Nagytestvér

Titkos EU terv az autók távirányítással történő megállítására

130502_surveillance_boston_660

Az Európai Unió titokban egy autóba szerelhető ?távirányításos megállító? eszköz kifejlesztésén dolgozik, ami lehetővé tenné a rendőrség számára, hogy az irányító központból egyetlen gombnyomással bármilyen járművet megállítson.

A titokban ülésező EU bizottság rangidős rendőrtiszt tagjaitól származó titkos dokumentumok szerint a ?Távirányításos járműmegállítás? címet viselő terv egy kiterjedtebb rendfenntartói megfigyelő és nyomonkövető intézkedéscsomag része.

?A projekt egy olyan technológiai megoldás kidolgozását célozza, ami az EU-ba belépő valamennyi járműre alkalmazható szabványt eredményez majd,? áll a titkosított dokumentumban.

Az eszközt, ami az évtized végére elvileg minden új járműben benne lehetne, az irányító központban, a számítógép lőtt ülő rendőrtisztek tudnák aktiválni.

Aktiválást követően a menekülő ember vagy gyanúsított autója megállna, az üzemanyag utánpótlás megszűnne és a gyújtás is lekapcsolna.

A technológia célja (a dokumentum szerint), hogy véget vessen a veszélyes autós üldözéseknek és megszüntesse az eddig használatos feltartóztatási módszereket, mint például az abroncsok kilukasztását.

A javaslatot a rendőri együttműködés EU-n belüli összehangolásáért felelős európai munkacsoport égisze alatt, ?Európai Rendvédelmi Technológiai Hálózat? (Enlets) néven, a nyilvánosságtól védve működő szervezet készítette.

A dokumentumokat a rendőri intézkedéseket, állami megfigyelést és az állampolgári jogokat figyelő Statewatch nevű európai szervezet szivárogtatta ki, mivel tartanak attól, hogy a technológia súlyosan sértheti az állampolgári jogokat.

Tony Bunyan, a szervezet igazgatója a következőket nyilatkozta:

?Már most is komoly gondok vannak a rendőri járműleállítási és átvizsgálási eljárásokkal és nem tudni, hogy ezeket az autókat miért akarják megállítani. Jó lenne tudni, hogy tényleg egy széleskörű problémáról van-e szó. Lássuk a bizonyítékokat, hogy tényleg létezik a probléma, és ha igen, akkor fektessük le az alkalmazás szabályait.?

A megállító és megfigyelőrendszer kifejlesztését az EU  Belső Biztonsági Operatív Együttműködéssel Foglalkozó Állandó Bizottsága (COSI) már jóváhagyta.

A szintén titokban ülésező COSI bizottságot a 2010-es Lisszaboni Szerződéssel állították fel, az európai biztonságpolitika kifejlesztésére és bevezetésére.

A terv ellen több uniós képviselő is tiltakozott.

Nigel Farage, az UKIP elnöke ?hihetetlennek és drákóinak? nevezte a lépést.

?Már az ötlet is visszataszító,? mondta. ?Tiltakoznunk kell a szabadságunk ilyen módon történő megcsorbítása ellen és szavazzunk az EU Nagytestvér-állama ellen májusban.?

Eközben az óceán túlpartján egy olyan rendszer kidolgozásán fáradoznak, amiben a hálózatra kötött járművek kommunikálni tudnak majd egymással, folyamatosan közölve mindenkori helyzetüket a többi autóval.

Az Egyesült Államok kormánya olyan vezeték nélküli kommunikációs technológia bevezetését tervezi, ami szerintük lecsökkenti majd a balesetek számát és idővel az üzemanyag fogyasztás csökkenéséhez is vezethet.

gm-v2v-communication-demonstration-in-car

Az amerikai közlekedési hatóság (TSA) hamarosan kiadja a kezdeményezésről készült jelentését a 3000 gépjármű bevonásával végzett kísérletről. A gépjárművek közötti kommunikációt vizsgáló kísérletet 2012-ben kezdték a Michigan állambeli Ann Arbor-ban.

A jelentés nyilvánosságra hozatalát követően élesben is elkezdődhet a technológia bevezetése. A hivatal tervei szerint az úgynevezett V2V eszközök minden új járműben a kötelező felszereltség részét képeznék.

A V2V kommunikáció a laptopok és mobil telefonok által is használt 802.11 vezeték nélküli hálózati szabvány egyik változatát használja, csak telefonok és laptopok helyett autókat kapcsol össze, amelyek így másodpercenként 10 alkalommal képesek egymással a sebességre és pozícióra vonatkozó információkat cserélni. Ez például elég arra, hogy jelezze egy autónak, hogy az előtte haladó éppen tövig nyomta a féket.

A hatóság tervei szerint idővel a technológiát tovább fejlesztenék, hogy az a vezető beavatkozása nélkül is tudjon fékezni vagy félrerántani a kormányt.

Az amerikai közlekedési minisztérium még az idén elkezdi tesztelni a rendszert és annak a lakosság általi elfogadását hat nagyvárosban.

Források:
telegraph.co.uk
cnet.com

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

  1. Sziasztok

    Szerintem ami titkos benne az az hogy mire akarjak/mire is tudjak haszznalni az m2m-et, (machine to machine) es eredetileg a “koltsegcsokkentes” volt az otlet, ezert nagyobb cegeknek adtak el a kutyut, akik az egesz autoparkjukba beszereltek. Latni lehet ki mennyit megy, mennyi benzint hasznal stb. A kolcsegcsokkentes ebbol nem tudom hogy jon ki, de mindegy, sikerult nekik eladni.

    A gaz most ott van hogy egyreszt be akarjak epiteni az uj autokba, es masreszt kotelezove tenni. Tehat a kutyu es gps szeru dolog, ami nem kifejezetten az autok megallitasara keszult, sot egyaltalan nem arra.

    De arra is jo lenne a rendorseg szerint, a Daily Mail cikkezett is rola. Ez nagyon baleset veszelyes, mivel taviranyito szeruen mukodik, ok persze act mondtak hogy a rendornek nem kell uldozni egy autot, hanem csak megallitjak egy joystick-kal.

    17 eve elek Londonban egyszer sem lattam autos uldozest, csak filmen, mar ott is inkabb a zombik divnak, azok meg ritkan vezetnek, bar van ra pelda. Ugy hogy nem tudom kit akarnak uldozni ezek az idiotak

    Ugy hogy itt is a technologia rosszra valo felhasznalasarol van szo, es az emberi hulyesegrol ami ugy tunik hatartalan.

    http://www.m2mconference.com/

  2. Tudjátok, ha még várjátok azt a bizonyos nagy nyomorúságot hát….
    Csak nézzetek körül, volt már ilyen nagy nyomorúság mint ma úgy anblokkk?
    A világ kezdete óta egyre nagyobb.
    Szóval aki várja hogy egy antikrisztus és birodalma felforgatja a fél vagy egész világot, és a hívők meg zsidók “futkároznak télen” és iszonyú állapotok lesznek. AKkor az ” Úgy lesz mint Noé napjaiban” elvetendő.?! Hiszen már ma is alig házasodnak. Egy olyan szörnyű világban ki házasodna még? Az a bizonyos fenevad már rég létezik. János nem írhatott Eu-ról, googleról, adóhivatalról, központi kormányokról hisz azt sem tudta mit lát. Csak nézhetett mint boci a kapuban és ezt értsétek jól. Persze Isten az ő csekély értelmét felhasználta, hogy az irányvonalakról tudasson minket. És bizony a próféciák 90sok százaléka betelt. És nem állítom, hogy a Jelenések sokat emlegetett 13-14 fejezetét 99%ban félreértjük. SZóval mikor jön el Jézus, akkor mikor SENKI nem várja, csak az, aki abban lesz, amivel aznap megbízta az Ő ura. 🙂

    1. Írod:Az a bizonyos fenevad már rég létezik. János nem írhatott Eu-ról, googleról, adóhivatalról, központi kormányokról hisz azt sem tudta mit lát.”
      “És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének: Jel. “19,20
      Szerinted az Eu,google,adóhivatal és a közponzi kormányok lesznek a kénkővel égő tüzes tóba vetve? 🙂 🙂 Azért egy ici-pici logika nem ártana.
      Írod:”Csak nézhetett mint boci a kapuban és ezt értsétek jól. Persze Isten az ő csekély értelmét felhasználta, hogy az irányvonalakról tudasson minket. ” Te nevezed ŐT csekély értelműnek?!!

      ?

    2. “Szóval aki várja hogy egy antikrisztus és birodalma felforgatja a fél vagy egész világot, és a hívők meg zsidók ?futkároznak télen? és iszonyú állapotok lesznek. AKkor az ? Úgy lesz mint Noé napjaiban? elvetendő.?! Hiszen már ma is alig házasodnak. Egy olyan szörnyű világban ki házasodna még?”
      Hami, eléggé furcsán bánsz az Igével, konkrétan Jézus szavaival. Jézus a Máté 24-ben felszólít arra, hogy “Imádkozzatok, hogy ne kelljen télen, sem szombaton menekülnötök.” – erre te azt mondod, hogy vannak, akik azt várják, hogy télen fognak futkározni. Az Ige pont azt mondja, hogy imádkozzunk, hogy ezt elkerüljük, te meg nemcsak semmibe veszed, hanem ki is gúnyolod Jézus szavait. És bár te elveted ezt az Igét, mi nem vetjük el az “Úgy lesz, mint a Noé napjaiban” igét sem. Jézus azt mondta, hogy “éhínségek és földrengések” lesznek mindenfelé, ez azonban nem zárja ki azt, hogy lesznek, akik “esznek-isznak” (akárcsak Noé napjaiban). Az általad idézett Ige is egy bizonyíték arra, hogy a sátán bármennyire is munkálkodik a házasság megrontásában, nem tudja a házasság intézményét eltörölni, mert azt Isten szerezte, és ez így lesz egészen addig, amíg Jézus vissza nem jön. Az igaz, hogy a házasságok száma lecsökkent a korábbi időkhöz képest, mivel most már társadalmilag elfogadottá vált az együttélés, vagy akár a “single” életforma is, és a sátán minden erejével azon van, hogy eltüntesse a házasságot, vagy megrontsa magát az intézményt (lásd: homoszexuálisok házassága), mégis egy vesztett csatát vív. A neten ma eléggé népszerűek a “lánykérős” videók, amikor valamilyen extravagáns módon kérik meg a nő kezét. És a legtöbb nő ma is erre vágyik, hogy feleségül vegyék, akkor is, ha már x éve együtt él vkivel, erről meggyőződhetsz, ha szétnézel a neten pl. ilyen helyeken:
      http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes__5290988-miert-akarja-ezt-sok-no-ti-hogy-velekedtek-errol
      vagy kikérdezed (nem keresztyén) ismerőseid véleményét. X éve együttélnek, és mégis akarja a házasságot, ami a mai felfogás szerint csak egy “papír” – ki érti ezt? Számomra ez éppen azt bizonyítja, hogy Isten szava igaz, a házasságot Ő szerezte, és a sátán nem tudja megsemmisíteni azt, bármennyire is megmozgat minden követ e célból.

    3. “Csak nézzetek körül, volt már ilyen nagy nyomorúság mint ma úgy anblokkk?”

      Ülök a meleg szobámban, tele pocakkal vacsi után, teát szürcsölök, közben olvasom a vicces hozzászólásokat a neten (és ég a lámpám is).

      Körülnézek: hm, egy panellakás egy proli övezetben, öreg bútorok. Sehol egy medence, egy kandalló, egy süppedős fotel, a kaját is én főzöm magamnak és még sofőröm sincsen. A szomszédaimnak sincs… Azta, tényleg, nyomor mindenfelé! Bezzeg a nagyszüleimnek milyen jó volt a kommunista időkben! A nagypapám is 6 évig élvezte az oroszok vendégszeretetét az ő luxustáborukban… Tudod, nagyon hatékony fogyókúrájuk van, 90 kg-ról 45-re lefogyott! Jobb, mint Schorbert Norbi, az biztos!

      Ilyen nyomor még SOHA EDDIG NEM VOLT!!!

      Ajánlhatok egy könyvet? 67 oldal (nagy betűkkel), nem sok.
      Richard Wurmbrand: Megkínozva Krisztusért.
      On-line olvasható:
      http://www.hajnalcsillag.net/files/wumbrand-megkinozvakrisztusert.pdf

    4. Erről ment már egy sor vita a http://idokjelei.hu/2014/02/negyedik-tipusu-megtevesztesek-a-foldonkivuliek-leleplezese/ alatt is, és ott írtad, hogy:
      “Hami
      február 07, 2014 1:29:50 de.

      🙂 Én nem olvasok sehol olyat hogy az antikrisztust mindenki csodálni fogja:) Maximum a fenevadat. És az nem személy hanem birodalom. És gondolod, hogy egy személy egyik feje halálos sebet kap? Mi ez, a Süsü és a sárkány? 🙂 ”

      Itt az Ige válasza:
      Jelenések 17:
      “9 Itt van igazán szükséged a bölcsességre és értelemre, hogy ezt megérthesd! A Szörnyeteg hét feje azt a hét hegyet jelenti, amelyen az asszony ül. 10 De jelenti azt a hét királyt is, akik közül az első öt már meghalt, az egyik most van, az utolsó pedig még nem jött el. Amikor majd eljön, csak rövid ideig marad. 11 MAGA A SZÖRNYETEG PEDIG, amely volt, de most nincs, AZ A NYOLCADIK KIRÁLY. EZ IS A HÉT KIRÁLY KÖZÉ TARTOZIK, és a pusztulás felé halad.”

      Azt hiszem, Te valamit nagyon súlyosan félreértesz! Nehogy az Antikrisztust gondold majd Krisztusnak, amikor eljön, mert fájdalmas lesz a vége!

    5. És csak, hogy egyértelmű legyen mások számára is, bemásolom ide az igeszakaszt, ami arról az időről ír, amiről beszéltél:
      Mt. 24.:
      “3Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: ?Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?? 4Jézus így válaszolt nekik: ?Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! 5Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek. 6Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, DE EZ MÉG NEM A VÉG. 7Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. 8De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! 9Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. 10Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. 11Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek. 12Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. 13De aki mindvégig kitart, az üdvözül. 14Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; ÉS AKKOR JÖN EL A VÉG.? 15?Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen – aki olvassa, értse meg! -, 16akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, 17aki a ház tetején van, ne szálljon le, hogy kihozzon valamit, 18és aki a mezőn van, ne térjen vissza, hogy elhozza felsőruháját. 19Jaj a terhes és a szoptató anyáknak azokban a napokban! 20Imádkozzatok, hogy ne kelljen télen, sem szombaton menekülnötök. 21Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha. 22Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen halandó sem, de a választottakért megrövidülnek azok a napok.? 23?Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! 24Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék – ha lehet – a választottakat is. 25Íme, előre megmondtam nektek! 26Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! 27Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is. 28Ahol a tetem, oda gyűlnek a saskeselyűk.?”

      Hami, vigyázz magadra, mit mondasz!

    6. Hami, igazad van,ezt én is valahogy így látom!És Isten,János csekély értelmét használta fel nem a sajátmagáét!Nekem is van egy ismerősöm,aki,olyan üzeneteket kap Mózestől,amit maga sem ért,mert még nem jött el az ideje,de aki nemhiszi,legyen a hite szerint!

  3. Hát,úgy tűnik,szó szerinti,két lábon történő futásról lesz szó:
    “Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon” Mát. 24,20

  4. Az EU irányítóinak az a célja, hogy a nemzetállamok – és így az emberek -feletti totális ellenőrzést megvalósítsák. A háttérhatalom retteg attól, hogy az emberek ráébrednek a valóságra, hogy felismerik a manipulációt.
    És hogy miért állítanának meg téged, tisztességes és becsületes állampolgárt? Nos ezt ők, hamis bizonyítékok alapján majd elintézik.
    Olyan ez, mint a rabszolga bokájára erősített lánc, amellyel tud ugyan mozogni, de a gazdája bármikor megránthatja, ha a szolga nem megfelelően viselkedik.

  5. MARHASÁG!!! Megvalósítható, de percek alatt meg lesz kerülve. És leghamarabb a bűnözők fogjál kiiktatni.
    Ez egy nevetséges és szánalmas rémhírkeltés ovisoknak.

  6. Az a baj hogy az emberek ilyenek, hogy szükség van erre. És nemcsak azokat védi ez a technológia, akik nem törődnek másokkal, hanem azokat is akik igen. És ettől hasznos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend