Háborúk

Elfogytak a NATO lőszerkészletei a ?Szabadítsuk fel az olajat? kampányban

Forrás: Zerohedge.com

Hol is kezdje az ember a történetet: az USA megkezdi a légicsapásokat az olajban gazdag ország ellen a humanitárius segítségnyújtás zászlaja alatt (teljes mértékben figyelmen kívül hagyva, hogy például Szíriában vagy Iránban is hasonló események zajlanak). Az USA rájön, hogy tulajdonképpen nem is használ líbiai olajat, a kormány pénze elfogy, eléri az adósságplafont, majd úgy dönt, kivonul Líbiából, miután napvilágra kerül, hogy CIA ügynökeik már hónapok óta keményen dolgoznak a kormány megdöntését célzó kampány előkészítésén és nem szeretné, hogy erről a hadjáratról mindenkinek Irak jusson az eszébe.

Az USA átadja a katonai kampány irányítását a franciák vezette NATO brigádnak, melynek eredményeként? a NATO kifogy a lőszerből. Talán ennyi elég is a lassan szürreálisnak mondható eseménysorozat kommentálásából.

A Defense News-ban ez olvasható:

A NATO kezd kifogyni a precíziós bombákból és egyéb lőszerekből a Muammar Kadhafi erői ellen folytatott kampányban, írta a Washington Post április 15-én.

Nevüket elhallgató NATO és amerikai tiszteket idézve a lap azt írta, a hiány még inkább kihangsúlyozza Nagy-Britannia, Franciaország és a kampányban résztvevő többi európai ország korlátait még egy ilyen viszonylag kicsi katonai akció esetében is.

A lőszerek és vadászrepülők hiánya sokakban felvetette a kérdést vajon lehetséges-e folytatni a hadműveletet az Egyesült Államok részvétele nélkül.

A lap szerint a NATO egyelőre nem kérte az amerikai csapatok visszarendelését.

A 28 tagállamból jelenleg 6 vesz részt a hadműveletben, de a légitámadások felét Nagy-Britannia és Franciaország végzi, míg a többit Belgium, Dánia, Norvégia és Kanada.

A lényeg, hogy ez az egész terv már a kezdetektől kudarcra volt ítélve. Kíváncsi vagyok Obamának sikerül-e egy újabb portya lehetőségét beadni az embereknek, hiszen most már az elektorok is látják, hogy ez nem más, mint egy Bush-féle kísérlet a hatalomátvételre, hogy Líbia is a Halliburton féle olajtársaságok irányítása alá kerüljön. Ezt a számot már hallottuk valahol.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend