Nagytestvér

A MasterCard is az ujjlenyomatodat akarja

FIDO – Felejtsd el a jelszavakat! Kép: fidoalliance.org

Forrás: zerohedge.com

Az USA Today néhány napja arról írt, hogy a MasterCard, a világ egyik vezető kártyakibocsátója és fizetési szolgáltatója csatlakozott a FIDO (gyors/Fast személyazonosság/IDentity Online) szövetséghez. A csoport a következőképpen összegzi küldetését:

A FIDO (Fast IDentity Online) Szövetség egy (az amerikai adótörvény 501(c)6 paragrafusa szerint bejegyzett) nonprofit szervezet, ami 2012. júliusában alakult, azzal a céllal, hogy kezelje a megbízható hitelesítési eszközök közötti együttműködési képesség hiányával kapcsolatos, valamint a számos jelszó létrehozásával és megjegyzésével a felhasználók számára jelentkező problémákat. A FIDO Szövetség célja, hogy megváltoztassa a hitelesítési eljárások természetét, olyan specifikációk kifejlesztésével, amelyek nyílt, kezelhető, együttműködésre képes mechanizmusokat határoznak meg, szükségtelenné téve a jelszavak használatát a felhasználók biztonságos hitelesítéséhez a különböző online szolgáltatásoknál. A biztonsági eszközöknek ez az új szabványa, valamint a böngészőkhöz telepíthető, ezekhez tartozó kiegészítő alkalmazások, bővítmények, lehetővé teszik majd bármely weboldal vagy felhőalkalmazás számára, hogy a már meglévő és a jövőben kifejlesztésre kerülő FIDO-kompatibilis eszközök széles skálájával interfészt alkothassanak a felhasználók online biztonsága érdekében.

Az USA Today a következőket írta:

A MasterCard csatlakozik a FIDO Szövetséghez, jelezve, hogy a fizetési hálózat érdeklődik az ujjlenyomatos és egyéb biometrikus személyazonosító módszerek iránt az online fizetések hitelesítéséhez.

A MasterCard lesz az első fizetési hálózat, amelyik csatlakozik a FIDO-hoz. A szövetség a biometrikus adatokhoz, például az ujjlenyomatokhoz szükséges, nyílt ipari szabványokat fejleszt, amelyeket az online azonosításhoz lehet majd használni. A cél a nehézkes jelszavak lecserélése, az online bejelentkezések és mobiltelefonos vásárlások megkönnyítése érdekében.

Egyszóval mindez a mi érdekünkben történik és valószínűleg még a terroristák ellen is jó lesz!

Az Apple legújabb mobiltelefonja, az 5s is rendelkezik már beépített ujjlenyomat olvasóval, de a cég nem tagja a FIDO-nak. A Google ezzel szemben igen és az Androidos operációs rendszert futtató eszközök a jövő évtől szintén tartalmaznak majd ujjlenyomat olvasót.

A nemzetbiztonság munkatársai minden bizonnyal repesnek az örömtől, hogy egy újabb technológiai óriás csatlakozik az ujjlenyomatokat bérmunkában gyűjtők táborához az új Biometrikus Optikai Megfigyelő Rendszer (BOSS) égisze alatt.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. A szmitogepedet is majd csak az ujlenyomatoddal hasznalhatod.A wc papir adagoloja is ezzel fog mukodni.Nem adsz ujjlenyomatot akkor majd szaros seggel mesz dolgozni.

  2. Szerintem még csak nem is biztonságos ez az azonosítási mód: ha valaki megszerzi az ujjlenyomatunkat pl. egy pohárról, beszkenneli, majd egy rugalmas anyagból 3D nyomtatóval megcsinálja az ujjunk felületének másolatát, akkor egy gépet ezzel tökéletesen át tud verni, és jól kifoszthatja a számlánkat (meg még ki tudja mit tehet a nevünkben), a bank meg majd mossa kezeit, merthogy ilyen ugye nem lehetséges…

    1. Nem kell ahhoz technika, hogy megszerezze bárki is a másik ujjlenyomatát, csak egy kés!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend