Természeti katasztrófák

A fő médiumok hallgatnak Japánról

Forrás: NaturalNews.com

A fő médiumok szinte vezényszóra hagyták abba, a japánban történt nukleáris szerencsétlenségről szóló tudósítást, azt a látszatot keltve, hogy most már minden rendben van, az élet visszatért a régi kerékvágásba.

A látszólag koordinált lépésre Obama elnök beszéde után került sor, aki arra ösztönzi az Egyesült Államok lakosságát, hogy ha lehet, ne csináljanak semmit és a tévéből informálódjanak a helyzetről.

A beszédet követően a főbb hírcsatornák visszatértek szokásos sport és szórakoztató műsoraik sugárzásához és a fukusimai erőművel kapcsolatos hírekkel csak érintőlegesen foglalkoznak.

A hírekben két napon keresztül folyamatosan nyilatkozó nukleáris szakértők eltűntek a képernyőről. Az erőmű helyzetéről szóló aggasztó (de pontos) híradások megszűntek. Elég egyértelműnek tűnik, hogy utasítást kaptak odafentről a most már hivatalosan is a történelem második legsúlyosabb nukleáris katasztrófájáról szóló hírek kifényezésére.

Az ázsiai média egészen egyszerűen elkezdett híreket gyártani a helyzetről. A kínai és tajvani sajtó például azt jelentette, hogy mivel a fukusimai erőmű második blokkjában helyreállt az áramszolgáltatás a fenyegetettség megszűnt. A megnövekedett sugárzás miatt a helyszínen veszélyes tartózkodni, azonkívül a kettes blokk áramellátásának helyreállítása egyáltalán nem segítene a hármas és négyes blokkok állapotán, ahol a veszélyes, a dúsított urániumnál 2 milliószor toxikusabb plutónium tartalmú fűtőelemeket tárolják. Azt se felejtsük el, hogy az áramellátás helyreállítása nem garantálja, hogy a pumpákat is működésbe tudják hozni, hiszen azok is megsérülhettek a földrengésben és az azt követő szökőárban.

Reméljük a legjobbakat, de a helyzet még mindig nagyon súlyos.

Eljött a hazugság ideje

Mit lehet tenni? A kormány érdekeit az szolgálja, ha ez emberek azt gondolják, minden rendben van.

Az emberek Japánban sem hisznek már a politikusok által szolgáltatott információknak. Az egyik helyi polgármester azt mondta, a kormány cserbenhagyta az embereket és hazudott mindenkinek.

Az Egyesült Államok atomenergetikai iparága a legmagasabb védekezési fokozatba kapcsolt. Nem engedhetik meg maguknak, hogy az emberek megkérdőjelezzék az atomenergia jövőjét. A General Electric, a fukusimai erőmű reaktorainak gyártója, rengeteget veszített a tőzsdén az elmúlt néhány nap során. Erre a legjobb megoldás, ha minél többször és minél hihetőbben mondják el, hogy az atomenergia ?továbbra is biztonságos.? Fontos megemlíteni, hogy a GE az NBC, az egyik legnagyobb amerikai médiaóriás főrészvényese. Elég valószínűtlen azt feltételezni, hogy az NBC híreiben arról számoljon be, hogy tudósításai elfogultak lennének, mivel tulajdonosa abból él, hogy atomreaktorokat gyárt.

A helyzet tudósítása átment információ szolgáltatásból félreinformálásba. A legtöbb embernek fogalma sincs arról mi folyik, mint ahogyan, számunkra sem áll rendelkezésre megbízható információ Fukusimáról. Mit hallunk? Nem kell felkészülni. Nem kell aggódni. Ne gondolkozz önállóan, tedd, amit a tévé mond: azaz ne tegyél semmit.

Remek terv. Sajnálatos módon attól, hogy úgy teszünk, minden rendben van Japánban, attól az atomfizika törvényei nem változnak meg.

A NaturalNews arra ösztönzi olvasóit, hogy mindenki legyen felkészülve. Álljunk készen és tudjuk, mit kell tenni veszély esetén. Legyünk informáltak. Lehetőség szerint tartsuk autónkat teletankolva. Együnk egészségesen, fogyasszunk több jódtartalmú ételt. Maradjunk nyugodtak, hogy pánik esetén ne a probléma, hanem a megoldás része lehessünk.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Nálunk Magyarországon is, megszüntették a sugárzás pontos mérésére fenntartott információ áramlását.
    Ezen a linken lehetett elérni a Magyarországon található mérőállomások adatait:
    http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_nbiek_allomas_data&stid=HU0405
    Először lekapcsolták a paksi mérőállomásokat (melyek állítólag emelkedő sugárzásokat mértek) majd “átvariálták” az egész honlapot.
    Előtte való nap három Szlovák mérőállomás “riasztást” tett közzé, az egészségkárosodást meghaladó mennyiségű sugárzásról. Az egyik Szlovák mérőállomás a Magyar határ közelében volt térkép szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend