Gazdasági válság

A német megoldás egy európai szuperállam létrehozása

Forrás: The Telegraph

Egy kiszivárgott német dokumentumban olvasható javaslat szerint az eurózóna válságra a bajba jutott országok gazdaságának irányítását átvevő európai testület lenne a megoldás.

A német külügyminisztérium által készített hatoldalas dokumentum kifejti, hogy Európa erős gazdasággal rendelkező hatalmai számára jogosultságot kellene biztosítani arra, hogy beleszólhassanak a küszködő eurózóna országok irányításába. A bizalmas dokumentum leírja, hogy Németország egy ?stabilitási unió? felállításával majd szinte rögtön ezt követően egy ?erősebb politikai unió? felállításával látna neki az eurózóna adósságválság kezeléséhez.

Egyesek aggasztónak tartják, hogy a német válságterv eredményeként igen hamar egy európai szuperállam jönne létre és ezzel az egyes országok kiadásait és adózását közvetlenül Brüsszel határozná meg.

A javaslat arra ösztönöz, hogy a jövő év végére felálló Európai Stabilitási Mechanizmust (más szóval az EU mentőalapját) a Nemzetközi Valutaalap európai verziójává alakítsák át.

Az Európai Valutaalapnak (EMF ? European Monetary Fund) jogában állna átvenni az irányítást a csőd szélén álló országok felett, vagyongondnokság alá helyezve az érintett gazdaságot.

Az ?EU jövője: A Stabilitási Unió megalapításához szükséges integrációs politikafejlesztések? címet viselő dokumentum tartalmának részletei éppen azon a napon (november 17-én) szivárogtak ki, amikor David Cameron Angela Merkel, német kancellárasszonnyal Berlinben összeült, hogy az EU szerződés szükséges változtatásait és az eurózónaválság kezelésének részleteit megtárgyalják.

A német terv első pontja úgynevezett ?automata szankciók? bevezetését javasolja, melyeket azon eurózóna tagállamokkal szemben lehetne hatályba léptetni, amelyek az Európai Bizottság által meghatározott kiadási célokon felül költenek. Németország azt követeli, hogy az euróra vonatkozó szabályok ?következes megsértése? esetén követelni lehessen bizonyos intézkedések hatályba léptetését az Európai Bíróságnál.

Németországnak, Finnországnak, Ausztriának és Hollandiának jogában állna kérni az EU bíróságait, hogy bizonyos szankciókat, például a költségvetési szuverenitás elvesztését vagy bírság kiszabását, életbe léptessenek az euró védelmében. A dokumentum leírja, hogy az Európai Valutaalap ?igazi intervenciós hatalmat? kapna azon országok költségvetése felett, amelyek EMF mentőcsomagban részesülnek. Az Open Europe (nyitott Európa) nevű startégiakutató csoport arra szólította fel David Cameron-t, hogy bizonyos engedményeket követeljen Angela Merkel kancellárasszonytól a tervekért cserébe, amelyek életbe lépéséhez a 27 EU tagállam beleegyezésére van szükség, ami egyben vétójogot biztosít Nagy-Britanniának.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Mindenki magából indul ki, mert még mindig csak a HOGYANT keresitek mindenben, pedig nem az a lényeg, hanem a MIÉRT! A cél. 1 lépésre vannak az igazságtól, de nem fognak rájönni.

 2. Ami Hitlernek nem sikerült, most bejön az NDK-s Merkelnek háború nélkül, de a pusztítás így sem marad el.

 3. Háááát a nálunk lévő katolikus egyház is a pénzt harácsol ezt alá tudom támasztani személyes tapasztalataimmal,pl pont ma kaptunk csekkeket,hogy támogassuk,plusz a kötelező!!!!!!!!!!!!!!egyházközségi adó,stb stb,a papunk hittanórán előre közölte,hogy mikor lesz születésnapja vagy névnapja és arra kötelező!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! volt ajándékot vinnünk.A pápa ahogy él abban a fényűzésben az szerintem arcpirító,plazma tv stb stb,plusz nagy politikai befolyása van a Vatikánnak,Orbánt például “szent” embereknek kijáró tisztelettel fogadták,piros szőnyeg stb,hát igen a fa és a gyümölcsei,összeérnek ott fennt a szálak,mind a Vaikán mind az elit szétoszthatná a vagyonát és akkor nem lenne baj itt a földön,az a legnagyobb baj,hogy jogtalanul birtokolják a föld javait.

  “Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.”

 4. Drága XVI. Benedek volt Hitlerjugendes pápa bácsi is szabadkőműves. Másrészt meg a római birodalom nem pusztult el csak átalakult, és ma úgy hívják, hogy vatikán. A mindenkori pápa pedig a császár csak most éppen pápának hívják. Pontifex Maximus miként a római császárok egyik titulusa is volt. Harmadszor pedig feltételezem, hogy nem tudsz a 3 pápai aranybulláról (a pápai 3-as korona is erre utal) amiben a pápaság kiköti, hogy minden föld, víz, ingóság ami csak ezen a bolygón létezik, és az emberek fizikai megtestesülése (egyszóval a testük) a vatikán kizárólagos tulajdona. Amint megkeresztelnek, vagyis jelet tesznek rád a vatikán tulajdona vagy, legalább is ők így látják. Ezért is van a születési anyakönyvi kivonat is. Kapsz egy AZONOSÍTÓT miként a rabok a börtönben vagy a rabszolgák.
  Ilyen dolgokat azért nem ártana tudni mielőtt bárki hevesen elkezdi védeni a pápát vagy a vatikánt.

 5. Adaware!

  Úgy veszem észre,neked a Vatikán visszatérő vesszőparipád és a világban lévő egyik “főgonosz”. 🙂 Nincs igazad.
  Nem a Vatikán javasolta a központi európai bank létrejöttét, hanem a pápai tanács.
  A pápai tanács elképzelése pedig NEM hivatalos kiadvány, NEM a Tanítóhivatal és NEM a pápa véleménye…!

  http://www.magyarkurir.hu/node/36999

  Ha van időd, nézz utána a következő fogalmaknak, mert nem ugyanazt jelentik: Vatikán, Szentszék, Tanítóhivatal, Pápai tanács…
  A Vatikánban , az egyházi vezetők között is van szabadkőmüves , a fenti javaslat tőlük
  származhat.

  A szegény emberekért a katolikus egyházban , szerte a világon minden templomban pl. most vasárnap is gyűjtés volt,aztán van a katolikus caritas, az egyházon belüli segélyszervezet, amely szintén sokat tesz az elesettekért,egész évben, folyamatosan.
  Aztán vannak olyan hívő és nem hívő emberek,akik szintén segítenek bajban lévő embereknek.
  Lehet,hogy ahol te élsz,ott is van nagyon szegény ember, család , akin konkrétan te tudsz segíteni.

  Miért nem követeled legalább ilyen vehemenciával, hogy az összes bankvezető a világon és a világ leggazdagabb vezetői, politikusai, stb.vagyonuk felét legalább, dobják be a közösbe, engedjék el az adósságokat, segítsék ki a bajbajutott országokat?
  Ők lehetnek gonoszak, kapzsik, tőlük már megszoktuk?

  Az eurozona bedöntése pedig nem a véletlen műve, a New World Order kialakításának része, ezt te is tudod. Azt pedig nem a Vatikán “álmodta”meg.

  De Istené lesz az utolso szó…

  http://nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2011-november/

  ( A november 4-i üzenet)

 6. Ez talán most nem igazán passzol ide, de korábban volt egy cikk, hogy a vatikán javasolja egy független központi európai bank létrejöttét mely világméretű jogosítványokkal rendelkezne. Ha a vatikán tényleg olyan nagylelkű és szeretné kisegíteni az embereket, a bajba jutott államokat akkor miért nem osztja szét a vagyonát? A vatikán osztja az áldást de a bajba jutott emberekért úgy nézem nem sokat hajlandó tenni ezen kívül. Mert ha jól emlékszem a biblia is ezt írja, hogy segíts a szegényeknek. Nem lenne szükség semilyen politikai és gazdasági únióra.
  A vatikán jelenlegi becsült vagyona elérheti a 2000 milliárd dollárt, melynek része a világ legnagyobb aranykészletének számító vatikáni kincstár tartaléka is. (Ez az összeg az EU GDP-je 10%-ának felel meg s feléből ki lehetne egyenlíteni az euro zóna bajba jutott államainak adósságát.)
  Szóval a vatikán szent és nem harácsolja össze a pénzt ugye? Á dehogy…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend