Add tovább

Elmélkedések
december 22, 2011 Feltöltötte:Thea 1,010

Karácsonyi fény

Idén karácsonykor a világ az év közben bekövetkezett tragédiák miatt szenved és gyászol. Sok élet kettétört, és sok álom szertefoszlott. A világ népeinek az első karácsonykor közénk érkezett szeretet fényére van szüksége, hogy megláthassák, megérezzék a vonuló felhők mögött továbbra is süt a nap és kék az ég. Ézsaiás próféta azt írta: „A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.” (Ézsaiás 9, 1)

Napjainkban úgy tűnhet ez a fény teljesen eltűnt, mivel egyre sötétebb árnyak vesznek körbe bennünket. Lehet, hogy a látszat csal? A sötétség soha nem győzhet a világosság felett! Nem kell mást tennünk, mint felkapcsolni a lámpát vagy gyertyát gyújtani és a sötétség eltűnik.

Ezt az élet más területein is megtehetjük. Add tovább a szeretet fényét! Ha nagy a sötétség, egyetlen gyertya fénye is messziről látszik.

Hallottam egy történetet egy emberről, aki az óceán partján sétálva felszedte a viharban partra vetett tengeri csillagokat és visszadobálta őket a vízbe. Egy arra járó ember odaszólt neki: – Mi értelme van annak, amit csinál? Több száz, vagy ezer csillag van csak ezen a partszakaszon. Mit számít ez az egy?

A férfi lehajolt, hogy felszedjen egy újabb csillagot és ezt felelte: – Neki számít!

Soha ne gondoljuk, hogy tetteink hiábavalók!

* * *

Az évnek ebben a szakaszában sok ember teszi fel magának a kérdést: – Mit adhatnék azoknak, akik a legtöbbet jelentik számomra?

Egy sikeres ügyvéd elmesélte mi volt az az ajándék, ami egész életét meghatározta:

„Egyik karácsonykor apám egy kicsi dobozt adott át, amiben egy rövid levél volt a következő szavakkal:

- Fiam! Idén 365 órát kapsz tőlem. Az év minden napján egy órám a tiéd. Arról beszélgetünk, amiről te szeretnél, oda megyünk, ahová szeretnél, és azt játsszunk, ami te választasz.”

„Az apám nemcsak, hogy megtartotta a szavát, de minden évben megújította ígéretét. Ez volt a legnagyszerűbb ajándék, amit valaha kaptam. Életem az apám idejének az eredménye.”

Nem az számít, amit adunk, hanem, amit megosztunk a másikkal, mert az ajándékot az ajándékozó személye teszi értékessé.

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek hasznos információkat, bibliai összefüggéseket tartalmaznak az adott poszttal kapcsolatban, hiszen az oldal egyik legfontosabb célja az idők jeleinek figyelése, amire csak együtt lehetünk képesek hatékonyan. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat törölni fogjuk.
A posztok alatti kommentek célja nem személyes naplók megjelentetése, bármilyen jellegű propaganda terjesztése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetett témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum vagy kluboldal használata ajánlott.
A csupa nagybetűvel írt (online kiabálás) hozzászólásokat töröljük.
Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.

2 hozzászólás

Add Comment Register

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>