Járványok

Az utolsó antibiotikum

Forrás: NaturalNews.com

Az antibiotikumok kora lejárt. Nincs több fejlesztés alatt álló, vegyi úton előállított antibiotikum. A gyógyszeripari cégek felhagytak az antibiotikum kutatással, sorsára hagyva az emberiséget az általuk létrehozott gyógyszerrezisztens baktériumok okozta betegségekkel.

A gyógyszeripar listáján csupán egyetlen szer szerepel ezek ellen: a colistin, egy toxikus vegyi anyag, amit még 1949-ben izoláltak és 1959-ben kezdtek használni a kórokozók elpusztítására.

A colistin képes lehet elpusztítani a gyógyszerrezisztens kórokozókat is, azonban komoly vesekárosodást okoz. A beteg így választhat, hogy a fertőzésbe vagy a gyógymódba rokkan vagy hal bele.

Az elmúlt 34 év során a nagy gyógyszeripari cégek mindössze két új antibiotikum típussal álltak elő, amelyek közül egyik sincs már használatban és már nem is fordítanak pénzt újabb kutatásokra.

?A Pfizer a tavalyi év során bezárta Connecticut állambeli antibiotikum kutatóközpontját, 1200 alkalmazottat bocsátva el állásából,? írja a Washington Post. ?A cég Shanghaiba költözteti kutatóegységét? azonban a Pfizer komoly nehézségekbe ütközött kínai létesítményének megnyitása során és nem igazán tervezi az antibiotikum üzletág fenntartását.?

Mint kiderült a merevedési zavarok és a kopaszodás elleni vagy a koleszterinszint csökkentésére kifejlesztett készítmények sokkal többet hoznak a házhoz, mint az antibiotikumok.

Eközben a rezisztens kórokozók miatti halálesetek száma vetekszik a háborúban elesettek számával. Az amerikai járványügyi hivatal tíz évvel ezelőtti adatai szerint a gyógyszerrezisztens kórokozók évi 1,7 millió amerikait fertőznek meg és ebből 99 ezren halnak bele a fertőzésbe. Ez hozzávetőlegesen kétszer annyi ember, mint ahányan életüket vesztették a Vietnámi háborúban és ráadásul tízéves adatokról beszélünk. A rendelkezésre álló számok alapján a jelen helyzet sokkal rosszabb, mint tíz évvel ezelőtt. Az újszülöttek között az ilyen jellegű fertőzések például 300 százalékkal emelkedtek ebben az időszakban.

Dr. Margaret Chan, a WHO vezérigazgató-helyettese is elismerte a helyzet súlyosságát. ?Ott tartunk, hogy egy torokgyulladás vagy lehorzsolt térd is gyilkos betegséggé alakulhat,? mondta az Egészségügyi Világszervezet Koppenhágában tartott gyűlésén. ?Az antimikrobás szerekkel szembeni rezisztencia egyre gyakoribb Európában és a világ sok más területén. Elveszítettük első védelmi vonalunkat? A gyógyszerrezisztens kórokozók által okozott fertőzések esetében a halálozási arány 50 százalékkal emelkedett,? mondta.

?Számos egyéb patogénban is rezisztencia alakult ki, bizonyos esetekben minden gyógyszerrel szemben. A kórházak az MRSA, ESBL, CPE és hasonló gyógyszerrezisztens kórokozók melegágyai lettek, növelve a kockázatot, hogy a kórházi kezelés gyógyítás helyett öl. Itt olyan patogénekről van szó, amelyek az utolsó védelmi vonalnak számító antimikrobás szerekkel szemben is rezisztensek.

Amennyiben a jelenlegi trend folytatódik, könnyű megjósolni a jövőt. Egyes szakemberek szerint az antibiotikum előtti korba lépünk vissza. Ez lesz a poszt-antibiotikum kor és nincs új felfedezés a láthatáron. Üres a szekrényünk. A poszt-antibiotikum kor a modern orvoslás végét jelenti.?

A modern orvoslás és a gyógyszeripar gyógymódokat ígér, miközben gyógyszerre rezisztens kórokokozat teremt, gyógyszerfüggőséget, mérgezést és autizmust okoz. A kemoterápia agykárosodást, a vakcinák vesekárosodást, a fájdalomcsillapítók pedig a kábítószer függőség új formáját eredményezik.

A nagy gyógyszeróriások állítása, hogy milliárdokra van szükségük új gyógyszerek kifejlesztésére, csak újabb bizonyíték ennek az iparnak a profitorientáltságára és értelmetlenségére. Miért? Mert a természetben számos olyan hatóanyagot találunk, ami képes legyőzni ezeket a szuper-kórokozókat, csakhogy a gyógyszeripar nem támogatja őket, hiszen szabadalmaztatásuk, tehát monopolizálásuk nem lehetséges, így nem éri meg nekik.

A fokhagyma például a legtöbb ismert gyógyszerrezisztens kórokozót képes elpusztítani. Azt is kimutatták, hogyha a kórházak rézzel borítanák a kezelőfelületeket a fertőzések számát 97 százalékkal csökkenthetnék. Amerikai kutatók arra is rájöttek, hogy nagyobb adag B3 vitaminnal felerősíthetik a szervezet saját immunrendszerét, ami így képes legyőzni az antibiotikummal nem gyógyítható fertőzéseket. Olyan rezisztens kórokozóval sem találkoztam még, amelyik túlélt volna egy oregánókivonat kúrát.

A legfontosabb tehát, hogy éljünk egészségesen, töltsünk időt a szabadban, kerüljük a kórházakat és tartsuk be az alapvető higiéniás szabályokat.

Szinte valamennyi MRSA kórokozóval fertőzött ember legyengült immunrendszerrel és számos más, krónikus táplálkozási problémával rendelkezett a fertőzéskor. A gyógyszerrezisztens kórokozóknak nincs sok esélye a túlélésre egy egészséges szervezetben.

Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

 1. mielott elhisszuk hogy vannak korokozok,meg gyogyszerrezisztens bakteriumok
  erdemes utanajarni a nagy Pasteur fele korokozo elmelet atveresnek.volt akkoriban egy par ember aki nagyon masrol beszelt mint pl Antoine Bechamp viszont az 1800 as eves kozepen bimbodzo gyogyszermaffianak es a emberiseget felelemben tartok terveinek a Pasteur fele korokozo elmelet kitalacio felelt meg.
  ajanlom tovabba Dr Stefan Lanka munkassagat a virusokkal kapcsolatban…

 2. Nem a cikkhez kapcsolódik de nézzétek meg itt az Apollo 14 körpanorámájának képén ahogy mentek oldalra van az a rész ahol az űrhajó tetejének árnyéka látszik csak annak a jobb oldalánál van vlm homályos folt.. Mintha valamit eltűntettek volna, vagy mi lehet az?

  http://www.panoramas.dk/moon/apollo-14.html

 3. Ezen az oldalamon keresztény szemmel is végigvezetem a betegségek okait és természetes kezelésüket. http://egeszsegesember.info/
  Két orvos, Pasteur és Bernard a múlt évszázadban egy hosszú és eldöntetlen vitát indítottak meg. A vita arról a kérdésről folyt, hogy a betegségek lefolyásában vajon minek van fontosabb szerepe: a szöveteknek vagy a kórokozóknak. Pasteur meggyőződése szerint kórokozók állnak a betegségek kialakulásának hátterében, Bernard pedig a beteg testszöveteket tette felelőssé.
  A vita évekig elhúzódott, és Pasteur csak a halálos ágyán ismerte be, hogy Bernard-nak van igaza. Utolsó szavai állítólag ezek voltak: A táptalaj minden a kórokozó semmi! Vagyis ha a táptalaj az emberi szervezet az immunrendszer erős akkor nem kell félni semmilyen kórokozótól!
  Hogy jutott el idáig? Felismerte, hogy magasan az alpesi hegyekben élő emberek igen jó egészségnek örvendenek, hiszen tiszta gleccservizet isznak, és azzal locsolják a termőföldjüket is. Ellenben azok az emberek, akik alacsonyabban fekvő területeken éltek, és földjeik ásványértéke meg sem közelítette a fenti területekét, gyakrabban váltak betegekké. Azt tapasztalta, hogy azok a földművelők mégis egészségesebbek, akik olyan völgyben laktak, melynél a szántóföldeket rendszerint elárasztják a hegyről alácsurgó folyók. Az elöntött földek tápanyagokban jóval gazdagabbak voltak.

  1. “A táptalaj minden a kórokozó semmi! Vagyis ha a táptalaj az emberi szervezet az immunrendszer erős akkor nem kell félni semmilyen kórokozótól!”

   Igen, szerintem is ezen a vonalon indultak el. És megtettek mindent, hogy ez már ne így legyen: ”
   magasan az alpesi hegyekben élő emberek igen jó egészségnek örvendenek, hiszen tiszta gleccservizet isznak, és azzal locsolják a termőföldjüket is.”

   Értem itt a termeléstől kezdve, amíg az étel az asztalunkra kerül.
   Már az állatokat is régóta antibiotikumokkal kezelik, a kevesebb betegség, és a gyorsabb fejlődés érdekében. Ami több profitot hoz. Viszont az antibiotikumok nem ürülnek ki a szervezetből, a táplálékon keresztül az emberi szervezetbe jut, ahol azután rezisztens baktériumok kifejlődéséhez vezet.
   Azután még megspékeljük, adalékanyagokkal, állományjavítókkal, ízfokozókkal, tartósítószerekkel, ” megkitudjamégmivel” . A vizekbe meg beeresztünk mindent , vegyszerek, ürülék, veszélyes anyagok, stb.
   Na persze ne felejtsük el a mindenféle gyógyszereket, táplálékkiegészítőket, stb.
   Azután csak várni kell, hogy ez a jó kis koktél mikor hat.
   Persze az nagy probléma, hogy úgy néz ki , hogy Isten nagyon szívósra teremtette az emberi testet, mert mindezek ellenére se akar elpusztulni. A háborúk, és éhínségek is csak mérsékelten hozzák az “eredményeket”!
   A HAARP még teszt alatt.
   Következő lépés?

  1. Ez riport kb. az atlag amerikai szovegertesi kepessegerol / altalanos agyhalottsagarol arulkodik, nem arrol, hogy “szocialista”.

 4. A fokhagymával kapcsolatos ismereteket bővíteném, mert sikeresen kipróbáltam és ezért ajánlhatom emberi használatra is.
  http://www.pointernet.pds.hu/ujsagok/agraragazat/marketing/advert_5/20110304093111426000000155.html részletes leírás.
  A használat alapja, tudományos közleményekből származik, ezek egy részét elolvashatod itt http://www.pointernet.pds.hu/tini/diet/garlic/index.html
  Fontos még az oliva olajjal kapcsolatos ismeret is
  http://www.pointernet.pds.hu/diet/olive/index.html

   1. Know about those, there’s a film on youtube called….Video Games That Want Your Soul, I think that’s the title, check it out.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend