Izrael

Konferencia a jeruzsálemi zsidó templom újjáépítéséről

Forrás: Israelnationalnews.com

A Mozgalom a Templom Újjáépítéséért és számos egyéb hasonló törekvés részvételével szervezett Szent Templom Konferencia néhány nappal ezelőtt ért véget Jeruzsálemben.

A konferencián számos előadás hangzott el a Templomdombbal és a Templom újjáépítésével kapcsolatban.

Az előadások után a Nagy Zsinagógában tartottak összejövetelt, ahol további felszólalások hangzottak el, majd a Seudat Hamikdas nevű úgynevezett templomi ünneppel zárták az eseményt.

?Az összejövetel lényege, hogy felhívjuk az emberek figyelmét milyen nagy jelentőséggel bír a Szent Templom és a Templomdomb a zsidók számára,? magyarázta Ben Yosef, a mozgalom elnöke.

Nem véletlen, hogy a konferencia most zajlott, miközben a Palesztin hatóság arra készült, hogy előterjessze a független Palesztin állam megalapítására vonatkozó egyoldalú kezdeményezését az ENSZ-ben.

?Egyértelmű, hogy a zsidó jelenlét és a templom hiánya késztette a palesztinokat a független állam megalapítására,? nyilatkozta Ben Yosef.

Yehuda Glick, a Templomdomb Örökség Alapítvány elnöke szerint az eheti zsidóellenes gyűlések szerte a világon szintén a zsidó jelenlét templomdombi hiányából erednek.

A zsidók, legyenek bárhol a világon, Salamon király uralmának ideje óta a Templom felé fordulva imádkoznak. A templom újjáépítése imáik fontos tárgya és a muzulmán mecsetek látványa a dombon nehezen emészthető a zsidók számára, amellett, hogy a templom I. századi lerombolása miatt is gyászolnak. [Szerkesztő: i.sz. 600 körül Omar pasa felajánlotta a zsidóknak, hogy újjáépíti a templomot, de a zsidók visszautasították ajánlatát, mondva, hogy azt csak az eljövendő messiás építheti újjá! Vajon ki lesz az?]

Miért olyan fontos a jeruzsálemi Templomdomb és maga a Templom épülete az utolsó idők szempontjából? Kiderül ebből a cikkből: A közel-keleti válság

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend