Gazdasági válság

Gazdasági romlással és súlyos inflációval nézünk farkasszemet

Időkjelei: Tudjuk, hogy a globalisták célja egy egységes világkormány és globális valuta létrehozása. Céljuk elérése érdekében a valós és mesterségesen létrehozott válságokat kihasználva kínálják saját megoldásaikat a világnak. A globális pénzrendszert 2008 óta mesterségesen tartják életben. Az USA és az EU gazdasági kommandója nem a pénzrendszer megmentése, hanem a hatalom konszolidációja és egy új rendszer bevezetése érdekében teszi, amit tesz. Már eddig is több ezermilliárd eurót és dollárt injekcióztak az elit bankokba és a média segítségével elhitették a világgal, hogy ezek túl nagyok az összeomláshoz. Miért? Mert nem az állam felügyeli és irányítja a Goldman Sachs, Deutsche Bank vagy JP Morgan Chase féle óriásokat, hanem pont fordítva. 

Ezt tartsuk szem előtt az alábbi cikket olvasva, ami csupán a legújabb várható intézkedések negatív hatásaira próbálja felhívni a figyelmet.

Forrás: kingworldnews.com

Michael Pento, az Agora Financial vezető piacelemzője és a Pento Portfolio Strategies elnöke, a King World News-nak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy ?az Európai Központi Bank és az amerikai Fed is az euró és a dollár elleni ?támadások? bejelentésére készülnek még ebben a hónapban.? Pento szerint ?a munkanélküliségi ráta és az infláció emelkedése még csak most kezdődik igazán.?

?A központi bankok olyan lépésre készülnek szeptemberben, aminek eredményeként a fiat-valutákat hamarosan lehúzhatjuk a WC-n. Ez lesz a nemesfémfedezet nélküli pénz végének a kezdete. Ez lesz az utolsó kétségbeesett kísérlet a globális GDP megmentésére, helyette azonban még több gazdasági romlást és visszafordíthatatlan inflációt eredményez majd.?

?A készülő támadást azzal indokolják majd, hogy így próbálják megmenteni a rogyadozó európai gazdaságokat, amik a feljövő piacokat is magukkal rántották. Például Kína európai exportja (a 17 tagországba) 16,2 százalékkal esett júliusban, miközben olaszországi forgalmuk 26,6 százalékkal csökkent a tavalyi értékekhez képest.?

?Lassan Európa keménymagja és Németország is kezd szétesni. A munkanélküliség öt hónapja emelkedik Németországban, ami azt jelenti, hogy augusztusban 2,9 millió ember volt állás nélkül. Idén júniusban a rendelések 7,8 százalékot estek a tavaly júniusi értékekhez képest, miközben a gyártás tovább csökkent augusztusban.?

?Az infláció-ateisták pedig jól teszik, ha figyelnek. A spanyol munkanélküliségi ráta elérte az euró korszak legmagasabb szintjét: júliusban már 25,1 százalékon állt, az infláció pedig a júniusi 1,8 százalékról 2,7 százalékra emelkedett augusztusra, és ez még csak a kezdet. Várjuk ki, mi történik, amikor az EKB és a Fed elindítják szeptemberi támadásaikat.?

Az Európai Központi Bank és a Fed az euró és a dollár elleni támadás bejelentésére készülnek még ebben a hónapban. Az Európai Unió augusztus 31-én azt mondta, hogy javasolni fogja, hogy az EKB kizárólagos jogosultságot kapjon a banki engedélyek kiadására.

Ez azt jelenti, hogy az EKB egy olyan bankká alakíthatná az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM), ? amennyiben ezt a lépést a német alkotmánybíróság jóváhagyja szeptember 12-én ? ami korlátok nélkül felvásárolhatná a PIIGS államok adósságát. Pontosan erre gondolt Mario Draghi, amikor azt mondta ?mindent megtesz, az euró megmentése érdekében.?

Ben Bernanke, Fed elnök sem akart lemaradni az ígéretekkel, így ugyanazon a napon, a vezető jegybankok éves találkozóján mondott beszéde során bejelentette, hogy elképzelhetőnek tartja egy nyitott mennyiségi enyhítés elindítását szeptember 13-án. Eric Rosengren és John Williams, Fed kormányzók pedig elmagyarázták mit is jelent a nyitott mennyiségi enyhítés vagy más néven fedezetlen likviditásnövelő program: a Fed úgy havi 50 milliárd dollárnak megfelelő új pénzt nyomtatna, egészen addig, amíg a munkanélküliségi ráta és a névleges GDP el nem érik a központi bank által kitűzött célértékeket.

Akármennyire is hihetetlen, Jackson Hole-i beszédében Bernanke kijelentette, hogy a korábbi mennyiségi enyhítések ?jelentőségteljes támogatást? nyújtottak a gazdasági kilábaláshoz, majd saját magának ellentmondva gyorsan megjegyezte, hogy a kilábalás ?lagymatag? volt és a gazdaság helyzete ?messze nem kielégítő?. ?A nem hagyományos módszerek költségei, alapos megfontolást követően, kezelhetőnek tűnnek, amiből az következik, hogy nem szabad kizárnunk az ilyen intézkedések ismételt alkalmazását, amennyiben a körülmények ezt megkívánják,? mondta Bernanke.

?A Federal Reserve az erősebb gazdasági kilábalás és tartós munkaerő-piaci javulás érdekében meg fogja hozni a szükséges árstabilizáló intézkedéseket,? tette hozzá. Ben Bernanke tényleg azt hiszi, hogy intézkedéseivel stabilizálta az árakat, annak ellenére, hogy az olaj hordónkénti ára 147-ről 33 dollárra változott, majd vissza 100 dollárra négy év alatt, a Fed manipulációinak köszönhetően.

Tehát a Fed úgy gondolja, hogy a dollár elleni támadás segítette a gazdasági kilábalást és semmilyen, illetve csupán kevés negatív következménnyel járt. Ahhoz, hogy ez elhiggyük, figyelmen kívül kell hagynunk, hogy a folyamatban sikeresen megsemmisítették a középosztályt. A jelek szerint Bernanke azt is hiszi, hogy mivel az eddigi 2000 milliárd dollárnyi papír nem volt elég a gazdasági jólét megteremtéséhez, még többre van szükség.

Amit a Fed és az EKB nem vesznek figyelembe, hogy inflációhajhászásuk és a mesterségesen alacsony kamatok eredményeként az USA és az EU túl sok pénzt tudott kölcsönvenni. GDP arányos adósságuk olyan mértékben emelkedett, hogy egyik nemzet a másik után válik fizetésképtelenné.

A pénznyomtatási láznak köszönhetően a befektetők el fogják kerülni a valutákat és a kötvényeket. Intézkedéseikkel sikerült egy komoly recessziót igazi világgazdasági válsággá alakítaniuk.

Az egyetlen ?jó hír?, hogy a sikertelen kísérlet eredményeként a vég hamarabb eljöhet a fiat valuták számára. Eközben az energiaipari és nemesfém portfoliókkal rendelkező befektetők bizonyos fokú védettségre számíthatnak.

Előző posztKövetkező poszt

26 hozzászólás

 1. A világ pénzügyi összeomlás felé halad ! Ez lesz az igazi ” VILÁGVÉGE ”
  2008-ban végre szakítani tudtam a bankommal, 2003-ban kiléptem egy cégtől mert a fizetésemet számlára akarta utalni..Hitelt soha nem vettem és vennék fel mert a hitel a jövőd felélése és kiszolgáltatottá tesz ! Székely nagyapám azt mondta: ha akarsz venni valamit dolgozz meg érte, spórold össze az árát. és jobban fogod becsülni is.
  Rám a bankok egy forintot sem hárítanak át ! Azt már nem, hogy további márvány palotákat építsenek a pénzemen ,

 2. Egy nap alatt véget lehetne vetni ennek a játéknak, ha mindenki kivenné a pénzét a bankból.
  Ha egy hétig senki nem takolna.
  Ha senki nem menne el szavazni.
  stb., stb.
  Az egész rendszert mi magunk hoztuk létre és mi tartjuk fent.

  1. Kedves plejád,
   Tudod mit lehetne csinálni ilyen dolgokkal egy nap, egy hét alatt? a feje tetejére állítani a világot, igen.. azt lehetne, ami szerintem nem kívánatos. Ne érts félre én is a te oldaladon állok, legalább is azt remélem, de szerintem ezt így nem lehet csinálni. Gondolj csak bele egy kicsit jobban, ez a ominózus rendszer az amiben élünk, tehát az otthonunk, aminek tönkre ment az alapja és már a falak is repedeznek, ráférne egy felújítás, de nincs kihez költözni,…..te mit csinálnál? nekiesnél a markológéppel, hogy összedőljön egyetlen hajlékod vagy esetleg megpróbálnál valami kettős megoldást találni, …lakni is, felújítani is. Volt így már ház felújítva hidd el, persze ez amiről mi beszélünk nagyobb falat, de épp ezért kell megőriznünk higgadtságunkat. Ezeket a dolgokat nem lehet ilyen gyorsan lerendezni,…ők évszázadok óta építgetik, tudatosan, türelmesen és figyelemreméltó szervezettséggel, összetartással, beszivárgással és sok pénzel. Hogyan tudnánk mi ezt megváltoztatni napok, hetek, hónapok alatt? ráadásul ők készen állnak minden nem forgatókönyv szerint alakuló eshetőségre is, az A, B, C és még talán D tervvel is. Ahhoz, hogy beinduljon valami először is szervezés kell, a szervezésre meg idő és lehetne még folytatni, de nem szeretném, hogy reám tőrjék az ajtót reggel 1/2 négykor ezért itt meg is állok ezzel a szervezés dologgal. Tudod, szikrából népforradalmak csak a hazug és hamis történelem könyvekben történtek meg a valóságban soha.
   Néz jól körül,…látod valahol az emberi ébredés, összetartás vagy empátia legkisebb jelét körülötted? mert én nem,…és tudod miért? mert a rendszer irányítói sok energiát és pénzt fektetett a láthatatlan pszichikai háborújában, amit ellenünk folytatnak már nagyon régóta és mondhatnám nagy sikerrel. Ezeket az agymosásokat nem lehet csak úgy hirtelen kitörölni az emberek fejéből, az embereket az “egészséges” versenyre programozták, ami annyit jelent, hogy individualizmus ill. hátrahagyni a többi versenyzőt, az embertársaikat…bizonyára te is visszaemlékszel még a gyerekkorodra, nyerjen az ügyesebb, a gyorsabb, a tehetségesebb, a rátermettebb, már az óvodában elkezdték….persze játékok, versenyek, vetélkedők formájában….azt majdnem minden gyerek szerette, szereti…én nem annyira, én sajnos a vesztesek táborát erősítettem, szörnyen frusztrált voltam emiatt utálom a nyerő típusú sikeres embereket és azóta van a székletinkontinencia betegségem is….tehát láthatod, nekem is van okom utálni ezt a rendszert…….meg a pelust,….na ciao! rohannom kell…

 3. egyszer defláció egyszer infláció

  lassan el lehetne már dönteni, hog legalább ez az oldal mire szavaz!?

  1. Kedves Steve!
   Nem szavazunk egyikre sem, mert nem ez a lényeg. Nem tudom sikerült-e elolvasnod néhány Bibliatanulmányt, mert akkor könnyebb lenne megérteni az összeképet.
   Azt tudjuk, hogy a cél egy diktatórikus világkormány felállítása, az Antikrisztussal az élén, amihez az elit különböző válságokat hoz létre, hogy szorosabbra húzza a hurkot és a saját érdekeit szolgáló lépéseket tegyen. A lépések részleteit nem ismerjük, de szerintem ez nem is nagyon fontos. Elég, ha megértjük, miért történnek az események, amikor megtörténnek. Lesznek dolgok, amiket csak utólag értünk meg. Így volt ez Jézus eljövetelekor is. Az Ő érkezéséről szóló próféciákat is csak azután értették meg teljesen, miután eljött, és némelyiket csak halála után.

   Erről beszéltünk az euró esetében is, amikor egyesek kérdezték, hogy összeomlik-e vagy sem. Ez is mindegy. Ha összomlik, akkor bevezetnek egy új egységes valutát, ha nem, akkor az eurót terjesztik ki több országra.

  1. Hey Tom,
   Tegyük félre azt, amit mi tudunk erről az egészről és egy kérdés erejéig mennyünk át zombiba,….na jó legyen csak félzombi 🙂 , mert azoknál még elő előfordul, hogy gondolkodnak is. Szóval a kérdés a következő: Ha már sok esetben még heti 5 napra sincs munka, akkor hogy a túróba lesz heti 6 napra munka ? Ráadásul itt talán a termelési munka lenne a legfontosabb, ha már tényleg segíteni szeretnének egy bajba jutott országon,…….vagy nem.
   Esetleg ez is egy olyan játék(szándékosan nem mondtam, hogy baromság), mert egy másik oldalról nézve a dolgot…nem az.) mint a zorbán féle “biztosítsunk munkát mindenkinek” közmunkával? Az a közmunka aminek “segítségével” semmilyen eladható produktumot nem termelünk, viszont jó sok pénzébe kerül az állambácsinak? És talán pont ez a lényeg,… még többe kerüljön.
   Ughhh…Tom, már megint kezd megfájulni a fejem, ez a sok gondolkozás miatt van,….na megyek és beveszek gyorsan egy: http://www.youtube.com/watch?v=KlAQeye8rqM , attól majd remélhetőleg elmúlik.
   See you around bro.

   1. Hey Kay.

    Ja, ráéreztél, az állam tud munkát teremteni sőt ha én lennék az állam azonnal 100%-lenne a dolgozók aránya. A fél országnak azt mondanám hogy ásson ki egy lyukat a másik felének meg hogy tömje be és ezt ismételgessék mig meg nem halnak, majd nyomtatok nekik pénzt. Na az állam is valami hasonló hatásfokkal képes munkahelyeket teremteni, és itt ki is kötöttünk a lényegre, a hatásfok. Univerzális törvény hogy minden amit a kormány csinál azt a szabad piac jobban tudná főleg ha erőforrások elosztásáról van szó. Nem akarok ebbe belemenni hogy miért de neked is ajánlom az Economics in One Lesson c. könyvet Henry Hazlitt irta
    http://mises.org/books/economics_in_one_lesson_hazlitt.pdf

    Szóval ja termelni kell, nem csak szolgáltatni, papirt tologatni meg telemarketingezni. A közmunkát ezek után nem kell kommentálni…ássák csak a gödröket. De a legnagyobb probléma amugy azzal hogy a kormány munkaadót és piaci szereplőt akar játszani az az hogy ha ők bénáznak el valamit akkor ők nem buknak el a piacon csak szépen rád tolják a veszteséget és kirugják az úgynevezett szakértőket.

    Na szeva, ha fáj a fejed tedd amit George Washington tett amikor fájt a foga. Nem, nem huzta ki 😀

 4. Amúgy a szabadságról Szeptemberben szoktam hazajönni, rémlik valakinek a 2001 Szeptember 11. Valamikor a tőzsdén is keresni kell. Azt a pár hónapot kibírjatok utána megyek vissza síelni 🙂 Tanárom idézete ” ne a tőzsdét hackeld meg a világot könnyebb 🙂
  Üdvözlettel a “Nagy befektető”, akarom mondani a kis hun cut. :))))

  1. There’s a somewhat nicer (and good ol’ redneck) word: queer.

   Btw I dunno why queers are called gays because homosexual lifestyle is about everything but being happy. The suicide rates are way up there among them. It’s not a lifestyle it’s a deathstyle that’s what it is.

 5. Nyugi, nemsokára jön a megmentő, a politikai és gazdasági zseni, a megmentő……(Maitreya,Mahdi,Krisna,Maitreya-Buddha,zsidók messiása…)…az jobb lesz, ha jobban megy anyagilag? Itt látszik meg miben és kiben hiszünk, kire és mire építjük hitünket…… én is zúgolódtam ma, mikor az a-hitelemből fizettem be a rezsit, és így is maradt csekk:) DE: “Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban” – ez az ami számít (persze ha nem vagyunk teljesek a szeretetben, hitben…akkor a kívánságaink vonzanak és folyton duzzogni fogunk…… engem már nem vonz a nagy lapos TV, gyorsabb PC, tab, okostelcsi, sem a nagy lakás,ház,utazás, más nők, élvezetek-az élvezet olyan dolog amit folyton újra kell csinálni………a kütyükkel kapcsolatban látom, hogy nem csak a pénzemet szedik el….de köteléket is raknak az ember nyakába….állandóan matatni kell rajtuk….a tartalmaikról nem is beszélve…..meg a hatalom manipulációjára remek lehetőség………) Persze az nem tud lemondani egyikről se aszkétaként, aki nem Jézus megismerésére törekszik, épít az életben……Ha erre azt mondod, jó, de azért Jézust nem kell ennyire túlzásba vinni….én azt mondom: piszok rosszul éreznéd magad akkor a mennyben, ugyanis ott Ő van a központban…:)

  1. ez igaz, de mielőtt eljön a “fényhozó” még egy látványos, globális káoszt kell okozni lehetőleg minél nagyobb emberáldozattal..

  2. Tobbszor felmerult bennem a napokban, hogy amikor vilagsztarok, hires filmszineszek, nemzetkozi politikusok utaznak Magyarorszagra, akkor miert nyilatkoznak utana mindig a csodalatos Budapestrol? Mintha lenne valami kulonlegessege ennek a varosnak, es erre utalgatnak hol burkoltan, hol nyiltabban rendszeresen. Miert tortenik rengeteg hivatkozas filmekben (Expendables, The Avengers, es meg sorolhatnam), nyilatkozatokban, cikkekben arra, hogy Budapest milyen csodas?
   Aztan a napokban rajottem, hogy azert, mert az uj vilagrend elnyomo rendszere ha csak kiserletileg is, de tokeletesen valosul meg ebben az orszagban. Minden a legpontosabban a terveik szerint zajlik az orrunk elott, a menetrend szerint, megtamogatva az “O mindent jelzo szimbolikajukkal”.
   Budapest egy tokeletes szabadkomuves varos az epiteszetevel, a szimbolumaival, a mindenre kihato allami uralommal, a kapcsolatrendszereivel, a rendorallamaval, a mara millios nagysagrendu “rabszolgataborral” akik mindent es mindig benyelnek szo nelkul, a tokeletes “szex-iparaval” ami mindenfoku kicsapongast szabadon engedelyez a “nagyok” szamara.

   http://pirospirula.blogspot.com/2012/08/fobb-latnivalok-budapesten.html

   Hogy jon ez ide? Pinterrol jutott eszembe, ezt a cikket olvasva:

   http://index.hu/belfold/2012/09/05/hogyan_vedhette_a_rendorseg_es_az_alvilagot/

   Ugye nem gondoljuk, hogy mindez veletlen? A legnagyobb hazai elit szabadkomuves paholytagok vannak eppen nyiltan kormanyon es a legnagyobb hazai cegek elen. Magyarorszagon annyira nyiltan zajlik minden,
   hogy meg bujkalniuk sem kell. Meg a legkevesbe sem kell rejtegetniuk magukat, mint ahogy ezt mas – nalunk fejlettebb tarsadalmi erzekenyseggel rendelkezo – allamokban kenytelenek megtenni.

   Csak egy egyszeru pelda: Sokmindenre emlekszunk az elso Orban kormany tenykedesebol 1998-2002 kozott. Az azonban biztosan sokaknak elkerulte a figyelmet, hogy ebben az idoszakban – egeszen pontosan 2001-ben irta ala hazank az EU csatlakozas azon felteteleit, mely szerint hazank feladja a Magyar Nemzeti Bank fuggetlenseget. Kik voltak akkor az aktiv elokeszitoi ennek? Nyilt titok: Orban Viktor miniszterelnok es Jarai Zsigmond jegybankelnok. A jegybankunk fuggetlensegenek a feladasa elvette a jogot, hogy belfoldi gazdasagi problemak eseten penzmennyisegi enyhitest alkalmazzon az orszag. Azt pedig latjuk – sok ezren a sajat borukon tapasztaljak – hogy az Europai Unio egy szemrebbenesnyi erofeszitest sem tesz annak erdekeben, hogy a magyar emberek mindennapi problemain segiteni probaljon. Nem ezert jott letre ugyanis. Sot! Sok ertelemben pont az unios szabalyzasok es burokratikus eloirasok a hazai problemak egy reszenek okozoi.
   A kovetkezo lepes pedig – mint ahogy a nemzetkozi sajtovisszhangbol latjuk a napokban – az allamok (es benne polgaraik) fuggetlensegenek meg nagyobb csorbitasa. A terv az ugyanis, hogy az “Europai Egyesult Allamok” megteremtesevel a mindenkori kormanytol adobeveteleket is elvonnak, melyeket kozvetlenul az EU-hoz iranyitanak. Ezzel tovabb csokkentve a nemzetallamok amugy is szuk mozgasteret. Persze nem mintha lenne mas valasztasunk. A hazai szelsosegesek altal diktalt mindenfele szakitas is orultseg – azonnali es teljes ongyilkossagot jelentene a magyar tarsadalom egesze szamara a forint bedolesevel, az arak elszabadulasaval, ehseglazadasokkal es szuksegallapottal. Konnyen sakkban tarthatoak vagyunk tehat. Eppen a fuggetlensegunk feladasa, es a hazai devizank sebezhetosege miatt is.
   Ez egy olyan jatszma ezert, ahol mar regota nincs semmilyen valasztasunk sajnos. Csak menni a “gazda” altal bekorlatozott uton az uj vilagrend fele, mint birkak a vagohidra.
   Azt gondolom a mindenkori miniszterelnok nincs annyira vak, hogy ezzel ne lenne tisztaban. Ami a nagyobb problema, hogy a jelenlegi miniszterelnok szemelyes hibaja, – mondhatni ugy is: hazaarulasa – hogy szolgalelkuen eladta magat ennek a folyamatnak mar a kezdetektol fogva. Evtizedek ota a nagybefekteto es “guru” Soros Gyuri bacsi (a Kulkapcsolatok Tanacsanak prominens tagja) penzeli/terelgeti ot, mar a `80-as evek vegen meglatva a fiatal Orban szonoki es vezetoi kepessegeiben rejlo lehetoseget. Nem csodalkozom tehat, hogy olyan leleplezo cikkek es videok jelennek meg rendszeresen, melyek a miniszterelnok pszichikai egeszseget firtatjak. Nem lehet konnyu ugyanis ep elmevel elviselni azt a rengeteg gonosztettet, melyet a “kollegiumi csapat” tett a magyar emberekkel, – Orban Viktor szemelyes vezetesevel.

   http://nepszava.com/2012/09/main-story/tippek-a-miniszterelnoknek.html

 6. tényleg…megint lemaradtam az összeomlásról? vagy még nem volt az a 20-ik dátum?
  vagy mikor lesz a következő euró bedölés? most már tényleg felírom a naptáramba, hogy megfigyelhessem immár a 21-ik euro/dollár/világ bedölését…

  mint ahogy eddig se ezután sem lesz semmi ami a jelenlegi rendszert alapjaiban megváltoztatná!

  a jelenlegi adósrabszolga Föld tökéletes a kizsákmányoló háttérhatalomnak
  ezzel a visszafizethetetlen adóssággal tökéletesen tudják zsarolni/irányítani a (még)nemzetállamokat

  majd nyomnak még 8 tankhajónyi pénzt, de nemsokára ezzel sem kell bajlódni, mert minden virtuális lesz….

  amig Kína nem határozza el az Indiaiakkal meg oroszokkal, hogy márprdig itt most lesz egy aranyfedezetű új pénz, addig SEMMI sem lesz itt ami változna alapjaiban

  1. Tudod, már az a gond, ezzel, “a jelenlegi adósrabszolga Föld tökéletes a kizsákmányoló háttérhatalomnak
   ezzel a visszafizethetetlen adóssággal tökéletesen tudják zsarolni/irányítani a (még)nemzetállamokat”, hogy, ahogy Te is látod, már egyre kevesebb, az akinek munkája van, aki keresni és költeni tud világszerte! A szegények alól már régen kirúgták azt a létrát, amin esetleg feltudnának mászni pöcegödörből, azokat akik még a szélén táncolnak( még van valami” bevételük”, ami valahogy még hónapról, hónapra fenn tartja őket, meg mindenféle “költségkímélő módszer”, gépek, okosságok, bevezetésével, igyekeznek belökni.)De a többi, akik jobb napokat láttak, azok is csúsznak a perem felé, amit kellemesen fellehet gyorsítani az infláció növelésével, hogy rövid távon hozza a profitot. Hiszen a “befektetőnek, tulajnak” nem cél a visszaesés. Viszont ezzel egy időben mindig kevesebb lesz a “megfejhető” fogyasztó.
   Az hogy kinyomják a hiteleket, azzal nem érnek semmit, ha nem tudják visszafizetni az adósok. Akár személyek, akár cégek, akár államok. Pl: hiába veszik el az ingatlanodat a bankok, ha nem tudják se eladni, se kiadni, mert nincs pénz az embereknél, amivel bérelhetnének, vagy vásárolhatnának. ( a gazdag meg nem megy el 45 nméterbe lakni, befektetésnek se veszi meg, mert ha nem tudja kiadni-eladni, akkor csak viszi a pénzt!)De ugyan ez van mindenben.
   Magyarul: már annyira szétlopták és kizsigerelték a világot, hogy már nincs mihez nyúlni. Szerintem az egész dolog, csak azért húzódik még (látható, világi szinten), hogy a “még nem az Ő kezükön lévő” földterületek, erőforrások, szolgáltatások, “törvényesen” megvehetők legyenek.
   Hiszen hiába fognak 120 tonna pénzt nyomtatni, ha az egyre kevesebbekhez kerül, és ebből adódóan egyre kisebb lesz a fogyasztás. Profitra mennek, és nem arra, hogy minél több “segélyt” oszthassanak ki. Minél kevesebb a profit, annál több cég zár be, annál kevesebb fogyasztó lesz, annál több segélyezett.
   Hiszen ezért kell ilyen kétségbeesett törvényeket is hozni, hogy nem gyűjtheted az esővizet, nem termelhetsz magadnak a kertben élelmiszert, stb, hogy teljesen kiszolgáltatottként, a még nálad lévő kevés tartalékod( ha van) is az Ő zsebükbe vándoroljon.
   Legalábbis én úgy látom, hogy előbb-utóbb, már nem lehet feltartóztatni (még, ha tényleg akarnák is) az összeomlást.
   És most még nem szóltam semmit Isten ítéletéről!

  2. Én tudom rosszul, hogy már csak három(3) nemzet központi bankja maradt a világban a Rothschild polip befolyásán, irányításán kívül? És ez a három között nincs se Kína, se India, de még Oroszország sem….viszont benne van Kuba, Észak Korea, és Irán.
   Mit is mondott Mayer Amschel Rothschild?

 7. “A pénznyomtatási láznak köszönhetően a befektetők el fogják kerülni a valutákat és a kötvényeket.”
  árulja már el nekem végre valaki! kik azok a befektetők? hányan vannak ?honnan van az irdatlan pénzmennyiségük,hogy a föld országainak nagy részét az ők kötvényvásárlásaik tartják fent. úgy beszélnek róluk mindig mintha valami megfoghatatlan nem is e világi személyek volnának! már az idegbaj kerülget ha valahol meghallom vagy látom olvasom “befektetők”
  vagy tényleg az megy amit egyes közgazok mondanak,hogy az országok egymástól veszik a kötvényeket jó kamatra .és ezért van ez a kiba…ot körbetartozás mert mindenki tartozik mindenkinek.és ugyan az a pénzmennyiség forog körbe körbe. ami nonszensz.mert a kamat miatt ez nem működik. állandó hiány lesz a kamat miatt. ilyenkor jön a képbe a világ uzsorás. imf.

  1. Nyugi…nem vagy ezzel egyedül, nekem is fel megy a pumpám, az ilyen szavaktól mint a “befektetők” “szakember” “szabadpiac”, “legendás befektető” , stb. Hogy kik azok, meg hogy honnan van annyi pénzük? Hát tényleg nem érted? Ugyanazok, akik megszerezték maguknak a jogot, hogy a semmiből, fedezet nélküli, pénzt állítsanak elő,…most már többnyire virtuális számok a számítógépben,….innen tovább már te is ismered a történetet…..és amikor úgy döntenek, hogy “ennyi”, akkor annak bizony annyi is lesz. De mennyire, hogy nem volt hülyeség az a Gold Standard.

 8. Nagyon jo cikk.
  Az utolso mondattal azonban vitatkoznek. Globalis devizavalsag – azaz igazi, komoly valsag – idejen, amikor kenyszerintezkedeseket, szuksegallapotokat kell bevezetni, es az emberek jegyre allnak sorba kenyerert, akkor az energiaipari es nemesfem befektetesek sem ernek sokat. Az energiaipari reszvenyek erteke ugyani megtizedelodik. A fizikai aranykeszleteket pedig allamositjak. Globalis devizavalsag idejen nincs semmi, aminek erteke lenne, csak az etel.
  Ha figyelembe vesszuk, hogy az Izrael-Iran konfliktus lehetseges kitoreset is oktober masodik felere teszik, akkor azt kell mondjam igencsak forro osznek mezunk elebe…

  1. Jó lesz ilyen hangulatban érettségizni 🙂
   Aztán azon kapom magam, hogy felelet közben elkezdenek egymásra lövöldözni az emberek az utcán.

   Mindenhol azt olvasni, hogy csak a a quantitative easing (mennyiségi lazítás) lehet megoldás,azaz a minél több pénz kinyomtatása, de akkor meg jön a hiperinfláció, aztán még a seggünket is pénzzel fogjuk törölni, csak éppen annyit is fog érni. Tényleg az élelmiszer lesz a fizetőeszköz. Borúlátó jövőkép? IGEN. Mekkora rá az esély? BAROMI NAGY

   Jah azt mondtam már, hogy imádom ezt a világot, a jelen helyzetben? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend