Háborúk

Oroszország és Kína óva inti az Egyesült Államokat Irán megtámadásától

Forrás: Antiwar.com

Lavrov szerint Irán megtámadása ?súlyos hiba lenne?

Miközben az egyre vészjóslóbb fenyegetések és egy közelgő háborúval kapcsolatos spekulációk hatására az olajárak az egekbe szöktek, Oroszország és Kína sietett óva inteni az Egyesült Államokat egy Irán elleni támadás elindításától.

Irán megtámadása ?nagyon súlyos hiba lenne, a következmények pedig beláthatatlanok,? figyelmeztetett Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter, míg Kína kihangsúlyozta, hogy a fenyegetettség rendkívül káros hatással van a diplomáciai kilátásokra.

Oroszország és Kína nem az első két ország, amely hangot adott egy újabb és ez alkalommal minden bizonnyal kiterjedtebb háborúval kapcsolatos aggodalmának. Németország szintén határozottan ellenzi a lépést.

Egyre több amerikai vezető hangoztatja, hogy a mielőbbi katonai támadást részesíti előnyben az iráni helyzet kezelésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség jelentésében leírt számítógépes szimulációról szóló homályos vádakat hozva fel legújabb ürügyként.

Condoleezza Rice, volt amerikai külügyminiszter is hozzátette a magáét, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államoknak sokkal szigorúbb büntetést kell kirónia az iráni kormányra és mindent megtenni annak ?megfékezésére?. Az ABC News-nak nyilatkozva a héten elmondta, hogy a katonai támadás lehetőségét soha nem szabad levenni a terítékről, amikor Iránról van szó.

Az izraeli politikusok egymással versengve hangoztatják az Irán elleni támadás fontosságát. Simon Perez kormányfő szerint a háború kirobbanásának esélye ?sokkal nagyobb?, mint a diplomáciai megoldásé. Az izraeli hadsereg tisztjei szerint a támadást még a tél beállta előtt meg kell kezdeni.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Aha, egyszerre kellene háborút vívni Iránnal meg Pakisztánnal is.Nagy szerencse hogy az Antarktiszon nem találtak semmi fontos nyersanyagot…..mert ott is lehetne a nemzetközi terrorizmus melegágya.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend