Lázongó világ, Világkormány

Amire számíthatunk: 2013 legfőbb elit mémjei

Forrás: The Daily Bell

Micsoda évet zártunk! Növekvő, egyre kiterjedtebb fejetlenség, értelmetlen háborúk és gazdasági bajok jellemezték, amelyek mind az elkerülhetetlen ?Káosz? felé hajtják a világot, amiből végül megszületik majd a vadonatúj, globális kormány és egy vagy több, szintén globális valuta.

A vezető elit, amely szerintünk a központi bankokat és a pénz létrehozását felügyeli, létrehozta az EU-n végigsöprő szuverén adósságválságot és arra pazarolta a világ idejét, hogy intenzív és eredménytelen tárgyalásokkal ?megoldást? találjon rá. Megoldás természetesen nem létezik és pont ez a lényeg. Az EU zűrzavar addig fog folytatódni, amíg ennek a szerencsétlen uniónak minden egyes területét nem központosították és bürokratizálták a lehető legteljesebb mértékben.

Az Egyesült Államokban egyik hamis gazdasági válság a másikat követte gyors egymásutánban, míg el nem érkeztünk a legnagyobbhoz, a fiskális szakadékhoz. Természetesen a fiskális szakadékot is megoldják, amit a politikusok öngratulációi követnek majd, a megvásárolt fővonalas média tudósításában.

Ezt követően jön majd egy jól időzített újabb válság. Az Egyesült Államok tönkretételét minden jel szerint ilyen egymást követő hamis válságokkal akarják elérni. Az elképzelés valami olyasmi lehet, hogy az USA csak valamiféle fúzió árán létezhessen tovább, mondjuk Mexikóval vagy Brazíliával. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az USA gazdaságát meg kell gyengíteni, és ezzel a feladattal jól haladnak.

Úgy tűnik a globális elit Kínát is szeretné a számára ideális pozícióba helyezni az új világrendben. Miután Kínában is nyugati stílusú pénzrendszert vezettek be, az ország fő funkcionáriusai beizzították a pénznyomdákat és egy igazán ?fehéren izzó? gazdaságot hoztak létre. Hogy ezt meddig lehet fenntartani, lehetetlen megjósolni. A terv valami olyasmi lehet, hogy hagyják az országot hihetetlen sebességgel növekedni, egy mérték nélkül táplált központi bank által tartva mozgásban a rendszert.

A nyugat számára nem a kínai gazdasági vitalitás miatt előnyös a kínai ?fejlődés?, hanem inkább amolyan ellensúlyként szolgál, amit a nyugat riválisaként állítanak be, hogy ezzel igazolják az újabb diktatórikus intézkedések szükségességét mindkét országban. A cél, mint mindig, a központosítás folytatása, egészen a világkormány megalakulásáig.

Nézzünk meg néhány 2013-ra vonatkozó trendet. (Igen, tudjuk. Több van belőlük az alább felsoroltaknál, tehát bátran tessék csak hozzátenni továbbiakat a hozzászólásokban!) A cikk (és az oldal) célja, hogy feltárja azokat a domináns társadalmi témákat, az elit által a világra erőltetett kérdéseket, amelyek célja rávenni a középosztályt, hogy hatalmát és vagyonát átadja a globalista intézményeknek. Ezek a témák 2013-ban is teljes gőzzel tarolnak majd.

Mire számíthatunk tehát (a sorrendre való tekintet nélkül)?

Kína gazdasága egyre nagyobb lesz és az erőfeszítések ellenére is összeomolhat: Már korábban is említettük Kínát, de muszáj itt is felsorolnunk, mert ez az elit egyik legfontosabb mémje: ahogy a nyugat hanyatlik, úgy emelkedik fel Kína. A nyugatnak szüksége van ellenségekre, mint ahogyan Kínának is. A terjeszkedő Kína pedig mindkét félnek és célra megfelel. Kérdés: A fehéren izzó kínai gazdaság vajon kitart még egy évig?

Kína fenyegető lépéseket tesz a nyugat irányába és fordítva: A következő hidegháború körvonalai kezdenek kirajzolódni a kínai gazdaságról szóló híradásokból valamint a kínai vezetők hozzáállásából a viszonylag kisméretű csendes-óceáni szigetekért folytatott háborúskodással kapcsolatban. Kérdés: Sikerül-e kellő mennyiségű és elég komoly provokációt teremteni, hogy Kína egy új szovjet rémként tűnjön fel a világ szemében?

Oroszországban Putyin enyhén ellenséges hozzáállást mutat a nyugati érdekek és katonai ügyek iránt. Kínához hasonlóan, Oroszországot is a ?nyugat ellensége? szerepre készítik fel és Vlagyimir Putyin maga is igazi ?nagy orosz vezetőnek? mutatja magát, aki Oroszország érdekeit képviseli a korrupt nyugattal szemben. Kérdés: Tudva, hogy Putyin tulajdonképpen az orosz titkosszolgálat-maffia része, vajon meddig tudja fenntartani a látszatot?

A BRICS országok, beleértve Indiát és Brazíliát, tovább bicegnek a többiek után, miközben a kapitalizmus mintapéldáiként állítják őket a világ elé. Indiát és Brazíliát a kereskedelem motorjaiként ábrázolják, miközben mindkét ország egy diszfunkcionális üzleti és politikai vállalkozás. Kérdés: Képesek lesznek fenntartani a gazdasági teljesítményt vagy visszaesnek az árinfláció korszakába, ami mindkét országot fenyegeti?

Az amerikai katonai dominanciát ismét kiterjesztik Dél-Amerikára a ?kábítószer elleni harc? ürügyén. A Pentagon és a CIA ismét a régi játékot játsszák, beterítve embereikkel Dél-Amerikát, a nem létező kábítószer elleni harcban. Kérdés: Az átlag dél-amerikai polgár, most az Internet-forradalom korában is beveszi és elfogadja a megújult amerikai hódítást?

Az amerikai titkosszolgálat és a hozzátartozó adóhatósági érdekek egyre erőteljesebben próbálják a világra erőltetni az amerikai szabályokat. A hatalmi elit az amerikai adótörvényeket arra használja, hogy kiterjessze hatalmát a világ bankrendszere felett. Ez a jelentős mértékű ellenállás ellenére is folyik. Kérdés: Vajon sikeres lesz-e a törekvés, vagy elbukik, mint korábban?

Hiány mémek népszerűsítése ? különös tekintettel a vízre és az élelmiszerekre. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a hatalmi elit a világméretű aszályokat és éhezést létrehozva, illetve kihasználva próbál minél nagyobb és kiterjedtebb káoszt teremteni, hogy megoldásként diktatórikus intézkedéseket vezethessen be. A Monsanto kulcsfontosságú szereplő ebben a játszmában. Kérdés: A világ régóta szenvedő népei a fejlődő országokban vajon tovább tűrnek, vagy megpróbálják leleplezni az összeesküvést?

A nyugat háborúit továbbra is a terrorizmus elleni harcként reklámozzák. Folytatódnak az Internet elleni támadások. Ahogyan arról már többször írtunk, titkos háborúival a nyugat egy amolyan muzulmán félholddá próbálja alakítani a közel-keletet, iszlamista kormányokat hozva létre. Ily módon a ?terrorizmus elleni harcot? is kiterjesztették, a terrorizmust magát pedig továbbra is kihasználják az Internet és a segítségével létrejött alternatív média elleni harcban. Kérdés: Vajon képes lesz a hatalom továbbra is támogatni és fenntartani a terrorizmus elleni mesterséges háborút és lecsökkenteni az Internetszabadságot vagy törekvéseik valamikor visszaütnek?

A nemzeti szocialista elvek és erősödő tekintélyelvűség népszerűsítése folytatódik a nyugaton, különösen az Európai Unióban. A bevezetés alatt álló globalista elveket megvizsgálva megdöbbentő milyen sok Nemzeti Szocialista elem található bennük. A náci típusú bankrendszer és a piacokat uraló birodalmi állam létrehozása a mostani trend. Kérdés: Látva mennyire nyilvánvaló a kialakuló rendőrállam jellege, különösen az Egyesült Államokban és az EU-ban, vajon képesek lesznek kiterjeszteni ezt a politikai szerkezetet jelentős ellenállás nélkül?

Végül egy fontos kérdést nem szabad figyelmen kívül hagyni: Vajon az Internet forradalom képes lesz-e aláásni a hatalmi elit törekvéseit vagy a világháló is hanyatlásnak indul az elit propagandái és megrendezett támadásai következményeként?


A jövő olyan fényes, mint Isten ígéretei!

Előző posztKövetkező poszt

68 hozzászólás

 1. Isten sok vallást teremtett, mert, mint írtátok szabad akaratot adott és ezzel sok utat hozzá. A hit köré kreált aranyborjú-egyházak(már a név is butaság) egyetlen-ház kirekesztő-berekesztése (keresztény, muszlim, zsidó, buddhista,..) már az ember kreálmányai és megnehezítik az utat önmagadhoz, hitéhez, más hitek megismeréséhez, saját utadhoz, az igazi önmagad előtt imádkozz-hoz, mely a nehezebb út, mert saját magadnak kell megfelelned és használnod lelkiismereted, az emberi érdekből kreált egyházak dogmáinak követése megfelelés kényszere helyett. Szidjátok médiát de ti is egy korábbi RTL klub-katolicizmus(ez is mily gáz, egyetemes én vallás) rajongói vagytok, korlátaitok, mint egy megasztár rajongó klub beszélgetés rátok eröltetett téma és világlátás szerint.
  Egy példa jézus eszméítől kevés dolog távolodott el jobban, mint a túl ember formált-katolikus egyház és ti is a közös tudatformálásért elvetitek az erdőt a fa látásáért. Nem kell ide antikrisztus, mert ti magatok és vakságotok vagytok részei. Ecce homo.

  1. Hú de borúlátó vagy. Miért nem veszed észre, hogy már nem a zsidó, cionista, bankárcsaládok, vagy bárminek is nevezitek őket, nem az ő elképzelésük szerint lesz a világkormány, ha egyáltalán így fogják nevezni. Amit új világrendként propagálnak az is már csak kamu. A tudati síkon egész másként van. Aki fel tud menni a közös tudathálóra, az már tudja ezeket. Minden át lett alakítva úgy, hogy azt egyetlen földön élő lény sem tudja megváltoztatni. Tudjátok minden a fejben dől el, de akinek van hatalma, azé a döntés. Mivel a pénz nem hatalom, ezért a pénzt a legkönnyebb felülírni. Akit be tudtak etetni a pénzzel, az elég kellemetlen tapasztalatokat szerezhet, míg rájön, hogy a pénz nem hatalom, sőt egyáltalán nem kell az élet éléséhez. Csak a rabszolgáknak kell néhány papír fecni (most már csak a számítástechnika révén minden csak 0 és 1, ami nem valós, tehát fiktív, vagyis nem létezik.) A szabad emberek jót mosolyognak a pénzen.

 2. Sziasztok!
  A Nagyfigyelmeztetésre szeretnék reagálni. Ismerem a weboldalt, és időnként el is olvasom kíváncsiságból az újabb üzeneteket, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy amit ott közzétesznek, az mind Istentől jön. Kicsit olyan az egész, mintha Bibliai igazságokat, katolikus dogmákat, és jelen korunk aktuálpolitikai történéseit összevegyítenék, jól összeráznák, és kiöntenék az asztalra. Tehát vannak benne igazságok, de tele van a katolikus dogmatikával, és olyan események leírásával, és megjövendölésével, amelyeket a napi híreket figyelve, bárki hasonló következtetésekre juthat. példa: fokozódni és terjedni fognak a harcok a közel keleten. Ez tudvalevő, hogy benne van a pakliban. De nem következett be amit 2012 december végére jövendölt a prófétanő, miszerint az Antikrisztus mint katonai hős feltűnik a világpolitika színpadán. Eszerint az sem következhetett be amit szintén 2012 év végére tett a prófécia, miszerint elkezdődik a nagy szorongattatás ideje. A Nagy szorongattatás már az Antikrisztus színre lépését fogja követni a Biblia szerint, és ez a mai napig nem történt meg…Szóval lehet olvasgatni az adott honlapot, de csak óvatosan ….

  1. Szia Vejne!

   Nem, valóban nem az Istentől jönnek azok a “próféciák”!

   Szerintem jobb, ha azt az időt ígeolvasással tölti az ember, amit arra az oldalra fordítana!

 3. “A nemzeti szocialista elvek és erősödő tekintélyelvűség népszerűsítése folytatódik a nyugaton, különösen az Európai Unióban. A bevezetés alatt álló globalista elveket megvizsgálva megdöbbentő milyen sok Nemzeti Szocialista elem található bennük. A náci típusú bankrendszer és a piacokat uraló birodalmi állam létrehozása a mostani trend.”

  A cikk többi része rendben van, de ez hatalmas hülyeség. A nácik legfontosabb, elsődleges programpontja a kamat-kapitalizmus felszámolása, a nemzetközi pénz- és kölcsöntőke elleni harc volt. A programjukban egyetlen helyen helyeztek kilátásba halálbüntetést:
  “Halállal bűnhődnek mindazok, akik uzsoratevékenységet, üzérkedést végeznek…”

  A náci típusú bankrendszer a kamat és az infláció megszüntetését jelenti.

 4. Kedves Ida!

  Engedd meg, hogy a jan. 5. 22.09- es ?szösszenetedre? válaszoljak, mert értem a dilemmádat, melyben részben igazad van, részben pedig nincs.
  Te erről beszélsz:
  [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
  ?Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.? 1.Péter 4:6
  ?És a sírok megnyílának, és sok elhunyt szentnek teste föltámada.?
  ?És kijövén a sírokból a Jézus föltámadása után, bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.? Máté 27:52, 53

  Ennek a résznek megértéséhez vissza kell nyúlni a TEREMTÉS TÖRTÉNETÉHEZ.
  1. nap: Isten teremti az EGET és a FÖLDET, a világosságot, melyet elválaszt a sötétségtől.
  (Ha megfigyeled, Isten a ?sötétséget? nem teremti, hanem csak a világosságot, és ezért el is választja a sötétségtől.)
  2. nap: teremti az ?ÉGBOLTOZATÁT? a földnek,

  3. nap: a. SZÁRAZFÖLD és TENGEREK SZÉTVÁLASZTÁSA a földön. 1.Móz. 1:1-10-ig
  A harmadik nap kerül sor a NÖVÉNYVILÁG teremtésére is. 1.Mózes 1:11
  (Ekkor még természetesen nincsenek állatok sem, – és most ugorjunk az 1.Móz. 2:5, 6, 7.-re)

  2,5 Még semmiféle mezei NÖVÉNY SEM VALA a FÖLDÖN, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;
  2,6 Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.
  2,7 És formálta vala az Úr Isten az EMBERT a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember, élő lélekké.

  (Ez az első ember teremtmény volt ÁDÁM!!! ? aki a 3. !!! ?napon lett teremtve, – akkor, amikor még NEM VOLT növényvilág sem a földön, – így nem létezhetett ekkor még az ÉDENKERT sem!!!
  Az ?élő ÁDÁMnak pedig lennie kellett VALAHOL az édenkert megteremtéséig. Valószínű, hogy ?Isten közelében, jelenlétében, mennyben fogalmak illenek ide.
  Majd Isten CSAK EZ UTÁN teremtette meg a növényvilágot, vele az Édent, és helyezte Ádámot ? maga mellől az Édenbe, azzal a paranccsal, hogy műveld és ŐRIZD! )
  2,15 ?És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és ŐRIZZE azt.?
  (Ezt a parancsot csak Ádám kapta az Istentől, mert Isten már tudta, hogy kitől is kell őrizni.)

  4. nap: Ekkor ?szétválasztja a nappalt az éjszakától? ? jelképes értelmezése: a szent és a bűn közti különbség meghatározásának akár Ádám részére is – mert csak ezek után teremti a Napot, Holdat, csillagokat.
  5. nap: és a 6. nap ?eleje? az állatvilág megteremtésének ideje. Csak az állatvilág megteremtése után:
  6. nap !!! teremtődik meg ÉVA, ÉRDEKES és LÉNYEGES körülmények között.
  (Az, aki az 5. napig, egyedül és tökéletességben megteremtette a ?mindenséget? ugyan így nem tudta volna megteremteni Évát is egyedül? Vagy amikor a 3. napon megteremtette Ádámot, vajon miért nem teremtette meg vele Évát? miért várt vele a 6. napig? MERT CÉLJA VOLT VELE!

  Isten ENGEDÉLYÉVEL itt lép be egy ?teremtő társ? aki TEREMTŐI jogokat kér magának, és megkapja!!!
  1,26 ?És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.?
  (Figyeljünk fel a többes számra ? a mi képünkre és hasonlatosságunkra ? Ez a többes szám, több féle LELKISÉGET takar, melyet Ádám teremtésénél egyértelműen Isten lehelt Ádám orrába!
  Senkit ne tévesszen meg a ?tradicionális tanítás? ? mert a Biblia itt tényleg ?nem árulja el?, hogy ki is ez a ?teremtőtárs?. De, ha EZT észrevesszük, akkor megnyílik a Biblia, megértjük Jézus szavait is, példázatait is.
  – De mikor az emberek alusznak (éjjel) vala, eljöve az ő ellensége és konkolyt vete a búza közé, és elméne.: Máté 13, 25.

  – A szántóföld pedig a világ; a jó mag az Isten országának fiai; a KONKOLY PEDIG A GONOSZNAK FIAI.
  Máté 13,38

  – farizeusoknak mondja: TI PEDÍG AZ ÖRDÖG ATYÁTÓL VALÓK VAGYTOK: János 8, 44

  – Minden plánta, amelyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik.: Máté 15, 13

  (Még mielőtt bárki, más klasszikus Bibliai igére hivatkozna:
  ?Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;? Kolossé 1:16.)

  1,1 ?Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige
  1,2 Ez kezdetben az Istennél vala.
  1,3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.
  1,4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;? János ev. 1:1-4

  Amikor egy gazda veteményt termel, akkor CSAK A HASZNOS növényt nevezi terménynek, TEREMTÉSNEK. (életnek)
  A közüle kigyomlált gazt elégeti, mert a gazt nem Ő ültette, NEM TERMELTE, ?nem hívta életre? ? az csak jött valahonnét. (A gazban ?nincs hasznos élet? hiszen az csak pusztít és megöli az élőt, az élőtől elrabolja az élet feltételeit, ?elnyomja? a haszonnövényt, hogy ő maga élhessen.)

  Azt is tudjuk, hogy a ?búzaszemek közé az ELLENSÉG vetette a konkolyt.?
  (Ez ugyan az az eset, mint a teremtés történetben, hogy Isten nem teremti a sötétséget, mégis van!, – ezért el kell választani a világosságtól,)

  És most érkeztünk vissza Jézus halála utáni ?feltámadottakhoz.?
  A ?halottak közül? is CSAK azok fogadták el Jézust URUKNAK és KIRÁLYUKNAK, akik az ISTENTŐL KAPOTT lelkületet hordozták.
  Akikben Isten ?ellenségének? lelkülete volt, azok nem fogadták el Jézust Uruknak és Királyuknak, így ?sokan ott maradtak? az ?utolsó ítéletre? várva.
  [/expand]

  1. Szia Kedves Kormos Erika!

   Köszönöm, hogy időt töltöttél a hsz-om olvasásával, és a válasszal!

   De a “vita” tárgya az volt, hogy az ígevers helyes értelmezése az e, ami a ígeversben van írva , hogy : Krisztus, a seolban, csak az özönvíz előtt élő lelkeknek hírdette az evangéliumot, vagy ezt ,a 2000 éves értelmezési hagyományokra(?) hivatkozva elvethetjük, és kiterjeszthetjük-e a Krisztus haláláig meghalt összes emberre?!
   [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
   ?1Pét 3,18
   Mert a Felkent is meghalt egyszer a vétkekért, az igazságos a hamisakért, hogy benneteket Istenhez vezessen: megölte Őt a [hús-ember], de megelevenítette a SZELLEM!
   ? 1Pét 3,19
   Ebben [a SZELLEMBEN] ment el a tömlöcben lévő szellemekhez is, ÉS HIRDETTE [NEKIK AZ IGÉT].
   ?1Pét 3,20
   EZEK A [SZELLEMEK] egykor engedetlenkedtek, AMIKOR NÓÉ NAPJAIBAN A BÁRKA KÉSZÜLÉSEKOR az isteni hosszútűrés VÁRAKOZOTT [RÁJUK. E HOSSZÚTŰRÉS ELLENÉRE ellenére a bárkában mégis] KEVÉS, vagyis [csak] nyolc lélek menekült meg a vízen keresztül.

   Számomra ennek az értelmezése:

   Mikor Úr Jézus meghalt, amig a teste a sírban volt, a Szen Lélek álltal megelevenített szelleme , lement a ?tömlöcben lévő? lelkekhez. Azokhoz, akik az Özönvízig éltek, és akikre, úgyan Isten várakozott, hogy megtérnek gonosz cseleketeteikből, de mint tudjuk nem tették. Ezért a bárkában csak nyolc lélek menekült meg. (Mint tudjuk Noé , amig a bárkát építette, addig ő is prédikált. 100 évig figyelmeztette az akkor élőket, hogy jön az istenitélet, özönvíz lesz!) Vagyis azoknak a lelkeknek prédikálta az evangéliumot Úr Jézus, és adott lehetőséget a megtérésre, akiket az özönvíz által elpusztított Isten.

   (Énok könyvéből tudhatjuk, hogy a Seolnak 3 kamrája van, ahol a lelkek várakoznak. Az egyikben (a tömlöcben) az özönvíz előtti emberek lelkei vannak. Azért írom ide Énok könyvét, mivel az Ige is hívatkozik rá ( egyenesen maga Jézus is) ,mint ezt te is tudod. Tehát nekem ebből az jön le, hogy megbizható forrásként kezelhetem.)
   Azt még hozzáteszem, hogy a halottak nincsenek “vegyítve” a seolban, az igazak lelke nem úgyanott várakozik az ítéletre, ahová a gonoszakat is zárták.
   ?Lk 23,43
   Jézus ezt felelte rá: ?Bizony azt mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.?
   Lk 16,22
   Történt azután, hogy a szegény meghalt, és az angyalok elvitték Ábrahám keblére. Meghalt a gazdag is, és eltemették.
   Mikor a láthatatlan országban szemét felemelte, kínok közt gyötrődve, Ábrahámot látta messziről, és annak kebelén Lázárt.

   Károli fordításban:
   Luk. 16,22
   Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
   És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

   Ebből az is következik logikusan, hogy az igazaknak felesleges volt az Evangéliumot, mint “bűnök bocsánatjára” való megtérést hírdetni, hiszen ők amúgy is üdvözűlnek. A Gyülekezethez, mint Krisztus Menyasszonyához, pedig tudjuk, hogy még az Ószövetségi szentek sem fognak tartozni.
   És úgye ezt az is mutatja, hogy az első feltámadásban is csak a Krisztusban meghaltak lesznek!

   Azt is láthatjuk, hogy a seol (pokol) azon kamrályában, ahol az özönvíz után élt emberek vannak, senki nincs, aki ne akarna kimenekülni a kárhozatból (mint tudjuk, a példázatbeli Lázárt se jellemezte az Istentől kapott lelkület):
   ?Luk. 16,24
   És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.
   Luk. 16,26
   És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, SEM AZOK onnét hozzánk át nem jöhetnek. ( az fel sem merűl, hogy amazok közül valaki ne akarna “hozzánk jönni”)
   ?Luk. 16,27
   Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;
   ?Luk. 16,28
   Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, E GYÖTRELEMNEK HELYÉRE NE JUSSANAK

   Az Ószövetségi “sok” szent (nem mindegyik!) feltámadása pedig Jézus halála pillanatához köthető, nincs összefüggésben a seolbéli prédikálásával:
   .Mát. 27,50
   Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét.
   Mát. 27,51
   És ímé a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada; és a föld megindula, és a kősziklák megrepedezének;
   Mát. 27,52
   És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.

   És ez is csak Jeruzsálem környékére korlátozódik, nem egész Izraelre:
   ?
   Mát. 27,53
   És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.

   Nem volt, “feltámadott szentek” vándorlása Izraelben, vagy más városokban!

   “És most érkeztünk vissza Jézus halála utáni ?feltámadottakhoz.?
   A ?halottak közül? is CSAK azok fogadták el Jézust URUKNAK és KIRÁLYUKNAK, akik az ISTENTŐL KAPOTT lelkületet hordozták.
   Akikben Isten ?ellenségének? lelkülete volt, azok nem fogadták el Jézust Uruknak és Királyuknak, így ?sokan ott maradtak? az ?utolsó ítéletre? várva.”

   Mint az Ígéből látod, ez nem állja meg a helyét. A halottak , akik majd az utolsó ítéletre mennek, a cselekedeteik szerint lesznek megítélve, a lelkiismeretük(törvény) által! Akik ugyancsak szabad akarattal rendelkeztek, és bűnös hajlamokkal. De választhattak ők is, hogy a jót, vagy a rosszat teszik! Ha Sátánnak adatott volna arra lehetőség, hogy “lelkületet” adhasson embereknek, akkor megint csak nem lehetne az embereket ítélet alá vonni. Az emberek akkor is választhattak, hogy gonoszt tesznek, és úgyanezek egyszercsak meg is gondolhatták magukat, és a jót cselekedhették! És úgyanez fordítva is igaz!
   Azt meg végképp nem lehet elképzelni, hogy azért nem támadt fel minden szent, (azok, akik életükben szerették Istent,…stb,) mert meggondolták volna magukat, és inkább a poklot választották!

   A következő kérdés a “vitában” az volt, hogy amennyiben elfogadjuk, hogy az az értelmezés a helytálló, amit az ígevers egyértelműen kimond (és nem a 2000 év óta megszokott, (“esetleg” tévesen értelmezett) emberi tanítás, akkor miért csak hozzájuk ment prédikálni az Úr?! Lehetséges-e, hogy nem volt lelkiismereti törvényük (lelkiismeretük), az akkori embereknek, (és törvény nélkül , igazságos ítélet sincsen)?!
   Mint az Ígéből kitünik, Ádám csak ezt az 1 törvényt kapta:

   Az Édenkertben kapott “törvény”!
   1 Móz. 2,17
   De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.

   A bűneset után, úgye kiüzettek a paradicsomból, megkapták az “átkaikat”, de sehol nem olvashatunk arról, hogy kaptak volna “törvényt” Istentől! Azt az egyet meg, ami addig volt, többé nem lehetett megszegni, mert nem mehettek többé be a Paradicsomba! Maradt nekik a “jó és gonosz tudás”.
   És miután tudjuk, hogy :
   Róm. 3,20
   ……A BŰN ISMERETE TÖRVÉNYÁLTAL VAGYON. (nem csak a mózesi Törvény!)
   És azt is, hogy Isten igazságos, és nem itél meg olyanokat, akik nem ismerhették fel azt, hogy bűnös dolgot cselekednek, mivel nem kaptak “törvényt”, amely által azt felismerhették volna! ( Tudjuk pedig, hogy a törvény a “lelkiismeretbe” van beírva. Akinek nincs odaírva semmi, azt vehetjük úgy, hogy nem rendelkezik lelkiismerettel.)

   A bűneset után először kapott törvény, az özönvíz után volt, amikor Nóéval, és utódaival szerződést kötött Isten!

   Az özönvíz után kapott törvény, amely az embereknek adatott:
   1 Móz. 9,4
   Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.
   1 Móz. 9,5
   De a ti véreteket, a melyben van a ti éltetek, számon kérem; számon kérem minden állattól, azonképen az embertől, kinek-kinek atyjafiától számon kérem az ember életét.
   ?1 Móz. 9,6
   A ki ember-vért ont, annak vére ember által ontassék ki; mert Isten a maga képére teremté az embert.

   Innentől, már itélhető az ember, mert, jelez a lelkiismeret, amikor valaki ezen törvények megszegésére készűl!
   Tehát, az Íge alapján, elfogadhatjuk, hogy az ígevers helyes értelmezése az, amit az ígevers tartalmaz, és nem voltak kiváltságos helyzetben azok, akik “az özönvíz után, Krisztus haláláig éltek”, ők se kaptak második esélyt a megtérésre.

   Eddig, az a téma amiről én beszéltem!

   Ettől viszont a “hideg kiráz”(!):

   “6. nap !!! teremtődik meg ÉVA, ÉRDEKES és LÉNYEGES körülmények között.
   (Az, aki az 5. napig, egyedül és tökéletességben megteremtette a ?mindenséget? ugyan így nem tudta volna megteremteni Évát is egyedül? Vagy amikor a 3. napon megteremtette Ádámot, vajon miért nem teremtette meg vele Évát? miért várt vele a 6. napig? MERT CÉLJA VOLT VELE!

   Isten ENGEDÉLYÉVEL itt lép be egy ?teremtő társ? aki TEREMTŐI jogokat kér magának, és megkapja!!!
   1,26 ?És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.?
   (Figyeljünk fel a többes számra ? a mi képünkre és hasonlatosságunkra ? Ez a többes szám, több féle LELKISÉGET takar, melyet Ádám teremtésénél egyértelműen Isten lehelt Ádám orrába!
   Senkit ne tévesszen meg a ?tradicionális tanítás? ? mert a Biblia itt tényleg ?nem árulja el?, hogy ki is ez a ?teremtőtárs?. De, ha EZT észrevesszük, akkor megnyílik a Biblia, megértjük Jézus szavait is, példázatait is.

   Milyen Sátánista, Ígeellenes tanítást találtál?! Nem veszed észre Erika, hogy ez a Sátán ámítása?! A hazugság atyjáé?! Nem látod, hogy “teremtőtárssá” akarja magát felmagasztalni?! Nem veszed észre, hogy a Mindenható Istent akarja lealacsonyítani, kis “majommá”, aki , úgymond, “ő nélküle még Évát se tudta volna megteremteni”! Kinek a “bibliája” nyílik meg ettől számodra,ha nem veszed észre, hogy mi a terve?!
   ( Valahol már én is olvastam ezt a szöveget, akkor is “kiakadtam”!)

   A “teremtsünk embert a mi hasonlatosságunkra”, az Istenség három személyére utal, nem pedig arra, hogy az Istennek a Sátánra volt szüksége a teremtéshez! Azt pedig pláne nem, hogy Évát, meg a “gonoszokat” a Sátán teremtette! Az, hogy a hasonlatosságunkra, azt jelenti , hogy Ádám(Ember) még “kétnemű” volt! A férfi és női invidium még együtt volt benne! De mivel nem volt jó az embernek ez az állapot, külön választotta Isten a férfi és női részt! Mindent, és minden embert az Isten teremtett! Ahogy az a Bibliában is írva van! Sátán is csak egy teremtmény, aki csak hatalomra szeretett volna jutni! Ő csak szeretett volna teremtőerővel bírni!
   Az Íge, a bűnt cselekvőket a gonosz fiainak nevezi! A megtérésünk előtt mi is azok voltunk! Stb!

   Kérlek Erika, gyorsan felejtsd el ezeket a “tanításokat”, hitetéseket, hiszen tudod:
   2 Kor. 11,14
   … maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
   2 Kor. 11,13
   Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.
   ?Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
   Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.

   ?1 Pét. 5,8
   Józanok legyetek, VIGYÁZZATOK; MERT A TI ELLENSÉGETEK, AZ ÖRDÖG, MINT ORDÍTÓ OROSZLÁN SZERTE JÁR, KERESVÉN, KIT ELNYELJEN:

   Kérlek, térj vissza az Ígéhez, és az Úrhoz! Tarts ki , ne engedd magad elveszelyteni, azáltal, hogy ilyeneknek hiszel! A Szent Lélek benned van, abban a világosságban maradj meg, amit Ő adott!

   Isten áldjon!
   [/expand]

   1. Kedves Ida!

    Köszönöm a válaszodat is és azt is, hogy aggódsz értem.
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
    – Igyekeztem a Biblia versei alapján levezetni az összefüggéseket, hogy érteni lehessen a mondanivalóm.
    – Hiszem és vallom, hogy a Biblia Isten ihletett igéje.
    – Hiszem és vallom, hogy a Teremtő Isten nem alkotott semmi olyat, ami nem jó, nem tökéletes, valamint olyant sem, ami az “embernek” ne lenne, ne válna a javára.
    Így engedd meg, hogy szembesítselek állításoddal:
    “Az, hogy a hasonlatosságunkra, azt jelenti , hogy Ádám(Ember) még ?KÉTNEMŰ? volt! A férfi és női invidium még együtt volt benne! De mivel NEM VOLT JÓ az embernek ez az állapot, külön választotta Isten a férfi és női részt!”
    (Ugyan akkor erre való utalást a Bibliában nem lehet találni.)
    Az ellenkezőjét viszont meglehet találni.
    “1,12 Hajta tehát a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet az ő NEME szerint, és gyümölcstermő fát, a melynek gyümölcsében mag van az ő NEME szerint. ÉS LÁTÁ ISTEN, HOGY JÓ.”

    A Biblia szerint (is) látható, hogy Isten Ádámot a 3. napon teremtette, majd a növényvilág és az Éden “készült el a 3. nap végére.
    A 3. nap végén a 3. napi munkájára kimondta, Isten,hogy az JÓ!
    (Gondolod, hogy a 6. napon jött rá, hogy az mégsem jó?
    Én megbízok Isten értékítéleteiben, ha azt a 3. napon jónak minősítette, akkor azt a 6. napon sem változtatta meg.)

    Az viszont egy másik kérdés, hogy a vallások kialakulásának idején akár jó szándékú Ige magyarázók úgy értelmezték a Bibliát, hogy a Logosz teremtett mindent, és így tanították évszázadokon, évezredeken keresztül.
    Tudjuk, hogy voltak esetek, amikor Jézus tanítványai sem értették Jézust, amíg az meg nem magyarázta egy-egy dolog értelmét.
    Az ember általában egy olyan “szerzet” aki szeret mindent készen kapni, nem szeret saját erejéből gondolkodni, inkább elhiszi azt, amit egy véleménye szerint tőle okosabb ember mond.

    Pedig, ha egy kicsit megtornáztatnánk az agyunkat, akkor megérthetnénk, hogy mit jelent pl. ez:
    “Minden PLÁNTA, AMELYET NEM AZ ÉN MENNYEI ATYÁM PLÁNTÁLT, kitépetik.: Máté 15, 13 ”
    – Ez azt jelenti, hogy VAN OLYAN “plánta” is MELYBE NEM ISTEN adta a “lelkét, vagy szellemét” – ki, hogy szokta mondani.
    – “Plánta” (palánta) növénytermesztési fogalom.
    A hasznos növény a “termés” (Isten fiai)
    A haszontalan a “gaz”, mely kigyomlálásra, megsemmisítésre vár. (ördög atyától valók … vagytok. János 8, 44)
    – Mind a kettő fajta “megkülönböztethetetlenül hasonlít egymásra” (Mint ahogy hasonlít az ember az emberre. “Felnőtt kor”-ban lehet megkülönböztetni őket. Ez a “felnőtt kori különbség” a cselekedetekben nyilvánul meg.
    “… Akarod-é tehát, hogy elmenvén, összeszedjük azokat?
    Ő pedig monda: Nem. Mert amikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt netalán a búzát is kiszaggatjátok.” Máté 13:25-30, 36-43

    ?Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel Ő AZ ISTENNEK KÉPE és DICSŐSÉGE; de az asszony … a férfiú dicsősége.? 1. Kor. 11:7.

    VALÓS SZEMÉLYEK:
    1.) – a tisztaságot a férfi, vagy hím nem jelképezi.
    1. Mihály, Ember Fia, Istennek fiai, stb.

    “JELKÉPES” NŐI SZEMÉLYEK:
    2.) – a bűnt női alakban, vagy nőnemben jeleníti meg.
    .?nagy parázna? (?nagy kéjnő??kat.ford.) Jel. 17:1
    ?Oholá és Oholibá? Ez.23:4,
    ?vala egy asszony a mérő- edény közepében. ? Zak. 5: 7.
    ?hogy ímé, két asszony jöve elő, ? és felemelék a mérő-edényt a föld és az ég közé. ? Zak. 5: 9. stb.

    3. “JELKÉPES NŐI SZEMÉLY: (1 db. ilyen személy van:)
    A “Napba öltözött asszony”
    Egyetlen “jelképes női személy” – aki a KEGYELMET (bűntől való szabadulást, BŰNBOCSÁNAT ÁLTAL – jelképezi.

    Tehát – az emberek külsőre bármennyire is egyformáknak látszanak, két különböző személytől nyert “lehellettel” rendelkeznek.

    Jézus Krisztus kereszthaláláig, – főleg a születése előtti időkben élő emberek – nem ismerhették Jézust, tanításait sem.
    Jézus halála után 40 nappal alakult meg Jézus Anyaszentegyháza, a Szent Szellem kiáradásával.
    Akik ennek előtte meghaltak az egész földön, azokhoz Jézus elment a Seolba. (Seol a halottak GYŰJTŐ helye, “parcellázásoktól” függetlenül.)
    Azok a “halottak” akikben az Atya Szelleme volt, elfogadták Jézust Uruknak, királyuknak. Itt elsősorban nem a cselekedetekkel összefüggő tanítások voltak a lényegesek, – mert a halottak már nem cselekedhetnek sem jót, sem rosszat.)
    A halott lelkekben kinek a Szelleme lakozik.
    Jézus megismertette magát a halottakkal. Akik az Atya Szellemét hordozták, azok Jézust elfogadták személyes megváltójuknak, Uruknak, Királyuknak.
    Akik a Sátántól kapott Szellemet hordozták, azok NEM FOGADTÁK EL SEM KRISZTUSKÉNT, sem Úrként, sem Királyként Őt.
    Ezeknek a lelkeknek Atyja maga Sátán, aki nem ismeri el Jézust maga felett.
    Itt nem az volt a kérdés, ki akarnak szabadulni-e a “tüzes pokolból”, hanem, hogy kit fogadnak el Uruknak.
    (Egyébként pedig a “tüzes pokolról” is csak emberi elképzeléseink, téves tanításaink vannak, “ördögök vasvillával)
    Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy Izrael “elválasztásával” Isten CSAK Izrael népét tisztogatta!
    A “pogányok” a saját törvényeiket tartották be. Éppen ezért, Jézus halála előtti nemzedékek nem elsősorban Isten törvényeinek betartása és cselekedetei alapján ítéltettek meg, mint a mai, (Jézust és az evangéliumát ismerő nemzedékek.)
    Mi életünk cselekedetei által ítéltetünk meg, de a győzelmeseknek “jutalma” is jóval nagyobb a mi Urunk visszajövetele által, mint azoknak, akik az idők végén fognak feltámadni, kihagyva a millenium időszakát.

    Szeretettel: Erika
    [/expand]

    1. Szia, Kedves Kormos Erika!

     “- Igyekeztem a Biblia versei alapján levezetni az összefüggéseket, hogy érteni lehessen a mondanivalóm.”

     Drága Erika,kérlek hidd el nekem, nem bántani akarlak, de ez úgy néz ki: hogy ígyekeztél a mondanivalódra bibliai verseket ráhúzni, és olyan “összefüggéseket” gyártani, amelyeket a Biblia versei alapján nem lehet. Legalábbis nem ígei módon, a Szent Lélek világossága, kijelentése által.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     ?Az, hogy a hasonlatosságunkra, azt jelenti , hogy Ádám(Ember) még ?KÉTNEMŰ? volt! A férfi és női invidium még együtt volt benne! De mivel NEM VOLT JÓ az embernek ez az állapot, külön választotta Isten a férfi és női részt!?
     “(Ugyan akkor erre való utalást a Bibliában nem lehet találni.)”

     Itt valóban nem pontosan( sőt, rosszul ) fogalmaztam meg a mondanivalómat, az embernek az egyedűllét, mint állapot, nem volt jó! (Bocsánat!)

     1 Móz. 1,27
     Teremté tehát AZ ISTEN az embert AZ Ő KÉPÉRE, ISTEN KÉPÉRE TEREMTÉ ŐT : férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

     Isten, Isten képére( a sajátjára) teremté Őt(egyesszám)! Férfiúvá és asszonnyá teremté őket(többes szám)! Ádámot teremté férfiúvá és asszonnyá! Isten képére!

     “De mivel NEM VOLT JÓ az embernek ez az állapot, külön választotta Isten a férfi és női részt!? (mint fent, az egyedűllét nem volt jó állapot)
     1 Móz. 2,21
     Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közűl, és hússal tölté be annak helyét.
     1 Móz. 2,22
     És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.(Évába már nem lehelt életnek lehelletét, Ádámból “szakította, vette” ki Éva lelkét! Mint az Eklézsia is Krisztusból kapja a lelkét is! “,,Róm. 8,9
     …. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.,Akiben pedig, nincs a Krisztus Szelleme, az nem az övé!)

     “Hiszem és vallom, hogy a Teremtő Isten nem alkotott semmi olyat, ami nem jó, nem tökéletes, valamint olyant sem, ami az ?embernek? ne lenne, ne válna a javára.”
     1 Móz. 2,18
     És monda az Úr Isten: NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDŰL LENNI; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.
     A 3. nap végén a 3. napi munkájára kimondta, Isten,hogy az JÓ!
     (Gondolod, hogy a 6. napon jött rá, hogy az mégsem jó?
     1 Móz. 2,18
     És monda az Úr Isten: NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDŰL LENNI; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.

     A teremtés, Ádám , mint ember jó volt, csak az az ÁLLAPOT nem volt jó, hogy egyedül volt! Ezt Isten maga mondja!

     De mivel NEM VOLT JÓ az embernek ez az állapot, külön választotta Isten a férfi és női részt!?
     (Ugyan akkor erre való utalást a Bibliában nem lehet találni.)
     1 Móz. 2,18
     ÉS MONDA AZ ÚR ISTEN: NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDŰL LENNI; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.
     1 Móz. 2,22
     És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.

     “Az viszont egy másik kérdés, hogy a vallások kialakulásának idején akár jó szándékú Ige magyarázók úgy értelmezték a Bibliát, hogy a Logosz teremtett mindent, és így tanították évszázadokon, évezredeken keresztül”
     Nem ismerem a “jószándékú Ige magyarázók értelmezését”, csak azt tudom, hogy az Ígében ez van leírva feketén-fehéren:
     Ján. 1,1
     KEZDETBEN VALA AZ ÍGE, és az Íge vala az Istennél, ÉS ISTEN VALA AZ ÍGE.( Nem az Isten az Ige, hanem az Ige is Isten!)
     ján. 1,2
     Ez kezdetben az Istennél vala. (Aki, amig meg nem jelent a földön testben (,Jel. 19,13
     És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve ISTEN ÍGÉJÉNEK neveztetik.) addig az Istennél volt, a mennyben! Ján. 3,13
     És senki sem ment fel a mennybe, hanemha az, a ki a mennyből szállott alá, az embernek Fia, a ki a mennyben van.)
     Ján. 1,3
     MINDEN Ő ÁLTALA LETT ÉS NÁLA NÉLKÜL SEMMI SEM LETT, AMI LETT.

     Itt látjuk, hogy Isten, az Íge (Jézus) nélkűl, semmit nem teremtett!

     ?1 Móz. 1,2
     A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az ISTEN LELKE lebeg vala a vizek felett.( a SZENT LÉLEK ISTEN)

     Én itt három személyt látok. Az Istenséget, akik együttesen teremtenek !
     ?
     “Tudjuk, hogy voltak esetek, amikor Jézus tanítványai sem értették Jézust, amíg az meg nem magyarázta egy-egy dolog értelmét.”

     Akkor még Jézus élt, még nem történt meg a megváltás, a feltámadás, a mennybemenetel, még nem küldte el a Vigasztalót, Aki megtanít bennünket minden igazságra!
     Ján. 16,7
     De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
     Ján. 2,27
     És az A KENET, a melyet ti kaptatok tőle, BENNETEK MARAD, ÉS ÍGY NINCS SZÜKSÉGETEK ARRA, HOGY VALAKI TANÍTSON TITEKET; HANEM MINT AZ A KENET MEGTANÍT TITEKET MINDENRE, ÚGY IGAZ IS AZ ÉS NEM HAZUGSÁG, ÉS AMIKÉNT megtanított titeket, ÚGY MARADJATOK Ő BENNE.
     Luk. 24,45
     Akkor MEGNYILATKOZTATÁ AZ Ő ELMÉJÖKET, HOGY ÉRTSÉK AZ ÍRÁSOKAT.

     De persze,még most is, csak fokozatosan jutunk világossághoz, kijelentéshez. Ahogyan azt Isten adja az Ő tetszése szerint. De az Isten mindig, kizárólag az Íge alapján ad világosságot, akármelyik gyermeke által is jön az,

     “Az ember általában egy olyan ?szerzet? aki szeret mindent készen kapni, nem szeret saját erejéből gondolkodni”,
     (De igen, és ezekből lesznek a hamistanítások, tévelygések, stb. Az emberek sokkal jobban szeretik a “maguk világosságát”, a “saját értelmük fényét”, mint megalázni magukat Isten előtt! Úgyanis szellemi dolgokat, csak Szellem által , Isten kijelentése által érthetünk meg,( és ebben nekünk nincs személyes “dicsekedésünk”!) nem pedig az értelem által! Ezért is van, hogy a legtöbben csak a vallásoság szintjén élnek, a “törvény” alatt, mert ott, “emberek előtt” lehet “dicsekedni” a saját cselekedetekkel, “jósággal”, okossággal, alázatossággal, stb!)! Ha Isten Ígéjét, a saját értelmünkkel próbáljuk meg felfogni, elemezni ,akkor csak értéktelen , vallásos “tanítást” produkálunk! Amiből több tonnányi van a “piacon”!
     A Szellemünkhöz nem fér hozzá a Sátán, de az értelmünket és a lelkünket folyamatosan támadja! Ezért kell felvennünk Isten teljes fegyverzetét, hogy megállhassunk az ördög ravaszságaival szemben:
     Eféz. 6,11
     Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
     ?Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
     Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
     ?Eféz. 6,18
     Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért, )
     Az egyik ilyen “ravaszsága”, amikor elhíteti az emberekkel, hogy a saját okosságuk, több mint elegendő Isten Ígéjének a megértéséhez.

     Ezeket prédikáljuk is, nem oly BESZÉDEKKEL, melyekre EMBERI BÖLCSESSÉG TANÍT, HANEM AMELYEKRE A SZEN LÉLEK TANÍT; lelkiekhez lelkieket szabván.

     inkább elhiszi azt, amit egy véleménye szerint tőle okosabb ember mond”.

     (Itt visszatérnék arra, hogy a szellemi dolgokban, az értelmi szint nem számit, és a magas intelligencia gyakran inkább akadály, mint sem előny :
     1 Kor. 1,27
     Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;)
     És nem az “okossága” alapján fogadunk el másoktól szellemi látásokat, tanításokat, hanem kizárólag az Íge alapján, a Szent Lélek által megítélve. Mert:

     1 Thess. 5,21
     MINDENT MEGPRÓBÁLJATOK; AMI JÓ AZT MEGTARTSÁTOK!
     Jób. 12,13
     Ő nála van a bölcseség és hatalom, övé a tanács és az értelem.
     Péld. 2,6
     Mert AZ ÚR ÁD BÖLCSESSÉGET, AZ Ő SZÁJÁBÓL TUDOMÁNY ÉS ÉRTELEM SZÁRMAZIK.
     Péld. 3,5
     Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; A MAGAD ÉRTELMÉRE PEDIG NE TÁMASZKODJÁL.
     1 Kor. 8,2
     Ha pedig valaki azt hiszi, hogy tud valamit, még semmit sem ismer úgy, a mint ismernie kell.

     “Pedig, ha egy kicsit megtornáztatnánk az agyunkat, akkor megérthetnénk,…”
     1 Kor. 2,4
     És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:

     hogy mit jelent pl. ez:
     ?Minden PLÁNTA, AMELYET NEM AZ ÉN MENNYEI ATYÁM PLÁNTÁLT, kitépetik.: Máté 15, 13 ?
     – Ez azt jelenti, hogy VAN OLYAN ?plánta? is MELYBE NEM ISTEN adta a ?lelkét, vagy szellemét? ? ki, hogy szokta mondani.”

     ?1 Móz. 2,7
     És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, ÉS LEHELLETT VALA AZ Ő ORRÁBA ÉLETNEK LEHELLETÉT. ÍGY LŐN AZ EMBER ÉLŐ LÉLEKKÉ.

     Életet , lelket csak Isten tud adni! Teremteni csak Isten tud! Sátán nem kapott teremtő, élet és “lélek adó” képességet! Ha Sátánnak hatalma lenne rá, akkor a Bibliában erre világos tanítást olvashatnánk! Sátán egy teremtmény, hozzánk képest ( a testi emberhez), hatalmas erővel felruházva, de ez az erő, Istenéhez képest még “körömpiszoknyi” sincs! Csak Istennek, a Fiúnak és a Szent Léleknek van önmagában élete!
     Ez azt jelenti, hogy ha hármójuk közül, kettő “meghalna”, attól még a “megmaradó” tovább élne! Az összes többi teremtmény, ide értve Sátánt is, Isten nélkül azonnal elpusztulna, széthullana. Az Ő ereje tartja fenn az egész világmindenséget. Az egész teremtett Univerzum, az Ő szavára állott elő!
     Ján. 5,26
     Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

     “- Ez azt jelenti, hogy VAN OLYAN ?plánta? is MELYBE NEM ISTEN adta a ?lelkét, vagy szellemét? ? ki, hogy szokta mondani.”

     Ez azt jelenti, hogy van olyan plánta, amelybe Isten NEM adta a Szellemét ! ( Szent Lélek)

     De az élő lelket, az életet csak Isten adja:
     Jer. 27,5
     Én teremtettem a földet, az embert és a barmot, a melyek e föld színén vannak, az én nagy erőmmel és az én kinyujtott karommal, és annak adom azt, a ki kedves az én szemeim előtt:
     Ésa. 57,16
     Mert nem örökké perlek, és nem mindenha haragszom, mert a lélek előttem megepedne, és A LEHELETEK, AKIKET ÉN TEREMTETTEM.

     “Pedig, ha egy kicsit megtornáztatnánk az agyunkat, akkor megérthetnénk,…”

     ?Eféz. 4,17
     Ezt mondom annakokáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjöknek hiábavalóságában,
     Róm. 16,17
     Kérlek pedig titeket atyámfiai, vigyázzatok azokra, a kik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül, melyet tanultatok; és azoktól hajoljatok el
     2 Kor. 10,5
     Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;

     Péld. 2,6
     Mert az Úr ád bölcseséget, az ő szájából tudomány és értelem származik.
     Péld. 3,5
     Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál.
     Ján. 4,24
     Az Isten lélek: és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

     Ján. 14,26
     Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
     1 Kor. 2,1
     Én is, mikor hozzátok mentem, atyámfiai, nem mentem, hogy nagy ékesszólással, avagy bölcseséggel hirdessem néktek az Isten bizonyságtételét.
     1 Kor. 2,5
     Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.
     1 Kor. 2,10
     Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is.
     1 Kor. 2,13
     Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem a melyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván.

     “Ezeknek a lelkeknek Atyja maga Sátán, aki nem ismeri el Jézust maga felett.”
     Fil. 2,9
     Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
     ?Fil. 2,10
     Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
     Fil. 2,11
     És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
     Márk. 9,38
     János pedig felele néki, mondván: Mester, látánk valakit, AKI A TE NEVEDDEL ÖRDÖGÖKET ŰZ, a ki nem követ minket; és eltiltók őt, mivelhogy nem követ minket.
     Luk. 10,17
     Visszatére pedig a hetven tanítvány örömmel, mondván: Uram, MÉG AZ ÖRDÖGÖK IS ENGEDNEK NÉKÜNK A TE NEVED ÁLTAL!

     Sátán pontosan tudja, hogy kicsoda Jézus! Azt is, hogy legyőzetett!
     Márk. 1,34
     És meggyógyíta sokakat, a kik különféle betegségekben sínlődnek vala; és sok ördögöt kiűze, és NEM HAGYJA SZÓLNI AZ ÖRDÖGÖKET, MIVELHOGY ŐT ISMERÉK.
     Márk. 3,15
     És HATALMUK LEGYEN legyen a betegeket gyógyítani és AZ ÖRDÖGÖKET KIŰZNI:

     Ha valakinek nincs hatalma valaki felett, akkor Az másnak se tud hatalmat adni “Amaz” felett! Ahhoz pedig. hogy uralkodhasson felettem valaki, el kell, hogy ismerjem Annak a hatalmát felettem! Úgyanis hatalmat is, ahogyan életet is, csak Isten adhat! És Úr Jézus megkapta ezt a hatalmat a Sátán felett! ( Mint embernek Fia !)
     1 Kor. 15,27
     Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.
     1 Kor. 15,28
     Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.
     ?Fil. 2,10
     Hogy a JÉZUS nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

     “(Egyébként pedig a ?tüzes pokolról? is csak emberi elképzeléseink, téves tanításaink vannak , ?ördögök vasvillával)”
     Luk. 16,23
     És A POKOLBAN felemelé az ő szemeit, KÍNOKBAN lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
     ?Luk. 16,24
     És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; MERT GYÖTRETTETEM E LÁNGBAN.

     ” Éppen ezért, Jézus halála előtti nemzedékek nem elsősorban Isten törvényeinek betartása és cselekedetei alapján ítéltettek meg,”

     Jel. 20,12
     És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, AZ Ő CSELEKEDETEIK SZERINT.
     Róm. 3,20
     …….. MERT A BŰN ISMERETE TÖRVÉNY ÁLTAL VAGYON. ( pl. lelkiismereti törvény, BTK, Tóra, stb)
     Róm. 4,15
     …….. AHOL PEDIG NINCSEN TÖRVÉNY, OTT TÖRVÉNY ELLEN VALÓ CSELEKEDET SINCSEN.

     Eféz. 4,17
     Ezt mondom annakokáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjöknek hiábavalóságában,
     Róm. 16,17
     Kérlek pedig titeket atyámfiai, vigyázzatok azokra, a kik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül, melyet tanultatok; és azoktól hajoljatok el

     Áldjon meg az Úr!
     [/expand]

 5. IDEOLÓGIA
  Fogok írni ideológiai szövegeket. És időnként közzéteszem. :-)) A szórólapoknak, mondjuk lehet alapul venni. (Nos, ha szükséges, rövidíteni.) Szóval valahogy. Sok a betűcske, de semmi baj. :-))

  A modern világ rossz. Ő embertelen, méltánytalan és igazságtalan. Ez a pénz világa. Ő – nem az emberek számára. Ő – azok számára, akik a pénzt csinálják a bankárok és pénzemberek. És az embereknek csak egy alárendelt szerepet szántak. Azok palotáit söpörni.
  [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
  Mi az alapja a társadalmi jólétnek? Munka. De akkor miért a bankár él százszor, ezerszer jobban mint a munkavállaló? Paraszt? A spekuláns miért él jobban? Igen, mindannyian! Ők sokat dolgoznak? Ostobaság! Vicces még beszélni is róla. (Igen, még csak nem is termelnek semmit! Semmilyen értéket.) Akkor miért?

  Nem tudja? Sőt, olvasva ezt, őszintén eltűnődik. “Nos, mi? .. Bankár és a munkás! Ez egy egyszerű, keményen dolgozó, mint én, vagy a szomszéd, Lacika, he? Hmm, összehasonlítottuk. Bankár, az egy bank, pénz … Kapcsolatok! És mi Lacikával kik? Senkik! És hívnak minket senkiknek. Természetesen a bankár él jobban, mint mi. ”

  És mégis, nincs semmi “természetes” itt. Egyszerűen, csak úgy megszokták már, hogy magától értetődőnek tűnik. Mint bármi magától értetődő. Mintha az a világ rendje, hogy egy bankár jobban éljen, mert másként nem lehet. De egyébként is – talán!

  Akkor miért minden ugyanaz? Miért kevesebbet dolgoznak a bankárok és élnek mégis jobban? Jobban a munkapadon dolgozónál, egy bányásznál a bányában? Na? Azonban, ösztönösen már rátaláltak a válaszra maguktól. Mert “a bankár egy bank, pénz.” Ennyi! PÉNZ! Bennük van a lényeg. A sarokkő. És róluk, a pénzről kell nekünk beszélni részletesebben.

  Szóval, mi a pénz? Soha nem gondolkoztak róla? Elszámolási eszköz? A munka mércéje? Ahogy mondják a gyermekkortól kezdődően, szinte belekalapálják a bölcsőtől: “Meg kell dolgozni érte, dolgozni! .. A pénz nem hullik az égből. Becsülettel, verejtékkel kell megdolgozni érte.. “Stb, stb, stb Ismerősen hangzik, nem igaz? Émelyítően egyszerű.
  (Mondd ezt, mellesleg valamilyen Abramovicsnak. “Őszintén, verejtékkel,” és ez működik. Minden milliárdot. Nos, igen, a móka kedvéért. Legalább nevettek egy jót :-))

  Igen, “szükséges”. Dolgozni. És a végén? Egy aprópénzes nyugdíj és éhezés? Szegénység … Egész életedben görnyedten valaki másra gürizni, elvették mindened, erődet, egészségedet, kifacsartak mint egy citromot, és aztán a szemétbe dobtak, mint egy felhasznált hulladékot. Ez a – “szükséges”? De ez a valóság. Szörnyű valósága a modern társadalomnak. Ez az, ami minden bizonnyal mindannyiunkra vár, az, hogy a mai világban az emberek nagy többségének ott ér véget. Ahogyan végezték az anyjuk és apjuk, nagymamáik és nagyapáik … És a dolgok jelenlegi állása szerint végzik, gyermekeik és unokáik … dédunokáik … Aztán az ő gyerekeik, valamint azok gyermekei és unokái … És azoké … Ilyen a világ.
  Miért? Mindez rossz, igazságtalan? Nem lehet ilyen! Miért néhánynak minden megvan és másoknak semmijük? Miért némelyik luxusban fürdik, a zsírosra hízik, a többi pedig alig tud megélni? Nem tudják mivel megetetni a gyerekeket. Annak ellenére, hogy mindketten – “becsületes dolgoznak”? Miért? Végtére is, mi – az emberek, testvérek vagyunk? Mindannyian – “egyenlőek”? Akkor miért?!

  Mivel az egész hazugság. Egy hatalmas, tömör, szörnyű, rohadt hazugság. Nem higgyétek el, amit naponta sugároznak a TV-n keresztül az élet táplált és ápolt mesterei.
  És az emberek nem egyenlőek, és a pénzt sem a munka mércéje. Mindez hazugság. Szemtelen és szégyentelen hazugság. Hazugság, hazugság, hazugság és újra hazugság! Ágas áfonya. Tészta, amit vigyorogva, a füledre akasztanak. (“Emberek lenyelik!”) Miért? Igy könnyebb kezelni őket.

  Szóval van az oligarcha. (Vagy, akár egy közönséges értéktelen képviselő!) Te egyenlő vagy? Miben? Élsz másként, eszel másként, pihensz másként . Igen, ő költ egy nap többet mint te egy év alatt! Felesége egész nap ki sem mászik a butikokból, és a tiéd? .. Őt a legjobb svájci klinikákon kezelik, és téged? A gyermekei és a tiéd? … Összehasonlitottad? Nos, miben “egyenlő”?

  Á, talán a jogokban? Valamiért a törvényt, elfelejtettem. Mint ilyen, amit kimond az orosz(vagy bármely) alkotmány? (A kerítésre az úton, azon is egy csomó dolgot írtak. Jókat. Olvasd el ha van szabadidőd. :-)) Nos, jól-van jól-van! És mi az, kérlek mondd meg, amelyben egyenlő jogod van velük? Csak kíváncsi vagyok?

  Munkához való jog? Hát, van az országban ilyen jog. Ki ellenkezik. Dolgozz keményen! Előnyödre. Te – a gyárban, és ő … Cuum cuique, ahogy mondják. Mindenkinek a sajátja.

  A jog, hogy megválasszák és választhatók legyenek? Hmm … Nos, a szavazás, természetesen. Választhatja az egészségére. Szavazz! (Csurovnak mindig igaza van. :-)) És mi van a “választhatóság-al” … Ön indul a választásokon, mi,? Mész valahova? És pénz van? Aranytartalék? A kampányra, meg mindenfélére van? Nem? Nincsen? Nos, lélegezzen egyenletesen.Ugrás a munkagéphez, és továbbra is keményen dolgozunk, és nem vergődünk. Ne told a disznó képed. Ez azok számára, akik tisztábbak.

  Mi van még? .. Azonban nem ez a lényeg. Nincs értelme még tovább és tovább sorolni. Mindez remélem, már annyira nyilvánvaló. Milyen mindannyiunknak az “egyenlő” jogai, és kiknek egyenlőbbek a többinél.

  Ez vonatkozik az egyetemes egyenlőségre és a testvériségre. Elrendeztük, azt hiszem.
  Most átmegyünk a pénzhez. Az “munka mércéjéről” nem beszélek. Ez a mese az idiótáknak. Nem “mértéke” az semminek. (Egyébként élnél mint egy lord. Vagy, lehet keveset dolgozol :-)) De akkor mik ezek? Hurok. Bilincs. Lánc. Robusztus és törhetetlen lánc, amely biztonságosabban az acélnál tartja az engedelmes rabszolgákat. Milyen rabszolgák? A 21. században? Mi-mi! .. Igen, te és én! Körös-körül! Te, én, ő, ők … Mindannyian! Mindannyian – rabszolgák vagyunk. A Pénz rabjai. Pontosabban azokéi, akik nyomtatják. A mi gazdáinké

  Semmi sem változott ezen a területen évszázadokon keresztül. . Ho-ho-ho! .. Igy élünk mi még most is, rabszolgatartó rendszerben. Csak kűlsőleg kúltúrálisabbnak tűnik. Kíméletesebb és kifinomultabb.A lábbilincs már nem nehéz és rozsdás acél, hanem – láthatatlan. Súlytalan és láthatatlan. Mintha nem is lenne. Menj, ahová akarsz. Csinálj, amit akarsz. Te-szabad vagy!

  Valójában azonban – vannak. És átkozottul nem vagy szabad! “Szabadság” ez – egy illúzió. Pénz! Ez az, amiről szól. Nos, hová tudsz “menni” pénz nélkül? Ez nem a kőkorszak, hogy letelepedsz egy barlangban és állati bőröket sem veszel magadra. Mamutot sem ölsz . (Igen, és hol vannak az átkozott! Ezek a mamutok :-)) Kell egy ház, ruha … Étel. És ez mind pénz, pénz, pénz … Ismét pénzt. Végtére is, körös-körül – mindenért csak pénz. Nélkülük, az átkozottak nélkül, egy lépést sem! Hol találom meg őket? Úgy van, dolgozz értük . Hallod? Láncok csörrenése, ostor süvítése és őrök ordítása?

  Gondolt már arra, hogy a prostitúció erkölcstelen? Hogy ez hasonló a prostitúcióhoz? Eladni a saját erőt, intelligenciát, időt … Valójában mi az eltérő a saját testeddel való kereskedéstől? Igen, kell, hogy az emberek dolgozzanak, mondjátok ti. Ha minden munka megszűnik, akkor mi lesz? Ismét a barlangokba költözünk és állatbőrökbe öltözünk?

  Helyes. Rendben van. Nagyon ésszerű, logikus és könnyen érthető. Mint az ABC! (Még én is megértettem. :-)). Ezt mondtam én is, hogy évszázadok óta nem változott semmi ezen a területen. És csak a “kényszerítő” érvek hangzottak el, biztosan azokban az időben is. Amikor a rabszolgatartó mesélte a makacs, tompa rabszolgáknak. Kik valamilyen oknál fogva, nem akartak rájuk dolgozni. (Buták! :-)) És később, egészen a közelmúltban, már a történelmi időkben, a földesurak a jobbágyoknak: “Ha a munka megáll, nincs szántás, vetés és aratás, mi lesz akkor?! Minden összeomlik, az egész társadalom! Igen, mindannyian éhen döglünk! Elvadulunk! ”

  Igen, a munka szükséges. A munka, hogy hozz létre valami hasznosat, társadalmilag hasznosat. Ellenkező esetben, a társadalom meg fog halni. Felbomlik. De, dolgozni kellene először is önként, és nem egy tányér ételért, vagy mert a túléléshez szükséges; azzal kell foglalkozni ami tetszik, ami lélekből jön!

  És másodszor, ha kell, hogy ha szükséges – akkor mindenkinek. Mivel mindenki egyenlő? Akkor mindenki dolgozzon. A helyzet ugyanis az, hogy valaki megdolgozik a pénzért (a munkapadnál, bányában, izzadtan véraláfutásokkal!) Míg mások egyszerűen rajzolják (lógó lábakkal és kortyolgatva a drága whiskyt vagy brandyt) – betegesen. Helytelen és elfogadhatatlan elv. És semmilyen “magyarázat”, és mentség erre a helyzetre nem lehet. Abszolút!

  Pénz – ez csak metszett papír, cukorka csomagolás, reálisan fedezet nélküli, és ennek megfelelően, egyszerűen rajzolják. (No, nyomtatják. :-)) És aztán odaadják a rabszolgáknak, mint “fizetés a munkáért”. Adnak fölösleges cukorkáspapírt (fizetésemelés :-)) -, és a rabszolgák boldogok. (A filmre “Esküvő Malinovkán” emlékszel? “Vedd el, én magamnak még rajzolok!” :-)) Ledöbbentél? Sajnos ilyen a valóság. A mi keserű valóságunk.

  Hogy van felépítve a pénzügyi világ? Piramis. A tetején a FRS, amerikai Federal Reserve System (a mi központi bankunk analógja), amely nyomtatja a dollárt. Mennyi? Annyit nyomat, amennyit akar! Nem, persze van néhány saját, belső szabály és előírás melyet igyekeznek betartani, mint például nem nyomtatni túl sokat, hogy azért eljesen ne értéktelenedjen el, stb, stb, de elvileg – amennyit akar. A saját keze gazdája. Külső beleszólások nincsenek, legalábbis nem befolyásolóak. Abszolút! Csak a logikának megfelelő.

  A következő szint a különböző országok központi bankjai, még lentebb – az összes többi, a helyi és a nemzeti bankok. (Ez persze némileg egyszerűsített, de általánosan – helyes. A teljes képet tükrözi.) Miért van szükség a bankokra? Oh! .. Képletesen szólva, a bankok játszák az erek szerepét a társadalom szervezetében. Rajtuk keresztül a pénz (vér) a szívtől (a központi bank) jön minden végtaghoz és szervekhez. Átmossa őket, az életet adja! .. (Ezt nem én, Ez bármely közgazdaságtani tankönyv. :-))

  Hogy jön ide a dollár és az ő FRS-ük mihozzánk bűnösökhöz? És a lényeg, hogy semmi, közvetve. Közvetlen. A dollár globális fizetőeszköz. (Nem tudtad? :-)) Mondjuk a mi saját Oroszországi Központi Bank (“egy kicsi, de büszke madárka” :-)) rubelt nyomtat az amerikai FRS engedélye nélkül – nem, nem, nem! Egyáltalán nem! Amerikába köldtünk olaj és a gáz egy milliárd dollár értékben(egy vagonnyi vágott, színes papírdarabokért a nagy amerikai elnökök képével) – mostlehet a rubelt nyomtatni tiszta lelkiismerettel egy milliárd dollárértékben. Most – megengedett. Ez az egyetlen módja. Ellenkező esetben kiutasítanak az IMF-ből, és általában a rubel nem konvertibilis valuta lesz. (És akkor hová tesszük a mi fapénzünket :-)) De Isten velük. Ez a téma egy teljesen másik beszélgetés.(Az weboldalamon majd megkeresitek. :-)) Ne térjünk el. Menjünk vissza a piramishoz.

  Hát, jó. “Az erek! .. mosni! .. “- ez az egésze persze, nagyon nemes, de a lényeges kérdés: miért él a bankár jobban munkavállalónál? Erre a kérdésre még nem kaptunk választ. Szóval, ők a véredények? Díjat adni nekik ezért? Prémium élelmiszer-jegyet? Én itt vagyok, házakat építek. Vagy sütjük a kenyért. Az is nagyon fontos. Ő többet dolgozik? Nem. Akkor miért?

  Ó, és utólag. Kérdés. Dolgozok, dolgozok, gürcölök, reggeltől estig, a közjóért mondjuk, miért mégsem tudok sehogyan sem elszámolni a hitelekkel? És az összes barátom ugyan így. Ez így van rendjén? Ez nyilvánvalóan teljesen rossz és igazságtalan! Ez az örök hitel rabsága. És kinek tartozom? Banknak! Ezeknek a vért szállitó ereknek! Milyen kibaszott mosás. Kinek kellenek ilyen átmosások! Bolondot csinálnak belőlünk testvér, a röviden ez minden. Mint mindig. Kihasználják, hogy nekünk, egyszerű munkásoknak, nincs időnk ilyesmit tanulmányozni, a családot kell eltartani. Szóval élvezik. A mi hátunkon lovagolnak a hüllők. Ezek a végtagok és szervek “! .. Tudjuk, hogy kik ezek a végtagok és szervek! Igen! ..

  Csend, csend! Nyugodtabban. Menjünk sorjában. OK? Csendben és lassan. Csak egy kicsit neki kellesz feszűlni, figyelmeztetlek előre. Ezt nem könnyű megfejteni egy pár perc alatt, amit összekuszálnak évszázadok óta. A legjobb és kifinomultabb elmék.
  De – megpróbáljuk. Legalábbis ez fogja megmutatni vizuálisan. A modern bankok életét. Egy élő példán, hogy úgy mondjam, megmutatni. (Kifizetődő. Tetszeni fog :-))

  Így képzeljük el a következő, nagyon egyszerű helyzetet. (Csak a kezemet figyeljék :-))

  Tegyük fel, hogy van bizonyos Kolja és Olja. És akkor ott van Iván Ivánovics a bankár, Kolja és Olja mindketten a pénzüket nála tárolják.
  Kolja nagyon akar vásárolni Olgától … Hát, mondjuk, egy kerékpárt. De nincs pénze. Pontosabban van, de kevés – csak 10 rubel, és Olga akarja eladni az értékes kerékpárt sokkal drágábban, 100 rubelért. Probléma!

  Mit tegyen Kolja? (Nos, nagyon akarja a bringát! Felhevűlt a srác :-)) odaadja Oljának a 10 rubelt, mint letét, és kéri ne adja el senkinek. Azt mondja, ő hamarosan a többi pénzt el fogja hozni. És gyorsan rohan a bankba, hogy az előkelő Iván Ivánovicstól kölcsönt vegyen fel, a hiányzó 90 rubelt.
  Pénzből Iván Ivánovicsnak nagyon szűkösen van, mint a bűn, de tud a 10 rubelről, amit Kolja adott Oljának. Mit fog a pénzel Olja kezdeni? Igy van, a banka teszi, Iván Ivánovicshoz. Ezért, Iván Ivánovics Koljától kérte, hogy jöjjön holnap. Abban a reményben, hogy a holnapra Oljácska a 10 rubelt már beteszi a bankba .

  Szóval mindez így történik. A következő napon hozza Olja a 10 rubelt a banknak, a bank adja a 10 rubel hitelt Koljának. Kolja azonnal átadja Oljának, hogy ő ismét hozza a banknak, a bank adja vissza hitelként Koljának, és i.t. Míg a bolond Kolja a bringára össze nem gyűjti a hitelezett pénzt.
  (Nem tévedtél el? Türelem-türelem, mondtam a démonok ezer éve szövögették. Szemfényvesztők. Pénzügyi szakemberek, közgazdászok a pokolba velük! De semmi baj. Kibogozzuk. Szétszedjük! :-))

  Végül. Mi van még? A bringa végül Oljától átkerült Koljához (vau! :-)), de Kolja tartozása a banknak (Ivan Ivanovics) 90 rubel, és a bank tartozik 100 rubellal Oljának.
  Más szóval, a 10 rubel, amely kezdetben csak Koljának volt, egyfajta varázslatosan módon, átváltoztak 200! (190 rubel tartozások plusz 10 rubel igazi.)
  (És ez lehetett volna több. Egy millió! Vagy egy milliárd: Ha az árú drágább lenne. Vagy az a “tízes” tovább járt volna kézről-kézre, még több cikluson keresztül, közforgalomban. És, kész. :-))

  És mi ez? Segítsetek jó emberek! A bankok, úgy tűnik, szintén pénzt állitanak elő? Nem elég a FRS (a kutyafáját), most még a bankok is? (Mindenki, rajtunk kivül. Csak te és én nem vagyunk részesei az élet ünnepének. Lehetne egy kicsit szaporitani. Rajzolni :-)) És ezek valóban szaporodnak ellenőrizhetetlenül! És mi még mindig meglepődünk, hogy miért él a bankár jobban? Ezek valami naiv bolondok! Most már világos, hogy miért. Aki rajzolja a pénzt, az él jobban! :-))

  De ez még nem minden! Szegény Kolja, most már a bankkal nem számol el SO-HA-SEM! Nem számít, mennyire keményen dolgozik. (Ő egy buta, aki még nem tud róla. Ott áll és a bank szolgája, mindörökké a hitel csapdájában.) Miután a 90 rubel, amelyel tartozik Iván Ivánovicsnak, egyszerűen nem létezik a természetben! Nem léteznek. Sehol! A ravasz Iván Ivánovics teremtette őket a semmiből! Kattintott! És 10 rubelből lett 200.

  Igen, de azért a banknak magának is ki kell fizetnie 100 rubelt Oljának, vetik fel az ésszerű kifogást. Ő is, ezek szerint, Oljának a hitelt nem fizeti meg soha? Szóval akkor hol a haszon? Mi a trükk?

  Hah! Min van a hangsúly. Igen, az a tény, hogy egy banknak sok ezer és millió ilyen Olja van , és ezek a pénzükért mind ugyanabban az időben soha nem mennek . Eljön egy Olja – a bank odaadja tíz Oljának a pénzét, ez minden. Ily módon a banknak nem szörnyű, és nem terhes az adósság. Az valójában egy virtuális tartozás, pusztán csak papíron létezik. (Nos, vagy a számítógép. :-)) Valójában soha nem kellesz kifizetni.
  (Abban az esetben persze, ha csak nem tör ki pánik. Mikor Oljáék hirtelen megrémülve berohannak a pénzükért – mindezt egyszerre! Mit gondoltál, hogy miért csődölnek be a bankok? Itt van miért. Mivel a bankban a pénz minden Oljának nem elég. Levegő 90%-ban. Lila köd. :-))

  Igy hát a bank rendben van. Ez irul és virul. Érte ne aggódj. De nem úgy, mint Kolja. Neki bezzeg – fizetni kell! Bizony! És még hozzá, hogy kell fizetni ! (A kamatokkal és büntetésekkel. Tudod). Felvenni új hiteleket, majd ismét a következőt .. és így tovább .. és így tovább a végtelenségig, egészen a végéig, egészen a haláláig. Kiút a hitel hurokból nincs. Nem létezik! Elvileg. Ennyi! A csapda zárva. Kolja örökös adósa a banknak. Ő a rabszolgája. Ő most rá dolgozik, dolgozik, dolgozik és … Amíg meghal.És még mindig nem fizette ki. És akkor majd dolgoznak az ő gyermekei .. unokái … Azok is mind jövőbeni rabszolgái a banknak. Pontosabban, a szörnyű kannibál, globális pénzügyi rendszernek, amely mindezt a kegyetlen és embertelen mechanizmus szülte. És amelyet meg kell végre semmisíteni.

  Pénzügyi Apocalipsis! Csak az tudja megtörni a pénzügyi láncokat, és mindannyiunkat megmenteni. Végezni az évszázados rabszolgasággal. Abban a mindent felemésztő lángban elég teljesen nyomtalanul, amelyből aztán új születik. Elég és a változás szelével összetörje a Federal Reserve System-et, az átkozott telhetetlen polipot, pókot, amely behállózta saját ragadós burkába a pénzügyi világot, és elégeti a bankokat a jelenlegi formájukban. Nem mosnak ők semmit. Ne higgyétek el! Halált hoznak minden élőnek. Kiszívják az életnedveket. Élősködők a társadalom egészséges testén. Duzzadt kullancsok a mi véreink által. Falánk és telhetetlen piócák, akik halálosan szorosan ragaszkodnak hozzánk. Ténylegesen hasznosak? Adnak hiteleket? Horribilis kamatra?

  Miért számolnak fel a bankok kamatot a kölcsönért? Valaha elgondolkoztál? Az uzsorát mindig megvetették, minden időben és minden nép között, és most legalizálták. Miért? Ha valaki felvesz egy bankhitelt, ő valamiért felveszi? Ahhoz, hogy valami új és jót létrehozhat, előállíthat, hogy megvalósítsa a terveit .. ez is a társadalom javát szolgálja. És a bankárokét is. Ő is valami hasznosat akar mindannyiunk számára. Kell ösztönözni, engedményeket és kedvezményeket kell csinálni! Ahelyett, hogy három bőrt lenyúzni.
  De ma a bankokat nem ezért hozták létre. Ezeknek nem a társadalom érdekei a fontosak, csak a sajátjaik. A társadalommal, az emberekkel nem törődnek. Ma a bankok hűséges szolgái a Federal Reserve Systemnek, a kapzsi és mohó vérszívóknak, kis kullancsok és vámpírok egy hatalmas és gonosz szörnyeteg szolgálatában, szörnyű modern Drakula grófé. Amelyik belevezette a világot a pénzügyi rabságba, és igyon a véréből, mindannyiunkéból. És továbbra is inni fogja, a gyermekeink és az unokáinkét, ha nem állitjuk meg. Ha el nem pusztítjuk. Karót rajta keresztül! Mindannyian! És ezüst golyót neki. Apocalypsis! Csak a pénzügyi apokalipszis! Más választás már nincs. Nem vagyunk rabszolgák. Mi – az emberek. Mi a szabadságot választjuk!

  És ez a szabadság a küsöbön áll. Most, az MMM megjelenésével a pénzügyi apokalipszishoz közelebb kerültünk. Elkerülhetetlen! Mostantól ez csak idő kérdése. A magot elvetettük. És az kihajt. És az már csírázik. Itt most, ebben a pillanatban! Nem – nem veszett el!

  Mi is az MMM?
  Globális Jótékonysági Alao, a Világ Népi Bankja, a Pénzügyi Szociális Hálózat – bárminek nevezhetjük.A lényeg nem a nevében van. A lényeg az, hogy ez egy önkéntes, nem formális hálózata emberek millióinak szerte a földön, akik fellépnek a pénzügyi rabszolgaság ellen. Akik úgy döntöttek, hogy hadat üzennek a FRS-nek és a bankoknak. (És, hogy megnyerjék ezt a háborút!), És eggyesitik erre a pénzüket. Legyenek egyenként kicsik, de sok ember van, milliók, és együtt ez már erő. Hatalmas teljesítmény! Legyőzhetetlen! És minden nappal növekszik.

  Mert valójában kiknek a számláján léteznek a bankok? (Vérszivóskodnak.) Az oligarchákon? Milliárdosokon? Nem, a hétköznapi kis embereken, akik berakják azokat a csekély megtakarításaik. Az MMM kihúzza a talajt a bankok lába alól azzal, hogy felnyitja az emberek szemét. Miért viszik az emberek a pénzt a bankokba, nevetséges 8% éves kamatra? (Amikor az infláció 25% feletti.) Mert nincs más alternatíva, a bankok vannak monopol helyzetben: hová vigyük máshová a pénzt? (Mint Olja – csak is Iván Ivánovicsnak.) Nem ebbe a bankba, úgy egy másikba. (Nem ennek az Iván Ivánovicsnak, hanem másnak. Pjotr Petrovicsnak. Sidor Sidorychnak.) És mindannyian azonos festésűek, az összes gyereke a kedves és gondoskodó anya-póknak a FRS-nek. Mindegyikük – kispókok.

  És most végre van alternatíva. MMM! A tiéd, kedvesem. Itt az emberek segítenek egymásnak. Ma segítesz te – holnap segítenek neked. Ez az MMM elve. Akarod, hogy a mohó bankár vásárolja meg a következő limuzinját, vagy építesn még egy villát a te pénzeden? Szeretnéd, hogy a következő Kolja vagy a következő Olja legyél? Egy következő rabszolga? Csatlakozz inkább az MMM-hez, és hagyjad, hogy a pénzed segítse azokat, akiknek valójában szükségük van rá! Az alacsony jövedelműt, fogyatékkal élőket, a nyugdíjasokat … Sokgyermekes anyát. Szeresd felebarátodat! Segíts neki. Ez egyfajta nagy közös fiók, ahová az egész nép berakja a pénzét, és akkor fog venni belőle, ha igazán szükséges. Annyit, amennyi éppen abban a pillanatban kell. (Nem elmarják, hanem szó szerint vesznek belőle!)

  Mert valójában az embernek nem is annyira sok pénzre van szüksége. A lényeg a tudat, hogy van neki. Bízni a jövőben – ez az, ami nagyon-nagyon szükséges mindenkinek. És csak az MMM adja az embereknek azt a bizalmat. Ad egyfajta – támaszt. Hogy Te nem vagy egyedül! Hogy nehéz pillanatokban mindig lesznek segítőid, akikre támaszkodhatsz. Akik nem dobnak el. Az MMM egy mag, egy új, fényesebb és tisztább társadalom. Új világ. Amelyikben nincs pénz. Mai pénz. Amelyik más lesz, mindenben más lesz. Becsületesen és tisztességesen. Ahol nem lesznek rabszolgák, és rabszolgatartók. Ahol mindenki fog termelni. A saját élvezetére és a társadalom javára. És ahol a jó végre legyőzi a gonoszat. Mindez – lesz. Elkerülhetetlenül!

  Üdvözöljük a rendszerben!
  (Sergey Mavrodi)
  http://www.sergey-mavrodi.com

  Mi várunk rád! Mi többet tehetünk! Mi megváltoztatjuk a világot. És mi megváltoztatjuk. Minden lesz-MMM! A Pénzügyi Apocalypsis – elkerülhetetlen!

  Kérdéseikkel keressenek meg az elérhetőségeimen: e-mail yzsolt1@gmail.com, tel. +380638079164 Skype: zholt77

  Regisztrálni a linkre kattintva: http://www.sergey-mavrodi.com/?i=zsolt vagy a weboldalamról: http://www.moy.mmmplus.org/

  A weblapok orosz nyelven vannak!

  Örülök, hogy segíthetek!
  [/expand]

  1. Kedves Zsolt!

   Igen, ezt mi is tudjuk, és látjuk! Csak a probléma mindig, az ember bűnös természete! Ameddig minden ember meg nem változik( olyan pedig, még egy darabig nem lesz!), addig, semmi ilyet nem lehet tartósan létrehozni! És tartósan működtetni!
   Ha egy rendszer(bármilyen) elindúl, és jól működik, akkor nagyon gyorsan megjelennek a “hiénák” (Ivan Ivanovicsok), akik “báránynak” álcázzák magukat, és nagyon gyorsan elfoglalják a vezető poziciókat, az adott terület bürokráciájában! Ha pedig hatalomra jutnak( már pedig hatalomra jutnak mindig(!), mivel a jóindulatú, lojális , szeretetteljes, másokért is aggódó, stb embereket mindig meg lehet “vezetni”, becsapni, stb! Úgyanis, egy ilyen ember, nem feltételezi másokról se a rosszat!), onnantól elkezdenek olyan változtatásokat létrehozni a rendszerben, amelyek az Ő érdekeiket képvíseli, az Ő zsebeik megtöltését eredményezi! Úgyanis, az “ilyenfajta” embereket, “baromira” nem érdekli mások nyomorúsága, problémája, stb! Ők csak egy “jó, új pénzforrást” látnak a dologban! Vagyis, az egész dolog rövid időn belül, megint csak pont úgy nézne ki, ahogy most!

   De mi, akik keresztények vagyunk, nem emberi oldalról, hanem Istentől várjuk a megoldást!

 6. Alex és a hasonlóan gondolkodók számára néhány gondolat C.S. Lewistól:

  ?Isten olyan lényeket alkotott, akiknek szabad akarata van. Ha valaki szabadon lehet jó, az is szabadságában áll, hogy rossz legyen. S a szabad akarat az, ami a rosszat lehetővé teszi. De hát akkor miért adott Isten nekik szabad akaratot? Azért, mert a szabad akarat, bár a rosszat lehetővé teszi, egyúttal az egyedüli dolog, mely lehetővé tesz bármilyen szeretetet, jóságot és örömöt, aminek értéke van.?

  1. Helló Én is azt gondolom hogy a világ a vesztébe rohan és Jézus az Eggyetlen aki eggyúttal Méltó is arra hogy a -szárnyai- alá vegye az embereket főleg a hitehagyottakat. Sok butaságot csináltam már én is amire nem vagyok büszke igazán. És az öregek mondták rám illetve ránk. 1985-illetve hasonló koru generációkra hogy sajnálják a fiatalokat mert sok mindent megértek ők is de azokhoz a csapásokhoz képest amikkel szemben mi majd szembenézünk az -babazsúr- volt. Békét Nektek

 7. Sziasztok!
  kedves Ria és mindenki.Jézus azt kérte , hogy hirdessük az evangéliumot, ami öröm hírt jelent.Ugy gondolom, hogy mi emberek nem tudjuk meggyőzni az igazságról embertársainkat. Nem vagyunk képesek arra, hogy az emberek szívébe belehelyezzük beszédeink,viselkedésünk stb. által.Ezt kizárólag az Isten Szellem képes elvégezni.Nekünk ezen nem kell görcsölnünk.De viszont amit Thea és mások is tesznek, hogy a megváltás üzenetét hírdetik, ezt várja el az Úr tőlünk.

  1. Persze,hogy Jézus azt kérte i am anonimus,csakhogy egy hazat nem a tetejével kezdik el épiteni.

  1. Kedves Csaba!

   Mi mindannyian nagyon várjuk az “utolsó idők” eseményeinek történéseit, de főleg ennek végét, hogy a Istenünk ígérete szerint Urunkkal lehessünk, (ill. Jézus vissza jövetelét), és ezért kutakodunk MINDENHONNÉT, hogy miknek kell megtörténnie, míg ez bekövetkezik.

   A “mindenhonnét”-hoz tartozik az a link is, melyet belinkeltél.

   Teljesen megértelek, DE ne felejtkezzünk meg az “igaz forrás” a Szentírás tanításáról sem, kutakodásaink közepette.
   Ez az ige engem óvatosságra és engedelmességre int:

   “De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, amit néktek hirdettünk, legyen átok.” Galata 1:8

   Szeretettel: Erika

  2. Kedves Csaba!

   Engedj meg még egy “apró” gondolatot.
   A pápai korona felirata: ?Isten fiának helytartója?
   Ez a szöveg latinul van felírva rá, és így hangzik: (így írják)
   : ?VICARIVS FILII DEI?. (ha össze adod rajta a romai számok összegét:)
   V+I+C+I+V+I+L+I+I+D+I= 666

   Személy szerint az én számomra, már ez sem egy jó “ajánlólevél” a “katolikus angyaloktól”

 8. Miért tud annyira igaz, aktuális lenni Emersonnak egy gondolata, ami valahogy így szól:
  “Mindíg is csodáltam a királyokat, hogy elhiszik, minden rajtuk múlik, meg a népet, amely elhiszi, hogy rajta semmi sem múlik”

  1. Azert tud annyira igaz es aktualis lenni,mert a kiralynak nincs annyi esze,hogy tudna:a hatalma fentrol adatott néki.A nép pedig,ha tudna ezt,(kivéve Krisztus követoit) az odafent lakohoz imadkozna jo sorsa érdekében…ez az egyetlen,ami rajta mulik.

 9. Kedves alex,
  Ha nem vagyok indiszkret hadd kerdezzem meg,…. rendszeres olvasoja vagy az idokjelei.hu-nak?
  Es vegezetul,….szerinted ki a felelos azert, hogy mara mar idaig fajultak ezek dolgok?

   1. Ez azt jelenti, hogy hiszel benne? Ebben az esetben a te Istened is.
    Amennyiben pedig nem hiszel benne, hogyan gondolhatod, hogy Ő a felelős?

    1. Majdnem jol mondta pedig -azzal a kulonbseggel, hogy a vallas szot kellett volna hasznalnia 🙂

   2. Szia, kedves 999!

    ” Hát a ti kedves istenetek???..”

    8. És mostantól, az óriások, akik a hús és a szellem keveredéséb?l jöttek létre, gonosz szellemeknek lesznek ?k nevezve a földön, és a föld lesz az ? lakhelyük.
    9. Gonosz szellemek hagyták el a testeiket; mert születésük emberi, és els?dleges eredetük pedig a mennyek szent ?rngyalaitól van; gonosz szellemek lesznek ?k a földön és gonosz szellemeknek lesznek nevezve.
    10. Mert a mennyek szellemeinek a mennyekben lesz a lakhelyük, de a földön létrejött szellemeknek, akik a földön születtek meg, azoknak a földön lesz a lakhelyük is.
    11. És az óriásoktól jött lelkek gyötrik, elnyomják, pusztítják, támadják és a rombolás munkáival sújtják a földet és bajokat okoznak azon: bár élelmet nem esznek, mégis éhesek és szomjasak és sérelmeket okoznak.
    12. És ezek a lelkek felkerekednek az emberek gyermekei ellen és az asszonyok ellen, mert ?k maguk is azoktól származnak.

    16 1. Attól a naptól fogva, amikor az óriások le lesznek gyilkolva és el lesznek pusztítva, és halállal halnak, a testeiket elhagyó szellemek megindulnak majd és pusztítani fognak, anélkül, hogy ítéletben részesülnének ? és így pusztítanak majd egészen a nagy itélet eljövetelének beteljesedéséig, amelyben maga a kor is beteljesedik, az ?rz?angyalok és az istentelenek felett, igen, mindennek beteljesedése eléri ?ket teljesen.?
    19 1. És Uriel ezt mondta nékem: ?Itt fognak majd állni azok az angyalok, akik egybekötötték magukat az asszonyokkal, és akiknek szellemei különböz? formákat öltve megfert?zik az emberiséget, és akik félre fogják majd ?ket vezetni, HOGY A DÉMONOKNAK, MINT ISTENEKNEK ÁLDOZZANAK, (itt fognak ?k várni), az ítélet nagy napjáig, amikor ítélet alá esnek és eljön a végük.
    2. És az angyaloktól származó asszonyok, akik eltévelyegtek és szirénekké lesznek.

    http://istennyomai.wordpress.com/2011/02/04/apokrif-iratok-henoch-konyve/

    Ha gondolod, olvasd el végig!

    Róm. 10,13
    Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
    Ján. 6,40
    Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.
    Ján. 1,12
    Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;
    Ján. 11,25
    Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
    Ján. 11,26
    És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

 10. Alex!

  Róma 2.17-24

  17.
  Ímé, te zsidónak neveztetel, és a törvényre támaszkodol, és Istennel dicsekedel.
  18.
  És ismered az ő akaratát, és választást tudsz tenni azok között, a melyek különböznek attól, mivelhogy a törvényből megtaníttattál;
  19.
  És azt hiszed magadról, hogy te a vakoknak vezetője, a sötétségben levőknek világossága,
  20.
  A balgatagok tanítója, a kiskorúak mestere vagy, bírván a törvényben az ismeret és igazság formáját.
  21.
  A ki azért mást tanítasz, magadat nem tanítod-é? a ki azt hirdeted, hogy ne lopj, lopsz-é?
  22.
  A ki azt mondod, ne paráználkodjál, paráználkodol-é? a ki útálod a bálványokat, szentségtörő vagy-é?
  23.
  Ki a törvényben dicsekszel, a törvénynek megrontása által az Istent gyalázod-é?
  24.
  MERT AZ ISTENNEK NEVE MIATTATOK KÁROMOLTATIK A POGÁNYOK KÖZÖTT, AMINT MEG VAN IRVa.

 11. Kedves Alex!
  sajnálom, hogy a jövőről alkotott képed csak odáig terjed amit leírtál.Ha ezek alapján lehetne csak élni, bizony minden ember élete hiába való lenne.Emberek lehet hogy így gondolják, de nem a Mindenható Isten. ” úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő fiát Krisztust küldte el , hogy aki Ő benne hisz el ne vesszen, hanem örök életet nyerjen,mert nem azért küldte el a Krisztust, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megmeneküljön a világ általa.Aki hisz Ő benne az már megmenekült, aki nem hisz az elkárhozik, mert nem hitt az Isten Egyszülött Fiának nevében”-akinek neve Jézus Krisztus
  Ez nem mese!!Csupán ilyen egyszerű megmenekülni (hit által és nem kell érte pénzt fizetni)Javaslom neked is kedves Alex válaszd az Életet a halál helyett.Az élet maga Jézus Krisztus ne szalaszd el a lehetőséget.És akkor ha megtörténnek azok, amiket írsz a hozzászólásodban, nem kell féljél azoktól.
  Szívből kívánom , hogy megtapasztalhasd a Teremtő szabadítását.

  1. Köszi az aggódásodat, de ne strapáld magad.
   A másik, ha magyarnak tartod magadat, – gondolom én, mivel ezen a nyelven szólítottál meg -, akkor legközelebb magyar, és érthetőbb “művésznevet” válassz magadnak hitelesebb lenne az írásod. Már ne haragudj hogy így kezdem soraimat kedves “én névtelen” barátom.
   Gondolkodtam hogy kommenteljem-e vallásos, és “fel a fejjel” a hosszú életre buzdító soraidat, aztán úgy döntöttem hogy igen, de csak szigorúan egy pár sorban . Remélem az oldal üzemeltetője nem fog orrolni rám, és nem töröl, mert sértegetni nem akarok senkit becs’ szó.
   Másképpen gondolkodunk. Te még mindig egy mesevilágban élsz, és láthatatlant próbálsz magyarázgatni, próbálsz testet adni neki, mint minden olyan ember, aki mára megcsömörlött, és a sérült tudatalattija valamiféle küldetéstudattal ruházta fel.
   Ezzel a vallásos lelki fröccsel meg ne fárassz. Nekem jelenpillanatban ma, és holnap a gyerekeimnek kell adnom enni, és el kell mennem vásárolni a boltba, hogy ezt megtehessem. ..
   Imádkoztam tegnap, hogy tele legyen a kamrám, de mi történik, nem lett benne semmivel sem több a két üres befőttes üvegnél. Pedig mindennap látástól mikulásig dolgozom.
   Sajnálom nagyon az emberiséget az anyákat, és apákat, hogy ma naponta (!) negyvenezer kisgyermeknek kell meghalnia a világban ahhoz , hogy majd megjelenjen valaki, és azt mondja, ha bennem hiszel akkor x idő múlva jöhetsz az örök életbe. Sajnálom a szüleimet, a nagyszüleimet, akik becsületesen éltek, és azokon is segítettek, akik megalázták nap mint nap őket falhoz állítván a golyószóróval a hátuk mögött, és mindenkinek csak adtak, és mivel nem bújták a zsidók által szerkesztett “mesekönyvet”, ezért nem lehetnek majd a mennyországban a többiek között.
   Sajnálom azokat a “primitív” dzsungel lakókat , akik naponta állatokat mészárolnak le ahhoz, hogy élhessenek,nevelhessék gyerekeiket, nem ismerik az igét, s mint ilyeneket a tűz fogja elemészteni..
   Ma a világban több ezer vallás , egyház, felekezet, gyülekezet létezik. Mindenki ezt szajkózza neked hogy majd ekkor meg akkor, meg ha jól viselkedsz akkor minden rendben lesz. Az egyik Jehova tanújához külön emlék fűz, mert több hónapos fejtágítás után több tízezer forinttal vert át, csupán azért mert kihasználta a jóindulatomat, és a segíteni akarásomat, valamint a naivitásomat. .Persze tudom, őt is a tűz emészti el..
   A katolikus egyház, amelynek ma több száz millió tagja van , szóval még ez az egyház is a világháború alatt megáldotta a katonák fegyvereit. Pedig látod a mai napig szórják neked az igét, és az a több százmillió ember be is veszi aki a nyájhoz tartozik.
   Azt írod: “Ha ezek alapján lehetne csak élni, bizony minden ember élete hiába való lenne”
   Elmondanám neked, hogy nagyon sok olyan embert ismerek akiknek semmi közük a valláshoz, és főként a hithez, és ha megkérdezem őket azt mondják hogy boldogan élnek. Tehát hiába való az életük? Nem nem . Teljes életet élnek
   Viszont ha már a Teremtőre hivatkozol, szeretném közölni veled, hogy a Teremtő nem gyilkos, és mindenkinek megbocsát. Nekem is.

   1. Természetesen nem fogok megorrolni. Amit leírtál az az egyik leggyakoribb kérdés, amit az emberek feltesznek Istennel vagy a világban uralkodó helyzettel kapcsolattal: Miért engedi meg Isten a bűnt és a szenvedést?
    Érdekes ellentmondás sugárzik a hozzászólásodból. Nem hiszel Istenben, de imádkozol hozzá, mérges vagy rá, és egyúttal úgy gondolod megbocsát. Tehát létezik vagy sem?
    A szíved mélyén biztosan tudod a választ.

    Ami az emberi szenvedést illeti, ha Isten közbeavatkozna, hogy megállítsa a rosszat, kezdhetné akár velem is, mert én is elkövetek hibákat, megbántok másokat, Isten azonban szabad akaratot adott az embernek. Nem kényszeríti rá senkire, hogy Őt vagy a szeretet útját válassza. Ez a te döntésed.
    Ami pedig a vallásokat illeti, ne ez alapján ítéld meg Istent, hiszen a vallást az emberek hozták létre és hús vér, halandókból áll, akik ugyebár nem tökéletesek. A tegnapi cikk éppen erről szól. Ha gondolod olvasd el.
    És igen, Isten megbocsát. Sőt, a kamrádat is képes megtölteni, de “De hittel kérd, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.” (Jakab 1:6) 🙂

    Jézus nem mondta, hogyha jó leszel, a mennyországba kerülsz. Se te, se én, se egyetlen egy ember sem érdemli meg, mégis a tiéd lehet. Nem kell egyebet tenni, mint kérni Istentől. Ez egy ajándék, nem a cselekedetek jutalma. “Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” (Eféz. 2:8-9) Aki pedig ezt nem tette meg, nem emészti tűz, hanem a cselekedetei alapján kerül majd megítélésre azon a bizonyos napon.

    1. Nem ertemThea,hogyan gondolod azt,amikor egy hitetlennek azt ajanlgatod,hogy hittel kérje a kérnivalojat…Egyaltalan mar az is érthetetlen szamomra,hogy a Bibliabol irogattok ki (fent pl.Alexnek) igehelyeket,aki a Könyvet,”zsidok altal szerkesztett mesekönyv”-nek tartja…Ha a Teremto ebben a könyvben jelenti ki önmagat a profétain es apostolain keresztül,(mert hol mashol) de Alex,es a hozza hasonlok ezt nem hiszik(mert csak egy mesekönyvnek tartjak),akkor ok,(ha imadkoznak is) egy maguk altal elképzelt istenhez,vagyis egy balvanyistenhez imadkoznak,amitol azutan varjak,hogy a kamra megteljen.
     Ahhoz,hogy valaki kérhessen az IGAZ Istentol barmit is,elobb hinnie kell benne nem?…méghozza a Biblia Istenében,es ezzel együtt az O Fiaban,mert az Atyatol is csak Jezus Krisztus nevében kérhetünk.Addig,amig a hitetlenek nem értik meg,hogy a megbocsajtas is csak azaltal lehetséges barki ember fianak,ha Jezus Krisztust elfogadtak Uruknak es Megvaltojuknak,addig hiabavalo barmi massal biztatgatni oket.Amig ez nem történik meg naluk,addig nincs imameghallgatas!
     “Es ha valaki nem talaltatott beirva az élet könyvében,a tuznek tavaba vetteték”(Jel 20:15). Vagy te nem ezt érted itélet alatt Thea?

    2. Volt idő, amikor én sem hittem, amíg valaki meg nem mutatta az igazságot a Bibliából és el nem fogadtam Jézust.

     Ami pedig a Biblia idézését illeti, én azt olvastam belőle, hogy “ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.” (Ézsaiás 55:11)

     (Az ítéletről nem akarok vitatkozni, de azt tudjuk, hogy az ezer év végén “megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint” – ebből szerintem az következik, hogy lesz, aki benne találtatik és lesz, aki nem. Nem hinném, hogy Isten csak azért venné elő az élet könyvét, hogy még egyszer ellenőrizze, a megjelentek közül senkinek sincs beírva oda a neve. Ezen az ítéleten a meg nem váltott emberek lesznek jelen. Hála az Úrnak az ítélet az Ővé és nem a miénk. 🙂 )

    3. Nyilvan nyitott volt a szived Thea abban az idoben,de egy bezart szivbe nem tud behatolni Isten igéje,es akkor is nyilvan eloszor tejet kaptal es nem mindjart kemény eledelt.”Ime az ajto elott allok es zörgetek:ha valaki meghallja a hangomat es kinyitja az ajtot,bemegyek ahhoz es vele vacsoralok,o pedig énvelem”(Jel 3:20).
     Tudjuk,hogy van rossz talaj… sziklas es tovises,ahol a mag amikor elvetik,megperzselodik mert nem volt gyökerük es kiszaradtak.Vagy tövisek közé esett,ahol mikor a tövisek megnottek megfojtottak a magot. Nemde roluk szol ez az ige? “Beteljesedék rajtuk Ezsaias jövendölése:Hallvan halljatok,de ne értsetek,latvan lassatok ,de ne ismerjetek!Mert megkövéredett e nép szive,fülükkel nehezen hallanak,szemüket behunytak,hogy szemükkel ne lassanak,fülükkel ne halljanak,szivükkel ne értsenek,hogy meg ne térjenek,es meg ne gyogyitsam oket”(Mt 13:14).
     Ha Isten igéje minden embernél elérné céljat,akkor minden egyes ember be lenne irva az élet konyvébe,es ugy senki nem menne itéletre.Mert kiket peldaz akkor a konkoly amely az itéletnapon a tuzre vettetik? Vagy kikre vonatkozik ez a mondatod:” Ezen az ítéleten a meg nem váltott emberek lesznek jelen”?
     Az itéletrol tehat nincs is mit vitatkozni,amikor az egyertelmuen le van irva.

    4. Szia

     Ha nem vagyok túl indiszkrét megkérdezhetem hogy a Te a Kereszténység melyik Ágához tartozol?? Én pl sok mindennel eggyetértettem Lutherrel holott sok hibát is követett el de szerintem megbocsáttatnak vétkei mert az Ember néha akaratlanul is követ el bünöket nem igaz??
     U.I.Én római katolikus vagyok és semmi bajom sincs a többi vallás képviselőivel szemben bár az igazat megvalva aggódva figyelem a külömböző szekták gyors térnyerését amelyek boldogságot meg békét ígérnek de semmi közük nincs Krisztushoz még kevésbé Istenhez és a Biblia is megnevezi őket persze csak képletesen..hamis messiások és hamis krisztusok…

    5. Szia Tomi85!

     Nekem sincs bajom az újjászületett katolikusokkal, de megkérhetnélek rá, hogy a Bibliából mutasd meg nekem, hogy a Kat egyháznak mi köze van Krisztushoz és Istenhez?
     Úgy az egész szervezetet hol látod így leírva?

   2. Kedves Alex !
    Mélyen átérzem elkeseredettséget, amit a megosztott, elbutított hazánkkal kapcsolatban érzel…
    De: hol is kezdődött a lepusztulás? Ugye régi értékrend szerint a legfontosabbak: Isten, Haza, Család. Istent elvetettük (pedig a a belső törvények, ti. a tízparancsolat sokáig egyéb törvények -jogrendszerek- nélkül belső késztetés révén, bizalmi alapon működtette a társadalmat – jól. Szerencsésebb égtájakon ezek alapján jöttek létre az un. jóléti társadalmak.
    Aztán jött a felvilágosodás, tudományok robbanásszerű fejlődése és kialakult az új hitrendszer, immár Isten nélkül.
    Folytatódott a további “megvilágosodásunk” amelynek révén elvesztettük (nem csak mi) nemzeti öntudatunkat, majd önállóságunkat. Aztán jöttek az izmusok és a csecse-becse fogyasztói társadalom (fogyassz, élj, vásárolj, adósodj el – mert megérdemled) és széthullottak a családok is.
    Itt áll egy atomizált széthullott társadalom: se Isten, se haza, se család…
    És érezzük, hogy kiszolgáltatott játékszerei vagyunk a körülményeknek.. (politika, pénzvilág, bűnözés, stb.) Keressük a kiutat és szeretnénk felébreszteni környezetünket, de azok többnyire értetlenül, bambán reagálnak a problémafelvetésre.
    Ami minket körülvesz, az sátáni, átadtuk a teret neki. Ő létezik ! Amit magad körül látsz, tapasztalsz az nem Isten hiánya, hanem a parlagon hagyott, műveletlen föld, amelyre Isten helyett a Sátán költözött be.
    Ajánlom Neked (és másnak is, mivel ez egy gyöngyszem) Tolsztojnak egy kb száz éves kis írását, “A pokol szétrombolása és helyreállítása”cimmel, amelyet nagyon szívesen elküldök neked, vagy ha megengedik, felteszem az oldalra..

    1. Kedves Attila?
     Nagyon tetszett a hozzászólásod, köszönöm, hogy megírtad. És ha már Tolsztojt szóba hoztad, hadd idézzek én is valamit tőle,…..szeretem az idézeteket.

     “Én kérem Istent, segítsen nekem. De hiszen az én dolgom Istent szolgálni. és nem neki kell engemet szolgálni. Csak erre kell emlékezni, és a nehézség megkönnyebbül.”

    2. Légyszi, ne utálj meg nagyon!

     Márk. 10,45
     Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.

     1 Krón. 4,10
     És Jábes az Izráel Istenét hívá segítségül, mondván: Ha engem megáldanál és az én határomat megszélesítenéd, és a te kezed én velem lenne, és engem minden veszedelemtől megoltalmaznál, hogy bút ne lássak! És megadá Isten néki, a mit kért vala

     Mát. 7,7
     Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

    3. Dehogy utállak Ida, inkább idézek.

     Mózes V. 11:13
     Lészen azért, hogyha valóban engedelmeskedtek az én parancsolataimnak, a melyeket én ma parancsolok nektek, úgy hogy az Urat, a ti Isteneteket szeretitek, és néki szolgáltok teljes szívetekből és teljes lelketekből.”

     Mózes V.13:4
     “Az Urat a ti Isteneteket kövessétek(szolgáljátok), és őt féljétek, és az ő parancsolatait tartsátok meg, és a ő szavára hallhassatok, őt tiszteljétek, és ő hozzá ragaszkodjatok.”

     Máte 6:24
     Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli éa a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak.”

     Máte 4:10
     Ekkor mondta neki Jézus: Eredj innen Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd és csak neki szolgálj.”

     Még lehetne ezzel kapcsolatban idézgetni, de szerintem ennyi is elég.
     A képlet roppant egyszerű.
     Ő a Teremtő, a mindenség tulajdonosa, vagyis az Úr,… én meg az egyik tökéletlen szolgája. És ez így van rendjén,…szerintem.

     Ezzel nem kiokítani akarlak vagy az igazamat rád erőltetni, csak az volt az érzésem, hogy valamit esetleg félreértettél, remélem nem baj.

     Ui: 🙂

    4. Szia kanku!

     Dehogy baj! Én az idézetre írtam, hogy az Isten azt akarja, hogy hívjuk segítségűl az Ő nevét, mindenkor! Mindenben (szellemi és fizikai dolgokban is!(! Mert abban gyönyörködik, hogy megáldjon bennünket!
     Persze, ha hozzáfűztem volna azt is, hogy miért tettem oda az igeverseket, akkor talán érthetőbb lett volna! Nem Te vagy a “hunyó”, én rontottam el! Bocs!
     De így igaz, én is pont így vagyok vele, hogy “keressétek először Isten országát, és az Ő királyságát, és mindezek megadatnak néktek”! A maguk idejében!

   3. Szia, kedves alex!

    “Viszont ha már a Teremtőre hivatkozol, szeretném közölni veled, hogy a Teremtő nem gyilkos, és mindenkinek megbocsát. Nekem is.”

    A Teremtő, valóban nem gyilkos! Azért adta az Ő Fiát áldozatúl érettünk ( és az Ő Fia, Jézus Krisztus pedig önnmagát), hogy ne kelljen meghalnunk!
    Ján. 3,16
    Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
    De ez nem automatikusan vonatkozik mindenkire, hanem csak arra, aki elfogadja tőle az üdvösség ajándékát! ( Él, a lehetőséggel!) Ez pedig azért van így, mert Isten szabadakaratot adott az embernek, és Ő (kizárólag Ő) ezt tiszteletben is tartja! (Még azért is fontos Istennek, hogy mindenkinek saját döntése legyen, hogy megtér-e, mivel az ajándék elfogadása feltételeket von maga után! Az addigi bűnös életmód folytatását abba kell hagynunk, és a kapott kegyelem szerint járnunk!
    Mát. 7,14
    Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
    ) Ha nem akarod, nem kell elfogadnod! Akkor, majd cselekedeteid szerint fog megítélni! Ha nem követtél el bűnöket, akkor nem kell félned! Viszont, ha igen, akkor muszáj, hogy tudd, hogy az embernek, csak az életében van lehetősége megtérni, bocsánatot kérni! Ott, az ítéletnél, már nincs erre mód! És miután Isten minden szükségest elvégzett, az üdvösségünkért (és mint látod, ezt a tudomásodra is hozza!), ezért ott, akkor már nem lesz korrigálási lehetőség! Vagyis, ha bűnöket követtél el, és miután halottad a kegyelem és az üdvösség AJÁNDÉKÁNAK lehetőségét az Úr Jézus Krisztusban(amit úgye, a Teremtő készített neked!), és te ennek ellenére elutasítod, akkor úgye nem csodálkozhatsz, ha olyankor, amikor már “forró a talaj, a lábad alatt”, akkor már nem hallgatják meg a “kegyelemért” való könyörgésed!
    ?Ján. 3,18
    ?A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

    És úgye itt, alul, azt is láthatjuk, hogy azok az emberek, akik nem hittek az Istenben, vagy az Ő Fiának a nevében( Természetesen, mivel Isten igazságos, senkit sem fog kárhoztatni, aki még csak nem is hallott, hallhatott Jézusról! Hiszen előtte is éltek emberek ,meg utána is, akik még csak nem is hallottak felőle! De Isten azért adta az embereknek a lelkiismeretet, hogy mindenki ismerje a “Törvényt”! És e szerint a “Törvény” szerint lesz az itélet!
    Jel. 20,12
    És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az ÉLETNEK KÖNYVE; és MEGÍTÉLTETNEK a halottak azokból, a mik A KÖNYVEKBE VOLTAK ÍRVA, AZ Ő CSELEKEDETEIK SZERINT.
    Jel. 20,15
    ÉS HA VALAKI NEM TALÁLTATOTT BEÍRVA AZ ÉLET KÖNYVÉBEN, A TŰZNEK TAVÁBA VETTETÉK.

    Vagyis, a megbocsátás mikéntjéről, és mikorjáról ennyit!

    A további, amiért még vár a Teremtő az itélettel:
    Jón. 4,2
    Könyörge azért az Úrhoz, és mondá: ….. mert tudtam, hogy TE IRGALMAS ÉS KEGYELMES ISTEN VAGY, NAGYTÜRELMŰ ÉS NAGY IRGALMASSÁGÚ ÉS A GONOSZ(ember) MIATT IS BÁNKÓDÓ.
    Róm. 2,4
    AVAGY MEGVETED AZ Ő JÓSÁGÁNAK, ELNÉZÉSÉNEK ÉS HOSSZÚTŰRÉSÉNEK GAZDAGSÁGÁT, NEM TUDVÁN, HOGY AZ ISTENNEK JÓSÁGA TÉGED MEGTÉRÉSRE INDÍT?

    És, mint látjuk ezért jött Jézus:

    Mát. 9,13
    Elmenvén pedig tanuljátok meg, mi az: Irgalmasságot akarok és nem áldozatot. Mert NEM AZ IGAZAKAT HIVOGATNI JÖTTEM, HANEM A BŰNÖSÖKET MEGTÉRÉSRE.
    Aki:
    Csel. 4,12
    És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk
    Csel. 13,47
    Mert így parancsolta nékünk az Úr: Rendeltelek téged világosságul a pogányoknak, hogy légy üdvösségükre a földnek széléig
    Mert:

    ?Márk. 2,17
    És a mikor ezt hallja vala Jézus, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szükségök orvosra, hanem a betegeknek, nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre.

    És ha elfogadja valaki:

    ??Luk. 15,7
    Mondom néktek, hogy ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilenczvenkilencz igaz emberen, a kinek nincs szüksége megtérésre.
    Ján. 1,12
    Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

    Mert, meg van írva , és igérve, hogy:

    Csel. 2,21
    És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

    Ezért én is (a többiekkel együtt) ezt mondom:

    Csel. 22,16
    Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
    2 Kor. 6,2
    Mert ő mondja: Kellemetes időben meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Ímé itt a kellemetes idő, ímé itt az üdvösség napja.

    Mert az itélet elhatároztatott, és:

    2 Pét. 3,9
    Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

    De ma még, ezt mondja neked az Úr Jézus:

    Mát. 11,28
    Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.Jel. 22,17
    És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És a ki hallja, ezt mondja: Jövel! És a ki szomjúhozik, jőjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.

    És:
    Jel. 3,5
    A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt és az ő angyalai előtt.

    Kedves alex! Mi nem “vallásba” hívunk téged! A Mindenható Istennel, a Teremtőddel lehetsz személyes kapcsolatban a Jézus Krisztus áldozatának elfogadása álltal! És, ha elfogadod Tőle a kegyelmet, nem csak a bűneid bocsáttatnak meg, nem csak Isten gyermekének fogsz hivattatni, hanem Ő maga fogja a kérdéseidet megválaszolni! És ezért, mi is az Ő szavaival mondtuk el neked az igazságot!

    Mi se voltunk mindig hívő keresztények!
    [/expand]

    1. A holtaknak is prédikalt Jezus ->1 Péter 3:19 es hirdettetett az evangélium -> 1Péter 4:6.

    2. Szia Ria!

     Az özönvíz előtti (hajdan volt) embereknek. Ádam és Éva, még nem “lelkiismereti törvénnyel” lett megteremtve. Ők még Istennel jártak. Ő mondta meg nekik a “törvényt”, ami annyi volt, hogy “arról a fáról pedig ne egyetek”!
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     (1 Móz. 2,17
     De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz)
     A bűneset után,már a jó és rossz tudásának voltak a birtokában, de ez “lelkiismeretfudalást” nem okozott. Csak tudták, hogy most jót, vagy rosszat tettek! Ezért is volt az, hogy Kain, miután agyonütötte Ábelt, nem volt kétségbeesve, nem volt bűntudata! Isten átka volt az, amitől kétségbe esett!
     (1 Móz. 4,13
     Akkor monda Kain az Úrnak: Nagyobb az én büntetésem, hogysem elhordozhatnám.) Az átokból tudta, hogy most Ő nagyon rosszat tett! Én úgy gondolom, hogy Isten ezért is nem hagyta, hogy “ha bárki rátalál, az megölhesse”.
     (1 Móz. 4,15
     És monda néki az Úr: Sőt inkább, aki megöléndi Kaint, hétszerte megbüntettetik. És megbélyegzé az Úr Kaint, hogy senki meg ne ölje, a ki rátalál.)
     Éppen ezért mondta az Úr Isten, hogy:
     1 Móz. 3,22
     És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:

     mert nem volt még lelkiismeretük. És az örökélet, a jó és gonosz tudásával( lelkiismeret, és Isten nélkűl): lásd Sátán!

     (Hiszen tudjuk, hogy az örökéletre lettünk teremtve mi emberek, ezért biztos vagyok benne, hogy Isten nem “irigységből” nem akarta, hogy szakítsanak az élet fájáról, és örökké éljenek!)

     Vagyis abban az időben, az emberek csak “úgy” eldöntötték, hogy a jót akarják e cselekedni, vagy a rosszat.
     Azután jöttek az Angyalok(Vigyázók) és megtanították az asszonyaikat a rossz tudásra! A többiek meg látták, hogy azokkal az okkult erőkkel mi mindent lehet “elérni”, és ők is azt akarták!
     Azután tudjuk, hogy sokasodtak, megszülettek az óriások, kik azután már, hogy kiették az embereket mindenükből, azokat is elkezdték enni….stb.
     Ezek után:
     ?1 Móz. 6,5
     És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.

     És jön Nóé története, az özönvizzel! Útána köt szövetséget az Úr Nóéval és az Ő magjával, és innentől adaték a lelkiismeret.

     Láthatjuk tehát, hogy amazok az emberek, még nem kaptak figyelmeztetést a lelkiismeretük által, ha rosszat tettek. Nem érezték a bűn súlyát. Tehát ők olyan szinten nem is lehetnek megítélve, mint a Nóé utáni nemzedékek. Ezért prédikálta nekik Úr Jézus az evangéliumot, hogy választhassanak tudatosan.

     Ha bármilyen lehetősége is lenne a most élő embereknek a halál utáni választásra( megtérésre), akkor az Ígében foglalt dolgok jelentős része, teljesen felesleges lenne! pl:
     Jel. 20,12
     És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
     Jel. 20,15
     És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

     Kicsoda az, aki, ha meghalna, és meglátná, hogy van pokol, akkor nem térne meg azonnal?! (Szerintem nincs olyan elveteműlt Sátán imádó, aki kész lenne az örökkévalóságot a tűzes tóba tölteni vele!)

     Ráadásul jogalapja se lenne az ítéletnek, hiszen bármit is cselekedett valaki, simán előállhatna azzal, hogy :” miért csak az addig meghalt emberek “korrigálhatnak”, akik addigra, már meghaltak, amikorra Úr Jézus leszállt a Seolba prédikálni?!”
     [/expand]

    3. Te jo ég!…Mirol beszelsz itt Ida? Jezus az O kereszthalala es feltamadasa elott mindenkor meghaltaknak prédikalta az evangéliumot,vagyis hirdette a megvaltas üzenetét amig O a sirban volt (testileg)…Krisztus mennybemenetele utan ez a feladat mar az O tanitvanyaira bizatott mind a mai napig,es nyilvan nem a halottaknak,hanem az éloknek.
     Az amerikai misszionariusaink mar olyan területeken is jartak szerte a vilagban,amely helyekrol talan azt sem tudod,hogy létezik.Csak az afganok nem engedik be oket az orszagukba,es az Inkak földrészén élok.

    4. Szia Ria!

     Megtérésem után, fiatal hívőként, jó pár dolgot találtam az Ígében, amit nem értettem, ellentmondásosnak találtam, és roppant nagy harcokat okozott bennem. Én nem voltam/vagyok olyan jó természettel megáldva, hogy eltudjak fogadni dolgokat kérdés, megértés nélkül, csak azért, mert a Biblia, azt mondja.
     Többek között, az általad idézett ígevers is ezekhez tartozott!
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     1 Pét. 3,19
     A melyben elmenvén, a TÖMLÖCBEN LÉVŐ LELKEKNEK is prédikált,
     ? 1 Pét. 3,20
     AMELYEK ENGEDETLENEK VOLTAK EGYKOR, MIKOR EGYSZER VÁRT AZ ISTEN BÉKETŰRÉSE A NÓÉ NAPJAIBAN, a bárka készítésekor, a melyben kevés, azaz nyolcz lélek tartatott meg víz által;

     A Csia fordítás:

     1Pét 3,19
     Ebben [a Szellemben] ment el a tömlöcben lévő szellemekhez is, és hirdette [nekik az Igét].
     ? 1Pét 3,20
     Ezek a [szellemek] egykor engedetlenkedtek, amikor Nóé napjaiban a bárka készülésekor az isteni hosszútűrés várakozott [rájuk. E hosszútűrés ellenére a bárkában mégis] kevés, vagyis [csak] nyolc lélek menekült meg a vízen keresztül.

     Én akkor még nem olvastam a Csia fordítást, sőt most, hogy írom ezeket a sorokat, most néztem csak meg, és tettem ide be!

     De, akkor még bennem, erről az ígeversről, ezek a kérdések fogalmazódtak meg:

     Ha ez mindenkire érvényes, aki Jézus haláláig élt, akkor:

     1. Vagyis : akkor azok, akik annyira szerencsések voltak, hogy addigra meghaltak, amikorra Úr Jézus lekerült a Seolba, és hallhatták az Evangéliumot, bármit is követtek el, kaptak még egy esélyt, hogy megtérjenek! Mindenki! Tiszta sor, hogy akkor a Seol kiürűlt!
     Vagyis “tiszta lappal” indult az emberiség újra?
     2. Ezek alapján, tehát: az egész Ószövetségben leírt Isten ítéletek, a gonoszok elkárhozásáról szóló ígeversek, sőt minden ítélet, amit a pusztai vándorlás alatt is történtek, meg az egész, csak egy “bohóckodás” volt Isten részéről? Hiszen az egésznek semmi értelme nem volt, mert egyértelmű, hogy a prédikálásra megtértek az ott lévők! (hiszen a kárhozat helyéről, a tűzestóról is beszélt nekik! Nyílvánvaló, hogy senki nem választotta!)
     3. Innentől kezdve, az Evangélium hírdetésének sincs, abban az értelemben értelme, ahogyan az a Bibliában, vagyis Isten Ígéjében írva van, vagyis, hogy :
     ?Ján. 3,18
     A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
     Csel. 2,21
     És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik. …stb!
     Hiszen senkit nem fenyeget a kárhozat veszélye. Ha “odaát” látja, hogy baj van, akkor simán korrigál!
     Vagyis, azon kivül, hogy Istennel, Jézus Krisztussal a Szent Lélek álltal, közösségben lehetsz, semmit nem veszitesz?

     Vagy:

     4. Mikortól is jutottak el a misszionáriusok, majd minden országba?
     5. Minden emberhez eltudták/ják juttatni az Evangéliumot?
     6. Mi van azokkal, akik Jézus feltámadásától, a misszionáriusok megjelenéséig éltek, és haltak meg, és soha nem halhatták az Evangéliumot?
     7. Az ítéletnél, lenne-e olyan “ostoba” ember, aki nem hivatkozna arra, hogy : “amazok” miért kapták meg a lehetőséget haláluk után, a megtérésre, és én miért nem? Nekem miért a cselekedeteim szerint van az ítéletem, amikor amazok “korrigálhattak”?
     8. Elképzelhető, hogy Isten “sunyin” eltitkolná előlük “azt” a tényt azért, hogy “valakin” mégis csak “ítélkezhessen”?
     9. Ha továbbra is feltételezzük, hogy Isten igazságos, akkor nekik( mármint azoknak a lelkeknek is nem kell-e, hogy megadja a megtérés utólagos(halál utáni) lehetőségét, akik az akkori “Seol járásban” ,még nem vehettek részt,(mert még életben voltak) egészen az ítélet napjáig?
     10. Márpedig úgye igazságos, vagyis eszerínt, az egész “ítéletes” dolog, teljesen felesleges:
     Jel. 20,12
     És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
     ?Jel. 20,15
     És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
     Mert ki lenne , aki makacsul ragaszkodna a “tűzestóhoz”?
     11. Ha megkapják az utólagos megtérés lehetőséget, akkor már az Életnek Könyvét se érdemes kinyítni, elég, ha mindenkit “beterelnek” a Mennyországba!

     Na szóval, így vivódtam, amikor is mennyei Atyánk (már előre gondoskodva ezen kérdéseim megválaszolásáról), “elém rakta” Watchman Nee egyik könyvét, amelyben többek között erről is tanított!
     Az Ígével összehasonlítottam, és én magam is ezt a kijelentést, világosságot kaptam a Szent Lélektől .
     Már említettem neked, talán emlékszel rá, én nagyon szeretem WN tanításait. Valószinűleg azért, mert Őt is pontosan azok a kérdések foglalkoztatták, amelyek engem is. És igen nagy világossággal áldotta meg az Úr! Azt meg még hozzá tenném, hogy Ő tudott az eredeti nyelveken, amelyeken a Biblia íródott! Vagyis, az ami a Csia fordítás alapján már egyértelmű, ezzel az ígeverssel kapcsolatban, neki az nem okozott gondot! A teremtés történetet olvasva pedig, a másik része a Hsz-omnak is. Vagyis, ha lett volna lelkiismeretük ( ami figyelmeztette volna Őket), akkor Isten igazságossága nem engedte volna, hogy “még egy esélyt” kapjanak! Vagy mindenkinek ad, vagy senkinek!

     Persze nem kérem, hogy megvizsgálás nélkűl fogadd el, de ellenkező esetben fenn maradnak a kérdések.

     Az Úr áldjon!
     [/expand]

    5. Emberileg ugy talaltam jonak,hogy az 1Peter 3:19,es a 4:6 rol osszehordott hülyeségeidre inkabb nem valaszolok Ida,de az Ur szolitott a kovetkezo igeverssel:”Felelj meg a bolondnak az o bolondsaga szerint,hogy ne legyen bölcs a maga szemei elott”(Peldabeszédek 26:5).Igy tehat tovabbra is fentartom a szoban forgo igeversrol azt,amit mar kb.2000 éve minden normalis keresztyen is ugy értelmez,ahogyan én is irtam arrol.
     Ugyszintén az Urtol kaptam,hogy ha erre ujabb sületlenséggel valaszolnal,akkor pedig a következo igevershez tartsam magam :”Ne felelj meg a bolondnak az o bolondsaga szerint,hogy ne légy te is o hozza hasonlatos”(ugyanitt a 4.vers).
     Minderre pedig azért kaptam felszolitast az Urtol,hogy a gagyi éertelmezésed nehogy mas keresztyént is félrevezessen.

    6. Ida!

     “1Pét 3,19
     Ebben [a Szellemben] ment el a tömlöcben lévő szellemekhez is, és hirdette [nekik az Igét].
     ? 1Pét 3,20
     Ezek a [szellemek] egykor engedetlenkedtek, amikor Nóé napjaiban a bárka készülésekor az isteni hosszútűrés várakozott [rájuk. E hosszútűrés ellenére a bárkában mégis] kevés, vagyis [csak] nyolc lélek menekült meg a vízen keresztül.”

     A helyes ertelmezes szerintem:
     A pokolban is kihirdette az o gyozelmet es uralmat. A legosibb idok ota ott levo szellemek felett is!

     “Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.” – Kolosse 2.

    7. Hat ez az…ezt kell itt megérteni:”A pokolban is kihirdette az o gyozelmet es uralmat. A legosibb idok ota ott levo szellemek felett is!”,megpedig azert,hogy az itélet napon,minden szaj bedugassék,vagyis senki ne mondhassa,hogy nem hallott a megvaltasrol,ami nélkül,vagyis Krisztus nélkül,senki nem mehet be Isten orszagaba.Es az,hogy Jézus a holtaknak is hirdette az evangéliumot a börtönben lévo oszövetségieknek,nem jelenti azt,hogy azok ott mind,egytol-egyig el is fogadtak azt,mint ahogyan az elok közül sem fogadjak el a legtöbben.

    8. Szia Kedves Sharky!

     Nem akarok “vérremenő” vitát folytatni erről az ígeversről se, már csak azért se mert ez sem üdvösség kérdése, hogy érti-e az ember, avagy sem. Mindez, csak annyiban jó, ha világosságunk van vele kapcsolatban, hogy, ha valaki rákérdez erre, hogy hogy is van ez, akkor tudunk válaszolni.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     De, ide alulra,csak a Csia fordítást tettem (amit a másik hsz-omban is megtalálsz), amely kivételesen ez esetben sokkal érthetőbbé teszi ezt az ígeverset, mint a Károli (jobban lefedi az eredeti nyelven írt szöveget):

     1Pét 3,18
     Mert a Felkent is meghalt egyszer a vétkekért, az igazságos a hamisakért, hogy benneteket Istenhez vezessen: megölte Őt a [hús-ember], de megelevenítette a SZELLEM!
     ? 1Pét 3,19
     Ebben [a SZELLEMBEN] ment el a tömlöcben lévő szellemekhez is, ÉS HIRDETTE [NEKIK AZ IGÉT].
     ?1Pét 3,20
     EZEK A [SZELLEMEK] egykor engedetlenkedtek, AMIKOR NÓÉ NAPJAIBAN A BÁRKA KÉSZÜLÉSEKOR az isteni hosszútűrés VÁRAKOZOTT [RÁJUK. E HOSSZÚTŰRÉS ELLENÉRE ellenére a bárkában mégis] KEVÉS, vagyis [csak] nyolc lélek menekült meg a vízen keresztül.

     Számomra ennek az értelmezése:

     Mikor Úr Jézus meghalt, amig a teste a sírban volt, a Szen Lélek álltal megelevenített szelleme , lement a “tömlöcben lévő” lelkekhez. Azokhoz, akik az Özönvízig éltek, és akikre, úgyan Isten várakozott, hogy megtérnek gonosz cseleketeteikből, de mint tudjuk nem tették. Ezért a bárkában csak nyolc lélek menekült meg. (Mint tudjuk Noé , amig a bárkát építette, addig ő is prédikált. 100 évig figyelmeztette az akkor élőket, hogy jön az istenitélet, özönvíz lesz!) Vagyis azoknak a lelkeknek prédikálta az evangéliumot Úr Jézus, és adott lehetőséget a megtérésre, akiket az özönvíz által elpusztított Isten.

     (Énok könyvéből tudhatjuk, hogy a Seolnak 3 kamrája van, ahol a lelkek várakoznak. Az egyikben (a tömlöcben) az özönvíz előtti emberek lelkei vannak. Azért írom ide Énok könyvét, mivel az Ige is hívatkozik rá ( egyenesen maga Jézus is) ,mint ezt te is tudod. Tehát nekem ebből az jön le, hogy megbizható forrásként kezelhetem.)

     A Kolossé 2 nem ezekre az igeversekre utal!:

     Kol 2,12
     MIUTÁN A BEMERÍTÉS ŐVELE EGYÜTT ELTEMETETT BENNÜNKET, ŐBENNE, ŐVELEEGYÜTT FEL IS TÁMADTATOK, [éspedig] AZ ISTEN AMA MUNKÁJÁBA VETETT HITEN ÁT, MELLYEL ISTEN A FELKENTET A HALOTTAK KÖZÜL FELTÁMASZTOTTA.
     Kol 2,13
     TITEKET IS, akiket halottakká tettek az elesések és húsotok körülmetéletlen volta, ővele együtt megelevenített, azután, hogy minden elesésünket megbocsátotta,
     Kol 2,14
     azután, hogy AZ ELLENÜNK KÉZZEL ÍRT ÉS TÉTELEKBE FOGLALT KÉZÍRÁST KITÖRÖLTE, ÉS AZT A KERESZTHEZ HOZZÁSZEGEZVE ELTOLTA AZ ÚTBÓL,

     VAGYIS A TÖRVÉNYT! Amivel a FEJEDELEMSÉGEK ÉS FENNHATÓSÁGOK bennünket VÁDOLHATTAK/HATNÁNAK Isten előtt!
     És ezzel a tettével , hogy meghalt helyettünk, és a Bennevaló hitünk álltal, mi is meghaltunk Ő benne, kifizette helyettünk az “árat”!(Bűneink büntetését Ő hordozta!) Vagyis a törvénynek, már nem lehet követelése felénk! (amennyiben megtértünk, és Benne is maradunk!)
     És ezzel “befogta a szájukat”, és “kiverte a kezükből” az ellenünk szóló “adut” a fejedelemségeknek, és fennhatóságoknak!

     ? Kol 2,15
     amennyiben a fejedelemségeket és fennhatóságokat lefegyverezte, őket nyilvánosan kipellengérezte, és ezzel diadalmenetben meghurcolta.

     Már nem mehetnek Isten elé se a megtérésünk előtti bűneinkkel, se azzal ha mégis vétkezünk, (de bocsánatot kérünk), hogy “na látod mit csinált”?! Halál rá!

     Nekem ez a világosságom ezek felől az igeversek felől, és “én megvagyok az én értelmem felől győződve”. Mondom, nem vitaként írom, de ha gondolod olvasd el figyelmesen az igeverseket, és a Szentlélek által értelmezd.
     Én nem gondolom, hogy az Ígéből bármit is úgy kell vennünk, hogy :”szerintem ezt igy kell értelmezni” (félre ne értsd, nem kekeckedésből mondom, de az Igével kapcsolatban vagy van Istentől kapott világosságunk, vagy nincs. Ha elővennél pl. egy katolikus Bibliát, ott minden oldalon talál az ember egy csomó emberi vélekedést, hogy “szerintük” azt hogy kell értelmezni. De más, másfelekezeti írásokat is felhozhatnánk, nem a katolikusokat akarom ezzel “bántani”! Ha meg nincs valamiről világosságom, nem szégyen. Isten adja azt is az embernek, csak kérnünk kell. Ha pedig nem közvetlenül Tőle jön, hanem valaki máson keresztűl kapom, akkor úgy fogadom el az Íge alapján való megvizsgálás után. És kérlek ne vedd ezt kioktatásnak se, nem ez volt a célom! )

     Remélem ez a kis “vita”nem fog feszültséget okozni közöttünk, és beszélgetésként fogjuk felfogni!

     Tulajdonképpen nem is tudom, hogy egy megtérésre buzditó írás végére, amelyben kihangsúlyozom, hogy csak itt, az életében lehet az embernek megtérnie, miért is írta a Ria oda azt az ígeverset, amelyről azt hiheti valaki, hogy a halál után is meglehet térni?!) Ez nem kérdés, csak gondolkozás, már akkor se értettem!

     Áldjon meg az Úr!
     [/expand]

    9. Szia Kedves Ria!

     Köszönöm, hogy az általad előszeretettel emlegetett “ígeismereted” által igyekeztél meggyőzni engem a “tévelygésemről”, ahogyan az az Ígében írva vagyon! Továbbá , az általad, az “Úrtól” kapott rámvonatkozó igeverseket is, amelyeket (önmagadhoz hűen, a “keresztényi” szeretet, és szelidség gyöngéd hangján ) tolmácsoltál!
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     Ha ezen a Lelken keresztűl kaptad ezeket, amelyik így beszél , akkor nics baj ( mármint nekem):
     Ria
     Beküldve: november 19, 2012 – 5:39 DU.
     Ne probalj mar megint mosakodni Ida?csak a hülye nem latja,hogy mirol van itt szo.Csak tudnam,hogy mi bajod van neked allandoan velem.Eppen elég regota engedunk itt téged villogni ? nem eleg ez neked??
     Nem elég,hogy szo nelkul hagyjuk,hogy te akarsz itt a megmondoember lenni minden egyes témat illetoen,akkor még arra is vetemetsz,hogy masokba(belém mindenkepp) minduntalan beleköss? Es még hazug modon meg is ragalmazol ilyenekkel?:

     Ez már az enyém, amit akkor küldtem neked, amikor még téged elismerve említettelek a hozzászólásaimban, csak a benned lévő Lélek még azt se engedte meg neked, hogy felfogd, mint ahogyan a saját beszédedet se engedi , hogy értelmezni tudd:

     ? Erre csak annyit reagálnék: javaslom olvasgasd el az eddigi hozzászólásaidat! Ahogy én tapasztaltam, eddig nem sok olyan volt, amelyikben, ha valakitől választ kaptál, ne tagadtad volna le azt, amit előtte feketén-fehéren leírtál, mondtál!
     ( Természetesen, nem azzal lenne gondom, ha valamiben az ember véleménye megváltozik, mert ez természetes ! Napról napra több világosságot kapunk, több információt, stb! De akkor az ember azt mondja, hogy:? bocs, tegnap még úgy láttam, ma meg már ezért, és ezért így látom?! Nálad ennek soha még jelét se találtam! Te ? helyben? tudsz 180 fokos fordulatot venni, és ?lehülyézni? másokat, amiért nem értik meg, hogy annak amit írtál, pont az ellentéte az értelme, és ?miért nem tanulnak meg olvasni?, és ?szövegérteni?! Ezért is kerülöm el, hogy veled ?bármilyen témában? ?vitába szálljak? ( nem az Íge ismeret hiánya miatt, amiben persze nem gondolom, hogy a ?csúcsra? jutottam, és azt se gondolom, hogy itt a földön bármelyikőnk is eléri a teljes ísmeretet, mindig lesz mit tanulnunk!), mert sose tudom eldönteni, hogy a ?tegnapi véleményed? ma is áll e még, vagy most, pont az ellentéte annak, és nem fogod-e állítani, hogy Te ?sose mondtál olyat?! Vagy esetleg nem fogsz-e megvádolni,hogy ?burkoltan,hátulról? ?célozgatok? bármire is veled kapcsolatban!)?

     Itt megint Te jössz:

     Nem egyszer,es nem kétszer probaltam valamilyen modon nem reagalni a gonoszkodasaidra,de ugy latom ennek ellenére nem nyughatsz.Te papolsz itt allandoan a szeretetrol,meg arrol,hogy ne itélgessunk masokat stb.,akkor magadra nezve,miert nem tartod ezeket? Irogathatsz te itt hétmérfoldes ?bolcsességeket? telapakolva bibliai idezetekkel (mintha az érne valamit is azoknak,akiknek azok mar a kisujjukban van,a hitetlenek meg ugy sem ertik,nem lévén bennük Isten Szelleme) ha szeretet nincs benned.Enélkul csak olyanna leszel,mint a ?zengo erc? vagy ?pengo cimbalom?,de akar hegyeket is mozdithatsz ki helyukrol a hiteddel,szeretet nelkul semmi vagy ?mert ugyebar? ?a szivnek teljességébol szol a szaj? és ?a jo ember az o szivének jo kincsébol hozza elo a jokat;es a gonosz ember az o szivenek gonosz kincsébol hozza elo a gonoszokat?.?Mert a te beszedeidbol ismertetel igaznak es a te beszedeidbol ismertetel hamisnak?.
     A furfangos mosakodasaidbol pedig elegem van.

     Természetesen, a mostanit is tedd hozzá!

     Még egy “gyöngyszem”:

     Ria
     Beküldve: december 15, 2012 – 12:37 DE.
     Minek olvassak még utana Gabor 25 évi bibliatanulmanyozas utan?
     Tudod mit? higgy amit akarsz,ha képtelen vagy megerteni,mirol beszelek?nem irom le még 20x ugyanazt.

     Nem akarok több időt tölteni azzal, hogy más hozzászólásaidat is megkeressem! De igazából nem is kell, mert majdnem mindegyik hasonló “keresztényi” stilusban íródott! Én a magaméit, simán bevállalom, abban biztos vagyok, hogy nem találhatsz bennük semilyen “gonoszkodást”, se Te feléd, se más felé. Az, hogy Te “találtál”, a te vevőkészülékedet minősíti!

     Az a Lélek, amit én kaptam, nem beszél így, ilyen stílusban, és ilyeneket! Sőt megtérésemtől kezdve se mertem volna, már csak az Úr félelme miatt se, ezt megengedni magamnak! Meg ,az a Lélek, ami énbennem van, soha ilyen szeretetlenséget, tiszteletlenséget, gőgöt, önteltséget, felfuvalkodottságot, beképzeltséget, nagyképűséget, lekezelő stílust és bunkóságot se engedett volna tanusítanom senki felé, mint amit te produkálsz!

     Őszintén szólva, kizárólag az az egyetlen ok, ami miatt írok neked, hogy az itéletnél számon ne legyek kérve, hogy itt voltam, és nem szóltam ( holnapra valószínűleg, már szeretni is tudni foglak):

     ?Zsolt. 55,20
     Meghallja Isten és megfelel nékik, (mivelhogy ő eleitől fogva trónol, Szela), a kik NEM AKARNAK MEGVÁLTOZNI ÉS NEM FÉLIK AZ ISTENT.
     Jel. 3,17
     Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:
     ?Jel. 3,18
     Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.
     ?Jel. 3,19
     A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.
     ?Mát. 12,33
     Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.

     Gal. 5,22
     De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

     ?
     Mát. 22,10
     És kimenvén azok a szolgák az útakra, BEGYŰJTÉK MIND KIKET CSAK TALÁLTAK VALA, jókat és GONOSZAKAT EGYARÁNT. És megtelék a menyegző vendégekkel.
     Mát. 22,11
     Bemenvén pedig a király, hogy megtekintse a vendégeket, láta ott egy embert, a kinek NEM VALA MENNYEGZŐI RUHÁJA.
     Mát. 22,12
     És monda néki: Barátom, mi módon jöttél ide, holott nincsen menyegzői ruhád? Az pedig hallgata.
     ? Mát. 22,13
     Akkor monda a király a szolgáknak: Kötözzétek meg a lábait és kezeit, és vigyétek és vessétek őt a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
     ? Mát. 22,14
     Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.

     Áldjon meg az Úr!
     [/expand]

 12. Az lesz amit az Elit akar. Egyre nagyobb a hatalmuk, amin szerintem még ők is meglepődtek, hogy milyen könnyű volt megszerezni és növelni.

  1. Szia Sharky!

   Nem tudom! Én nem vagyok ennyire optimista az emberi összefogással kapcsolatban!
   Tudod, a Szovjetunió és barátai! Kipróbálták a diktaturát és működött!
   De szerintem, ami a legfontosabb, hogy az emberek egyre jobban “bűnszeretők”, erkölcstelenebbek, gonoszabbak, ….stb, és ezért Isten is hagyja, hogy menjenek a saját fejük után! Ami ( mármint a bűn) viszont hozza magával az itéletet!

   ?Jer. 5,3
   Uram! a te szemeid avagy nem a hűségre néznek-é? MEGVERTED ŐKET, DE NEM BÁNKÓDTAK, TÖNKRE TETTED ŐKET, DE NEM AKARJÁK FELVENNI A DORGÁLÁST; orczáik keményebbekké lettek a kősziklánál; NEM AKARTAK MEGTÉRNI.
   ?Jel. 16,9
   És TIKKADÁNAK AZ EMBEREK nagy hévséggel; és AZ ISTENNEK NEVÉT KÁROMLÁK, a kinek hatalma vala e csapásokon; ÉS NEM TÉRÉNEK MEG, hogy neki dicsőséget adjanak.
   ?Jel. 16,11
   ÉS KÁROMLÁK A MENNY ISTENÉT AZ Ő KINJAIK és fekélyeik MIATT; ÉS MEG NEM TÉRÉNEK AZ Ő CSELEKEDETEIKBŐL.

   1. Szia!

    Nem is az emberi osszefogasra gondoltam.
    Inkabb a kaoszra!

    “Rendet a kaoszbol!” – ez regi szabadkomuves elv.

    1. Mely szavaidbol veheho ki egyaltalan Sharky,hogy te valami összefogasra gondoltal volna? Mert én ilyet nem fedeztem fel az irasodban…hanem inkabb azt,hogy szamolni kell azokkal is,amirol irtal.

    2. Szia Sharky!

     Igen, én is úgy gondolom. (Tudod, a Google Fodítóval olvastam a videó alatti szöveget, és nem annyira tökéletesen érthető vele. Azt gondoltam, hogy talán abban bizol, hogy az emberek “felébrednek”, és összefognak, hogy megakadályozzák , hogy az a “banda” vérehajtsa a tervét!)

    3. Sokan erre gondolnak. Hogy lazadni kellene, es forradalmat csinalni, meg pusztitani.
     Csakhogy egyreszt ezt a “masik oldal” is tudja.
     Sot!
     Egyre inkabb meggyozodesem, hogy provokalja.
     A Zeitgeist-nek es a hasonlo videoknak koszonhetoen rengeteg olyan informaciohoz jutottunk nehany eve, melyeket nem ismertunk, ha nem astuk bele magunkat. Ezek elerhetove valtak a “koznapi ember” szamara is.
     Miert?
     Ha Albert Pike-ot ertelmezem, akkor pontosan azert, hogy fellazadjanak, es polgarhaborus helyzetek teremtodjenek vilagszerte.
     Kaosz alakuljon ki.
     Az “UJ Rend”-et a kaoszbol lehet megteremteni ugyanis…
     De ez meg nem a veg.

    4. Es meg csak el sem olvastam Joseph uj irasat a voroskereszttel kapcsolatos hirekben. Ezek szerint o is ugyanerre gondolt. 2 vagy 3 bizonysag all meg…

 13. Nyilvánvaló, hogy “világösszeomlás” lesz!
  A kinai és indiai gazdaság, csak azért “fejlődik” olyan gyorsan, mert az USA, Nyugat-Európa, meg a többi gazdag ország cégtulajdonosai, a termelésűket átvitték oda, mert ott “olcsóért” dolgoznak. Viszont, az ott termelt árut, már nem akarják “olcsóért” adni, ezért visszakerűl, az előbbi országokba! Igen ám, de ahogy elkerűl a termelés egy országból, ott kevesebb munkahely lesz, egyre kisebb fizetőképes kereslet . Ami, egy kritikus szegénységi szint alatt le is nullázódik , mivel az ételnek, és a lakhatásnak van priorítása az embereknél! Ez viszont, hozza magával, hogy Kinában, Indiában, stb is le fog állni a “bértermelés”, mivel “raktárra” nem fog a gazdag termeltetni! (Ha áll az árú, az viszi a profitot (kicsi profit, meg nem jó profit)! Raktározási költség, stb) Sok millió újjabb munkanélküli, akik megint csak “gyomorra” költenek! (Mármint, ha lesz mit!)
  Persze, azt mindannyian tudjuk, hogy az országok kormányainak, csak annyit kellett volna tenniük(amig még volt piac), hogy törvénybe hozzák, hogy ide, pl Magyarországra, semelyik cég, semmit nem hozhat be( külföldi munkából), hanem, ha a termékét értékesíteni akarja, akkor azt itt kell neki legyártatni, megtermeltetni, stb. Magyarországon, magyar munkaerővel, a magyart megfízetve! Meg úgyanígy a többi országban is! ( Persze, az állampolgár, megvehetné magának külföldön, azt, amit szeretne, de otthon nem kapja meg! Csak a “hiénák” nem jöhetnének !)Akkor tudnák, a vérszívók, hogy a “kicsi profit is jó profit”, mert azzal is sokkal jobban élhetnek, mint az átlag! Bár szerintem, ezt most is tudják, de ha megtehetik, megengedik nekik, hogy teljes csődbe vigyék az emberiséget, akkor úgyan miért ne tennék?! Eddig se voltak erkölcsi gátlásaik!
  Jel. 1,1
  Jézus Krisztus kijelentése, a melyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,

 14. “Végül egy fontos kérdést nem szabad figyelmen kívül hagyni: Vajon az Internet forradalom képes lesz-e aláásni a hatalmi elit törekvéseit vagy a világháló is hanyatlásnak indul az elit propagandái és megrendezett támadásai következményeként?”

  Dehogy lesz képes!.. Nézd meg, hogy csak nálunk két ócska szélhámos tömegpárt mit csinált! (maszop fidesz) “Ősi”emberi kapcsolatokat barátságokat bombázva szét, évtizedekre (örökre) taccsra tette az országot azzal, hogy kimosva a média segítségével a tömegek agyát, darabokra szaggatta a nemzetet, amiből az életben nem fog talpra állni. És most lehet kötözködni! Nincs kultúrád, mert elvették, nincsen történelmed,mert nem taníthatják, csak a holokausztnak nevezett kilincsorrú handabanda, amit imádhatsz, és amit orrvérzésig nézhetsz és hallgathatsz, és amivel telepakolhatod az agysejtjeidet. Ez lett a történelme a magyarságnak! És a megosztottság lesz a végzete a homo sapiensnek nevezett organizmusnak is szerte a világon. Évtizedek óta tartó gyilkos háborúk, betegségek tizedelik az emberiséget, és fogják is mind addig, amíg az “elit” be nem végzi eltervezett mocskát. Nem lesz itt semmi más, se a Messiás meg a többi zagyvaság. Majd ha kivágják az utolsó fát, majd ha elfogy az utolsó csepp édesvíz is,és ha majd rájönnek arra, hogy a pénzt nem lehet megenni, akkor a megmaradt embernek nevezett valami, újra “építi saját magát”. Egyáltalán ha marad valaki , s valami belőle! Ha méhkasban elszaporodnak a herék, akkor a királynő dolgozókat kezd “alkotni” mert ellenkező esetben föloszlana a kas. Sajnos a világban szánt szándékkal csak heréket csinálnak, és általuk bálványokat imádtatnak! A még megmaradt fertőzésmentes agysejtekre viszont nagyon vigyáznak, hogy még véletlenül se jussanak eszükbe rossz gondolatok, ami e agyafúrt népirtást megtorpedózhatná. Igen, a világháló is hanyatlásnak fog indulni mint minden más.
  Nincs visszaút ezt tudomásul kellene már venni. Ma engem, holnap viszont téged fognak agyonverni kitenyésztett “heréink”, mert maradt még egy konzerved a kamrában!..

  1. Te nem hiszel az Istenben, ezért a bibliát sem olvastad még gyanítom. De ezek már 2000 éve le voltak írva. János apostol jelenések könyvében. Ezeknek mind megkel történnie. Az is megvolt írva, hogy abban az időben a hitehagyás is oly mértékű lesz, hogy Isten nem fog tovább tűrni.

   Amiket leírtál a megosztottságról, szerinted egy nem hitehagyott nemzet megosztott lenne? Miért hallgatna a balgákra, kik csak mélyítik a megosztottságot (kikről írtál).

   Jelenések könyve: Nem lesz idő, csak a végidők kezdete!

   http://utolsoidok.com/az-ur-jezus-uzenetei-minden-emberhez-idorendi-sorrendben/2012-december/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend