Globális valuta @hu

Putyin jelezte, hogy Oroszország követné Európát az egységes valutahasználatban

Berlin, november 26. ? Orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin múlt pénteki berlini látogatása során nyilatkozva elmondta, hogy bízik az euróban és szerinte eljön a nap, amikor Oroszország és Európa közös valutát használ majd.

Annak ellenére, hogy egyes euró zóna országok adósságválságban vannak, az euró ?bebizonyította, hogy stabil valuta,? nyilatkozta Putyin ez üzleti fórumon Berlinben.

Dicsérte az Európai Központi Banknak a valuta stabilitását erősíteni célzó intézkedéseit és biztos volt benne, hogy idővel sikerül megbirkózni a szuverén adósságválsággal is.

Kihangsúlyozta az orosz-európai (EU) együttműködés megerősítésének fontosságát. ?Az orosz-európai kapcsolatok normalizálása elkerülhetetlen, ha sikeresek és versenyképesek akarunk lenni,? mondta. ?El lehet képzelni, hogy egy napon Oroszország és Európa egyazon valutát használjon? Én el tudom.?

Putyin kritizálta az amerikai dollár dominanciáját a világgazdaságban, mivel szerinte ettől válik sebezhetővé. Későbbi közös sajtótájékoztatójukon Angela Merkel kancellárasszonnyal Putyin megerősítette az Európai Unióval való együttműködés megerősítésére vonatkozó szándékát, melynek első lépéseként a monetáris egységhez szükséges gazdasági együttműködést jelölte meg.  A kancellárasszony egyetértett a szorosabb együttműködés szükségességével, hiszen nélküle nem lehetséges a valutairányelvek szükség szerinti módosítása.

Forrás: cntv.cn

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend