Háborúk

Az USA figyelmeztette Iránt: Engedelmeskedjen vagy viselje a következményeket

Forrás: Jerusalem Post

Hillary Clinton orosz kollégáján keresztül üzent Teheránnak: A P5+1 tárgyalások az utolsó esély Irán számára, hogy elkerülje a katonai támadást

Az Egyesült Államok Oroszországot kérte meg, hogy üzenetét közvetítse Irán számára arról, hogy a hamarosan kezdődő tárgyalások a térség nukleáris helyzetéről az utolsó esély Irán számára, hogy elkerülje a katonai konfliktus kitörését még az idén, jelentette az orosz Kommersant lap szerdán, diplomáciai forrásokra hivatkozva.

A Hillary Clintontól származó és Szergej Lavrov által átadott szokatlanul kemény amerikai figyelmeztetés a két külügyminiszter hétfőn New Yorkban tartott találkozója után hangzott el, mondta a forrás az orosz lapnak.

A forrás szerint Washington, izraeli nyomásra arra kényszerül, hogy a katonai megoldást támogassa és még az év vége előtt megtegye az iráni atombomba előállítását megakadályozó lépéseket.

?A megszállás még az év vége előtt megtörténik,? mondta a forrás a Kommersant-nak. ?Izrael tulajdonképpen azzal zsarolja Barack Obamát, hogy ha nem támogatja a háborút, megvonják tőle a [zsidó lobby] támogatását,? ami közvetlenül a választások előtt érzékenyen érintené az elnököt.

Izrael és az Egyesült Államok korábban már kijelentették, hogy minden opció lehetséges az iráni atomprogram ?kezelését? illetően, bár mindkét ország hangsúlyozta a diplomáciai megoldás fontosságát a katonai lépések elindítása előtt.

Irán kitart amellett, hogy atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál, bár az ENSZ atomenergiaügyi szervezetének más a véleménye.

Kedden Irán visszautasította a vádakat, hogy egy titkos atomkísérlet nyomait próbálná letüntetni Parachin-i katonai bázisa közelében.

Az állandó ENSZ Biztonsági tanácstagokból és német diplomatákból álló P5+1 tárgyalócsoport a hónap elején levelet kapott Teherántól, ami azt jelzi, hogy Irán minél előbb szeretné folytatni a nemzetközi tárgyalásokat.

Az orosz lap forrása szerint a tárgyalások, Teherán és a nemzetközi csoport között áprilisban kezdődhetnek.

Az Egyesült Államok egyértelművé akarja tenni, hogy ezek a tárgyalások jelentik Irán számára az utolsó esélyt, az atomprogramja miatt közte és a nyugat között kirobbanással fenyegető katonai konfliktus elkerülésére.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

 1. “Washington, izraeli nyomásra arra kényszerül…”
  Azért vicces nem?
  Szóval Washington “kényszerül”.
  Azért kiváncsi lennék rá hogy hány gondolkodni is tudó, valódi amerikai támogatja a műveletet.
  Egyébként az elöttem szólóhoz csatlakoznák, a cél valóban Kina (és Európa!) elvágása
  a közel-keleti erőforrásoktól, (vagy legalábbis azok drágítása) az eurázsiai természetes gazdasági övezet létrejöttének megakadályozása, ami az USA globális uralmának végét jelentené.
  Kínát valóban a vele szemben fennáló tartozással tartja féken az USA, de erről a kínaiak valószínűleg rég letettek, készülnek a háborúra.
  Az oroszok egyelőre nyugton vannak, nekik előnyös a cirkusz és az emiatt bekövetkező nyersanyagáremelés, de nagyon jól tudják hogy végül is ők a “főpréda”, szintén a háborúra készülnek.
  Még egyszer nem követik el azt a hülyeséget mint ’41-ben, hogy a németek utászok már jöttek befelé, a nyersanyagszállító vonatok meg még mentek szibériából németország felé a mozdonyvezetők meg integetek nekik.
  A lovasok értelmezésével egyetértek némi eltéréssel.
  A fehér lovas értelmezésem szerint valóban a megváltót szimbolizálja, azonban én magyar vonatkozást látok bele.
  “És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön.”
  Fehér ló= Fehérlófia ” A megváltó”; Íjj=Szkíta visszacsapó íj “A szent fegyver”; korona= “A szent korona” a legitim isteni hatalom szimbóluma.
  A vörös ló a felforgató szabadkőműves-illuminátus háttérhatalom és az általuk kiagyalt kommunizmus.
  (Izaak Elchanan Rothschild használta először a “Vörös Pajzs” nevet, Mayer Amschel Rothschild tette “naggyá” a famíliát az 1700-as években, a legenda szerint szövetséget kötött az ördöggel felajánlva saját és születendő utódai lelkét a világuralomért. Közismert a háborúk és forradalmak kiváltásában játszott szerepük)
  A fekete ló az USA, a kőolaj és a köszén, a vas (Kali-yuga=vaskor), az ipari forradalom és a kapitalizmus szimbóluma (mérleg= kereskedelem).
  Fakó (sárga) lovas=Kína “és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén” -reális.

 2. nem hiszem,hogy kieggyezés születne,igen sok hadi felszerelés álomásozik a perzsa
  öbolbe,A háboruval kapcsolatos döntést nem ezek az eggyezések,beszélgetések,folyásoljákbe hanem a hátterhatalom sürgeti.
  Itt soha nem volt irán a célpont hanem a kinai gazdaság tönkretevése meg az adoság
  lenulázása.Ha amerikával szembemegy kina akkor az adoságot már meg se kell adni.
  A jelenések könyve szerint pedig kinyilik a SÁRGA pecsét.
  Az elsö pecsét a katolicizmus uralmát (fehér lovon ülö),a második a komunizmus uralmát(a vörös lovon ülöt),a harmadikpedig a köolaly hatalmát,uralmát”demokráciát”
  jelképezi (fekete lovon ülö) a fekete szin a köolaly szine,az ötödik pecsét már a háboru utánni álapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend