Idők jelei, Izrael

A vezető rabbi szerint a templom még életében felépül

A bibliai próféciák szerint az Antikrisztus hétéves uralmának kezdetét egy megállapodás vagy ?szövetség? aláírása jelzi majd: ?És egy héten [a héber shabua szó alapján hét éven] át sokakkal megerősíti a szövetséget?? (Dániel 9:27a) Mivel Dániel 11:28-30 ?szent szövetségről? beszél, arra lehet következtetni, hogy ennek a szerződésnek vagy szövetségnek valamilyen köze lesz a valláshoz vagy vallási jogokhoz.

Egy széles körben elfogadott nézet szerint az Antikrisztus ezzel a szövetséggel lehetővé teszi majd a zsidók számra, hogy újjáépítsék templomukat a Mórija hegyén Jeruzsálemben. Ez a végső idők egyik fontos eseménye, hiszen lehetővé teszi más bibliai próféciák beteljesedését, mint például az ősi zsidó véráldozat visszaállítását (amit i.sz. 70-ben a templom lerombolásakor függesztettek fel).

Izraelben és a jeruzsálemi Templom Intézet vezetésével szerte a világon a zsidóság bizonyos része egyre nagyobb erővel próbálja valóra váltani a templom felépítésére irányuló tervét, ahogy azt az alábbi cikk is mutatja.

— Joseph Candel

Forrás: Worldviewweekend.com

A Templom domb dél-nyugati oldala ma

Egy mostanában készült dokumentumfilmben az egyik vezető jeruzsálemi rabbi elmondja, hogy hite szerint a következő (harmadik) zsidó templom még élete során felépül a Templom dombon és az építkezés akár azonnal elkezdődhetne, hiszen minden készen áll hozzá.

Nachman Kahane rabbi maga is aktívan részt vett az előkészületekben, mert úgy gondolja, a Biblia erre szólítja fel a vallásos zsidókat. Kahane rabbi zsidó iskolájában készítették fel azokat a vezetőket, akik a templom újjáépítésén ügyködnek és az ő tanítványai alapították a Templom Intézetet is, amelynek legfőbb célkitűzése a következő templom felépítéséhez szükséges eszközök összegyűjtése és a templom üzemeltetőinek kiképzése.

A következő zsidó templom felépítésének előkészületei megtörténtek, ami a végső időkről szóló bibliai próféciák egyik fontos fejezete.

A Templom Intézet korábbi vezetője, Yehuda Glick rabbi szerint még a leendő papok öltözékei is elkészültek és a templom hamarosan a megjósolt helyen fog állni. Chaim Richman rabbi, a vörös üsző témakörének elismert szakértője szerint a templom az Éden kertjének eredeti helyszínén fog felépülni, ami szerinte a jeruzsálemi Templom domb.

Yoel Keren rabbi elmondta, hogy a következő jeruzsálemi templom az Ezékiel könyvének 40-46 fejezeteiben leírt részletek alapján fog felépülni, de kevésbé lesz fényűző, mint a 2500 évvel ezelőtt újjáépített második templom. A papokat kiképezték, a kellékek készen állnak, a Menora, azaz hétágú gyertyatartó, sőt a Krónikák első könyvének 23. fejezetének 5. versében leírt hárfák, amelyeken a Léviták játszottak is elkészültek.

Előző posztKövetkező poszt

22 hozzászólás

 1. Isten világosság, és nincsen benne sötétség.

  KI az,ki teremtette az eget és a földet? Ki vezette népét Mózessel a pusztában? Ki az, ki gyönyörködött Dávid énekében, Salamon imáiban? Ki az,ki megbocsájtott Manassének? Miért gondolják e világ népei, hogy Isten legyözhető? Ki az, ki Jézus mellett áll, és gyönyörködik a hivők seregében?

  Izrael, Izrael, hányszor és hányszor megszegted szövetéségem, és imádtál tiltásom ellenére bálványokat? Hányszor hallgattam Prófétáitok könyörgésére, haragom fel ne induljon e nép ellen,kik megszegték szövetségem nemegyszer? igy szól Ábrahámnak Istene az egekből.

 2. Ha igaz a próféciák általi jövendölés,akkor Jézus megbocsát amikor eljön értünk.
  Ez azt jelenti,hogy a fold megsemmisül, a pénz és a hatalom mánia miatt.

  1. Kedves Abdullah!

   A kegyelem még most tart. Ha megtérsz Jézus Krisztushoz, akkor most bocsát meg! Amikor eljön “értünk” már késő. Hacsak nem az elragadtatásra gondolsz, de akkor tudnád, hogy már megbocsátott, mivel megtért hívő keresztény lennél.
   Amikor mint Király tér vissza, az már ítélet lesz a népek felett. Már persze, ha megéled!
   Javaslom, hogy a Bibliából a János Jelenések könyvét olvasd el, ott látni fogod, hogy milyen kemény idők, csapások jönnek az emberiségre. Nagyon necces a túlélés. Meg azután egyikünk se tudja, hogy meddig él, vannak balesetek, betegségek, stb., legjobb minél hamarabb gondoskodni a halál utáni létünkről. Hiszen ott már az örökkévalóságot fogjuk eltölteni, és ugye nem mindegy, hogy hol.
   Ha elolvastad a Jelenések könyvét, gyere vissza erre az oldalra, és az itteni írásokból is látni fogod, hogy mennyire közel vagyunk Jézus Krisztus visszajöveteléhez.
   A föld most még nem fog megsemmisülni, előbb még egy Krisztus Királysága alatti 1000 éves birodalom, királyság jön létre (Sátán és az angyalai nélkül, akik erre az időszakra meg lesznek kötözve). Ez egy aranykor lesz az emberiség számára, béke, szeretet uralta időszak.
   Azután a Sátán eloldoztatik, és újra befolyást szerez sok ember felett. Ennek a folyománya lesz egy utolsó csata, háború Krisztus és az Ő népe, és Sátán és népe között. Az összecsapás kimenetele nem kétséges. Ezután lesz az általános feltámadás, ahol a földön élt minden ember feltámad ítéletre. Itt cselekedeteik szerint megítéltetnek az emberek, és mindenki az alapján foglalja el az örökkévalóságban a helyét.( Menny vagy a tüzes tó) A Krisztusban meghalt, vagy elragadtatott keresztényeknek ezen már valószínűleg nem kell részt venni, mivel Ők az első feltámadásban vesznek részt. Ha mégis, akkor ők mint az Élet könyvébe beírtak, egyértelműen a Mennybe mennek.
   Utána fog a föld megsemmisülni. Isten új eget és új földet teremt, és a mennyei Jeruzsálem leereszkedik a földre. Stb. A jelenések könyvében megtalálod.

   És nem csak a pénz és hatalom mánia az, ami miatt jön az ítélet, de ezenfelül még számos bűn terheli az emberiséget, és az embereket külön is!
   Vagyis, ha megbocsátást akarsz, és üdvösséget, akkor még most gondoskodj róla.
   Jézus téged is vár, Te érted is meghalt!

   1. A kereszténység hamis tan,sátántól való!aranykor,pedig az új világ rendet jelöli,ami nem vagy csak részben fog meg valósulni!

    1. Sátánt honnan ismered László?
     Az Új világrendhez pedig jó étvágyat kívánok. Ha nem probléma, én nem kérek belőle, mert már a mostani kóstolótól is megfájdul a gyomrom.

    2. Ezt nem tudom honnan szedted,hogy sátánt ismerem,egy szóval nem írtam!

    3. Onnan szedtem, hogy kijelented dolgokról, hogy Sátántól valók. Ebből az következik, hogy valahonnan tudnod kell róla és hogy miben és miért mesterkedik.
     Én keresztény vagyok és így sokad magammal elmondhatom, hogy ismerem, bár ez az ismeret a tetteire, módszereire vonatkozik elsősorban.
     A Bibliában Pál azt mondja, hogy “Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk.”
     Tehát ha te sátáninak mondasz valamit, valami fogalmad kell, legyen róla. A kereszténységet elveted, tehát feltételezem, hogy az ismeretedet máshonnan vetted. Honnan?
     Ha egy ételről például azt mondod, hogy kakukkfű van benne, nyilván ettél már olyat, amiben volt és ismered az ízét. Ha viszont azt mondod, hogy a kakukkfű a legundorítóbb fűszer a világon, de még nem kóstoltad, kicsit hiteltelenné válik a véleményed.

     Igazából a sok egymondatos hozzászólásodból nem sok minden derül ki arról, hogy miben hiszel és a kijelentéseid kicsit ellentmondanak egymásnak.

    4. De úgy látszik annyira mégsem hamis, hogy Luciferkó szolgáinak a szemét ne csípné.
     Tudod, ebből azt is tudjuk, hogy a Teremtő Isten felé Jézus Krisztusban, jó irányba haladunk.
     Az lenne a gond, ha egyetértenétek velünk…

    5. A vallások,gyülekezetek,felekezetek,hamis dogmák!babiloni okkult praktikák!

    6. Kedves László!

     írod:
     “A kereszténység hamis tan,sátántól való!”
     Mármint a kereszténységre, mint “keresztény vallásra” gondolsz?!
     ( Mert a kereszténység a Krisztus bennem, én Őbenne…! Mi ezt a valóságot követjük!)

     írod:
     “aranykor,pedig az új világ rendet jelöli,ami nem vagy csak részben fog meg valósulni!”
     Azt nem tudom, hogy mások mit neveznek aranykornak , én Krisztus 1000 éves királyságát . Hiszen ekkor lesz a föld átok, és Sátán mentes. És ahogyan a kertben is volt anno, Isten az emberrel fog lakni (“fizikailag”)…!
     Persze nekünk, akik most is Istennel lakunk, az Úr Jézus Krisztusban, a Szent Lélek által, ez az aranykor, de a többieknek, akik nem erre lettek elhívva, az lesz…!

    7. Krisztusban nem lehet lakni!belebújsz vagy mi?Talán krisztussal?nem de?

    8. Nem kedves László!

     Az újjászületett keresztények, szellemileg váltak eggyé a Krisztussal (1 Kor. 6,17 A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele. ) ! Erre mondta Jézus, hogy “maradjatok énbennem, és én is tibennetek….!Ján. 6,56 A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.” Valamint, hogy a Kol. 3,3 Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben.
     Ján. 14,20 Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.

  1. Persze, hogy nem várom. De ha belegondolsz, akkor betölti Isten Igéjét, és azt is tudjuk, hogy nyomorúság fog jönni, amire azért valamennyire fel lehet készülni lélekben.
   Előbb utóbb úgy is eljönnek ezek a dolgok, nem lehet kikerülni. De ha már megtörténik, akkor arra kell majd gondolni, hogy hamarosan vége lesz, és egy olyan világ jön el, amit a szem nem látott, fül nem hallott,és a szív meg sem gondolt, mert azt készíti el Isten az Őt szeretőknek! – Addig meg nem attól kell félni aki a testet megölni,és azután többé nem árthat.
   Érdemes néhány bátorító Igeverset megtanulni, mert erőt adnak.

    1. Ámen=amon-ré,nap isten ami lucifert jelöli,a fényhozó,s fény népe.

    2. Az Ámen a héber ???? amen (am-ayn’) szó magyar alakja. Jelentése: szilárd, megbízható, úgy legyen.
     Az Ammon vagy Ámon egy egészen másik szó. A Bibliában Lót fiait jelöli. Tudod hány hasonló alakú szó van, aminek semmi köze egymáshoz?

    3. Am-ayannak semmi köze ámenhez!ahogy emlitetted is,sok szó van aminek semmi köze egymáshoz!ugy mint az okos és az okoskodó!

 3. Most 25 éves vagyok, de a világban zajló eseményeket, és a próféciák beteljesedését látva biztos vagyok abban, hogy látni fogom a templom felépülését.
  Várom 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend