Add tovább

Háborúk
október 15, 2011 Feltöltötte:Thea 1,718

Obama „bombaügylete” Izraellel közelebb hozta a háborús veszélyt

Forrás: The Globe and Mail

Barack Obamát hazájában sokan az elmúlt néhány évtized legkevésbé Izrael párti elnökének tartják, nemrégiben azonban beleegyezett, hogy az USA különleges bunker buster, azaz bunkerromboló bombákat adjon Izraelnek, melyek ideálisak Teherán nukleáris ambícióinak lerombolására, olyannyira, hogy annak idején George W. Bush megtiltotta a bombák Izraelnek történő átadását.

A földfelszín mélységeibe is behatolni képes bombák nélkül nem sok esély lenne Irán föld alatti nukleáris létesítményeinek elpusztítására. Benjamin Netanjahu már évek óta szeretette volna megkaparintani ezeket a bombákat, és ahogyan azt elsőként a Newsweek jelentette, Obama elnök végre igent mondott kérésükre, 55 darabot biztosítva Izraelnek az értékes fegyverből.

Izrael megelőző csapások indítására való hajlamát ismerve és tudva milyen szívesen támadja meg szomszédjai nukleáris létesítményeit, az amerikai bunkerrombolók átadása igencsak megnöveli egy új közel-keleti háború kitörésének esélyeit. Mahmoud Ahmadinezsad, Irán kiszámíthatatlan és harcias vezetője pedig megesküdött, hogy letörli Izraelt a föld színéről. Irán továbbra is ellenáll a titkos atomprogramja miatt ellene életbe léptetett nemzetközi szankcióknak, miközben Netanjahu-nak most már rendelkezésére áll a fenyegetései valóra váltásához szükséges eszköz. „Iránnak nem lesz atomfegyvere, és ezért mindenre képesek vagyuk,” nyilatkozta Netanjahu.

A bunkerrombolók szépen elférnek Izrael legmodernebb, F-15-ös vadászrepülőin. A több tíz kilométeres magasságból is ledobható, tűorrú, 2,5 tonnás, irányított bombák zuhanás közben is olyan precizitással képesek korrigálni útvonalukat, hogy akár egy szellőzőnyíláson, hat méter vastag betonon vagy 30 méternyi földön át is megtalálják célpontjukat, ahol hatalmas erővel robbannak fel.

Egy ilyen bombát nem a Hamasz csempészfegyvereinek tárolására használt rókalyuknyi barlangok ellen szokás bevetni.

A bunkerromboló bombák átadása valamint a palesztin államalapítás megvétózása az ENSZ biztonsági tanácsában nagyot emelt Barack Obama Izrael általi megítélésén.

Tavaly tavasszal, amikor a béketárgyalások alapfelállásaként az 1967-es határokhoz való visszatérést merte javasolni, az izraeliek csupán 12%-a tartotta az amerikai elnököt Izrael pártinak. Az eheti felmérések szerint ez az arány jelenleg 54%-on áll.

Izrael egyébiránt saját, be nem vallott, tehát illegális nukleáris fegyverarzenállal rendelkezik, ami felett nyugati barátai többnyire szemet hunynak, miközben ugyanezért a sárga földig lehordják és törvényen kívül helyezik a muzulmán országokat, Pakisztánt és Iránt is beleértve.

Izrael két esetben is indított megelőző csapást arab atomreaktorok ellen, hogy megakadályozza a szóban forgó ország fegyverállományának bővítését. 1981-ben egy iraki reaktort pusztítottak el vakmerő távolsági támadásukkal, véget vetve Saddam Hussein atomfegyver előállítására irányuló próbálkozásának.

2007-ben Izraeli vadászrepülők lebombáztak egy észak-koreai tervezésű atomreaktort Szíriában. Az Izraeltől távolabb eső és nukleáris programjában előrébb járó Irán megtámadása nagyobb kihívásnak számít, főleg ha figyelembe vesszük, hogy raktárai és létesítményei egymástól nagy távolságra elszórtan helyezkednek el. Elképzelhető, hogy a bunkerrombolók olyan eszköznek bizonyulnak, melyek bevetésére Izraelnek nem lesz módja washingtoni jóváhagyás nélkül. Az egyelőre nem világos, hogy a bombák átadásával Barack Obama egyúttal azok bevetéséhez is hozzájárult-e.

Sokszor úgy tűnik, hogy már szinte semminek nincs értelme a világban. Egyre több az erőszak, a gonoszság, hiányzik a szeretet és a megértés. Bár a jelen és az előttünk álló évek nehéznek tűnnek, erőt meríthetünk abból, hogy még emberi mértékkel mérve sem tartanak majd sokáig (Jelenések 12:12, 17:10) utána pedig egy minden álmainknál szebb és jobb világ veszi kezdetét.

A végső idők eseményeinek bekövetkezésével Jézus visszatérésének napja is egyre közelebb van, amikor megszabadítja az Övéit: „Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel és emeljétek fel a fejeteket; mert elközeledik a megváltásotok [megszabadításotok].” (Lukács Evangéliuma 21:28)

Isten azt ígérte, hogy „ha Rá támaszkodunk, megőriz teljes békében” (Ézsaiás 26:3) és a nehéz időkben is mellettünk marad.

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (János Evengéliuma 14:27)

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd te is érezni ezt a békességet és szeretnéd tudni mi történik a világban és, hogy pontosan hová is tartunk, vagy egyszerűen nem tudod, kinek higgyél, most azonnal megmegtudhatod az igazságot. Egyszerűen mondd el ezt a rövid imát vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:

„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam és a válaszokat kérdéseimre. Ámen.”

Elmondtam az imát. Most mi van?

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek hasznos információkat, bibliai összefüggéseket tartalmaznak az adott poszttal kapcsolatban, hiszen az oldal egyik legfontosabb célja az idők jeleinek figyelése, amire csak együtt lehetünk képesek hatékonyan. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat törölni fogjuk.
A posztok alatti kommentek célja nem személyes naplók megjelentetése, bármilyen jellegű propaganda terjesztése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetett témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum vagy kluboldal használata ajánlott.
A csupa nagybetűvel írt (online kiabálás) hozzászólásokat töröljük.
Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.
Add Comment Register

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>