chat2Ide jöhet minden érdekes vagy hasznos link, információ, forrás, illetve off-topik beszélgetés. 

Összetettebb témákhoz pedig inkább használjátok a fórumot: http://klub.idokjelei.hu/forums/

5 381 hozzászólás

  1. Az elmúlt években egyre inkább tudatosult, hogy a tejipar, a tejtermékek gyártása károkat okoz a környezetnek és az emberi egészségnek, a nagyipari állattenyésztés pedig etikai kérdéseket is felvet. Ezért a biotechnológiai vállalatok világszerte megkezdték tejpótlók felkutatását.

    jön a mű tej is a boltokba
    https://www.origo.hu/tudomany/20210107-tejet-allitanak-elo-elesztobol-izraeli-tudosok.html

    amit Isten természetesnek és igen jónak teremtett, azt az ember elveti, veszélyesnek mondja és “teremt” helyette másikat- tehát istent játszik. Meddig még, meddig hagyod még Urunk a gonoszságot felemelkedni?
    Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a Menyben úgy itt a Földön is.

  2. Sziasztok!

    Békés, boldog, kegyelmekben gazdag karácsonyt kívánok mindenkinek!

    Üdv: Idegen

    1. ÜDVÖZLÜNK MINDENKIT AZ ÚJ VILÁGRENDBEN!!!!!!!!!!!!!!!
      na emberek, minden igaz volt amit hónapokkal ezelőtt összeesküvésnek mondtak.
      jön a vakcina útlevél, vakcina igazolással lehet mozib, szinházba, sport rendezvényre, stb. menni
      gulyás gergely nyilatkozik ezen a linken
      https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/825031438057376/?t=2915
      48:12-től hangzik el a kormányinfón a kérdés és a válasz

  3. egy teljesen normális hozzáállás a Covid vakcinához – a svájci vezetők véleménye

    https://www.nzz.ch/schweiz/kurzinterview-berger-ld.1590658

    magyarra forditva:
    Tudva levő, hogy SVÁJC néhány napja kerek perec egyelőre elutasította minden nagy vakcinagyártó termékétIgy néz ki egy ÁTGONDOLT OLTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK gondolatmenete a korona oltással kapcsolatban (Svájc)SVÁJCBAN maga Christoph Berger, az OLTÁSI KÉRDÉSEKKEL FOGLALKOZÓ SZÖVETSÉGI BIZOTTSÁG ELNÖKE jelentette ki, hogy „amíg nem néztünk át minden adatot, addig én magam is szekptikus vagyok”. És ő maga CSAK AKKOR lesz HAJLANDÓ AJÁNLANI az oltást, ha MINDEN SZÜKSÉGES TÉNYT MEGVIZSGÁLTAK , különben az elsietett intézkedések hosszú távon veszélyeztetnék az oltáselfogadást.Kiemeli továbbá, hogy az utolsó klinikai fejlesztési fázisnak még nem áll rendelkezésre minden adata, ezért véglegesen egyelőre nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy fogja-e ajánlani az oltást. Bár vannak részeredmények, de a VÉGSŐ EREDMÉNYEKET MEG KELL VÁRNI ahhoz, hogy dönteni tudjanak, melyik oltóanyagot ajánlják egyáltalán, továbbá MÉRLEGELNI KELL AZ OLTÁS RIZIKÓJÁT és a KOVID 19 MEGBETEGEDÉS KÖZTI RIZIKÓT.Fontosnak tartja, hogy a leendő oltásnak elsősorban az időseket és az alapbetegségekkel élőket meg kell tudni védeni a kovid betegség súlyos lefolyásától. A CÉL JELENLEG SEM NEM AZ EGÉSZ LAKOSSÁG MIELŐBBI ÁTOLTÁSA, SEM PEDIG, HOGY A NYÁJIMMUNITÁS mindenáron MIELŐBB LÉTREJÖJJÖN.Mivel még nem áll minden adat rendelkezésre, TELJESEN MEGÉRTI, HOGY SOKAN HABOZNAK az oltással kapcsolatban.KÜLÖNBSÉGET KELL TENNI a már jól ISMERT OLTÁSOK és eközött az ÚJ KÖZÖTT . Nem lenne jó, ha az új miatt növekvő oltásszkepticizmus végül azt eredményezné, hogy a régiekkel (kanyaró, bárányhimlő stb.) szembeni bizalmatlanság is növekedjen.Egyelőre a RIZIKÓ CSOPORTBA tartozókat kell VÉDENI, és ELKERÜLNI egy újabb LOCKDOWNT. De az ÚJ KORONA ELLENI OLTÁSSAL CSAK 5-10 ÉV MÚLVA FOGUNK TALÁN OTT ÁLLNI, mint a régebbi oltásokkal.Fontos, hogy az embereket MEGBíZHATÓ, KÖVETHETŐ ÉRVEKKEL győzzük meg, szükség esetén az orvosoknak egyenként kell arra időt szánni, hogy habozó páciensekkel elbeszélgessenek. De NEM CÉL AZ OLTÁS KÖTELEZŐVÉ TÉTELE.Arra a kérdésre, hogy vajon Svájc nem túl lassú-e, hiszen a szomszédos országaiban már az oltásközpontokat építik, Christoph Berger úgy válaszolt, hogy NEM KELL A LEGGYORSABBAK KÖZÉ TARTOZNI, hanem alapos mérlegelés után kell gondos döntéseket hozni. És ez csak akkor lesz lehetséges, ha minden tényt alaposan ismerünk, és megvizsgálunk.Ezt az új oltást nem ajánlhatjuk ugyanúgy, mint pl. a kanyaró elleni oltást, melyet már jól ismerünk.AZ ÚJ OLTÁST NEM GYORSAN, HANEM HELYESEN KELL ELINDíTANUNK. Ugyanis ha elhibázzuk, minden más oltás ellen is nőni fog a bizalmatlanság.NZZ.CHwww.nzz.ch

    1. Német híradó (ZDF heute journal). Nyíltan kimondja, hogy előbb oltunk, aztán menet közben majd meglátjuk, milyen mellékhatásokat figyelhetünk meg.
      Nemcsak “Hülyék paradicsoma”, de emberiség elleni bűncselekmény is, előre eltervezett módon, bűnszervezetben elkövetve, világméretben.

      https://www.youtube.com/watch?v=iuiYJq1Vy98

      oltásnépszerüsítés hazúg, csaló módon London polgármestere népszerüsíti az influenza elleni oltást, csak hát látszik, hogy nem adatja be magának, mert rajta van a tű végén a védőműanyag- hazug, csaló kampány- ez várható a covid vakcinával kapcsolatban is.

      1. Meghosszabbították a járványidőszakot. Most majd – amikor többen már influenza ellen is beolttatták magukat – borzasztó, rengeteg beteg lesz !! https://bittube.video/videos/watch/77581b34-65ee-459a-a19f-9ed0ffd28c78?fbclid=IwAR28JS53-KM5J3SqZ554fSZBrlpA0QSCnsDMgmNdd9y5HNPvoQvaRQby_xk

        “Jelenések 8:7 Trombitált az első, és jégeső támadt, és tűz vérrel keverve, és lehullott a földre: megégett a föld harmada, megégett a fák harmada és megégett a zöld fű is mind.” Ezt okozza az 5G rendszer (éjszakánként készül de már nyáron is nagyon siettek). Ez után következik, hogy mindennek “harmadrésze” elpusztul: szerintem olyan sokan, tragikusan, hogy láthatjuk, megint abszolút pontos az Írás !

        1. Borzalmas. Nekünk is igyekeznünk kell “berendezkedni” 🙂

          Csak azt nem értem, ha mindenütt gépek vannak hol marad a föld, amiből eszünk ?! Jaaa, az GMO meg precíziós mezőgazdasááág ! mert műholdak nélkül már élni sem lehet…

    2. Nagy közönség előtt olttatta be magát egy nővér. Orvosok, a cég is ünnepelt.
      30 éves, két gyermekes anya. Ahogy a mikrofon elé állt, a feje megfájdult, és összeesett. Az oltást követően 10 óra múlva meghalt.
      A szeme egyszerűen SZÖRNYŰ … Valaki az Astra Z oltást megkapta, és kétségbeesetten mondta: nem találom az Istent !! Idegrendszeri zavarokat okoz, ment az aktába.

      EZ AZ OLTÁS TELJESEN MÁS MINT A TÖBBI ! a TÖBBI is, már olyan mellékhatásokat okoz, ami után az anya nem ismer a gyermekére … Exponenciálisan megy fel az “autisták” száma … a GENETIKÁT változtatja meg. Egyelőre maradjunk bioemberek.

      1. Érdekes,”nem holmi alumíniumsapkás emberek” – vagy csak így emlegetik ? Dr.Pócs értékelése ez, aki kimutatta, hogy függ össze a vírus fertőzés az 5G-vel. Tehát a lejáratás sikerült. Nem hagyjuk ! Összefogás készül/van 🙂 Persze igyekezni kell a kitelepüléssel és az önellátással ! Közösségben maradni NEKÜNK akik várják Urukat a menyegzőre !

  4. Jézus ‘második eljöveteléről’ és a ‘világ végéről’

    Mivel ragaszkodom önmagamhoz és nem szeretnék elmúlni, ezért látom a világot egyre inkább elenyészni.Inkább omoljon össze ez az egyébként is ítélet alatt levő, romlott világ, minthogy le kelljen mondanom szenvedélyesen dédelgetett és nehezen kialkudott identitásomról.Inkább a világ szenvedje el az elmúlást, mint az a kép önmagamról, amit kialakítottam.A környezetemé a felelősség minden rosszért, tehát a világnak kell változásnak kitennie magát, nem pedig annak a személynek, akit önmagammal azonosítok be, akiről azt vélem, hogy én vagyok.Félek attól, hogy a Krisztus éljen bennem.Bennem ugyanis ott vagyok én, minden helyet kitöltve.Pusztítsa el Jézus ezt a világot, lássam Őt szemtől szemben, mert nem merem önmagamban felismerni – az önmagam, a személyem ugyanis már foglalt: teljesen kitölti az identitástudatom.És ebből nem engedek.Még akkor sem, ha teljesen összeomlik körülöttem a világ. https://media1.tenor.com/images/79f32ca4c2243dc2b9e25206cccce910/tenor.gif?itemid=5236371&fbclid=IwAR3v9kzwxXmzjFPjMhlUFDCWfXWT49V7xO9YQ91MTcY0-s3G3jE0vaWbF2g

    1. Szervusz Oszkár!

      Mi lenne, ha a horizontális megoldásokon kívül vertikális síkon is keresnénk a megoldást?
      Ne csak befelé tekintsünk önmagunkba, hanem emeljük fel tekintetünket Istenre is.
      A változást bennünk kezdődjön és idővel a környezetünk is változhat. Ezt akarni is kell, ha nincs meg az elhatározás 3-élet is kevés keleti filozófiák szerint.
      Sajnos a legtöbb embernek esze ágában sincs megjavulni. Pontosan ezért fogja Krisztus eltörölni ezt a romlott világot.
      A háborút Isten megnyerte a csata minden ember életében folytatódik. Igyekezzünk Krisztussal együtt győzedelmeskedni és ne önmagunkat akarjuk megváltani.
      Neked is ezt kívánom

      1. Szia Idegen!
        Háromszori megszületés?Jézus szerint elég kettő. 🙂 Testtől és lélektől.Ami testtől született, az nem értheti a lélek dolgait.Mert ami testtől született, az korlátolt, mindenről csak úgy tud gondolkodni, mint a saját testéről, és fogjul ejti annak a dilemmája, hogy hogyan mehetne vissza az ember az anyukája méhébe.

  5. A választ úgyis tudja mindenki, ezért ez csak amolyan költői kérdés. 🙂

    Túl minden “itt”-en és túl minden “amott”-on. Sem nem itt nincs, sem nem amott nincs, mégis van – mi az? Sem nem itt van, sem nem amott van, mégis mindenhol (is) van – mi az? Amikor ide jövök, akkor amott van; amikor amoda megyek, akkor meg itt van – mi az?

      1. 🙂
        Igen, Jézus is azt mondta, hogy válaszokért a mező virágait és állatait figyeljük.Érdekes módon azt viszont sosem mondta, hogy az Írásokat tanulmányozzuk.Sőt!

  6. Feltűnt, hogy akik Istenre hivatkozva keményen ellenzik az abortuszt és harsányan rosszallják az eutanáziát, még azok is masszívan és kérdés nélkül nyilvánvalónak hiszik azt, hogy ugyanez az Isten végül abortálni fogja a világot, és eutanáziát fog végrehajtani rajta a ‘végső idők’ jegyében.A világot, amiért az egyszülött Fiát adta.

    1. Oszkár, ugyanezt csinálta a kommunista bolsevista Szovjetunió és a náci Németország is. Rettegésben éltek az állampolgárok, aki nemtetszését fejezte ki megölték. A világ birodalmakat ne is említsem. Ennyit a nem hívők toleranciájáról(szeretetéről)
      Az új világrendben ugyanez fog megismétlődni, aki nem ért egyet azt exterminálják a pics@ba!
      A mai világban az emberek mindenben is hisznek, csak éppen Krisztusban nem.
      Akik végletekig elvakultak hisznek embertársaikra veszélyt jelentő ideológiákban, azokat nem lehet meggyőzni, ezért lesznek likvidálva, a saját értékrendjük szerint helyesen.
      Mindenki kap lehetőséget a megtérésre, ha nem használja ki az ő baja.

    2. Szia Oszkár!
      Azért itt két fontos különbséget érdemes észrevenni. Az első esetben az ártatlanok vagy kiszolgáltatottak halnak meg, míg a másodikban azok, akik maguk választották a halált és az Isten nélküli életet (hívhatod őket gonosznak, de sejtem, nem szeretnéd).
      Illetve az első esetben az ember gyilkol, a másodikban Isten (aki az életünket is adta) szolgáltat igaz ítéletet, szintén az emberek saját döntése alapján.
      Az se mellékes, hogy az Úr nem akarja senki halálát: “Életemre mondom – így szól az én Uram, az ÚR -, hogy nem kívánom a bűnös ember halálát, hanem azt, hogy a bűnös megtérjen útjáról, és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz utaitokról! Miért halnátok meg, Izráel háza?” Ezékiel 33:11
      A választás pedig mindig a miénk: Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod!
      Az Úr nem fogja megszegni, amit ígért. Ha valaki a halált választja, megkapja. Nem azért mert az Úr ezt akarja vagy szánja neki, hanem azért, mert az illető ezt választja. 🙁

      1. Szia Thea!Ahogy Jézus mondja, nem mi választottuk Őt, hanem fordítva van az.De nem szeretnék igei csörtébe belemenni, mert minden bibliai pró- mellé állítható (jogosan) egy kontra is.Aszerint, ki mit választ.Te ezt választottad.Én mást.De elszakadva a részletektől a teljesség felé tartva, inkább az tűnik életbe lépni, (és most a szavaidat használom), hogy ha az Úr nem szán valakinek halált, akkor annak nem lesz szánva halál, és kész.Ennyi.Egyszerű.Könnyű és gyönyörűséges, mint… Tudjuk.Ha Isten nem szán valakinek halált, akkor nincs az a hatalom, aki érvényre tudná juttatni saját akaratát Isten szándékával szemben.És ahogy idézted az élők Istenét: nem is kívánja a halált.A Biblia sem úszhatja meg, hogy minden ízében önmaga ellentéte legyen, hiszen önmagában az is matéria és betű, ezért tehát dualitások láncolata.Felkínált választási irányokkal.Te is választasz, és láthatóan választottál is.Én is választottam.Pedig nincs is olyan, hogy ‘én’, mert az ‘én’ csak egy kitalált entitás. “Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus.” És akiben a Krisztus él, mindenki másban is az élő Krisztust tudja látni csak.

        1. Egyébként, elnézést, Thea, én igazából nem tudhatom, te hogyan választottál.Durván felszínesség lenne részemről azt állítani, hogy a fenti pár sorod alapján világos, mi szerint választottál.Engem még a saját döntéseim is meglepnek.Nem akartam esetedben személyeskedni, hasznosabb az, amikor mások helyett magamban keresgélek.Úgyis, ahogy az előbb írtam, nem a mi választásunk.Üres lapot írunk alá, amire Isten majd ráírja a programját.De már ez a bizonyos aláírás is megvan.Valaki aláírta a saját vérével.Jaj, most már igazán kezdek drámai lenni, ki is szállok, de még csak annyit, hogy… 🙂

      2. Drága Thea, jó régen kérdeztél Ferenc pápáról. Megtörtént. Vigano bíboros értékeli a helyzetet, és el is mondja, hogy a NYÁJAT VEZETNI KELLENE … https://misatv.ro/carlo-maria-vigano-ersek-nyilt-levele-donald-trump-elnokhoz/

        Talán lesz enyhülés, egyesek szerint Soros már letartóztatva, Trump felszámolja a “háttérhatalmat” … Mindenki gyönyörű békeidőre készül. EZ az idő lesz alkalmas arra, hogy hirdessük nyíltan az evangéliumot … mert amikor azt mondják, béke, béke, nincs béke … Nagy szemfényvesztés lesz ez !! Ahogy sokan magyarázták, az AK először nagyon bűvös-bájos lesz, aztán megmutatja kicsoda ő és elkezdődik végső keresztényüldözés (és lehet, zs.üldözés is, őáltala). Értelmezésem szerint a “csend lett a mennyben mintegy félórára” erre az időszakra vonatkozik.

        Áldás ! Jó lenne szem.ismerkedni végre 🙂

    3. Úgy látom jobban akarod szeretni magad kedves Oszi mint amennyire az ÚR szeret, szeretett ! Mert “nem lehet baj(od) és kész” ! És ráadásul ezt mindenkire is vonatkoztatod ! 🙁

    4. Oszkár! Akkor ezt tulajdonképpen nem mást jelent, minthogy a végén sátán az, aki győzedelmeskedik és nem Isten. Elgondolkodtató.

  7. Orbán vezér az utcára küldi ismét a hadsereget és rendőrséget, hogy a karhatalom jelenlétével biztosítsa a bejelentett vészhelyzetben az általa hozott intézkedések betartását.

    https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-katonakat-bevonjak-kijarasi-tilalom-fenntartasaba

    nagyon “logikus” magyarázattal haladunk a rabszolga rendszer felé.
    nocsak, nem ilyeneket láttunk 20-30 évvel ezelőtti filmekben? és természetesen ez mind a mi érdekünkben zajlik.
    ébresztő magyarok!!!

    1. A vége felé szó volt a kanadai helyzetről. Az előadó szerintem is, szerinted is, Lacika 🙂 szavahihető: akik nem fogadják el az oltást, először börtön, aztán internálás, végül erőszakkal beoltják.
      Bevallom, SOKAT foglalkozom ezzel. Láttam sötétes kék színű “egyberuhát” amibe pólyálva vannak jobb karon egy tenyérnyi helyen szabadon hagyva. Borzalmas … és az oltás teljesen más, mint amit bárki gondol, “egy összetevővel” !! A nanochip belenyúl a gondolatokba, módosít, vagy töröl. Isten őrizzen ! Igen, csakis Isten őrizhet !!

      Még az oroszlánok előtt is jobb lehetett, mert annak valamikor vége szakadt, ennek nem. Génmódosítva lennénk, értitek ?! Ha nem tetszik amit gondolsz, majd tekernek egyet rajta !!

      Ez nem volna Sátán imádat ?! Személyiségünket pedig kereshetjük valahol a múltban … miközben így tovább élünk !

      Az ÚR szabad akaratot adott, S pedig elveszi. Hasonlít ?!

  8. Kedves Mindenki!

    Joseph Candle-nek (remélem jól írom) volt egy előadássorozata a neten a végidőkről. Jelenések könyve magyarázat. Nem találom sehol. Ha valaki tud segíteni, hol találom megköszönöm.

  9. És aki feláll a étteremben, vendéglőben nélkül, hogy a wc-re mehessen maszk nélkül, ráadásul még fiatal is, az egy rohadt potenciális gyilkos. Amúgy, ha az asztaltól való felállás előtt felteszi azt a maszkot, akkor nem, akkor felelős állampolgár.
    Igaz idegen?
    Félelmetes egy eszköz az a tévé az irányítók kezében az egyszer biztos.

    1. Még csírájában kell elfojtani az ehhez hasonló elmebeteg csoportosulásokat.
      Vírustagadó elmeháborodott!

  10. Azon gondolkodom, ha ez a Soós prófécia igaznak bizonyul, hogyan fognak ugyancsak rövid időn belül, gyakorlatilag néhány napon belül, 2 milliárd embert, a Föld lakosságának az 1/4-ét eltemetni, vagy elhamvasztani?
    Aligha ez kivitelezhető. Kíváncsian várom, hogy én, vagy az ördög számolta el loopmagát. Esetleg Soós testvérünk.

    1. Szia Lacika71,
      nagyon hihetőnek tűnik az egész, de szerintem azért legyünk óvatosak ezekkel. Személyes véleményem, hogy nincs még itt az idő. “Esznek, isznak házasodnak, és semmit nem vesznek észre”, amikor ezt írja a Biblia, arra gondolok, hogy egy viszonylag nyugalmas idők jönnek. Most szerintem nem mondható el, hogy semmit nem vesznek észre, mert azért sokakban felmerül, hogy valami nem stimmel, valami máshogy van, mint régen, és az emberek figyelnek. Szerintem ebből a krízisből még kijövünk. Az Isten vigyáz az övéire. Nem engedi, hogy tudatlanul a fenevad bélyegét felvegyék. Ha ez az lesz, akkor szerintem kapunk majd látást, kijelentést, és nem csak egy szűk réteg, hanem világszerte tudni fogják Krisztuséi, hogy mi vár rájuk.

      1. Kedves Feri!
        Még ha nem is ez lesz a fenevad bélyege, de az biztos-hiszen orvosok, szakemberek mondják-hogy a Kovid-19 ellen készülő vakcina nem a múltbéli vakcinákhoz hasonlóan fog működni.
        Ez egy nanótechnológiával előállított vakcina, ami több összetevőból áll, többek között egy luciferáz nevű anyagot is, ami ahhoz kell nekik, hogy elektronikus úton tudják ellenőrizni, hogy valakinek a szervezetében benn van az oltóanyag.
        Mi a céljuk azon felül hogy ellenőrizzék az embereket, hogy be vannak-e oltva.
        De részletesebben ezen a videón beszél róla Dr. Carrye Madei.

        https://www.youtube.com/watch?v=BoByzNw44vs

        járjatok utána, az interneten sok szakember- és ez a lényeg- nyilatkozik a vakcináról és annak következményeiről.

        Akinek van füle hallja

    1. Milyen vírus, járvány az, ami csak a tévében manifesztálódik, mert amúgy a mindenapi életben senkinek semmilyen személyes tapasztalata nincs róla?

      Vagy téged ez gondolkodásilag illetve véleményileg nem befolyásol?

      1. Betegségnek betegség és fájdalmas is lehet, megtapasztaltam, de meggyógyítottam. Vagy írtam már ? HA tovább ment volna a torkomnál, iszonyú fajdalmat okozott volna meg még mit…. C-peptidről hallottam, enyhít a légszomjon, Avira vírusellenes, és a kinin + cink. Én akkor a torkom GYULLADÁSÁT gyűrtem le propolisszal.

        Az biztos, hogy az emberi butaság meg a szándékossg ebben okozza, hogy pl. vakbélgyull-al hagytak valakit meghalni “mert covidos” a maszka belefulladt három gyerek már Németországban … Tehát őrület a köbön. “Tudja hogy kevés ideje van hátra!”

        1. Igazad van Éva!Propolisz egy csoda és kincs.Én is használtam már pl. gyomorbetegségnél, amikor a magyar egészségügy antibiotikum kezelése semmit nem használt.Egy csomó gyógyszert írtak fel, az antibiotikum nem hozta meg a várt eredményt, de a propolisz igen.helyreállította a helikobaktérium okozta gyomorproblémámat. azóta is szoktam egy 30 napos propoliszkúrát tartani. tele van vitaminnal, stb.
          Összetevői
          A propolisz körülbelül 200 féle anyag keveréke, tartalmaz gyantát, balzsamokat (50-60%), viaszokat (10-30%), illóolajokat (8-10%), valamint virágport, vitaminokat (B1, B2, B6, C, E), ásványi anyagokat (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn), flavonoidokat. enzimeket, aminosavakat, illetve terpént és kalkont, ferulasavat is, amelyről köztudott, hogy remek baktériumölő hatással bír.
          Mire használható

          A propolisz alkalmazásának semmiféle ellenjavallata nincs, csupán azok számára nem ajánlott az alkalmazása, akik propolisz allergiában szenvednek. Mivel a propolisz egy teljesen természetes anyag, így semmiféle károsító hatást nem gyakorol az emberi bélflórára sem, így érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják.
          Rövidebb ideig, kúraszerűen használva az ajánlott mennyiségeket szedjük.
          A propolisz felhasználása a gyógyászatban igen sokrétű. Alkalmazható külsőleg, sebek gyógyítására, fertőtlenítésére, vágásokra, horzsolásokra, illetve különböző jellegű bőrbetegségek kezelésére. Rendkívül erős hámgyógyító hatással bír, emellett pedig gyulladáscsökkentő és baktériumölő tulajdonsága is van.
          Belsőleg alkalmazva tökéletes húgyúti fertőzések kezelésére, vérnyomás szabályozásra, torokfájásra, és a szájban lévő sebek gyógyítására is. Egyes kutatások során azt is sikerült megállapítani, hogy a propolisz alkalmazása a rákos megbetegedések kezelésében is pozitív, biztató változásokat idézett elő. Jó kiegészítő lehet a rákterápiában, mivel fokozza a szervezet daganat ellenes tevékenységét.
          A propolisz képes olyan baktériumok elpusztítására, amelyek a szintetikus antibiotikumokkal szemben ellenállóvá váltak. Ez kiemelkedően fontos manapság, mikor a lakosság zöme már egészen kiskorától kezdve ezeket a szintetikus szereket kapja és fogyasztja betegség esetén.
          Elősegíti a köröm és haj növekedését, enyhén vizelethajtó hatású. Rendszeres fogyasztásával nő a szervezet ellenálló képessége.
          A propolisz egyik fontos előnye, hogy a szervezet nem tud hozzászokni. Negatív hatása tartós fogyasztás esetén sincsen; gyógyszerekkel való káros kölcsönhatása nem ismert, viszont bizonyos gyógyszerek hatékonyságát fokozhatja.
          A sárgás, vörösesbarna színű anyag a természetben fellelhető egyik legjobb antibiotikum, melynek nincsenek mellékhatásai. A méhek által termelt anyagokkal való kezelés ősi eredetű, de manapság is használják őket természetes gyógymódként.
          A propolisz tehát, egy roppant magas hatóanyag tartalommal rendelkező természetes anyag, amelynek gyógyhatása csodálatra méltó.
          folyt.köv

        2. Lacika. Én most bizony szerelmes lettem a propoliszban.
          Van valahol a házban száraz propoliszom. Megfogom keresni és készítek belőle oldatot. Úgy emlékszem 90%-os alkohol kell hozzá.

      2. Sziasztok!
        Random görgettem a kommentek között, és feltűnt, hogy a propoliszról is beszélgettek, én ezeket csak megerősíteni tudom, lévén, hogy apám méhész, és nekem is mutatott egy-két dolgot erről.
        Legyen az bármilyen betegség vagy egy fogínygyulladás, nekem mindig bevált, szóval érdemes rendszeresen használni, elsőkézből szerzett tapasztalatból tudom 😀
        Egyébként igen bori, minimum 90%-so oldat kell hozzá.
        Egy tipp, ha esztek termelői lépesmézet, a lépet is nyeljétek le, ne köpjétek ki, hasonló a végeredménye, mint a propolisznak.
        Különösen akkor egyétek meg, ha arcüreggyulladásban szenvedtek.

  11. https://www.weforum.org/agenda/2020/07/covid-19-the-great-reset/

    https://www.amazon.com/dp/2940631123

    The book’s main objective is to help us understand what’s coming: it has three main chapters, offering a panoramic overview of the future landscape. The first assesses what the impact of the pandemic will be on five key macro categories: the economic, societal, geopolitical, environmental and technological factors. The second considers the effects in micro terms, on specific industries and companies. The third hypothesizes about the nature of the possible consequences at the individual level.

    “COVID-19: The Great Reset” is a guide for anyone who wants to understand how COVID-19 disrupted our social and economic systems, and what changes will be needed to create a more inclusive, resilient and sustainable world going forward. Klaus Schwab, founder and executive Chairman of the World Economic Forum, and Thierry Malleret, founder of the Monthly Barometer, explore what the root causes of these crisis were, and why they lead to a need for a Great Reset.Theirs is a worrying, yet hopeful analysis. COVID-19 has created a great disruptive reset of our global social, economic, and political systems. But the power of human beings lies in being foresighted and having the ingenuity, at least to a certain extent, to take their destiny into their hands and to plan for a better future. This is the purpose of this book: to shake up and to show the deficiencies which were manifest in our global system, even before COVID broke out.”Erudite, thought-provoking and plausible” — Hans van Leeuwen, Australian Financial Review (Australia)”The book looks ahead to what the post-coronavirus world could look like barely four months after the outbreak was first declared a pandemic” — Sam Meredith, CNBC (USA) “The message that the pandemic is not only a crisis of enormous proportions, but that it also provides an opportunity for humanity to reflect on how it can do things differently, is important and merits reflection”– Ricardo Avila, Portafolio (Colombia) “A call for political change in the post-pandemic world”– Ivonne Martinez, La Razon (Mexico)”History has shown, the book argues, that pandemics are a force for radical and lasting change”– Mustafa Alrawi, The National (UAE)

    1. Sziasztok
      Méhész vagyok, rendszeresen készítek propolisz tinktúrát. Valóban nagyon széleskörű a felhasználhatósága. Nem kell hozzá 90 fokos alkohol. Elég 70 fokos is. (Az is rettentően erős szesz.)
      Egy literhez 20dkg propolisz szükséges, meleg helyen jól lezárva néhány hétig tároljuk. Naponta fel kell rázni az oldódás elősegítése végett

    1. Köszönöm Éva! Azonnal aláírtam a felhívást! Sőt, megosztottam, hogy másoknak is legyen lehetőségük az állásfoglalásra. Ami az “aggodalmat” illeti, nekünk nincs okunk aggódni! Tudjuk Kit törekszünk követni, szolgálni és hová tartunk! A lényeg, hogy ajándékba kapott talentumainkkal törekedjünk maximálisan sáfárkodni Isten dicsőségére és testvéreink lelki üdvére.

  12. Tényleg. Hú, de összekeverem. Akkor ezek szerint Jézus mindig csakis és az akkori és ottani zsidókhóz, az övéihez beszélt, akikhez küldve lett, akiknek még volt ígérve, prófétálva az Írásokban.
    És tette mindezt, mármint a beszédeit, az óvá intéseit, a lehetőség megragadásának a lehetőséget, példázatokban. Tulajdonképpen folyton saját magáról, az előre megprófétált eljöveteléről és azok körülményeiről, az akkori, lassan bezáruló időablakról, egy korszak végéről (törvény korszaka) stb, de a zsidók mégsem értették meg. Ez is megvolt prófétálva!

    Máté 15:24
    De ő így felelt: “Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”

    Máté 13:34-35 Mindezt példázatokban mondta el Jézus a sokaságnak, és példázat nélkül semmit nem mondott nekik,
    hogy beteljesedjék, amit az ÚR mondott a próféta által: “Példázatokra nyitom meg számat, és a világ kezdete óta rejtett dolgokat jelentek ki.”

    Nos, ha tudjuk, hogy Jézus a zsidóknak volt megígérve, elküldve, hogy mindig és mindenhol hozzájuk beszélt, méghozzá példázatokban, ha azt is tudjuk, hogy a tíz szűz története is egy példázat volt a sok közül az akkori zsidók számára, akik észre kellett volna venniük, fel kellett volna ismerünk Őt, akkor miért akarunk egy több mint 2000 éves specifikus példázatot és szituációt a mostani időkre, helyzetre, különböző helyszínekre, etnikumokra erőltetni?
    Miért kell rémisztgetni ilyenekkel a ma élő embereket, gyülekezeteket, keresztényeket? De most komolyan, miért?

    ösztöke, neked külön köszönöm a kiigazítást, mert úgy tűnik nélküle nem sikerült volna tovább haladni a témában. Ugyanakkor nagyra tartom az alázatodat. Ritka emberi érték ez és nagyszerű érzés ilyet tapasztalni. Legalább is számomra az. Köszönöm.

    1. Kedves Bori, én is gondolkodtam azon, hogy a tíz szűz példázatban a szüzek nem az egyház. Hiszen az egyházat a menyasszon jelkepezi, nem a szűz. Ráadásul tízen vannak. Az egyhazbol egy van, ez egy menyasszony. A példázat történetéből a menyasszony teljesen hiányzik. A szüzek a zsidók lehetnek, emigyen arról szól a példa, ha elfogadja a zsidó a messiast, akkor bölcs szűz lesz, ha nem, akkor bolond lesz.

  13. Kedves Társaim!
    A tíz szűz példázatának értelmezését szeretném megkérdezni tőletek. Elsősorban Thea látására lennék kíváncsi, mert nagyjából beazonosítottam a “teológiáját” :). De szívesen elolvasok más értelmezéseket is.
    Már pár hónapja foglalkoztat ez a kérdés, de még nem jutottam dűlőre. Nyilván a gyülekezetemben van rá értelmezés, de én azt nem tudom megemészteni.
    Nagyon köszönöm!
    Feri

    1. Kedves Feri!
      Igazán megtisztelő a felkérés. Szívesen leírom, hogy mit gondolok, de kérlek ne tekintsd kőbe vésett teológiának a részemről, mert el tudok képzelni más értelmezést is, illetve azt is, hogy több élethelyzetre, lelkiállapotra igaz lehet.
      Én úgy gondolom, hogy a szüzek potenciálisan mindazok, akik fontolóra vették az Úr hívását, ami minden embernek szól. Sajnos a meghívással nem mindenki él, így nem mindenki lesz az Úré, vagyis megváltva. Ők egyáltalán nem is készülnek a menyegzőre. A példázatban azok szerepelnek, akik fontolóra veszik a hívást. Az öt balga szűz is ezt tette, de nem vették komolyan, azt gondolva, hogy bármikor ráérnek a kérdéssel foglalkozni. A pillanat azonban, amikor a Vőlegény megérkezik, már késő. Előtte kell dönteni. Hogy az Úr azt mondta, nem ismeri őket, arra is utalhatott, mint a farizeusok esetében, hogy sokan gondolják kereszténynek magukat, pedig egyáltalán nem ismerik Jézust, a külsőségek vagy szokások pedig nem számítanak, Ő a szíveket nézi.
      Egy érdekes prédikációt hallottam pár hete, amiben egy New York-i pásztor (nem emlékszem a nevére) arról beszélt, hogy a szeptember 11-i támadások idején rengeteg ember rohangált kétségbeesetten az utcákon, hogy egy lelkipásztort vagy papot találjanak, akitől megtudhatják, hogy hogyan rendezhetik kapcsolatukat Istennel, és teljes pánikban voltak, hogy meghalhatnak, mielőtt megtudják.
      Szóval leegyszerűsítve a bölcs szüzek azok, akik időben meghozták a döntést az Urat illetően, a balgák pedig azok, akik bár nem utasítják el a hitet (hiszen be akartak menni a menyegzőre, amire hivatalosak is voltak), úgy gondolják, hogy ráérnek az utolsó pillanatig foglalkozni a kérdéssel.

      1. Kedves Thea, nagyon köszönöm!
        Ez egy egészen elfogadható értelmezés. Igaziból én egy törvénykező gyülibe járok / jártam, és most ismerkednék a kegyelem evangéliumával.
        A kegyelem és a cselekedetek egyensúlya és ok okozati összefüggéseit vizsgálom. Nem mindegy, hogy cselekedetek által kell-e üdvözülni, vagy a kegyelem következményei a cselekedeteim.
        Óriási felismerés, amikor Wommackat meghallgattam a Róma levél értelmezéséről. Szenzációs, hogy eddig feje tetején próbáltuk megélni hitünket.
        Nagy segítség lenne, ha a tíz szűz példázat után olvasható talentumos történetről is leirnád az értelmezésedet. Azon dilemmázok, hogy a példázat szerint nem elég megtérni, hanem a kapott talentumokat használni is kellene, különben ki leszünk dobva a külső sötétségre. Ezt a kegyelem és szeretet Istenéről nehezen tudom elfogadni. Vagy az egy talentumos valójában meg sem tért? Erre utalhat, hogy nem jól ismerte az Urát. Kegyetlennek nevezte. Bár érdekes módon az Ura nem tagadta ezen állítást sőt, mintha megerősítette volna….
        Szóval mit gondolsz erről?
        Előre is nagyon köszönöm!
        Feri

        1. Kedves Feri!
          Szerintem önmagában az, hogy elmélkedünk és beszélgetünk ezekről a kérdésekről már csodálatos dolog és az is, ha el tudjuk fogadni, hogy ebben a testben mindig maradnak bennünk kérdések.
          Igyekszem majd a tálentumos példázatokról is írni később. Egyelőre annyit akartam csak hozzáfűzni, hogy a félreértést sokszor az okozza, hogy sok gyülekezeti magyarázat túl sok mindent akar belelátni Jézus szavaiba. A tálentumok esetében például miért feltételezi bárki, hogy Jézus a megváltásról beszél? A másik dolog, amit érdemes észben tartani, hogy Jézus, amíg a testben volt a Földön, nem keresztényekhez szólt. Megváltott emberek csak a halála után léteztek. A a példázatok így olyanoknak szóltak, akik testben voltak, és ekkor még a tanítványok is közéjük tartoztak.
          Gondolj például a “nagy parancsolatra”. Sokan emlegetik úgy, mint a kereszténység egyik alaptételét. “Szeresd úgy felebarátodat, mint önmagadat.” Pedig nekünk nem ezt tűzte ki Jézus követendő példaként. Gondolj bele! Hány olyan ember van, aki utálja saját magát! Nyilván nem ők a többség, de saját magunk szeretete, nem olyan jó mérce. Jézus új parancsolata, amit közvetlenül halála előtt adott, így szól:
          “Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.” János 13:34

        2. Közben újraolvasva a hozzászólásokat, látom, hogy Bori is hasonlókat írt 🙂

        3. Kedves Thea,
          nagyon köszönöm. Teljesen jókat írtok nekem, és bocsánat, de nagy szükségem van ezekre a látásokra, mert a gyülekezetemben teljesen átmosták az agyamat/gondolkodásomat, és elég nehéz abból kiszakadni, és szinte az egész Bibliát újra kellene értelmezni.
          Előre is köszönöm mindannyiótok segítségét: Feri

        4. Szia Feri!
          Visszatérve a tálentumokhoz és a példázatokhoz, egy másik fontos dolog, amire érdemes figyelni, hogy mindig az egyértelmű Igékből induljunk ki, és azok tükrében próbáljuk értelmezni azokat, amik nem annyira azok. Mivel Jézus nagyon sokszor és nagyon egyértelműen beszélt a megváltásról, arról, hogy az egy ajándék és nem a cselekedeteink alapján, hanem az Ő kegyelméből adja, nyilvánvaló, hogy a tálentumok példázata ennek nem mondhat ellent és nem jelenti azt, hogy aki nem használja az Úrtól kapott ajándékait az a pokolra jut. Szerintem már ennek megállapítása is előrelépés. Szerény véleményem szerint itt egyszerűen arról van szó, hogy az Úr nem az alapján ítéli meg a cselekedeteinket, hogy másokhoz képest milyen mértékűek, hanem az alapján, amire képesek vagyunk. A két szolga, aki jól használta a tálentumait, egyforma dicséretben részesült.
          Az pedig, hogy az Ura azt mondja a rest szolgának, hogy “tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem”, nem jelenti azt, hogy az Úr tényleg ilyen, csupán azt, hogy ha a szolga ilyennek tartja Őt, ez esetben pedig még inkább igyekeznie kellett volna, hogy hűen gazdálkodjon. Ez a szolga nyilván nem ismerte az Urát, ha ismerte volna, nem így gazdálkodott és a véleménye is más lett volna. Egyébként pedig az olvasó számára nyilvánvaló kell legyen, hogy a szolga fejében van a zavar, hiszen a tálentumok eleve nem az övék voltak, az Úr csak rábízta egy időre. Tehát nem igaz, hogy “ott takar, ahol nem vet”, hiszen mindenünk Tőle van.
          Azt pedig, hogy itt nem a megváltásról van szó, az is alátámasztja, hogy hű szolgákról több evangéliumban is szó van és Péter Lukácsban rákérdez, hogy “Uram, nekünk mondod ezt a példázatot, vagy mindenkinek?” (Lukács 12:41) Márk evangéliumában pedig azt mondja Jézus, hogy “Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!” (Márk 13:37) Mindenkinek. Függetlenül attól, hogy Jézus követője vagy sem.
          Egy másik dolog, hogy fontos különbséget tenni a megváltás ajándéka és mennyei jutalmaink között. Az egyiknek nincs köze a cselekedeteinkhez, a másiknak igen.

        5. “Hány ember van, aki utálja saját magát?” Jézus: *Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a tanítványom.* Kíváncsi lennék, hogy Jézus itt eredetileg a “gyűlöl” szó gyanánt mit használt valójában.De nem is lényeges igazából.A Jó hír, az Evangélium nem szavak erdeje.A szavak nem lényegesek.De legalábbis számomra sokkal fontosabb a fentiekben rejlő kérdés: ki is vagyok én igazából, ki vagy mi ez a bizonyos önmagam? “Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus.” Nekem nagyon nehéz volt ezt meglátnom.Én vagyok a kereső személy, mert aki keres, talál. 😉 És közben a lényeg, Isten itt él bennem. 💡 💡 Mindig is itt volt.Mert időtlen.Engedem, hogy a bennem élő Krisztus szeretettel átvegye annak a keresőnek a személyét, akivel eddig azonosítottam magam.Engedem?Valójában egy minden időn és minden személyen túl mutató erő megjelenés ez.MAGa a VAGYOK.Ahogy az a lepel lehull, amiről Pál apostol beszélt.Ez teljesen új megvilágításba helyezi azt, amit Thea az előbb mondott, hogy megváltott emberek csak Jézus halála után léteznek.De ez új megvilágításba helyezi az időről alkotott képünket, és az idők jeleit is.Mert ha Isten egyszerre az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég (és nyilán bármyel köztes is), akkor világos, hogy át kell értelmezni az idő analóg kauzális voltát, hogy értelmet nyerhessen ez: “az az idő pedig most vagyon.” Ezt az időt pedig nem találjuk meg óráinkon, sem a naptárban. 🙂 Ajánlom szíves figyelmetekbe Thea ezen elég rendben lévő, elgondolkodtató írását: http://idokjelei.hu/2019/02/ime-ujja-lett-minden-meg-a-mult-is/

        6. Kedves Thea, nagyon nagyon köszönöm, sokat jelentett amit leírtál nekünk!
          Feri

      2. Egyébként, tényleg érdekes Thea válaszában ez a 9/11-történet.Hogy emberek lelkészeket, meg papokat kerestek kétésgbeesésükben.Istent keresték, de célt tévesztettek.Az eltéveszthetetlent. 🙂 (Ha egy ujj az égre muatat, ne az ujjat bámuld!)Én is vagyok / voltam így ezzel.De hát, a találkozás nem az én keresésemen múlik.Az egész ott kezdődik, hogy meg vagyok találva.És itt is végződik.Szeptember 11-én és most is, bármikor azonnal elérhető Isten, nem kell hozzá egy másik ember – hacsak nem abban az értelemben, hogy magát Istent ismerem fel benne, a másikban.Saját tükörképemet.Nem fizikai értelemben, és nem is szemmel láthatóan.Amíg keresek, nem értem a lényeget, mert a világosságot pont a keresésem árnyékolja le.

        1. Hát igen, ez is egy érdekes kérdés, hogy kell-e másik ember ahhoz, hogy Istent megtaláljuk. Én úgy látom, hogy nagyon is. Nekem szükségem volt arra az ujjra, ami Isten felé irányította a tekintetemet. Persze értem, hogy nem jó, amikor valaki az ujjra koncentrál, de azért szükség van rá.
          Isten is egy, mégis három személy, mert szeretet, ami Isten személyiségének lényege, nem lehetséges egy másik nélkül. “Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra…”
          Isten iránti szeretetünk is egymás iránti szeretetünkben tud csak megnyilvánulni. (1. János 4:20)

    2. Saját példámat hozom, mert úgy gondolom, csak így tudok hiteles maradni. 🙂 (De nem tévedhetetlen.) Végül is, engem a Biblia egésze arra inspirált, hogy magamba nézzek.Minél mélyebben.És egyre bátrabban.Hogy a világról, amit körülöttem lévőnek ismertem meg, áthelyezzem a figyelmemet egy afféle világra, ami bennem létezik, hiszen Isten is bennem él, a szívemben.Egy olyan Isten foglalta el a szívemet, aki nem fél.Hanem teljes és egész.Mindent magába foglal….csupán azzal, hogy a szívemet birtokba vette.Ez az Isten, ez a szívemben élő Isten nem fél emberi formát felvenni, halandó testbe költözni.Hogy minden ember, aki valaha élt vagy élhetett volna, aki él vagy élhetne, és aki élni fog majd vagy megszülethetne, megkapja legbecsesebb ajándékát, ami a szabadság végtelen csodája.Ezért bármit adok is, nem kapom vissza, mert már réges-régen megkaptam – ezért tudok adni.És pontosan azért kaptam, hogy továbbadjam, ne pedig megtartsam.Semmit sem tudok adni, ami az enyém lenne, és semmi olyan lényegeset nem tudok adni, ami miatt aztán nélkülöznöm kéne.Egy egészen másfajta olvasata tűnt fel a Bibliának számomra, mióta egyre komolyabban merem venni, hogy ez egy személyesen nekem szóló üzenet. 🙂
      Ez meg itt egy korábbi fotó rólam, amikor még úgy jártam-keltem a világban, mint aki azt hiszi, van bármije ezen a világon, és hogy valamit is magával a másikra: https://i.pinimg.com/originals/c1/0f/bc/c10fbc8324bc14cf9d8b13704d6e0ac1.jpg

      1. Más helyeken meg azt mondja Jézus, hogy aki tőlem kér, annak adjak.Ennyi.Most akkor mi van?Adni vagy nem adni? 🙂 Amíg nem találja meg ki-ki a saját szíve szerint való választ, addig nem tud boldog lenni, mert nem tud szabad sem lenni.A Bibliában minden állításra jut egy tagadás.Csak úgy, mint az élet bármely más területén.Ezt az elménk nem szereti.Ezért ha Isten végtelen csodája nem lenne, nem juthatnánk soha dűlőre.De Isten csodája valós mindenki számára, még az Ő élete árán is.Tök mindegy, hogy a szűzlányok melyik ötös fogatához tartozunk. 😉 😀

        1. Kedves Oszkár! Írtam neked valamit, aztán kitöröltem. Újból írtam, de azt is kitöröltem. Harmadjára ugyanúgy. Ez most úgy döntöttem elküldöm.

    3. Szia Feri.
      Lehet azon kellene elgondolkodni, hogy mit hirdetett, tanított Jézus a nem zsidókat miközben járta a világot illetve, hogy miért beszélt nekik gyakran példázatokban?
      Vagy miért parancsolta azt Jézus a tizenkét pogány tanítványnak, hogy a zsidók útjára, azok városaiba nem menjenek a mennyeknek országának közelségét hirdetni.

      Szerintem, ha a helyükre tested ezeket a kérdéseket és megválaszolod saját magadnak azokat, akkor közelebb kerülsz a helyes értelmezéshez.

      1. Egy tévedést szeretnék kiigazítani. Az írások alapján az apostolok izraelita férfiak voltak, Galilea vidékéről származtak, tehát nem voltak pogányok. Az első pogány megtérő Korneliusz százados volt, ami akkor még nagy dolognak számított a Felkent követői között, hogy ezek szerint a pogányoknak is adatott megtérés (Csel 11:18). Másrészt pont fordítva van, hogy nem a zsidók útjától tiltotta el az apostolokat a Felkent (amíg még a földön volt, és nem támadt fel), hogy ne menjenek, hanem pont fordítva, a pogányok útjáról és a Samaritánusok városaiból, Máté szerint való evangélium 10:5-6 ezt írja:

        5. Ezt a tizenkettőt küldé ki Jézus, és megparancsolá nékik, mondván: Pogányok útjára ne menjetek, és Samaritánusok városába ne menjetek be; 6. Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.

    4. “Ingyen vettétek, ingyen adjátok.”
      Bizonyára amikor olvassuk, vagy eszünkbe jut a tíz szűz története, természetesnek vesszük, hogy mi a helyes ötös fogathoz tartozunk.De melyik fele a helyes?Csak az egyik?Csak a másik?Mindkettő?Számomra világos volt sokáig, hogy ahhoz a feléhez tartozom, akiktől kértek a többiek olajat, de azok mégsem adtak.Vagyis, hogy másokkal szemben én vagyok a befutó.Hiszen az én teológiám a helyes, az övéké pedig béna, esetleg egyenesen ördögi.De most tényleg, egy ilyen irigy, zsugori társaságba akarok tartozni?Biztosan nem!Azt akarom mondani, hogy bármely dolognak több olvasata lehetséges, és ebben is, mint megannyi bibliai történetben rengeteg tanítás rejlik kincsként azok számára, akik nem restek és nem is gyávák a dolgok mélyére ásni önmagukban.Ugyanez vonatkozik az ún. idők jeleire is.A teológiámat ugyan magamra zárhatom, de Istent nem rekeszthetem ki.Nem létezik, hogy ha adtak volna az olajukból, ne kétszer, tízszer, százszor annyit kaptak volna vissza.De nem adtak.

  14. Sziasztok!
    Furcsállom, hogy nem szerepel jelentős témaként és nem hangzanak el vélemények a koronavírus cirkusszal kapcsolatban az idők jelei oldalon.
    Ekkora a félelem vagy nem tulajdonítotok jelentőséget az eseményeknek?

      1. Kedves Thea!
        Nem megbántás vagy kritikai szándékkal írtam fentebb, de nem látom, hogy a hívők kellően éreznék át ennek az eseménynek a súlyát.
        Hogy mit kell/ene tenni?- egyelőre én sem tudom a tutit.Az biztos, hogy nem csak hívők, hanem világi emberek tömegével mondják most azt, hogy nem fogják beoltatni magukat.
        A médiában megy az ellenpropaganda, a vírustagadók ill.a törvényeket nembetartókkal szemben. Vannak, akik chippes oltásról beszélnek és a fenevad bélyegének mondják a Covid-19 elleni védőoltást.
        Ez a téma most mindenhol aktuális. Az idők jelei oldal évekkel ezelőtt az utolsó időkről igen jó anyagokat tett közzé, amikor még nem voltunk ilyen közel az eseményekhez és aktívabb volt a hozzászólás, egyéni vélemény kifejtése. Most, amikor szemünk láttára zajlanak az események legalább az információkkal, bátorítással segíthetnénk egymást.
        Vannak az idők jelei oldal látogatói között külföldön élők is, elmondhatnák, hogy náluk mi a helyzet, a környezetükben mik zajlanak.

    1. Lacika! Remélem tisztába vagy azzal, hogy a koronavírussal kapcsolatosan nagyon sok véleményt lehet találni, de szerintem a lényegre illene fókuszálni, amely felismerhető most már. Az első, hogy majdnem világszintű összehangolt megnyilatkozás, állásfoglalás és rendeletek igazolják, pontos terv és kivitelezés csakis egyazon forrásból és célt követve került terítékre. A második azzal függ össze, hogy még az egyházak is bedőltek, behódoltak az intézkedéseknek, holott küldetésüknél fogva és a múlt tapasztalatainak alapján a hívő ember lelki emberi minőségében só, kovász vagy éppenséggel gyertyatartóra tett fényforrásként ki kellett volna válnia a tömegből, amelyet az “ellenség” célba vett! Szerintem erre egyetlen válasz létezik: már az igazi Krisztus követők valóban kis maradékká zsugorodtak, és elvesznek a modern világ tengerében! Persze érvényes, mindenki magából indul ki, és ki mint él, úgy ítél! Engem kevésbé érintett az egész “maszkabál”, mivel idejében visszaköltöztünk falura, nem írtam semmilyen igazolást, nem viselek maszkot, nem félek a vírustól, tehát a haláltól sem, ami pedig a büntetéseket illeti, fütyülök rá! Nem fizetem ki SOHA! Nem ezzel kezdtem el az ellenállást! De jelzem, békésen tiltakozom és senkit nem bujtogatok! Tulajdonképpen már lelkileg kész vagyok Isten kegyelméből az utolsó csatára, amelyet az Úr tábora vív a gonoszság erőivel szembe. A mai “királyok és helytartók” valamint zsoldosaik előtt küldetésünk TANÚSÁGOT TENNI! Kezdve a politikusokkal, rendőrök, sőt még egyházi hivatalos tisztség viselők előtt is. Figyelmeztetjük őket, hogy ne váljanak Júdásokká azzal, hogy együttműködnek a “háttér-hatalommal” Jel 13, 1-11!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .