Háborúk

Az amerikai titkosszolgálat iráni támadástól tart az USA területén

Forrás: Infowars.com

A Washington Post tegnap arról írt, hogy az amerikai titkosszolgálat elemzése szerint egyre nagyobb eséllyel lehet arra számítani, hogy Irán, egy őt ért bombatámadásra válaszolva támadást hajthat végre az Egyesült Államok területén.

James Clapper, Barack Obama titkosszolgálati igazgatója egy nem titkosított nyilatkozatot nyújtott be a szenátus titkosszolgálati bizottságának. Nyilatkozatában Clapper elmondja, hogy tavaly a szaúdi nagykövet elleni állítólagos merényletkísérlet Washingtonban ?azt tükrözi, hogy az iszlamista köztársaság felső berkei újult hajlandóságot mutatnak az Egyesült Államok elleni támadások jóváhagyására,? írja a Washington Post.

A bizottság David Petraeus-t, a CIA igazgatóját is meghallgatta az ügyben.

Októberben, a merényletkísérletet szinte egyetlen Irán szakértő és volt titkosszolgálati ügynök sem tartotta hihető történetnek. Robert Baer, a CIA korábbi, a közel-keleten szolgált tisztje azt mondta, hogy az állítólagos merénylet inkább egy rosszul sikerült Hollywoodi forgatókönyvre emlékeztetett és egyáltalán nem a merényletkísérlettel vádolt iráni elit kommandó, a Quds Force-ra vallott.

Baer és sok más hivatásos tiszt szkepticizmusa ellenére, az amerikai titkosszolgálat erre a meghiúsított merényletkísérletre alapozza Irán elleni vádjait, melyek szerint ?Irán megváltoztatta taktikáját és most már hajlandó támadást végrehajtani az Egyesült Államok területén belül is, a rezsimet ért valós vagy annak vélt amerikai támadás esetén,? mondta Clapper.

?Amerika és szövetségeseinek tengerentúli érdekeltségei elleni támadásoktól is tartunk. Irán hajlandóságát az iránt, hogy az Egyesült Államok és érdekeltségei elleni támadásokat szponzoráljon, attól függ, milyen árat hajlandó Teherán fizetni egy nagykövet elleni támadásért illetve, hogy milyen mértékűnek ítéli az iráni vezetőség az Egyesült Államok jelentette veszélyt a rezsimre,? monta Clapper a bizottság előtt.

Más állítólagos veszélyeket is érintettek a meghallgatás során, köztük az al-Qaeda-t is, amit a titkosszolgálati vezetők szerint ?súlyosan alábecsülnek.? A meghallgatás főleg Iránra, az Észak-Korea jelentette nukleáris veszélyre valamint Kína kiber-kémkedési tevékenységére koncentrálódott.

Az elmúlt napokban az Obama kormány erősített az Irán jelentette állítólagos veszélyre figyelmeztető retorikán. Barack Obama a kongresszus előtti szokásos éves beszédében megemlítette az Irán elleni fegyveres beavatkozás lehetőségét az ország feltételezett nukleáris fegyver előállítási programjának meghiúsításra. ?Egyetlen opciót sem zárok ki,? hogy megakadályozzam Irán nukleáris hatalommá válását, mondta az elnök.

Vasárnap Leon Panetta, védelmi miniszter a CBS 60 perc című műsorában azt mondta, hogy Irán egy évre van az atombomba előállításától és egy-két évre attól, hogy olyan interkontinentális ballisztikus rakétát építsen, ami ezt célba juttathatja.

Izraelben nem arról beszélnek, hogy megtámadják-e Iránt, hanem, hogy mikor. Hétfőn Ronen Bergman, Izrael egyik elsőszámú katonai szakértője a New York Times Magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy ?igen nagy a valószínűsége egy izraeli támadásnak Irán ellen 2012-ben.?

?Az izraeli helyzetelemzés szerint egy sikeres, a tervek szerint kivitelezett csapás sem lenne képes elpusztítani a projektet. Még az amerikaiak sem gondolják, hogy ez sikerülhet, de olyan károkat okozhat, ami három-öt évvel visszavetné a munkájukat,? mondta Bergman.

A tegnapi titkosszolgálati bizottsági meghallgatás során Clapper és Petraeus által elejtett megjegyzésekből kiderült, hogy Tamir Pardo, a Mossad vezetője titkos megbeszélésen vett részt amerikai vezetőkkel a napokban. A zárt ajtók mögött folyt találkozó tényéről Dianne Feinstein, a szenátus bizottságának elnöke tájékoztatta a nyilvánosságot.

Marc Slavo a DEBKAfile-t idézve arról írt tegnap, hogy az Egyesült Államok hadserege szép csendesen egyre nagyobb számú csapatokat és fegyvereket küld két stratégiai helyen elhelyezkedő szigetre, a Hormuz-szorostól délre (Socotra és Masirah).

A neokonzervatív propaganda portál DEBKAfile jelentése szerint Barack Obama ?titokban elrendelte az amerikai légierő és tengerészeti egységek számának fokozatos növelését a két szigeten.? A DEBKAfile szerint (és természetesen ezt az értesülést sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk) az Egyesült Államok 2010 óta ?folyamatosan fejleszti a Socotra szigeten elhelyezkedő légitámaszpontját, egyre több katonai gépet és tengeralattjárót küld a helyszínre és titkosszolgálati irányító központokat valamint robotrepülőknek szánt felszállópályákat építtet az Indiai óceán és Perzsa-öbölbeli stratégiai amerikai katonai láncolat részeként.?

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. Ooops! majd elfelejtettem…. nem tudom van e erre jogom? de megkérek minden további
  esetleges hozzászólót, hogy ne bontakoztassunk ki ebből az általam felvetett témából egy Benedict pápa elleni “hadjáratot” a hozzászólásokkal, mert nem ez volt a cél, ráadásul egy ilyennek szerintem a szerkesztők sem fognak örülni,……megértéseteket előre is köszönöm.

 2. Obrian! még egyszer megkérdezem, miért gondolod, hogy a “nagyfigyelmeztetés”-sel üzenget nekünk Jézus(és nem csak ő) ráadásul a mondatok is olyan, hogy is mondjam, emberi fogalmazásúak, bár nem vagyok jártas a Jézus lingvisztikába, azért van egy saját megítélésem ezzel kapcsolatba, ha lehet ilyent mondani.
  Megnéztem a második linket ami feltettél(az első error 404 jelezz)amely a következőt mondja, üzeni.
  Az imának nagy ereje van és segít abban(ha elegen imádkozunk) hogy a TÉNYKÉNT közölt háborúba a globális hatalom ne vonhassa be a többi országot is….ugye?
  Nem érzed hogy ez egy kicsit igazságtalan? Ha az ima segít(het) rajtunk, hogy ne keveredjünk bele a háborúba, miért nem mondja azt inkább, hogy először azért imádkozzunk, hogy a háború ne robbanjon ki ott, Irán, Izrael, Egyiptom és Szíria területeken? Miért, ők nem ugyanolyan emberek mint mi? még ha a többség nem is keresztény. Ez a gondolkodás szerintem nem Jézustól, Istentől való, hanem a sötét oldalt szolgáló emberektől. Ugyancsak egy Január 28., szombat 21.00 “Jézusi” üzenetben azt mondják, hogy imádkozzunk Benedek pápáért-ért, mert szegényt nagyon szenved és egyedül van, továbbá… idézek “Napjai a Szentszékben meghosszabbodtak és emiatt a gonosz okozta pusztítás nagy része elhárult”
  Az én véleményem erről az hogy ez az egész egy nagy hazugság, miért mondom ezt?
  Azért, mert én azt látom hogy a sátán ereje ma nagyobb mint valaha, mert az emberek más földi dolgokkal vannak elfoglaltatva, “hála” az globalistáknak, mint sem hogy higgyenek az Úr-ban.
  Ma(és régebb sem) a pápá nem Istennek tetszően viselkedik, ráadásul ő tejes mértékben a jezsuiták irányítása alatt van, mondhatnám úgy is hogy cimborál velük, ezért pedig a pope Benedict nem a jó oldalon áll. Elfogadtam volna egy olyan kérést, hogy imádkozzunk a Benedek pápáért mert szegényt megtévesztette a sátán és rossz útra tévedt és hogy térjen vissza az útra ami az Istenhez vezet,…igen akkor ezt én is elhiszem, mert én is itt élek ezen a földön és nyitót szemekkel járok és látok, így általában tudom mi történik körülöttem.
  Egyébként szoktam és továbbra is fogok imádkozni érte is, a leírtak miatt, de nem azért mert valami európai látnok nő azt mondja, hogy szól hozzá folyamatosan Jézus és a többiek akik ezt meg azt üzenik.
  Én csak azt tudom mondani neked, ha jó szándékú ember vagy, hogy vedd a kezedbe a Bibliát mert már rég leírtak benne mindent amire szükségünk van az út megtalálásához ami az Úr-hoz vezet, a többi csak megtévesztés,…különösen ezekben az időkben!
  Remélem nem bántottalak meg, hidd el nem állt szándékomba ….

  Isten áldjon mindannyiunkat!

  1. Kanku!
   Naponta imádkozok és olvasom a Bibliát,ez az a lelki táplálék, ami az igazi életet adja. Az Isten Szava. Ez a legfontosabb iránytű nekem ebben a mai világban. Örülök, hogy neked is. 🙂
   Azért gondolom, hogy Isten ma is üzen nekünk a mai kor prófétái által, mert 1.már régóta olvasom ezeket az üzeneteket (is…) és nem találtam(om) ellentétesnek a Bibliában leírtakkal., 2. Tapasztaltam már az ima erejét , és ezek az üzenetek arra hívnak, hogy MINDENKIÉRT imádkozzunk, különösen azokért, akiket már megkötözött a sátán, hogy ők is felébredjenek és megmeneküljenek – Isten nem személyválogató. Örülök, hogy te is imádkozol. 🙂 3.Ezen üzenetek célja éppen az , hogy az emberek Isten felé forduljanak, hogy felismerjék, Ő az igazi menedék, egyedül Ő tud segíteni és hogy higgyenek Benne – A “Megtévesztő” ezt nem akarja és nem is kérné, hogy imádkozz az Úrhoz, nem dolgozik önmaga ellen. Ő nem akarja, hogy elismerd, teremtmény vagy és bizony, követsz el bűnt. És minden elkövetett bűnnek következménye van… Máté evangéliumában pl.azt mondja Jézus, hogy aki azt mondja testvérének/felebarátjának, hogy “ostoba” az “méltó a gyehenna tüzére”… Ennél durvábbakat is mondunk egymásnak,ugye…?
   A Vatikánban -sajnos! – már régóta ott vannak a az illuminátusok emberei, éppen az Egyház belülről való elpusztítása miatt.
   ( Olvasd el Röck Gyula: Az Antikrisztus és a Hamispróféta c. tanulmányát.)
   A pápa nem tévedt rossz útra, szerintem. Nem ismered őt, nem olvastál tőle semmit pl. – vagy mégis ? 🙂 Nem hiszem,hogy mentes vagy az előítélettől vele szemben. Bocs, ha nem így van, de nagyon kategórikusan jelented ki, hogy “nem Istennek tetszően viselkedik”. Milyen infók alapján gondolod és hol olvastad ezeket? Konkrétan.
   A sátán tudja, hogy már nem sok ideje van hátra, ezért vet be mindent.
   A Nagyfigyelmeztetés pedig éppen azt fogja bebizonyítani mindenkinek,SZEMÉLYESEN hogy 1. ISTEN VAN,2. MINDENKIT SZERET ÉS MEG AKAR MENTENI BENNÜNKET, 3. NÉLKÜLE NEM TUDJUK LEGYŐZNI A GONOSZT ÉS MEGTÉVESZTETETT CSATLÓSAIT. – Lehet, hogy ez neked nem újdonság, de nagyon sok embernek nincs ilyen tapasztalata, hite, nem foglalkozik ezzel vagy egyenesen tagadja Isten létét, Jézust, a megváltást. Elsősorban az “elveszett bárányért” van,lesz ez – ha érted, mire gondolok.

   Az idők végét éljük ,-de nem a világ vége jön! – valóban és sok a hamis tanítás, igazad van. Nagy szükség van a Szentlélek adományára, a Megkülönböztetés
   Lelkére. Ezek az üzenetek nem mondanak ellene Jézus tanításának.
   Isten pedig bármikor támaszthat neki tetsző prófétákat.
   A Teremtő konkrétan készít fel bennünket az Úr eljövetelére, és az utána való boldog időszakra.
   Végülis ,nem akarlak meggyőzni ezen üzenetek valódiságáról, ez nem az én dolgom “Legyen neked a te hited szerint.”
   ( De nem árt, ha tudsz róla … 🙂

   “Mindezekután kiárasztom Lelkemet minden testre. Fiaitok és leányaitok jövendölni fognak,véneitek álmokat álmodnak,ifjaitok meg látomásokat látnak.Sőt, még a szolgákra és a szolgálókra is kiárasztom Lelkemet azokban a napokban. Égen és földön jeleket mutatok… Aki segítségül hívja az Úr nevét, az megmenekül…” Joel 3,1-3,3

 3. Továbbra is az a véleményem, hogy nagyon fontos tájékozódni és a hírek mögé látni. olvasni a sorok között – köszönet ezért az oldalért a készítőknek!!!:-) – , DE IMÁDKOZZUNK IS azért, hogy az illuminátusok terve NE sikerüljön, saját szavainkkal akár, napi néhány perc belefér, nem?
  Tudom, hogy néhány kommentelő erre ugrani fog, de akkor is belinkelek egy – két üzenetet ,mert így teljes a kép. 🙂

  http://nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/az-atya-a-vilag-buntetesen-fog-keresztulmenni-beavatkozasra-szukseg-van/

  http://nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/az-irant-izraelt-egyiptomot-es-sziriat-erinto-haboruk-osszefuggesben-vannak-egymassal/

  🙂

 4. Ki van zárva, csak az usa félreinformált nép + a “külvilág” etetése ez is, mint eddig sok más hasonló. Megint egy “9/11” lesz, ahogy annak idején. Ez lesz az Indok, amely majd “feljogosítja” az usa-t, hogy valódi kemény támadást indítson Irán ellen. Ki van ez találva! De akkor Oroszo. és Kína sem fognak tétlenkedni! – milyen érdekes, hogy az izraeli nukleáris fegyverarzenált valamiért soha nem kifogásolja senki, sem az usa, sem az eu….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend