Egészség

Az organikus termelőkre akarják hárítani a GMO fertőzések okozta károkat

Forrás: NaturalNews.com

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) fennhatósága alá tartózó és a biotechnológia ipar agráróriásai és akadémikusai által dominált bizottság úgy döntött, hogy javaslatcsomagot állít elő az illetékes hatóság számára arra vonatkozóan, hogy az organikus terményeket előállító gazdák biotermékeinek GMO-val történő megfertőzéséből eredő anyagi károk az organikus termelőket terheljék.

Az USDA Tanácsadó Bizottsága Biotechnológiai és XXI. Századi Mezőgazdasági ügyekben (közismertebb nevén AC21) úgy gondolja, hogy a két mezőgazdasági tábor békés egymás mellett élése azt jelenti, hogy az organikus gazdáknak kell fedezni a saját földjeikben a GMO fertőzés miatt keletkezett károkat. A bizottság által nemrég kiadott tanácsadói jelentés szerint ez azt jelenti, hogy az organikus gazdák kötelesek biztosítást kötni a génmanipulált fertőzésből eredő potenciális károk ellen.

?A javaslat azt jelenti, hogy a biotechnológia ipar nem vállalja a felelősséget a GMO fertőzés megakadályozásáért, miközben a fertőzés áldozatait kötelezi a genetikai fertőzésből eredő károk megfizetésére,? áll az amerikai Országos Organikus Koalíció (NOC) közleményében.

A bio és hagyományos technológiákat alkalmazó gazdáknak régóta meg kell küzdeniük a közelben elterülő GMO földekről érkező génmanipulált magok és pollen jelentette fertőzésveszéllyel. A múltban ezeknek a gazdáknak, akiknek a kárára a fertőzés történt, le kellett nyelniük a fertőzésből eredő károkat, sőt egyes esetekben bírósági pert is indítottak ellenük azok a cégek, akiktől a magok a gazdák földjeire tévedtek.

A GMO-k és organikus termények közötti igazi békés egymás mellett élés lehetetlen

A földek megfertőzése olyannyira problematikus, hogy több szervezet is próbált már valamilyenfajta szabályrendszert felállítani, ami lehetővé tenné a GMO, a hagyományos és az organikus termések békés egymás mellett élését. Aki azonban egy kicsit is ért a GMO növényekhez tudja, hogy a GMO magok terjedésének megakadályozása tulajdonképpen lehetetlen.

Ezt figyelembe véve az AC21 tisztában van vele, hogy a GMO magok és pollen terjedése, így a hagyományos vagy organikus földek megfertőzése elkerülhetetlen. Az általuk javasolt megoldás pedig még véletlenül sem a GMO-k korlátozása, hanem inkább szabadon engedése, az organikus termelőkre hagyva a takarítás felelősségét. Ugyanezt az álláspontot képviseli az amerikai kormány is, ami, nem törődve a következményekkel, újabb és újabb GMO termékeket szabadít a lakosságra, mint például a nemrégiben jóváhagyott genetikailag módosított Monsanto lucernát.

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. Ida
  Nem mondtál semmit.
  Alá nem támasztottál. Tényeket nem közöltél.
  Feltételeztél!
  Pusztán pánikot keltesz. (Mindezt a vallás nevében úgy, hogy muszlimok, buddhisták, raszták, stb. kirekesztve. ). Semmi köze a dolognak a valláshoz. Megjegyzem jó gondolat, hogy a világ nagyobbik fele dögöljön éhen. Nem kellenek a szárazságtűrő és magasabb terméshozamú fajták. Legyenek a száz évvel korábbi fajok! Csak kár, hogy mi magyarok is ott ácsorgunk a kipusztulok közt, ez ne zavarjon téged.
  Itt sincs megfelelő öntözés, itt sincs számos esetben megfelelő hozam. (Mindezt úgy, hogy egy folyamatosan csökkenő népességű országot sem vagyunk képesek ellátni.)
  Persze ekkor már annyira nem vicces. Mit gondolsz a magyar növény nemesítők azok szentek? Ráadásul erős a gyanúm, fogalmad nincs a génmódosítás lényegéről veszélyeiről, és az emésztőrendszer működéséről. (Tarka disznót ne egyél, mert tarka leszel.) A kettő erősen összefügg.
  Arról nem is beszélnék hogyha bagózol akkor bizony hatalmas léptekkel módosítod a épp a génállományod. Lévén azok a buta amcsik pont ezért tiltották be a cigaretta reklámozását.

  Amiről Sharky ír, azzal tele a net. Döbbenet.
  Szóval valahogy így kell félelmet kelteni.

  1. A hozzászólásodban rendesen keverednek a dolgok. A szárazságtűrő vagy nagyobb hozamú fajtákat nem génmódosítással, hanem nemesítéssel hozzák létre. Ég és föld.

   Azonkívül a sokszor csak látszólagos (Mo. esetében) élelmiszerhiányt nem a rossz fajtaválasztás vagy akár az időjárás okozza. Annakidején Magyarország nemcsak a 10 milliós lakosságot, hanem a Szovjetuniót is képes volt ellátni gabonával. (http://www.youtube.com/watch?v=K31kZKE3tRs és http://idokjelei.hu/2011/02/az-egyiptomi-gyujtodoboz-avagy-hogyan-eheztetik-a-bankok-es-a-befektetok-a-harmadik-vilagot/) A problémát az élelmiszerekkel való tőzsdei manipuláció és a termelőket sújtó törvények, magyarul az emberi kapzsiság okozzák. Kirekesztésről pedig szó sincs, hiszen ezek a problémák mindenkit érintenek, az ateistákat leginkább. 😀

   Az ismeretszerzés pedig nem egyenlő a félelemkeltéssel. Amit ismerünk, azzal szemben tudunk védekezni. És van alternatíva, van megoldás. Mondjuk kezdheted azzal, hogy megnézed az alább belinkelt videót. (https://vimeo.com/53995182)

  2. Minek költsünk a cigi reklámra, ha anélkül is viszik mint a cukrot, ugyanakkor, ezzel az emberek meg beveszik, hogy az állambácsi aggódik az egészségükért.

  3. Szia Monk!

   Figyelmedbe ajánlom Thea válaszát is, és még hozzá tenném, hogy igen, linkeket nem raktam be ezekről a témákról, de én se az “ujjamból szoptam”! Tudományos előadásokból, statisztikákból, stb-ből tudom ezeket, meg még többet is tudnék mondani róla, de ezt elégségesnek tartottam.( Az pedig, hogy nekem miről van fogalmam, szerintem ne tárgyaljuk! A hozzászólásod alapján én még ennyit se gondolnék rólad”(Tarka disznót ne egyél, mert tarka leszel.)” , de én feltételezem, hogy csak indulatból írtál! Valószinünek tartom, hogy nem is értetted meg, hogy mit írtam, csak ideges lettél!) Akit érdekel, az bizonyára megtalálja ezeket az információkat az interneten! Sőtt sokkal többet is!
   Nálunk, Magyarországon pl ezért nem engedik a GMO-s növények termesztését! (amiket leírtam!) Ráadásul, hogy lásd a dolog “mocskos” oldalát is(!): pont nálunk, Magyarországon, olyan bőtermő, szárazságtűrő gabonafajtákat(többfélét!!!), takarmánynövényeket nemesítettek ki ,valamelyik( bocs, erre nincs memóriám, hogy megjegyezzek neveket) vidéki város kertészeti laborjában(?), vagy egyetemén(?), amelyiknek DIREKT nem jó a sok csapadék! (azt hiszem az ATV gazda műsorában láttam!) Ha locsolják, tönkre megy! (A kalásza, pedig akkora, mint a megszokott (régebben (1970-80-as években, és az után, kinemesített 3-4 szerese! pl búza!) Csak mint tudod reklámra nincs pénzük! Tehát kb én tudok róla, meg néhány “megszállott”, aki nézte a műsort, és esetleg felfigyelt erre a tényre! (én meg a 3. emeleten lakom! Úgyhogy azon kivül, hogy itt nektek elmondom, sajnos semmit nem érek vele!) A riporter is kérdezte, hogy akkor úgye viszik, mint a “cukrot”?! A válasz “NEM ” volt! Mert nem ismerik, nincs kereslet rá…..stb! ( Gondolom, Te is látod, hogy kiaknázatlan potenciállal rendelkezünk, itt Magyarországon (több területen is!), de a szocializmus óta semmi nem változott ezen a téren ( vagy még rosszabb lett), senki nem azzal törődik, hogy kezébe vegye ezeknek a dolgoknak az intézését! Mármint, hogy az országnak is haszna váljon belőle! Génmódosítás nélkűl is, a félvilágot (is) eltudnánk látni tökéletes minőségű, nagy terméshozamú, szárazságtűrő vetőmaggal (is)! (Csak lehet, hogy nem a külföldi multikat kellene dotálni!)
   De valószinűleg ez egyébb érdekeket is sértene! Mint egyébb találmány is , amiket a külföldi szívesen megvenne, de a “szerencsétlen” magyar feltaláló, az országnak szeretne segíteni!
   Az pedig, hogy keresztények vagyunk, számunkra nem jelenti azt, hogy azért mert valaki más “vallású”, vagy éppen ateista, azért az nem ember! “Dögöljön meg éhen”, stb! ( Nem is értem, hogy miből gondoltad? Mi is voltunk azon az “oldalon” valamikor!) Sőt, megjegyzem, szerintem bennünket sokkal jobban bánt az a tény, hogy tisztában vagyunk vele, hogy Isten a földet úgy teremtette meg, hogy mindenkit!!!! bőségesen elláthatna élelemmel, vizzel, stb, szükséges dolgokkal, de ennek ellenére, tele van éhezőkkel, nyomorgókkal, stb! És csak azért, mert vannak néhányan, akik a pénzt, a profitot, a saját luxusukat , hatalmukat előrébb valónak tartják mindennél, mindenkinél!
   Azonkívül, gondolod, hogy bennünket, itt Magyarországon nem bánt az a tény, hogy külföldről behozott kaját kell ennünk, amikor itt a saját földünk, amin pénzhiány miatt nem tudnak a gazdák termelni! Sokkal jobbat, mint amit megtudunk venni?! Azt hiszed, hogy mi nem tudjuk, hogy ha a gazdának rossz, nekünk is rossz! És nem látod, hogy azért rossz a gazdáknak, mert nekünk rossz! Nem tudjuk megvenni ( a többség) a kicsit drágább magyar terméket, mert “minden fillér számit”?!
   Gondolod, hogy nem az a célja “azoknak”, akik kézbentartják a világgazdaságot, az időjárásbefolyásoló rendszereket, a vegyipart, kutatásokat, stb (többnyire ugyan azok a tulajdonosok mindenütt) hogy egymás torkának ugorjunk?! Mi, itt, a kis emberek! Pl mondjuk azért, mert félreértettél egy hozzászólást?!

   ( Gondolkoztál már azon, hogy vajon, a génmódosított növényből miért nem tudsz vetőmagot eltenni ?! Miért kell minden évben megvenned?! Stb!)

   Kérlek, ha megnyugodtál, olvasd el mégegyszer “azt” a hozzászólásomat! Szerintem, meg fogod látni, hogy nem ellenünk (emberiség) beszéltem, hanem mellettünk!

 2. Még nem olvastam semmiféle bizonyítékot arról,hogy a génmódosított agrár termékek valamiféle veszélyt jelentenének az egészségre, hisztérikus kifakadásokról viszont annál többet… Mi az igazság???

  1. Szia carey200!

   Vannak dolgok, veszélyek, amelyek csak később, mondjuk a következő nemzedékben fognak jelentkezni! Gondolj pl az atomkisérletekre, Vietnámban, Koreában a DDT szórásra! A a víz fluor kezelésére, az 50-es évek fogamzásgátlóira ( gyerekek tucatjai születtek csonkán, sérülten, stb…)! A víz klórozására, ami csontritkulást okoz, meg még mérgező is! Meg még lehetne sorolni jó hosszan ! Szerintem , a kisérletek nagyrészéről nem is tudunk!
   Nem tudom, hogy hívő keresztény vagy-e, de akár így, akár úgy, ahhoz, hogy lásd, hogy a mai világ “istene” a pénz, a hatalom, ahhoz nem kell annak lenned! Ez előtted is világos! Namármost, szerinted, ebben a világban ( ahol, néhány ember “zsebéről” van szó, hogy befolyik-e pár milliárd dollár a “zsebébe”, vagy sem, és a hatalom az övé, és “se Te, se én, se semelyikünk élete nem érdekli”!!), mennyi hiteles tanulmány fog megjelenni arról, hogy ez, vagy az veszélyes az emberi, ill. állati szervezetre?! Sőtt, van-e szerinted bármi manapság (az Isten Ígéjén kivül), amire “mérget vehetnénk”, hogy az hiteles?!
   Vannak tanulmányok, amelyek kimutatták, hogy a kivűlről bevitt emberi gének, beépülnek az emberek DNS-ébe! ( Manapság ilyen gyógyításon(?) dolgoznak, kisérleteznek, hogy “kijavítsák” a sérűlt kromoszómákat, azálltal, hogy kivülről bevíszik a “javított” változatot! Ahogy olvastam, elég jó eredményeket(?) értek el eddig!)
   Vagyis, gondolj bele, emberi génekkel módosítanak növényeket ( lehet, hogy állatokat is! Ezzel kapcsolatosan is vannak kisérletek! Sőtt, vannak már sertések, amelyeket pl : a szívbeteg, vesebeteg, stb páciens génjeivel módosítottak, még embrió korukban, hogy azután a szükséges szerveiket átültethessék!)! Azok a gének, az emberi szervezet számára felismerhetőek!
   Honnan tudhatjuk, hogy ezeket fogyasztva, nem fog-e a következő, vagy az azt követő nemzedék valamilyen öröklődő változással születni?! (És ne gondold, hogy csak pozítiv változások lehetnek! Gondolj bele, mondjuk egy nemzedék alatt, eltünik a szem! Többé nincs látás?! Vagy akármi!…..)

 3. Mikozben a “nagyok” a halottaink testreszeivel etetnek/itatnak minket.
  A Pepsi, Kraft Foods, Nestle termekeket keruljetek el nagy ivben:

  ?Scores of prolife groups are calling for a public boycott of food giant, PepsiCo, due to its partnership with Senomyx, a biotech company that uses aborted fetal cells in the research and development of artificial flavor enhancers. LifeSiteNews previously reported on Senomyx?s partnership with major food corporations, most notably PepsiCo, Kraft Foods, and Nestlé.

  ?Pro-life watchdog group, Children of God for Life (CGL), is now joined by major pro-life organizations calling upon the public to target PepsiCo in a boycott. Pepsi is funding the research and development, and paying royalties to Senomyx, which uses HEK-293 (human embryonic kidney cells) to produce flavor enhancers for Pepsi beverages. ?Using isolated human taste receptors we created proprietary taste receptor-based assay systems that provide a biochemical or electronic readout when a flavor ingredient interacts with the receptor,? says the Senomyx website.

  ??What they do not tell the public is that they are using HEK 293 ? human embryonic kidney cells taken from an electively aborted baby to produce those receptors,? stated Debi Vinnedge, President for CGL, the watch dog group that has been monitoring the use of aborted fetal material in medical products and cosmetics for years. The aborted fetal cells are not in the product itself. However, ?there are many options PepsiCo could be using instead of aborted fetal cells,? noted Vinnedge.?

  That report came from May of last year. Despite many people sharing their concerns with the company and with the government, it seems their pleas have fallen on deaf ears. Obama?s administration has dismissed these concerns, and simply want Pepsi to carry on with business as usual.

  Consider this news item from yesterday: ?PepsiCo has come under fire from pro-life advocates because it has been contracting with a research firm that uses fetal cells from babies victimized by abortions to test and produce artificial flavor enhancers.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend