chat2Ide jöhet minden érdekes vagy hasznos link, információ, forrás, illetve off-topik beszélgetés. 

Összetettebb témákhoz pedig inkább használjátok a fórumot: http://klub.idokjelei.hu/forums/

4,899 hozzászólás

 1. Valaki nem tudna ajánlani telefonra egy olyan verziójú Bibliát, ami nem Károli fordítású? Mivel nem igazán értem sokszor, mit olvasok, hiába van magyarul 😀 Lehetőleg telefonra, nekem csak azon van Biblia, de úgy is kell egyszer vegyek egy könyvet, úgyhogy az is jó. Végül is mindegy, csak valami maibb fordítása legyen, az bőven elég lenne.

   1. Talán nem az antikrisztus jön el először ! Csak az a baj, hogy a zsidók nagy többsége be fogja venni az etetést.

   1. Pat Robertsonnal óvatosan, inkább közelebb áll a hamis tanítókhoz, semmint az igaziakhoz. De szerintem nem lesz elég Manája ahhoz, hogy fenntartsa a pajzsot 😀

    1. A tavalyi Irma hurrikán is kemény volt, lehet a mostani még erősebb lesz. Pat Robertson hiába von fel imapajzsokat, igy is köznevetség tárgyává teszi a kereszténységet , ahol egyébként az imának nagyon fontos szerepe volna-de a megfelelő komolysággal, alázattal és meghittséggel, nem úgy mint ahogy ők csinálják-akárcsak egy ócska showmüsorban. Ez nagyfokú tiszteletlenséget tükröz az Istennel szemben, de majd egy nap elnyerik érte a méltó jutalmukat, hogy könnyelmüen bántak Isten kegyelmével.

   2. igen, pat robertson és társasága játsza a keresztényt meg a nagy kenettel rendelkezőt
    valójában szabadkőművesek ők. a 700 klubjában az ATV-ben beszélt egyszer az anyjáról, aki Churchil lány volt.a Churchil- benne a volt nagybrit elnökkel a 2. világháború idejében- dinasztia a szabadkőművesekhez tartozott és valószínüleg tartozik ma is.

   1. nem az eseményt tagadtam, hanem hogy nem a valódi információkat közli a fideszes média, hanem a kevés igazság közé, sok hazúgságot fűznek és ezzel manipulálják az embereket.

  1. Érdekes irás, csak kár, hogy sok valóság alapja nincs. Az illető aki irta meglehetősen felületesen ismeri az indiánokat és az indián mitoszokat-márpedig a kulcs épp a mitoszokban rejlik. Véleményem szerint az indiánok egy nagy része valóban Ázsiából, illetve az attól egy kicsit délebbre elhelyezkedő Ausztrália és annak szigetvilága felől érkezhettek. Kisebb része pedig talán ugyanabban az időben Keletről, az Atlanti óceán felől, ahol a legendás Atlantisz szigete feküdt. A baki csupán ott van az ázsiai elméletben, hogy nem a Bering-szorosan keltek át, hanem sokkal délebbre a Csendes óceánon és a mai Mexikó nyugati partvidékén érhettek földet. Történetesen megvan nekem angol nyelven Water Franks-a hopi származású iró mitoszgyüjteménye, “A Hopik könyve”, ebből egy kis részletet forditva közlök a téma kedvéért:

   (…) Miután mindannyian megérkeztek és egybegyültek, Sotuknang (A vezetőjük, vagy Istenük) megjelent előttük. “Nos, látom, hogy mindannyian itt vagytok. Ez nagyon jó. Ez az a hely, amit számotokra készitettem elő. Nézzetek most vissza oda, ahonnan jöttetek!” Nyugatra és Délre tekintve a törzsek látták a vizen úszó szigeteket, melyeken hosszú útjuk során meg-meg pihentek. “Ezek a ti utazásotok lábnyomai”-folytatta Sotuknang. “Ezek voltak a legmagasabb hegycsucsai a Harmadik világnak, amit elpusztitottam. Most pedig figyeljétek.” Ahogy a törzsek odanéztek, a közelben levő szigetek egymás után kezdtek az óceánba tünedezni, mig nem láttak mást csak a végtelen vizekett mindenfele. “Látjátok?”-mondta Sotuknang. “Még az utolsó nyomát is elmostam az érkezéseteknek , azokat a talpalatnyi helyeket-amiket hagytam nektek. Távolabbra az óceán mélyén fekszenek az egykori büszke városaitok, a repülő patuwvotákkal (repülőgépek) és világias anyagi javakkal, gonosz dolgokkal és azok az emberekkel, akik elfelejtettek megemlékezni az alkotójukról. Majd eljön az a nap, ha megörzitek a megmenekülésetek emlékét és tanulságait-amikor ezek a talpalatnyi helyek ismét felbukannak a mélységből-bizonyitva, hogy igazak voltak azok a dolgok amikről beszéltetek.”

   1. S hogy pedig a bibliához csatoljuk ezeket az emlékeket, valószinüleg ez akkor történt, amikor Isten szétszórta a Bábeli világban az ekkor még egy nyelven beszélő és egy közös kultúrában élő nemzeteket. Nincs mit azon csodálkozni azon tehát, hogy hettiták vagy a kánaáni népek, netán akár a semiták is hasonlitottak sok mindenben egymásra ezekben az időkben, ugyanis ez volt a Bábeli világ jellegzetessége. Ha például ma elmegyünk a mai Bábel bármelyik városában ugyanúgy hasonló kinézetü, kultúrájú embereket találunk etnikai különbözőségtől eltekintve-ezt talán nem olyan nehéz megérteni. 🙂

 2. Nem normálisak az emberek

  https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/a-muhus-lesz-a-fegyver-a-globalis-felmelegedes-ellen.11526.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Áder János magyarország elnöke nyilatkozta, hogy a fejlett nyugati világban sok az élelmiszer pazarlás és ennek következtében a kidobott élelmiszerek bomlása során jelentős mennyiségű káros a globális felmelegedést tápláló gázok szabadúlnak fel a légkörben.

  nem normálisak, hazúdoznak össze vissza. a gyárak, a repülőgépek, a járművek környezetszennyező hatását nem mondogatják- na meg a szándékos időjárás manipuláló berendezéseket meg sem említik-, hanem helyette ilyen hazúgságokkal etetik az embereket.

  ez az emberiség már valóban sátánivá vált, meddig tűri még el a Mindenható, Teremtő Isten ezt?
  Jövel Úr Jézus Krisztus és tegyél rendet!

  1. Közben pedig, nem a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével kerül a legtöbb CO2 a levegőbe, hanem a FEDETLEN talajból ! Hozzá vehetjük a nitrogént is a műtrágyából … Egy teljesen más mezőgazdaságra volna szükség, minden megoldás megvan ! “Sivatagból édenkertet” – ilyeneket láthattok a yt-n … és egy régi-új legeltetéssel konkrétan, a sivatagok válhatnak élővé … https://nagysandor.eu/TED/Allan_Savory.html
   Jézus a gyilkos módszereket fogja eltörölni, de nekünk készen kell lenni hogyan tovább,mert ugyanúgy nem lehet folytatni ahogy tönkretettük a Földet …

   1. Éva, Isten az egész jelenlegi Földet fogja eltörölni mintegy tűz által és egy teljesen újat teremt helyette a kiválasztottak számára. Ez a keresztényeknek tett igéret, amire várunk:

    “Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
    És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.
    És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.
    És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.”

    Jelenések könyve 21. rész

    1. Ez nem a közeljövőben lesz, mert előtte még “az ezer év” !! Olvasd csak figyelmesebben … bocs, MINDENKÉPPEN az Úrra várunk … de, kik is fognak ülni ott, akikre az ítélkezést bízzák ?!

    2. Éva a mennyben lesz a vizsgálati itélet, és az ezer éves uralom-ez rögtön az első feltámadás után történik, amikor is a megváltottak serege, a még élők és már feltámadottak felmennek egyetemben az Úr szine elé.

     “Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;
     Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.” Thessalonikabeliekhez írt I. levél 4. rész

 3. http://churchofgod.hu

  „Rise like a phoenix”

  „Felemelkedem, mint a főnix”
  Ma már egyre több ember számára nyilvánvaló az, hogy a szórakoztató és divat ipar termékeit előállító köröknek van egy alantas napirendjük. Alkotásaik nem csupán azért ártalmasak, mert elterelik a figyelmünket a valóságról és sok időt elrabolnak tőlünk – amit az élet fontosabb, hasznosabb dolgaira fordíthatnánk -, hanem azért is, mert rendkívül negatív szellemi impulzusokat közvetítenek. A filmek, zeneszámok, hatással van ránk, s alkotóik ezt nagyon jól tudják és ki is használják. A tűréshatárt egyre szélesebbre tágítják, ami sokkoló, vagy akár megbotránkoztató volt néhány éve, az ma már a befogadott norma részét képzi. A szóbanforgó napirend mindennek ellene van, ami az isteni rendet képviseli. Míg a film és zeneipar sztárjai a korábbi évtizedekben inkább rejtettebben, visszafogottabban tették, az utóbbi években divatossá lett az illuminátus/luciferi szimbólumok és üzenetek teljesen nyilt felvállalása és népszerűsítése. Ez nyilvánvaló a ruházatukat ékesítő szimbólumokból, valamint kézjeleikből és gesztikulációikból, a színpadi díszletek motívumaiból, s végül, de nem utolsó sorban a dalok szövegeiből, üzeneteiből. Röviden szólva, az okkultizmus és a nyilt luciferianizmus a fősodrat részévé vált, és mindenkit a jobb szemét eltakaró alatvalójává kíván tenni.
  Minimális tehetséggel sztárrá lehet bárki, amennyiben a beavatottak elbírálása szerint a megfelelő módon szolgálja Lucifert és az ő ügyét. Ennek egy jellegzetes példája a „szakállas nőként” elhíresült Konchita Wurst, akinek a díjnyertes dala nem más, mint Lucifer dícshimnusza.
  Amikor legelősször belefutottam egy, a 2014-es Euroviziós Dalfesztivál nyertesét, a „szakállas nőt” bemutató cikkbe, az első reakcióm egy kézlegyintés volt. Na – gondoltam magamban -, megint van egy mesterségesen generált hűhó, amivel a perverziók határait tovább tologatják. Aztán egy böngészés alkalmával belefutottam a videóba és ha már így adodódott, rászántam magam arra, hogy megnézzem végre ezt az alakítást is. A „lenyűgöző” látvány láttán felmerült bennem a gyanú, hogy itt mélyebben van „a kutya elásva”. Gyorsan rá is kerestem a dalszövegre a neten, egy alaposabb elemzésre. Az eredmény megdöbbentett, hiszen azonnal ráismertem egy sor bibliai versre való utalásra. Végülis ez késztetett arra, hogy úgy a dal szövegét, mint az előadó céltudatosan választott megjelenését a Biblia fényében és a luciferiánizmus általam ismert módszerei, fogásai és ideái alapján interpretáljam.
  Mi, a modern nyugati világban egy olyan kultúrkörben élünk, ahol a Konchita féle, a tűréshatárt állandóan kitologató előadók és alkotások nap, mint nap ránk vannak erőltetve, ha tetszik, ha nem. Teszik ezt kidolgozott és bevállt módszerekkel. A szórakoztató ipar így egy rendkívül hatékony eszköz ahhoz, hogy már gyerek korától kezdve kondícionálja az embert a szabadosság és az isteni rend ellenes lázadás irányába. Ezek a termékek, legyenek filmek, vagy zeneszámok, szinte kivétel nélkül azt sugalmazzák, hogy az embernek le kell vetnie magáról minden korlátot és meg kell valósítania önmagát. A bibliai értékrend és az Isten által létrehozott intézmények – mint a család és a nemzet – negatív, elavult, az egyéni kibontakozást visszatartó intézményekként vannak bemutatva. Még a nemiség és a szexuális orientáció sem a természet által adatott, hanem szabadon megválasztható és napjainkban már nem kevesebb, mint 72 nemi identitás közül választhatunk.
  Azok, akik kritikusan reagálnak a „progressziv” üzenetekre, azok elmaradott, bigott, szeretetlen emberek, vallási fanatikusok, akiknek nincs helyük a modern világban. Ez egy mindent átható korszellemmé vált, ami teljesen átitatta a világot. Noha a TV készüléket kikapcsolhatjuk, a világot nem tudjuk „kikapcsolni”s bár mi nem vagyunk a világ része, de e világban élünk. Az igazság ismeretében kötelességünk a hamisságára rámutatni, azt Isten szavának fényében hamisságként feltárni, alkalmat ragadva arra, „hogy kiragadjunk egyeseket a tűzből” (Jud. 1:23)!
  Nos, Konchita Wurst koránt sem az első transzvesztita, akit a képernyőn láttunk akár énekesként, akár színészként. A homoszexualitást és a devianciák számos más formáját már jó ideje erőltetik ránk a szórakoztató ipar termékei. Hívőkként tisztába kell legyünk azzal, hogy ez egy hosszútávú, céltudatos napirend része, ami előre láthatóan még durvulni fog. Habár a „szakállas nő formula” egy újnak mondható, nagyon ötletes fogás volt, ám a legtöbb ember leragadt annál, hogy csupán az előadó magaválasztott kinézetével, vagy nemi identitásával foglalkozzon. A bulvárszinten vegetáló „konzumátorok” elcsámcsoghattak a témán. Ez is egy szint. Az öntudatos polgárok pukkasztva érezték magukat és hangot adtak jogos felháborodásuknak, majd miután ezt megtették, nyugodt lelkiismerettel elindultak shoppingolni a plázába – tartva a maguk formáját. Ez megintcsak szint. Ennek a jelenségnek azonban nem érthetjük meg a teljes lényegét a Biblia alaposabb ismerete nélkül. És ez már egy teljesen más szintű rálátást igényel.
  Természetesen a művész (nő/úr?) megjelenés sem olyan, amilyen. Magának a láthatóan alaposan átgondolt és kalkulált megjelenésnek is több szintű üzenete van. A mi Konchitánk ugyanis nem csupán a mai művészektől szinte már kötelező módon elvárt deviáns szexualitás propagálásának kívánt eleget tenni. Koránt sem, hiszen manapság ez önmagában már nagyon nem elég egy valamirevaló vetélkedő megnyeréséhez. A természetesen „beavatott” zsűrit illik ám kellő és minőségi módon elkápráztatni és meg kell felelni az ilyen helyeken megkövetelt szigorú kritériumoknak: A pór népet megalázó módon hülyíteni kell úgy, hogy az észre sem vegye. A konzervatív, öntudatosabb réteget kellő módon meg kell botránkoztatni. Végül pedig, ami a legfontosabb, a megjelenésnek, a fény és képhatásoknak, a dal szövegének, a gesztikulációknak olyan üzeneteket kell közvetíteni, amelyek Lucifert és az ő uralmát dicsőítik. Mesteri módon, hogy az csak a már beavatottak számára legyen igazán értelmezhető, de a szubliminális üzenete hasson a nagyközönségre. Vagyis, ötletes és kreatív módon eleget kell tenni a nagy előszeretettel alkalmazott „nyitva tárt szemek előtt rejtve maradni” taktikának (a nyilvánosság előtt oly módon propagálni az általuk előterjesztett napirendet, hogy hatással legyen a nem beavatottak tudatalattijára, miközben képtelenek legyenek felfogni azt, hogy valójában miről is van szó). E tekintetben Konchita igazán remekelt, s már csak ezért is kiérdemelte a díjat, hiszen dalának üzenete mellett, a női és férfi identitás leleményes keverésével, vagyis Sátán andrügén (kétnemű) Bafomet mintáját követő megjelenítésével kápráztatta el a nagybecsűt. Magának a dalnak a szövege nem más, mint egy Lucifert nagyröptűen tömjénező óda – így egyáltalán nem is csodálkozhatunk azon, hogy a fesztivál nyertese ő lett. Megyőződésem szerint azonban éppen a dal szövege az, ami igazán árulkodó, és több figyelmet igényelne legalább is a keresztények, illetve az „ébredők” részéről.
  Nos, aki a Bibliában lagalább egy bizonyos szinten jártas, annak hamar feltűnik, hogy ez a dal valóban nem más, mint Lucifer, vagy Sátán Isten fölé való önfelmagasztalása. A dal elejétől a végéig – gyakran bibliai idézetekre utalva – Sátánnak az Isteni renddel való dacos szembenállását és azt a vágyálmából fakadó meggyőződését fejti ki, hogy a végén mégiscsak ő lesz a nyertes. A luciferi világrend azon álmát, hogy ha az emberek felvállalják őt, inkább mint Istent, akkor, mint a főnix mégiscsak sikerül neki az, ami egykor a bukását okozta: “Isten és a csillagok (angyalok) fölibe kerekedni és olyanná lenni, mint a Magasságos Isten” (vö. Ézs. 14:13-14).
  Mindezt a dalszöveg némely biblai idézettel való összehasonlítása, több, mint egyértelművé teszi (habár a szöveg általam eddig olvasott magyar fordításainak nagyrésze eléggé pontatlan, s így némileg elhomályosítják a szándékozott mondanivalót). Az alábbiakban az angol szöveg magyar fordítása a sajátom (sk. a szerző), ami sokkal pontosabban és hitelesebben adja vissza az értelmi mondanivalót azoknál a fordításoknál, amelyeket eddig a magyar oldalakon láttam. A dal szövegét sorról-sorra elemezve, először az angol szöveget, majd azoknak az általam adott magyar fordítását látjuk, amiket aztán esetenként az idevonatkozó releváns bibliai idézetekkel egészítek ki, majd az általam hozzájuk fűzött megjegyzésekkel zárom:
  Walking in a rubble, walking over glass / A törmelékeken járva, [és] az üvegen járva.
  Ezékiel 28:14 Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál.
  Jelenések 4:6 A [az isteni] trón előtt kristályként csillogó üvegtenger.
  Nyitásként az énekes egyes szám első személyben reflektál Luficer, a csodálatossá teremtett arkangyal egykori állapotára (mintegy azonosulva vele). Jelesül azt az időt eleveníti fel, amikor az Isten tróntermében oltalmazó Kérubként a tüzes kövek (itt azt csak törmeléknek nevezve) és a trón előtti üvegtengeren járt.
  Neighbours say we’re trouble / “Szomszédaink azt mondják, bajkeverők vagyunk.”
  Ezékiel 28:16 Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül. – Katolikus
  Ézsaiás 14:13-14 13 Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon. 14 Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.
  Lucifer az angyalok egyharmadát elhitette és a lázadásába vonta, az Istenhez hű angyalok azok a “szomszédok”, akik elutasították a lázadásban való részvétet, mert bajt hoz magával (az angolban a szomszéd szó a “felebarát” szinonimája). A következő sorokban aztán ez az egykori dicsőséges múlt határozottan el lett utasítva, meg lett tagadva:
  Well, that time has passed / Nos, az az idő már elmúlt [értsd: a lázadás előtti “ártatlan” állapot]
  Peering from the mirror /Aki [visza] bámul a tökörből

  No, that isn’t me / Nem, az [már] nem én vagyok.

  Az Istenhez hű állapot, a régi dicsőség már mind a múlté, s mivel az a személyiség tudatosan le lett vetve, teljesen idegenként néz vissza a tükörből! Ő ma már egy teljesen más személyiség (ami persze igaz is).
  A stranger getting nearer / Egy idegen közeledik [hozzám]
  Who can this person be / Ki lehet ez a személy
  You wouldn’t know me at all today / Egyáltalán nem ismersz ma rám
  A fentebbi két sorban egy olyan valakiről van említés, aki egykor társ volt, de akitől nyilvánvalóan annyira elidegenedett, hogy az személy rá sem ismerhet benne az egykori lényére. Véleményem szerint ez a személy nem más, mint az a kérub, akivel egykor párosan az Isten trónját együtt fedték be, mint a két oltalmazó kérub.
  From the fading light I fly / A halványuló fényben [tova] szállok
  Rise like a phoenix / Felemelkedem, mint a főnix
  Out of the ashes / Feltámadva a hamvakból
  Seeking rather than vengeance/ A bosszú helyett inkább keresem

  Retribution / Az elégtételt
  Ezekben a sorokban kifejti, hogy attól a számára egyre halványuló világtól “tovaszáll”, ám [bukásából, megtagadottságából] fel fog emelkedni, mint a főnixmadár. S ő valójában nem bosszút akar állni, hanem elégtételt kíván venni. Más szóval azt kívánja, hogy Isten elismerje, igazságtalanul viselkedett vele, s emiatt kövesse is meg őt, ismerje el nagyságát! A folytatásban már, hogy köznyelven éljünk, teljesen elgurult a gyógyszere.
  You were warned / Figyelmeztettelek
  Once I’m transformed / Amikor átalakulok
  Once I’m reborn / Amikor újjászületek
  know I will rise like a phoenix / Tudd, hogy feltámadok, mint egy főnix
  But you’re my flame / De te vagy a lángom
  Lucifer tisztában van azzal, hogy a bűn zsoldja a halál, s eljön az idő, amikor szembe kell neki is nézni ezzel az ítélettel. Tudja, Isten így szólt hozzá:
  Ezékiel 28:18 Tömérdek vétkeddel és becstelen kereskedéseddel meggyaláztad szentélyeidet. Tüzet támasztottam benned, hadd emésszen meg. Hamuvá teszlek a földön mindenki szeme láttára. 19Azok, akik ismertek a népek közül, mind megborzadtak miattad. Iszonyattá váltál és véged van mindörökre.
  Erre a próféciai kijelentésre utalva jelenti ki: „Te vagy a lángom.” Azt véli, hogy a láng nem a halála lesz, hanem az újászületésének eszköze. Képtelen felfogni azt, hogy a tüzes tó megemészti és olyanná lesz, mintha sosem létezett volna. Végleg vége lesz [elpusztul mindörökre]. Ő mégis arra “figyelmezteti” Istent, hogy abból az állapotból fel fog támadni, át fog alakulni, megállíthatatlanul egy teljesen új életre reinkarnálódik! Így Isten csak tegye a dolgát [ítélkezzen nyugodtan, nem számít]:

  Go about your business / Menj, tedd a dolgod
  Act as if you’re free / Tedd úgy, mintha szabad lennél
  No one could have witnessed / Senki sem volt tanúja annak
  What you did to me / Mit tettél velem

  Az utolsó két sort nem lehet másként értelmezni, mint egy Istent vádoló szemrehányást, ahol azt kívánja érzékeltetni, hogy Isten titokban valami nagyon igazságtalan dolgot követett el ellene. Ha igazán mélyek akarunk lenni, még azt is feltételezhetjük, hogy Lucifer itt felfogta azt, hogy egy rendeltetést tölt be, s noha annak megfelelően nem kíván megváltozni, mintegy azt betöltve mégis vádolja Istent.

  Cause you wouldn’t know me today / Mert ma rám sem ismernél [értsd: a mai, valós énemmel nem vagy tisztában]
  And you have got to see / és meg kell, hogy lásd [ahhoz]
  To believe / hogy elhidd
  From the fading light I fly / a halványuló fényben szállok
  Rise like a phoenix / felemelkedve, mint a főnix
  Out of the ashes / ki a hamvaimból
  Lucifer itt azzal kevélykedik, hogy amivé lett [a lázadás által], azt az állapotot, azt Isten [és/vagy Krisztus] fel sem foghatja, s fel kell hogy fogják, mert ő diadalmasan fel fog támadni egy új létre.
  Seeking rather than vengeance / A bosszú helyett inkább keresem
  Retribution / A kárpótlást [elégtételt]
  You were warned / Figyelmeztetve vagy
  Once I’m transformed / Amikor átalakulok
  Once I’m reborn / Amikor újjászületek
  E sorokban továbbra is csak a “na majd meglátjátok, hogy Istenné leszek” mantrát ismétli, a következő sor azonban újra csak sokatmondó:

  I rise up to the sky / Felemelkedek az égig
  You threw me down but /Levetettél [engem], de
  I’m gonna fly / szárnyalni fogok

  Ézsaiás 14:13-14 13… én az égbe megyek föl, az Isten csillagai fölé állítom trónomat. Az egybegyűlés hegyén telepszem majd meg, messze fenn, északon. 14Felszállok a felhők magasába, hasonló leszek a Fölségeshez!
  Ezékiel 28: 16 Levetettelek az istenek hegyéről, és az [a másik] oltalmazó kerub a tüzes kövek közül romlásba taszított. – Újfordítású protestáns
  Senki ne gondolja azt, hogy ez a dalszöveg csak a merő véletlen folytán azonos Lucifer elbukásának leírásával, csak éppen itt Lucifer azon perverz perspektívájából, hogy végül mégis képes lesz Isten fölé emelkedni. Az üzenet, hogy le lett ugyan vetve, de nem adja föl és még nincs vége a játszmának. Van még néhány meglepetés a tarsolyában, és ha majd feltámad a tűzben való pusztulásból, mint a főnixmadár, akkor senki nem lesz képes megakadályozni őt abban, hogy eredeti célja szerint felemelkedjen az „égig”, az Isten mellé, illetve az Ő helyébe. Meg van győződve arról, hogy sikerül neki az eredeti tervét véghez vinni és végül mégiscsak olyanná lesz, mint a Magasságos. Ezzel tulajdonképpen vége is az üzenetnek, a továbbiakban már csak refrénszerűen ismétlődnek a dal korábbi sorai.

  And rise like a phoenix / és felemelkedek mint egy főnix
  Out of the ashes / hamvaimból feltámadva
  Seeking rather than vengeance / A bosszú helyett keresem [az]
  Retribution / elégtételt
  You were warned / Figyelmeztetve vagy

  Once I’m transformed / Amikor egyszer átalakulok
  Once I’m reborn / Egyszer újjászületek
  You know I will rise like a phoenix / Megtudod, hogy felemelkedek, mint egy főnix
  But you’re my flame / de te vagy a lángom
  A dal tehát meglepően nyilvánvaló módon foglalja össze a luciferianizmus lényegét: Sátán le lett vetve, de feltámad, mint a főnixmadár és végül ő lesz a győztes. Ez a megkapó zenével párosítva egy olyan propaganda üzenet és induló, ami minden bizonnyal libabőrössé tette az elkötelezett luciferiánus beavatottakat és ennek megfelelően honorálták az énekest a nagydíjjal. Minket, keresztényeket pedig emlékeztet arra, hogy a mi harcunknak sincs még vége, a neheze még előttünk áll.

  Isten Egyházának Gyülekezetei

  Copyright © 2014, Póli Pál

  www. http://churchofgod.hu

   1. Én köszönöm hogy leírta … döbbenetes ! MA – láttam néhány hónapja egy képet K.W-ról – hófehér a szakálla, és a haja is hosszú, fehér. Nekem abból először az jött le, hogy “szeretne tiszta lenni” ám lehet, hogy fent leírt tévesztés a cél … HA a lelkében nem változott meg azóta ! Egy ember megváltozhat, de a tendencia, az erősödik … látom a gyerekeket 🙁
    FÉLNEK !

  1. Antenor, ennek az írásnak hol találom a második részét? Még szeretnék erről az elméletről többet megtudni, most olvasok erről először komolyabban. Érdekesnek hangzik, bár a végén, amikor megjegyzi, hogy ugye a héber “hayah” szó egyszerre jelent “volt”-ot és “lett”-et- többnyire voltnak van fordítva- itt lényegében nem a kotextusnak kellene eldöntenie, hogy melyik formát is kellene használni?

   1. Elolvasva mind az összes cikket, engem inkább Thea álláspontja győzött meg. Dönö többségben a fentebb általam linkelt szónak a “volt” a jelentése, ha “lett”-el van fordítva, akkor még nyelvtanilag is problémát okoznak a további sorok értelmezése. De már csak ha nyelvtanilag nézzük, az 1 Mózes 2 nyelvtanilag is kötődik az 1 Mózes 1-hez. Bennem is fennált a megfogalmazatlan kérdés, hogy lehet-e teóriát építeni egy szó kevésbé használt jelentésére, és a továbbiakban kiderült, hogy nem. Meg aztán a bűn is a halál következményeként jött be a világba, amikor az első emberpár vétkezett, de a réselmélet alapján már volt halál évmilliókkal az első emberpár előtt is.

    1. Hitetlenség miatt vannak ezek, illetve a lelki paráznaság miatt, mivel az “Egyház” inkább a világiak kegyét keresi, semmint Istenét. Ugyanez volt a probléma a Római egyházzal Nagy Konstantin idején. Oda dörgölözőtt, ahol az elismerést, a hatalmat és az anyagiakat remélte szolgálataiért cserébe.

    2. Sajnos a legtöbb biológiai, geológiai és kozmológiai jelenséget és anomáliát bagatelizálja a cikk(ek). A kreacionizmus is kissé olyan, mint az evolúcióelmélet, azzal a különbséggel, hogy a néha abszurd elméleteit nem egy hazugságra, hanem az igére építi. De a részletekben ugyanúgy “elvérzik”. Mondd meg nekem (csak egy dolgot említek az anomáliákból), hogy a bánatba kerültek olyan és akkora becsapódási kráterek a Földre, amik egyenként is kiirtották volna az embert a bolygóról (vagy majdnem), magyarán a 6000 éves emberi történelmen kívül csapódhattak be, de mégis mikor ? Nyilvánvalóan, jóval korábban. Az ilyen tényekből van jó pár tucat, amik mind megkövetelik a 6000 évnél jóval öregebb Univerzum létét.

    3. Egyáltalán nem azért van Péter ! Sokszor hallottam már ezt a süket vádat keresztényektől, mert zavarja a lelki békéjüket egy némileg más nézet, és ugyanúgy támadnak mint a világ, vakon. Nálam evolúció ismerőbb és egyben gyűlölőbb egy személyben, nemigen van (biztos van, de nem ismerem őket), mégis komoly és megalapozott elméletnek (nem kijelentett vagy bizonyított igazság!) tartom a Gap theory-t. Akik pedig elfogadják (ismereteim szerint) igenis evolúció ellenes, a világgal kompromisszumot nem kötő szellemi Isten emberei. A bizonyítékok meg nem merülnek ki két héber kifejezés boncolgatásán.

    4. Abban egyetértek veled Arpiel, hogy a bibliára nem lehet alapozni a föld és az emberiség valódi korának megállapitását, meglehet a kronológia-amit ott felállitottak nem pontos, ugyanis Mózes a törzsi szájhagyományok alapján irta meg ezeket, nem pedig tudományos feljegyzések alapján. Viszont százezer évekről pláne millió évekről beszélni túlzás és megalapozatlan dolog, ugyanis a geológiai és régészeti leletek sem támasztják alá ezeket.
     Az meg, hogy kráterek vannak mindenfele, méghozzá gigantikus méretüek, nincs mit csodálkozni, a mitoszok alátámasztják, hogy a múltban voltak hatalmas meteor-becsapódások, illetve vulkán-kitörések-sőt pusztitó háborúkról is irnak a mitoszok-ahol az emberek tömegpusztitó fegyvereket használtak egymás ellen a régmúltban, mint például nukleáris töltetü rakétákat. Azok is hagytak egypár sebhelyet a föld arcán, amiről a mai tudományos világ nem szivesen beszél, mert nem illik bele az evolúcionista elmélet kereteibe.

    5. A Mindenhato Isten, akinek hatalma kivul helyezkedik el a ter,ido,anyag harmasan! Sajat teremtese altal nincs es nem lehet korlatozva!
     Evmilliok, milliardok kellettek Istennek, hogy letrehozza a Foldon az Adami elethez szukseges korulmenyeket? Tehat alavetette volna magat az idonek, anyagnak es ternek, ezaltal nem Isten?
     Istennel nincs ido, csak az embereknel! Ami szerintunk evmilliard az nala egy pillanat!

  2. Antenor, az emberiség történelme nem lehet több mint tiz-tizenkétezer év. Régészetileg nagyjából az Ókor kezdetétig 4 külön eltérő korszakot lehet megállapitani. 1. Az Özönviz előtti világ, melynek maradványai megtalálhatók szerte a világban, mészkőbe, homokkőbe, szénlencsékbe ágyazva. A tudósréteg úgy magyarázza ezeket, mintha több millió évig rakódtak le volna egymásra, holott a fossziliák billiárdjainak ép állapota inkább arra utal, hogy iszapáradat teritette be őket, ergo nem volt idejük elrohadni, mint ahogy annak kellett volna történnie természetes körülmények között. Az sem igaz, hogy az ember nem találkozhatott a dinoszaurusszal. Több olyan helyszint is ismerünk, ahol a megkövült homokkőben az emberi lábnyom együtt “sétál” a dinó tappancsokkal. Több száz olyan ember álltal készitett tárgy is létezik, melyek dinoszauruszokat és olyan ősi állatokat ábrázolnak, amik ma már nem léteznek. Nem beszélve a széles körü Sárkány-mitológiákról, legendákról. 2. A Megalitikus világ
   A föld szinte valamennyi szegletében hatalmas, gigászi kőkockákból készült épületek, épületkomplexumok maradványai találhatók (Gizai piramisok, Baalbek, Sacsayhuaman-Peru), melyeket a régészek nem igazán tudnak besorolni egy korszakba sem, pont az evolúciós történelemszemlélet miatt. Olyan magasszintü technológiai fejlettséget tükröznek, hogy mind a mai napig nem tudják, hogy miféle eszközöket használtak az elkészitésükhöz. Ellenben személy szerint meg vagyok arról győződve, hogy ezek a maradványok abból az időből valóak, amikor Nimród, az óriás uralkodott a földön. Más legendák, mitoszok is arról beszélnek, hogy nagytudású emberek éltek ekkor, akit a későbbiek isteneknek tartottak. Nemcsakhogy az elektromosságot ismerték, hanem a repülés tudományát is és magas szintü csillagászati ismeretekkel rendelkeztek. Viszont eltüntek a Földről, mert egymás ellen fordultak. A népek mitoszai pusztitó háborúkról beszélnek, egymást követő természeti katasztrófákról, amik végül is felőrölté a civilizációjukat. Már csak a túlélésért küzdöttek a megmaradt embercsoportok.
   3. A primitiv kőkorszak

   Miután megsemmisült ezt a bámulatos bábeli világ, a világ felét elboritotta a jég, a hó és a fagy, délebbi területeken szélsőséges időjárás, szárazság és tüzek pusztitottak, az emberiség fokozatosan lesüllyedt a kő eszközöket használó, primitiv törzsek szintjére, s már csak szóbeli elbeszélések, legendák maradtak a régi elvesztett világból. Ekkor megjelent egy biológiailag sokkal gyengébb és kisebb emberiség, a megváltozott Földi éghajlat miatt.

   4. A neolitikus korszak, a földmüves kultúrák megjelenése.

   A jégkorszak véget ért, “globális felmelegedés” vette kezdetét- a fagy és a hó visszaszorult az északabbi területekre. Az éghajlat mindenhol stabilizálódott. Beindulhatott a földmüvelés, az emberek letelepedtek a vadászó-halászó kultúrák ideje lejárt. Megjelennek az első téglából épitett városok, s az azokat környékező falvak pont azokon a területek mellett, ahol a régi Nimródi birodalom városainak maradványai voltak fellelhetőek. Az új emberiség és a megmaradt óriás nemzetség ekkor még egymás társaságában élt. A kereskedelem ismét beindul. A kultúra felvirágzott. Ez volt az az időszak, amiben például a bibliai József élhetett.

 4. Eva!
  En nagyon ovatos lennek ezzel a hipszter egyhazzal. Eleg csak megvizsgalni a forrast es mindjart rajon az ember, hogy valami nem stimmel veluk. Ez egy allkereszteny szervezet, akik mas evangeliumot hirdetnek, mint Krisztus.
  Egyebkent mire keszulnek es kik?
  -Tudtommal az Antikrisztus jelenik meg eloszor. Az o eljovetelere keszulnek?
  Jezus Krisztus sokara jon es nem hamarosan. Hogy miert mondom ezt? Mert rengeteg profecianak kell beteljesedni-e visszajovetele elott.
  A szulesi fajdalmak korszakat eljuk, az elhitetes korszakat!

  1. Miért feltételezel ILYET ? Nyilvánvaló: Jézus második eljövetelére készülnek.

   Persze, tudjuk hogy az AK jelenik meg előbb, meg lesz háború, hamis béke, stb. Nem gondolom, hogy álkeresztény szervezet, kezdők egy picikét … gyermekbetegségeik, ha vannak …

  2. ABBAN egyetértünk, Idegen, hogy az elhitetés korszakát éljük, ami lesz még durvább, az biztos.

   1. A 9-11 es öngólos merénylet is eléggé durva volt, mégis sokan bedőltek neki, pedig nem hivatalos szakemberek tucatjai állapitotta meg, hogy a tornyokat igazság szerint mesterségesen robbantották le, szintenként elhelyezett robbanószerekkel. A hivatalos sztori tehát hazugság volt. Mégis mit várjuk ezek után? Én személy szerint nagyon kevés dolgot hiszek már el a hirekből és a médiából.

    1. Nagyon jól teszed, Péter!Sőt, még csak a saját gondolataidnak se higgy.Nézd meg őket, lásd őket, tudj róluk, csodálkozz rájuk – de engedd el őket.Engedd el őket úgy, ahogy jönnek.Aki el tudja engedni a gondolatait, a legzseniálisabbakat és a legbetegesebbeket is egyaránt, attól az embertől nem vehetnek el semmit, annak az embernek nem hazudhatnak – vagyis inkább nem csaphatják be.Mert az ilyen ember szabad ember.Az élet játék.Az ellentétekkel, pontosabban a dualitásokkal való játszás.Megtanulni könnyedén -könnyedén, mint a víz, sőt, mint az élő víz- bánni az elengedéssel, a ragaszkodással; az oldással és a kötéssel; az Alfával és az Ómegával; a kezdettel és a véggel… Az ilyesmi nincsen benne a hírekben.Az ilyesmi a mi természetes valónkban van, mert minden ember szabadnak született.

    2. Most egyetértek veled Péter, én is ! Csak nehogy azt hidd, hogy ha már nem Oszamáék csinálták a bulit, akkor az iszlám mögötti terror és politikai rendszer ártatlan. Mindkét világrend gonosz és bukott, sátánnak ez a stratégiája, az oszd meg és uralkodj elv, sőt sokszor látszólag a saját erőit indítja maga ellen, a politikai és háttérhatalmi játszmák terén. Bal meg jobb oldal, demokraták meg republikánusok, síták és szunniták stb. Tézis és szintézis dialektikája.

    3. Igen, Arpiel, erről jutott eszembe, hogy Sátán párokban helyezi el a “megoldásait”, mint a kapitalizmus és a kommunizmus esetében, mindegy melyik rosszat választjuk, hiszen mindegyik rossz.

    4. Arpiel nem hiszek abban, hogy a Sátán ennyire meghasonlana önmagával, de kétségkivül felhasznál birodalmakat a saját játékához, amit Isten és az emberiség ellen folytat, amibe nekünk nagyon csekély belátásunk van-ugyanis ez az idegen lény sokkal magasabb intelligenciával rendelkezik , mint mi emberek. Amit láthatunk jelenleg az, hogy kevés idő van hátra és tanui vagyok az Északi és Déli király látványos végidei harcának, ami nem most kezdődött egyébként, hanem már évezredek óta folyik, amióta Noé atyánk kiszállt a bárkából. azt hiszem nem kell tovább ragoznom, mindenki ismeri a végkimenetelét ennek a háborúskodásnak-ezért is inkább én óvnák itt mindenkit attól, hogy melyik hatalmat béleyegezze Sátáninak vagy kevésbé annak 🙂 Sátán ezek felett ál mint mondtam, de szerencsére azért Isten is megjelenik a szinen nemsokára 🙂

    5. “És a király a maga tetszése szerint cselekszik és felfuvalkodik és felmagasztalja magát minden isten felett, és az istenek Istene ellen is vakmerőn szól, és szerencsés lesz, mígnem betelik a harag; mert a mi elhatároztatott, az végre is hajtatik.
     Nem gondol atyáinak isteneivel, nem gondol az asszonyok kedvenczével, és egy istennel sem; hanem mindennek fölibe magasztalja magát.
     De a helyett tiszteli az erődök istenét annak helyén; és azt az istent, a kit nem ismertek az ő atyái, tiszteli aranynyal, ezüsttel, drágakövekkel és becses ajándékokkal.
     És az erődített városokban így teszen az idegen istenek nevében: a ki hódol, annak dicsőségét megsokasítja és sokak felett ad nékik hatalmat; a földet elosztja jutalom gyanánt.
     De a vég idején összetűz vele a déli király, és mint a forgószél, úgy megy reá az északi király szekerekkel, lovasokkal és sok hajóval, és betör az országokba, elözönli és végigjárja azokat.
     És bemegy a dicső földre, és sokan elesnek; de ezek megszabadulnak az ő kezéből: Edom, Moáb és az Ammon fiainak színe-java.
     És kezeit az országokra veti, és Égyiptom földe meg nem menekedhetik.
     És ura lesz Égyiptom arany- és ezüst-kincseinek és minden drágalátos javainak; libiabeliek és szerecsenek is lesznek az ő kíséretében.
     De megriasztják őt napkeletről és északról való hírek, és kivonul nagy haraggal, hogy elveszessen és megöljön sokakat.
     És felvonja az ő sátor-palotáját a tengerek és a dicső szent hegy között; és végére jut, és senki sem segít rajta.” Dániel próféta könyve 11. rész

    6. Egyszer vége lesz ezeknek hála Istennek, van igéretünk arról, hogy a Nagy Babylonnak befelegzett, még ha késik is-de mindezek elmulnak, az egész véres emberi történelemmel együtt. A fenevad bélyege lesz majd a választóviz, s épp azok fogják felvenni, akik inkább ezt a romlott világot és emberiséget választják, Isten országa és népe helyett. Péter apostol ezt irja és ez nagy reménnyel kell, hogy eltöltsön bennünket:

     “Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
     Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben,
     A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
     De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.