Nagytestvér

Az amerikai nemzetvédelem hekkereket szerződtet a játékkonzolok feltörésére

Aki úgy gondolta, hogy a SOPA, PIPA, ACTA és legújabban a CISPA törvényjavaslatok után nem jöhet már rossz hír a modern kommunikáció szabadsága elleni harcban, tévedett. Nagytestvér újabban már a játékkonzolokon tárolt adatokra is kíváncsi.

Az RT a következőkről számolt be:

Lehetséges, hogy az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS) elveszi a kedvünket a játéktól? Az Egyesült Államok legfőbb terror-elhárítási intézménye 177.235 dolláros megbízást adott egy kaliforniai cégnek, az ismert játékkonzolok feltörésére, természetesen a bűnüldözés hatékonyságának növelése érdekében. (Miért másért?)

A 177.235 dolláros megbízást a San Franciscói Obscure Technolgies nyerte el, ami komoly összegnek számít a maroknyi alkalmazottal dolgozó számítástechnikai cégnek. Az apró fejlesztőcég feladata az lesz, hogy a jelenleg minden szövetségi beavatkozástól mentes és kizárólag kikapcsolódásra használt játékkonzolokhoz hozzáférést biztosítson a kormány számára. A DHS szerint viszont a játékkonzolokon keresztül folyó kommunikáció lehallgatása lehet a terrorizmus megfékezésének kulcsa.

A DHS azt reméli a hónap elején odaítélt megbízástól, hogy az Obscure Technologies olyan ?hardver és szoftver eszközöket állít majd elő, amelyek segítségével az ügynökségek hozzáférhetnek a játékkonzolokon tárolt adatokhoz.? A kormány legfőbb vágya, hogy a komoly titkosítással ellátott Microsoft Xbox és Nintendo Wii konzolokon található adatokhoz hozzáférjen, és azokat felhasználhassa a bűnüldözésben.

A megbízás létjogosultságának alátámasztására a kormány elmagyarázta, hogy a pedofilok és a terroristák a kizárólag játékkonzolokon rendelkezésre álló kommunikációs módszereket gyakran használják a gyerekek behálózására illetve terrorista összeesküvéseik megtervezésére. A videójáték platformok komoly titkosító programokat használnak a rajtuk folyó, két személy közötti kommunikáció védelmére, de a DHS úgy gondolja, az Obscure Technologies képes lesz feltörni ezeket, hogy létrehozhasson egy módszert, amivel a hivatal ehhez a kommunikációs csatornához is hozzáférhet.

Azt gondolva, hogy a játékkonzolok kizárólag szórakozásra valók, a hatóságok eddig nem foglalkoztak feltörésükkel, pedig egyes szakértők szerint mialatt a képernyőn képzeletbeli kommandósok vagy kémek harcolnak, a háttérben sokszor egy hasonlóan veszélyes alvilág tevékenykedik.

?Beszéltem a Microsoft adatvédelmi illetékeseivel és tudnak róla, hogy ez egy kényes terület. Aki nem ismeri az Xbox-ot azt gondolhatja, hogy ez csupán egy videójáték, pedig rengeteg kommunikáció folyik a konzolokon keresztül,? mondja Parker Higgins, az online adatvédelmi szervezet, az Elektronikus Szabadság Alapítvány (Electronic Freedom Foundation – EFF) szóvivője.

A valóságban sokan használják a konzolokat, a hatóságok kíváncsi fülétől védendő kommunikációra. ?Attól, hogy jelen esetben csak egy játékról van szó, az állampolgárok adatait ugyanúgy védeni kell,? mondja Higgins.

?A konzolok tulajdonképpen közönséges számítógépek és sokféle kommunikációra használják őket. Ugyanakkor sok felhasználó azt sem tudja, hogy a konzolon bármilyen adat tárolódik a játékok mentésein kívül. Az Xbox például rendkívül aktív online közösséggel rendelkezik. Előfordulhat, hogy kényes, személyes információk is tárolásra kerülnek a gépen.?

Jelenleg is folyik a vita a kormány online hatalmának kiterjesztéséről, de a játékkonzolok lehallgatásának kérdése felett a legtöbben elsiklottak eddig. Miközben az Obscure Technologies a konzolok titkosításának feltörésén dolgozik, elképzelhető, hogy a következő kiberbiztonsági törvényjavaslat már a játékközösségek kommunikációs csatornáira is kiterjed majd, az érintettek tudta nélkül.

A megbízás odaítélésekor a kormány már tisztában volt azzal, hogy egyesekben aggályok merülhetnek fel a megbízás miatt, így a Nemzetvédelmi Minisztérium úgy döntött, az amerikaiakat megkíméli a kutakodástól a program kutatási fázisában, így az Obscure Technologies kizárólag az Egyesült Államokon kívül eladott konzolok feltörésével kísérletezhet. Tehát, egyeseknek tényleg elmehet a kedve a játéktól, de úgy tűnik ezek egyelőre leginkább az Egyesült Államokon kívüli játékrajongók lesznek.

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. én azt nem értem, hogy mi a szarért szenved a cia azal, hogy egy külső céget bíz meg a feltöréssel, miért nem veszi meg az xboxt, meg a nitendót egyszerűen?.. vagy csak kényszeríti, hogy adja ki a kódokat terrorizmus megelőzés céljából?.. logikusan ez lenen az egyszerűbb, mint szarakodni a feltöréssel, itt valami nagyon nem smafu!

 2. A társadalom legkisebb egysége a család,minél összetartóbbak a családok annál erősebb egy társadalom,ha szétzilálod a családokat,megbomlasztod a társadalmat,minden család élén egy nő áll,ha a nőket könnyelművé teszed szétesnek a családok és vagy nem is akar se családot se gyereket.Sajnos sokáig én is homályban éltem és nem akartam gyereket szülni,mert jajjj mi lesz a testemmel,Istennek hála már nem így látom ezeket a dolgokat,de valóban profi munkát végeztek a fejekben.A Sex és New York,Született Feleségek és társaik megtették a hatásukat.

 3. Yeap, valakiknek(tudjuk kiknek) nagyon fontos, mielőbb megismertetni a gyerekeket a szexualitással, mert tudják, hogy ha valaki korán kezdi és folyton váltogatja, annak általában sosem lesz hosszú távú kapcsolata vagy családja,……ezek azok dolgok amiket a média évek óta propagál,….légy leszbikus, légy gay, biszexuális, vállald fel, az is természetes, légy sikeres singli, hagyd a gyerek szülést az még ráér, inkább szerezz még egy diplomát, ne házasodj még, bulizzál mert csak egyszer vagy fiatal, jobb az élettársi kapcsolat, a válás nem egy nagy probléma előtted még az élet, stb és ezek mind, mind a család életet hivatottak lejáratni, tönkretenni, kiiktatni. Miért? Nagyon egyszerű,….mert a család a legfontosabb összetartó kapocs az emberek életében, szeretjük és védelmezzük azt, bárhol, bármikor, és bármeddig harcolunk hogy megvédhessük,….na ez az amit a globalistáknak utálnak és mindent megtesznek, hogy tönkretegyék, elsősorban úgy, hogy átformálják a gyerekek, fiatalok gondolkodását. Régebb, ha megkérdeztek egy 50 éves fölöttit, egyetért e a meleg párkapcsolattal elutasító választ kaptál, ma már nem így van, ma ez már természetesnek számít,…. arra, hogy “ők is ugyan olyan emberek mint mi” végkép nem tudnak mit reagálni az emberek. Be kell ismerni, alapos munkát végeztek, elérték, hogy úgy gondolkozzunk ahogyan ők akarják….és ezeket, nem 50 évvel ezelőtt találták ki, hanem sokkal korábban,…na ezt hívom én türelmes agymosásnak,…..és az embereknek fingjuk sincs az egészről, hát nem csodálatos? De még mennyire, hogy az. Na mennem kell, most kezdődik a MEGASZTÁR,….. olyan jó elhinni, hogy a gyerekeinkből is lehet egy sikeres énekes….nem?..he, he, he, he! Mindenhonnan azt hallani, hogy a legtöbb magyar énekesnek, súlyos anyagi gondjai vannak, kilakoltatja a bank, rezeg a léc, nincs nyugdíjuk, stb. és mégis, ma, sok fiatal(szülök is támogatják) énekes élet pályát választana……..hát, nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek…..komolyan mondom.

  1. Ez egy biztonsági beállítás: kettő vagy több linket tartalmazó kommentekhez jóváhagyás kell. Általában elég hamar jóváhagyom őket, bár veled nehéz lépést tartani 😀

    1. Nem azért írtam, hogy lassíts. 🙂 Csak van, amikor nem tudom azonnal jóváhagyni a várakozó kommenteket, de ez nem azt jelenti, hogy elvesznek. Küldd csak őket továbbra is nyugodtan.

  1. Tom, vérlázító ez az eset is! Első ránézésre is nehéz megérteni miért nem álltak mellé a szomszédjai, miért nem fogtak össze az emberek,…..ha még úgy is, hogy vásárol mindenki 2-5 csirkét és ki tesz egy táblát a ház elé, ITT IS CSIRKÉKET TARTUNK, TARTOZTASSANAK CSAK LE NYUGODTAN!…érted? használni azt az Isten adta eszünket, ha már mást nem tudunk használni …és nem csak ott abban a városba, hanem még a környéken lévő településeken is, minimum… az Istenit! Szégyen azokra az emberekre akik ott élnek és nem tettek semmit!…….. meg fogják érdemelni a sorsukat, majd meglátják, mert a csirkék csak kezdet. Tudjuk, hogy ezek egy pszichológiai háború része és a szándék az emberek megfélemlítése….ezért mondom, hogy nem kellene hallgatni, mindent némán elfogadni. Meg lehetne mutatni nekik, hogy nem lehet mindent megtenni, mert ismerjük a jogainkat és ha kell össze tudunk fogni. De mit is vergődök én itt? az emberek döntő többsége már zombikká fertőződött, észre sem veszik, hogy egy egyirányú utcában haladnak…..egy új rendszer egy új világ felé 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend