Nagytestvér, Tudomány és technika

Gyors DNS elemzőt kap minden rendőrőrs és ellenőrzőpont Amerikában

Időkjelei: Az elit egyik legfőbb célja, hogy minden emberi tevékenységről, kommunikációról tudjon, minden embert számon tartson. A diktatúra szó hallatán sokak szeme előtt rossz kinézetű felfegyverzett martalócok jelennek meg, akik folyton parancsokat osztogatnak. Az elit azonban ennél sokkal megtévesztőbb eszközöket vet be. Azt szeretné elhitetni a világgal, hogy a nép valójában szabad és maga választja meg vezetőit, azonban a háttérben rejlő ?gyengéd hatalom? a direkt diktatúránál is kegyetlenebb. ?Mert a mikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk.? (I. Thessalonika 5:3)

A körénk épülő háló George Orwell legmerészebb álmait is felülmúlja. Az egyre szigorúbb és szorosabb kontrollt alkalmazó rendszert több száz fronton építik. A szabadság egyre inkább csak illúzió. Az elit úgy gondolja, hogy ők, mint ?megvilágosultak? tulajdonképpen kegyet gyakorolnak azzal, hogy az emberiséget elvezetik ?egy szebb jövő? felé. Ehhez persze minden szabadságtól meg kell fosztaniuk az embereket. Amikor pedig elérték a teljes kontrollt egy olyan kor veszi kezdetét, amilyet nem látott még a világ. De csak egy rövid időre?

Forrás: Natural News

Aki nem tett semmi rosszat, nincs mitől félnie, nem igaz? Vagy mégis?

Ezt a logikát követi egyre több állami illetékes és ügynökség, akik úgy tűnik elfelejtették az ártatlanság vélelmének elvét. Miként lehetne egyébként megmagyarázni az olyan technológiák egyre szélesebb alkalmazását, amelyek válogatás nélkül mindenki ?ellen? bizonyítékokat gyűjtenek, függetlenül attól, hogy gyanúsítják-e őket bármilyen bűnténnyel összefüggésben.

Az Electornic Freedom Frontier, adat és jogvédő szervezet szerint az új Gyors DNS Elemző berendezés segítségével ?az emberi DNS rögzítéséhez és elemzéséhez annyi időre van szükség csupán, amennyi idő alatt egy ember végez az ebédjével. A kapott információ alapján a rendszer profilt készít, nemcsak a DNS tulajdonosáról, hanem családtagjairól is. A folyamat nem több, mint 90 percet vesz igénybe.?

Az ártatlanság bizonyításáig bűnös

Az EFF szakemberei elmondták, hogy ezek az új berendezések nem sci-fi írók tollából származnak, hanem valós, tesztelés alatt álló eszközökről van szó. Piaci marketingjük jelenleg is folyik az Egyesült Államok szövetségi, állami és helyi rendfenntartó erői számára.

A GE Life Sciences és a NetBio, Inc. szerint az eszköz ?egy önálló egység, ami egy teljes DNS elemzéshez szükséges valamennyi kelléket tartalmazza.? A nem tudományos háttérrel rendelkező személyzet általi használatra kifejlesztett, lézernyomtató méretű berendezések ?hamarosan forradalmasítani fogják a DNS felhasználását, rutineszközévé válva az azonosítás és nyomozás terén.?

?Legfőbb felhasználási területek lehetnek a törvényszéki vizsgálatok, katonai azonosítás, biológiai veszélyek észlelése és klinikai diagnosztika. A NetBio úgy gondolja, hogy a Gyors DNS Elemző (Rapid DNA Analyzer – RDA) térnyerése és helyszíni bevetése jelentősen növelni fogja a társadalom biztonságát és egészségét,? áll a NetBio ismertetőjében.

Akkor miért a nagy felhajtás? Végtére is nem tettünk semmi rosszat. Miért aggódnánk? Egy aprócska DNS igazán nem kéne, hogy viszályt szítson a kormány és egy állampolgár között.

A probléma ott kezdődök, hogy egy ilyen gép esetében a visszaélések lehetősége szinte végtelen. Ezek a technológiák tovább erősítik a helytelen és diktatórikus feltevést, hogy ?a közbiztonság nevében? mindenki, aki nem fogadja el az ilyen ?újításokat? azonnal és gondolkodás nélkül lázadónak és biztonsági kockázatnak számít, és mint ilyen ?biztosan rejteget valamit?.

Mintha a személyes jogaink védelmében íródott törvények és alkotmányos jogaink nem is léteznének.

Az EFF további aggodalmakat is megfogalmaz:

A DNS minták olyan érzékeny és magánjellegű információkat tartalmaznak, hogy azok határozatlan idejű tárolása és korlátlan megosztása mindennél nagyobb adatvédelmi kockázatot jelent. Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Biztosa (UNHCR) még 2008-ban, a menekültek rokoni kapcsolatainak megállapításával foglalkozó hivatalos dokumentumban kijelentette, hogy a DNS elemzés ?súlyos következményekkel jár az érintettek adat és családvédelmi jogai szempontjából? és csupán ?legvégső esetben? szabad ehhez a módszerhez folyamodni. A biztos azt is megemlíti, hogy amennyiben a DNS rögzítésre kerül, ?azt a családi kapcsolatok megállapításán kívül semmilyen egyéb célra nem lehet felhasználni (orvosi vizsgálatra vagy bűnügyi nyomozásra sem)? azonkívül a teszthez felhasznált DNS mintát ?a döntés meghozatala után meg kell semmisíteni.?

Ki fogja megerősíteni, hogy a mintákat megsemmisítették, miután a ?gyanúsítottat? felmentették a hatóságok a bűntett el nem követése indokán? Maguk a hatóságok? Látva az egyre gyakoribb visszaéléseket, ki fog hinni nekik?

Az amerikai bevándorlási hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal Tudományos és Műszaki osztálya jelentős mennyiségű pénzt irányozott elő ilyen gyors DNS elemzők kifejlesztésére, amelyek célja ?sokkal szélesebb körű, mint a menekülti státusz megszerzése,? az ügynökségek saját bevallása szerint, írja az EFF.

Az eszközöket már tesztelik

?Az ügynökség hozzáteszi, hogy minden bevándorlótól DNS mintát kell venni, lehetőség szerint a csecsemőktől is, majd ezeket az FBI bűnügyi nyilvántartásában tárolni,? írja az EFF. ?Az ügynökség továbbá támogatja a bevándorlók DNS mintáinak megosztását a helyi, állami, törzsi, nemzetközi és egyéb szövetségi partnerekkel, a Védelmi Minisztériumot és az Interpolt is beleértve, abból kiindulva, hogy a menekült státuszt igénylő akár bűnöző vagy terrorista is lehet, aki egy bűntett vagy terrorcselekmény elkövetését tervezi a jövőben.?

Mindezt arra alapozva, hogy valaki, valamikor, valahol esetleg elkövethet egy bűntettet.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) a Nemzetvédelmi Hivatal fennhatósága alá tartozik, így a gyors DNS elemzők rövid idő alatt megjelenhetnek a reptereken is, a légiközlekedés igénybevételének új követelményeként. Így a kormány rövid úton mindenki DNS mintáját beszerezhetné, és korlátlan ideig tárolhatná.

A NextGov.com weboldalon található információk szerint a DHS már 2011 nyarán megkezdte az eszközök tesztelését.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

 1. http://www.budapestbaptist.org/magyar

  Greetings in the name of our Lord and Saviour Jesus Christ!

  We are a conservative, independent Baptist church. We believe the Bible is our final authority in all areas of our lives. We do not change the Bible, but we allow the Bible to change us. We use only the King James Version in English, the Károli Gáspár Version in Hungarian, and comparable Bibles in other languages.
  church building

  Please join us for our services!
  Sunday 10:00 am, 11:00 am & 5:00 pm
  Thursday 6:30 pm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend