Izrael

Obama sürgősen folytatni akarja a közel-keleti béketárgyalásokat

Forrás: Nationalpost.com

Barack Obama ?sürgős? javaslatokkal érkezik hamarosan Izraelbe, a regionális fejlesztésekre, pontosabban Iránra és Szíriára, valamint az Izrael és Palesztina közötti béketárgyalások folytatására összpontosítva, nyilatkozta Dan Shapiro, az Egyesült Államok izraeli nagykövete múlthét szerdán.

Shapiro azután nyilatkozott, hogy a Fehérház bejelentette az elnök tervezett tavaszi látogatását Izraelbe, Ciszjordániába és Jordániába.

?Sürgős kérdésekről kell tárgyalnunk,? nyilatkozta Shapiro a Katonai Rádióban. ?[Barack Obama] azt akarta, hogy második elnöki ciklusának első külföldi látogatása során beszéljen a miniszterelnökkel ezekről a sürgető kérdésekről. Iránról, a két ország közös erőfeszítéseiről, hogy megakadályozzuk Iránt az atomfegyver előállításában és véget vessünk a terrorizmus támogatásának. Szíriáról, a Szíriában fennálló veszélyekről és arról, hogy miként akadályozhatjuk meg, hogy a vegyi fegyverek veszélyes kezekben kössenek ki,? mondta Shapiro.

?Az Iránnal, Szíriával és az izraeli-palesztin béketárgyalásokkal kapcsolatos kérdések rendkívül összetettek, így nagyon fontos, hogy minél előbb nekivágjunk,? tette hozzá.

A Fehérház nem hozta nyilvánosságra a látogatás időpontját, azonban az izraeli 10-es csatorna szerint március 20-án kerül rá sor.

Sokan reménykednek, hogy eredményeként a béketárgyalások folytatódhatnak. A palesztinok addig nem hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni, amíg Izrael nem hagy fel a ciszjordániai és kelet jeruzsálemi építkezésekkel. Benjamin Netanjahu szerint viszont a tárgyalásokat mindenféle előfeltétel nélkül folytatni kell, sőt, amióta az ENSZ novemberben elismerte a Palesztin államot, elrendelte az építkezések felgyorsítását.

Nabil Abu Rdeneh, Mahmoud Abbas palesztin elnök szóvivője, üdvözölte a látogatást, ami reményei szerint a Palesztin állam végleges megalapításával zárul.

Shapiro elmondta, hogy az elnök a palesztin vezetőkkel és a békefolyamatban fontos szerepet betöltő Jordán királlyal is találkozni akar.

?Az elnök nem követelésekkel vagy feltételekkel érkezik. Azért jön, hogy beszéljen partnereinkkel a területen fennálló leküzdendő problémákról és kihívásokról,? mondta Shapiro az izraeli rádióban.

Elmondta, hogy Barack Obama nem ?egy konkrét célt akar elérni?, hanem fel akarja tárni, miként lehetne ?Izraelt és a palesztinokat ismét tárgyalóasztalhoz ültetni.?

Habár Barack Obama még a 2008-as elnökválasztási kampány során ellátogatott Izraelbe és Jordániába, azóta nem járt a térségben, ami miatt egyes pro-izraeli csoportok komoly kritikával illették, azt állítva, hogy nem támogatja kellő mértékben az ENSZ legfontosabb közel-keleti szövetségesét.

photo credit: Barack Obama via photopin cc

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

 1. Barack Obamán kívül ezt a helyzetet senki nem oldhatja meg. A közvetítőkre szerintem(csak szerintem) senki nem fog hallgatni! Miért is tenné??
  Érdemes tanulni az észak-írországi esetből ahol csak akkor lett béke amikor Tony Blair személyesen vett részt és úgy űltek le hogy a milliomodik kis semmiséget is komolyan véve tárgyaltak róla. Mert ami kívülről kis semmiségnek tűnik az a feleknek hatalmas sértések szimbólumai amik miatt nem fognak megegyezni!
  Szóval ha meg akar egyezni Obama a palesztinokkal és az izraeliekkel a békéről akkor mindkettőt(Izraelt is) keményen kell fognia és ha kell fenyegetéssel engedményt kicsikarnia!
  Ja és természetesen nem szabad azt várni hogy teljesen alábbhagy az erőszak! Az soha nem fog! De a 60-70%-a (nem tudom mennyi de a többsége) megszüntethető…
  És ismét Észak-Írországra utalok akiknél ugyan úgy van még erőszak de összehasonlíthatatlan a régi és a mai helyzet!!

 2. Szia Sharky, 🙂
  Remélem nem haragszol meg rám, ha azt mondom, hogy ez a Sherrie beszámoló egy vicc, az elejétől a végéig. Nálam már annál a new age-s intro-nál felgyulladt a piros lámpa. És egyáltalán ki ez a Sherrie? Akit megkeresnek volt magas beosztású katonai és titkosszolgálati emberek, hogy figyelmeztessék a nagy eseményről. De most komolyan.
  De az egészből ez tetszett a legjobban.
  “OH…something else…The Military officer said “A new government Will be born from this and that is going to be a difficult time…but it will be a Good government and a government that is supose to be for this country” “one that is actually BY the people-no more elite” 😀 😀 😀

  Még egyszer elnézést kérek tőled, de hát tényleg nem hagyhattam szó nélkül ezt a nevetséges newage-s fűszerezésű koholmányt.

  Vigyázz magadra.
  kanku 🙂

   1. Az a helyzet veled kedves peterqe, hogy nem vagy egy egyszerűen megfejthető eset, legalábbis számomra nem. Biztosan, még mindig nem tudlak hova tenni, és ez nálam nem jelent jó pontot. De hát, ez van, mindent úgysem kaphatunk meg az életben. Független ettől azért őrülök, hogy időnként olyant is mondhatok, amivel te is egyetértesz, bár általában nem azért szoktam leírni véleményemet, hogy másoknak örömet okozzak, (arra ott van a televízió), hanem azért, hogy az esetleg az emberek a fejükhöz kapjanak és elkezdjenek látni is.
    Jah, majd elfelejtettem,….és hogy gyakoroljam a szövegszerkesztést 🙂

 3. Thea,

  Engem most le fognak antiszemitazni sokan, de ez a “TAG” a post felett, hat hogyismondjam…
  …nyugtalanito
  Nincs kedved lecserelni?

  1. A kategória nevére gondolsz? Azért van a @HU utána, mert az angol kategória fordítása, de szívesen lecserélem a kedvedért. 🙂

  1. “OH… something else…the Military officer said “A new government Will be born from this and that it is going to be a difficult time… but it will be a Good government and a government that is suppose to be for this country.” (one that is actually BY the people – no more “elite” at the end of our last conversation.”

   Az ordog megint a reszletekben lakozik:
   Eloszor “feltuzeli” az olvasokat, hogy aztan megint nyugodtan hatradolhessenek: “Jo kormanyunk lesz ezutan” -hahahahahaha.

 4. Azért fontos az izraeli-palesztín béketárgyalásokkal és a jeruzsálemi harmadik templom felépítésével kapcsolatos híreket figyelni, mert nagyon sokat segíthetnek annak megítélésében, mennyire közel állunk Jézus visszatéréséhez és 1000 éves királyságának kezdetéhez. Ugyanis, ha van béketárgyalás, esélye van annak, hogy megegyezés születik. Ha megegyezés születik, esélye van, hogy felépülhet a zsidó templom. Onnan tudjuk, hogy vallási jellegű is lesz az egyezmény, hogy Dániel könyve szent szövetségként is említi (Dániel 11:28). Ha felépül a templom, elkezdődhet a mindennapi áldozat. Ha elkezdődik a mindennapi áldozat, akkor onnantól már van napok számaira vonatkozó próféciánk az Úrtól:
  ? És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, aki szól vala: Meddig tart e látomás a mindennapi áldozat és a pusztító vétek felől? s a szent hely és a sereg meddig tapostatik? És monda nékem: Kétezer és háromszáz estvéig és reggelig, azután kiderül a szenthely igazsága.? (Dániel 8:13,14)

  1. A bibliat nem kell szo szerint ertelmezni. En NEM hiszek a kivalasztot nepben, ez oszinten szolva marhasag, mert ha igy lenne akkor mirol is beszelunk? milyen Isten? Mi mind Isten gyermekei vagyunk, borszintol, nemzetisegtol es kulturatol figetlenul. Ez a templom cirkus is 1 hulyeseg.
   Ugy csinalunk mintha balvanyimadok lenenk, templom kell maskep nem megy igaz? Ha van templom akkor jon Jezus? maskep nem?
   De jo hogy a draga politikusok tudjak bolonditani az embereket…na meg a hater hatalom.

   1. Egyáltalán nem kell templom. Ezt a Biblia elég sok helyen kihangsúlyozza (ahogy arról szinte minden kapcsolódó cikkben említést teszünk, úgy látszik nem elégszer). Csak egy példa: “ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik”
    Ezt az első templom építője, Dávid is belátta, amikor a következőket mondta: “Hiszen az ég, sőt az egeknek egei sem fogadhatnak magukba téged, hát még ez a ház, amelyet én építettem!” (I. Királyok 8:27)

    A templom megépülése csupán annyiból fontos, hogy jelzés bizonyos események közelségét illetően.

   2. Szia Attila!
    “A bibliat nem kell szo szerint ertelmezni.”
    Az abban leírtak szószerint megtörténtek! Persze az Igének, sok-sok szellemi jelentése is van, amit a Szent Lélek jelent ki az Újjászületett keresztényeknek! De, az egyik jelentése, pl, hogy szószerint megtörténtek, a benne foglalt események!

    ” En NEM hiszek a kivalasztot nepben, ez oszinten szolva marhasag,”
    Hát, a Bibliában pedig Isten szószerint mondta, hogy őket választotta minden nép közül, hogy megdicsőitse az Ő nevét bennük,azok által az igéretek és áldások által, amiket teljesített volna már a régmúltban is, ha engedelmeskedtek volna neki, és nem “jártak ” volna “idegen istenek” után!

    “.. mert ha igy lenne akkor mirol is beszelunk? milyen Isten?”
    Izrael Istene, a Seregek Ura, a Mindenható , a Teremtő,…! Jézus Krisztus Atyja, és azoké, akik Jézus Krisztuséi!

    “Mi mind Isten gyermekei vagyunk, borszintol, nemzetisegtol es kulturatol figetlenul. ”
    Nem, mi mind Isten teremtményei vagyunk! Gyermekeivé csak a Jézus Krisztusban való újjászületés által válhatunk!

    ” Ez a templom cirkus is 1 hulyeseg.
    Ugy csinalunk mintha balvanyimadok lenenk, templom kell maskep nem megy igaz? ”

    Izraelről van szó, nem a keresztényekről! Ők zsidók! Nekik az Ószövetség a szövetség! Abban pedig arról van szó, az az igéret számukra ( ami nem lett semmis az Újszövetség létrejöttével! ), hogy: az utolsó időkben, keresni fogják az Úrat, Izrael Istenét, megtérnek az Úrhoz( mint zsidók) ,aki összegyűjti őket, azok közül a népek közül, ahová bűneik miatt szétszórta őket! És elküldi nekik a Messiást, aki fizikailag is újjáépíti Izraelt!
    Izraelnek pedig, a Judaizmusnak ( a zsidó vallásnak!) Templom kell! Ők csak, “A Templomban” imádhatták Istent! Ott kellett nekik áldozatokat bemutatni, bűnért valót, hálaadásért, …stb! ( Mint már mondtam, ők zsidók! Jézus messiási volta “el van takarva” a szemük elől!
    2 Kor. 3,14
    De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál felfedetlenül, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
    Sőt mind máig, a mikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.)
    Nekik, a megtérés jeleként, fel kell építeniük a Templomot! És abban áldozatokat kell bemutatniuk! Mert nekik, ez az Isten tisztelet lett megszabva!
    ( Ők nem tudják, hogy Jézus a krisztus! Amelyik zsidó tudja ezt, az már keresztény! A zsidók, csak az Úr visszajövetelekor fogják megtudni, hogy Jézus a Felkent! Ő a Messiásuk!)

    ” Ha van templom akkor jon Jezus? maskep nem?”
    A próféciákban ez áll! Ezek lesznek meg! Mi is ezért beszélünk ezekről!
    Az Antikrisztus fellépése szorosan összefügg, Izraellel kötött békeszerződéssel, és a Templom felépítésével! Majd az áldozatok bemutatása megkezdődik, aminek AK, 3 és fél év múlva véget vet, beül Isten Templomába, és közli, hogy Ő az isten, őt imádják! Ebben nagy segítségére lesz az időközben fellépő, Hamis Próféta!
    Elkezdődik a Nagy nyomorúságnak nevezett időszak! Zsidó és keresztény üldözésekkel, meg azokéval, akik nem veszik fel a “fenevad bélyegét”!
    Ennek végén az Izrael elleni háború, az armageddoni csata lesz, amikor is Jézus Krisztus, a mennyei seregekkel visszajön, és elpusztítja Antikrisztust seregestől! Antikrisztus, Hamispróféta a tüzestóba kerül, Sátánt megkötözik 1000 évre. És elkezdődik, az 1000 éves királyság!
    Ésa. 25,7
    S elveszi e hegyen a fátyolt, mely beboríta minden népeket, és a takarót, mely befödött vala minden népségeket;
    Ésa. 25,9
    És szólnak ama napon: Ímé Istenünk, a kit mi vártunk és a ki megtart minket; ez az Úr, a kit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!

    “De jo hogy a draga politikusok tudjak bolonditani az embereket?na meg a hater hatalom.”
    A háttér hatalom az Antikrisztus fellépéséért, egy világkormány létrehozásáért “dolgozik”! A politikusok pedig nekik dolgoznak!

   3. Ha a Biblia konkrét, félreérthetetlen tényekről beszél, akkor nem kell hozzá nagy értelmezgetés: azt értette amit mondott. Itt most senki sem beszélt kiválasztott népről. Az egyetlen igaz Istenről beszéltem, rajta kívül nincs is Isten, úgyhogy nem is értem a kérdésedet. Isten valóban mindenkit egyformán szeret, bőrszíntől, kultúrától és nemzetiségtől függetlenül, és a gyermekévé is válhatsz, ha befogadod Jézust a szívedbe. Igen, ez a templom cirkusz egy hülyeség. Nekem megy templom nélkül is, a bálványimádástól távol tartom magam. Jézus mindenképpen jön, ha van templom, ha nincs. Nem arra vár, hogy templomot építsenek neki. Viszont mielőtt jön, a templom fel fog épülni. Nem neki, és nem miatta. Ez más okból lesz. Elismerem, a hozzászólásom gyakorlatilag címszavakból állt, ez lehetett az egyik oka, hogy nem értettél belőle semmit. Viszont ha bemész az oldalon található bibliatanulmányokba, mindez a hiányosság bepótolható. Mindezek neked íródtak, hogyha majd látod Jeruzsálemben a templomot, és megkezdték benne a mindennapi áldozatot, akkor tudd, hogy kevesebb mint 7 év múlva meglátod Jézust.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend