Gazdasági válság

Itt az idő kiszállni a tőzsdéről, a bennfentesek átvágták a gátat

Forrás: activistpost.com

A CNBC riportja szerint a bennfentesek eladás-vételi forgalmának aránya jelenleg 3177 az egyhez

A baby boomer generáció azon tagjai, akik a 2008-as események ellenére még mindig hisznek az értéktőzsdében, figyeljenek! A tőzsdei piramisjáték leleplezése közel, a befektetők pedig mehetnek állást keresni a nagy semmihez közelítő nyugdíjat kapva jutalmul eddigi munkájukért. Az előre eltervezett összeomlás közelít, az elit tagjai már nagyjából elhagyták a süllyedő hajót, mindenki jobban teszi, ha gyors ütemben követi példájukat.

A tőzsdei bennfentesek eladásai rekord mértéket öltöttek. A trend évek óta emelkedőben van, de a mostani arányok lassan a humor kategóriába tartoznak. A hónap elején a Zero Hedge jelentette, hogy a bennfentesek eladás-vételi aránya 2341 az egyhez.

?A múltheti 1411 az egyhez bennfentes eladás-vételi arányhoz képest, ezen a héten az arány majdnem kétszeresére emelkedett, elérve a nevetséges 2341 az egyhez értéket. Míg a Wall Street és a CNBC teljes gőzzel próbálják meggyőzni a befektetőket, hogy vegyenek vezető hi-tech részvényeket, mint például az Oracle vagy a Google, ugyanakkor a bennfentesek összesen 200 millió dollár értékben szabadultak meg az említett részvényekből csak a múlt hét folyamán,? írja Tyle Durden.

Október 26-án a CNBC szerint a bennfentesek eladási aktivitása a nagy tőzsdei kereskedelmet bonyolító cégek részvényeiből elérte a valahai legnagyobb mértéket. Ez semmiképpen sem jó jel. A CNBC cikk Alan Newman, a bennfentesek kereskedésére specializálódott piaci stratéga elemzését idézi: ?A bennfentesek hihetetlenül magas volumenű eladásai az elmúlt hat hónap során a relatív alacsony számú vételi tranzakciókhoz képest a piac vezető, kulcsfontosságú szektoraiban még soha nem volt ilyen magas.?

A CNBC jelentése szerint a bennfentes ipari vállalatvezetők kereskedésének eladás-vételi aránya 3177 az egyhez.

A játéknak majdnem vége, mivel a gazdaság siralmas-de-egyre-rosszabb helyzetben levő főárama egyáltalán nem játszik szerepet a Wall Street hazárdjáték-szerű számításaiban. Az igazság az, hogy a legtöbb szövetségi állam csőd-közeli állapotban van, a munkanélküliségi ráta egyre rosszabb és még az ingatlan-lefoglalásokkal kapcsolatos botrány is hozzáteszi a maga részét a siralmas helyzethez. ?Megkockáztatva, hogy lassan mindenki azt hiszi mást nem is tudok mondani, muszáj elismételnem, hogy jelentős korrekcióra számítunk,? nyilatkozta Alan Newman, a bennfentes kereskedelem szakértője.

Aki nem rendelkezik természetfeletti érzékkel a kereskedéshez vagy piacvezető szoftverrel a tőzsdén, jobban teszi, ha követi a bennfenteseket és gyors ütemben elhagyja a tőzsdét és inkább ingatlan vagyonba fekteti a pénzét. Miközben a FED a QE2-re (Quantitative Easing ? Második mennyiségi enyhítés) készül, amit a tőzsde egyébként jó dolognak tart, az elit a nemesfémekhez, az árutőzsdéhez és mezőgazdasági földterületekhez menekül a dollár további gyengülésére számítva. Ezt látva az arany, az élelmiszerek és az olaj elég biztos talajnak tűnnek egy hétköznapi tőzsdézőnek.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend