Egészség

A Monsanto Roundup az egész globális élelmiszerellátás stabilitását veszélyezteti

Forrás: NaturalNews

A Monsanto magatartása súlyosabb problémával fenyegeti földünket, mint korábban gondoltuk. A közegészségügyi és mezőgazdasági stabilitás teljes figyelmen kívül hagyása a cég részéről elképzelhető, hogy az egész globális élelmiszerellátást veszélyezteti. A napokban közzétett jelentés szerint a Monsanto Roundup nevű növényvédőszere az egész bioszféra termékenységére kihat. A jelentésből megtudhatjuk, hogy a Monsanto által még a 70-es években kifejlesztett glyphosate, ami saját szabadalmi oltalom alatt álló Roundup növényvédőszerének hatóanyaga, visszafordíthatatlanul káros hatással van a föld mikro biodiverzitására, és ezáltal a föld egész lakosságának egészségét veszélyezteti.

A Current Microbiology folyóiratban megjelent kutatási eredmények kiemelik, hogy a glyphosate komoly mértékben megváltoztatta és sok esetben elpusztította azokat a mikroorganizmusokat, amiktől a termőföld egészsége, és így sok étel minősége függ. Egyes területekről például teljesen eltűnt a korábban bőségesen jelenlevő, egyes joghurtok készítéshez használt Lactobacillus cremoris baktérium. A tanulmány azt is kihangsúlyozza, hogy a vizsgált mikroorganizmusok pusztulását vagy csökkenését olyan mintákban tapasztalták, amelyekben a Roundup koncentrációja a megengedettnél alacsonyabb.

Ez azt jelenti, hogy a GMO gazdálkodásnak köszönhetően megjelent, szinte kiirthatatlan gazok miatt egyre több Roundup vagy egyéb permetszert használó gazdaságok nemcsak a termőföldet teszik tönkre, hanem egyes élelmiszerek előállításához szükséges mikroorganizmusokat is elpusztítják.

A mikroorganizmusok a fajok 50%-át teszik ki a földön. Ezek pusztulása beláthatatlan következményekkel járhat bolygónkra.

Charles E. Kelogg, az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium évkönyvében már 1939-ben a következőket írta:

?Tulajdonképpen az élet a termőföldtől függ? Termőföld nélkül nincs élet és nincs termőföld élet nélkül.?

Franklin Delano Roosevelt pedig így fogalmazott:

?Az a nemzet, amelyik elpusztítja a termőföldet, saját magát pusztítja el.?

A rendkívül lassan lebomló glyphosate lassan átszivárog a termőföld legfelső rétegén, majd a talajvízben gyűlik össze, ahonnan az ivóvízforrásokat is megfertőzi. Annak ellenére, hogy a glyphosate az Egyesült Államokban minden levegő és esővíz mintában kimutatható, az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) semmit nem tesz ellene, ami bizonyítja, hogy a rövidtávú haszon fontosabb számukra, mint bolygónk jövője. Sőt, a minisztérium gyorsított eljárásban biztosítja a Monsanto termékek forgalmazásához szükséges engedélyeket, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva a cég múltját, amit olyan termékek szegélyeznek, mint az Agent Orange, az Aszpartam vagy a DDT.

A Monsanto Roundup negatív környezeti hatását számos tanulmány és kutatás bizonyítja, amelyek közül nem egy alátámasztja, hogy a vegyszer, DNS károsító hatása miatt meddőséget és rákot is okozhat. Hihetetlen, de a Roundup még 99,8%-os hígításban is (ami 450-szer alacsonyabb koncentráció, mint a mezőgazdaságban alkalmazott keverék esetében) súlyosan toxikus hatású és károsítja az emberi DNS-t. Az amerikai geológiai intézet adatai szerint egyedül 2007-ben 80 millió kilogramm glyphosate-ot használtak el az Egyesült Államokban.

Egészségkárosító hatása mellett a Roundup környezetkárosító hatása még több aggodalomra ad okot. Bár a szert a gyomok ellen fejlesztették ki, hatására ugyanakkor a gyomirtóknak ellenálló fajok tucatjai alakultak ki, amelyek mára több millió hektár földet fertőztek meg, tönkretéve számos gazdaságot és a termőföldet. Ezek a gyomok jelenleg 10 millió hektárt borítanak be az Egyesült Államokban és a szakértők szerint 2010-ben globálisan ez a terület mintegy 290 millió hektárt tett ki. A szupergyomok egyre nagyobb gondot okoznak Ausztráliában, Argentínában, Brazíliában, Chilében, Európában és Dél-Afrikában is.

A tanulság egyértelmű: A Roundup nemcsak az emberek egészségét károsítja, de a termőföldet is tönkreteszi és ezzel az egész bolygó mezőgazdasági stabilitását látszik aláásni.

A cikkhez használt források:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22362186

http://www.naturalnews.com/035050_Roundup_Monsanto_DNA.html

http://www.usgs.gov/newsroom/article.asp?ID=2909

http://www.naturalnews.com/034620_Monsanto_diplomats_GMOs.html

http://greenmedinfo.com/toxic-ingredient/glyphosate

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Hát ez nem túl bizalomgerjesztő, sőt borzasztó!

    Jel. 11,18
    És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; ÉS ELPUSZTÍTSD AZOKAT, AKIK A FÖLDET PUSZTÍTJÁK.

    Az idő közelinek látszik, amikor Föld Teremtőjének közbe kell avatkoznia.

  2. Sajnos egyre ördögibb módszereket vetnek be a kívánt cél, a népesség redukálása érdekében. Szó sincs gazdasági érdekeről, az csak a fedősztori. Annyi pénnzel és tudományos kapacitással amivel pl. a Monsanto is rendelkezik, minden további nélkül tudnának teljesen környezetbarát és minimálisan káros vegyületeket, illetve GMO növényeket előállítani. Egyszerűen nem ez a cél.
    A DDT-ről már a kisérleti fázisában tudták hogy rendkívül káros az emberi egészségre, mégis forgalomba hozták pedig annak is lett volna alternatívája.
    Az a baj, hogy az ember tényleg nem tudja magát kivonni a “művelet” hatása alól.
    Egyrészt lassan minden haszonnövény vetőmagja GMO-lesz, melyek az emberi egészséget károsító anyagokat is termelnek.
    Senki meg nem mondja hogy azt a magot “megpiszkálták”-e
    A vegyszerek manipulálásával tovább fokozzák a hatást.
    Emellett kezelésbe vették az élelmiszeripar végtermékeit is, (általunk)ismeretlen hatású adalékanyagok masszív adagolásával.
    Ismereteim szerint ezen anyagok nagy többsége a génállományt károsítja, rákot, korai öregedést okoz, roncsolja az immunrendszert, gátolja a sejtregenerációt, emellett csökkenti a termékenységet, növeli a vetélések és halvaszületések számát.
    Ehhez csatlakozik még az oltások és más gyógyszeripari termékek manipulálása, az ívóviz szennyezése, és a só manipuláció. (A boltban megvehető asztali sók nagy része valójában nem só, 40-50%-ban a NaCl-ot KCL-ra cserélik, ami lassan de biztosan felborítja a szervezet egyik legalapvetőbb biokémoiai müködését az ozmozist,
    szív, vese, és egyéb szervi problémákat okozva. A rejtélyes “hirtelen szívhalál”-ok oka is ez)
    Természetesen mindebből a “jóból” az élővilág minden egyéb tagja is megkapja a magáét, csak azzal úgy vannak a háttérhatalmi think-tank-ok, hogy az majd regenerálódik, az elsődleges az hogy a Homo Sapiens hulljon mint az őszi légy.

  3. Kapa az még akad,….. föld?… (most nagyon optimista leszek),….esetleg,….egészséges magok?…..nem is tudom,…. tegyük fel, hogy mind ez összejön és még kedvünk is van hozzá,……. de vajon ez keresztbe tehet e?

    http://www.stopsprayingcalifornia.com/Contaminated_Soil_&_Chemtrails.php

    Véletlen egybeesés lenne az alumíniumnak ellenálló szabadalmazott GMO vetőmagok?

    http://farmwars.info/?p=2927

    Állítólag az amit szórnak(ha nem hiszitek, kezdjétek kémlelni az eget, sok esetben, az elsőre kondenzcsík-nak látszó jelenség valójában nem az) megváltoztatja a talaj PH.-ját, pontosabban ellugosódik, ami miatt semmi sem terem meg,….majdnem semmi.
    És nem csak a föld/talaj lesz beteg tőle:

    http://www.youtube.com/watch?v=lHVW4eXBG4Q

    “Legyünk önellátóak, csakis rajtunk múlik”… mi? Jó lenne felébredni, az álmodozók korszakának vége!

  4. Már a nagyapám is megmondta, hogy a legjobb gyomírtószer a KAPA!!! Talán újból meg kéne próbálkozni vele…és lenne munka, rendes élelmiszer… 🙂

  5. Hát igen, harcolunk az egészséges életmódért, de létezik vajon még olyan? Sok ember tud ezekről…valaki homokba dugja a fejét – majd lesz valahogy, sokan erején felül költ drága “egészségesnek” bélyegzett élelmiszerekre, készítményekre; sokan harcolnak ellene és abban bíznak ennek a mérgezésnek egyszer vége lehet – a történelem igazolja, hogy a népírtásnak soha nincs vége; vannak, akik tisztában vannak vele, lehetőségeikhez képest élnek, ahogy tudnak, de Jézusra figyelnek, benne bíznak, benne hisznek – ŐK A NYERTESEK , mert “akár élünk, akár meghalunk, az Úré vagyunk…” ! Nincs is több alternatíva az élethez, bolond aki nem ragadja meg.

  6. DDT az egy jó dolog, szeméttudomány és egy tonna propaganda miatt tiltották be, ennek következménye milliós halálozás, köszönhetjük ezt is a zöldzombiknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend