Gazdasági válság

A Fed revíziója rávilágított a globális csalás fontos elemeire

??mert kereskedőid a föld hatalmasai voltak, mert a te varázslásodtól tévelyedett el valamennyi nép.? (Jelenések 18:23b)

(Joseph Candel) A nagyvállalatok és megabankok bekebelezik a kisebbeket, részben mert így könnyebben irányíthatják a piacokat és természetesen a kormányokat. A politikusok és kormányok jönnek és mennek, de a világ hatalmasai, a pénzükkel a hátteréből diktáló ?kereskedők? maradnak és egyre hatalmasabbak. Ez azonban nem lesz mindig így, mert ?aranyotok és ezüstötök megrozsdásodott, és rozsdája ellenetek tanúskodik.? (Jakab 5:3)

Forrás: Infowars.com

Ben Bernanke, Fed elnök nagy bosszúságára Ron Paul szenátor benyújtotta a 2012. évi Ferederal Reserve Átláthatósági törvényjavaslatot (HR459), amit augusztusban a képviselőház 327 igen szavazattal, 98 nem ellenében, megszavazott.

Paul szenátor, aki a Fed átláthatóságáért harcol, azt mondta, hogy az amerikaiaknak ?elege van a mentőakciókból, mert miközben a gazdagokat kimentették, a szegények elvesztették állásaikat és otthonaikat.?

A Fed-átláthatósági törvény lehetővé teszi, hogy az állami számvevőszék amerikai megfelelőjének számító GAO (Government Accountability Office) felügyeletével, ami egy független kongresszusi hivatalként működik, elvégezzék a Fed monetáris politikájának teljes felülvizsgálatát, míg a könyvvizsgálatot a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottságra (Federal Open Market Committee) bíznák.

Az amerikai számvevőszék (GAO) júliusban tette közzé a New York-i Federal Reserve Bank (FRBNY) első auditjáról szóló jelentését. Bernie Sanders szenátor szerint ?az audit eredményeként most már tudjuk, hogy a Federal Reserve több mint 16 ezermilliárd dollár értékben nyújtott pénzügyi segítséget az Egyesült Államok és a világ legnagyobb pénzintézeteinek és vállalatainak. Ez egyértelmű szocializmus a gazdagok felé, mindenki másra pedig a ?ki-ki-küzdjön-meg-magáért individualizmust? vonatkoztatják.?

2007 és 2010 között a Federal Reserve bankok több ezermilliárd dollár értékben nyújtottak ?segítséget? úgynevezett ?vészkölcsönök? formájában a pénzrendszer stabilizálására.

Egy forrás a Deutsche Banktól elmagyarázta, hogy 2008-ban a pénz- és monetáris rendszer teljesen összeomlott és azóta a bankkartellek tartják egyben a gépezetet, hogy úgy tűnjön, minden rendben van. A valóságban azonban az értéktőzsde és a monetáris rendszerek már csak mesterségesen tudnak létezni, ami azt jelenti, hogy látszólag stabilizálták őket a tőzsde 5 évvel ezelőtti összeomlása óta.

A Deutsche Banki informátor azt mondja, hogy a bankok kimentésének hátterében egy óriási adósság állt, amit az Egyesült Államoknak sürgősen vissza kellett fizetnie Kínának, aki komoly mennyiségű jelzálogfedezetű értékpapírt vásárolt, amelyek becsődöltek miután a globális csalás kiderült. Amikor a kínaiak rájöttek, hogy értéktelen, értékpapírosított kölcsönöket vettek, követelték a szerződések biztosítékaként megjelölt ingatlanokat. A kínaiak készen álltak, hogy az Egyesült Államokba küldjék saját embereiket a fedezetként szolgáló ingatlanok lefoglalására.

Ennek megakadályozására George W. Bush és pénzügyminisztere, Hank Paulson kikényszerítették az intézkedést, nyomatékosan kijelentve a szenátus előtt, hogy a 700 milliárdos mentőcsomag jóváhagyása nélkül azonnali szükségállapot lesznek kénytelenek kihirdetni. Azt a pénzt a Federal Reserve Bankon keresztül egyenesen Kínának és még néhány azonnali fizetést követelő országnak fizették ki, az értékpapírrá alakított, tisztességtelen jelzálogszerződésekért.

A pénzügyi katasztrófa és további adósság illetve ingatlan lefoglalási fenyegetések elkerülése végett Kína részéről, az eurót kezdték támadni, szakadékba lökve számos európai országot, ahonnan tudták, hogy nem lesznek képesek kimászni.

A pénzt, amit elvileg a bankok kértek a csőd elkerülésére szintén Kínának küldték, tovább növelve az ingatlanpiaci lufi kidurranásakor keletkezett sok ezermilliárdos veszteséget.

A számvevőszéki audit szerint a Fed New York-i leánybankjától a kínai központi banknak küldött pénz egy ?rendkívüli és sürgető helyzetre? adott válasznak tekinthető, amihez a New York Fed ?vészhelyzet esetére biztosított intézkedési jogosultságára? volt szükség.

Sanders rámutat, hogy a NY Fed óriási összegeket adott külföldi bankoknak és multinacionális társaságoknak. ?Megengedhetetlen, hogy az Egyesült Államok bármelyik hivatala külföldi bankokat vagy cégeket mentsen ki kongresszusi és elnöki felhatalmazás nélkül,? mondta.

?Vészkölcsönök nyújtásának? látszatával a banki alkalmazottak és magáncégek, joglemondásaikért jutalékot kaptak. Jamie Dimon, a JP Morgan Chase elnök-vezérigazgatója és a New York Fed igazgatótanácsának tagja például hozzávetőlegesen 390 milliárd dollár ?segélyt? kapott a Fed New York-i bankjától. Hasonlóképpen, a JP Morgan Chase bankot is felhasználták a pénzmosáshoz a jelzálog-fedezetű értékpapír és derivatíva botrány idején.

Jamie Dimont 2007-ben választották be a Fed igazgatótanácsába és pozícióját a saját és más megabankok által elindított pénzügyi válság egész ideje alatt megtarthatta.

A Fed revízióját követelő Bernie Sanders szenátor, a CNN riporterének, Wolf Blitzer-nek nyilatkozva elmondta, ?Az összeférhetetlenség annyira nyilvánvaló, hogy az már nevetséges. Itt van egyrészről a Fed, aminek a Wall Street szabályozása lenne a feladata, ugyanakkor a legnagyobb Wall Street-i intézmény elnök-vezérigazgatója ott ül annak a Fed-nek az igazgatótanácsában, aminek az ő bankját felügyelnie kellene. A kecskére bízták a káposztát.?

A JP Morgan számára nyújtott ?vészkölcsönök,? különleges kiváltságok és nulla százalékos kamatra kapott dollár milliárdok idején a Morgan Stanley-nek ítéltek egy 108,4 milliárd dolláros szerződést (természetesen pályáztatás nélkül), hogy segédkezzen az AIG kimentésében.

Most azonban a Morgan Stanley áll a csőd szélén, miközben részvényei lassan teljesen elértéktelenednek a New Yorki tőzsdén. Folyamatosan próbálnak megszabadulni fölösleges eszközeiktől, hogy csökkentsék az európai fedezeti alapokban és a jelzálogalapú értékpapírok és derivatívák miatt rogyadozó társaságokban lévő kitettségüket.

Rick Wiles a következőket mondta néhány napja:

?Arról kapok híreket, hogy egy nagy pénzügyi cég össze fog omlani,? mondta a TruNews házigazdája. ?A név, amit hallottam, nem más, mint a Morgan Stanley? Úgy tűnik a pénzügyi elit a bank feláldozása mellett döntött.?

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. Hehe, pont itt felül az oldalon, a reklámban egy olyan online kereskedő oldalt reklámoznak, (xtb.hu), aminek a szlogenje “a kezedben van minden”- na igen, most még az okostelefonon keresztül van minden a kezedben, lassan a chip lesz a kezedben….

 2. Tegnap a hotelben, ahol dolgozom kaptam egy magyar cégtől, hatóságtól szobafoglalást és a fizetési mód a következő:
  “Továbbá szeretném jelezni, mivel európai uniós projekthez kapcsolódó rendezvényről van szó, a projektben készpénz forgalom nem lehetséges ezért átutalással szeretnénk fizetni.”

  Szóval az úniós projektekben utálják a készpénzt, ezt eddig is tudtam, csak furi szembesülni vele…

 3. En tegnap neztem ezt meg, es megdobbento:

  http://atv.hu/videotar/20120105_700_as_klub_2011_01_04

  1. Miert van itelet alatt Amerika? Pontos es megdobbento magyarazatok (mindenkeppen nezzetek meg!!) 20:40-tol. En ketszer neztem meg, mert elsore nem hittem el!!!

  2. Pat Robertson meglatasai a 2012-es evre. Egy totalis gazdasagi osszeomlas lehetosegerol. (Ez a velemeny is erdekes lehet. Meg azok szamara is, akik nem tulzottan kedvelik ot.) 29:30-tol.

  El kell kezdeni bevasarolni 2-3 honapra eleg tartos elelmiszert…

  1. Háát az ilyen nagy keresztény guruk nekem mindig gyanúsak…. az Ézsaiás kilencbe sok mindent bele lehet magyarázni…. és lényeg, hogy a könyvet kapkodják…vigyázzunk a hitetőkkel…meg a “nagy nevekkel”…..és Pat Robertson túlságosan népszerű média személyiség, Isten igazi embereinek nem adnak ilyen sok műsoridőt sehol sem, csak a pl. “Németh Sándoroknak”, akik látszólag keresztények (akik a kegyesség látszatát megtartják ugyan, de annak erejét megtagadják)…

   1. Elmondja, hogy mit mutatott meg neki az Úr….”de ha nem ő mutatta meg nekem, akkor is jó forgató könyvnek tűnik”….- mondja Pat Robertson….
    Nem biztos a dolgában, hogy valóban az Úrtól jön….és ige nélkül kap üzenetet, sehol nem hivatkozik “üzenetében”, hogy hol olvasta az igében…..ő már tudja, ki lesz az új elnök, merre mennek a gazdasági folyamatok…..
    Pat Robertson nem más, mint egy tévelygő, spiritiszta jós-médium, még ha a legjobb “szándékkal” is tenné amit tesz….
    Na, az ilyenek….az ilyenek vezetnek tömegeket….”mert keresnek maguknak tanítókat”…..

    1. Ne itelj, Balazs.
     Inkabb vizsgald meg az Iras altal.
     De ugy erzem nalad ez inkabb zsigeri dolog… 😀

    2. Na neee,Sharky…Balazs jol latja a dolgokat Pat Robertson-nal kapcsolatban.Talan at kellene ugornod Virginiaba es megnezned Chesapeake varosban PR fenyuzo kastelyat a hozzatarozo hatalmas lovardaval az oriasi property-jen,es az amogott levo sajat tulajdonu keresztyen collage-jat.A mas allamokban levo luxusvillairol,nyaraloirol es egyebekrol nem is beszelve.

     PR ez a mondata: ?de ha nem ő mutatta meg nekem, akkor is jó forgató könyvnek tűnik??.igencsak mellbe vagott engem is abban a pillanatban,amikor meghallottam.
     Kb 18 éve ismerem a konyveit,egyeb irasait,kesobbi idokbol pedig a tv adasait is,szemelyesen hallgattam a virginiai collage-jaban,egyik zarounnepsegen tartott beszédét stb.,es ezek utan elmondhatom,hogy nyugodtan elhiheted,hogy nagy hohanyo az oreg.
     Az utolso tv musorat akkor neztem,amikor abban,a kolleganoi, onvédelmi sportra,es a legujabb sminkelesi technikak elsajatitasara oktattak a keresztyen noket,hetfonkent pedig o szemelyesen arrol tartott eloadast,hogy a keresztyenek,valami keves penzbefektetessel,hogy valhatnak milliomosokka.

    3. Ez nem ítélkezés…hanem tény….. Isten nem mutat meg jövőbeli dolgokat, ige nélkül….. ha azt mondom a buddhistáknak, hogy ha nem tértek meg , elkárhoztok….az ítélkezés? Nagyon figyelj, mert sok hamis krisztus, hitető, tanító van……. és a legveszélyesebb pont a keresztény guruk köre….. úgy mellé vezetik a hívőket, hogy a nyakukat törhetik….. biztos ott is vannak újjászületett hívők, meg a hitgyüliben is….de miért kell tudatosan beteg hívők körébe járni, hamis vezetőket hallgatni? Németh Sándor is úgy “tért meg ” , hogy valami áramütéshez hasonló érzés járta át? Akkor? Pat Robertson könyveit a hitgyüli adja ki, ehhez mit szóltok? Mindig csak egy kis kovászt adnak a keresztényekhez, és mi lesz a végén?

    4. Én nem “tolerálok” semmit, amit Jézus sem tolerál…..pont ez lesz a világ veszte, hogy mindig mindent és mindenkit tolerál……. Isten nem változik, a szava sem, ez az egy amihez ragaszkodom….és aki üzenetet kap Istentől, és nincs rá igéje, az megsütheti….és sokszor keresztények még igét is kiragadnak, ami éppen igazolja saját magukat…..tartsuk jól szem előtt, hogy “az utolsó időkben ha lehet még a kiválasztottakat is elhitessék (a hamis krisztusok)… “…..van más “Jézus”, más lélek és más evangélium is….és sokan ezekre hallgatnak…. és nyílván a kiválasztottakat nem a megrögzött sátánisták tudják elhitetni, hanem valami nagyon körmönfont, kereszténységet utánzó guruk…..akiket csak az ismer fel, akik nagyon közel állnak az igazihoz

    5. Ebben a cikkben pontosan arrol van szo,amirol beszelsz Balazs:

     http://bitflow.dyndns.org/hungarian/RudolfEbertshaeuser/Hungarian-A_Karizmatikus_Mozglaom_Az_Utolso_Idoek_Ebredese_Vagy_Az_Utolso_Idoek_Megtevesztese.pdf

     Es tobbek kozott arrol is szo van az iromanyban,amirol nemregen vitatok volt itt valamelyik cikk alatt,ebbol egy kis szemelveny:

     “A Jóel 3 elferdített értelmezése; és Izráelnek, valamint a Gyülekezetnek az összecserélése
     A központi ?bizonyító szöveg? arra vonatkozóan, hogy a pünkösdi mozgalom a Szent Szellem isteni kiáradása lett
     volna, az a mozgalom követői számára a Jóel 3,1-5 (régebbi fordításokban Jóel 2,28-32). Ott ez olvasható:
     ?Azután kitöltöm majd Szellememet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek
     álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak. Még a szolgákra és szolgálókra is kitöltöm Szellememet
     abban az időben. Csodás jeleket mutatok az égen és a Földön: vért, tüzet és füstoszlopokat. A Nap
     elsötétül, a Hold vérvörös lesz, mielőtt eljön az ÚR nagy és félelmetes napja. De megmenekül mindenki, aki
     segítségül hívja az ÚR nevét, mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lesz a menedék az ÚR ígérete szerint,
     és azok menekülnek meg, akiket elhív az ÚR.?
     Először is, a nagyobb szövegösszefüggés megfigyeléséből kiderül, hogy ez az ígéret egyértelműen Izráel népére
     vonatkozik, és nem a Gyülekezetre. Kik ezek a ?fiaitok és leányaitok?? Az előző vers egyértelműen megmutatja. Az
     idők végezete előtt Izráel újra elfogadott népéről van szó!…”

    6. Szia Balazs!

     Nem latjuk egyforman a dolgokat. En ugy lattam a Pat Robertson videoban – es ezt meg is erositette tobbszor – hogy ezt az iget kapta: “amely haz onmagaval meghasonul, nem all meg az a haz”. Nekem az a kovetkeztetesem, hogy az Amerika jovokevel kapcsolatos latasat mind ebbol az igebol kovetkeztette ki. Termeszetesen mint minden televizios predikatort, ot is fenntartasokkal kell kezelni, es nem erre kell epiteni az eletunket. Az ido pedig vagy igazolja ot, vagy nem, ezt meglatjuk. Azt pedig, hogy szabadkozott a videoban, en inkabb a visszafogottsag jelenek veszem. O nem az a fajta felfuvalkodott predikator, mint oly sokan masok, akik kijelentik “ez lesz, mert en igy latom jonak”. Altalaban ezekbol van inkabb a pofaraeses.

     Nem tartom Pat Robertsont elfogultnak, sem mindenttudonak. Voltak neki is teves meglatasai. De azt azert el kell ismerni, hogy a semmibol epitett fel egy olyan kereszteny csatornat, melynek koszonhetoen tizmilliok fordultak a keresztenyseg fele.
     Tavaly en is jartam a Regent-en. Igaz nem hosszan, csak nehany napot lehettem a Founders Inn vendege. Szemelyesen talalkozhattam Pat-el, es tobbszor is betekintest nyertem a szinfalak moge. En egy alazatos, imadkozo embert ismertem meg a szemelyeben.
     Es hogy van vagyona? Na bumm. Ez Amerikaban nem szamit nagy kulonlegessegnek. Talan a hit emberei kozott nem voltak vagyonosak? Abraham, Jozsef, David, Salamon, es meg sorolhatnam. Vagy Isten talan nem akarja megaldani az embereket, hogy elegedett, esetleg bovulkodo eletet elhessenek? Hol van megirva, hogy a keresztenyeknek szegenysegi fogadalmat kell tenniuk? Ugyan mar. Ne irigykedjunk azokra, akiknek tobb van. Vagy ez olyan fontos dolog? Senki sem viheti at a vagyonat a masvilagra….
     Es ha mar “NemethSandorozunk” egy kicsit…
     A Hit Gyulekezetet en is fenntartasokkal kezelem. De azt is vedd figyelembe, hogy az elmult evekben rengeteg konyv forditasaban es kiadasaban jeleskedtek. Olyanoktol mint Derek Prince, Kenneth Hagin, stb.. Ezek nelkul a hazai keresztenyseg sokkal szegenyebb lenne.
     Emellett szamomra pont egy cd-n megkapott Nemeth Sandor predikacio volt az, amely felnyitotta a szememet a vegso idokkel kapcsolatosan. Elsokent predikalt ugyanis arrol meg 2006 decembereben, hogy a III. VH a kuszobon all, es a kozel-keleten fog kirobbanni, Ezekiel 38. szerinti forgatokonyv menten.
     De ettol en meg nem minositem ezeket az embereket, es nem is tartom oket “isteneknek”. Mindenki megall majd az iteloszek elott az utolso napon.

     Nem is akarok itt vallasi vagy felekezetkozi vitat nyitni, mert ennek az oldalnak nem ez a celja, es a kutya sem kivancsi ra. De mivel ugy ugrottatok a temara, ezert gondoltam hadd irja, mar le en is a velemenyemet akkor.
     Nem fogok tobbet hozzaszolni a temahoz. Azt viszont fenntartom, hogy az altalam linkelt video sokaknak okulasara lehet.

  2. Robertson meglátásai eléggé semmitmondók voltak, én inkább csak találgatásoknak láttam. Nem hiszem, hogy egy próféciánál találgatni lehetne. Az Ige alapján, ha még a hamis prófétákat nézzük is, eléggé egyértelműen biztosak abban, hogy ezt “mondták” nekik.
   A Rabbi viszont számomra hiteles volt. Valóban megtérésre hív mindenkit az Úr.
   Nemcsak Amerikában.

   Derek Prince is kapott látást, Tőle eltudom fogadni a látását. Akit érdekel itt alul.
   http://www.youtube.com/watch?v=4uA-j1v6XRA&feature=related

   Robertsonnal az a bajom, hogy a tanítása Igei, de a cselekedetei már nem annyira. Persze Ő is megtérhet belőle, mert kegyelmes az Úr.

   Lehet persze, hogy én vagyok túl vaskalapos, de számomra azok az Igék is fontosak, amikor arról beszél az Úr, hogy: “.. ne a földön gyűjtsetek magatoknak kincseket, ahol a rozsda és a moly emészti meg…., meg a másik:…” mert ha valakinek van miből élnie a földön, de elnézi, hogy az ő testvére éhezik és fázik…”
   Azt hiszem éhező, fázó testvéreket találhatna, ha akarna! De úgy látszik, a földi kincsek fontosabbak neki!

   Ahogy Ria írta:

   “Talan at kellene ugornod Virginiaba es megnezned Chesapeake varosban PR fenyuzo kastelyat a hozzatarozo hatalmas lovardaval az oriasi property-jen,es az amogott levo sajat tulajdonu keresztyen collage-jat.A mas allamokban levo luxusvillairol,nyaraloirol es egyebekrol nem is beszelve.”

   Szóval nem csak a tanítást, de a gyümölcsöket is nézni kell.

   1. Irtam neked Ida a ?Be a husdaraloba:Teljes piaci osszeomlas??cimu cikk alatt.Arra az esetre szolok csak,ha esetleg még nem vetted volna eszre,mivel elegge keson sikerult csak valaszolnom a kerdesedre.

    1. Köszönöm, megnézem!
     Most olvasom, amit Balázsnak küldtél. De most még nem tiszta, hogy mit akartál neki mondani. Pár szóval leírnád?!

    2. Nem igazan ertem Ida,hogy mit kerdezel,amikor azt irod,hogy nem tiszta neked,hogy mit akartam Balazsnak mondani,amikor eloszor is megadtam neki egy linket a karizmatikus mozgalomrol,azutan felhivtam a figyelmét arra,hogy ebben a kar.mozgalomrol szolo cikkben szo van a Joel 2:28-32-rol is,(ami igeversben ugyanarrol van szo,mint az ApCsel 2:16-ban) amirol vita folyt a “Be a husdaraloba:Teljes piaci osszeomlas?”c.cikk alatt szept.elsejen es masodikan.
     A dolog lenyege az,hogy Izrael nepere lesz kitoltve Isten Szelleme,(akik majd profetalnak,latasokat latnak es almokat almodnak) es nem minden emberre akik a foldon laknak,igy ezzel az isteni kijelentessel tisztazodhat az emlitett cikk alatti vita.

    3. Szia Ria!

     Jó, hogy leírtad ide , hogy mit akartál mondani Balázsnak.
     A vita az én részemről nem arról folyt, hogy a “minden testre”, az egész emberiséget jelenti-e. Mint Te is tudod, Isten a világnak csak annyit üzen, hogy térjenek meg. Ő csak az Ő népének, fiainak, és leányainak ( akikhez szellemben mi is tartozunk) ad ígéreteket.
     Az én hozzászólásom, arról szólt, hogy pünkösdkor , amikor kitöltetett a Szentlélek a tanítványokra, Péter , ezt mondja:
     Csel. 2,16
     Hanem ez az, a mi megmondatott Jóel prófétától:
     ? Jóel2,28-32.,
     Csel. 2,17
     És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.
     Csel. 2,18
     És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak.
     Eféz. 6,18
     Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért,

     Na már most az apostolok végig arról beszélnek az Igében, hogy “ezekben az utolsó napokban”. ( Márpedig, ha igaz az Ige, és Igaz! Akkor az Eklézsia ideje, az utolsó napokra esik. Tök mindegy, hogy ez most 2000 évet jelent :
     1 Kor. 7,29
     Ezt pedig azért mondom, atyámfiai, mert az idő rövidre van szabva ezentúl, azért a kiknek van is feleségök, úgy legyenek, mintha nem volna.
     ?1 Kor. 10,11
     Mindezek pedig példaképen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, a kikhez az időknek vége elérkezett.
     Zsid. 10,37
     Mert még vajmi kevés idő, és a ki eljövendő, eljő és nem késik.
     1 Pét. 1,5
     A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.
     1 Pét. 1,20
     A ki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek, ?
     Jel. 1,3
     Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban; mert az idő közel van. Jel. 22,10
     Azután monda nékem: Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van.)
     Ők többnyire már akkor várták vissza az Urat, a gyülekezetekkel együtt. Meg amit amott írtam.
     Én erre akartam Balázs figyelmét felhívni, mivel mint Te is tudod, hogy Ő megvan győződve róla, hogy az Igének egy része, már nem érvényes, nincs rá szükség, lejárt, nem aktuális.
     Mindenféle “történelmi írásokra”, tanításokra, stb.-re hivatkozva. Meg arra, hogy az csak egy egyszeri ízelítő volt, (ott is csak a zsidó hívők kapták ( bár az lehet, hogy ez nem tőle származik!))a pogányok (Csel. 10,1
     Vala pedig Czézáreában egy Kornélius nevű férfiú, százados az úgynevezett itáliai seregből.
     ?Jámbor és istenfélő egész házanépével egybe, ki sok alamizsnát osztogat vala a népnek, és szüntelen könyörög vala Istennek.
     Csel. 10,45
     És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, a kik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.
     Csel. 10,46
     Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. Akkor felele Péter:
     ?Csel. 10,47
     Vajjon eltilthatja-é valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek, kik vették a Szent Lelket miképen mi is?) nem is kapták meg.

     És a Szentlélek keresztség, meg a nyelveken szólás se igei már, stb.
     Ezt maga az Úr mondta , de ezek szerint már az Ő beszédei is “elmúltak”:
     Márk. 16,17
     Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

     Meg elég megtérni, és megkeresztelkedni ( akkor úgyis megkapod a Szentlelket), és a Szellem keresztségre már nincs is szükség.
     “Csel. 8,16
     Mert még senkire azok közül nem szállott rá, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére.”
     Mát. 3,11
     Én ugyan “vízzel keresztellek titeket megtérésre”, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; “ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.”
     Márk. 1,8
     Én vízzel kereszteltelek titeket, de ő Szent Lélekkel keresztel titeket.
     Luk. 3,16
     Felele János mindeneknek, mondván: Én ugyan keresztellek titeket vízzel; de eljő, a ki nálamnál erősebb, a kinek nem vagyok méltó, hogy sarujának kötőjét megoldjam: az majd keresztel titeket Szent Lélekkel és tűzzel:
     Ján. 1,33
     És én nem ismertem őt; de a ki elkülde engem, hogy vízzel kereszteljek, az mondá nékem: A kire látod a Lelket leszállani és rajta megnyugodni, az az, a ki keresztel Szent Lélekkel.

     Úgyhogy én csak a szokásos vitámat folytattam le Balázzsal.
     Persze én is úgy látom, hogy mielőtt visszajön az Úr, tömegével fognak a zsidók közül megtérni, és Szentlélekkel megkereszteltetni, de ez a gyülekezettől, mint menyasszonytól nem vétetett el.
     Mármint, ha nem rostáljuk meg az Igét , hogy az a kedvünkre való legyen. Csak akkor nagyon necces, mert akkor tényleg kell valami “Gurut” választanunk, hogy “tudjuk” a “ma éppen nem aktuális” igerészeket!
     ( A fenti Igéket nem miattad írtam le!)

     ?.
     Mát. 3,11
     Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.
     Márk. 1,8
     Én vízzel kereszteltelek titeket, de ő Szent Lélekkel keresztel titeket.
     Luk. 3,16
     Felele János mindeneknek, mondván: Én ugyan keresztellek titeket vízzel; de eljő, a ki nálamnál erősebb, a kinek nem vagyok méltó, hogy sarujának kötőjét megoldjam: az majd keresztel titeket Szent Lélekkel és tűzzel:
     Ján. 1,33
     És én nem ismertem őt; de a ki elkülde engem, hogy vízzel kereszteljek, az mondá nékem: A kire látod a Lelket leszállani és rajta megnyugodni, az az, a ki keresztel Szent Lélekkel.
     Csel. 8,16
     Mert még senkire azok közül nem szállott rá, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére.
     ?

 4. nem akarok kötekedni, de miért írják azt, hogy :
  “Most azonban a Morgan Stanley áll a csőd szélén, miközben részvényei lassan teljesen elértéktelenednek a New Yorki tőzsdén. ”
  az elmúlt 3 hónapban 12 usd-ről 16-ig emelkedett… még a 2008/2009-es mélypont alá sem ment be…
  http://finance.yahoo.com/echarts?s=MS+Interactive#symbol=ms;range=5y;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

 5. Ezek szerint a legnagyobb bankok es vallalatok feltokesitese megtortent, meghozz 0%-os hitelkamat mellett.
  Tovabbi penzugyi lazitasra nincs szukseg, ezert is csuszik a QE3.
  Mivel a temerdek penz mar “be van tarazva”, ezert most annak johet el az ideje, hogy a globalis gazdasag laba alol kirantsak a talajt. Egy nagy tozsdei panik most kivalo alkalmat biztositana a “nagyok” szamara, hogy felvasaroljanak mindent bagoert.
  Tessek felkeszulni nehany honap sorbanallasra jegyrekajaert…

 6. na ezért nem lesz ebből elnök….buta, miért nem várta meg a választást?

  bár végül is mindegy mikor ölik meg….

  1. Hat ez az,..J.F.Kennedy megvarta,megis megoltek.Bar talan Ron Paul azok utan ovatosabb lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend