Természeti katasztrófák

Ítéletnapi páncélterem: magbank Armageddon esetére

A mindig hóval borított hegyoldalba vájt magbankban minden magból két szettet őriznek

Forrás: express.co.uk

A Norvégia közelében fekvő északi-sarki szigeten található a Svalbard Globális Magbank, ami egy atomtámadást is kibír és több mint kétmilliárd magot őriz a belsejében.

A létesítmény 2006-ban kezdte működését azzal a céllal, hogy biztosítsa a föld élelmiszerellátását az éghajlatváltozás, háború vagy természeti katasztrófa esetén.

A világ minden országából összegyűjtött, összesen 4,5 millió féle magot őrző létesítmény építése 4,6 millió euróba került.

A magbank több milliárd magot őriz egy világméretű katasztrófa esetére.
A magokat gondosan lezárt csomagokban őrzik.

A mindig hóval borított hegyoldalba vájt magbankban minden magból két szettet őriznek, beleértve természetesen a legfontosabbakat, mint a borsót és a búzát is.

Az ingyenesen tárolt magokhoz kizárólag akkor lehet hozzáférni, ha az eredeti forrás elpusztult.

A biztonságosan becsomagolt magokat fém polcokon őrzik -18°C fokon.

Az alacsony hőmérséklet és az oxigén-ritka levegő meggátolja a magok romlását.  Amennyiben megszűnne az épület áramellátása, az állandó fagypont alatti környezeti hőmérséklet segítene hidegen tartani a létesítmény levegőjét.

A magbank építését a Global Diversity Trust aktivistája, Cary Fowler kezdeményezte. Az építkezést a Norvég kormány finanszírozta az üzemeltetést pedig Bill Gates egyik alapítványa fedezi.

(További képek: itt)

Időkjelei: Vajon eljön az idő, amikor a világnak szüksége lehet az itt tárolt magokra? Mit gondoltok?

Előző posztKövetkező poszt

37 hozzászólás

  1. ” ÚJ MEGVILÁGÍTÁSBAN A RÉGI BIBLIAI KÉP”
    A válasz egyszerű : Minden nagy fejlődéstörténetben megvan a “point of no return”, vagyis az a bizonyos pont ahonnan már nem lehetséges visszafordulni. Hogyha figyelembe vesszük , hogy az emberi élet értelme (de nem csak azé) a szellemi fejlődésben rejlik, úgy fennáll a veszélye annak, hogy sok hibás döntés után elérjük azt a pontot, ami után egy ilyen fejlődés már nem lehetséges, mert a gátló elvek és viselkedési formák egy olyan mélyreható belső megdermedéshez vezettek, hogy a lelki-szellemi felébredés már végérvényesen lehetetlen. Már a súlyos visszahatások és katasztrófák keserű átélése sem tudna ezen segíteni: az emberiség a szellemi halál felé haladna.
    Ebből a szempontból egy különleges világméretű esemény, mely még időben, tehát “point of no return” előtt ( amikor már nem lehet visszafordulni) változásokat hozna, hatalmas segítség lenne abban, hogy fenntartsa a fejlődési lehetőséget az anyagi világban. A Grál-üzenet előadásaiból arra lehet következtetni, hogy a régi bibliai Jelenések Könyve pontosan egy ilyen különleges “isteni beavatkozást” ígér az emberiség javára. Az ezzel kapcsolatos események pedig nem “világvégének” bizonyulnak, hanem egy tartós tisztulási folyamatnak:”Mint valami zivatar, előbb a sötét fellegeket tornyosítja, majd végül ki kell törnie és pusztulást hoznia. De ugyanakkor tisztítást is ! (2.kötet. 4. előadása: Az ember a Teremtésben)
    Ugyanakkor “isteni beavatkozáson” , ahogyan Abd-ru-shin részletesen elmagyarázza, nem egy önkényes cselekedetet kell elképzelnünk, mely a Teremtés törvényein kívül történne, hanem egyszerűen a természetes törvények felgyorsítását: ” A fogaskerék-rendszer működése most fel lesz gyorsítva a Fény felerősödött sugárzása által, amely végső kihatásokat kényszerít ki azáltal, hogy előbb mindent a gyümölcsérésig és a túlérésig fokoz, hogy a helytelen magától széthulljon, és kipusztulásával ítélje önmagát, miközben a jó felszabadul a rossz eddigi nyomása alól és megerősödhet !” (1. kötet, 23. előadás: Megadás)
    Éppen ezt a természetes folyamatot – nem pedig valamiféle csodát, melynek során a sírok megnyílnak – írja le a Grál – üzenet szerint az ismert ígéret ” az összes halott feltámasztásáról az Utolsó Ítéletre.” “Ugyanis nem az összes halott feltámasztásáról van szó, hanem minden halott dolog feltámasztásáról ! Azaz: mindannak az életre keltése, ami mozgás nélkül van a Teremtésben, hogy Isten Ítéletére élővé váljon, és megnyilvánulásában felemeltessék vagy ki irtassék ! (….) Közkeletű kifejezéssel élve: “Napvilágra kerül!” Minden életté válik, megnyilvánul ebben az egész Teremtésben a Fény új behatolása által ! (…) Semmi sem marad bevilágítatlan .
    /Abd-ru-shin/
    Viszont van egy nagyszerű idézetem a ma élő és nagyszerű szellemi tanítónktól : ” A VILÁG rendjét csak ideig – óráig lehet feldúlni. Van egy öntisztító törvénye, amely mélybe rántja a felkapaszkodókat .” /Müller Péter / Tisztelettel: Bné(Ircsi)

  2. Ezt egy jó dolognak tartom, az egésznek a gyenge pontja ott van, hogy az üzemeltetést Bill Gates egyik alapítványa végzi.
    Akiről tudjuk milyen lelkesen támogatja a génmanipulált vetőmagokat és a Monsato céget.

    Kicsit úgy érzem, kecskére káposztát, de ne legyen igazam!

  3. sziasztok! nem vág ide a kérdés de nézem elég gyakran a világhelyzete blogot és face-t is eltünt két napja …. tud valaki valamit?

  4. Mitől, kitől és miért félnek a világ pillanatnyi urai, akik irányítják magát a pusztítást is, hogy begyűjtenek, tartalékolnak?

    Honnan tudják, hogy napjaik meg vannak számolva? Honnan tudják, hogy “mindjárt éjfél leszen” és jön a Vőlegény?

    Sziklabarlang?
    “És mondának a hegyeknek és a kőszikláknak: Essetek mi reánk és rejtsetek el minket annak színe elől, a ki a királyiszékben ül, és a Bárány haragjától.” (Jelenések 6:16)

    Bármit elmenteni?
    “Hová menjek a te lelked elől és a te orczád elől hova fussak?
    Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy.
    Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék:
    Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobbkezed fogna engem.
    Ha azt mondom: A sötétség bizonyosan elborít engem és a világosság körülöttem éjszaka lesz,
    A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.”
    (Zsoltár 139:7-12)

    Tartakékolás?
    “Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
    És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.” (Máté 24:21-22)

    Meddig kell várnunk?
    ?Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak,
    És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azonképen marad a teremtés kezdetétől fogva.?
    ?Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.? (2.Péter 3:3-4,9)

    “Nem akarja az Úr, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson!”

    És éppen ebben van az ún. utolsó jele az Ő küszöbön álló visszajövetelének, amely nem a végítélet várása a hívő szívnek, hanem a szeretett Vőlegény megjelenése, melyet az előre megmondott jelek előznek meg.

    Az utolsó jel:
    “És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég. (Máté 24:14)

  5. Sziasztok!
    Nem ide tartozik, de lehet tud valaki segíteni.Ezt az oldalt és a világhelyzetét szoktam olvasgatni, de a másik oldal nem enged belépni, google account és hasonlók. Tudja valaki mi és miért történt? Azt írja meghívós, és nem rendelkezek vele, nem lehet fellépni az oldalra.
    Előre is köszönöm.

    1. Ugyan ez lenne kérdésem!

      Se a FB oldaluk se a blog nem elérhető!
      Ha valaki tud valamit légyszi jelezze!

      bocsánat az offért

        1. NO COMMENT. (segítségül csak talán annyit, hogy a PirosPirula fórumon beszélték a dologról nov 3.-án)

          “Világhelyzete azért nem elérhető mert kapott egy infót hogy az orfk vagy valamely magyar rendőrség elkezdte figyelni és így pár hétig nem lesz elérhető.(facebookon volt kiírva)”

          “A kapcsolatfelvétel folyamán érkezett válasz: (Buddha Lacitól)
          A VilagHelyzete oldal azért tűnt el, mert a legutolsó cikkel belenyúltam nagyon olyanba, amibe még nem kellett volna. Egy privát üzenetben jött egy figyelmeztetés, mely szerint “nem tudom mit csináltál, de itt a katonai elhárításnál nagyon rád vannak állva most”…
          Az a bizonyos “ismerős” lenyomozta és valódi a fenyegetés, mert az amerikai igazságügyi minisztériumból jött a “felkérés” azaz utasítás . Estére törölve lett a FB-oldal és később blokkolva a blog is. Mára pedig a saját privát profil is.
          Annyit tudok, hogy az a bizonyos valaki most megpróbál mindent, hogy segítsen visszahozni a dolgokat… Úgy tudom (sőt ez tuti tényleg), hogy ő felette áll ezeknek a szerveknek, tehát bízhatunk benne.
          A gond az utóbbi sok cikk, mely közel jár az igazsághoz, de még nem lenne szabad, hogy kikerüljön….. Állítólag ez a New-York project, melyet majdnem sikerült megfejteni. Ez az, ami a tiltást azonnal kiváltotta….

          hamarosan kiderül, lehet-e még valamit tenni vagy sem.”

        2. Ez esti mesének is elmegy. 😀 Köszi.
          Olyan sok sebből vérzik a történet, hogy felsorolni is fárasztó lenne.

        3. Ma, esti mesére vágytam ezért újból elolvastam a fenti hozzászólásomat. Tényleg izgalmas egy történet. Ez a kedvencem: “Állítólag ez a New-York project, melyet majdnem sikerült megfejteni.” Mi van? Egy majdnem sikerült megfejtés? Ez nagyon jó,…de tényleg, már csak a buksi fejemet kéne megsimogatnia valakinek aztán meg egy puszit adnia a homlokomra és már fordulhatnék is befele bubukálni 🙂

          Thea kedves, megnéznéd nem e van ott valahol egy hozzászólásom(Sharky-nak). Véletlenül elküldtem, de még a Név és Email nélkül, amire azt írta ki, hogy írjam be ezeket és küldjem el újra. Volt már ilyen, visszaugrottam az előző oldalra, mire az betöltötte az írásomat, kitöltöttel a szükséges rubrikákat és utána sikeresen elküldtem. Ezúttal sajnos nem “kaptam” vissza a hsz-mat. Ha véletlenül még is rátalálsz jelenítsd meg kérlek, ha meg nem, akkor így jártunk.

        4. Sebaj, majd kérek egy másolatot a NSA-től. Tudod, semmi sem vész el, csak gazdát cserél 🙂 Azért köszi.

  6. Hagyjuk már.
    Ezer évek óta mindig, mindenki a Végítéletet várja….miért éppen most jönne el????

    1. Csupán csak azért kedves Krisztina, mert a nagy többség már pontosan abban a tudatban van mint amiben te is 🙂 hogy nem jön el! De amúgy ez most még nem az Armageddon lesz, mert a teljes világ nem fog elpusztulni, ha atom katasztrófát szeretnének, akkor hiába a Magtár, hiába minden mert az teljesen tönkre tenné az egész bolygót= megsülne minden, hiába hogy a leghidegebb pontjára tették ezt a magtárat a mai világnak esélye sincs a mostani vezetésnek arra hogy ezt megtegyék, ha meg megteszik akkor nekik nincs esélyük, Atom bunker ide vagy oda, mert sok sok száz vagy akár 1000 évig nem jöhetnének ki a bunkerból! és ha bent szaporodnak is, akkor is egy nem egészséges génpopuláció jön a világra= aberált egyedek akik előbb utóbb önmagukat fogják kinyírni! Benne vannak a satuban, a szó legszorosabb értelmében, ha másokat kinyírnak, magukat nyírják ki! És a természet nem viccel, ott nincsenek kibúvók stb…. és nincs az hogy elbújhatnál tetteid következményei elől! 🙂 lesz egy olyan vég ami nem lesz kellemes és az biztos hogy sok sok állam és nemzet vissza fog vetődni egy jó nagy idő intervallumot, de ennek meg kell történnie, túl sok az Istentelen, egoista, materialista és ezzel egyetemben önkontroll nélküli a mai világban 🙂 hát ezért van egy esély arra hogy most olyan dolgok fognak történni amilyet tényleg nem látott a világ ebben a 4 korszakos évben még! De pár millió évvel ezelőtt ez ugyanígy megtörtént 🙂 ahogyan a jövőben is meg fog történni!!! Mert itt azért vannak a lelkek hogy megértsék, nem lehetsz pontosan olyan mint Isten! Bár teremthetsz és alkothatsz, olyanná mint Isten soha nem válhatsz 100%-ban, a maximum amit elérhet egy parányi része az Istenség Legfelsőbb Személyiségének az 75% , de azzal már megteremthetsz egy saját bolygót mindenestül 🙂 igaz ahhoz tudnod kell hogy mit meg hogy 🙂 és az alázatnak a teremtő felé igaznak és szeretetteljesnek kell lennie 🙂 türelemmel rendelkezőnek = hasonlónak mint a Teremtőé 🙂

      1. Kedves Moderátor ki lehetne cserélni a képemet? és ha igen hogyan?! 🙂 várom válaszod.

        1. Kedves Aranylotusz!
          A gravatárokat az email cím alapján, automatikusan adja a WordPress, azonban az alábbi linken be lehet állítani egy globális gravatárt, ami minden olyan weboldalanom működni fog, ahol ez engedélyezett: http://gravatar.com/

      2. Sok mindennel egyetértek, csak a több millió évet cserélném ki néhány évezredre.

  7. Hát szerintem meg csak az elitnek tárolnak tiszta magokat GMO és egyéb szenyezödés mentes ételhez 😀

  8. Ugye ugye.. “Minden istentelen fut, ha senki nem üldözi is; az igazak pedig, mint az ifju oroszlan, batrak” (Péld 28:1).

    Eleve mar az armageddoni csata is masrol szol, nem atomtamadasrol, de még Isten utolso itéleteinek az eseményei is szakaszokban történik majd, ami nem fogja at abszolut értelemben az egész földkerekséget a Jelenések 13:7-8, es a 16. fejezet szerint. Ha a föld még ideje koran atomtamadas altal pusztulna el, akkor Jézus hol kezdhetné el az 1000 éves uralkodasat? Hol legelészne az oroszlan együtt a baranyokkal? 🙂
    Az mar mas kérdés, hogy mi lesz 1000 év utan, amikor is Isten “uj eget és uj földet ” teremt (Jel 21:1).
    Igy hat, a magjaikat meg a többit, megehetik ok maguk, akik azokat összegyüjtették. 🙂

    1. Viszont elég érdekes az ezer év kérdése, hogy vajon az a föld, ami már most minden szeméttel, káros anyaggal van tele, hogyan fog megtisztulni az ezer évre? Vajon az autók nem fognak káros anyagot kibocsátani? Vagy nem is lesznek autók?

      1. Majd Isten megoldja ezt a problémat is Xenia, – ha egyaltalan adni lehet a “Földbolygo gyogyitok” (ezosok) propagandaira.

        (Az “ideje koran” szavakat pedig egybe kell irni, ha valaki nem tudna. 🙂 Na csak, még mielott ram szolnanak valakik, akik hol igy tudjak, hol ugy, a nyelvtani szabalyokat.) 🙂

        1. “Majd Isten megoldja ezt a problémat is”
          Ebben biztos vagyok én is, csak eltűnődtem rajta.

        2. Még az is elképzelhető, hogy egy atomháború, vagy egy természeti katasztrófa kőkorszaki szintre veti vissza az emberiséget, és még pár ezer év eltelik, mire ugyanide eljutunk, és akkor jön el a vég. Bár, ha ez így történne, nem hinném, hogy csónakokkal bárki is el tudna evezni a Spitzbergákra a magokért. Ott helyben pedig nem igazán tudják elültetni.

      2. Oké, akkor újabb kérdés: mi lesz az éggel, a nappal és a csillagokkal az ezer év alatt?
        Elvileg az új ég és az új föld az később lesz, a 6. pecsét szerint viszont:
        “És láttam, amikor feltörte a hatodik pecsétet: nagy földrengés támadt, és a nap elsötétült, mint egy fekete szőrcsuha, a telihold olyan lett, mint a vér, és az ég csillagai lehullottak a földre, ahogyan a fügefa hullatja éretlen gyümölcsét, amikor nagy szél rázza; az ég is eltűnt, mint egy felgöngyölődő papírtekercs, minden hegy és sziget elmozdult a helyéről.”
        Ha tehát az ég eltűnik, a csillagok lehullanak, a nap elsötétül, a hold is vérré válik, de még nem lesz új ég, akkor mi lesz?
        Ráadásul az Ézsaiásban ezt olvassuk:
        “Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. Ezért örvendjetek és vigadjatok mindörökké annak, amit teremtek. Mert Jeruzsálemet vigasságra teremtem, népét pedig örömre. Vigadozni fogok Jeruzsálemmel, és örvendezni népemmel. Nem hallatszik ott többé sírás és jajgatás hangja. Nem lesz ott olyan csecsemő, aki csak néhány napig él, sem öreg ember, aki magas kort nem ér. Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg, és aki nem ér meg száz évet, átkozottnak számít. Házakat építenek, és laknak bennük, szőlőket ültetnek, és élvezik gyümölcsüket. Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké. Választottaim maguk élnek munkájuk eredményéből. Nem hiába fáradoznak, nem veszedelemre szülnek, mert az Úr áldott népe ez, ivadékaival együtt. Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. A farkas a báránnyal együtt legel, az oroszlán szalmát eszik, mint a marha, és a kígyónak por lesz a kenyere. Nem árt és nem pusztít szent hegyemen senki – mondja az Úr.” Ézsaiás 65:17-25

        1. Érdekelne, de sajnos videó és hangfájl nem igazán jó az én internetkapcsolatommal. Nincs valahol leírva?

        2. Szia Xenia!

          Ez “csak” csapás! Az ég csillagai ( most még) az üstökösök, meteorok, aszteroidák. Hatalmas csapások, vulkánkitörések, lemezeltolódások ( minden sziget, kontinens eltolódik, elmozdul) ! Rengeteg füst, korom. A napot látni se lehet tőle, lélegezni is alig. De ez csak átmeneti lesz most még.

    2. Tűzben lesz megtisztítva a világ, hogy miként, azt csak a Mennyei Atya tudja, de a 3 világháború valós, a 4 lovas jelenések könyve.

      1. A 3. vilaghaboru a Biblia szerint is meg fog történni, de ehhez megint csak nincs köze egy atomtamadasnak, a 4. lovas ide vagy oda.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend