Karácsonyi fény

Elmélkedések
december 22, 2011 Közzétette: Thea 1,110

Idén karácsonykor a világ az év közben bekövetkezett tragédiák miatt szenved és gyászol. Sok élet kettétört, és sok álom szertefoszlott. A világ népeinek az első karácsonykor közénk érkezett szeretet fényére van szüksége, hogy megláthassák, megérezzék a vonuló felhők mögött továbbra is süt a nap és kék az ég. Ézsaiás próféta azt írta: „A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.” (Ézsaiás 9, 1)

Napjainkban úgy tűnhet ez a fény teljesen eltűnt, mivel egyre sötétebb árnyak vesznek körbe bennünket. Lehet, hogy a látszat csal? A sötétség soha nem győzhet a világosság felett! Nem kell mást tennünk, mint felkapcsolni a lámpát vagy gyertyát gyújtani és a sötétség eltűnik.

Ezt az élet más területein is megtehetjük. Add tovább a szeretet fényét! Ha nagy a sötétség, egyetlen gyertya fénye is messziről látszik.

Hallottam egy történetet egy emberről, aki az óceán partján sétálva felszedte a viharban partra vetett tengeri csillagokat és visszadobálta őket a vízbe. Egy arra járó ember odaszólt neki: – Mi értelme van annak, amit csinál? Több száz, vagy ezer csillag van csak ezen a partszakaszon. Mit számít ez az egy?

A férfi lehajolt, hogy felszedjen egy újabb csillagot és ezt felelte: – Neki számít!

Soha ne gondoljuk, hogy tetteink hiábavalók!

* * *

Az évnek ebben a szakaszában sok ember teszi fel magának a kérdést: – Mit adhatnék azoknak, akik a legtöbbet jelentik számomra?

Egy sikeres ügyvéd elmesélte mi volt az az ajándék, ami egész életét meghatározta:

„Egyik karácsonykor apám egy kicsi dobozt adott át, amiben egy rövid levél volt a következő szavakkal:

– Fiam! Idén 365 órát kapsz tőlem. Az év minden napján egy órám a tiéd. Arról beszélgetünk, amiről te szeretnél, oda megyünk, ahová szeretnél, és azt játsszunk, ami te választasz.”

„Az apám nemcsak, hogy megtartotta a szavát, de minden évben megújította ígéretét. Ez volt a legnagyszerűbb ajándék, amit valaha kaptam. Életem az apám idejének az eredménye.”

Nem az számít, amit adunk, hanem, amit megosztunk a másikkal, mert az ajándékot az ajándékozó személye teszi értékessé.

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

2 hozzászólás ehhez: “Karácsonyi fény”

  1. Noé szerint:

    Ez nagyon szép, szívhez szóló volt! Különösen a dal! :-) Köszönöm!

    Kívánom,hogy az oldal szerkesztői és olvasói is kapják meg az Úrtól a béke,az öröm és a szeretet ajándékát a szívükbe!
    Áldott karácsonyt! :-)

    http://www.uzenete.blogspot.com/2011/12/bojte-csaba-karacsony-elotti-fohasz.html

Add Comment Register

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.