Természeti katasztrófák

40 millió japán kerülhet életveszélyes helyzetbe a sugárzás miatt

Forrás: NaturalNews

Az EUTimes arról adott hírt még a múlt hónap során, hogy japán diplomaták hivatalos, bár nem nyilvános tárgyalásokat folytatnak orosz kollégáikkal több tízmillió japán esetleges evakuálásával kapcsolatban, amennyiben a fukusimai atomerőmű 4-es számú reaktorépülete teljesen összeomlik. A cikk leírja, hogy a japán hatóságok szerint 40 millió japán kerülhet ?komoly veszélybe? a sugárfertőzés miatt, így ennek elkerülésére szükségessé válhat számos keleti város, köztük Tokió evakuálása az elkövetkezendő hónapok során.

Ahogyan arról az elmúlt hetek során írtunk, az erőmű továbbra is kritikus állapotban van. A helyzet a 4-es számú reaktornál a legsúlyosabb, ahol az erősen megrongálódott, jelenleg támasztékokkal megerősített épület egy erősebb földrengés következményeként összedőlhet, a szabadba engedve a több ezer elhasznált fűtőelemből kiáramló radioaktív sugárzást. Egy ilyen forgatókönyv már nem csupán helyi katasztrófa lenne, hanem az egész földet érintené.

?A Független Vizsgálóbizottság által a fukusimai Daiichi erőműben történt szerencsétlenségről februárban kiadott jelentés szerint a 4-es reaktorépületében tárolt elhasznált fűtőelemek jelentik a ?leggyengébb láncszemet a nukleáris katasztrófa láncreakciójában,? adta hírül a Mainichi Daily News.

?A kormány által felvázolt legpesszimistább forgatókönyv nemcsak a 4-es reaktorépület és ezzel a tárolómedencék összeomlásával számol, hanem az erőmű többi reaktorépületében tárolt elhasznált fűtőelemek dezintegrációjával is. Amennyiben ez megtörténne egész Tokiót és vonzáskörzetét evakuálni kellene.?

Tehát egy ilyen eshetőségre felkészülendő a japán hatóságok annak lehetőségét vizsgálják, hogy a sugárfertőzés által leginkább veszélyeztetett embereket az Oroszországhoz tartozó Kuril-szigetekre, vagy esetleg Kína jelenleg szinte teljesen üresen álló ?szellemvárosaiba? telepítsék, ahol a lakatlan ingatlanok akár 64 millió menekült befogadására is képesek lennének.

A japán nép számára a fukusimai szerencsétlenség országuk hanyatlását indította el, de a katasztrófa következményei nemcsak Japánra korlátozódnak. A világ, de leginkább az Egyesült Államok már most is érzi ennek hatását ebben a ?háború nélküli nukleáris háborúban.?

Tavaly például az erőművet üzemeltető TEPCO 11.000 m3 radioaktív szennyeződéssel és hulladékkal teli vizet engedett az óceánba, ami hamarosan megérkezik az Egyesült Államok partjaira. Sajnos a sugárszennyezésnek ez az újabb ?hulláma? ismét további életeket követel majd, a már korábban megállapított és a fukusimai szerencsétlenségnek betudható több ezer rákos megbetegedés és haláleset mellett.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

 1. Nyilvánvaló kamu. Az eutimes egy ismert hoax oldal többek közt a Szcientológia népszerűsítésére. Ahogy ez is, feltételezem. A szerzőnek azt üzenem, nyilvánvaló hitbéli meggyőződése ellenére kerülje az olyan okádék oldalakat, mint az eutimes, mert ez nem vallási kérdés, hanem egyszerű józan ész.

  1. A józan ész logikát feltételez, bizonyítsd tudományosan, körkörös érvelés nélkül, hogy a logika alapszabályai helyesek.
   Amugy igen az EUTimes részben disinfo, de azt mondani hogy ez a site a scientologiát népszerűsíti az egy teljesen ignoráns és abszurd kijelentés.

  2. Nem is tudom melyik végén fogjak hozzá. Először is semmi közünk a Szcientológiához, erről rendkívül egyszerűen meggyőződhettél volna te magad is, ha kicsit szétnézel az oldalon. A cikket a NaturalNews-tól, nem az EUTimes-tól vettük át, az utóbbit nem igazán ismerem.

   Általában, amennyire időnk és kapacitásunk engedi, utána nézünk a feltett cikkek hitelességének, de egy hivatkozás alapján nem ítélhetsz meg egy oldalt. Vannak itt cikkek és hivatkozások a Jerusalem Post-tól, a New York Times oldaláról, a Ria Novosti-tól, vagy mondjuk hivatalos kormányoldalakról. Ezek alapján hová sorolsz minket?

  3. Nézz utána jobban!
   Az eredeti hivatkozás:
   http://www.prisonplanet.com/fukushima-reactor-4-life-on-planet-earth-in-the-balance.html

   Itt ez a másik:
   http://www.youtube.com/watch?v=ItPra2Y0M7Q

   Gundersen a legelismertebb szkeptikus, nem mainstream forrás.

   Ugyanazt mondja, hogy a legnagyobb veszély most már a tárolókban -elsősorban a IV-es blokk tetején) lévő aktív hasadóanyag. Ha a tárolóban a hűtés megszűnik (például egy 7,5-ös rengés következményeként), akkor az elemek elforralják saját magukat, a hőtől megolvadó hasadóanyagban spontán láncreakció indulhat be!
   A tárolt hasadóanyag pedig eltávolíthatatlannak tűnik, egy év alatt nem sikerült vele semmit kezdeni, nincs lehetőség kiemelni.
   Három éven belül 90% feletti a valószínűsége egy 7,5-ös rengésnek a térségben, ebből egy eltelt…

   Persze, dugd homokba a fejed, ha az úgy jobb, de ettől még ott van a bárd alatt, mint mindannyiunké.

   Videó a radioaktív tengervíz szétterüléséről:
   http://www.youtube.com/watch?v=7eh4nBVJTsw

   Ha bekövetkezik a katasztrófa, amitől tartunk, soha nem fogják tudni fölszámolni a radioaktív szennyezést! A kérdés az, hogy az idők során elszennyezheti-e az összes tengert ez az egyetlen szennyező forrás?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend