Nagytestvér

Hároméves ?rasszisták? a feketelistán

Forrás: Daily Mail

A gyerekeket otthonukban megfigyelő videokamerák után az angol kormány most a ?rasszista? óvodásoknak akar életre szóló leckét tanítani.

Az óvodai pedagógusok Nagy-Britanniában több ezer gyereket minősítettek rasszistának triviális homokozóbeli veszekedések alapján.

A tavalyi év során összesen 20 000 tizenegy év alatti kisgyerek került a gyűlölet-bűncselekményeket rögzítő listára, legtöbbjük a ?buzi? vagy hasonló szavak használata miatt. A listára került gyerekek némelyike éppen hogy betöltötte a három éves kort.

Az egyik gyerek azért került a listára, mert ?brokkoli-fejűnek? hívta társát, míg egy másik esetben a gyerek azt mondta a tanárnak, hogy ?ez a feladat olyan buzis.?

Egy másik esetben két veszekedő óvodást azért jelentett tanáruk, mert egy radír feletti vitában az egyik ?buzinak? a másik ?leszbikusnak? hívta a másikat.

Az iskolák kötelesek az ilyen kifejezéseket használó gyerekeket jelenteni a hatóságoknak, akik minden esetet rögzítenek. Bár az angol Oktatási Minisztérium azt ígérte csökkenteni fogják a felesleges aktagyártást, az ilyen esetek kezelésére semmilyen útmutatás nem létezik.

Eddig összesen 34 000 kisgyereket minősítettek fanatikusnak az iskolai erőszak visszaszorítása érdekében hozott törvény alapján. Az iskola listát vezet a vétkes gyerekekről, a rögzített vétségeket pedig továbbíthatja a gyerek következő iskolájába.

Amikor egy leendő munkaadó vagy egyetem kér referenciát a diákról, az iskola ezeket a jelentéktelen vétségeket is feltüntetheti a gyerek lapján, egy életre megnehezítve számára a boldogulást.

Adrian Hart, a Manisfesto Club aktivistája felszólította a kormányt, hogy vonja vissza az iskolák jelentési kötelezettségét. ?A gyerekeknek időre van szüksége, hogy megtanulják az egyes szavak jelentését, anélkül, hogy a hatóságoktól kellene tartaniuk. Ezek a szabályok helytelenül avatkoznak a gyerekek tanulási folyamatába, szociális fejlődésébe és hátráltatják a tanárokat abban, hogy tényleg megtaníthassák nekik mi helyes és mi nem,? nyilatkozta.

?Óriási különbség van a rasszizmus és az óvodai csúfolódás között.?

?Hozzátenném, hogy az iskoláknak is lehetne egy kis esze és pedagógiai ítélőképessége, hogy a legtöbb ilyen helyzetet hatósági feljelentés nélkül kezelni tudjon.?

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

  1. Vajon a gyerekek honnan hallanak ilyen szavakról, honnan tanulják el a “rossz” viselkedési formát, amiért listázzák, bélyegzik, büntetik őket!?
    Talán az okot kellene megszüntetni- mert ahogy a betegségeknél is az okozatot kezelik úgy itt is csak a sz.rt pofozgatják!
    Költői lenne a kérdés, hogy miért van erre szükség- mindez a megfigyelés és a totális diktatúra előszobája…
    Küszöbön a világkormány.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend