Add tovább

Gazdasági válság
április 4, 2011 Feltöltötte:Thea 2,927

Soros észrevétlenül átrendezi a világgazdaságot

Forrás: The Wall Street Journal

Két évvel ezelőtt Soros György kijelentette, hogy szeretné átrendezni a globális gazdaságot. Néhány napon belül hozzá is lát, úgy tűnik szinte észrevétlenül.

Április 8-án a csoport, amely 50 millió dollárral gyarapodott Soros jóvoltából, hatalmas gazdasági konferenciát tart az „új nemzetközi gazdasági szabályok meghatározására” és a „valutarendszer reformjának kidolgozására.” Minden a Soros által 2009. november 4-én megfogalmazott tervek szerint halad.

Az 1944-es Bretton Woods-i konferencia XXI. századi változatára több mint 200 akadémikus, üzletember és politikus érkezik. Annak idején Bretton Woods-ban hozták létre a Világbankot és a Nemzetközi Valutaalapot.  Soros ezúttal új, sokoldalú rendszert akar, amelyben nem az Egyesült Államok játsza a vezető szerepet.

A konferencia előadóinak kétharmada közvetlen üzleti kapcsolatokat ápol Soros Györggyel. A milliárdos, aki szerint „egy nyílt társadalom számára a legnagyobb veszélyt, már nem a kommunizmus, hanem a kapitalizmus jelenti”, nem bízza a véletlenre a dolgok alakulását.

Egyelőre a szóban forgó globális összejövetel kisebb publicitást generált, mint egy kerületi tanulmányi verseny, annak ellenére, hogy olyan személyiségek is felszólalnak majd, mint a New York Times főszerkesztője, valamint a Reuters és a The Times szerkesztői. Figyelembe véve, hogy Soros szerint egy új megállapodás hiányában milyen sors vár ránk, az esemény igen jelentőségteljesnek hangzik, mégis csönd van körülötte.

Soros pontosan azt teszi, amit előre megmondott. A Bretton Woods konferenciához hasonlóan, amely lefektette a nemzetközi pénzügyi rendszer alapjait a II. Világháború után, ez a mostani konferencia az új világrend bevezetéséhez szükséges új, világgazdasági rendszer alapjait hivatott lefektetni és Soros már munkához is látott.

A Mount Washington Hotel

Egy héttel a fent említett cikk megjelenése előtt Soros megalapította az Új Gazdasági Gondolkozás Intézetét (Institute for New Economical Thinking – INET), amely egyébként a mostani konferencia házigazdája is. Helyszínül stílusosan a Mount Washington Resort-ot választották. Igen, kitalálták, ez volt a Bretton Woods konferencia helyszíne is 67 évvel ezelőtt. A legutóbbi INET konferenciát a Közép-Európai Egyetemen, Budapesten tartották. A Közép-Európai Egyetem 2005-ben 206 millió, idén pedig 880 millió dollárt kapott Sorostól, a Chronicle of Higher Education szerint.

A mostani összejövetelt, Soros számos támogatója megtiszteli majd jelenlétével, mint például Gordon Brown, Nagy-Britannia volt miniszterelnöke, vagy Paul Volcker, volt FED elnök. A 200 résztvevő közül a szervezet weboldala szerint csupán 79 mond majd beszédet.

„Az világrend átalakítása túl kell, hogy nyúljon pénzügyi rendszerünkön és az ENSZ, de különösen a Biztonsági Tanács részvétele is elengedhetetlen,” írja Soros. „A folyamatot az Egyesült Államoknak kell elindítania, de Kína és más fejlődő országok is egyenrangú félként vesznek részt benne.”

Soros kihangsúlyozta, hogy globális megoldásra van szükség, amelynek az Egyesült Államok csupán egyik, nem pedig domináns szereplője. „A feltörekvő hatalmaknak muszáj részt venniük, hogy később is aktív támogatói legyenek a rendszernek,” mondta.

Az INET által szervezett esemény weboldalán olvashatjuk, hogy „a mostani átalakításban részt kell vennie a teljes Európai Uniónak és a feljövőben lévő kelet-európai államoknak, latin-Amerikának és Ázsiának is.” Kína kiemelt szerepet kapott, jelen lesz a konferencián a Világbank pekingi fiókjának vezető közgazdásza, a Kínai Szociális Tudományok Akadémiájának igazgatója, a Kínai Bankfelügyeleti Bizottság vezető tanácsadója és a Kínai-Amerikai Kapcsolatok Központjának igazgatója.

Sokszor úgy tűnik, hogy már szinte semminek nincs értelme a világban. Egyre több az erőszak, a gonoszság, hiányzik a szeretet és a megértés. Bár a jelen és az előttünk álló évek nehéznek tűnnek, erőt meríthetünk abból, hogy még emberi mértékkel mérve sem tartanak majd sokáig (Jelenések 12:12, 17:10) utána pedig egy minden álmainknál szebb és jobb világ veszi kezdetét.

A végső idők eseményeinek bekövetkezésével Jézus visszatérésének napja is egyre közelebb van, amikor megszabadítja az Övéit: „Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel és emeljétek fel a fejeteket; mert elközeledik a megváltásotok [megszabadításotok].” (Lukács Evangéliuma 21:28)

Isten azt ígérte, hogy „ha Rá támaszkodunk, megőriz teljes békében” (Ézsaiás 26:3) és a nehéz időkben is mellettünk marad.

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (János Evengéliuma 14:27)

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd te is érezni ezt a békességet és szeretnéd tudni mi történik a világban és, hogy pontosan hová is tartunk, vagy egyszerűen nem tudod, kinek higgyél, most azonnal megmegtudhatod az igazságot. Egyszerűen mondd el ezt a rövid imát vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:

„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam és a válaszokat kérdéseimre. Ámen.”

Elmondtam az imát. Most mi van?

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek hasznos információkat, bibliai összefüggéseket tartalmaznak az adott poszttal kapcsolatban, hiszen az oldal egyik legfontosabb célja az idők jeleinek figyelése, amire csak együtt lehetünk képesek hatékonyan. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat törölni fogjuk.
A posztok alatti kommentek célja nem személyes naplók megjelentetése, bármilyen jellegű propaganda terjesztése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetett témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum vagy kluboldal használata ajánlott.
A csupa nagybetűvel írt (online kiabálás) hozzászólásokat töröljük.
Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.

Egy hozzászólás ehhez: “Soros észrevétlenül átrendezi a világgazdaságot”

  1. avatar Orsi szerint:

    Ez már komoly! Erre érdemes felfigyelni, mert még azért van bőven dolga Jézus választottainak ezen a földön!

Add Comment Register

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>