Tudomány és technika

Apple iPhone 5S: Nagytestvér álma valóra vált

Forrás: storyleak.com

A legújabb iPhone nem egyéb, mint a biometriának, a kémkedésnek és az orwelli mátrixnak zengett dicshimnusz.

Az új telefon, amellett, hogy továbbviszi a helymeghatározó és nyomkövető alkalmazásokat, amelyek folyamatosan továbbítják adatainkat a szolgáltatók és a kormány felé, már ujjlenyomat leolvasót is tartalmaz majd, ami rögzíti a felhasználó ujjlenyomatát, hogy azt a vásárlások jóváhagyásához és a telefon képernyőzárának feloldásához használja.

És ez még csak a kezdet! Miközben valószínűleg milliók maradnak továbbra is az Apple fogyasztói láncában és gondolkodás nélkül megveszik az új modellt, az NSA és a kormány magán kívül van az örömtől. Végtére is mi többre vágyhat egy orwelli kémkormány? Az embereket többé nem kell letartóztatni az ujjlenyomatvételhez, mert milliók teszik majd meg önszántukból, hogy azután az Apple és minden bizonnyal a kormány adatbázisaiban kössenek ki.

Aggodalomra azonban semmi ok. Ugyanaz a cég, amelyik a felhasználók valamennyi chat beszélgetését és személyes információját átadta a hatóságoknak az NSA PRISM programján keresztül, megígérte, hogy az adatok a legnagyobb biztonságban vannak.

Hogy a tech guruk és biztonsági szakértők másképp gondolják? Minek törődni ilyesmivel és elrontani a felhasználók örömét?

Amellett, hogy a fogyasztók bizalma mindenkori mélyponton van az Apple iránt, a cégnek az állami megfigyelőrendszerekkel fennálló kapcsolata miatt, az új ?biztonsági? funkciók a valóságban igen sebezhetőek. Olyannyira, hogy a hekkerek hozzáférhetnek a hihetetlen könnyű célpontnak számító, nagymennyiségű ujjlenyomatot tartalmazó adatbázisokhoz.

Az Apple természetesen váltig állítja, hogy az ujjlenyomatok csak helyileg, tehát magán az eszközön kerülnek tárolásra, de persze az NSA és az FBI nem hagyná, hogy egy ilyen adatbázis kárba vesszen. Azt is tudjuk, hogy a nagy cégek igen jól keresnek a fogyasztók adatainak megfigyelésével. Tehát amennyiben az Apple saját állításaival ellentétben mégis rendelkezik ezekkel az ujjlenyomatokkal (és mivel az alkalmazások megvásárlásához is szükség van az ujjlenyomatra, azt is feltételezhetjük, hogy harmadik felek is hozzáférhetnek), mindig fennáll az esély, hogy az adatbázist feltörjék. Nem hiszem, hogy a titkosítás megakadályozna egy ügyes csapatot ebben.

A CNET biztonsági szakértője a következőket mondta:

?Szóval? fel lehet-e törni a biometrikus azonosítást? Szinte biztosan. Biztos vagyok benne, hogy ha valaki rendelkezik az ujjlenyomat viszonylag jó minőségű másolatával, néhány alapvető eszközzel, bár lehet, hogy egy jó minőségű nyomtató is elegendő, hozzá tud férni az iPhone-hoz? A végső probléma pedig a biometrikus rendszerek esetében az adatbázis. Amennyiben a rendszer központosított, akkor egy hatalmas, biometrikus adatokat tartalmazó adatbázissal állunk szemben, ami sebezhető és feltörhető.?

Ahogy lépésről lépésre haladunk egy olyan világ felé, amelyben az elektronika alapja a biometria, egyre baljósabb valóságként nehezedik ránk Nagytestvér rendszere, aki kézen fogva vezet minket szép új világunk kémrendszere felé, amiről hűbéruraink váltig állítják, hogy nem létezik.

[vsw id=”TJkmc8-eyvE” source=”youtube” width=”707″ height=”398″ autoplay=”no”]

Thea: Az egyértelműség kedvéért itt is leírom: Az új iPhone esetében az ujjlenyomatos azonosítás választható funkció. Természetesen itt rögtön el lehet gondolkozni azon, hogy ez a választás mennyire lesz a későbbiekben ?felülírható?, bármely hálózatba kötött eszköz mikrofonjához vagy kamerájához hasonlóan.

Előző posztKövetkező poszt

53 hozzászólás

 1. Nem is tudom, szépen hangzik, de a hackercsoport nevéhez érve, igencsak rossz érzés kapott el. Ezzel még nem azt akarom mondani, hogy nekem ez a cikk valami teljesen másról szól, de azért egyelőre csak annyit mondok, hogy ez a jól hangzó ?Reuters-CCC hackercsoport? nevű koktél nem igazán jött be 🙁

  1. Azt szándékoztam közvetíteni a linkkel, hogy ennyit az Apple által hangoztatott “biztonságról”. Még véletlenül sem a hekkereket akartam éltetni (akik sokszor a legtöbbet ajánlónak dolgoznak, lásd amerikai titkosszolgálatok LINK).

   Tudjuk, hogy ez csak ürügy: mármint, hogy a saját biztonságunkat érdekében kell a megfigyelés, a biometrikus azonosítás, stb.
   “amikor azt mondják békesség és biztonság hirtelen veszedelem jön rájuk…”

   Érdekes, amit a Reuters cikkben mond az illető: “Az ujjlenyomatot soha nem szabadna bárminek a biztonságossá tételéhez használni. Az ember mindenhol otthagyja az ujjlenyomatát és rendkívül egyszerű “álujjat” készíteni egy levett ujjlenyomat alapján.” (forrás)

   1. Szia Thea,
    Tudom, hogy te ezt szeretted volna közölni és ezzel semmi bajom, csak én időnként vélni szoktam felfedezni a sorok közt egy másik esetleges üzenetet is, mert manapság az is elég gyakori, hogy egy egy ilyen jellegű cikkel, főleg ha azt a mainstream terjeszti, olyan dolgokat, kulcsszavakat is elültetnek az emberek fejében amikre senki sem gondola(nem baj, majd én figyelek 😉 ) Itt például a CHAOS szó az ami nem illik bele a képbe, ismétlem, az én képembe. Mellesleg én az ilyen hekkercsoportokban nem hiszek. Érdekes egy-egy magányos hekker le tud bukni, de egy ilyen hekkercsoport, ahol elvileg még nagyobb a hiba lehetősége, soha. A CCC a 80′-as évek elején jött létre Berlinben, szóval….gimme a break Reuters! Remélem nem baj, ha általában hangosan gondolkodok?

    Csók, puszi……

    Ui. És végül de nem utolsósorban, az a un. alternatív média sem annyira alternatív, mint ahogy azt általában gondolnák. A legtöbbjüket ugyanaz a hatalom irányítja, mint aki a mainstream-et. De ez neked gondolom nem újság.

 2. http://hungarian.ruvr.ru/2013_09_23/A-hackerek-feltortek-az-uj-iPhone-ujjlenyomat-olvasojat/

  Német hackereknek sikerült feltörniük az iPhone 5S Touch ID ujjlenyomat-olvasóját. Az ujjlenyomatot üvegfelületről fényképezték le.
  A hackerek a további manipulációkat a You Tube-on tették közzé.
  Korábban jelezték, hogy a Twitteren pénzt gyűjtenek annak, aki legelőször töri fel a Touch ID szkennert.

  Az ujjlenyomat-leolvasó segítségével aktiválható az okos telefon. Az Apple-ben azt állítják, hogy illetéktelenek, de maguk a kidolgozók sem férhetnek hozzá az ujjlenyomat-mintához.

 3. “Ahol nincs rá feltétlenül szükség, ott nem lenne szabad biometrikus jegyeinket hátra hagynunk. Pláne nem merő kényelemből” – véli Johannes Caspar professzor, Hamburg német tartomány adatvédelmi és információszabadsági megbízottja.

  “A biometrikus jegyeket nem lehet megváltoztatni, azok végigkísérnek bennünket életünk során.

  Az ujjlenyomatot nem lenne szabad mindennapos használatba venni azonosítás céljából, főleg nem kényelemből, és különösen akkor nem, ha az adatokat elmentik – mondta a Hanzaváros adatvédelmi biztosa a Spiegelnek. “Egy átlagos felhasználó manapság egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy felügyelni tudja milyen alkalmazás milyen adatokhoz fér hozzá és milyen információkat olvas ki készülékében” – mondta. A biztos szerint a technikai megoldásokban még azelőtt sem lehetett megbízni, mielőtt fény derült volna az amerikai PRISM kémprogramra.

  http://hvg.hu/tudomany/20130915_Aggalyos_az_iPhone_ujjlenyomat_olvasoja#rss

 4. Anonymous,
  Elmondtad, elmondtuk amit szerettünk volna, így biztos vagyon benne, hogy azok, akik elolvassák mindnek meg lesz a saját véleménye arról, hogy sikerült e megszemélyesítened az áldozat szerepét vagy sem. Ettől függetlenül, ha nem okoz nagy gondot, én még mindig várok tőled egy-két választ 😉 Szerintem a többiek is kíváncsiak rá.

  1. kerlek, tedd fel egyenkent ezeket a kerdeseket, mert nem tudom, mire gondolsz, es igyekszem rajuk valaszolni.

 5. Kanku ! A fejemből vetted ki a gondolatot ! Ez az anonimus nevű névtelen nekem is gyanus, lehet hogy érdekember a “másik oldalról”. Szóval inkább nem létezőnek kellene venni. Egyébként ha így van, meg üzenem neki, hogy húzzon innen vissza !

  1. Kikérem magamnak! Ezek az én saját gondolataim, én senkitől sem vettem el semmit. Világos?

   1. Világos mint a vakablak. Nem értelek. Én félig viccesen írtam, hogy arra gondoltam amire Te. Erre ilyen agresszívan reagálasz. Na téged sem én foglak megérteni. Isten áldjon !

   2. 🙂 Azt hittem több humor érzékkel rendelkezel. Ezek szerint tévedtem.
    Hogy én agresszív? Kikérem magamnak! 🙂

    1. Te győztél. 🙂 Az a baj, hogy ettől a majomtól (s), mert ez az egész sajnos róla szól, kicsit kedvetlen leszek. Már a csillagos égre sem úgy nézek föl mint régen, mikor még francot sem tudtam erről az egészről. Itt még a humorérzékem is összeesküdött ellenem. Üdvüzletem !

 6. Thea ! Gratulálok és minden tiszteletem a tied ismeretlen nevű olvasó, embertelen kötekedésének és/vagy értetlenségének kezelése miatt. A türelem szép erény. Ez az almás (név kötelez, bár tudjuk nem alma volt az a gyümölcs) cucc meg a kirakós játék utolsó része, mármint kütyü szinten. Most már jöhetnek a kötelezvények, törvények, szabályok, hogy megtérüljön a sok befeketetett know-how, és lehessen madzagon rángatni a sok megvezetett bábut.

 7. Hát ….igen! Ahhoz hogy itt hozzá szóljunk, ahhoz is legalább egy nevet és egy e-mail címet meg kell adni, s az e-mail címből következtetni lehet a személyre is, hadd ne részletezzem, hogyan. Ennek ellenére mindenki használja nyugodtan az iPhonját,vagy bármilyen, a megfigyelésére is alkalmas kütyüjét, hisz a jövő a Bibliában meg vagyon írva és azt nem kerülhetjük el.Ebből következik, hogy teljesen fölösleges, idő pocsékló dolog arra törekedni, hogy bárkinek a véleményét, a dolgokhoz való hozzáállását megváltoztassuk,ő azt fogja cselekedni, ami neki elrendeltetett.Hogy tájékoztatunk másokat olyan dolgokról, amiről nekünk tudomásunk van, az meg természetünkből ered, ilyennek teremtettünk.
  A Bibliát nyugodtan tekinthetjük a földi emberi élet forgatókönyvének, mely múltunkat, jelenünket és jövőnket is slágvortokban, elnagyolva, csak a lényegre fókuszálva leírja, de én úgy érzem, valahol, -talán a génjeinkben, talán még apróbb “könyv”-ben nagyon részletesen is le van írva mindenki élete, sorsa, melyet meg kell, végig kell élnie. Mivel a jövő a jelenlegi emberi tudás szerint nem megjósolható, mert azt több milliárdnyi véletlen esemény befolyásolhatja,ez , -mármint a jövő előre megírása – csak úgy valósulhat meg, ha az egy már megtörtént esemény reprodukálása, újra játszása. Pl. Ha valaki néz egy filmet, de még sose látta, annak minden esemény újként hat. De ha te már láttad korábban a filmet, és nagy vonalakban leírod, hogy mikor mi fog történni, s ezt az irományt oda adod neki, amit ő a film nézése közben olvasgat, ha elég tudatlan, el fogja hinni, hogy te előre látod a jövőt. Számára te leszel a próféta, te meg mondhatod neki, hogy ezt az Isten közölte veled, onnan tudod.Mindezt egy jó rendező bele tudja szerkeszteni a filmjébe.Akkor egy, vagy több teremtő, aki a mi világunkat teremtette, készítette, miért ne tudná mindezt megvalósítani?
  A lényeg, hogy értelmetlen dolog az ellen küzdeni, ami már rég megtörtént.

 8. ..es majd ne gondold,hogy nem veszed fel a halalos vakcinakat! Amikor a kulfoldre utazol kotelezo vagy felvenni, vagy nem lephetsz be a celorszagba! Na latod!

 9. Thea, Kanku,

  Inkabb ide irom, mint a lenti parbeszedhez:
  Szerintem ne vesztegessetek az idotok, az Anonymous-fele “PR/Egyeb-haszbara” fickokra. Nem eri meg a befektetett energiat. Eleg, ha ok tudjak, hogy mi tudjuk. 😀 (Ettol pedig ok csak ok lesznek frusztraltabbak, talan meg a motivaciojuk is csokken :D)

 10. Hmm… Hmm… több ponton bele lehet kötni a cikkbe, de csak röviden:
  Amikor az ember útlevelet csináltat, eleve megadja az ujjlenyomatát. Másrészt az ujjlenyomat leolvasás telefonok esetében nem a tökéletes biztonságot garantálja, hanem megnehezíti az idegen hozzáférést. Tökéletes rendszer pedig NINCS. 🙂

  1. Gondolom nem ismered az oldalt. Az összkép szempontjából a cikk megosztásának oka, hogy meglássuk, az embereket fokozatosan rászoktatják arra, hogy a hatalom minden információ és végül életünk minden része felett rendelkezik. Ennek az ujjlenyomat olvasós telefon csak egy apró, de fontos szegmense, és nem is annyira a kontrol fokozása, mint inkább propaganda értéke miatt jelentős.

   1. hasznalsz internetet (hiszen hozzaszoltal itt, es ezt a jo kis konteot is te vetetted virtualis papirra). gondolom, van bankszamlad is. es mobiltelefonod. utleveled? barmi kozossegi oldalon fentvagy? van gmailed? skype, stb? ezek utan te meg komolyan fontolora veszed azt, hogy az ujjlenyomatoddal fognak bohockodni, amikor sokkal tobb adatodat adod at onkent es dalolva magadtol? nyilvan en is hagyok most itt egy IP-t, de az meg talan mindig kevesbe problemas informaciomorzsa, hacsak nem figyeltek meg ti is.

   2. meg egy megjegyzes, mert azert latom, nagyon megszaladt a szeker az iphone hasznalatanak szakerteset tekintve.

    “mivel az alkalmazások megvásárlásához is szükség van az ujjlenyomatra”
    nos nem. egyaltalan nincs es nem lesz szukseg ujjlenyomatra a tartalmak vasarlasahoz, egyelore ez csak egy plusz opcio. amit nem kotelezo hasznalni. csak lehetoseg van ra, hogy az apple id jelszava helyett az ujjadat nyomd a szenzorra.

    a tobbi nagytestveres megjegyzesre: ameddig internetezel, addig az csak azt igazolja, hogy te magad sem veszed komolyan azt, amit leirsz, hiszen akkor nem hasznalnal internetet? 😉

    1. Ahogyan a kést és a villát lehet evésre és gyilkolásra is használni, ugyanúgy a technika eszközeit is. Sajnos olyan világban élünk, ahol pont a hatalmon lévők használják az utóbbira, szó szerint és átvitt értelemben is.

     Én nő létemre egyébként eléggé műszaki beállítottságú vagyok és még a kütyüket is kedvelem, De ezeket is lehet okosan használni, mérlegelve, hogy például számomra sokkal fontosabb, hogy kihasználjam az Internet adta lehetőségeket és megosszam másokkal a szerintem fontos információkat, mint az, hogy ne hagyjam ott a digitális lábnyomom a világhálón. Tehát a villát evésre használom. Az oldal szerkesztésével olyan dolgokat is kénytelen vagyok megosztani magamról, amit amúgy nem tennék, de számomra megéri az “áldozatot”. A tömegmédia ezerrel végzi az emberek agymosását, pont most van szükség arra, amíg még lehet, hogy bulvárhírek és a porhintés mellett, az igazságról is lehessen olvasni itt-ott.

     Az útlevéllel egészen más a helyzet. Ott már nincs választásom. Vagy megadom az ujjlenyomatomat (bár az enyémben még nincs 😀 ) vagy nem utazom. A bankszámla még nem kötelező, bár azon vannak, hogy az legyen.
     Az iPhone-nál egyelőre valóban egy plusz opcióról van szó, de ahogy feljebb is írtam, próbálunk rámutatni a tendenciára, hogy az emberek meglássák merre tart a világ. A baj az, hogy sokan, és főleg a fiatalok, már ebben a technikai korban nőttek fel és sajnos nem látják mi történik. Gondolkodás nélkül, vakon és önként választják a mátrixot.
     A totális ellenőrzés, ami messze meghaladja Orwell elképzeléseit, sajnos meg fog valósulni, de a saját hülyeségünkkel nem kell siettetni. Az iPhone esetében pedig szépen szoktatják a népet a gondolathoz, hogy a testünk a kulcs.

    2. “pont most van szükség arra, amíg még lehet, hogy bulvárhírek és a porhintés mellett, az igazságról is lehessen olvasni itt-ott”
     ebben nem fogunk egyeterteni, mert szerintem tovabbra is azt igazolja, hogy pont, hogy a sajat intelmeidet nem veszed komolyan, ami, ha kivulrol nezned magad, latnad, hogy nem kicsit mutat abszurdan. 🙂 a tajekoztatas nyilvan fontos, csak sok esetben az ilyen kovetkezetlenseg veszi el a dolog elet.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     “Az útlevéllel egészen más a helyzet. Ott már nincs választásom. Vagy megadom az ujjlenyomatomat vagy nem utazom.”
     tehat van valasztasod: azt kell eldontened, akarsz-e utazni. ugyanez a valasztas megvan ennel a keszuleknel is: azt kell eldontened, megvasarolod-e vagy sem. nem kenyszeritenek ra (kovetve a cikk stilusat, maris irhato lenne az, hogy “egyelore nem”), hogy megvedd, hasznald. sot, ha megvetted, sem kotelezo hasznalni, megis ezt allitod a cikkben az alkalmazasok vasarlasa kapcsan.

     “Az iPhone-nál egyelőre valóban egy plusz opcióról van szó, de ahogy feljebb is írtam, próbálunk rámutatni a tendenciára, hogy az emberek meglássák merre tart a világ.”
     ha most igy elismerted, hogy valoban csak egy plusz opciorol van szo, akkor miert allitod a cikkben tovabbra is ezzel ellentetesen, hogy kotelezo a hasznalata az alkalmazasok vasarlasahoz, amikor egyertelmu, hogy nem kotelezo? ha csak a tendenciara akarsz ramutatni, akkor teljesen felesleges tulragozni, loditasokkal megtomni valamit, mert meg ha minden mas is igaz lenne a cikkben, akkor a legkisebb kis valotlan allitas azonnal elveszi az egesz komolyanvehetoseget. persze aki nem ert hozza, az legalabb meg jobban retteg, mar ha ez a cel.

     “Gondolkodás nélkül, vakon és önként választják a mátrixot.”
     ehhez nem kell iphone, sem mas. eleg, ha megnezed, mennyire funkcionalisan analfabeta a szamitogephasznalok nagytobbsege. a sok fiatal ugy kattint egy hibauzenetre, hogy el sem olvassa, csak nyomja az oket, mert azt mar megtanulta, hogy akkor majd tovabbmegy a dolog. ha arra kerdez ra az uzenet, hogy “kivanod-e minden adatodat elkuldeni X helyre, a jelszavaiddal, stb egyutt?”, akkor arra is gondolkodas nelkul nyomjak az oket. foldgombos posztokat tolnak facebookon, az osszes (meg adott esetben intim, ciki, stb!) fotojukat feltoltik, bejelolgetnek rajta mindenkit, es emellett rendszeresen marhasagokat terjesztenek, kesz orommel kattintanak ra barmi clickjacking scamre, es fel sem fogjak, mi tortenik veluk.

     ameddig ilyen emberek vannak (es tele van veluk a facebook), addig nem az iphone lesz a fo problema.
     [/expand]

    3. Kedves Anonymus,
     Sajnos a lényeget nem érted, bár valószínűleg nem is akarod, illetve jobb esetben onnan, ahol te állsz, másmilyennek látod a világot, hiszen mindent saját lelkünk állapota alapján látunk.
     Tehát mégegyszer: Nem a villával van a baj, hanem azzal, ahogy használják. Ha a világot jóságos emberek irányítanak, mindezzel semmi gond nem lenne. Más szóval: “Minden tiszta a tisztáknak.” A legtöbb technológiai újításnak nagyon sok előnye van, a kényelem, gyorsaság, egészség, stb. szempontjából, semmi gond nincs azzal, ha ezeket magad vagy mások javára használod. Ha szétnézel az oldalon, láthatod, hogy ezt százszor leírtuk már. A baj ott van, hogy tudjuk, mire megy ki a játék és, hogy az előnyöket beetetésre használják. A cél egy diktatórikus világkormány felállítása, amiben a rendszerrel egyet nem értők idővel az életükkel fizetnek majd véleményükért, és ezek az eszközöket nagyon kapóra jönnek ennek eléréséhez. A harc pedig a lelkekért folyik. (Mellesleg sehol nem írja a cikk, hogy kötelező megadni az ujjlenyomatot)
     Valóban nem kell megvenni a telefont, mégis tízmilliók teszik meg évente. Ettől nem lettek gonosz ügynökök, és nagyon hasznos dolgokra is használhatják, de?
     Bár ez a videó 2011-ben készült, ma is jól kifejezi, amire gondolok: http://www.youtube.com/watch?v=WCxBDDk4Y-M

     Ami pedig engem illet, amíg a hitemmel összeegyeztethető, használni fogom az útlevelet és az Internetet is, mert ezzel azt teszem, amivel megbíztak: “Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek,” tudva, hogy közben megfigyelhetnek és azt is, hogy az idő rövid.

    4. ezt allitod:
     “Mellesleg sehol nem írja a cikk, hogy kötelező megadni az ujjlenyomatot”

     nem azt irja, hogy kotelezo megadni, hanem hogy hasznalni kotelezo (a hasznalathoz meg ugye elotte meg kell adni, tehat?). de ezt a mondatot javaslom, idezem a cikkbol, szerintem egyertelmu:
     “Tehát amennyiben az Apple saját állításaival ellentétben mégis rendelkezik ezekkel az ujjlenyomatokkal (és mivel az alkalmazások megvásárlásához is szükség van az ujjlenyomatra, azt is feltételezhetjük, hogy harmadik felek is hozzáférhetnek), mindig fennáll az esély, hogy az adatbázist feltörjék.”
     az alkalmazasok megvasarlasahoz nincs szukseg az ujjlenyomatra, de beallithatod, hogy az apple id jelszava helyett az ujjlenyomatot kerje. ez egy opcio, es nem kotelezo.

     a vallasi reszbe nem akarok nagyon belemenni, napokig lehetne vitatkozni rola, hogy ki mit hisz, mit ir a biblia, mit mondanak mas vallasok, stb, de kontrasztkent azert csak felvetnek par kerdest.

     “A harc pedig a lelkekért folyik.”
     ne vedd szemelyeskedesnek, de ha vegitelet, meg jelenesek konyve, meg a vadallat jele meg szama meg ilyenek, akkor tiltakoztal mar a szemelyi igazolvany miatt? nem, sot, van utleveled is. tuntettel mar a vonalkod ellen? sot, az egesz internet is a satan muve, a “www” szamerteke a vadallat szama, tehat ha hasznalod? erted, miert onellentmondas ez igy? de lehetne sorolni meg sok mindent, ami miatt megszallottan varjak rengetegen, hogy vegre vilagvege legyen. mi van akkor, ha az isten epp azzal tesz probara, hogy az ilyen osszeeskuves-elmeleteket terjesztik a hamis profetak, megvezetve az embereket, akik aztan isten dicsoitese helyett teljes nekifutassal egesz nap a vilagmeretu gonoszon kezdenek el gondolkozni, es istenrol szolo gondolataik helyett ezek toltik ki minden gondolatukat?

    5. Válaszom lásd fent. Fölösleges mégegyszer leírni.
     A vallási részről, pontosabban a Fenevad Bélyegéről lásd mondjuk ezeket, ha érdekel: http://idokjelei.hu/2013/06/kotelezo-lesz-e-a-chipbeultetes-az-amerikai-egeszsegugyi-torveny-szerint/
     http://idokjelei.hu/2013/03/aktiv-rfid-matrix-az-iskolakban-dr-katherine-albrecht/
     Az általad sorolt dolgok nagyon messze vannak attól, amit a Biblia ír.
     “És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma.” Jelenések 13:16-17

    6. Egyrészt egyetértek Theával, nagyon részletesen és érthetően kifejtette, amit ki kellett.

     Másfelől kiegészíteném a számértékes részt (rég nem kellett elővenni ezt, mert kevesen jutnak el eddig a tévedésig; általában nem kutatják, illetve akik meg igen, azok túl is jutnak ezen a ponton.)
     A tévedés onnan ered, hogy a héber ABC ‘vaw’ vagy ‘waw’ betűjének számértéke a 6, így a “world wide web” kezdőbetűit valóban www-nek, hat-hat-hatnak lehet olvasni. Eddig igaz a dolog, a www az 666 – de nem hatszáz-hatvan-hat!
     “Itt van a bölcseség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” Jelenések 13:18.
     Kaptunk utalást tehát, hogy számoljuk meg a fenevad számát, ami egyben a jele is, neve is; azaz azonosság van mindebben. Ezt a talányt fel lehet oldani pl. a héber ABC fent említett betű-értékeivel, így számértéket lehet rendelni egyes nevek mellé. (Jézus neve pl. 888 számértékkel bír)
     “És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” Jel 13:17
     “És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, akik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.” Jel14:11
     “És láték úgymint üvegtengert tűzzel elegyítve; és azokat, akik diadalmasok a fenevadon és az ő képén, és bélyegén és az ő nevének számán, látám állani az üvegtenger mellett, akiknek kezében valának az Istennek hárfái.” Jel 15:2

     Ha a fentieket továbbvisszük, akkor a www = 6+6+6 eredménye 18, semmiképpen sem 600+60+6. Az Antikrisztus neve értéke 666 kell legyen, nem 18.
     További ellenérveim:
     A World Wide Web nem név, nem akadályozza meg, hogy adj vagy vegyél, nem a jobb kezedre vagy homlokodra helyezik, ha önként felveszed, nem szimbólum és nem borulsz le imádni.

     A www lehet kapu az Antikrisztus világához? Így mindjárt más, lehet annak egyik építőköve.

    7. “Válaszom lásd fent. Fölösleges mégegyszer leírni.”
     ismet megkerdezem: leirod a cikkben, hogy kotelezo az alkalmazasok vasarlasahoz az ujjlenyomat. egyertelmuen latszik, hogy nem kotelezo. ezek utan azt irod, hogy nincs a cikkben ilyen mondat, hogy kotelezo lenne az ujjlenyomat. bemasolom a mondatot, amiben ezt irod le a cikkben, kiemelem a kerdeses reszt, erre a fenti valaszt adod, kiterve a valasz elol.

     tehat: nem kotelezo az ujjlenyomat hasznalata, a cikk megis ezt allitja, ami tovabbra is valotlan allitas. es igy hiaba varjuk ilyen lelki buzgalommal, hogy vegre elerkezzen a vegitelet, egyetlen targyi tevedes megkerdojelezi az egesz cikk valosagtartalmat azok szamara, akik nem foglalkoznak a dolog vallasi/hitbeli hatterevel.

    8. – A szerdai alakításod miatt, egy nap szobafogság, fiam!
     – De Apa, ez nem igazság, nem is szerdán volt!

     Majd pár év múlva térjünk vissza a témára… ha nem lesz túl késő.

    9. Szia ANONYMOUS!

     Az opció vásárlásához kötelező az újjlenyomat adása! ( Persze próbálja meg bárki is nem adni abban az esetben!) Thea is ezt írta, csak lehet ezek szerint, hogy nem mindekinek érthető! Pl ha nem ilyen lenne a világ, akkor ez teljesen jó is lenne, hiszen akkor arról is szólhatna a dolog, hogy pont a személyi szabadságodat akarják mégjobban biztosítani. De sajnos, amikor már olyan törvények is vannak, hogy bármely internet, telefon, stb szolgáltatónak kötelező az állam rendelkezésére bocsátania bármilyen adatodat, pl SMS-ek megőrzése, e-mailok, stb ( meg az, hogy milyen webes felületeket látogatsz, és stb)akármikor, amikor valaki úgy gondolja a megfelelő pozicíóban, hogy , na akkor nézzük csak meg…! Ráadásúl éppen te is ezt mondod, hogy a netet ill a PC-t használók nagyrésze funkcionális analfabéta, és……! Szóval ez az, amiről beszélünk! Mert még az is lehetne jó, hacsak arról lenne szó, hogy kiakarják szűrni a bűnözőket! Csak az a gond, hogy azt, hogy mit nevezünk bűnnek, és kit nevezünk bűnözőnek, az lassan már kizárólag a hatalom éppen aktuális elhatározása!

    10. kedves Thea.

     meglehetosen elteroek az elkepzeleseink a gyermeknevelest illetoen. a gyerek a szobafogsagbol nem fog sok jot tanulni. isten sem zarta be az embert sehova (maximum a paradicsombol ebrudalta ki, mikor bezabalta a gyumolcsot, amit nem kellett volna), hanem szabad akaratot adott, hogy eldonthesd magad, hogy a jot vagy a rosszat valasztod. ha nem kapsz lehetoseget a dontesre, mert bezarnak egy szobaba bunhodni, lehet, hogy megtanulod, hogy X dolgot nem szabad, de nem azert nem fogod megtenni, mert megerted, hogy a bunnel istentol kerulsz tavol, hanem mert attol fogsz tartani, hogy megint bezarnak. a ketto latszolagos eredmenye kivulrol ugyanaz, de belulrol legkevesbe sem.

     a cikkben tovabbra is ott szereplo resz tovabbra is teljesseggel valotlan, es az egesz cikk hitelet rontja. de ha neked nem fontos a hiteles tajekoztatas, es inkabb utat engedsz a pontatlan dolgoknak, csak hogy a laikusok jobban kajaljak a hirt, az szerintem legalabb olyan rossz, mint az altalad vazolt szobafogsag.

     ***

     kedves Ida.

     “Az opció vásárlásához kötelező az újjlenyomat adása!”
     honnan veszed ezt megis? a funkciot bemutato videobol egyertelmuen latszik, hogy ennek az ellenkezoje igaz: nem, hogy nem kotelezo, hanem eleve csak egy opcio, hogy a jelszo helyett az ujjlenyomatodat hasznalhatod, amit vagy bekapcsolsz es hasznalsz, vagy nem. vagy te milyen opciorol beszelsz? a cikk egy olyan dolgot allit, ami egyszeruen konkretan nem igaz, de a laikusok, a legkevesbe sem hozzaertok megtevesztesere es panikkeltesre viszont tokeletesen alkalmas.

    11. Bár félreértetted, amit a rögtönzött párbeszéddel mondani akartam, mégis örülök annak, amit írtál, mert egyetértek veled a szabad akaratot illetően.
     Csupán az érvelésedet próbáltam modellezni, de ezek szerint nem ment át.
     A “kötelező” szót pedig még mindig nem találom a cikkben. A zárójeles résznél ki lehetne egészíteni azzal a szöveggel, hogy “amennyiben az ujjlenyomatos azonosítást választja valaki”, de szerintem a videóból kiderül, hogy hogyan is működik a rendszer.

     Egyébként pedig a személyes (nem szak) véleményem szerint ez az ujjlenyomat olvasó is pont annyira lesz irányíthatatlan távolról, mint a mikrofon meg a kamera. 😀

    12. Kedves ANONYMOUS!

     Azzal a mondatommal, “hogy az opció vásárlásához szükséges az újjlenyomat adása”, azt akartam mondani, amit végűl Thea leírt, hogy: ?amennyiben az ujjlenyomatos azonosítást választja valaki?, akkor kell megadni az újjlenyomatát a vásárláskor.

     Egyébbként itt nem azért beszélünk ezekről a dolgokról, mert mi nem használjuk a “kütyüket”, gépeket, vagy nem vagyunk hálásak Istennek az ilyen és hasonló találmányokért, amelyek megkönnyítik a mi mindennapi életünket is,hanem mert ahogyan már visszajelzések alapján is észrevehető volt, kevés helyen beszélnek az Úr Jézus visszajöveteléről és az azt megelőző korrol, a jelekről, amelyben élünk. Itt Theáék (és a hozzászólók is) éppen ezekre a dolgokra akarják felhívni a figyelmet, hogy mennyire vigyázni és figyelni kell , mert nem egyenesen, szentől- szembe jön a sátáni “támadás”, hanem “nyúlósan, észrevétlenűl, alattomosan” hozzászoktatják az embereket, hogy feladják a szabadságukat. És amikorra eljutunk az Antikrisztus fellépésének az idejébe (akit az egész világ ( nem Krisztusban lévő része ) csodálni fog!), addigra az emberek, már újjongani fognak arra az ötletre, hogy vegyék fel a “fenevad” bélyegét!
     És bár Theáék mindig igyekeznek elmondani, hogy nem a “rettegtetés” a céljuk, de én azért azt gondolom ( a magam véleménye), tudván, hogy mi lesz a végük azoknak, akik felveszik azt a bélyeget, inkább kapjanak frászt, minthogy megtegyék! ( Mert néhányakat, csak ilyesztéssel lehet megtartani!)
     És igazad van, hogy fontos a pontos megfogalmazás is, hogy ne tartsák esetleg hiteltelennek az egész cikket, ill esetleg az egész oldalt. Ezért jó az, hogyha ilyenkor szóltok, és tisztázásra kerűl a dolog. A magam részéről köszönöm!
     Abban pedig méginkább igazad van, hogy a keresztényeket a szeretetről ( és a beszédjükről) fogják felismerni (és Krisztus is arról fogja őket felismerni! ahogyan az írva van). Márpedig:
     Róm. 13,8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.
     Mert…. Szeressed felebarátodat mint temagadat.
     A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.
     A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
     Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
     Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
     Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
     A szeretet soha el nem fogy…

     És sajnos : Péld 16,18 A romlás előtt kevélység jár, és a bukás előtt fölfuvalkodik a lélek.
     Péld. 8,13
     Az Úrnak félelme a gonosznak gyűlölése; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz útat, és az álnok szájat gyűlölöm.

     Persze ezt a végét, már nem neked írtam! Remélem továbbra is velünk maradsz!

    13. kedves Kormos Erika, az altalad alkotott forditas, ahogyan Thea is irja, hibas. ez nem gond, ha nem tudsz angolul (jo pap is holtig tanul ugyebar). csak sajnos egy hibas forditas azonnal meg sotetebb kepet fest az egeszrol, mikor egyertelmu az angolul tudok szamara, hogy a szoveg teljesen mast jelent, mint amit mondjuk egy internetes fordito general (aminek a magyar nyelv sosem megy).

     az altalad idezett angol mondat is csak az angol nyelvu cikk szerzojenek sajat kovetkeztetese. hadd forditsam le neked, hogy pontosan mirol is szol, megmagyarazva a dolog mukodeset is: “the print is also used to verify app purchases, which leads me to believe that this at least would be stored through a third party”
     a mondat elso fele magyarul: “az ujjlenyomat felhasznalasra kerul a vasarlasok igazolasahoz is”. ez azt jelenti, hogy amennyiben a keszulek tulajdonosa korabban bekapcsolta az ujjlenyomatai hasznalatat a keszuleken (amibol az maximum 5 kulonbozo lenyomat eseten tarol egy abbol generalt erteket, amibol maga az ujjlenyomat nem allithato vissza!), akkor azzal kivalthatja a vasarlaskor bekert jelszot, es helyette az ujjlenyomatat kell csak beolvastatnia.

     a mondat masik fele tiszta feltetelezes, es a kovetkezo magyarul: “ez szamomra arra enged kovetkeztetni (arra vezet engem, hogy azt higgyem), hogy legalabb ebben az esetben egy kulso felnel is taroljak”.

     a videoban az apple egyik fejese azt magyarazza el, hogy semmi ilyesmi nem tortenik, es ha kivancsi vagy a technikai reszletekre, hogy pontosan mit olvas be a keszulek olvasoja, milyen erteket es hogy general belole, es azt hogyan es milyen formaban is tarolja, akkor javaslom, ne angol cikkekbol tajekozodj, vagy ne olyan forditasokbol, amik szakmailag esetleg nem hozzaertok forditasai. az, hogy valaki nem ert valamihez, meg nem feltetlen problema, de amikor egy idegen forrasu cikk eredeti szerzojenek sajat kovetkeztetese ellentetes a videoban elhangzottakkal, es ez a magyar forditasban mar nem mint a cikk eredeti szerzo sajat kovetkeztetese, hanem mint egyfajta teny szerepel, az elferditi a valosagot.

     a dolog mukodeserol mar irt reszletesen par magyar oldal is, erdemes a google hasznalataval a funkcio nevere rakeresni (touch id), kivalasztani, hogy csak a magyar talalatokat jelenitse meg, es nalam a legelso talalatnal mar egy igen atfogo cikk szerepel epp errol, amit esetleg erdemes lehet elolvasni.

     kedves Thea, itt konkretan szakmai tevedes aldozata vagy, az app store egyaltalan nem igy mukodik: “ez nem a bank, mert amennyiben az alkalmazás pénzbe kerül, akkor az összeg a telefonszámlán jelenik meg”
     az app store-bol torteno vasarlasok sosem jelennek meg a telefonszamladon, azt vagy az elore az apple id-hoz tartozo fiok egyenlegere toltott osszegbol vonja le az apple, vagy a szintén az apple id-hoz megadott bankkartyara terheli ra.

    14. Igazad van a fizetést illetően. Régen volt úgy, ahogy én írtam, amikor a mobil szolgáltatótól vette az ember a tartalmakat. Ettől függetlenül a cikk írója szerintem az App készítőkre utalt harmadik félként.

    15. Az iPhone altal bevezetett/bevezetendo ujjlenyomat leolvaso technologia nem csak a megfigyeles es az ujjlenyomat-adatbazis epites szempontjabol fontos.
     En inkabb adatpontositasnak, es bizonyitott megfigyelesnek neveznem.

     Bizonyito ereje van-e egy emailnek, vagy egy blogbejegyzesnek, vagy egy kommentnek egy forumon?
     Birosag elott semmikepp. Hiszen azt is bizonyitani kell egyuttal, hogy te ultel a szamitogep elott, es nem valaki mas tette azt a bizonyos megjegyzest, vagy kuldte azt a bizonyos emailt a te eszkozoddel, melyen eppen a te hozzafereseddel volt nyitva a levelezo rendszer, vagy egy weblap.

     Nos!
     Az ujjlenyomat-felismeres elterjedesevel ezen a teruleten minden megvaltozik. Amint az ujjlenyomatod aktival egy eszkozt, – es emellett a pin kododat is hasznalod esetleg – akkor tokeletesen bizonyithatova valik, hogy azt az emailt bizony te kuldted el, azt a blogbejegyzest bizony te ejtetted, azt a forum-hozzaszolast bizony te irtad.

     Joval nagyobb veszelyt jelent ez, mint ma azt gondolnank…

    16. “Bizonyito ereje van-e egy emailnek, vagy egy blogbejegyzesnek, vagy egy kommentnek egy forumon?”
     ne vedd szemelyeskedesnek, de aki kifejezetten keri a pofont az elettol, az meg is kapja. szerintem alapveto dolog, hogy olyan helyeken nem szolunk hozza, vagy nem teszunk ki posztot, amivel meguthetjuk a bokankat. ha meg megis megteszed, miert csodalkozol, hogy kikapsz erte? annyi a kulonbseg itt, hogy az interneten mindenki szabadon, felig-meddig nevtelenul garazdalkodik, es a valo eletben nem meri vallalni, hogy ezt bizony o csinalta.

     ennek folyomanya tovabbra is az, hogy ha nem akarod, hogy megfigyeljenek, megis miert hasznalod a szamukra erre a celra elsodleges eszkozoket, mint mondjuk az internet? ha pedig hasznalod, akkor megis min csodalkozol? ha ezek a megfigyelesi dolgok valoban igazak, akkor akinek egy csepp esze van, az majdnem jobban jar, ha nomad eletmodra valt. kevesbe drasztikus megoldas, ha nem irsz olyan hozzaszolasokat vagy bejegyzeseket, amik miatt megtorlasra kellene szamitanod. 😉

    17. Kedves Anonimous!

     Kicsit megkapargattam a felszínt:
     Úgy kezdődik a cikk, hogy:
     “… ujjlenyomat leolvasót is tartalmaz majd, ami rögzíti a felhasználó ujjlenyomatát, hogy azt a VÁSÁRLÁSOK jóváhagyásához és a telefon képernyőzárának feloldásához használja.
     Mivel tényleg szerepel zárójelben az is “(és mivel az alkalmazások megvásárlásához is szükség …”, így átmentem az eredeti cikkre, hiszen Thea ezt nem magától írta, hanem úgy fordította…

     Ott zárójelben ez áll:
     “(the print is also used to verify app purchases, which leads me to believe that this at least would be stored through a third party)”

     “(Én úgy hiszem, hogy ehhez nyomtatást is kell használnia a VÁSÁRLÁSOK ellenőrzésére egy harmadik félnek.)”
     Harmadik fél alatt valamilyen pénzintézetet érthet valószínűleg, aki bonyolítja a vásárlással kapcsolatos pénzügyi tranzakciót.

     Tehát itt nem a telefon megvásárlásáról van szó, hanem a telefonnal történő vásárlásokról.
     Illetve, hogy a vásárlások fizetése történhet telefonos tranzakcióval is, pin kód helyett ujjlenyomat ellenőrzésével.

     És mivel mindannyian emberből vagyunk és tévedhetünk, elnézést kérek a pontatlan fordításért.

     Szeretettel: Erika

    18. A “print” itt ujjlenyomatot jelent, a harmadik fél, pedig az alkalmazás fejlesztőjét. Tehát, amikor valaki az ujjlenyomatos azonosítást választja az App Store-ban történő vásárláshoz, akkor egy harmadik fél is belép a képbe (ez nem a bank, mert amennyiben az alkalmazás pénzbe kerül, akkor az összeg a telefonszámlán jelenik meg), aki esetleg hozzáférhet az ujjlenyomathoz. Ezeket az aggályokat feszegetik az idézett szakértők.

    19. rossz helyre nyomtam a valaszt, igy Kormos Erika es Thea szamara szant valaszom Sharky-e fele kerult, ott keressetek.

  2. Tudjuk, hogy időnként olyanok hozzászólnak a cikkhez, akik vagy az adott termékhez vagy valamelyik hivatalhoz “kötődésük” van. Nekik az a feladatuk, vagy ha így jobban tetszik, az a munkájuk, hogy kövessek a neten az emberek, a blog-ok reakcióját és, ha szükséges avatkozzanak be. Nyugtassák a kedélyeket , nevetségessé tegyék azt, elbagatellizálják a termék, a technológia vagy egy adott jelenség ellen felhozott vádakat, kritikákat. Nagy valószínűséggel most is ez történik. A jó hír az, hogy ezek az emberek általában mind rosszul felkészültek és a kellő motivációval sem rendelkeznek ahhoz, hogy egy ilyen szópárbajt megnyerhessenek, vagyis: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-you-re-a-loser-anyway-1.png&imgrefurl=http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-you-re-a-loser-anyway-1/&h=700&w=600&sz=41&tbnid=yFSqT0jkPukVFM:&tbnh=90&tbnw=77&zoom=1&usg=__idyJ4IsHwTN67T8L3Bc9LKL9ylw=&docid=ZNMRspcgWly5HM&sa=X&ei=4KEyUoDhCsjbtAad-YCwDA&ved=0CEgQ9QEwBA&dur=580 🙂

   1. “az adott termékhez vagy valamelyik hivatalhoz ?kötődésük? van”
    ehhez semmifele kotodes nem kell, egyszeruen elegendo logikusan vegiggondolni, ami le van irva ezen az oldalon, es vegignezni a megfigyelesi botrany hireit. lenyegtelen, hogy iphone vagy nem iphone, ez nem ilyen ostoba “vallasi” kerdes. a hirek alapjan ugyanis teljesen mindegy, mit hasznalsz, ha annak koze van az internethez, akkor mar mindegy, mert megvan a lehetoseg, hogy megfigyeljenek, sokkal tobb adattal, mint amit egy ilyen ujjlenyomatolvasos iphone nyujt, amit tovabbra sem kotelezo megvenni. ha meg megvetted, akkor vallaltad a kovetkezmenyeit is.

    “az emberek általában mind rosszul felkészültek”
    nyilvan te darabokra szedted a cikkben emlegetett iphonet, es megfigyelted az internetforgalmat is, igy lattad, hogy mit is csinal pontosan. ja nem, hiszen a keszulek meg nem kaphato, tehat csak egy elmeletrol beszelunk. egy elmelet meg mindaddig hibas lehet, amig nincs ra kezzelfoghato bizonyitek. a korabbi hirekre nem igazan lehet alapozni, barmennyire is kenyelmes. csak az nyujt 100%-os bizonysagot, ha ezt az adott helyzetet vizsgaljuk.

    a technikai felkeszultseg kapcsan: egyertelmu, hogy az alkalmazasok megvasarlasanak/letoltesenek nem feltetele az ujjlenyomat hasznalata, az erre valo ravilagitas pedig a cikk hitelessegenek javitasa miatt egyszeruen szukseges. felesleges apro loditassal tovabb tuzelni a cikket, mert egy ilyen loditas pont azt mutatja meg, hogy vagy nem ert hozza a cikkiro (akkor miert is szakert?), vagy utalhat arra, hogy atver, ami ebben az esetben, a hiteles tajekoztatast, a matrixhoz kenyszeresen ragaszkodok felebreszteset tekintve csak meg sokkal karosabb…

   2. Kedves Mr. BS,
    Hadd kérdezzem meg tőled, hogy manapság mire jár az a híres pofon? Mert én erről lemaradtam. Segítek egy kicsit, téged idézlek: “Ne vedd személyeskedésnek, de akik kifejezetten kéri a pofont az élettől, az meg is kapja.” Itt ugye a blogok vagy fórumokon való bejegyzésekről, hozzászólásokról beszéltetek. Tehát mi az, amit nem lehet kimondani manapság az interneten és főleg, hogy miért nem? Netán ez valamilyen törvényben ütközik, vagy mi?
    A következő problémám. Miért hibáztatod újra meg újra a felhasználókat, amikor te is nagyon jól tudod, hogy egy Facebook sem azért jött létre, hogy az embereknek legyen egy újabb traccsparti felületük? Folyton azt mondod, hogy nem kell használni, nem kell megvenni, nem kell megadni stb stb. Már elnézést, itt van a Mo.-i kutyacsip história. Először azt mondták fakultatív, aztán meg mindannyian jól tudjuk mi lett a vége. A “nem vagy köteles”, “nem kell megvenned” csak üres duma, mivel azzal, hogy néhányan ellenszegülnek, attól még a többség tárt karokkal fogja fogadni, mert fingja sincs, hogy mi miért történik a világban, így aztán mindent bevezetnek amit csak akarnak.
    És akkor az ilyenekről még nem is beszéltünk: http://www.forbes.com/sites/kashmirhill/2012/08/06/beware-tech-abandoners-people-without-facebook-accounts-are-suspicious/ )
    Tehát hiába próbálod a felelősséget arra néhány őrült “konteosra”, “vallásosra” meg a félrevezetett tömegekre hárítani, attól még nem lesz igazad . Az internetet a telefon, a bankkártya és az összes többi eszközt is azért adták a kisemberek kezébe, hogy ellenőrizhetővé váljanak. Ezt nevezik előre megfontolt, aljas indokból elkövetett. cselekedet- nek.
    Ezért hát Mr. BS, akik azt állítja, hogy igen is van választásod az vagy buta, vagy ami még ennél is rosszabb HAZUDIK.
    A kérdés hogy miért teszi? Ezt is elmondom. Hadd idézzem saját magamat, remélem nem baj: ” Tudjuk, hogy időnként olyanok is hozzászólnak cikkhez, akik vagy az adott termékhez vagy valamelyik hivatalhoz “kötődésük” van. Nekik az a feladatuk, vagy ha így jobban a tetszik, az a munkájuk, hogy kövessék az emberek, a blog-ok reakcióját és, ha szükséges avatkozzanak be. Nyugtassák a kedélyeket, nevetségessé tegyék azt, elbagatellizálják a termék, a technológia vagy egy adott jelenség ellen felhozott vádakat, kritikákat.”

    1. ki az a Mr. BS?

     miert kell azonnal tamadni, ha valaki mindossze a korrekt tajekoztatast szeretne, es az egyertelmuen hibas informaciok pontositasat? felolem aztan ugy retteg barki barmitol, ahogy akar, de nyilvanvaloan hazug megallapitast talan nem kellene leirni, es kotni az ebet a karohoz, hogy mar pedig az ugy van, es olyan nincs is leirva a cikkben, stb? ezek utan meg egyszerubb moderalni a hozzaszolot. miert van hozzaszolasi lehetoseg, ha konkretan tamadaskent van felfogva, ha valaki jelzi a targyi tevedest? ez a kereszteny felebarati gesztus, ez az eltevedt barany megmentese? mert ha ez, az igen sajnalatos.

    2. Te jó ég! Nem ismerek rád, mintha teljesen kicseréltek volna. 🙂

     Ps. Azért ettől még nem esek hasra.

    3. Én ugyan nem értek a cikk igazságtartalmához az ujjlenyomatra vonatkozóan iphone-ok esetén, de szerintem Anonymous megállapítása nem támadó jellegű, hanem azt szeretné, ha korrekt tájékoztatás jelenne meg. Ha valaki úgy tapasztalja, hogy nem kell a vásárláshoz ujjlenyomat, akkor a cikket elolvasva lehet, hogy kidobja a babát a fürdővízzel, mondván, hogy ha ez nem igaz benne, akkor a többi is csak hisztériakeltés. Szerintem ennyi lett volna a mondanivalója lényege. Nyilván találó az a “szerdai alakítás”-os megjegyzése Theának, de attól függetlenül törekedni kellene hiteles információ közlésére.

    4. Xenia,
     A baj ott kezdődött, hogy gyakorlatilag már az első mondatával le konteozta Theat és a cikket. A többit meg leírtam feljebb.
     I warn you, watch out for snakes and bullshiters!

    5. “gyakorlatilag már az első mondatával le konteozta Theat és a cikket”
     mivel a cikkben benne volt, es valtozatlanul benne van az az egyertelmuen valotlan allitas, hogy “az alkalmazások megvásárlásához is szükség van az ujjlenyomatra”, igy az egesz cikk valosagtartalma azonnal megkerdojelezheto.

     tovabbra is fenntartom, hogy ha a cikk szerzoje azt szeretne, hogy az idok jeleit nem figyelok is komolyan vegyek, amit leirt, akkor ne irjon bele egyertelmuen cafolhato, valotlan allitasokat ? mert azok az egesz cikk osszes tobbi, adott esetben valos allitasanak megbizhatosagat is azonnal nullara csokkentik, es a tenyfeltaro cikk egy ilyen mondat miatt rogton egyszeru konteova alacsonyodik. ezt lehet csurni-csavarni, de akkor is teny: egyetlen kis valotlansag azonnal megkerdojelezheti a melle tett igazsagokat is.

     kedves Arpiel, Silent_Peterqe, Datoja. nyilvan egyszerubb rogton leszolni a ketkedoket, mi tobb, atmenni szemelyeskedesbe, es serto megnevezesekkel illetni (tenyleg ez az igazi keresztenyi hozzaallas? ez a szeressetek egymast, amint en szerettelek titeket, uj felvonasban?), es mar kulon kis minikonteokat gyartani egy nev alapjan arrol, aki hozzaszolt ? mintsem meglatni, mi is a valodi problema, hogy van egy oriasi, nyilvanvalo tevedes a cikkben, ami az egesz valosagtartalmat assa ala?

 11. “This care, this consideration…extends to how we protect all the information that actually carry with you on your iPhone.” Jony Ive, Senior Vice President, Design.
  Na ja, mindent megtesznek, hogy megvedjenek a tyuktolvajoktol. A szokasos hipokritizmus. A tobbi gyarto pedig hamarosan koveti a trend-et , “nehogy lemaradjanak a nagy siker nevu torta szeletrol” you know.

  http://www.redicecreations.com/article.php?id=26814

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend