Háborúk, Lázongó világ

Oroszország elítéli Izrael háborúra buzdító retorikáját

Forrás: Nationalturk.com

Oroszországot aggasztja Izrael nyílt háborús készülődése Irán ellen. Az orosz külügyminisztérium hivatalosan is elítélte Izraelt Irán ellen buzdító retorikájáért.

Az orosz külügyminisztérium arra figyelmeztette a cionista rezsimet, hogy háborús retorikája növeli a feszültséget és súlyos következményei lehetnek.

Mihail Uljanov, az orosz külügyminisztérium Biztonsági és Lefegyverzési Osztályának vezetője szerdai nyilatkozatában elítélte Tel-Aviv fenyegető Irán ellenes retorikáját és azzal vádolta Izraelt, hogy a saját maga által gyártott vádakkal csak növeli a már amúgy is magas feszültséget a közel-keleten. Arra figyelmeztetett, hogy az ilyen kitalációk katonai megoldásra ösztönöznek, és  súlyos következményekkel járhatnak.

Oroszország az izraeli háborús retorika bírálatán keresztül is támogatja Iránt

A vezető orosz politikus szerint az iráni atomprogrammal kapcsolatos spekulatív nyilatkozatok kevés valóságtartalommal és annál több politikai és propaganda célzattal bírnak és egyáltalán nem veszélytelenek.

Az utóbbi hetekben az Egyesült Államok és szoros szövetségese, Izrael is erősített Irán ellenes nyilatkozatainak hangvételén. A teheráni kormány két legfőbb ellenségének számító ország szerint Irán atomfegyvert próbál előállítani, de mindezidáig nem voltak képesek elfogadható bizonyítékkal alátámasztani vádjaikat.

Mind az Egyesült Államok mind pedig Izrael rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel, köztük nukleáris töltetű rakétákkal. Az Egyesült Államok ENSZ és NATO tagállam is egyben, és ha nem is hivatalosan, de mindenképpen a két szervezet kimondatlan vezetőjének számít.

A világ egyre polarizáltabb

Irán vehemensen tagadja az ellene felhozott vádakat, kitartva amellett, hogy atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál. A teheráni kormány számos alkalommal nyomatékosította, hogy célja a lakosság energiaszükségleteinek civil úton történő ellátása, hiszen a fosszilis energiaforrások előbb-utóbb Iránban is kiapadnak.

Irán többször is kijelentette, hogy megtámadása esetén Izraelt és annak nemzetközi érdekeltségeit venné célba válaszul, saját védelme érdekében. Irán próbál megfelelni az Egyesült Államoktól és Izraeltől kapott háborús kihívásokra, hogy bebizonyítsa, saját védelmi ereje képes visszaverni bármilyen katonai támadást.

Az Oroszország, Kína, Szíria és Irán alkotta új tengely az amerikai, izraeli, angol és francia örök szövetséggel szemben

Az Egyesült Államok régóta hangsúlyozza, hogy a Fehérház a katonai opciót tartja az egyik elsőszámú megoldásnak Irán atomprogramjának megállítására.

Irán pedig arra figyelmeztetett, hogy akár amerikai akár izraeli támadás esetén 32 amerikai támaszpontot támadna meg a közel-keleten, főleg az olajkereskedelem szempontjában stratégiailag fontos Hormuz-szoros közelében.

Előző posztKövetkező poszt

12 hozzászólás

 1. ?Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük? (Róma 1:20). ?

 2. Nekem ne jöjjön senki imákkal, botorság azt hinni, hogy Isten egyáltalán létezik. Ha véletlenül mégis létezne, annál rosszabb. Mert miféle Isten az, akinek a neve alatt harcoltak évszázadokon keresztül a keresztények egymással? Vagy a keresztények a mohamedánokkal? Ők is ugyanabban az istenben hittek, még ha Allahnak is hívták! Iránt pedig előbb-utóbb úgyis megtámadják, az olajkartellnek már nagyon csípheti a szemét, hogy van egy ország, amelyik nem hajlandó úgy táncolni, ahogy ők fütyülnek. A baj az, hogy egy ilyen háborúba a fél világ belesodródhat, és akkor valahol lesz egy olyan őrült, aki megnyomja az a piros gombot – válaszul a másik is – és ha atomháborúvá fajul a dolog, akkor nem kell aggódni, mi lesz azután. NEM LESZ AZUTÁN.

 3. Ezt az oldalt a magam részéről örökre LETILTOM !-kedves cenzorok.Csak cenzúrázzatok tovább, még válaszra sem méltatnak.

  1. Kinek a válaszát várod és mire? Kettő kommented érkezett az oldalra és akárhogy nézem egyikben sem találok kérdést…

 4. Ha egyre többen és naponta kérjük a Teremtőt – mindenki saját szavaival, szívből jövő imával – , hogy oltalmazzon meg bennünket ettől a kitörni készülő nukleáris háborútól, akkor azt Isten meghallgatja, mert ez is benne van az Ő tervében. 🙂
  Ne legyünk kicsiny hitűek az imát illetően. 🙂

  http://nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/a-szent-biblia-nincs-mellozve-ezen-uzenetek-erdekeben/

  http://nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/a-satan-utolso-napjai-mint-egy-haldoklo-darazsnak-a-szurasa-lesz-a-legfajdalmasabb/

 5. Ha Isten tervében benne van erre a korszakra vonatkozóan, akkor úgy is meg fog történni. Ha akarjuk, ha nem 🙂

 6. Izraelnek a világ elől titkolt nukleáris fegyverarzenáljával kapcs.olvastam, hogy pl. a törököknek már 90% kész van egy technikai berendezés, mely több km távolságról is észleli és dokumentálni képes Izrael egész területén lévő atomtölteteket.
  Félelmetes iramban érlelődik a perzselő arab nyár! Izraelben nem kérdés, hogy megtámadják-e Iránt, csak az, hogy mikor? Ez a háború már nem lesz “zárt körű”, úgy terjedne szét, mint a legsúlyosabb világjárvány. Ahogy Iránt támadás éri, a többi (és nemcsak a szomszédos) országok azonnal felsorakoznak érdekeltségük szerint egyik vagy másik fél mellett+az ENSZ is, de “csak védelmi humanitárius” okokból. – A háború kirobbanásával nemcsak a Közel-keletre, az egész világgazdaságra hatalmas pusztítás várna: minden nemzet gazdasága a más országok gazdaságától függ. Nem tudunk, ha akarnánk sem, elszigetelődni. Olajárak-olajpiac-benzinárak+az arany ára az egekben! A pénzpiacok romokban, infláció! A hadkötelezettségről- harcászati kiadásokról már nem is beszélve… Aligha lenne ország, amelyik viszonylag “kisebb veszteséget” szenvedne. – Bízzunk benne, hogy nem fajulnak el a dolgok. ISTEN óvjon valamennyiünket!

 7. Most latom eloszor,hogy valaki leirja,hogy IZRAEL IS RENDELKEZIK ATOMTOLTETTEL!!!vajon miert nem mondja ezt mas is????nekik miert lehet??miert tagadjak a zsidok a mai napig?szanalmas nepek!

  1. Ha hivatalosan is elismernék, hogy Izrael atomfegyerek birtokában van (ami köztudott), akkor az USA (a saját törvényei értelmében) le kellene állítsa az Izraelnek nyújtott katonai segélyt, ami éves szinten 3 milliárd USD. Amerika ugyanis nem segélyezhet nukleáris hatalmat. Erről természetesen szó sem lehet.

   Arról pedig még kevésbé, hogy Izrael aláírja az atomsorompó egyezményt, amit Irán egyébként aláírt. Ezen felül pedig rendszeresen együttműködik a nemzetközi atomeneria ügynökséggel, akik cserébe rendszeresen kiszivárogtatják az atomtudósaik személyazonosságát a nyugati titkosszolgálatoknak, akik az elmúlt hónapokban 4 iráni tudóssal is végeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend