Világkormány

A világot újra kell indítani, mondja a Világgazdasági Fórum alapítója

Forrás: USAtoday.com

Itt az idő megnyomni a világ ?reset? gombját, mondta szerdán a Világgazdasági Fórum alapítója a médiának, a néhány napon belül kezdődő davosi fórum előtt.

?A világ összetett, gyorsan mozog, és minden mindennel összefügg, mi pedig itt Davosban tükröt próbálunk állítani elé, hogy olyannak lássuk, amilyen valójában. Ez az összejövetel nem csupán egy kérdéssel foglalkozik. Ez egy olyan találkozó, ami világunk összetettségére koncentrál,? mondta Klaus Schwab, a WEF alapítója és ügyvezető elnöke.

A sajtótájékoztató célja leginkább a globális politikai és üzleti elit közelgő éves összeruccanásának és céljaiknak népszerűsítése volt. Legfontosabb kimondott célja pedig nem kevesebb, mint a világra 2014-ben váró kihívások leküzdése.

Schwab a következőket mondta még a szerdai eseményen:

?Meg kell nyomnunk a reset gombot. A világ még mindig le van ragadva a válságkezelés üzemmódnál. Sokkal konstruktívabb módon és stratégiai szempontból kell vizsgálnunk a jövőnket. Erről szól Davos.? Hozzátette még, hogy Davos azért is különleges, mert ?nincs még egy hely a világon, ahol a globális jövő ennyi érintettje lenne jelen egyszerre, akik teljes egységben küzdenek a világ állapotának javításán.?

Schwab azt mondta, hogy a válság nehéz éveit követően a bizalom kezd visszaszivárogni a globális gazdaságba, azonban sok ország számára még mindig olyan, ?mintha egy hátizsákkal a vállukon futnának.?

Több mint 2500 meghívott érkezik majd a svájci hegyekben fekvő városkába, akik között számos országvezető és neves üzletember is lesz. Az idei összejövetel hivatalos mottója: ?A világ átformálása: következmények a társadalom, a politika és az üzleti élet számára.?

A fórumon többek között az alábbi politikai vezetők is beszélnek majd:

Tony Abbot, Ausztrália miniszterelnöke,

Shinzo Abe, Japán miniszterelnöke,

David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke,

Enrico Letta, Olaszország miniszterelnöke,

Enrique Pe?a Nieto, Mexikó elnöke,

Park Geun-Hye, a Koreai Köztársaság elnöke,

Dilma Rousseff, Brazília elnöke.

Időkjelei:

A fenti nyilatkozatot követő napon a WEF kiadta Globális kockázatok 2014-ben című jelentését, amiben felsorolja a világot fenyegető legkomolyabb veszélyeket.

A 10-es toplistát megvizsgálva megtudhatjuk, milyen területeken várhatunk komolyabb lépéseket a közeljövőben, és egyúttal kirajzolódik az épülő világkormány sokak számára már jól ismert ideológiája. A lista tehát a következőképpen néz ki:

– Pénzügyi válság a fontos gazdaságokban,

– Strukturálisan magas munkanélküliség, alacsony foglalkoztatottság,

– Vízválság,

– Súlyos egyenlőtlenség a jövedelmekben,

– A klímaváltozás kezelésének elmulasztása,

– Nagyobb számú időjárási események (pl. árvizek, viharok, tüzek),

– A globális kormányzás elmaradása/sikertelensége,

– Élelmiszerválság,

– Vezető pénzintézet, pénzügyi mechanizmus bukása,

– Komoly politikai és társadalmi bizonytalanság.

Tehát elvileg ezek orvoslásán munkálkodik majd a 2500 résztvevő. A ?megoldást? pedig előre megtudhattuk: globális reset.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

 1. ITT A BAJ!

  “Itt az idő megnyomni a világ ?reset? gombját, mondta szerdán a Világgazdasági Fórum alapítója a médiának, a néhány napon belül kezdődő davosi fórum előtt.

  ?A világ összetett, gyorsan mozog, és minden mindennel összefügg, mi pedig itt Davosban tükröt próbálunk állítani elé, hogy olyannak lássuk, amilyen valójában. Ez az összejövetel nem csupán egy kérdéssel foglalkozik. Ez egy olyan találkozó, ami világunk összetettségére koncentrál,? mondta Klaus Schwab, a WEF alapítója és ügyvezető elnöke.”

  Szép-szép csak azért valami mégis hibádzik!
  Ha tükröt tartanak a világ elé, és azon keresztül szemlélik, akkor nagyon fals képet kapnak a valóságról.
  A tükörben ugyanis a jobb balnak, míg a bal jobbnak látszik. Így könnyen előfordulhat, hogy a jó rossznak, és a rossz jónak fog látszani. Mondjuk legalább a fent és lent nem keveredik, de ez persze sovány vigasz. 🙁

 2. Én is úgy vélem egy újraindítás kell.
  Egy új pénzügyi rendszerrel, amiben a pénz ugyan olyan romlandó mint bármilyen termék vagy szolgáltatás.
  A pénz az áruk cseréjét kell hogy biztosítsa és nem azt hogy a gazdagok felhalmozzák a milliárdjaikat és üljenek rajta a bankban.
  Ezért tehát be kel vezetni a havonkénti 1% büntető kamatot….hogy a pénz ne értéket képviseljen.
  A pénz nem érték…csupán papír. Mint az emberi szervezetben a vér ez biztosítja az áruk cseréjét, de ha valaki ül a millióin akkor vérrög képződik és leáll a cserefolyamat – meghal az ember.

  1. Príma párhuzam a pénz és a vér között, Johnny; érdemes elgondolkodni ezen kicsit. Kik uralják a pénzáramlást, mi lehet a céljuk ezzel – mindezt a vér, mint élethordozó és a pénz, mint a gazdasági élet (=társadalom élete) hordozója szempontjából. Vedd egy ember vérét, és meghal. Vedd el a világ pénzét – és vajon mi fog történni?

 3. A kialakult világ annyira összetett, komplex, hogy a problémákra megoldást nem tudnak, kvázi improvizálnak, s hitegetik a médián keresztül az embereket a fizetett bértollnokok, a spejzben van már a világkormány! A fent említett pontokból is látszik, homokszem kerülhetett a gépezetbe, s lassan elvesznek a részletekben, miközben az emberek egyre nagyobb hányada ébred fel, így nem marad más hátra, mint megnyomni a gombot. Milyen gombot? Ezt már a hidegháború óta halljuk, puszta fenyegetés, üres frázisok pufogtatása -a csecsemőnek minden vicc új- szintjén. Megtanultam nem félni, nem bedőlni mindenféle jöttment hólyagfejű agymenésének. Aztán ha mégis volt valami a gomb végén, a lelkem boldogan száll vissza teremtő, mennyei atyámhoz.

 4. hmm… érdekes Davos-ra hivatkozni, ahol a Bilderberg csoport az éves közgyűléseit is tartja… resetet pedig inkább a mohó iparosok és bankárok fejében kéne nyomni, hogy észrevegyék azt a másik pár milliárd földlakó társukat, akik eme csoport tudatos tevékenysége miatt kerül egyre kilátástalanabb helyzetbe… csak engednének el három napra a pusztába istenünket dícsérni

 5. A világot nem szükséges újra indítani, hanem egyszerűen vissza kell szolgáltatni a Teremtőjének!

  Magyarországnak sem volt szüksége arra, hogy valaki kitalálja, mert már akkor is létezett, amikor a magukat Istennek képzelő Gólemek még a tudatalattiban sem voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend