Add tovább

Elmélkedések
január 16, 2011 Feltöltötte:Thea 913

Egy magányos ember, aki megváltoztatta a világot

James A. Francis

Egy eldugott faluban született és nőtt fel, egy egyszerű parasztasszony gyerekeként. Harmincéves koráig egy asztalosműhelyben dolgozott, majd három évig vándorprédikátor volt.

Soha sem írt könyvet, soha nem töltött be fontos tisztséget. Nem volt saját otthona vagy családja.

Nem volt egyetemi végzettsége és soha egyetlen nagyvárosban sem járt. Az igazság az, hogy szülőhelyétől nem jutott 250 kilométernél messzebbre. Egyetlen olyan tettet sem vitt véghez, amit a mai modern társadalom elismerésre méltatna vagy a nagyság jelének tekintene.

Saját maga igazolására csak saját személyét mutathatta fel. Semmije sem volt erről a világról, csak isteni embersége. Már fiatal korában ellene fordult a közvélemény.

Barátai megfutamodtak. Egyikük megtagadta, egy másik elárulta. Átadták ellenségeinek, tárgyalásán kigúnyolták és meghurcolták.

Két tolvaj között feszítették keresztre. Miközben haldoklott kivégzői sorsot húztak egyetlen földi vagyontárgyáért, a köpenyéért. Halála után egy barátja közbenjárására sajnálatból kölcsönsírba fektették.

Azóta eltelt húsz évszázad és ma ő az emberiség középpontja, az isteni útmutatás és inspiráció legfőbb forrása.

Nem túlzás azt állítani, hogy az emberiség összes hadserege, a világ összes tengerészete, a történelem valamennyi királya vagy parlamentje nem volt akkora hatással a világra és az emberre, mint ez a magányos ember, Jézus.

Sokszor úgy tűnik, hogy már szinte semminek nincs értelme a világban. Egyre több az erőszak, a gonoszság, hiányzik a szeretet és a megértés. Bár a jelen és az előttünk álló évek nehéznek tűnnek, erőt meríthetünk abból, hogy még emberi mértékkel mérve sem tartanak majd sokáig (Jelenések 12:12, 17:10) utána pedig egy minden álmainknál szebb és jobb világ veszi kezdetét.

A végső idők eseményeinek bekövetkezésével Jézus visszatérésének napja is egyre közelebb van, amikor megszabadítja az Övéit: „Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel és emeljétek fel a fejeteket; mert elközeledik a megváltásotok [megszabadításotok].” (Lukács Evangéliuma 21:28)

Isten azt ígérte, hogy „ha Rá támaszkodunk, megőriz teljes békében” (Ézsaiás 26:3) és a nehéz időkben is mellettünk marad.

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (János Evengéliuma 14:27)

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd te is érezni ezt a békességet és szeretnéd tudni mi történik a világban és, hogy pontosan hová is tartunk, vagy egyszerűen nem tudod, kinek higgyél, most azonnal megmegtudhatod az igazságot. Egyszerűen mondd el ezt a rövid imát vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:

„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam és a válaszokat kérdéseimre. Ámen.”

Elmondtam az imát. Most mi van?

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek hasznos információkat, bibliai összefüggéseket tartalmaznak az adott poszttal kapcsolatban, hiszen az oldal egyik legfontosabb célja az idők jeleinek figyelése, amire csak együtt lehetünk képesek hatékonyan. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat törölni fogjuk.
A posztok alatti kommentek célja nem személyes naplók megjelentetése, bármilyen jellegű propaganda terjesztése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetett témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum vagy kluboldal használata ajánlott.
A csupa nagybetűvel írt (online kiabálás) hozzászólásokat töröljük.
Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.
Add Comment Register

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>