Háborúk

További háborús készülődés Izraelben

Forrás: WND.com

Az elmúlt néhány hét során, a növekvő számú jelzések és figyelmeztetések eredményeként az Egyesült Államok irányából, az izraeli nagy hatótávolságú rakétákra és egyéb katonai mozzanatokra koncentráló hadgyakorlatok felgyorsultak, írja Joseph Farah G2 Bulletinjában.

Bár a gyakorlatokban egyszerre csupán egy-két légi jármű vesz részt, a hírforrások szerint ezek ?mostanra szinte állandósultak és rendszeresen folynak?.

A nagy hatótávolságú rakétatámadások gyakorlása mellett, tette hozzá a forrás, számos magas beosztású ?kulcsfontosságú alkalmazottat? hívtak vissza és az Egyesült Államoktól kapott ballisztikus rakétavédelmi Patriot rakéták erősödő mozgását észlelték.

Az izraeliek számos felderítő repülést hajtanak végre, a folyamatos korai figyelmeztetés gyakorlatok mellett, amelyek immár egy teljes hónapja folynak.

A jelentést megelőzően is számos háborús készülődésre utaló jelet és figyelmeztetést észleltek a szakértők Izrael részéről. Ezek közé tartozik az atomtöltet szállítására is alkalmas izraeli Jericho II rakéták feltankolása és számos titkos felderítőhajó bevetése az iráni partok közelében, nyilvánvaló felderítési és megfigyelési célokkal.

Ezek mellett folyik Izrael saját, Németországtól beszerzett elektromos tengeralattjáróinak felkészítése is, amelyek atomtöltetű cirkálórakéták kilövésére is képesek. Izrael összesen három ilyen tengeralattjáróval rendelkezik és reményei szerint hamarosan egy negyedikhez is hozzájut.

Ez arra enged következtetni, hogy Izrael elhúzódó konfliktusra készül Iránnal szemben. Egy ilyen stratégiához szükség van rakéták és drónok bevetésére is, miközben valamennyi egyéb rendelkezésre álló eszközt honvédelmi célokra használnának fel.

Természetesen sok minden attól függ, Izrael milyen támogatásra számíthat az Egyesült Államok részéről. Azt már tudjuk, hogy az amerikai hadsereg F-22-es Raptor lopakodó vadászbombázókat állomásoztat az Egyesült Arab Emirátusok területén.

Ezek a vadászbombázók segíthetnek légitámadást intézni Irán nukleáris létesítményei ellen, majd azt követően elképzelhető, hogy B-2-es nagy hatótávolságú bombázókat küldenének ellenük.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Közben Irán, Szíria, Kína és Oroszország közös hadgyakorlatot tart.
    Jó lesz ez…

    1. Mi lesz jó? mi ebben a jó? nem érem,….. tudtad, hogy az edzések és a bemelegítés után mindig a mérkőzés következik.

      1. Értem én, de azzal mit érnek el, ha azt mondják nekünk, hogy közösen hadgyakorlatoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend