Gazdasági válság

Az olasz gazdasági gyújtózsinór

Forrás: The Economic Collapse

Lehetséges, hogy végül Olaszország pénzügyi összeomlása adja meg az Európai Uniónak a kegyelemdöfést?

Olaszország a világ harmadik legnagyobb adósa, az Egyesült Államok és Japán után. GDP arányos adóssága jelenleg 120% és Európában nekik van a legtöbb államadósságuk. Ezért is olyan fontos fejlemény, hogy az olasz szavazók egyöntetűen visszautasították a megszorításokat. A Silvio Berlusconi és Beppe Grillo, megszorítás ellenes jelöltek által vezetett politikai pártok a vártnál sokkal jobban teljesítettek. Együtt a szavazatok 50%-át szerezték meg.

A szavazók látták a megszorítások eredményét Görögországban és Spanyolországban és köszönik, nem kérnek belőle. Sajnálatos módon azonban, eddig a megszorítások ígérete tartotta felszínen az olasz gazdaságot. Most, hogy a szavazók visszautasították a megszorításokat, a befektetők attól tartanak, hogy a többi európai országban is szétesnek a hasonló programok, ami némi pánikot eredményezett a pénzpiacokon.

Egy hete az olasz papírok árfolyama 10 hónapos mélypontra esett, a részvények hozama pedig 19 hónapos csúcson áll. A két legnagyobb olasz bank részvényei több mint 8%-ot estek. Olaszország a negyedik recessziónál tart 2001 óta.

Mit jelentenek a megszorítás-ellenes választási eredmények Európa többi részére nézve? A CNBC a következőket írta:

?Azt gondolom, hogy a választási eredmények (vagy azok hiánya) negatív hatással lesznek az euróra és nyomás alatt tartják az európai valutát egy időre,? mondta Omar Esiner, a Commonwealth Foreign Exchange vezető piaci elemzője, hozzátéve, hogy nem csupán az Olaszországban tapasztalt bizonytalanságról van szó. ?A jelenlegi hatalommal szembenálló olasz pártok váratlan erősödése bizonyítja a megszorítások miatt érzett frusztrációt és a Németország által támogatott intézkedések visszautasítását. Ez ismét felszínre hozhatja az adósságválság megoldatlan problémáit és veszélyezteti az eurózóna reformokat.?

A Zerohedge a következőképpen foglalta össze az olasz választási eredmények negatív gazdasági hatásait:

A svájci 2Y árfolyamok egy hónap óta először fordultak negatívba; az euró/dollár árfolyama 1.3050 körülire esett (250 bázisponttal a választás előtti érték alá); az európai VIX szinte felrobbant, a választás előtti 19%-hoz képest 26%-ra nőtt. A részvények tekintetében Olaszország és Spanyolország (és Portugália) voltak az igazi vesztesek. Az olasz részvénypiac az elmúlt hat hónap legnagyobb esését produkálta, 10 hetes mélypontra zuhanva. Az olasz papírok hozama az elmúlt 19 hónap legnagyobb emelkedését produkálta mindössze két nap alatt.

A helyzet előtte sem volt rózsás.

Nagy-Britannia például elveszítette AAA hitelminősítését, ami igen komoly hír.

Spanyolországban az egyik legnagyobb ingatlancég, a Reyel Urbis, összeomlott, több millió euróval tetézve a bankok amúgy is nagy veszteségét. A kormány egy korrupciós botránnyal és a folyamatosan szervezett megszorítás ellenes demonstrációkkal küzd.

 

Nagy-Britanniában a Moody?s a folyamatos gazdasági gyengeségekre és az ezekből eredő, növekvő kockázatokra hivatkozva rontott az ország minősítésén. Bulgáriában összeomlott a kormány, a gazdaság romokban, a tüntetőkhöz csatlakozott jobboldal pedig szimbolikusan elégette az Unió zászlóját. Hasonló jövőre számíthat a többi megszorítást támogató EU kormány is. (forrás)

Ami a helyzetet nehezíti, hogy Európa már eleve recesszióval küzd. A BBC szerint a válság tovább mélyült 2012 utolsó negyedévében:

A hivatalos adatok szerint az eurózóna válság tovább mélyült 2012 utolsó három hónapja során.

 

A 17 nemzetből álló gazdaság 0,6%-kal csökkent az előző év utolsó negyedévében, ami a vártnál rosszabb eredmény.

 

2009 óta ez a legélesebb zsugorodás és az első alkalom, hogy a régió nem volt képes növekedést produkálni egy adott negyedév során.

Sajnos az államadósság nem a legnagyobb veszély Európában. A bankrendszer összeomlásának veszélye komolyabb baj. Miért? Képzeljük el, hogy egy szép napon minden fillérünk, ami a bankban volt, eltűnne. Az Egyesült Államokban az FDIC minden betétet biztosít, de sok Európai országban más a helyzet.

Graham Summers a következőket mondta Spanyolországról:

Kevésbé tudott tény a spanyol válsággal kapcsolatban, hogy amikor a kormány egybeolvasztja a bajbajutott bankokat, a betétesek megtakarításait részvényekre váltják.

 

Tehát, amennyiben a fúzióval létrejött új bank szintén csődbe menne, a megtakarítások köddé válnának. És ez alatt nem azt értem, hogy az amerikai FDIC mintájára a bankbetétekre biztosítást nyújtó intézmény majd idővel visszafizeti az elveszett betéteket. Nem. Azok végleg elvesznének.

 

Ezért olyan komoly dolog a Bankia csődje. Egyetlen lépéssel hét bank betétesei tulajdonképpen mindent elveszítettek.

 

Az európai pénzrendszer dióhéjban: egy fizetésképtelen adósságszemét lerakat, amit korrupt karrier politikusok vezetnek, akiknek fogalma sincs arról, hogy hogyan hozzák helyre a gazdaságot? és ami egy nagy kövér nullát eredményez azoknak, akik voltak olyan bolondok, hogy ott befektessenek.

 

Legyen ez figyelmeztetés! Az elkövetkezendő hónapokban sok Bankia-eset kerül még napvilágra. Aki még nem készült fel a rendszerösszeomlásra, tegye meg most. Szó szerint néhány hónapra, de lehet, hogy néhány hétre vagyunk az európai bankválságtól, ami akár az egész pénzrendszert is magával ránthatja. A Fed több százmilliárd dollárt pumpál az EU bankokba jelenleg, hogy ezt valahogy megelőzze.

Az európai bankrendszer az amerikainál is jóval nagyobb, így egy európai bankválság, az egész globális bankrendszert alapjaiban rengetné meg.

Akik a józanészre hallgatnak, biztosan felfigyelnek Karl Denninger figyelmeztetésére:

A kongresszus elpazarolta az időt, amit az európaiaktól kapott arra, hogy ?ideiglenesen? rendbe tegye a helyzetet. Nem tettek rendbe semmit, ahogy azt az olasz választási eredmények megmutatták.

 

Most, hogy fennáll a veszély a költségvetés felrúgására és a kiadáskorlátozások megszüntetésére (az Egyesült Államok mintájára), a piacok felismerték a veszélyt, ami tulajdonképpen egy percre sem múlt el az elmúlt években.

 

Egyszerűen csak hazugságokkal takarták el.

 

Amerikában Bernanke mesterkedései és néhány másik manőver négy évet adott a kongresszusnak, hogy elvégezze, amit kell. Nem tették meg, mert ugyanez az ajándék idő, egyúttal elaltatta veszélyérzetüket a piacok felől érkező sürgetéssekkel szemben.

 

Krugman és a hozzá hasonlók állítják, hogy minden rendben és nyugodtan lehet költekezni. Nincs igazuk.

 

A kongresszus kifutott az időből. A deficitet növelő költekezésnek véget kell vetni, függetlenül a gazdasági károktól, amit ez okozhat.

Az amerikai és európai vezetők csupán halogatták a válság kirobbanását és ezzel még rosszabb helyzetet teremtettek. Az idő pedig közben fogy.

Előző posztKövetkező poszt

20 hozzászólás

 1. Szia Kanku.
  Ha David Wilkersont is kihúzzuk a listáról, akkor ki marad?
  Az nem lehet, hogy mindenki hamis próféta legyen. Istennek minden időben voltak olyan emberei, akik profétikus üzenetet továbbítottak az embereknek. Gondolom , hogy nem voltak túl sokan, csak töredékét tették ki az összes ?prófétának?. De kell, hogy legyen igazi prófétai üzenet is, mégha csak 1-1 darab is nemzedékenként, vagy korszakonként. Nevezzük történelmi jelentőségű próféciáknak.

  Ha Isten adott ilyen próféciákat a múltban, akkor nem egy eretnek dolog, ha hiszünk abban, hogy ma is kaphatunk Istentől profétikus üzenet. Nem minden nap, hanem legalább 1 db erre a generációra, vagy korszakra, a Bibliában foglaltakon kívül, amit egy olyan valaki kap, aki itt él közöttünk. (Vagy itt élt velünk, mert az idő haladtával már elment közülünk.)
  Ez nem egy Istentől idegen megnyilvánulás, és Ő egy izgalmas Isten. A saját véleményem az, hogy Ő nem lehetne izgalmas, ha nem is kommunikálna velünk.

  Elvethetnénk Wilkersont és a látomásait, elvégre nem a Szentírás, és attól még a Bibliánk megmaradna hibátlanul. És akár az is megeshetne, hogy ebben a korszakban semmi plusz üzenetet sem kapnánk Istentől. Ő egy független személy, rajta múlik, és nem rajtunk. De itt pont egy nagyon komoly látomásról van szó, ezt a látomást nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Ha elvetjük úgy, hogy mégis Istentől jött, akkor attól az információtól fosztjuk meg magunkat, amit pont nekünk szánt az Isten. Áldásból zárhatjuk ki magunkat.

  Érdeklődve fogom figyelni, hogy választ adsz-e Idának, a Wilkerson hamis prófétaságáról. És ha tényleg el kéne vetni őt, akkor ha lehetséges, nekem is lenne egy nagyon kicsi kérésem: csak egy nevet kérnék, egy olyan valaki nevét az elmúlt 100 évből, akiről te biztosan tudod, hogy Isten igaz üzenetét közvetítette az embereknek. Persze ha volt ilyen ember az elmúlt 100 évben, a te megítélésed szerint. Előre is köszönöm.

  Másrészt, meghalhat-e egy olyan valaki autóbalesetben, akinek volt valós látomása az Istentől. Nem kell annak szuperembernek lennie, elég ha csak Isten embere, akit Isten használt egy ügyben.

  1. Szia Lacci!

   Igen, az is amit mondasz, de azért hála Istennek, van még egy-két olyan tanító (akik próféciát is kaptak), akik az Ige alapján megállnak!
   Amit még mondanék ehhez a prófétálás témához, hogy az Igében is az szerepel, hogy ketten vagy hárman prófétáljanak, a többiek pedig ítéljék meg! Ezek alapján már gondolhatjuk, hogy már abban az időben is, (amikor azért a Szent Lélek hatalmasabban müködött, mint most!) “becsúsztak” máshonnan való kijelentések is! De az Újszövetségi prófétákat, már nem kellett megölni, ha nem teljesült a prófécia! (Persze ezzel nekünk is meg kell bírkóznunk, hogy azért ne vessünk el valakitől mindent, csak mert valamikor valamit nem jól mondott! De egyébbként a tanítása az Ige tükrében megáll!)

 2. Szia Ida,
  Ne keseredj, nem veled van a baj, hanem velem. Az utolsó időkben, túl sok mindennel és túl sok mindenkivel nem értettem egyet,….. nem csak ezen az oldalon. Veled és néhány más testvérrel én sem vitának fogom fel a dolgot, de valamiért akkor is az az érzésem, hogy kezdek sok lenni. Az is lehet, hogy csak belefáradtam és túl borúsan látom már a dolgokat. Mindenesetre, egy kis pihenés szerintem jót fog tenni. Ami Wilkerson-t illeti most is fenntartom azt, hogy egy hamis próféta volt mivel rengeteg olyan dolog nem következett be amiket ő, úgy jövendölt meg, hogy Isten tudatta vele. Aztán 2011-ben hirtelen meghal autóbalesetben.
  Mózes V. 18:20? esetleg 18:22? Nem tudni, de azt viszont igen, hogy Wilkerson sokszor tévedett, ….aki meg téved, az nem igaz próféta, punktum.
  Ha gondolod, még annyit meg tehetek ebben az ügyben, hogy legközelebb összeírok jó néhány “Wilkerson próféciát” ami nem következett be, úgy ahogyan és amikorra ő ígérte. Isten tévedett volna? Kétlem. Esetleg Wilkerson? Na látod? Én ezért nem szeretem az utolsó idők prófétáit.
  Egyik jó ismerőse egyszer valami hasonlót mondta róla: “Nem is értem őt,….miért nem marad a megbízható Bibliánál, ráadásul már az is egymagában elégé ijesztő.” Hát, rövid és tömör megfogalmazás, szerintem. Te mit gondolsz, lehet, hogy még is félreértek valamit?

  kanku

  1. Szia Kanku!

   Én nem olvastam tőle próféciákat,( csak két látomásról tudok) úgyhogy megköszönöm, ha összeszeded nekem!

   Ha valóban így van, ahogy mondod, akkor megértelek, ha ezt mondod! Ezt mondtam is, hogy az feltétel a próféta megbizhatóságát illetően, hogy az általa mondott prófécia teljesüljön!

   Bár a számomra attól még mindig Isten embere lesz.

   Előre is köszi: Ida

 3. David Wilkerson Látomása!

  Öt rettenetes csapás jön a világra.

  1. Világra terjedő gazdasági bukás következik.
  Mindenfelé gazdasági zűrzavar. Néhány év múlva a pénzkereskedők úgy megijednek, hogy felfoghatatlan. A közgazdászok még csak nem is lesznek abban a helyzetben, hogy valamit megmagyarázzanak. Németországban kezdődik, majd Japánon át az USÁ-ra is átterjed. A nagy részvénytársaságok összeomlanak, és a keresztyéni munka egy része is kárbavész. Olyan nagy katasztrófa lép fel pénzügyi téren, hogy csak azt tudom mondani, hogy hozzátok rendbe házaitokat, és úgy várjátok be azokat, amiknek jönniük kell, ti Bibliaismerő hívők.
  [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
  2. A természet szülési fájdalmakban van.
  Jelek történnek, amelyeket az emberen nem fognak tudni megmagyarázni. A természeti katasztrófák olyan gyorsan fogják követni egymást, hogy szinte elébe mennek a mi Urunk jövetelének. A Földközi tenger térségét nagy földrengések fogják sújtani, de éppen úgy az amerikai földrészt. Nagy éhínségek lesznek a túlnépesedett országokban, főleg Indiában, Oroszországban és Kínában. A készenléti élelmiszereket teljesen felhasználják, s milliók éheznek majd, sőt, éhen halnak. Egy kozmikus vihar is át fog vonulni a földön, egy fénycsóvát hagyva maga mögött, mint valami üstökös. Olyan viharok száguldanak a föld minden részén, hogy minden ember láthatja, nagy rendellenességek vannak a természetben.

  3. Ítéletbe és pusztulásba merül a világ.
  Náhum próféciája teljesedik be. Szélsőséges pornográf és sexfilmek mennek a mozikban és a TV-ben minden időben. Az újságárusok tele lesznek szennyirodalommal, az iskolák sexfilmekkel oktatják a gyerekeket. Olyan mocskot köp ki a sátán erre a világra, amilyet ma még el sem képzelhetünk.

  4. A nemzedékek közti viszony romlása.
  Központi probléma a szülők és gyerekek közt nem a sex lesz, de nem is a kábítószer, hanem a szülő és gyerek közti gyűlölet. A Biblia is azt mondja: a te házadbeliek lesznek a te legnagyobb ellenségeid, és ez a mai időkben történik. Gyerekek ölik meg saját szüleiket, s gyűlölet tölt be mindent. A szülők mindent megadnak gyermekeiknek, hogy otthon maradjanak. Viszonyuk mégis olyan ellenséges lesz, hogy az valójában labilis fegyverszünet. Ez a probléma gonoszabb lesz az eddigieknél a nemzedékek között. 12 városban körkérdést intéztek 5000 személyhez, s az eredmény, hogy a gyerekek 42%-a gyűlöli a szülőt.

  5. Elkezdődik egy borzalmas üldözés.
  Részletesen is elmondom nektek, hogy milyen területeken és milyen módon tör ki. Jézus azt mondta, hogy minket az Ő Szellemébe merít bele, azután azt is mondta, hogy mindnyájunkért az Ő vérét adja, s aztán kimondta, hogy az Ő gyermekeire üldözés vár. Emlékezzetek az igékre, amelyeket mondok – mondta Jézus: a szolga nem lesz nagyobb az ő Uránál. Engem üldöztek, úgy titeket is. Gyűlöltek lesztek az én nevem miatt minden néptől. Elég, ha a szolga olyan, mint az Ura, és nem nagyobb az ő Mesterénél. Ez az üldöztetés azért lesz, hogy a hívőket szétriassza a világ minden tájára és terjesszék az evangéliumot. Isten gyermekei mindig csak összeülnek, énekelnek, de nem mennek ki és nem prédikálnak az örömhírről. Még nyelveken is szólnak, pedig néhánynak sátáni élete van. Isten igéje azt mondja: elválasztom a polyvát a búzától… és az ige be is teljesedik. Akik csak Jézussal járnak, üldöztetni fognak.

  a./ Lassan jön, de nagyon gyorsan fokozódik.
  Olyan lesz, amilyent az emberiség soha nem ismert. Abban az időben lesz, amikor azt gondoljuk, hogy a vallásszabadság a tetőpontjára érkezett. Németországban kezdődik, és átterjed az USÁ-ra és Kanadára is, de tovább megy az egész világra. A sátán gondoskodott arról, hogy az ő emberei ott legyenek a különböző államokban és kormányokban. Minden jogállamot elváltoztatnak az ő emberei. Kormánykörökben a közeljövőben oly nagymérvű lesz a gonoszság, hogy zaklatására és kínjára lesznek az egyházaknak, papoknak, pásztoroknak, misszionáriusoknak és lehetetlenség lesz bármit is mondani, ami az állam által nem lesz jóváhagyva.

  b./ A szuper Világegyház.
  Liberális, ökumenikus protestánsok egységre lépnek a római egyházzal. Politikailag kéz a kézben fognak haladni és ezzel a világ legerősebb politikai hatalmává lesznek. Ez mint a szuperegyház a neve szerint vallásos lesz, és nagyvonalúan még alkalmazza Jézus nevét. De már az Antikrisztust és annak vállalkozását támogatja és készíti elő. Ez az egyház síkra száll majd a szociális programokért, világméret? segélyezésekért és folytonosan arról fog beszélni, hogy miként lehet segíteni az embereken. Ennek az egyháznak, mint politikai világhatalomnak, döntő szava lesz a világeseményekben. Ha úgy is látszik, hogy az ökumenikus mozgalom alábbhagy, de szinte a föld alól fog életrekelni ismét. És ekkor az lesz, ahogyan megírattatott. A pápa engedélyt kap a protestáns egyházaktól majd, hogy övé legyen a politikai vezető szerep. A szellemi vezetést a protestánsok kapják. A protestánsoktól nem kívánják el, hogy szellemi fejükként tekintsék a pápát. Nem biztos, hogy a mostani pápa és a jelenlegi római egyházi emberek tennivalója lesz ez. Egy dolog azonban megrendítette lelkemet: próféták, látnokok seregét láttam, akik beülnek ebbe az egyházba és elvezetik a szakadékba az embereket. A sátán által beültetett antikrisztusi emberek, akik az egyházat akkor vezetni fogják, elnyomnak minden más szervezetet és megsemmisítenek, amelyek nem haladnak velük egy úton.

  c./ Homoszexuális egyház.
  Homoszexuálisokat hívnak meg, hogy ennek a világegyháznak tagjaivá legyenek. És nemcsak hívják őket, hanem buzdítják is erre, hogy homo-fortélyaikat tovább gyakorolják, mint Istentől kapott cselekedetet. Prédikátorként avatják fel őket és ezek lesznek az újfajta keresztyénség úttörői, akik az evangéliumi munkának egy másik, új nézetrendszerét fogják képviselni. Az USÁ-ban és Európában minden egyházon belül ezek elterjednek, csak a saját dolgukkal törődnek és a Világegyház támagatását élvezik. A homoszexuálisokról könyvek jelennek meg és kezébe adják a fiataloknak és gyermekeknek. Azt mondják, hogy ebben normális, emberi dolgokról van szó. Majd mezítelen táncok érvényesülnek, mint az Istentisztelet jövendő formája. Isten válasza erre az elmebaj lesz, melynek nem lesz orvosi gyógymódja. Így fog Isten válaszolni, mert az ember a teremtményt nagyobb tiszteletben részesíti a Teremtőnél.

  d./ A Világegyház bizottságokat fog kinevezni, melyek úgy döntenek, hogy a sátán nem létezik, nem is kell félni tőle. Imaórák helyett üléseket tartanak. Mind több prédikátor és pap, akik Jézussal nem voltak túl szoros kapcsolatban, átsorolnak szívesen a sátánhoz. A sátán küldeni fogja viszont az ? prédikátorait. Ezek máris hirdetik, hogy sátán nincs, ezért oka sincs félni senkinek. Az egyházakban okkult és babonás gyakorlatokat, kártyavetést, és horoszkópokat alkalmaznak a rendszeres Istentiszteletek keretében (csillagjóslás emberi sorsokról).
  Mindamellett láttam egy új világrend létezését és helytállását, egy Egyházfeletti Gyülekezetet. Olyan emberek közösségét, akiket betöltött a Szent Szellem, és akik, mint jó alapra, ráálltak Isten Igéjére. Itt nem lesz katolikus, protestáns, fekete és fehér közt különbség. A hívők szent közössége “földalatti gyülekezet” lesz, de igen elhatalmasodik. Ahogy az ökumenikus világegyház világszervezetként legnagyobb politikai hatalommá lesz, úgy a valóságos eklézsiának roppantul megnő a szellemi hatalma a Szent Szellem által. Az üldözés, amely még ezután jön, a sokféle nevű keresztyéneket szorosabbra összekovácsolja Jézussal és egymással. Őket a legkevésbé érdekli, hogy mi megy végbe a földön. Csak egyetlen dolog érdekli őket: Jézus Krisztus eljövetele. Az Eklézsia az elkövetkező időben gyakorlatilag láthatatlan lesz. Minél nagyobbra fokozódik az üldözés, az igazi hívőkből álló Krisztus Teste annál radikálisabban hirdeti a valódi és teljes evangéliumot. Jézus Krisztus gyülekezete természetfeletti erőket kap, és Krisztus üzenete hirdettetik a világ minden táján.

  e./ Üldöztetni fognak a Szent Szellemmel betöltött karizmatikus katolikusok.
  Itt remegni kezd a szívem. Három napig küzdöttem Istennel, és azt mondtam, hogy ezt nem tudom kihirdetni. Ő azonban megparancsolta: “Mondanod kell !” A karizmatikus katolikusoknak az üldöztetés órája közel van. Előre mondom nektek, hogy a közeljövőben a katolikus egyháznak a karizmatikusok felé mutatott barátságos arca alaposan meg fog változni. Politikai szervek nyomást gyakorolnak a katolikus egyházra, papjaira, és azok elöljáróira és ezzel a Szent Szellem tüzét akarják elnyomni. Minden katolikus aki ebben a mozgalomban van, álljon erősen, mert üldözést kell elszenvednie, és abból egy sem marad ki. A karizmatikus katolikusok mozgalma olyan méreteket ölt, hogy azt már veszélyesnek fogják tartani, s nemcsak vallásilag, hanem politikailag is látnak bennük veszedelmet, amit le kell küzdeni. Csak az USÁ-ban látok 5000 tagot ebben a mozgalomban, akikre üldözés vár, csak úgy fokozatosan. Mondhatom nektek, hogy minden Szent Szellemmel betöltött katolikusnak egyházát ott kell hagynia, egy sem maradhat köztük. Ezek a Szent Szellemmel betöltött katolikusok hamar meglátják, hogy az őket üldöző katolikus egyházból ki kell jönniük, és szeretetet, megértést találnak az ugyancsak Szentlélekkel betöltött protestánsoknál. Higyjétek el, hogy közel van az a nap, amikor minden katolikusnak, protestánsnak, luteránusnak és más néven nevezett keresztyénnek ki kell jönnie szervezett egyházából, és egészen új gyülekezetet kell alkotniuk, nem is nevezik gyülekezeteiket semmilyen néven. Megújult keresztyének ezek, akiknek középpontjukban az élő s jelenvaló Jézus Krisztus lesz.

  g./ Üldözés a tömegmédiumok által.
  Most szabadság van, amikor ilyen nagy Szent Szellemmel telt sokaságot lehet látni és hallani a rádióban. TV-ben. Szabadságotokban áll mondani mindent amit akartok, és hirdetni az evangéliumot. De a sátáni erők és maga a sátán is gondoskodni fog arról, hogy ezen a téren is alapos változás menjen végbe. Már most dolgoznak egy olyan rendszeren, hogy minden programot a kormányzat elé kell terjeszteni, a kinyomtatás, vagy a rádióban, TV-ben való előadás előtt. Az ökumenikus egyház máris ellenőrzést tart minden előadás felett amit az éter hullámain sugároznak. Ám a mostani programokat bürokratikus módszerekkel csődbe juttatja a sátán, és helyébe saját műsorát fogja adni.
  Dolgozzatok gyorsan és alaposan használjátok ki az időt amíg munkálkodhattok. Ez a felhívás kell, hogy felrázza a hívőket, akik még a tömegmédiumok szolgálatában vannak.

  h./ Üldözés a filmiparon keresztül.
  Az eddigieknél fokozottabb visszásságokkal a kifordításokkal jelennek meg a “Jézus kalandjai” (USA). Ezek mind a sátán művei. Vagy a “Jézus szerelmi élete” c. kalandfilm. Lesznek evangéliumi prédikátorok is, akiket ezek a filmek támadnak és mindig több nevetséges és gúnyos film jelenik meg róluk a TV-ben és mozikban. A TV és rádió már értelmes dolgot sem hoz, csak szennyet és szennyet. Ezen program szerkesztői számára nem lesz többé semmi sem szent. Prédikátorok is ülnek már a képernyő előtt és lebecsmérlik Isten embereit. (Billy Graham-et, USA). Mások őket nyíltan csalónak, pénzhajhászónak és szélhámosnak nevezik. De mondom a Szent Szellem által nektek, hogy ez csak eleje a dolgoknak. A tömegmédiumok egyre többen lesznek, akik a sátánt szolgálják.

  i./ Üldözés az adóztatásban.
  Még csak az USÁ-ban van jelen, de gyorsan átterjedhet Európára is. Ez az adó kezdetben kevés lesz, de hamar felszaporodik, hogy a szervezett hívő egyházak és misszionáriusi szolgálatok összeroppannak a súlya alatt. A kincstár gondoskodik arról, hogy ezek az egyházak és az ő misszionáriusi szervezetük kiirtassanak. A kincstár lesz a sátán legerősebb fegyvere a hívő egyházakkal szemben. Kelet s nyugat között egyelőre fegyverszünetet fog hozni Isten azzal az egyetlen céllal, hogy az Ő evangéliuma hirdettessék az egész világon. A Szent Szellem kitöltetése Nyugatnémetországból a (volt) Keletnémetekre is átterjed. A finnországi ébredés átvonul a (volt) Szovjetunió területére. Ha már a nyugati féltekén kezdődik a misszió bezáródása, akkor Isten az ajtókat sarkig tárja keleten, de ez csak rövid ideig fog tartani. Aztán hirtelen bezárul ismét az ajtó és a testvérek Keleten borzalmas üldözésnek lesznek a kiszolgáltatottjai. Ezek csak a hegyek csúcsai amiket én látok s elétek adok arról, amik lesznek. És minden amit láttam, még ennek a nemzedéknek az életében fognak bekövetkezni ! Némely dolog ezek közül már most megkezdődik, ha csak kicsinyben is. Látom azt is, hogy Isten népe ellen indul egy rágalom hadjárat is. Nem hagy a sátán mozdíthatatlanul egy követ sem, csak hogy meggyalázza, beszennyezze Isten tiszta életű munkásait, akik nem tartanak az “új erkölccsel”. Ezen támadások közönséges volta már felülmúlhatatlan és ők lesznek a támadások célpontjai. A sátán nem hagy figyelmen kívül semmit, ő a saját bujtogatóit mozgósítani fogja. Billy Graham és Istennek más emberei mind jobban ki lesznek a nevetségtételnek szolgáltatva. Istennek olyan szolgái, akik ennek nem ébrednek tudatára, olyan dolog fogja érni őket, hogy belerántják őket a sárba, s onnan nem lesz kiút. A legtöbbet ekkor a gyülekezetek és a hívő egyházak elöljárói fognak elszenvedni.
  Ebben az időben egy természetellenes tüntetés lesz a sátáni erők és hatalmak által. Nem kímélik Isten embereinek feleségeit és gyermekeit sem, s ez mind csak egy célt szolgál: Isten igéjének erejét megkisebbíteni, és evangéliumát nevetségessé tenni. Ez a támadás minden hívőn, ifjakon és gyermekeken végigviharzik. Látomásomról ez az utolsó szavam, melyet most néktek előadtam.
  [/expand]

  1. Ez még hozzá tartozik!

   Fel nem foghatjátok mit jelent számomra előttetek állni, és elmondani ezeket, amiket láttam a Szent Szellem által. A sátán azt mondja most nékem: ezzel most tönkre tetted 15 évednek keserves munkáját. Fanatikusnak fognak bélyegezni és többé meg nem értenek ill. hallgatnak.
   [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
   Most nem azért álltam ide, mert fületeknek örvendetes dolgot mondok. “A világ vége” most valóban közel van hozzánk, itt van előttünk. A pozitívumnak prédikátora voltam mindig, az ítéletről nem sokat beszéltem. De ti nem beszélhettek Jézus eljöveteléről, ha hallgattok arról, amit most elmondtam. “Azért ha ezeket látjátok beteljesedni, emeljétek fel szemeiteket, mert a váltságotok közel van.”
   Isten előtt feküdtem naphosszat, teljesen erőtlenül. Harcoltam Istennel és azt mondtam: Uram, hogy kívánod ezt? Ezt az üzenetet továbbadjam? Az utolsó éjszakán is előtte álltam, és kérdeztem Őt: Hogyan végezhetjük tovább szolgálatainkat, ha így bánsz velünk ? Uram, ha már merül a hajó, mint cselekszel velünk ? Adjuk át a világot a sátánnak? Csak nézzük végig, hogy mimódon pusztít mindent a maga módján? Pénzünket vegyük ki a bankból és vegyünk egy farmot magunknak valahol? Vagy hagyjuk bent nehezen megtakarított pénzünket míg ezek a napok elmúlnak? Vagy hagyjunk fel mindennel? Ne is reagálva nézzük végig a földre zúduló viharokat? És a Te néped hogyan viszonyuljon ezekhez? Hogyan lehetne ezekben független és tárgyilagos? És figyeljetek csak, hogy ezen az estén mit mondott a Szent Szellem nekem. Csak négy szócskát szólt: “MINDEN ISTEN HATALMÁBAN VAN”
   Azt mondta ezzel: az egész természet az Ő ellenőrzése alatt van! Minden, ami a természetben történik, az Ő irányítása! Még ha úgy látszanék is, mintha minden magától menne. De a Bibliából is tudjuk, hogy pl. a normálistól eltérő feltűnő jelenségekkel mindig Isten figyelmezteti a népeket! E természeti jelenségek által pedig a közeledő ítéletre hívja fel a figyelmünket. Minél közelebb érünk Jézus visszajövetelének világeseményéhez, annál többször kapunk intéseket a természet sajátságos módján és nyelvén keresztül. Már Jóbnak is mondta Isten, hogy Ő irányítja a vizeket, sőt még azok magasságát s mélységét és folyását is. Isten még azt is ígérte, hogy a gonoszságot kirázza a földből egészen. Megfogja a föld “sarkait” és rázza míg minden gonoszság el nem távozik a földről. Ha jégeső, vihar és hó ebben az időben elképzelhetetlen méreteket ölt helyenként a földön, az Ő kezében van minden! Ha ilyet láttok, csak ezt mondjátok: “Aki itt megszólalt, az én Istenem az!” S aztán még egy figyelmeztetést: “Készüljetek el testvérek!”
   Még a sátán is az Ő felügyelete alatt van!
   Mint Jóbtól, úgy tőletek is minden földi dolgot el akar venni a sátán, de hiteteket és Jézus Krisztust nem veheti el. De minden igazán keresztyénnek megvan a lehetősége, hogy győzelmes legyen, hogy Jézus vérével, a Bibliával, az imádság által győzelmet vegyen maga a sátán felett is. Habár úgy látszik néha, mintha a sátán győzne, mintha elveszett őrhelyen állnánk… De még magunk is Istennek atyai felügyelete alatt vagyunk és bölcsességünk az Úrnak félelme.
   Isten azt mondja: “Nem a félelem szellemét adtam néktek, hanem az Erőnek és Hitnek Szellemét! Te és én és mindnyájan az Ő őrizete alatt vagyunk, azonnal ahogy a dolgok történnek. Az Ő ellenőrző felügyeletéről el ne feledkezzetek ! Ha pénzeteknek nem lesz értéke, ha a gazdaságtok tönkremegy, ha nem lenne munkátok, ha infláció vagy háború van, ha szétesik a társadalom: Minden az Ő ellenőrzése alatt van!
   Ő mondja: “Nézzetek fel és legyetek boldogok, mert a ti megváltástok eljött!” Végül pedig: A jövőnk is az Ő őrizete és irányatása alatt van. Minden esemény benne van az Ő programjában és a dolgokat az Ő szándéka szerint hozza össze a maga idejében és úgy fejezi be, ahogy eltervezte Ő! A nagy Bűnhalmaz, az Armageddon, az Antikrisztus, minden benne van az Ő tervében és eljön a maga idejében !
   Nekünk pedig azt mondja: Szent Szellemmel telt keresztyének, halljátok meg és tudjátok meg: A nemzetek csak egy csepp a vödörben, semmivel sem több! Nem számítanak másnak, csak egy leheletnek.
   És a pokol minden néven nevezett lénye sem egyéb, mint egy csepp, s még annál is kevesebb. Azok semmik el?ttem! Ne okozzon neked gondot a világi hatalom. Ez mind előre meghatározott programomba tartozik.
   Még mindig számon tartja a hajszálainkat is. Figyel minden verebecskét. Még mindig sokkal többet ad annál, amit gondolunk. Ő még az Aki volt, gyógyít, és megigazít. Nyugodtan mehettek az éjszakába, nyugodtan alhattok, mert tudnotok kell:
   MINDEN ISTENNEK FELÜGYELETE ALATT VAN !
   TI PEDIG ISTENÉI VAGYTOK !
   [/expand]

   1. Remélem nem sértek meg senkit, ha ezt még hozzá teszem a történethez, mert nekem így kerek.

    Máte 7:15
    Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

    További jó estét kívánok mindenkinek.

    1. Szia kanku!

     Wilkerson ezt a látomást 1973-ban kapta!
     Akkor még nem volt pornográfia. Amerikában a négerek még nem mehettek a fehérekkel egy buszon se! stb! A homoszexualitás, még szégyennek számított, stb!
     Az Ige alapján ítéld meg a látomást! Mennyiben tér él attól, amit a Biblia mond az utolsó időkről! Mi az ami teljesült belőle!
     A tanítók, prédikátorok tanítását is az Ige alapján, személyüket a gyümölcseikről ítéljük meg!
     ( Persze nem kötelező elfogadni ezt a látomást, még akkor se, ha a szemeddel látod, hogy ez történik, és az Ige is ezt mondja. Wilkerson személyét se kell elfogadni, még akkor sem, ha teljesen az Úrnak átadott élete volt! Csak, azért nem ártana elgondolkodni rajta, hogy valaki az Ige alapján utasít el valakit, vagy valamit, vagy csak azért mert valakitől/kiktől azt hallotta! Mert, ha mások véleménye, ítélete után megyünk (akár az elfogadásról van szó, akár az elvetésről!), annélkül, hogy mi magunk azt az Úr előtt megvizsgálnánk, az Ige alápján a Szent Lélek által, akkor “borítékolva” van a bukásunk így itt az idők végén! (Ha bármikor(!), akármikor(!), nem az Istenben bizunk, hogy megtart minket a tévelygéstől, hanem a magunk eszére, itélőképességére támaszkodunk ( neagy’j a másokéra), akkor végünk! Csak a Szen Lélek tud bennünket eljuttatni, az Ige alapján, és megtanítani bennünket minden igazságra! Mindennel kapcsolatban!)

     Természetesen ez nem jelenti, hogy “megsértődöm”, vagy hasonló, de “intelek”, hogy mindenben az Igére támaszkodjál! Mindent aszerint, a Szent Lélek által vizsgálj meg!

    2. Szia Ida,
     Őszintén szólva kezd idegesíteni ez a jelenlegi “szerepem”. Még innen is úgy néz ki, mintha mindenkivel piszkálódnék és mindenkinél jobban tudnám a frankót, így nagy valószínűséggel, hogy vissza fogok vonulni,…ha nem is végleg, de legalább is egy ideig. Ez persze nem csak tőlem függ, mert hát az ember tervezz……………………. .
     Valószínűleg a természetemmel lehet a baj, mivel mindig is egy harcos beállítottságú ember voltam…..és makacs.
     Na, de mindegy, legyen ez az én bajom, majd meglátjuk a későbbiekben, hogy egy ilyesfajta természet mire lesz jó. De Wilkerson-ra visszatérve a következőt tudom mondani, pontosabban kérdezni. Mi az amiről elsősorban fel lehet ismerni egy hamis prófétát? Előre is megköszönöm válaszod, de érdemben reagálni már csak holnap fogok tudni, ha nem baj, mivel késő van.

     Jó éjt.

    3. Szia kanku!

     Hát, nem tudom! Most tényleg elkeserítettél! Én komolyan azt gondoltam, hogy csak beszélgetünk! Én nem vettem piszkálódásnak, ha írtál valamit nekem, és nem gondoltam azt se, hogy te esetleg annak veszed!
     Azt meg végképp nem gondolom, hogy az probléma ha nem mindenben értünk egyet itt egymással!
     És nem tudom, de szerintem más is így van ezzel!

     A prófétákról pedig:

     Először is ismerni és érteni kell az Igét . Ez alapján a Szent Lélek által, a prófécia minden szavát megvizsgáljuk, hogy nem mond-e ellent bármiben is az Igének! Megvizsgáljuk az illető beszédét,( tanítását, ha van) az Ige alaján, továbbá, ha megtehetjük az életét is! Továbbá a “forrást”, akire hivatkozik, azt is! Megtérésre hív, bátorit erősít!
     Soha, semmilyen új tanítás, prófécia az eklézsiára, az időkre vonatkozóan, amely nincs benne a Bibliában nem Istentől jön!
     ( Wilkersonnak mind a tanítása, élete és próféciája is, így megvizsgálva igei!)

     Ha személyes próféciáról van szó, az is mindig csak megerősítés lehet! Olyan, amit már pl te megkaptál a szellemedbe az Úrtól az Ige által, vagy személyesen a Szent Lélek által(pl ehív téged prédikátornak, vagy ha “eltévedtél” és megtérésre hívott, de te nem hallgattál rá, mismásolsz, akkor prófécia által is figyelmeztethet, stb, ) , de természetesen ez is csak igei lehet. Nem fog olyat mondani, hogy menj, rabolj ki egy bankot! És a személyeseket is úgyan úgy meg kell vizsgálni, az említett módon!

     Továbbá, ha a prófécia teljesül , akkor az Istentől van, ha nem akkor nem!

     ?Jer. 5,31
     A próféták hamisan prófétálnak, és a papok tetszésök szerint hatalmaskodnak, és az én népem így szereti! De mit cselekesznek majd utoljára?!
     ?Jer. 8,10
     Azért az ő feleségeiket idegeneknek adom, mezőiket hódítóknak; mert kicsinytől fogva nagyig mindnyájan nyereség után nyargalnak; a prófétától fogva a papig mindnyájan hamisságot űznek.

 4. Minden a terv szerint halad!
  Úgyis azt akarták, hogy egységes pénz legyen mindenütt!
  Tudjuk, hogy az eurót is bukásra tervezték!

 5. 2013. február 28. Szentmise, szentáldozás után az Úr Jézus?

  Az Úr Jézus Krisztusnak Mária Julianna által adott üzenete
  [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
  2013. február 28. Szentmise, szentáldozás után az Úr Jézus:

  ?Ma lezárult egy korszak. Szentéletű pápám lemondott. A széke üresen áll. Most következik az Antikrisztus és az ellenpápa rémuralma. Ez a sátán végső csapása az emberiségre. Most hamis helytartót ültet a pápai székbe, aki felrúgja törvényeimet. Megengedi az abortuszt, az eutanáziát, a homoszexuálisok és leszbikusok ?házasságát?, ártatlan gyermekek örökbe fogadását, a válást, eltörli a cölibátust (papi nőtlenség), és a szentségeket. Már nem lesz híveimnek mibe kapaszkodni. Nem lesz szentgyónás, szentáldozás. Ellenfelem így könnyen tőrbe csalja és elbuktatja őket. Az Antikrisztus pedig föllép, mint nagy békítő, aki hatalommal és csodáival ámulatba ejti a népet. Azokat, akik nem ismernek Engem, mert Nélkülem akartak élni. Most belép az életükbe az Antikrisztus, akit imádni fognak. Ez okozza örök vesztüket.

  Gyermekeim! Most különösen sokat imádkozzatok a hitetek megmaradásáért, a hit évében, amelyet szentéletű pápám hirdetett meg. Mert erre lesz a legnagyobb szükségetek. Tartsatok ki Mellettem életetek feláldozása árán is, mert csak így nyeritek el az örök életet! Erre áldalak meg benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.?

  Szentírási megerősítés: 1 Pt. 5,8-9: ?Ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán jár körül, keresve, kit nyeljen el. Szálljatok vele szembe keményen a hit erejével??

  ————————————————————————————————————————————————————–

  2013. március 2-3. Az Úr Jézus Krisztusnak Mária Julianna által adott üzenete

  Az Úr Jézus Krisztusnak Mária Julianna által adott üzenete

  2013. március 2. Szentmise, Szentáldozás után az Úr Jézus:

  ?Most kettéválik az Egyház. Lesz egy földalatti, ahol az igazak szentségben és igazságban fognak imádni Engem, és egy hivatalos, ahol kigúnyolnak és megcsúfolnak Engem. A földalatti Egyházból csak nagyon kevesen fognak megmaradni. Sokakat elhurcolnak és kivégeznek. De megmarad egy szent gyökér, amely majd kihajt. Azok, akik megváltoztatják tanaimat, kigúnyolnak, és arcul ütnek Engem, mindörökre elvesznek.?

  2013. március 3. Itthon a kegyelem órájában az Úr Jézus:

  ?Nyisd ki a Szentírást!? Ide nyílt ki: ?A testvér figyelmeztetése.? Jézus: ?Figyelmeztesd testvéreidet! Az idő közel. Térjenek meg még ma, mert mondom neked: nincs több haladék. A türelmi idő lejár. Most kezdődik el az ítélet Isten háza népe, és a világ fölött. Aki megtér, üdvözül. Aki nem, elkárhozik.?

  Szentírási megerősítések: Jel. 11,18. ??eljött a megtorlásnak?az ideje.? Júdás:14-15: Ide kétszer nyílt ki: ??jön az Úr tízezernyi szentjével, hogy ítéletet tartson mindenki fölött, és hogy megbüntesse az istentelenek minden gonoszságban véghezvitt cselekedetét, és minden durva szót, amit az istentelen bűnösök ellene szóltak.?
  [/expand]

 6. Thea? Nem iktatnál be egy funkciót, hogy egy hozzászólás kb 5-10 percig módosítható legyen? Még ezt szerettem volna hozzátenni 🙂

  Eljött az idő Számomra, Jézus Krisztus, az Isten Báránya számára, hogy további információkat fedjek fel, amelyeket a Pecsét tartalmaz. Én ezt óvatosan fogom tenni, mivel nektek mind lelkileg, mind testileg fel kell készülnötök. Mint az Igazságosság Istene, gondoskodni fogok arról, hogy mindnyájatokat vezesselek, és az Én Erőmmel megáldjalak benneteket, miközben minden egyes réteg kibontakozik, egyik a másik után.

  Szeretett Jézusotok

  1. Szia Csaba! Próbálkoztam már vele korábban, de sajnos a dupla domain (külön angol és magyar) miatt nem tudtam megoldani, csak az angolon működött, ott viszont nem volt rá szükség, így kikapcsoltam. 🙁

    1. “1949. Szűzanya. (Kérizinen-1) 28.
     Isten és tiközöttetek állok azon fáradozva, hogy kiesdjem igazságosságának késleltetését. ”

     Ezzel szemben:
     “Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
     A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében”
     1Timóteus 2:5-6

     (Azt hiszem, számomra nem kérdés, melyik állitást hiszem el.)

    2. Te két különböző szempontot állítasz egymással szembe.Jézus az Isten szíve,arca,bölcsessége,lényegileg egy vele.Igen Ő az egyetlen közbenjáró,aki a sebeivel,szenvedéseivel,áldozatával megmenthet minket az Isten ítélete előtt.
     Mária viszont egy tiszta szívű asszony,aki könyörög Istennek,hogy kegyelmezzen nekünk.A szentek szeretetükkel,szenvedésükkel segíthetnek,és imáikkal hatással lehetnek az Istenre.Az már más kérdés amikor Jézus elsőbbségét el akarják venni,és a szenteket akarják előtérbe hozni,mert ez bűn lenne.Jézus nélkül nincs kegyelem az biztos,Ő a rangidős mindenekben.

 7. http://utolsoidok.com/az-ur-jezus-uzenetei-minden-emberhez-idorendi-sorrendben/2013-februar/

  Részlet:

  Egyikét azoknak a politikai vezetőknek, akikről régebben beszéltem, hamarosan meg fogják gyilkolni.

  2013. február 26. kedd

  Nagyon hamar megosztottság fog bekövetkezni Európában, azon országok között, amelyek mindegyike az EU- hoz kapcsolódik, beleértve azt az országot, amelyben Péter Széke található. Ez háborút fog eredményezni, amely másfajta háború lesz, mint a többi háború. De az gonosz lesz. Az emberek egymás ellen fognak fordulni Németországban, Olaszországban és Franciaországban. Imádkoznotok kell, hogy Követőim erősek maradjanak, és biztosítanotok kell, hogy a ?Jézus az emberiséghez imacsoportok? gyorsan létre jöjjenek ezekben az országokban.

  1. Szerintem valami kezdődik nem sokára , talán a USA -ban ,De biztos
   benne nem vagyok .Túl sok rossz időjárás és rossz hír ami onnan jön.
   Hogy gyors lenne azt nem hiszem .Ja és egy felnőtt ravasz ember
   1200 nap alatt biztos hogy könnyen megtörik , gondolj 1956-ra?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend