Gazdasági válság

A közelgő pénzügyi vihar 22 előjele

A világ pénzrendszere csődbe jutott. A készülő világkormány és az antikrisztusi erők régóta szorgoskodnak, hogy a helyzet idáig fajuljon, hogy amikor elérkezettnek látják a pillanatot, egyszerre ránthassák ki a szőnyeget az egész világgazdaság alól, egy maroknyi szervezet kezében összpontosítva a hatalmat. Ennek a folyamatnak vagyunk a tanúi.  ? Joseph Candel

Forrás: The Economic Collapse

Aki örömét leli a katasztrófákban, valószínűleg élvezni fogja 2012 hátralévő részét. Egyre több vészjósló előjel bukkan fel a gazdasági világban. A vállalati bennfentesek ész nélkül adják el részvényeiket, Európa vezető gazdaságai egymás után süllyednek válságba, az IMF az eurózóna szétesését jósolja és egyre több nagybank küzd komoly gondokkal.

A pénzpiacok eddigi relatív stabilitásának vége. A korábban felszín alatt rejlő problémák sorra bukkannak fel, jelezve a közeledő vihart.

A világtörténelem legnagyobb adósságlufija kidurranni készül. Talán addig van még némi időnk, de egyelőre úgy tűnik, nincs semmi a láthatáron, ami megállíthatná a kialakuló zűrzavart.

A következő 22 adat, tendencia vagy nyilatkozat mindenesetre ezt tűnik alátámasztani:

1. A CNN szerint az S&P által listázott cégek bennfenteseinek eladásai az elmúlt csaknem egy évtized legmagasabb szintjén állnak. Vajon ezek a bennfentesek tudnak valamit, amit mi nem?

2. Az Egyesült Államokban az ingatlanárak egymást követő hat hónapon át estek, jelenleg az ingatlanpiaci csúcs 35 százalékánál tartanak. Utoljára 2002-ben voltak ilyen alacsonyak.

3. Az előrejelzések szerint a görög gazdaság további 5 százalékkal zsugorodik idén.

4. A temérdek megszorítás ellenére a 2012-es évre előrevetített költségvetési hiány még mindig a GDP 7 százaléka lesz Görögországban.

5. Az olasz és spanyol szuverén adósságok után fizetendő kamatok folyamatosan emelkednek. Az RTE a következőket írja:

Spanyolország adósság rátája majdnem kétszeresére emelkedett egy nemrég tartott rövidtávú adósság aukció során, mivel a befektetők aggódnak, hogy az eurózóna nem elég elszánt a felhalmozódott adósságok kezelésével kapcsolatban.

A mai napon Olaszország 3,5 milliárd eurót gyűjtött össze egy rövidtávú kötvényértékesítéssel, de az eddiginél sokkal magasabb kamatra, az eurózóna adósság miatti növekvő aggodalmak és negatív kilátások miatt, nyilatkozta a Bank of Italy.

6. A spanyol kormány nemrégiben bejelentette, hogy a 2011-es költségvetési hiány sokkal nagyobb volt, mint azt előre jelezték és, hogy valószínűleg nem lesznek képesek tartani a 2012-es hiánycélt sem.

7. Akármennyire hihetetlen, de a spanyol bankok könyveiben szereplő hitelek 8,15 százaléka rossz hitel. Ez az elmúlt 18 év legrosszabb aránya. Spanyolországban a veszélyes hitelek a GDP 13 százalékát teszik ki.

8. Az egyik legfontosabb spanyol tőzsdeindex, csak idén 19 százalékot esett eddig.

9. A kormány által kiadott új rendelet szerint Spanyolországban a 2500 eurót meghaladó tranzakciókat nem lehet készpénzben teljesíteni. Sokak szerint ez egy pánikintézkedés.

10. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hamarosan Spanyolország is kimentésre szorul. A Reuters a napokban a következőket írta a helyzetről:

A spanyol eseményeket figyelemmel kísérő szakértők sem tudják, hogy mennyi pénzre lesz szükség, illetve pontosan mikor, de közülük egyesek egészen biztosak, hogy Madrid előbb-utóbb sok milliárd eurós mentőcsomagot kér bankjai, és akár magának az államnak a kimentésére is.

11. A Moody?s Alanytics elemzői arra figyelmeztetnek, hogy Olaszország már pénzügyileg fenntarthatatlan terepre ?tévedt?:

?Megítélésünk szerint Olaszország pénzügyi mozgástere kimerült,? nyilatkozta a Moody?s. ?Az ország GDP arányos adóssága már átlépte a kezelhető szintet. Az olasz 10-éves futamidejű államkötvények kezelhető határa becslések szerint 4,2%. Április 18?án ez a mérték elérte az 5,46 százalékot.?

12. Az előrejelzések szerint a portugál gazdaság 5,7 százalékos zsugorodása várható 2012 során.

13. Kiderült, hogy az eddig viszonylag stabilnak gondolt európai országokban is baj van. A holland kormány például április 23-án lemondott, miután a megszorító intézkedésekről folyó tárgyalások kudarcba fulladtak.

14. Christine Lagarde, az IMF vezetője azt nyilatkozta, hogy ?sötét felhők gyülekeznek a láthatáron? a globális gazdaság számára.

15. Olivier Blanchard, az IMF vezető közgazdásza kijelentette: ?Az embernek az az érzése, hogy a dolgok bármelyik pillanatban ismét nagyon rosszra fordulhatnak.?

16. Az IMF nemrégiben kiadott jelentése szerint a jelenlegi pénzügyi válság az eurózóna felbomlásához vezethet:

A jelen körülmények között nem zárhatjuk ki az eurózóna felbomlásának lehetőségét. A pénzügyi és reálgazdasági problémák átterjedése más területekre, különösen Európában, minden jel szerint komoly lesz.

Ez hatalmas politikai sokkot eredményezhet és a Lehman Brothers csőd idején tapasztalt gazdasági stresszt is meghaladhatja.

17. Soros György nyilvánosan kijelentette, hogy az Európai Unió hamarosan az egykori Szovjetunió bukásához hasonló összeomlással nézhet szembe.

18. Nigel Farage, az Európai Parlament egyik képviselője, egy kéthete készített interjú során kijelentette, hogy néhány nagy európai bank összeomlása elkerülhetetlen:

?Komoly banki összeomlások várhatók, amelyek súlyos hatással lesznek bizonyos szuverén államokra. Attól tartok, olyan pontra érkeztünk, ahonnan már nincs megállás. Most már mindegy mennyi műpénzt gyártanak, a problémák mindig nagyobbak maradnak, mint az azokat megoldani próbáló emberek. Közel vagyunk ehhez.

Amikor az események miatt várható kockázatokról és veszélyekről beszélek, valamilyen lázadás vagy társadalmi katasztrófa formájában, akkor ők (az európai politikusok) nagyon aggódnak. Egymás között beszélnek ezekről a dolgokról, de nyilvánosan nem mernek egy szót se szólni.

Az eurózónában tapasztalt, hetek óta tartó lejtmenet nagyon súlyos. Ez az olasz és spanyol kötvényfelárak miatt van. Ez a mediterrán országokban a fiatalok körében jellemző 50%-os munkanélküliség miatt van.

A felkelések és zavargások miatt az utcákon. Kicsit több mint egy hónapja Herman Van Rompuy azt mondta, itt ezen a helyen, hogy ?sikerült megfordítanunk a helyzetet. Mindent megoldottunk. Nincs több probléma az eurózónában.? Milyen vicces csapat.?

19. Az IMF előrejelzése szerint Japán GDP arányos adóssága jövőre eléri a 256 százalékot.

20. A Goldman Sachs előrejelzése szerint az S&P 500-as index 11 százalékkal fog esni 2012 végéig.

21. Az elmúlt hat hónap során több száz elismert bankár mondott le pozíciójáról szerte a világon. Vajon van valami különleges oka annak, hogy ilyen hirtelen, ilyen sokan döntöttek pozíciójuk feladása mellett?

22. A kilenc legnagyobb amerikai bank együttesen 228,72 ezer milliárd dollár kitettséggel rendelkezik derivatívákban. Ez körülbelül a teljes globális gazdaság háromszorosának felel meg. Ezek már felfoghatatlan számok. (Időkjelei: Az egyes bankok derivatíva kitettségének szemléltetése. Érdemes megnézni.)

A 2008-as válság csupán a bemelegítés volt. A nagybankok nagyobbak, mint valaha, a nyugati kormányok adóssága magasabb, mint valaha és a globális pénzügyi rendszer sebezhetőbb és bizonytalanabb, mint valaha.

A különbség, hogy ezúttal a válság epicentrum Európa.

Európán kívül a legtöbb ember nem képes felfogni, milyen komoly a helyzet. Spanyolország, Olaszország és Portugália oda tartanak, ahol most Görögország van.

Az Európai Központi Bank csupán egy kis időt nyert azzal, hogy néhány ezermilliárd euróval megtoldotta mérlegét az elmúlt kilenc hónap során, de az igazi problémák nem szűntek meg, sőt mélyültek.

Olyan ez, mintha egy közlekedési szerencsétlenséget lassított felvételben kellene végignéznünk.

A jó hír, hogy így az embernek van még ideje felkészülni az ütközésre. Még van némi idő néhány személyes pénzügyi védőlépésre.

Sajnos azonban a 2008-as válsághoz hasonlóan, a legtöbb ember nem hiszi el, hogy ez a vonat tényleg jön.

Előző posztKövetkező poszt

26 hozzászólás

 1. A felkészülésről:
  A totális végső rémuralmat egy téli és pénteki napon fogják bejelenteni.
  http://www.sweetliberty.org/nobarbarians1.htm Magyarított változata Drábiktól A szex és az új világrend néven található meg az interneten és a magyarázat is benne van. Evangéliumi figyelmeztetés: Mt 24,20 !
  A sokat hirdetett maja naptár vége 2012 december 21. PÉNTEKI nap.
  Mindazonáltal nem gondolom, hogy ez a decemberi péntek az a szombatot megelőző péntek lenne, mely szerepel Máté evangéliumában. 2016-ban és 2017-ben is van egy ilyen, karácsonyhoz közel eső pénteki nap és számomra a történelem miatt 2017 gyanúsabb… 1517,1717, 1817, 1917….
  (-> Gál Péter: New Age, első kiadás, 44. oldal: szabadkőművesek 1917-ben “Rómában a Szent Péter térre vonultak” A Sátán lép a Vatikán trónjára, a pápa lesz a rabszolgája” feliratú zászlókat emelve a magasba”. )
  Ez egybe cseng ezzel az evangéliumi jövendöléssel: Mt 24,15. Láthatjuk a 20. és 21. századi templomokat, stílusuk sátánista. http://ordoguzo.blogspot.com/ vagy Satanic Temple to P. Pio http://www.chiesaviva.com/satanictemple%20padrepio.pdf
  Ez lesz az az idő amikor a keresztény templomokban már nem mutatnak be Istennek kedves áldozatot.
  Biblián kívüli, az evangéliumokkal összecsengő próféciák árnyalják a képet. Pl:
  http://www.invictory.org/blog/post-15016-prayer.html Lényegét ideírom.
  Az álmessiás bélyegének felvételére úgy kényszerítik az embereket hogy ezt megelőzően nagy éhínség lesz. Jó ha szoktatod magad a böjtöléshez !
  Fokozatosan fogynak el a készletek mert évről évre kisebb lesz a termés. Mesterséges éhínség lesz: ( aki ismeri az olajcsúcs problematikáját, érti milyen könnyen meg lehet ezt csinálni…)
  Ezért aztán a tartalékolás ideig-óráig segít csak. ( A szöveg szerint legyen tíz napra való kétszersült készleted… a kétszersült fél évig áll el csak a felirata szerint….) Másrészt úgysem tudod mindet magaddal vinni…ha el akarsz menekülni a (Mt 24,15 és 20) a Rémuralom és a bélyegfelvétel kényszere elől.
  Azon a pénteken lesz fél órád hogy összeszedj mindent és máris indulnod kell.
  (Ezért van hogy terjed a túlélős és más felkészüléssel foglalkozás: ez emberek érzik a veszélyt, bár sokan nem tudják a konkrét okot…. Érdekes megnézni az ezzel kapcsolatos filmeket, mint a Doomsday Preppers sorozat a YouTube-on. )
  Ki fogják engedni az embereket, de nem vihetsz magaddal csak használt holmikat ami belefér két bőröndbe s nem vihetsz arany-ezüst ékszereket.
  Sokan beugranak az álmessiás trükkjének és elhiszik, hogy enni fog adni nekik a bélyegért cserébe. Fél évig ki fog tartani az a készlet, s csak aztán fog elkezdődni az a Rémuralom melynek jellemzője az emberevés elterjedése lesz.
  (Az utóbbi években egyre gyakrabban fordul elő a hollywoodi filmekben az emberevés népszerűsítése, lásd az Az út című filmet vagy a régebbi Sült zöld paradicsom címűt. )
  Azoknak akik az elmenekülést választották az álmessiás Rémuralma elől a hegyekbe -lakatlan helyekre, praktikus ha vannak terepszínű ruháik a rejtőzködésre, mert vadászni fognak rájuk !
  Az éhínség ellen úgy védekezhetsz, hogy ha van földed és tudsz rajta élelmet termelni. Készletezz mert ebben az időszakban már kizárólag elektronikus pénz lesz. Legyen sód, gyufád, ruhád-cipőd,Bibliád,rozsdamentes edényed főzésre,világítóeszköz (petróleumlámpa), szerszámaid mint fejsze, balta, fűrész, kalapács, véső,csavarhúzó, ásó, lapát stb Nem vihetsz magaddal semmilyen elektromos holmit, mert annak használata által könnyen felfedeznek. Rádiót se!
  A menekülés idején 10-15 fős csoportba kell összeszerveződni, mert a két fős kicsi “csoportnak” nincs esélye a túlélésre.

  1. Nem azért de a maja naptár szerinti december 21. az a mostani korszak végének utolsó napja…Sehol sem írták, hogy akkor fogják bejelenteni az NWO-t vagy hogy világvége lesz…

   1. A maja naptár 13.0.0.0.0-t ér el Dec.21-én, mint ahogy pl 1618 Sept 18-án 12.0.0.0.0-t ért el, azaz ujra fog kezdődni Decemberben, guess what, a miénk minden évben újra kezdődik Január 1-én úúú de különleges 🙂
    Nincs itt semmi misztikusság csak az ENSZ Lucifer Trust hülyíti az embereket.

    Calendar Converter:
    http://www.fourmilab.ch/documents/calendar/

 2. @SpilerM:
  Na igen. Magyarország egy kincsesláda (ha a “földi kincseket” nézzük) Európa szívében.
  Nem véletlenül fáj rá egy két igen befolyásos külföldi vezetőnek (!) a foga.

 3. …nem semmi…
  Szerző: hvg.hu
  2012. május 03., csütörtök 13:41
  Éjjel átszállítanak egy Boeinget Budapest utcáin
  A SkyEurope, évekkel ezelőtt csődbe ment fapados légitársaság egykori Boeing 737-300-as típusú repülőgépét fogják ma éjjel tréleren beszállítani Ferihegyről a TEK belvárosi központjába, feltehetően azért, hogy azon később a terrorelhárítók gyakorlatozzanak ? írja az Airportal.hu.
  Az Airportal.hu szerint a repülőgépet a TEK központi telephelyén (honlapjuk szerint ez a kőbányai Zách utcában van) újra összeszerelik majd és feltehetően a terrorelhárítók fognak majd rajta gyakorlatozni.

  1. TEK? szeretem őket, mindig megmosolyogtat, de tényleg…Már megint rájuk figyel egész Magyarország,…..újból bevetésen vannak,… Szíriában mentek kiszabadítani a 2 magyar túszt,…ja persze,…mint a múltkor Szudánba, ahonnan hazahozták az ENSZ alkalmazásába álló magyart békefenntartót,…itthon meg, várt rájuk a magyar sajtó krémje, filmezték, fotózták őket, bizony,….csak éppenséggel, arról felejtettek említést tenni, hogy vízum hiányában, be se tehették lábukat Szudán területére, így Kairó-ban várakoztak, egy szállodában, míg a szobához hozták nekik Papp Istvánt. A történet pedig ismétli önmagát, nincs belépési vízum Szíriában, illetve ígéretet tettek rá, hogy azonnal kiadják, ha Magyarország Szíria mellet foglal állást…..oooops! Nyilván politikai megrendelésre történt a két magyar elrablása, de ez egy másik történet, amiről most csak spekulálni lehet. A lényeg, hogy a TEK egy senki, Mo. területén kívül, szerintem csak 2 esetben lehet hiteles külföldön, turistaként, vagy mint versenyzők a kommandósok világbajnokságán. Mert az igazság az, hogy az egész csak arról szól, valahogy meg kéne győzni az embereket, hogy a TEK, létrehozásának és az ezzel járó borsos költségvetésnek értelme volt(van). Igaz, hogy a nyáron, elnéztek egy ajtót és véletlenül a szomszédhoz törtek be, de az nem az ők hibájuk volt, hanem azoké akik rosszul adták meg a címet, talán a felderítő csoport,…….hááát,…”kicsit sárga,…kicsit savanyú, de a miénk”.
   A VB-n viszont jól szoktak szerepelni, erről még a Spetsnaz is elismeréssel nyilatkozott.

 4. Hát olvasva a kommenteket, mindegyikben van hasznosítható tanács.Az önellátásról úgy vélem valóban vissza kellene térni rá, csak egy probléma, hogy az időjárás változás közbe szól.Ha nincs elegendő csapadék, ill. az erős napsugárzás befolyásolja a termést.Bár azért most még terem a föld.Az Úr azt mondta “amíg fennmarad a föld bolygó lesz vetés és lesz aratás”ez jó hír számunkra.Ami a vizet illeti én is többet gondolok arra , hogy a lakóhelyünk közelében iható forrásvíz után kell nézni.A villany és a gáz helyettesítésére egyenlőre nem tudunk mit kitalálni.Fát lopni az erdőből nem ajánlatos.Agregátor?Szintén pénzfüggő dolog(üzemanyaggal működik)Egy biztos.Új időket élünk.Lehet, le kell mondanunk a megszokott mai kor nyújtotta életszínvonalról. Valamilyen megoldás után kell keresnünk, de ebben legjobb segítség a Mindenható Isten.Ezt már bizonyította számtalanszor, csak lapozzuk fel a biblia oldalait és ott le vannak írva.
  Az Úr kegyelme és gondviselése legyen mindnyájunkkal.

  1. Igy van ahogy irtad.Csak akkor tudunk mindent tulelni ha hiszunk es bizunk a jo Istenben.De abban igaz szivvel ,lelekkel.Aki hisz O benn az el nem vesz!

 5. ezek jó ötletek, de engem továbbra is zavar a gyakorlati megvalósulásuk. gyakorlatilag kb ugyanezeket lehet olvasni más blogokon is, mint pl pakalert, ott is ugyanúgy leírták, hogy gyűjtögess csak, fegyvert, élelmiszert, technológiát halmozz csak, képezd csak magad – úgyis elveszik tőled és ebben sajnos van valami, nem harcolhatsz egyedül a világ ellen.

  akinek van kajája, vize, gyógyszere, aki képzett valami harcművészetben, fegyverforgatásban, stb., az lesz az első célpont a többiek, valamint az állam szemében. pl ha jársz valamilyen küzdősportra, szerinted mennyi ideig tart államnak lekérdezni, kinyomozni hogy ki járt oda? honnan tudod, hogy az oktatód nem-e beépített ember, aki pont azokról gyűjt adatokat akik ilyesmire jelentkeznek? lehet, hogy már készült rólad karton, hogy miben vagy képzett, mik a gyengeségeid, stb. egy harcművészetnek álcázott oktatáson. még a jobbik eset, ha nem potenciális ellenségként/terroristaként/hazaárulóként kezel az állam, hanem csak hogy tudják kit kell elsőként besorozni ha szükség úgy adódik.

  ha meg beépülsz egy csapatba, egyrészt meg kell osztanod mindened, másrészt már bele is fognak szólni hogyan élj és mit csinálj (rossz esetben uralkodni fog rajtad egy hadúr). vajon mégis mit lehet csinálni? honnan szerzel “búvóhelyet”, raktárt ezeknek a felszereléseknek úgy hogy arra más ne találjon rá? hogyan képezheted magad, hogy annak nyoma ne maradjon, mindaz titokban maradjon?

  szóval, mit lehet tenni, ami EZEKTŐL a problémáktól is megvéd?

  1. “Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz.” – Zsoltárok 37:3

   Sok barátunk él olyan országban, ahol már most is ilyen a helyzet, lásd Argentína, Uganda, Nigéria, stb. és hihetetlen történeteket mesélnek. Amikor körülöttük minden a feje tetején áll, nekik egy hajuk szála sem görbül. Persze átéltek kemény helyzeteket is.

 6. Pont azt néztem hogy
  -Magyarország aranytartaléka 3,1 tonna ami úgy 99667,3 trójai uncia ami mai áron kb 35,48 milliárd HUF.
  -A magyar 2011 GDP kb $133 milliárd ami ma úgy 28600 milliárd HUF
  -Az adósság kb a GDP 80%-a.

  Ha valaki azt hiszi hogy a szocialista parlament (igen mind az) ezen érdemben változtatni tud annak LOL.

 7. Mi a megoldás, mik a személyes pénzügyi védőlépések, amiket megtehetünk? Kivenni a pénzt a bankból?

  1. Nyilván tintán és papíron ülni nem ér semmit, az infláció azt is eleszi.
   A főszabály amit ma senki nem tart be az az hogy a valós pénznek a cserekereskedelem részének kellene lennie nem a közvetítőjének. A tinta és papír értéktelen főleg ha nem váthatod be a nemzeti banknál aranyra.

   Befektetés: arany, ezüst, föld, magvak, generátor, fegyver, vízszűrő, kertikút, napelemes töltők, tárolható kaja és minden egyéb ami túlélés és önfenntartás. Ez lehet párszázezer forinttól akár többszáz millióig is mint pl földalatti fallout bunkerkomplexusokól földalatti farmokig, önszűrő körforgásos rendszerekig.

 8. Most hogy már tudjuk hogy ez bekövetkezik, még lehet hogy idén, igaz eddig is sejtettük.
  Kérdés hogy nekünk civileknek, polgároknak hogyan érdemes felkészülni erre? Vagy bízzuk Istenre hogy majd gondot visel?
  Ha bekövetkezik a totális európai összeomlás, akkor éhezés, polgárháború lehet itt Európában?
  Vagy a civíl életben hogyan érinthet ez minket pl. itt Magyarországon?
  Érdemes lenne lisztet, cukrot, stb. begyűjteni?
  Ti hogy látjátok ezeket?
  üdv: JAnes

  1. Mindenképp érdemes lesz beszerezni egy fegyvert önvédelem céljából. Na és persze rengeteg tartós élelmiszert, konzerveket, sok ásványvizet mert az a gyanúm, hogy a közmű ellátás egy bekövetkező összeomlás esetén megszűnik.
   Én is már egy éve nekiálltam harcművészetet tanulni, fegyver használatot. Ilyenkor mindkettő hasznos tud lenni.

   Polgárháború előjelei meg már régóta érzékelhetőek itt Magyarországon is.

   “Kérdés hogy nekünk civileknek, polgároknak hogyan érdemes felkészülni erre? Vagy bízzuk Istenre hogy majd gondot visel?” – Ha Istentől várod a mennyei mannát akkor attól tartok hamar éhen fogsz halni.

   A megtakarított pénzeket meg érdemes lesz kivenni bankokból.
   Sok helyen olvastam, hogy aki tud költözzön vidékre ahol saját maga meg tudja termelni amit kell.

   1. Nem vagyok semmi rossznak az elrontója, de olyanoknak, akik az egyik fizetésről a másikra élnek nem adatik meg, hogy be spejzoljanak,….miből is tudnának raktározni? A másik nagy baj, hogy az emberek nem tudnak….nem, hogy szervezkedni, hanem még összetartani se,…a rendfenntartó erők pedig erre gyakorolnak évek óta, plusz ott van a felszerelésük. MI az hogy önvédelmi fegyver? Ha valami nagy baj van, abban a minutumba be fog kelleni szolgáltatni a fegyvereket, Amerikába a hatalom tudja, hogy ez a legnagyobb bajuk, sok a fegyver, a legális és nem legális fegyver birtoklás,…ezen dolgoznak, egy terven, hogy be tudják vonni az összest, valószínűleg, először kicsibe(egy államba) próbálják ki, majd az eredménytől függően esetleg nagyban, több államba egyszerre. Persze, ehhez kell egy jó indok, de azt ti is tudjátok, hogy az a könnyebb része a dolgoknak. Ezeknek a szemeteknek, több évtizedük volt, minimum, arra, hogy kitaláljanak egy jó protokollt arra az esetre “ha”….és akkor még ott lehetnek, olyan dolgok, amelyekről nem tudunk semmit, technológiákra gondolok. De nem kell messzire menni, már ki építették úgy a vízellátást, hogy akár szakaszosan, akár egészben letudják zárni, csal oda kell állítani egy század állig felfegyverzett katonát néhány vízelosztó ponthoz és game over….néhány nap és szépen, nagy rendben és alázattal fognak az emberek sorba állni 2 flakon vízért, amit a katonák osztanak majd,…..de ne rohanjunk ennyire előre, ezek a dolgok, még odébb vannak, néhány evvel,….én inkább ilyen dolgokban fektetnék: H2O2(35% food grade), vad oregano olaj(min.80% carvacrol tartalommal), Szódabikarbóna(étkezési), Hemp oil(cannabis sativa,Rick Simpson eljárással), Ezüst kolloid készítéséhez 99,9% ezüst elektródák és a hozzá való tartozékok, valami házi berendezés desztilált víz készítéséhez, esetleg víztisztító készülék(hordozhatót is),….tehát ilyesmikben lehet gondolkodni,….de ez csak én vagyok.

    1. Talán naív a kérdés:
     Ti Kb. Mikorra prognosztizáljátok Mo-n ezek bekövetkeztét ? ( mert az nem kérdés, hogy így lesz)
     1-3 éven belül ( vagy esetleg hamarabb )?
     3-5 éven belül ………… stb. ?
     Mégis – azon túl, hogy mire készüljünk, – Mikorra ?

    2. Lehet húzni halasztani a kormány részéről a bekövetkeztét ezen dolgoknak de már nincs értelme és ezt ők is tudják. Nem mondanám magam szakértőnek, de ahogy körbenézek és olvasgatom a dolgokat szerintem a legjobb esetben is 2 éven belül.

    3. Erre szerintem a háttérhatalom se tudna pontos választ adni. Sok minden felől ők is menet közben döntenek. Amennyiben lehet hinni az információknak, a legutóbbi két Bilderberg találkozón is esett szó arról, hogy elnyújtott lassan mélyülő válság legyen vagy inkább hirtelen krach.

     Egy biztos, akármilyen válság jön is, az csupán átmeneti lesz, célja pedig az új világrend bevezetése, minden probléma megoldásaként. Előtte olyan kétségbeesett helyzetet akarnak teremteni, hogy az emberek bármit hajlandóak legyenek elfogadni.

    4. Ha minden igaz idén előrehozott Bilderberg találkozó lesz május 31-i kezdettel Virginiában. Az az érdekes, hogy majdnem minden egy időben fog zajlani. Nyugat-Irán találkozó, NATO csúcs, és a Bilderberg találkozó. Szóval bárhogy is legyen szerintem itt eldől majd, hogy hogy lesz a jövőben, gyors vagy lassú összeomlás.

    5. Talán egyszer már leírtam valahol…….mindennek van valami előjele, főleg egy ilyen kaliberű dolognak, emlékezzetek csak vissza, mindig utólag vagyunk okosak,… szerintem arra kell figyeljünk, hogy mikor fogják haza hívni csapataikat a NATO-s tagországai,….. második komoly jel,….amikor, azokon az országokon belül, ahol nincs sorkatonai szolgálati kötelezettség megint kitalálnak valamit, más néven…. és a kiképzések is beindulnak. Most ugrott be,…az Irán megtámadása, háború kirobbanása pont jó indok lesz valami hasonlóra (Uram, köszönöm a sugallatot!)…így készen leszek, készen fognak állni a csapatok és senki sem fog rosszra gondolni, fel sem tűnik, azt fogja mindenki mondani…háború van vagy lesz és kellenek a katonák, hogy megvédjék az országot és minket,… elégé logikus..nem?

    6. Akármi történik a magyaroknak ( akik már felébredtek) össze kell fogni és mihelyst bekövetkezik a gazdasági válság az ország felett átvenni az irányítást olyanoknak akik nem őket szolgálják és a felébredtek válasszák meg. Fontos lesz , hogy kiszakadjunk a pénz hatalmából és élelemmel és vízzel lássuk el a népet. Víz van sok földalatti forrás nem lesz probléma, élelem megterem a mezőkön igaz ahhoz idő kell addig szerezni kell magokat , és többi alapvető élelmiszert amit szét oszthatunk a nép között.Majd idő előrehaladtával amikor már ideiglenesen megszűnik az éhezés , elkel kezdeni önellátóvá tenni a társadalmat és a tudósok/feltalálók bemutathassák az mostani társadalom által eltitkolt csodaszereket, ingyen energia keltőket …. . De akkor is a legfontosabb most, hogy elszakadni a rendszertől és arra alkalmas embereket tenni az ország élére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend