Gazdasági válság

Juncker szerint Európa démonai nem mentek el, csak alszanak

Forrás: telegraph.co.uk

Európa egyik rangidős politikusa kijózanító figyelmeztetést tett, ami szerint az emberek túlságosan készpénznek veszik a békét a kontinensen, pedig a jelenlegi gondok vészjóslóan hasonlítanak az I. Világháborúhoz vezető problémákhoz.

Jean Clause Juncker, Luxemburg miniszterelnöke, aki a pénzügyi válság közepén az eurózóna pénzügyminiszteri tanácsának elnöke volt, azt állítja, hogy az olasz és görög választások ?felszínre hozták a nemzeti haragot és keserűséget, amiről sokan azt gondolták, hogy már elszállt.?

Junckert megdöbbentették a görög tüntetők transzparensei, amelyeken Angela Merkel, német kancellár, náci uniformisban volt látható.

Juncker a Der Spiegel magazinnak nyilatkozva elmondta:

?Aki azt gondolja, hogy a háború és béke örök kérdése Európában már nem számít kockázatnak, súlyos tévedésben van. A démonok nem mentek el, csak alszanak, ahogyan azt a boszniai és koszovói háborúk megmutatták. Megrémiszt a tudat, hogy mennyire hasonlóak a 2013-as európai körülmények a száz évvel ezelőtti állapothoz.?

Mr. Juncker szerint, ahogy egyes politikai szereplők kirohantak Görögország ellen a pénzügyi válság alatt, mély sebeket hagyott a görögökben. Az olasz választások pedig ?szélsőségesen ellenségesek voltak Németország, tehát Európa irányába?.

A németek által szorgalmazott megszorítások tömeges dühvé alakultak, amikor Angela Merkel tavaly októberben Athénba látogatott. Egyes görög tüntetők szvasztikás zászlókat égettek, mások náci egyenruhába öltöztek.

A múlt havi olasz választások során Silvio Berlusconi a ?német centralista? politikát hibáztatta országa problémáiért.

Mr. Juncker, aki 2005 óta volt az euró-csoport elnöke és ez év januárjában mondott le tisztéről, azt mondta, hogy sok párhuzamot lát 2013 és 1913 között.

?1913-ban sokan úgy hitték, hogy soha többet nem lesz háború Európában. A kontinens nagyhatalmai gazdaságilag olyan szorosan összefonódtak, hogy a legtöbben úgy gondolták, nem engedhetik meg maguknak a katonai konfrontációt.

Rendkívüli módon meg voltak elégedve magukkal azt feltételezve, hogy a békét örökre bebiztosították.?

Mr. Juncker szerint Európa csakis egységesen tarthatja meg globális befolyását a jövőben. A német, francia és brit kormányok tudták, hogy nemzetközileg csak ?az EU megafonján keresztül hallathatják a hangjukat?.

Almut Moeller, a német Külkapcsolatok Tanácsának EU elemzője, azt javasolta, hogy a veterán európai politikusok a háború képével próbálják felhívni a figyelmet a gazdasági válságra:

?Ő ezt [az euróválságot] politikai úton, nem csupán technokrata módszerekkel akarja kezelni. Hatalmas változások folynak a társadalomban, amelyeket leginkább a sebezhető országokban láthatunk. Ilyen értelemben az volt a szándéka, hogy megkongassa a vészharangot és elmondja, hogy ez egy nagy falat a politikusok számára. Tulajdonképpen azt akarja mondani, hogy a múlt katonai ereje, ma gazdasági erőt jelent.?

Közben egy hétfőn kiadott felmérés azt mutatja, hogy a németek egyre inkább úgy gondolják, hogy az euróválság túlságosan sokba kerül. A Focus Magazin számára készült felmérés szerint minden negyedik német arra a pártra akar szavazni majd a szeptemberi szövetségi választásokon, amelyik az eurózónából történő kilépést szorgalmazza.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Köztudott, hogy a háború nagy üzlet, és mindig fellendülést hoz a gazdaságban, mert újjá kell építeni azt, amit leromboltak.
  A tömegek szenvedése, halála ugyan kit érdekel, amikor pénzügyi és hatalmi érdekcsoportok a háborútól hatalmas vagyont és még a korábbinál is nagyobb befolyást remélnek?!

 2. És Juncker ebből a káoszokozásból ki is veszi a részét:
  – “A monetáris politika nagyon komoly dolog. Ezt titokban kell megvitatnunk az Eurogroup-on belül. Kész vagyok elfogadni olyan rágalmakat, mely szerint hiányosak a demokratikus értékeim… Én a titkos, sötét tanácskozás mellett vagyok.”
  – “Eldöntünk valamit, majd hagyjuk terjedni, utána várjuk és figyeljük, hogy mi történik. Ha senki nem csap zajt, mivel az emberek többsége nem érti, hogy miről született döntés, akkor folytatjuk lépésről lépésre egészen addig, amikor már nincs visszaút.”

 3. Időzített bombán állunk, bármelyik irányított pillanatban felrobbanhat!
  Gondoljunk csak bele, hogy az elmúlt években csak állt a víz, a mocskos víz. Most ezt a mocskos vizet elkezdik teljesen felkavarni olajszármazékokkal.
  Nem lehet szerintem elkerülni a véget. Ezek a globalisták pontosan elterveztek mindent, de hátulról ezeket is a vallás irányítja, vagyis az egy szem, az ő vallásuk.
  Az egy szemre felépített rendszerük nagyon hatásosnak bizonyult már évszázadok óta. Minden terv szerint működött minden országban. Behozzák a világba az antikrisztust, és a hamis prófétát.
  Hatalmas dolgok fognak szerintem történni, de nem vagyok próféta:D
  Az aranykort sürgető emberek pedig hamis próféták, mivel nem a Bibliát követik, azt állítják, hogy mi teremtjük a világot és nem Isten. Várják az aranykort, a boldogság korát!
  Én várom Jézust vissza, de még nem felkészülten, ahogy még a világ sem készült fel a visszajövetelére.
  Lehet érezni a levegőben a gonoszság elhatalmasodását… sajnos.

 4. 2013. március 23-tól-
  Amerikában,
  kötelezik az embereket, a CHIP-FELVÉTELÉRE !!! 🙁

  a cikk, angolul…
  Megjelenés ideje: 2012.10.21.
  Also watch, “Take Heed, You’ve Been Warned… RFID Implants comming soon!!! ”
  http://www.youtube.com/watch?v=d__Izp

  A Microchip implementation will be mandatory for all american citizens living in the U.S. by March, 23rd 2013 it is stated in the Obama Health Care Bill!

  H.R. 3200 section 2521, Pg. 1001, paragraph 1. in the Obama Health care bill.

  This new law requires an RFID chip implanted in all living in te U.S. This chip will not only contain your personal information with tracking capability but it will also be linked to your bank account. And get this, Page 1004 of the new law (dictating the timing of this chip), reads, and I quote: “No later than 36 months after the date of the enactment”. It is now the law of the land that by March 23, 2013 we will all be required to have an RFID chip underneath our skin and this chip will be link to our bank accounts as well as have our personal records and tracking capability built into it.

 5. Nem is értem miért beszélnek erről a helyzetről olyan értetlenül.Emberek akik elvesztik a lelki identitásukat,a vallásuk zavaros kásává vált,és a bibliai evangéliumoktól totál eltér.Az emberi jogok egyszerűen egy nagy gordiuszi csomóvá álltak össze,amiben az ember csak vergődik egyik szigetről a másikra.Törvényeket halmoztunk egymásra,szabályokat hangoztattunk,és azt hittük,Isten helyett ez is megteszi.Az evangéliumot a templomba kergettük,Istent száműztük a tudomány fél igaz kijelentéseivel,és nevetségessé tettük a szabad akarat szentségét.Isten szelleme a törvény,aki mindenen átlát,rend szabályaiba helyez,sajátjának tekint,és felelősséget vállal mindenért amit teremtett.Mit tesz az ember,hárítja a rendet,saját igényeket támaszt,csal,lop,hazudik,hárítja a felelősséget,kegyetlenkedik.És ez alól senki sem kivétel,a duma hogy Isten dogmákat állít,meg hogy a rendje nem elég rugalmas,meg hogy utópiái vannak mind humbuk.Az ember életében minden ami jó Istentől van,mert Ő vállalta a felelősséget a szabad akarat miatt,Ő akarta,hogy az ember éljen,és Ő akarja ,hogy ezen a bolygón minden az emberek mennybejutásáról szóljon,Ő csinálta ezt a bolygót !Alvás,ürítés,evés,ivás,lakás,ruha,szeretet igényei,megbecsültség igényei,szükségletek tömegével.Amikor Istent elvesszük az embertől,ezt mind elvesszük az embertől,ami a pokol állapotába sodorja a lelket.Mit tesz egy lélek ha szükségleteiben hiányt szenved?Támad,keresi a megoldást,kétségbe esik,lázad és Isten ellen fordul azt gondolva,hogy ezzel visszaszerzi a szükségletek kielégülését.Ami persze hogy nem sikerül,hiszen mindent Istentől kapunk,ami jó van az életünkben,de az ember ugye nem akar megalázkodni Istennek.Lázad és elvárásokat támaszt,majd magyarázatokat gyárt a problémáira,végül Istent is letagadja.Mi tulajdonképpen a háború a szükségleteiben hiányt szenvedő emberek harca önmagukkal.Szóval küzdünk,Istent elhajtjuk,elhagyjuk a szavaink közül,megsértődünk rá,és más úton próbálunk boldogulni.A törvényeket nem tartjuk be,nem fogunk össze,mert szeretet nélkül nem is menne,nem akarunk felelősséget vállalni másokért,és mindent saját boldogulásunkba fektetünk.De kérdem én ki tartatja be a törvényeket,ki adhat szabad akaratot Isten aki felelősséget vállal,vagy emberek akik felelőtlenül garázdálkodnak az emberek jogaiban?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend