Gazdasági válság

A forrásstratéga új orosz veszélyre figyelmeztet: “Ez lenne az amerikai történelem legnagyobb áramszünete”

Nuclear-Power-Industry-Radiation-Protection-StandardsForrás: shftplan.com

Az Egyesült Államok és Oroszország között az elmúlt hónapokban kibontakozó konfliktus közepette a nemzetközi elemzők számos veszélyre hívták már fel a figyelmet, a termonukleáris detonációtól kezdve, az aszimmetrikus és a pénzvilágot támadó kiberháborún át a közművek lekapcsolásáig, igen széles a skála.

Az Obama kormány megkezdte az orosz politikusok és üzleti érdekek elleni szankciók bevezetését, bár ezek az ellenmondásos politikai manőverek az ellentétek enyhítése helyett inkább olajat öntöttek a tűzre.

Marin Katusa, a Casey Research vezető forrásstratégája szerint Oroszország kulcsfontosságú forrásai különleges stratégiai helyzetet biztosítanak számára az Egyesült Államokkal szemben, amennyiben úgy döntenek, hogy ők maguk is szankciókat vezetnek be. Az ország bőséges olaj és gázforrásai olyan előnyt jelentenek, amit nem egy alkalommal kihasználtak már a múltban, például európai partnerekkel folytatott tárgyalások során, burkoltan vagy nyíltan azzal fenyegetve, hogy elzárják a csapokat, ha nem teljesítik követeléseiket. Van azonban egy olyan forrás, amiről kevesen tudják, hogy Oroszország birtokolja a dominanciát a világon. Ez pedig az urániumbányászat.

Katusa elmagyarázza, hogy amennyiben Oroszország az uránium kivitel korlátozása mellett döntene, az Egyesült Államok jelenlegi életformája igen gyorsan megváltozna.

Egy ilyen forgatókönyv esetén az Egyesült Államokban kihunynának a fények. Ez lenne az ország történelmének legnagyobb áramszünete.

A helyzet iróniája, hogy míg John Kerry, Barack Obama mellé állva bizonygatja a szankciók által Oroszországra helyezett nyomás hatékonyságát, az oroszok egyetlen mozdulattal kihúzhatnák a szőnyeget az Egyesült Államok lába alól és a háztartások 20 százaléka áram nélkül maradna.

Fontos észben tartani a tényeket? Beszélhetnek a reményeikről és álmaikról amennyit csak akarnak, de tény, hogy az Egyesült Államokban minden ötödik háztartást az oroszok látnak el árammal.

Az alábbi angol nyelvű videóban Marin Katusa elmagyarázza, milyen mértékben függ az Egyesült Államok nemcsak az olajexporttól, de a külföldről behozott urániumtól és egyéb forrásoktól és, hogy milyen következményei lehetnek egy igazi kenyértörésnek a két ország között.

2013 során az Egyesült Államok 20 millió kg urániumot használt el és ebből nem egészen 1,9 millió kilogrammot termeltek ki helyileg. Tehát attól függően, hogy az ember milyen adatokkal számol, a felhasznált urániumnak hozzávetőleg 10 százaléka, de inkább 6-7%-a kerül előállításra az Egyesült Államokban.

World_Uranium_Mining_Production_2012Az USA a fogyasztás 90 százalékát kénytelen importálni és ez egy stratégiai fontosságú kérdés, ha figyelembe vesszük, hogy az alap áramellátás 20 százalékát az atomenergia adja, aminek 90 százaléka importból származik? Ennek pedig a fele a volt Szovjetunió területéről származik. Ezt hívom én szovjet befolyásnak.

Ironikus módon az emberek valahogy elfelejtik, hogy az oroszok több urániumot szolgáltatnak amerikai földön, mint az összes amerikai vállalat együttvéve, és ez aggasztó.

Az Obama kormány és elődei külföldi érdekeknek engedték át az Egyesült Államok energetikai függetlenségét. Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy milyen gazdasági következményei lehetnek egy olajembargónak, mint például, ami az 1973-as válság során megnégyszerezte az olajárakat. A közelmúltban pedig láthattuk, hogy a közel-keleti feszültség erősödésével a gáz ára egyetlen év alatt 40 százalékkal emelkedett.

A hidegháború vége óta az orosz-amerikai kereskedelmi kapcsolatok viszonylagos stabilitást élveztek, egészen az ukrán forradalom kirobbanásáig. Most azonban egy új energiaügyi veszéllyel is számolni kell, ami egyik napról a másikra megbéníthatja az Egyesült Államokat.

Előző posztKövetkező poszt

25 hozzászólás

 1. A cikk érdekes kérdéseket feszeget, ám szerintem kicsit túl van a dolog szépítve.
  Az atomreaktorok üzemanyaga a világon a legjobban tárolható energiaforrás, ugyanis kész fűtőelemkötegek formájában relatíve nagy energia igen kis helyen elfér. Emiatt, ha egy ilyen függő ország háborúba kezd a szállítója ellen, az a minimális kezdet, hogy jól betáraz fűtőelemekből.
  Sajnos, az USA ilyen könnyen nem fog térdrekényszerülni, az ország eléggé önellátó, és végső esetben a lakosságot megszorítják kisebb-nagyobb mértékben. Akik a megszorításokat elrendelik, azok nyilván nem a saját szükségleteiket fogják korlátozni, nem ők fognak szenvedni.
  Ha az USA a villanytermelésének a felét elveszíti, még mindig több jut egy főre, mint nálunk a teljes. Legfeljebb nem kapcsolják be a légkondit, csökkentik a városok éjjeli kivilágítását, stb.
  Maximálisan egyetértek az egyik előttem szólóval: most LASSÚ HÁBORÚ zajlik már évek óta (szerintem már a csernobili szabotázs és a szabadkőműves Gorbacsov beépítése is ennek a része volt, nem 2001-ben kezdődött), a nyugati szennysajtó hazudozásai és elhallgatásai közben. Sajnos, a sötét oldal ezalatt jelentős területeket nyert.

  Hogy ki ellen is zajlik ez a lassú háború, az sem egészen egyértelmű. Mert (egyelőre??) nem Oroszország és Kína az elsősorban megtámadott fél, hanem leginkább Európa fehér őslakossága, a hagyományos ÉRTÉKREND, a nemzetállamok, a középosztályok, a dolgozó emberek életcéljai, értékrendje, álmai, vágyai, vagyona, függetlensége, vagyis a puszta létezése.
  A háború fő fegyvere pedig a félhumán biológiai fegyver és a sajtó.
  Nekem az a benyomásom, hogy nem is Oroszország, Kína, vagy bármelyik ORSZÁG az igazi célpontjuk, hanem a fent felsorolt társadalmi osztály és értékek.
  Vagyis ez a háború TELJESEN MÁS, mint a korábbiak voltak. Nagyon mások a célok és az eszközök.

 2. Azt gondolom ma sincs másképp, mint az én időmben. Egymásra vicsorog két nagyhatalom tették ezt a XX. században is éveken át de egymás ellenfordulni azt nem mernék megtenni, mivel mindkettő rendelkezik a legmodernebb fegyverarzenállal. Szóval inkább különböző manipulációkat zsarolásokat eszelnek ki-ilyen az urán-torium vagy a gázcsapok elzárása vele szemben a bankok és kereskedelem befagyasztása stb.

  De aligha hiszem hogy bármelyik nyíltan szembeszállna a másikkal. A baj csak ott van hogy a mi tönkre vágott hazánk is megszenvedi ezt a baromi,értelmetlen hidegháborút, különösen maga a népünk,mert a milliárdosok azok változatlanul oda dörgölőznek akik által milliárdosokká váltak.

  Ukrajna lenne az oka, aligha ez régóta zajlik a két eszement nagyhatalom között. Ukrajnában pedig az lenne az ésszerű hogy az orosz lehessen orosz a nyugati pedig nyugati demokrácia ha már annyira hisz a demokráciába amiből valójában semmi se igaz csak maga a cserép hulladéka.

 3. Mát. 24.7. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.

  Afrika

  Angola, Azawad, Burundi, Darfur, Dél-Afrikai Köztársaság, Dél-Szudán, Egyiptom, Kongó, Közép-Afrikai Köztársaság, Líbia, Mali, Marokkó, Mozambik, Namíbia, Nyugat-Szahara, Puntföld, Ruanda, Szenegál, Szomália, Szomáliföld, Szudán, Uganda, Zambia, Zimbabwe

  Amerika

  Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Bolívia, Brazíia, Ecuador, Kolumbia, Falkland-szigetek, Haiti, Nicaragua, Panama, Venezuela

  Ausztrália és Óceánia

  Ázsia
  Afganisztán, Bahrein, Dél-Korea, Egyesült Arab Emírségek, Észak-Korea, Hegyi-Karabah, Irak, Irán, Izrael, Japán, Jemen, Jordánia, Kasmír, Kína, Kínai Köztársaság, Libanon, Mianmar, Omán, Pakisztán, Palesztína, Srí-Lanka, Szaud-Arábia, Szíria, Tamil-Eelam, Thaiföld, Ujgurisztán

  Európa

  Abházia, Ausztria(?), Bulgária, Donyecki Népköztársaság, Görögország, Harkovi Népköztársaság, Kárpátukrajna Köztársaság, Koszovó, Luganszki Népi Köztársaság, Máltai Lovagrend, Odesszai Népi Köztársaság, Olaszország, Oroszországi Föderáció, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Vatikán, Velencei Köztársaság

  NATO Alapító tagok (1949)

  * Amerikai Egyesült Államok
  * Belgium
  * Dánia
  * Egyesült Királyság
  * Franciaország
  * Hollandia
  * Izland
  * Kanada
  * Luxemburg
  * Norvégia
  * Olaszország
  * Portugália

  Később csatlakozott államok

  * 1952 ? Görögország, Törökország
  * 1955 ? NSZK
  * 1982 ? Spanyolország
  * 1999 ? Csehország, Lengyelország, Magyarország
  * 2004 ? Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Szlovénia
  * 2009 ? Albánia, Horvátország

  1. A polgárháborús és országok közötti háborús időszakban bőven benne vagyunk.
   Ha nem csak a legközelebbi időt nézzük, akkor a döghalálok kora is itt van, csupán az éhínség az, ami egyelőre hiányzik. Gyanítom, hamarosan olyan méreteket ölt mindenfelé, hogy átlépi a média ingerküszöbét is.
   Ne mondjuk ilyenkor az afrikai és egyéb eseteket; fontos szem előtt tartanunk: ezekről mindenkinek hallania kell, azaz olyan formában kell vele találkoznunk a sajtóban, ahogyan a gyilkosságokról, erőszakról, háborúkról, harcokról és járványokról illetve földindulásokról (cunamikról is!) hallunk. Egyelőre ilyen formában nincs előtérben, leginkább kis mellékcikkeként informálódhatunk.

   Mindazonáltal egyetértek, ez már a nyomorúság kezdete.

   1. “csupán az éhínség az, ami egyelőre hiányzik.”
    Több tízmillió ember pusztul éhen évente, naponta kb. 40 ezer gyermek és kb. 1 milliárd ember rendszeresen éhezik. Szóval nem hiányzik sajnos ez sem. Bár Jézus megmondta előre, akárcsak János a Jelenésekben, úgyhogy ennek így kell lennie.

    1. Kedves Fantomas!

     Szomorú vagyok attól az emberi mentalitástól, (amelyet hsz-edben Te is jogosan kifogásolsz), hogy amíg nekünk személyesen van mit ennünk, van egészségünk, esetleg még munkahelyünk, süt ránk a nap, tudunk lélegezni, és az Isten gondviselésének egyéb ajándékait kapjuk, addig az ember ezt normálisnak és természetesnek éli meg. Eszébe sem jut, hogy mindez Isten ajándéka az én számomra, és ez által is van miért hálát adnom, megköszönnöm Istennek.
     De persze ha “ágyhoz kötött súlyos, maradandó” beteg leszek – akár az öregedés folyamatában is – akkor rögtön Istennél reklamálok, hogy “de hát miért… mivel érdemeltem ezt ki?”
     Amikor egy természetesnek mondott létszükséglet megszűnik, a hiányát (és azt, hogy ez eddig mekkora áldás volt) csak ilyenkor vesszük észre. Az ember pedig csak ilyenkor kezd el nosztalgiázni az egészségről, hogy azért az mégsem volt olyan természetes, amíg volt… Ilyenkor kezd tudatosulni benne, hogy másoknak van mit enni, nekem nincs…, – de amíg volt addig én sem gondoltam azokra akiknek nincs, éheznek, vagy már éhen is haltak …
     Egyébként ez az Istennel való kapcsolatunkat is minősíti … Észre vesszük-e a szenvedőket, nélkülözőket, és megtudunk-e állni érettük Isten előtt?…
     (Az, hogy ezt megtudjuk tenni, az nekünk is a javunkra válik, mert nekünk is meg kell tanulnunk szétválasztani az ocsut a búzától! Az “elesettet” az “élősködőtől”. Ez a megszerzett tudás pedig a mai világban egy egészséges “védőoltás” a gonoszságok árán élősködő emberekkel szemben.)

     Szeretettel: Erika

    2. Kedves Erika!
     Ez egyébként tipikusnak mondható. Az emberek Isten jelenlétét a saját életükben történő események tükrében vizsgálják.
     Nagyon sok (vallásos is) embertől hallottam, hogy Isten a tenyerén hordozza, mert ez vagy az az életbeli esemény sikerült neki. Hát ez finoman is szólva egoista mentalitás, mely pont Istentől vagyis a Létezéstől való elszakítottság ékes bizonyítéka, mindegy, hogy pap e az illető vagy szalagmunkás. Azt kevesen gondoljuk, hogy személyünk “énségünk” -bár nagyon fontos- legfőképpen abban segít, hogy Isten megtapasztalja gyakorlatilag önmagát személyes tapasztalataink révén. Jézus pontosan erről beszél.
     Ugyanabból származunk mindnyájan, ugyanabból a szubsztanciából(melyet Isten hozott létre, és ez csakis önmnagából történhetett). A szubsztanciát, tehát anyagot megelőzte az idő létrehozása mely nélkül semmi nem létezik. Az idő a kulcs, az első teremtés, mely az önmagában lévő első akaratból történhetett(önmaga megismerésének vágya).
     A megvilágosodás, vagyis az egység megtapasztalásának élménye erre teljes magyarázatot ad egyébként. Ez egy megértési folyamat mely tudást mindenki Istentől(honnan máshonnan) kaphatja. És ennek igen sok fokozata van. Abban az esetben, ha szívét minél jobban kinyitva különválasztja a valóságot saját személyes elképzeléseitől, melyek törvényszerűen illúziók lehetnek csak. Itt -a vallás révén is- sok a fejlett tudatú személy, de a dogmákba beleragadni nem szabad. Én sokáig személyes célé tettem a megismerést, mely csak különválasztottság bizonyítéka. Viszont fontos kifejezése a visszatérés vágyának.
     Mosolyogni- és sajnálni való mikor Istent keresik, aztán nincs is semmi más csak Isten. Abban élünk. Benne, belőle és általa. Találkoztam olyan katolikus pappal aki sok mindent felhomályosított bennem, amire azelőtt soha nem kaptam világos magyarázatott, pl. mi is az a Szentlélek stb. mert az kész röhejnek tűnt(még jelképesen is), hogy táskában viszik a Vatikánból.

     Szerintem azt fontos -és kezdetben nehéz – elérni, hogy saját fantazmagóriánkat(gondolatainkat) elválasszuk a “felsőbb” hangtól. Ez a gondolat akár vallásos is lehet. Kérdés milyen emberek kezelték a Bibliát pl.? Jézusban-aki csak kicsit is ért vmit- senki nem kételkedhet, de az emberekben akik azóta a kinyilatkoztatásait kezelik, hát?!
     Láttam én már elkövetni Isten nevében-tudatlanságból ugyebár- furcsa cselekedeteket. Szeresd felebarátodat mint (Is)Tenmagadat egységre való utalást is igen nehéz betartani egységtudat nélkül. Egoistán -amilyen ma a világ- törvényszerűen elveszik a személyes érdekellentétek tengerében.
     Köszönöm

 4. Csak erős idegzetű és kíváncsi ember olvassa el az alábbiakat!
  Szerintem:
  A 3. v.háború javában zajlik. Azt lehet mondani, hogy naponta annyi ember meghal (idő előtt!), ami kitenné egy falu lakósságát, s talán annyi ingóság-ingatlan pusztul el, mintha minden nap atomot robbantanának lakott területen. De ez még mindig kevés, amint látom. Mindenképp összeroppantják azt, amit felépítettünk és civilizációként élünk meg. Biztos vagyok benne, hogy kinyitották Pandóra szelencéjét. Abban nem vagyok biztos, hogy pontosan tudják-e, hogy mit tesznek, azaz pontosan látják-e a folyamatot következményeivel együtt, ok-okozati összefüggésben. Azt tudják, hogy mit akarnak. Még mindig azt, amiről sok uralkodó álmodott már régen is és az EU-val és a sorra születő gazdasági együttműködésű csoportosulások által megvalósult (ill. csak részben eddig, de folyamatban van -először csökkenteni kellett a tagoltságot, aztán már csak 3-4 résztvevőt kell majd meggyőzni), de miután nincs közös ideológiai alap, így még mindig nem működik megfelelően, s talán éltben sem tudják tartani majd (bár a média gőzerővel tanítja a populációt, s világszerte, ezt a feladatot egy az egyben átvette a média a Vatikántól és egyházaktól, vallásoktól), de a cél változatlan: az orosz föld mindenáron kell (hatalmas földterület, óriási mennyiségű kincsekkel és még ki tudja miért). Aztán, hogy esetleg van-e földönkívüli vagy egyéb oka ennek az egésznek, pl. olyanra gondolok, hogy több rendszerúr -család- uralja a földet területenként, s időről időre vitába és harcba keverednek, azon lehet meditálni. Az Árpád-ház kihalása pl. egy ilyen győzelem volt, s azóta uratlan és “múlt nélküli” a népünk-országunk, mindenki marakodik és uralkodik rajta (tehát a többi családok által vezetett országok). Szinte csoda (a farkas törvények alapján), hogy ekkora területet hagytak nekünk (és nem egy rezervátumot, bár talán nevezhetjük annak is országunkat, mert mindenünket, minden jelentős természeti kincseket rejtő területünket elvették) hisz mi 10 millióan élünk e területen, ám van olyan város a világon, ahol talán 7-szer ennyien élnek!! S városról van szó, nem országról!
  Nos a gondolatot lehet folytatni avagy nem, de ez is csak a szerintem kategóriába tartozó gondolat volt.

  1. Az, hogy a ww3 javában zajlik-e azt még erősen kétlem. Még csak a “Mert nemzet nemzet ellen, és ország ország ellen támad; és lesznek földindulások mindenfelé, és lesznek éhségek és háborúságok. Szerintem még itt tartunk. Mit mondott az öreg Albert Pike? 1859-71 között? A ww3 GLOBÁLIS méreteket fog ölteni az, hogy kezd elharapódzni a helyzet, azt sokan látják.
   És megnyugodhatsz, mert teljes tudatában vannak annak, amit tesznek. Nem a világ legbutább embereiről van szó, akik ne tudnák mit hogyan kell tenni és persze ilyen hosszú idő alatt. Minden szépen szisztematikusan van felépítve és a folyamatnak egyszer ki kell teljesedni, na ott jön képbe az “enterkrájszt” El kell érni, hogy az egész föld imádja és ahhoz drasztikus lépések szükségesek az egész világot térdre kell kényszeríteni előtte. Még nem vagyunk kiszolgáltatottak, messze nem, ezért kell a gazdasági összeomlás, amit megint csak túlméretezettre kell szerkeszteni, hogy az emberiség odafigyeljen majd a nagy “békítőre” aki megold mindent. Az igaz, hogy nem fogják életben tartani SOKÁIG, de itt a hangsúly. És ez a 7-év amiről szó lesz.

  2. Egyet kell hogy értsek, a WW III. gyakorlatilag 2001. 09. 01.-től tart.
   Szemben azonban a hitleri “blitzkrieg” azaz villámháború elképzelésével, ez annak éppen az inverze –
   “The slow war” azaz lassú háború.
   A cél nyilvánvaló és jól kirajzolódik, a megmaradt “ellenállási göcpontok” lassú de folyamatos legyengítése
   majd bedarálása – legfőbbképpen értve ezalatt az Oroszországot és persze Kínát.
   Ma már a világ szinte minden pontján háború vagy kívűlről gerjesztett belső lázongás van, emellett a még passzív országok is brutális ütemben fegyverkeznek.
   A nyilvánvaló fordulópont az lesz, ha a nagyok közvetlenül összecspnak, ebben az esetben azonban stratégiai okok miatt a totális termonukleáris háború gyakorlatilag elkerülhetetlen.
   “Hazánk ellen ebben az esetben szinte biztos, hogy 1 (legfeljebb 2) darab RS-26 Rubezh ICBM lenne bevetve, amely mostanában lesz rendszeresítve és 4 töltetes MIRV kivitelű, egyenként 100 kilotonnás töltetekkel. (A Rubezh méreteiben (36 tonna, 12 méter) nagyon hasonlít a Bulava SLBM-hez, ebből következtethető a töltetek mennyisége és hatóereje.) Annak szinte elenyésző az esélye, hogy hazánkra egy RS-24 Yars-t pazarolnának 4 darab 100-300 kilotonnás töltettel (MIRV).”
   Valószínűsíthető célpontok:
   ?Budapest mint NATO főváros
   ?Pápa – Nato támaszpont
   ?Székesfehérvár – A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának (ÖHP) székhelye.
   ?További lehetséges célpontok még Bánkút és Békéscsaba (3D radar állomások), valamint Százhalombatta és Paks.
   ?Medina – Nato lokátor bázis.
   Az idézet a jovonk.com című talán már sokak által ismert oldalról származik – ők az energiahordozók legfőképp az olaj egyre inkább szűkülő elérhetőségére hegyezik ki az elkerülhetetlen véget.
   http://www.jovonk.com/

   1. Köszi “SZellemes Cica”!
    A “számból vetted ki szót!” 😀 Egy “tetszik/like ” tölem! 😀
    Áldás!

   2. “Természetesen a fenti következtetés, hogy 2019-2023 között atomháború lesz, nem késztény, nem 100%-os bizonyosságú, de 80% feletti valószínűságű a jelenlegi adatok alapján, illetve egyre nagyobb az esélye 2023 utánra vonatkoztatva. És nem valószínű, hogy ez a prognózis javulna.”
    Milyen adatok alapján?

    2019-2023 atomháború, de az csak 80%-ban biztos. 2023 után viszont egyre biztosabb. Mi ez, a heti TIPPMIX? LOL
    Komolytalan.

    1. A világban nyilvánvaló, jól látható folyamatok zajlanak, a jovonk.com-on ezeket összegezték, a menüpontokban ill. a dokumentumok között megtalálhatóak.
     Egy széles spektrumon tájékozódó, megfigyelő, összetett gondolkodásra képes embernek ezek a folyamatok nem kerülhetik el a figyelmét – maximum nem akar tudomást venni róla.
     Ugyanakkor egyértelműen látni kell azt is, hogy ezek a folyamatok egybevágnak és megfelelnek a bibliában leírt prófétai látomásokkal, bár nyilvánvalóan az adott kor nyelvezetét kellett használni a leírásukhoz.

   3. Kedves Ghostcat!

    Te leírtad a várható emberi prognózist…
    Én leírom az Istentől kapottat:

    1 Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
    2 Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem; ő benne bízom!
    3 Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
    4 Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és páncél az ő hűsége.
    5 Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal;
    6 A dögvésztől, amely a homályban jár; a döghaláltól, amely délben pusztít.
    7 Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít.
    8 Bizony szemeiddel nézed és meglátod a gonoszoknak megbüntetését!
    9 Mert azt mondtad te: Az Úr az én oltalmam; a Felségest választottad a te hajlékoddá:
    10 Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a te sátorodhoz;
    11 Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden útadban.
    12 Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.
    13 Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
    14 Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet!
    15 Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
    16 Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
    91. Zsoltár
    Melyik hangzik jobban?, és főleg, vajon melyik teljesedik be? Tudjuk, hogy a háborúk és gyilkolászások már most is vannak, és még erőteljesebb lesz ezután, de talán itt mégsem kéne pontot tenni a mondat végére, mert van folytatás …, sőt segítség és szabadulás.

    Szeretettel: Erika

    1. Kedves Erika!
     Noénak is bárkát kellett építenie…;-)
     Elragadhatta volna az Úr, és visszahelyezhette volna a megtisztított világba…de nem így történt.
     Az imádság és a hit önnmagában – cselekvés nélkül – kevés.
     A hit az alappillér – de a gyakorlati teendők elkerülhetetlenek.
     A hit szellemében kell megvizsgálni megtervezni és végrehajtani a tennivalókat.
     Minden prófétának, hírnöknek és tanítómesternek a spiritualitás átadásán kívül gyakorlati teendői is voltak e világon.

     Üdv.: Ghostcat.

     (Az előző hozzászólásomban elírtam a dátumot, természetesen 2001. 09. 11. Számmisztikailag rendkívül agresszív, gonosz számérték.)

    2. Kedves GHOSTCAT!

     – Nagyon jól írod, és bölcs meglátás, hogy Noénak is bárkát kellett építeni.
     Az ő számára ez a bárkaépítés volt a hitének a próbája, hogy hisz-e az Isten szavában, sőt, hogy engedelmeskedik-e Neki.
     – Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy habár Noé napjaiban az emberek már ismerték a bárkát, sőt, gondolom, hogy voltak más bárkák megépítve is, mégis Noénak újat kellett építeni, méghozzá az Isten által megadott módon és paraméterekkel…
     – Amikor már látszott, hogy jelentős mennyiségű a leesett víz, szerintem voltak emberek, akik Noét utánozva, valamelyik ?készen várakozó bárkába? be is szállhattak, ennek ellenére is, csak egy bárka utasai élték túl az özönvizet. Annak a bárkának az utasai, akik Isten rendelései szerint építették a bárkát …
     – ?Az imádság és a hit önmagában ? cselekvés nélkül ? kevés.?
     ?A hit szellemében kell megvizsgálni, megtervezni és végrehajtani a tennivalókat.?
     Tökéletesen igazad van, nem csak hinni, nem csak imádkozni kell, hanem Isten akaratát cselekedni is.
     A hívő ember hite ?cselekvő hit?, Isten akaratát és törvényeit cselekszi.
     Napjainkban is sok ember, ?sokféle bárkát? készít, (épp az általad is említett ?valamilyen? hit szellemében) a jelen kor nyomorúságaiból való szabadulásra, de mégis csak egy bárka fog célba érni… ? de az biztosan célba ér.

     Szeretettel: Erika

 5. Lehet, hogy most buta kérdést teszek fel, de rengeteg tudós, rengetegféle alternatív energiát talált fel. Ezek a találmányok hol vannak, és miért nem lehet használni az emberiség javára?

  1. Erre elég egyszerű a válasz, mivel EGYES(háttérhatalom és társai) emberek nem engedélyezik. Pedig mindent a mi érdekünkben tesznek, hogy nekünk embereknek jobb legyen 😀

   1. Kedves Dávid!

    Ez a válasz kézenfekvőnek tűnik (első látásra legalább is), de az én véleményem szerint a “háttérhatalom” Amerika érdekeltségeihez köthető elsősorban, vagy “szövetségesi” szinten…
    Ha pedig fenn áll annak a lehetősége, hogy az Oroszok megvonják az amerikai nép számára létszükségletet jelentő energiát, akkor vagy előszedem azokat az alternatív energia lehetőségeket, amelyeket eddig “rejtve tartottam” vagy ha nem, akkor csak azért nem teszem, mert a “saját országom lakosságát” is pusztítani akarom…
    Legalábbis, nekem “ez jön le” ebből, – de lehet, hogy tévedek …

    Szeretettel: Erika

    1. A tudomanyos kutatas területen megöregedett “tudos” vagyok. Semmi olyan csodas energiaforrasrol nem tudok, amit eltitkolnanak vagy kifejlesztését gatolnak.
     Tervek készülnek a Hélium 3-as izotopjanak a Holdrol a Földre valo szallitasa erdekeben. Ugyanis a Holdon ebbol van 2 millio tonna, masok becslése szerint 3 millio. Ez az idealis üzemanyaga a fuzios atomerömüveknek. De ezek csak laborméretekben léteznek. 2050-ig kellene ipari méretben is biztonsagosan mukodjenek.
     Az EU rendelete alapjan 2050-ig at kell térni a szénhidrogén alapu gazdasagrol a hidrogén alapu gazdasagra. Errol jelent meg cikk is magyar nyelven tölem. Magyar kutato intezetnek felajanlottam ingyenes segitsegemet ebben a temaban. Nem erdekli oket! Pedig 2015-töl gurulnak le a Mercedes es a BMW szalagjairol az elsö hidrogén cellas autok, de nincsenek H2-töltö allomasok! Az EU rendelete szerint a H2-t nem szabad pl. földgazbol elöallitani csakis tiszta energia felhasznalasaval es helyileg, vagyis a töltö allomasokon. Egy ilyen clean-energy H2-töltö allomast terveztem elsöként egy nyugati orszagban: naperömü + elektrolizissel ivovizböl H2 termelés + H2 tarolas 950 bar és 450 bar nyomason + töltö allomas. A kis autok 700 bar nyomason viszik magukkal a H2-t mig a buszok 350 bar nyomassal. A levegö CO2 és egyéb mérgezö gázokkal valo terhelését is ezzel probálják megállitani, hisz a H2-cellas autok oxigént és kevés vizpárát “pufognak” ki, vagyis a levegö minöségét javitani fogják.
     …… folytatni lehetne….

    2. Azért vannak még olyan dolgok, amiket lehet, hogy nem a hivatalos tudomány jegyez, fejleszt, vagy talál fel! Szerintem csak azok a találmányok mennének át a szűrőn, amelyek néhány embernek hatalmas hasznot hozna! Pl, ezek is csak le lettek írva:

     http://www.youtube.com/watch?v=hO4zKyc8sv8

  2. A rengeteg tudós által feltalált mindenféle “alternatív” energia egyik fele nyers szélhámosság, másik fele meg jóhiszemű tudatlanság eredménye. Vízzel hajtott autó, meg nullponti energia kinyerés, meg egészen cifra megnevezésű furcsaságok, amiket működő formában még nem csinált meg egyik “feltaláló” sem, ellentétben a ténylegesen működő gépekkel, amelyeket a feltalálók bizony meg is alkottak, be is mutattak.ú
   Mindez egy olyan (végletekig romlott és aljas) világrendnek a terméke, amelyben ember-tízmilliók veszítették el a megélhetési forrásaikat, és voltak kénytelenek a létszükségleteik szorításából menekülni valamerre. Néhányuknak így sikerült. Nem lehet mindegyikükre haragudni, sokukat az éhenhalás réme hajtja a szélhámosságokra.
   Az igazi bűnösök azok, akik azt a rengeteg embert a végső megoldások irányába sodortak, és akik tönkretették az államok jóléti-biztonsági rendszereit, és mivel ezek között az oktatás is ott van, egyre többen hisznek az áltudományos szélhámosságokban.

   1. azért nem mondanám hogy az összes ilyen kezdeményezés humbuk… a biomassza, a napenergia, a Föld magjának az energiája, vagy a hidrogén plazma nem kitalált dolog, sőt, legtöbbjük az egyszerű hétköznapi ember számára is felfogható találmány. A lényeg, hogy egy kutatás sokkal gyorsabban megy, ha van rá pénz, vagy ha elég nagy energiát fektetnek bele, mert életbevágóan fontos. A gond, hogy még mindig van elég fosszilis energiánk háborúra meg pazarlásra. Majd ha ezek elfogytak, előkerülnek a tarsolyból ezek az eddig nem használt találmányok is.

 6. ?Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.? Máté 10:28
  Tudjuk mi vár ránk.
  Semmit sem lehet elkerülni ezekből.(Sajnos)

 7. Ajánlom figyelmetekbe az American Blackout filmet, látni, hogy tudatosan folyik a felkészítés. Egyik napról a másikra nem lesz víz, gáz, áram nem lehet majd lehúzni a wc-t. Erre fel lehet egyáltalán készülni? mindenki döntse el maga.
  http://www.youtube.com/watch?v=FYoXxVnTePA
  Lehet kimenni tanyára vagy vidékre lakni, semmi értelme, amit megtermelsz majd a fosztogatók ellopják. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend