Háborúk

Izraeli vezetők szerint az Irán elleni háború 2013-ban elkezdődhet

Hasszan Roháni (bal), Benjamin Netanjahu (jobb)

Forrás: flashtrafficblog.com

Az elmúlt néhány hét során számos magas beosztású korábbi és jelenlegi izraeli tisztségviselő beszélt arról, hogy az Iránnal szembeni konfliktus a végjátékhoz közeledik és akár 2013-ban elindulhatnak a kritikus események.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elkezdte a nyilvánosság felkészítését a ?katonai opció? lehetőségére. Ezért is jelent meg a CBS ?Face of the Nation? vasárnapi adásában.

Netanjahu ?messiási, apokaliptikus? rezsimnek nevezte Iránt, a Khamenei által is elfogadott sía végidős nézet alapján, ami szerint Irán feladata elpusztítani Izraelt és az Egyesült Államokat, hogy ezáltal elérkezzen a Tizenkettedik Imám kora.

Netanjahu ?báránybőrbe bújt farkasnak? nevezte Irán nemrég megválasztott elnökét, Hasszan Rohánit, aki szerinte csak dicsekszik a nyugattal folytatott tárgyalásokkal, mert igazából titokban folytatja az urániumdúsítást. Ami ennél is aggasztóbb, hogy Netanjahu megesküdött, ?nem fog túl sokáig várni? Irán megállításával.

Érdemes tehát figyelni az elkövetkezendő hetek diplomáciai lépéseit Netanjahu és szövetségesei részéről.

Az iráni helyzet miatt nevezte ki például legnagyobb bizalmat élvező külpolitikai tanácsadóját, Ron Dermert Izrael amerikai nagykövetének. Dermer feladata lesz az amerikai-izraeli kapcsolatok ápolása ezekben a kritikus időkben. Dermer, aki Miami Beach-en nőtt fel és angol az anyanyelve, komoly hangsúlyt fektet majd arra, hogy elmagyarázza Izrael álláspontját, céljait és tetteit az amerikai népnek az iráni válság előtt, alatt és után.

A legfontosabb információ, hogy az izraeli titkosszolgálat szerint Irán akár négy-hat hónapon belül rendelkezhet valamilyen ?nukleáris szerkezettel?, egy éven belül pedig atombombával vagy atomtöltetű rakétával.

A legmagasabb szintű izraeli politikusok és katonai vezetők, a miniszterelnököt is beleértve, úgy gondolják, hogy nem várhatnak addig. Éppen ezért megteszik a háború elindításához szükséges végső előkészületeket. Egy olyan háború előkészületeit, ami szerintük akár az év vége előtt elindulhat.

Mintha már hallottuk volna ezeket a jóslatokat korábban is. A múltban azonban bizonyos titkos (Izrael részvételével indított) akciók segítségével sikerült lelassítani Irán atomprogramját és így elkerülni a háborút. Az izraeli vezetés azonban most úgy gondolja, hogy kifogytak az opciókból és Észak-Korea segítségével Irán hamarosan átlépheti azt a bizonyos vörös vonalat.

Ezért gondolják egyes vezetők, hogy a háború elkerülhetetlen és ezért akarják, hogy az USA és más hatalmak fokozzák az Irán elleni gazdasági és egyéb szankciókat és ezzel rákényszerítsék az országot az atomprogram feladására.

Attól is tartanak, hogy Hasszan Roháni megválasztásával, akiről sokan, valószínűleg tévesen, azt gondolják, hogy mérsékeltebb és reformok indítására kész politikus, Washington és a többi nagyhatalom elveszíti éberségét és lazít az Irán elleni nyomáson.

Nem hivatalos nyilatkozataikban vezető izraeli politikusok arról beszélnek, hogy, amennyiben ősz elejéig nem látnak határozott intézkedéseket Irán megfékezésére, készek arra, hogy akár egyedül cselekedjenek. Jelenleg úgy tűnik, hogy a biztonsági kabinet nagy része is készen áll ilyen lépésekre.

Közben Izraelben folynak a belbiztonsági gyakorlatok valamint a katasztrófavédelmi, sürgősségi szervek és civilek képzése, hogy felkészülten fogadják az esetleges rakéta és terroristatámadásokat a háború kitörése esetén.

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

 1. DawE .

  A következőt tekintsd segítségként : Nem kell ide sem jós sem pedig látnoki képesség,
  mert az évek óta tapasztalható folyamatot minden olyan ember látja, aki nem szemellen –
  zővel jár ; Ez és a hasonló “látnoki kijelentés” olyanoknak való, akik a felkészülés / cse –
  lekvés helyett a semmittevést választják ( esik ahogy puffan ) alternatívának és ők lesz –
  nek az első / potenciális áldozatok, mivel gyakorlatilag felkészületlenek maradnak a be –
  következő eseményekhez { A “sültgalambra” várnak, miközben felkészülniük kellene }

  És még valami : ” Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy megállítsam ” ; A Te –
  remtő nem kér senkit, hogy imádkozzon a ‘megállításért’ ( Még viccnek is rossz, mert a
  világmindenséget Teremtő akkor vet véget a teremtésének amikor akar vagy úgy dönt )

  Persze azért imádkozhatsz a saját / családod sorsa érdekében, de érdemes készülni is .

 2. Bocs az előző ” tartalmas” hsz-ért, csak próba volt, hogy be tudok e írni.

  Egyetértek villámmal, ezt a nemsokára támadunk kártyát az utóbbi években már számtalanszor kijátszották. Eddig nem történt semmi, valószínűleg ezután se fog.

 3. 2013. 07. 10. Kaptak ezt az üzenetet az Ír látnoknő
  Legdrágább leányom, háborúk fognak kitörni egész Közel- Keleten, és hamarosan az Én szeretett Izraelem egy szörnyű borzalmat fog elszenvedni. A világnak ezen a részén nagyon nagy arányban fognak életek elveszni, mivel a gonosz szelleme felfalja gyermekeim életét és sok esetben a lelküket is.

  Gyermekeim egymás iránti gyűlölete kiömlik más országokba is, miközben az Armageddon csatája fokozódik és növekszik, amíg elárasztja mindenhol a világot. A gyűlölet, mely a Sátán és démonai fertőzésének eredménye, egy olyan látható jel lesz, hogy csak nagyon kevés lélek ? függetlenül attól, hogy hisznek-e Bennem, a mindenek Teremtőjében ? nem fogja érezni a gonosz szellemét, mely úgy terjed, mint egy halálos vírus.

  A háborúk ? sok közülük ? beleértve a harcokat is minden nemzet kormányain belül, mind ugyanabban az időben fognak kitörni. Amint már enyhe büntetések által leeresztettem Kezemet, tudnotok kell, hogy azokat fogom szétzúzni, akik bántalmazzák gyermekeimet. Ez az, amikor a lelkekért folytatott harc megnövekszik, és sokféle módon fog terjedni.

  A gazdasági rendszeretekre vonatkozó, veletek megetetett hazugságoknak az a céljuk, hogy bolonddá tegyenek benneteket, és hogy a tulajdonotokból kivetkőztessenek titeket. Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy megállítsam azokat, akik pénznemeiteket ellenőrzik, hogy elvegyék minden tulajdonotokat. Tudjátok meg, hogy miközben a Jobb Kezem büntetéseket dob le a gonosz ellen, a Bal Kezem felemel majd és Védelmem alá vesz benneteket, és Én gondoskodni fogok rólatok.

  A Szent Könyvemben megjövendölt változások most bemutatásra kerülnek a világ számára. A harcok tombolni fognak, életek fognak elveszni, az országok természeti csapást fognak elszenvedni, a gabonatermés megsemmisül, és kormányaitok sokakat üldözni fognak közületek. A legrosszabb csata szellemi jellegű lesz, melyben mindent el fognak követni, hogy Ellenem fordítsanak benneteket.

  Atyátok,
  A Legmagasságosabb Isten

  1. Le kéne állni a ragasztóval… valaki vegye el a szimatszatyrot a mammertől, mert rossz vége lesz ennek.

   Villem: jaja, én is amióta elterjedtek ezek a tényfeltáró szarságok, évente kétszer hallom, hogy háború lesz. És detto, pont öt éve… tehát tizedszer hallom, és még így, egy agyhúgyköves mammertől atom begombázva is teljesen unalmas ugyanaz a téma…. : )

   1. Ha én megértem amit te ide írkálsz, akkor azt te is megérted, hogy le lehet innen koccolni a jéghegyeken túlra.

 4. Nem hiszem, hogy az amúgy “sikeres” stuxnet számítógépvírus a siemens segítségével volt , ami lelassította a dúsítást, és nincs mit tenni, ez volt az utolsó töltény a tárban, átkapcsolunk def.5-re, lesz ami lesz..háború! Én úgy gondolom, még nincs itt az ideje.
  Majd ha a háttérhatalom rábólint !

 5. “A legfontosabb információ, hogy az izraeli titkosszolgálat szerint Irán akár négy-hat hónapon belül rendelkezhet valamilyen ?nukleáris szerkezettel?, egy éven belül pedig atombombával vagy atomtöltetű rakétával.”

  Ezt már 5 éve mondják,írják évi kétszer._:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend