Gazdasági válság

India válasza az arany kiárusításra: vásárlási láz

Forrás: zerohedge.com

Pánik, depresszió, düh és öngyilkos gondolatok: az amerikai fővonalas média tudósításait nézve az ember azt gondolná, hogy ilyen és ehhez hasonló érzelmek söpörnek végig azok agyán, akik a ?fejlett világ? spekuláló osztályával ellentétben, jelentős aranybefektetésekkel rendelkeznek. Az indiaiakra gondolunk, akik az aranytermékek legnagyobb fogyasztóinak számítanak a világon. A feltételezés pedig téves lenne, mert bár az amerikai pénzügyi szakértők számára elképzelhetetlen, hogy valaki meggyőződéssel higgyen valamiben és nem csupán egyik szélsőségtől a másik felé sodródjon a befektetések terén, az indiaiak pontosan azt teszik, amit egy vásárlónak tennie kell, amikor a keresett termék ára esik: duplázzák a tétet és befektetnek.

A Bloomberg jelenti, hogy az elmúlt napok arany árzuhanását követően ?az indiai vásárlók megszállták az ékszer és érmeboltokat, arra számítva, hogy az elmúlt napok őrült aranyeladása eltúlzott tendencia.?

Álljunk meg egy percre! Tehát ahelyett, hogy magas épületek tetejéről vetnék alá magukat, az indiaiak teljesen nyugodtak maradtak és ráadásul még több aranyat vásárolnak? Ezek nem néznek CNBC-t Mumbaiban?

Úgy tűnik, nem.

?A lányom még csak hat hónapos, de azt hiszem sohase túl korai aranyat vásárolni,? mondja a 28 éves Sharmila Shirodkar, miközben az újonnan vásárolt arany fülbevalókat mutatja. ?Minden nap kérdezgettem a férjem, hogy lejjebb mennek-e az árak, de már nem tudtam tovább várni.?

Indiában igazi aranyláz tört ki:

A 12 éves folyamatos emelkedés után az árfolyamesés igazi lehetőséget jelent az indiaiak számára, hogy vásároljanak, mondja Mehul Choksi, a Gitanjali Gems, India legnagyobb ékszer kiskereskedelmi cégének igazgatója.

?Ez tökéletes alkalom a vásárlásra,? mondja a 33 éves Vishal Mehta. ?Én általában minden hónapban vásárolok egy érmét, de most kettőt veszek.?

A lényeg: amint a korrekció lezajlott és az árak ismét hajthatatlan emelkedésnek indulnak, a megduplázott befektetések vásárlási lázba mennek át, miután lassan mindenki rájön, hogy a szakértők kijelentései, miszerint nincs infláció, csupán annyit jelentenek, hogy a központi bankoknak, amelyek úgy 40-50 ezermilliárd dollárnyi extra adósság terhe alatt tevékenykednek, nem lesz más választása, mint duplázni a tétet. Hamarosan pedig a hatóság minden törekvése sem lesz képes elfedni a valóságot.

photo credit: Shreyans Bhansali via photopin cc

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

 1. A 1980 mintát követheti szerintem a arany a legnagyobb valószinűséggel .
  De ez egy nem tiszteséges játék , mivel a világpoltika folyamatai is belejátszanak
  egy ekkora játszmába .
  És elöre biztosítják csak ők nyerhesenek ,szerintem csak akkor kezdik el .

  Itt a arany fedezetű világpénz is kérdésesé válhat , ha már nem vált kérdésesé.
  A emberek rájönnek hogy a arany is egy értékpapir tulajdonságu termék .

  http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-fort-knox-looted-of-7-000-tons-of-gold-in-1973-1974-says-1981-article-.aspx?article=4334464086G10020&redirect=false&contributor=Charleston+Voice

  A fizikai arany se mindig , biztonságos mivel az is csak egy betét a bankban .

  1. Az igazság szerintem az hogy, csak elhitetni próbálják ezt azzal a pár millió emberrel aki értékpapírba akar befektetni, de a világ milliárdjainak az arany egy érétkálló vagyoni biztosítás, és természetesen értékes ékszer is.
   Ahogy merülnek ki a föld készletei úgy biztos vagyok benne ,hogy egyre magassab is lesz az ára.
   Ami pedig a jelenlegi fekete pénteket és hétfőt illeti , az csak a FED és a Goldman Sachs manipulációja volt hogy a dollár érétkét meg tudják védeni ,slussz-passz.
   Viszont, svájci befektetési elemzők szerint a második félévben akár a 3000-5000 $ is elérheti az árfolyam.

   1. A 80-as akció a tőzsde föltőkésítésével egyidőben történt tehát más folyamatokkal együtt értékelendő .

    A értékpapírt azért írtam , úgy érzem eladási nyomás alatt áll a arany
    ez idején ugyanugy viselkedik , mint a aranyművesnél lévő arany befektetési jegy .

    Jelenleg sajnos nem tudok biztos befektetést . Mivel ha a FED csökkenti a QE és emeli a kamatot a kialakult helyzet azonnal változni fog . Ez igen veszélyes helyzetet eredményez .Föleg ,ha amerika nem adna támogatást a nagy birokos mezőgazdaságának ,az a élelmiszer árak fölmenését eredményezné .

    Most a arany árfolyamának , mind két irányú változása lehetséges , de én nem vennék
    mivel ez túl nagy játszma ,másrészt ha fölmegy történelmi tapasztalat bejelentési
    kötelezetséget írnak elő ,mivel túl sok pénzt von el a gazdaságtól és hogy ne tudd el adni
    nyomomot áron megveszik töled . Hogy pénzt tudjanak kibocsátani .Nézd meg a 1929-es
    gazdasági válság történetét amikor hasonló pénzcsata volt .(Ami a II világhábóru valódi
    kezdete)

    Ja a arany árfolyamát a befektetők , hitétől függ ez a hit a árfolyam nagy mozgása után el
    mehet és nem számítanak rá mint biztos tartalék .Akkor nem számíthatsz nagy nővekedésre.
    De az más kérdés , hogy a Dollár mennyit fog érni.

    És nem az a kérés hogy a FED manipulát , hanem az hogy miért ?
    Mert ha folytatja mi van , csak vár egy kicsit , vannak akit nem sietnek hosszú távú terveket
    hajtanak végre .

    1. Lehet hogy hosszú távon terveznek és hajtanak végre dolgokat, de nagy a gyanúm hogy a Bricks még bele fog rövid időn köpni a levesükbe, nem beszélve a japán inflációs törekvésekről 🙂 aminek jelei már megjelentek egy újabb amerikai ingatlanlufiban.

 2. Szigoruan technikai analizis szempontjabol nezve az arany arfolyamanak valamikor a kozeljovoben ujra kell tesztelnie a letoresi zonat, azaz az 1.524-es arfolyamot. Innen szurt le 2 nap alatt 1.322-ig. Most latjuk, hogy ezutan 1.403-ig emelkedett.
  Az 1.480 – 1.520 koruli szintekig vissza fog szepen maszni (ezt a fizikai vasarlas is okozhatja). Majd ezutan johet a szakadas tovabb, az 1.060 – 1.040-es szintig. Ha ezt nem viszi at lefele, akkor meg mindig toretlen marad az arany hosszutavu emelkedo trendje. Tehat en itt vennek… 🙂
  Soros is megszabadult az aranytol nehany honapja. Vajon miert? Ha neki sokkal jobb technikai elemzoi vannak, mint barmelyikunk? 😀 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend