Gazdasági válság

Celente ? Arany, dollár és a várható trendek

Forrás: kingworldnews.com

Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítója, Eric Kingnek nyilatkozott az aranyról, a dollárról és a cseppet sem derűs kilátásokról.

Celente: Nyilvánosságra hozták a legfrissebb adatokat Európában és az olasz, de az egész eurózóna munkanélküliségi adatai is rekord magasságban járnak, Európa többi része pedig szorosan a nyomukban. Az Egyesült Államokban az egyéni jövedelmek zuhannak.

Egyetlen dolog tartja működésben a rendszert, ez pedig a japán, kínai, európai és amerikai központi bankok által előállított digitális pénz, amivel az értéktelen papírokat felvásárolják. Szép kis piramisjáték!

Eric King: Ahogy haladunk előre, véleményed szerint mi lesz a ?következő nagy trend??

Celente: Mindenhol a társadalmak széthullását láthatjuk. Nézzük Görögországot. Arról lehet olvasni, hogy egyre több zsoldos érkezik az országba, mert a görög katonaság nem akar harcolni a saját népével.

Az emberek az utcán alszanak. Mindenüket elvesztették. Az öngyilkosságok száma mindenkori rekordokat döntött. Látjuk, hogy milyen kétségbeesettek és elveszettek az emberek. Ezrével mennek az utcára, például Portugáliában és ezek spontán megmozdulások. Olaszországban, Beppe Grillo esetében is népi mozgalomról van szó. A (központi tervezők) pedig felkészülnek a további zavargásokra. Nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is.

Látjuk, hogy miként változtatnak a törvényeken, mint például a Posse Comitatus törvény (ami megtiltja a kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) hatályon kívül helyezése esetében. A katonaság most már átveheti a rendőrség szerepét. A polgárháború utáni, 1878-as Posse Comitatus törvényről beszélünk, amikor mindenhol katonák voltak.

Tehát a katonaság visszatérhet Amerika utcáira. Mindenhol forrong a hangulat. Az emberek elszegényednek vagy mindent elveszítenek, és még egyszer mondom, az egyetlen dolog, ami összetartja a díszletet, az az olcsó pénz.

Miért nem emelkedik az arany és az ezüst árfolyama? Mert, hogy ennek kellene történnie. Mindenki tudja, hogy a játék meg van bundázva. Szerintem a Federal Reserve és a többi központi bank manipulálja az árakat, hogy mesterségesen alacsonyan tartsák a kamatokat.

Az alacsony kamatok elvileg aláásnák a dollár és más valuták értékét. Nézzük meg milyen gyenge az arany kereskedés a piacokon és milyen könnyű manipulálni az árfolyamokat! Szerintem fontos számukra, hogy alacsonytan tartsák ezeket az árfolyamokat. Ezt leginkább Európa és az Egyesült Államok teszi. Talán az emberek előbb utóbb rájönnek, hogy a gazdaság csak azért döcög még úgy ahogy, mert a rendszert pénzzel elárasztva lerontották a valutáikat.

A kínaiak is tisztában vannak vele, hogy a tulajdonukban lévő amerikai eszközök értéktelenek és valamit tenniük kell. Azzal, hogy egyre több fizikai aranyat vásárolnak, megerősítik saját valutájukat. A jüant egyre gyakrabban fogják használni a pénzvilágban. Kína alaposan benne van a játékban és minden erejükkel azon vannak, hogy a dollár elveszítse tartalékvaluta státuszát.

1971-ben, amikor Nixon megszüntette a dollár aranyfedezetét, azt mondta, John Connally akkori pénzügyminiszterrel együtt, hogy a dollár, mint tartalékvaluta értékét az amerikai gazdaság ereje biztosítja. Csakhogy 1971 nagyon más volt, mint 2013. Az az erő már nincs meg. Erő helyett van viszont 16.500 milliárd dollár deficit és további sok ezermilliárd dollár fedezet nélküli kötelezettség.

Az Egyesült Államok gazdasága elveszítette erejét és esély sincs az adósság visszafizetésére.

A teljes interjú itt meghallgatható (angol nyelven): LINK

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend