Elmélkedések

Boldog Új Évet

Kívánom minden olvasónknak, hogy megtalálja ezt a világosságot az Új Évben, akik pedig már ennek fényében járnak, hogy ne csüggedjenek. “Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.”

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

  1. Köszönöm mindenkinek a fenti rövid kis bejegyzéshez írt hozzászólásait. Reméltem, hogy megosztjátok gondolataitokat az új évvel kapcsolatban. 🙂

    1. Sziasztok!

      Hogy mi lesz az új évben? Isten tudja! De nekünk, az elég is!
      Néhány ígeverset írnék, hogy bátorítsam magunkat:

      ?2 Sám. 22,31
      Az Istennek útja tökéletes; Az Úrnak beszéde tiszta; Paizsa ő mindeneknek, a kik ő benne bíznak.
      Zsolt. 5,12
      És majd örülnek mindnyájan, a kik bíznak benned; mindörökké vígadjanak, és te megoltalmazod őket, és örvendeznek te benned, a kik szeretik a te nevedet.
      Zsolt. 9,11
      Azért te benned bíznak, a kik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, a kik keresnek téged.
      Zsolt. 37,40
      Megvédi őket az Úr és megszabadítja őket; megszabadítja őket a gonoszoktól és megsegíti őket, mert ő benne bíznak.
      Sof. 3,12
      És marasztok közötted nyomorult és szegény népet, a kik bíznak az Úr nevében.
      Mát. 6,34
      Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
      Zsolt. 37,25
      Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé.

      2 Kor. 1,2
      Kegyelem néktek és békesség Istentől a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól
      Eféz. 2,6
      És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban:
      ?Eféz. 2,7
      Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
      ?Eféz. 2,10
      Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.
      Fil. 3,20
      Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk;
      Zsid. 13,8
      Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

      Zsolt. 37,5
      Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.

      Azt kívánom mindannyiunknak, hogy ne tántorodjunk meg a hítben!

  2. Sziasztok! En is hadd tegyek hozza valamifele uzenetet:

    A reménység és a pesszimizmus közös alapja a várakozás. A pesszimista ember illúzióval tekint a jövő évre, mivel ha van is némi pozitív várakozása az vagy bejön vagy nem. A reménységnek van garanciája. Jézus főpapi szolgálata és annak igénylése. Ezeket főként az igazság megvallásával tudjuk elérni.
    Ne várd azt, hogy még nagyobb nehézségbe fogsz kerülni, mert meg fogsz betegedni, nehezebb helyzetbe fogsz kerülni. Meg kell újítani ezek miatt is az Úrral való kapcsolatod. Ha nagy hatalmat vesz valakin a pesszimizmus annak még a teste is lehet, hogy megsinyli. Azokat az igéreteket tudod átvenni, amikhez hűséges maradsz.
    Róma 8. 24-25.
    Jövő évben a legnagyobb célunk a megmaradás. A gazdasági és egyéb válság ne okozzon kárt az életünkben. Ezt kivánja maga az Isten is nekünk. Isten nem változtatta meg az igéretekhez való elkötelezettségét. Te se változtasd meg a viszonyodat ezekhez az igéretekhez. Nem fogja azt mondani, hogy nehezebb a gazdasági helyzet ezért másképp alakulnak az igéretei. Ha ez az év kudarc volt ne vetitsd ki a jövő évre, hanem valóban legyen új az uj esztendő. Ne a rossz dolgok alapján prognosztizáld a jövő évedet. A kudarcot dobd a szemétbe. Csak a reménység fog megtartani a munkádban, elhívásodban. A reménységben ugrani kell a láthatatlanba, hittel. Ami nincs arra kell öszpontosítani. Az életed minden területén tüzzél ki célokat. Menni fognak azok a dolgok amik eddig nem akartak menni. Ezeket vedd elo az új esztendő első napjaiban. Határozd meg a reménységed céljaid. Fontosak a rövid és középtávú reménységek, hogy az ember lelke erős legyen. A nehézségek idején is megtart a reménység Jézusban. Fontos a szenvedésre, tűrésre való képesség fejlesztése. Ez által tudunk megmaradni, kiállni és végsősoron a győzelemre jutni. (Egy csecsemő képtelen tűrni, azonnal ordít ha éhes. Egy fiatal már tud várni addig, mig elkészül az étel. Ha nem “csecsemo kereszteny” vagy, akkor eddig volt a bekesseges tures ideje.) A mai emberek zöme képtelen várni, tűrni amig megnyerik az áldásokat. Ne omolj össze azoktól az erőktől amik meg akarnak fosztani az Isten áldásaitól. A probákat, várakozásokat ne tragédiának vedd.
    Az új esztendő téged fog szolgálni nem te azt.
    I.Kor. 15. 19.
    Ne engedd meg azt, hogy a természetfölötti reménységedről megfeledkezz. A kulcs Jézus. Ezért elsősorban vele kell elrendezni. Ha csak vizszintes sikú megvalósításokra használod a reménységed rosszabb vagy a természetes embernél. Ezért elsőbbséget élvez a függőleges síkú kapcsolat az Istennel.
    Zsolt. 9.10.
    Aki józan és nem csapja be magát az rájön, hogy az életének nagy része küzdelem, a megszerzett javak védelme és a boldogság keresése.
    Zsolt. 9. 15-17.
    Mózes előszőr ténymegállapítást tett. Ne hazudjunk magunkkal kapcsolatban, hogy milyen jól megy a sorunk stb. Kérni kell az Urat, hogy a konfliktusokban, nyomorúságunkban vidámitson meg az Úr. A tevékenységünknek legyen haszna. Mózes ezért nem veszítette el az életerejét.

    Mindenesetre en a kovetkezo negyedevet felkeszulessel toltom… Be a prepper!
    Boldog Uj Evet Mindenkinek!

    ?Ha az okos látja a veszedelmet, elrejtőzik, az együgyűek pedig belekeverednek, és
    megjárják.? (Péld 27,12)

    1. Köszönjük Sharky az üzenetet.
      “Aldott az Isten es a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja ,aki az o nagy irgalmassaga szerint ujonnan szült minket élo reménységre Jezus Krisztusnak a halalbol valo feltamadasa altal,romolhatatlan,szeplotlen es hervadhatatlan örökségre,amely a mennyekben van fentartva szamunkra,akiket Isten hatalma oriz hit altal az üdvösségre,amely készen van,hogy az utolso idoben nyilvanvalova legyen…”(1Pt 1:3-5).

  3. Vajon miért esik az idén nehezemre kimondani azt valakinek, hogy Boldog Új Évet kívánok neked is/nektek is? Az a hirtelen érzésem támad mintha hazudnom kellene. Persze nem azért mert nem szeretnék egy boldogabb évet az illetőnek vagy magunknak, hanem azért, mert egyszerűen már nem tudok hinni benne. A napok között sem láttam soha különbséget, egyedül a pihenés és a szabad idő volt az ami örömöt okozott.
    A történethez még az is hozzá tartozik, hogy valójában sosem szerettem a felhajtásokat, mindig is igyekeztem elkerülni azokat.
    Mondja doktor úr….nagy a baj? 🙂
    Eddig majdnem mindenki szerint aggódnom kellene, de én sosem éreztem így.
    Elnézést, de kikívánkozott belőlem.

    Ui. Könyörgőm, mondja már valaki, hogy nem vagyok ezzel egyedül 😉

    1. Én ugyan így vagyok ezzel. Sokan kívántak nekem boldog új évet meg én is másoknak, aztán valaki mondta, hogy egy könyebb új évet kíván. Mondtam köszönöm, de sajnos ez az ami nem lesz. talán még nehezebb lesz mint 2012.

    2. Köszönöm hogy leirtad, igy mostmár tudom hogy én sem vagyok egyedül ezel. Sokminden változik bennem, ugyérzem de azért még sürün felfedezek magamban sok régi rosszat, de örülök hogy bár észreveszem mert máskor fel sem tünt.

    3. Veled vagyunk! De ne is a “Boldog Új Évbe” hígyj(jünk), hanem az Istenben!
      Jer. 29,11
      Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek.
      Zsolt. 106,1
      Dicsérjétek az Urat. Magasztaljátok az Urat, mert jó; mert örökkévaló az ő kegyelme.
      Zsolt. 113,1
      Dicsérjétek az Urat. Dicsérjétek az Úrnak szolgái! dicsérjétek az Úrnak nevét,
      Zsolt. 115,18
      De mi áldjuk az Urat mostantól fogva mindörökké. Dicsérjétek az Urat!
      Róm. 8,32
      A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
      Ján. 10,29
      Az én Atyám, a ki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.
      Róm. 8,37
      De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett,

      B.U.É.K

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend