Nem kategorizált

Disqus hozzászólások

Ezzel a rövid poszttal szeretném megtudni a véleményeket a Disqus hozzászólás-kezelő rendszer bevezetéséről. Egyelőre teszt jelleggel minden poszt alatt elérhető és átmenetileg regisztráció nélkül is működik, bár sok hasznos funkció, mint az egyes hozzászólók követése, értesítések, stb. csak regisztrációval működnek. Négyféle regisztráció használata lehetséges: Disqus, Facebook, Twitter és Google+. (Ezen a poszton kikapcsoltam a régi hozzászólásablakot, hiszen a cél itt az új rendszer tesztelése.)

login

A ?Beállítások szerkesztése? menüpontra kattintva, a ?Notifications? címke alatt be lehet állítani az email értesítéseket. Itt lehet levenni a pipát a Disqus komment-tallózó email értesítéséről is (Receive Disqus Digest), az Avatar menüpontnál pedig új Avatárt választhatunk. Akik a Gravatar.com-on regisztráltak avatárt maguknak továbbra is azt használhatják, a többiek pedig az új felületen állíthatnak be maguknak egyet.

disqus_settings

Néhány előny:

– Látható, hogy kinek szól a válaszként írt hozzászólás.

– Könnyebb megtalálni egy adott hozzászólást.

– Hozzászólások értékelése (+1 vagy -1).

– A hosszú hozzászólások automatikusan becsukódnak, így átláthatóbb a párbeszéd ott, ahol intenzív a beszélgetés.

– Megjelenítés tetszés szerinti rendezése: legjobb, legújabb vagy legrégebbi hozzászólások szerint.

– A hozzászólás beküldése után is van lehetőség módosításra, például, ha elírtunk valamit.

A teszt célja, hogy olyan megoldást találjunk, ami a legtöbb látogató számára jól használható és elősegíti kis közösségünk kommunikációját. Mondjátok el a véleményeteket, kérdezzetek és szavazzatok!

Szeretettel,

Thea 🙂

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Kedves Thea ! Kära, Thea!

  Szerintem nagy segítség lenne, ha plö. a szövegszerkesztésben a bold/kövér, dölt, aláhúzott, színes karakterekkel lehetne kommentelni ill szerkeszteni! Sokkal jobban kiemelkedne, ha pl. vkitöl idéznénk, vagy nyomatékosítani szeretnénk egy-egy szót!
  A stilisztika sokat gazdagítana egy hsz.-t!

  No, persze ez is csak egy javaslat!

  De, az “óvatos”progresszivitás segít nekünk is, hogy ne “szürküljünk” bele a bevett sztereotípiákba! Tudom, hogy a “kényelem”= komfort zóna nagy erö, de úgy vélem, hogy a Thea ajánlotta változás gyengéd ösztönzés, hogy legyünk még igényesebbek hozzászólásainkban! 😀

 2. A régi tényleg jól működik és egyszerűbb is. Nehogy úgy járjon ez a weblap is mint a Youtube miután megvette azt a Google. 😛

  1. ” Nehogy úgy járjon ez a weblap is mint a Youtube miután megvette azt a Google. :P”
   Nem bírlak követni. Kifejtenéd? Nem a YT történetére gondolok, azt ismerem.

 3. Mivel a többség a régi hozzászólások mellett tette le a voksot és többen jelezték, hogy a Disqus használata túl nehéz, marad a régi rendszer, mivel azt mindenki tudja használni.
  Jelenleg a Disqus hozzászólások nem látszanak, de nem vesztek el. Aki szeretné a régi rendszerben megjeleníteni őket, írjon nekem (admin kukac idokjelei.hu) és elküldöm, utána pedig csak be tudja másolni, illetve aki regisztrált, az meg tudja nézni a saját hozzászólásait a Disqus rendszerében. Utánanéztem és nagyon bonyolult lenne konvertálni őket és mivel a Disqus poszton kívül csak kb. egy tucat hozzászólás volt, így lenne a legegyszerűbb megoldani a dolgot.
  Ui: Közben azokat, amik nem a Disqus-szal voltak kapcsolatosak már megjelenítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend