodálatos az Atya, Fiú, Szent Szellem egysége és azok hatalma és erejük…?
  Melyik a “pótkerék” a (Szentháromság Személye, vagy a halott szentek,) amely nélkül a másik nem tud működni …?
  Isten mindenhatósága demokrácián vagy teokrácián alapul-e …?

  Ahol nem ismerjük fel a Tízparancsolatnak már az első parancsát sem, ott, hogy ismerhetnénk fel a Biblia mélyére rejtett “mély” és nem a felszínt érintő kincseit …?

  Szeretettel: Erika

  1. Erika, egyetértek.
   Csupán adalék:

   “Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
   Ez az első és nagy parancsolat.
   A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
   E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták”
   Máté 22:37-40

  1. Andre!

   Rossz viccnek tartom, hogy a 666-ot különböző trükkökkel összerakjuk, és akármelyik keresztény vallásra ráhúzzuk.
   1. Egyrészt azért is, mert ez olyan mint a rágalmazás. (Nem győződünk meg a valóságtartalomról, de ügyesen összekoholt vádakkal rágalmazunk.)
   2. Ha már valamelyik “vallást” akarjuk ide rakni, akkor az a saját butaságunk jele, mert “vallásból” csak a Hamis Próféta kerülhet ki. A 666 pedig a Fenevad (Világuralkodó) jele.
   3. A Fenevadról azt is tudjuk, hogy “csodatévő ereje lesz”. Megkockáztatom azt a kijelentést, hogy több csodatévő hatalommal rendelkező “versenyző” is lesz a Világuralkodó hatalom elnyeréséért…
   Jelenleg ismert “személyek” közül nem tudok (tudunk) senkiről, aki ilyen típusú csodatévő hatalommal rendelkezne, de még olyanról sem, aki Világuralkodói pozíciót követelne magának, – sem csodatévő erővel, sem anélkül.
   (Így aztán etikátlan és felesleges is ezt a bélyeget bárkire is ráhúzni, bélyegre jellemző paraméterek hiányában.)
   Katolikus egyházakban is vannak őszinte hitű, megváltottak. Nem kellene sem a hitüket, sem a lelküket elpusztítani ilyen címkékkel …

   Szeretettel: Erika

   1. Erika!

    Nem viccnek szántam, már magam is többször beleestem a hibába. hogy nem figyelek arra, ami ott van a szemem előtt. Sokszor nem vagyok képes felfogni a miértek amik történnek a környezetemben válaszok, mely csak akkor térül meg, ha továbbadom. Ma a hetedik pecsétről kerültem át a szőlőtő felé, tegnap alattomos támadás, ami elhárult, s lehetne folytatni milyen csodálatos a Szentháromság egysége a szentek közreműködése által. Lehetne folytatni, de míg nem értjük meg a kegyelmet, ami az utolsó időkben felénk árad, akkor fel nem tudjuk fogni a ránk váró figyelmeztető büntetéseket, amiket a médiának nem érdeke nyilvánosságra hozni. Egy adat, Sopronban , Kőszegen és Sümegen szinte egyszerre volt támadás, mind a mai napig sokan akik ott élnek, még azok sem fogják fel, amit saját szemükkel láttak. Sopronban talán 1 ezreléke ismerte ami megtörtént. Kőszegen még nem mértük fel, Sümeg pedig még katasztrófálisabb adatokat mutat a felismerése a történteknek, mivel hiába történt ott többször is, hasonló, az ott élő emberek természetesnek vélik még a figyelmeztetéséket is, ahogyan Püspökladányban, aminek meglett elég szépen a következménye, így szóljon az, ha mindenhol tudtak róla, hogy megtörtént, akkor soha ne cáfolja, soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, hanem úgy kell tenni ahogyan az arnótiak tettek a borsodi árvízek idejének, testvéri szeretettel: drAL

 4. Milyen érdekes, hogy az emberiség döntő többsége sajnos, elutasítja az Örökkévalót, és Jézus Krisztust is, – sőt megtagadja a Biblia igazságait, de mégis milyen érzékeny figyelemmel kíséri a “fenevad bélyegét”.
  Ha valaki megtagadja Istent, akkor mégis miért fél, és veszi komolyan a Biblia egyik próféciáját?
  Napi szinten találkozok olyan élethelyzettel, hogy valaki fennhangon hirdeti Isten megtagadását, de “okosságait” Biblia idézeteivel támasztja alá.
  Mi ez a “tudathasadás” némely emberekben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend