Elmélkedések

Isten megszegte a karanténra vonatkozó szabályokat

Az Amerikai Járványügyi Központ azt tanácsolja, hogy mindenki maradjon otthon és tartsa be a biztonságos távolságra vonatkozó útmutatást. A javaslatok, illetve más országok szigorúbb előírásai ellenére kiderült, hogy Isten megszegte a karantén szabályait és abszolút mindenhová elment.

Kórházakba, idősek otthonaiba, börtönökbe, egyszóval mindenhová. A hírek szerint mindenkit meglátogat és nem tartja be az előírt távolságot sem.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy Isten a lehető legjobb egészségügyi gyakorlatot követi és nemhogy senkit nem betegít meg, de minden meglátogatott jobban érzi magát.

„Egyszerűen tehetetlenek vagyunk Vele szemben, ami roppant mód idegesítő.” nyilatkozta Jim Wells, a központ szóvivője. Ezzel együtt szeretnénk emlékeztetni a lakosságot, hogy ők nem istenek, így inkább maradjanak otthon vagy tartsák be a gyülekezésre vonatkozó aktuális előírásokat.”

A hírek szerint Isten, a fentiek mellett, próbálja leszoktatni az embereket a vécépapír felhalmozásáról és arra ösztönzi követőit, hogy inkább a mennyben gyűjtsenek kincseket.

Forrás: BabylonBee

Előző posztKövetkező poszt

62 hozzászólás

 1. Azt mondják, hogy ezután már nem lesz olyan a világ, mint eddig.De hát 9/11 után sem maradt olyan a világ, mint addig.Ha csak a nemzetközi utazásokat nézzük is.A repülési korlátozások is a mi védelmünket és érdekünket szolgálják.Nekem ugyan jobb volt, hogy vihettem fel szendvicset a gépre, mert jóval olcsóbb volt, mint a gépen megvenni, de mára kiderült, hogy ez nem biztonságos.(Nem akarom véleményezni.)A világ változik.Folyamatosan.De mi nem akarunk változni.Ezért a világ változásait nem is vesszük észre, vagy nem szívesen vesszük észre – mert minden változás gondolkodás- és hozzáállásbeli változásokat vonz maga után.Magunktól nem változunk, csak ha rá vagyunk kényszerítve.Hatalmas eseményeknek kell történnie, melyek hatalmas változásokat hoznak, hogy magunk is változtatásokra legyünk ösztönözve.Mindez nem lenne szükségszerű, ha tudatosabban élnénk, és észrevennénk az apró változásokat mindennapi életünkben.Vagyis, ahogy Jézus mondta: hűnek lenni a kis dolgokban.Készen kell állni azzal a bizonyos lámpással a kézben, és észrevenni Istent egyetlen apró pillanatban, és nem arra várni, hogy a kedvünkért és a teljes figyelmünk megragadása érdekében széttörje az égbolt is, ezt a gyönyörű, hatalmas és értékes természeti kincset.Akinek van (még / már) lámpása észreveszi Őt, nem kell, hogy Isten felgyújtsa az egész világot egy olyan látványosság miatt, ami egyébként még egy apró szikra fényében is megmutatkozik.

  1. Pár hónapja a tapasztalataimról kérdeztél.Megtisztelsz az érdeklődéseddel!Egyébként eddig is arról írtam itt, már évek óta.De most valami nagyon konkrét tapasztalatomat írom le neked: a szemünk akkor fárad el, amikor nézünk vele, és akkor van nyugalomban, amikor lát.Legalábbis, az enyém.Saját példámból kiindulva gondolom azt, hogy ez általános.Jogos?Egyébként, eredeti mesterségemre nézvést én is ács vagyok, és kib@szottul köszönöm neked ezt a fenti két linket!Viszonzás: https://pbs.twimg.com/media/B3yqBdPCUAAimSj.jpg

   https://www.youtube.com/watch?v=kfXz7-HS7yk&fbclid=IwAR1UTQ-oEPlTx4700u1C4unA5lfySn9rpA4iGiXdeJw1AKl4hcH3TAwap4w

   1. Szép reggelt Oszkár!

    A fülünk is egy fontos érzéki szerv ám…

    “A szabadság nagyszerű elnevezés, ezért szeretnék élni vele. Azt gondolod, hogy ha a börtönt igazi szabadságnak nevezed, akkor az emberek rohanni fognak a fegyházba, és a legrosszabb a dologban az, hogy tökéletesen igazad van. A szó a legtöbb ember szemében fontosabb, mint maga a dolog. Azt az embert követik, aki legsűrűbben és legharsányabb hangon ismétli meg a szót.”
    Mondta egyszer valaki, akinek idézeteit elolvasva azonnal megkedveltem.

    Többek között ezt is mondta.

    “Kicsit zavarba ejtő, hogy miután egész életünkben az emberi lét problémáin rágódunk, végül nem tudunk jobb tanácsot adni, mint hogy “próbálj meg egy kicsit kedvesebb lenni”.

    Lehet ennél bölcsebb gondolatokkal kezdeni egy ilyen gyönyörű vasárnapi reggelt egy csésze meleg kávé kíséretében? Az én esetemben nem.

    https://www.citatum.hu/szerzo/Aldous_Huxley

  1. Ezt az orvost már volt szerencsém meghallgatni.Úgy látom, ugyanezen a csatornán.Szerintem a doktor úr nagyon értelmesen beszélt, de a kérdező riporter meglehetősen komikus alak, megszólalásában és zenéjében igazi klónja Németh Sándor lelkész úrnak – mindkettőjük önmaga paródiája.A Beatricét, ahol anno zenélt ez a szellemi ripoterré lett spiritu-ál, a nyolcvanas években (amikor tiltott volt), nagyon szerettem.Nem ő miatta.Feró miatt főleg, és Waszlavik miatt.Meg a többiek miatt, akik akkor Ricse tagok voltak.Ő akkor még nem volt tagja.Feróval egyszer beszéltem valamikor ’88-89-ben.Egy külföldi misszionárius barátommal voltam éppen, amikor észrevettem Ferót a Duna korzón, és beszéltünk neki Jézusról.Nagyon örült neki, teljesen nyitott volt, látszott rajta, hogy lelkesedik a témáért.Végül megfogtam a kezét, és ahogy kell, elmondtuk azt a ‘megtérő imát’ együtt, ami akkoriban ment. 😉 🙂 (És ami újrakeretezte egyébként a világot – ennek a következményeit látom most is.) Ezt csak érdekességként mondtam el. 🙂 A videót, amit most belinkeltél, már tegnap este kiszúrtam magamnak, de még nem volt módom meghallgatni, de ma délután biztosan kerítek rá sort.

 2. Az ország egyik jelentős hányada a koronavírustól retteg, a másik meg egy orwelli módra születő sátáni rendszertől.Remélem, a két tábor nem esik majd egymásnak, hiszen ugyanazon attitűdről van szó – amelyik már régen önmeghasonlásban szenved.Ez a két tábor egy tábor.Ezen a mégis eluralkodott hasadtságon csak az a sajgó felismerés segíthet, hogy nem vagyunk különbek a másiknál.Ha felismerjük a másikban önmagunkat.Úgy tűnik, ebben a csalfa két-ségben ez az egész-ség veleje, éle, ez adja annak a fejszének az élét is, amely “a fák gyökerének vettetett” – ha nem élezzük meg fejszénket, nem leszünk hatékonyak, csak erőlködés lesz a vége.(Préd. 10:10) És kidőlünk a sorból, és mindenféle szörnyűségeket látunk majd lejátszódni szemeink előtt…

  1. János apostol látott mindenféle szörnyűségeket lejátszódni szemei előtt és akkor megírta a Jelenések könyvét. MINT MÁR ANNYISZOR : az Ósz mondataiból/próféciáiból több mint 300 teljesült be. Sőt, az Úr Jézus még KÜLÖN mondta is: “ezeket azért mondottam nektek, hogy amikor megtörténik, higgyetek” ! Erőlködés helyett mondjunk igyekezetet 🙂 Az olaj fontos lesz a lámpásba, ne hagyjuk kialudni – mert JÖN a vőlegény, és nem akkor kell, amikor már nem lehet, elszaladni olajért …
   Nem hiszem, hogy az egyre nyilvánvalóbb sötétségnek sajognia kell – így gondolom, nehezen ugyan ! – de egy ilyen szöveg után https://www.youtube.com/watch?v=XSxReS9ghH8&feature=youtu.be
   “Az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik” 🙂

   1. Pfff… A szemei előtt?János apostol szerintem ezeket nem a szemeivel “látta”. Isten Királysága sem szemmel láthatóan jön el, ahogy Jézus mondta.A Biblia a végtelen lehetőségek ígérete.Úgy tűnik, aki nem a látszat után ítél, az választ jól.Habár mivel a lehetőségek száma tényleg végtelen, elrontani sem lehet. “Ti pedig a Krisztus teste vagytok.”

    1. Itt az Idők Jelein is többször szóba került az évek során, hogy az ember élete, az emberi élet lényege akkor is tovább “működik”, amikor az agyi funkciók már teljesen elszálltak.Az ezzel a témával kapcsolatos beszélgetésekbe és vitákba én sosem folytam bele, éppen a téma lényegének a megfoghatatlansága miatt.Mégis meg lehet közelíteni úgy ezt az egészet, hogy észrevesszük, hogy nem szervi úton érzékelünk.Azt, ami lényeges, ahogy Thea fogalmazott kicsit lejjebb, az eredetit, nem szervi módon fogjuk fel.Szerintem egy materializmusát meghaladott ember számára ne legyen már idegen, hogy a hamisítvány éppen az, amit szervi úton, szemeinkkel, füleinkkel stb dolgozunk fel.Az Írást sem a materiális formájában -kőtáblán, papírlapon, monitorn- csodáljuk, hanem a minden testi érzéket meghaladó igazi, valóságos és eredeti Jézus Krisztusban.Minden testi érzékünk origója az agyunkba, mint nagyon lényeges testi szervünkbe, a testi érzékelésünk központjába bevésődött idegi kapcsolatok, és azok milyensége és minősége.Évtizedekig dolgoztunk, melóztunk, gürcöltünk azon, hogy egy képet a testünk kőtáblájába, agyunkba véssük – és most már valóságos kincsként kezeljük, féltjük és védjük a világról, önmagunkról és Istenről kialakított víziónkat.Ahogy Thea írta, fel kell ismerni a hamisítványt, és feltűnik az eredeti.Annyi helyen van leírva nekünk, hogy “zabolázzuk” meg testi érzékeinket.Ne ítéljünk a szemeink után merő látszatra, a füleink után a puszta hallásunkra… Jézus még a gondolatainkat is említette, mert a gondolkodás is agyi, szervi, testi tevékenység.Emelkedjünk föléjük, haladjuk meg őket, haladjuk meg önmagunkat (tagadjuk meg), vegyük szemügyre kívülről is, használjunk ehhez tükröt – mert ami a világban zajlik, az a mi fizikális, szervi rendszerünk organizációjának a tükröződése.Csak egy hamisítvány, nem pedig az eredeti.Jakab apostol még a nyelv megzabolázást is említi, mert ez is, a nyelv is, bőségesen befolyásolja a testünk dolgait, így kihatással van mindarra, ami szűkebben-tágabban körbe vesz minket.Ha már a világot szemléljük, tegyük azt értelmesen, ahogy Pál apostol javasolta.Értelmesen, ne pedig megszokásból, észrevétlenül és tudat alatt begyakorlott sémáink mentén.A világ értelmese szemlélése során tapasztalható meg Isten.A megszokások alapján pedig a hamisítvány – szervi funkcióink mátrixa.

    2. – Miért fájnak a szemeim?
     – Mert még sosem használtad őket.
     (Mátrix)
     “A bölcsnek szemei vannak a fejében…” (A prédikátor könyve)

     Az idők és az idők jelei folyamatosan változnak, ahogy minden, ami létezik, folyamatosan járja útját a világon.Ezért nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy mi nem változunk.Ám a mi utunk, az ember útja, nem a fizikai lét síkjain mérendő – a mi utunk szemmel nem látható.A téridőben való elmozdulást elvégzi helyettünk ez a hatalmas űrhajó: a Föld.Legyünk bölcsek, és járjuk a belső utat, mert a bölcs szemei másképpen tekintenek a fizikai világra is.A bölcs szemei rejtettek, a fejében vannak.A mi valódi utunk is rejtett, de megvilágosodik a bölcsesség tekintette előtt.Azt hiszem, ez hitnek nevezendő. “Mert hitben járunk, nem látásban.”

     Ezt a gondolatmenetet, ha folytatni fogom itt, akkor a metanoiára épülő új világgal fogom folytatni.A gondolkodás megváltoztatásával megváltozik látásunk, és a megtérés rejtett, nem intergalaktikus útján, azon a bizonyos keskeny, egy személyes ösvényen, nem pedig a tömeg, a tömegek számára fenntartott úton járva, egy új világ tűnik fel.Nem a tömegből eredő fizikai síkon: tehát ez világ maga az örökkévalóság.Mert a valóság örökké valóság marad, és nem függ a csillagok járásától, sem a bolygók állásától. “Én vagyok a valóság…” Péld. 8. Nekünk nincs több ezer évünk ebben a fizikai környezeteben, hogy ez a kozmikus térbeli utazás kiszolgálja a fejünkre ‘felszerelt’ érzékeinket.És ennyi idő alatt különben is elfelejtenénk az út elejét… Számunkra “ez az óra most vagyon”, ahogy Jézus mondta.Ez az igazi vagyon és gazdagság. “Ami volt, ugyanaz, ami azután is lesz, és ami történt, ugyanaz, ami ezután történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt.” ~A prédikátor
     Ami változik, az a megtérésünk állapota, vagyis az a minőség, ahogyan érzékelünk.A valóság pedig nem változik.Nincs új, se régi.Az erőfeszítést csak a kicsorbult fejszeél adja. https://marvin.bline.hu/product_images/442/B991230.JPG

 3. Kedves Thea! Bill Gates meg akar minket jelölni, s be akar oltani. A pápa egy egyetemes alapjövedelemről beszél, a gazdasag romokban! A mesterseges intelligencia napirenden, s a totális megfigyeles sem problema. Osszeallt a nagy kep! Nem de bár? De de bár!

  1. Kedves Balázs!
   Az biztos, hogy sokkal közelebb kerültünk a végső antikrisztusi társadalom színre lépéséhez, ahogy arról az előző posztban is írtam (http://idokjelei.hu/2020/03/koronavirus-het-het-utan/), éppen ezért innentől kezdve még fontosabb, hogy az Úrral való kapcsolatunkban erősödjünk. A hamisítvány felismeréséhez az eredetit kell nagyon jól ismerni.

 4. Oszkár. A test mindig lázadni fog, ha van ellenség, ha nincs, ha szeretnéd, ha nem. Aki elég tisztán látja, megértette az evangéliumot az tudja, hogy a megváltás szempontjából, az ember csakis a saját maga ellensége lehet, másé sosem.
  A kereszténység egyáltalán nem arról szól, hogy menjünk önként a vágóhídra, vagy ne tegyünk semmit valami, vagy olyanok ellen, akik szándékosan ártani akarnak nekünk.
  Azt gondolom már eddig is feltűnt, hogy itt nem vallási alapon üldözik az embereket. Lásd a fejünkre épülő Big Brother állami megfigyelőrendszert.

  1. Bori, tényleg sok mindenben egyet értek veled. 🙂 Nagyon-nagyon szeretem a Prédikátor könyvét, mert amikor olvasom, mindig jön velem szembe valami agydurrantó.Tegnap például ezt találtam: “Ha a *fejsze éle* megtompul, és azt meg nem köszörüli az ember, akkor erejét kell megfeszítenie.” 10:10;

  2. Attól függ, mit tekintünk “vallásnak” : szajkózom, hogy az, amit az ember MOND, vall. Attól pedig, az élet – benne a hit – esetleg fényévnyire van …
   Nagyon is a megfigyelőrendszer a “vallási” üldöző ha az ember szabad akaratát, mint a teremtés szerinti alapot tekintjük ! Ha azokat nézzük, akik ÉLNEK a szabadságukkal, ezáltal a felismert igazságnak, jóságnak …

   Nézzük csak a hamis istenképet. A tízparancs azért adatott(?) mert az ÚR isten árgus szemekkel figyeli, ki VÉT – azért, hogy aztán jól megbüntessen (?)… Ezzel szemben a Jelenésekben azt olvassuk hogy az ördög a VÁDLÓ aki éjjel-nappal vádolja testvéreinket az Úr színe előtt.
   Pedig Ő úgy SZERET ahogyan vagyunk ! Ha bajunk van, senki nem akar onnan kihozni jobban mint Ő ! És VÁR az ítélkezéssel …A legnagyobb bajból mentett ki, irgalomból az Isten (Fia), Jézus Krisztus halála által !
   Tehát bizony, a legkonkrétabban, a sötétség hatalma a megfigyelőrendszer – idővel majd, a maga rendjében ítélő és üldöző rendszer – szemben a szabadságot adó Teremtő – és Megváltó – rendszerével …

 5. Szerintem a ‘tékozló fiú’ történetének sem az a lényege vagy üzenete, hogy “MARADJ OTTHON!” .Nagyon nem. 🙂

  1. Az emberek szó szerint beletspsolják magunkat a zsarnokságba. A WHO-s Dr. Michael Ryan elmondta, hogyha kell akár a lakásokba is betörnek a hatóságok, hogy elvigyék onnan a fertőzött gyanús egyéneket, családtagokat.
   Mindezt mert egy aggódó, tapsoló szomszédod az ablakból látta, hogy köhög a kislányod. Amerikában már most is b lehet jelenteni, hogy valaki nem kocogni ment, hanem dolgozni.

  2. Pontosítanék a fenti példámat illetően.Aki otthon marad, az is jó, aki világgá megy, az is jó. 🙂 Illetve, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.Mind a két lehetőség ugyanabba a helyzetbe fut.Azonban ennek a helyzetnek a felismerését úgy tűnik, Jézus példája alapján, nem az nyeri el, aki otthon marad.De szerintem ez sem törvényszerű.Az viszont biztos, hogy az ember meglehetősen paradox lény.Annyira paradox, hogy Jézus kénytelen volt azt tanácsolni nekik, hogy a madarakat figyeljék, nem pedig azt, hogy az Írásokat.

  1. Drága Bori ! Még a hirdetés is jobb volt, mint a(z első) képek !
   Mindenféle ördögi mesterkedés – betegségek – megtekintése/elemzése HELYETT a feltámadás győzelme képviseletében kell járnunk … “aki bennem hisz ugyanazokat fogja cselekedni, melyeket én tettem sőt különbeket is azoknál… ” Ez már elkezdődött, csatlakozni, ide felnőni kell … hitben.

   1. Még a hirdetés is jobb volt, mint a(z első) képek !

    Milyen igazat mondasz kedves Éva. Ma a farkasok báránybőrbe bújva megtehetik a világot. A sötétség világosság, a világosság sötétségnek mutatkozik. Ugye nővérem? Maradjunk a Bibliánál.

    1. Erről jutott eszembe: George G. Ritchie felnőtten pszichiáter, medikusként besorozva katonának a II.világháború idején, súlyos tüdőgyulladást “nem élt túl” de nem vette észre, így REPÜLT haza karácsonykor … pont így. Aztán persze különböző bonyodalmak történtek, végül visszament – volna – az ágyába mert csak testben lehet ugye hazautazni … (nehéz volt megtalálnia magát letakart holttestként) és AKKOR találkozott Jézussal 🙂
     A teljes könyv rajta van a neten “Visszatérés a holnapból” címmel. Egy barátnőm rögtön kétszer olvasta el, először ő, aztán muszáj volt felolvasnia a férjének 😀

    2. Hát a Bingót már kipróbáltam. Igaz akkor még nem volt lakáshitelem
     Sk8-en már gördültem egy- két alkalommal, de nem találtam egy túl biztonságos közlekedési eszköznek, így lemondtam róla.

    3. Kedves bori, már kipróbáltam.16 évesen. 😀 Néha nosztalgiát érzek iránta, pedig azóta én is belekóstoltam némi extrém sportba – ami ma már ócskaság számba megy, de akkor hellyel-közzel extrémnek számított a hegyi kerékpározásban.Több, mint 25 éve.Van egy-két kafa boksz-zsákom is, mégis hallgatok TS-t néha ma is.De már nem szeretnék újra 16 éves lenni.Onnan jövök, jó volt megtapasztalni, de ennyi.Jó gyerekkorom volt, mert beleszülettem, aztán meg azzá tettem magamnak.Arra nem volt szükségem, hogy apámat lezúzzam a nem létező családi trónról, mert 18 voltam, amikor meghalt.Ekkortájt találkoztam életem misszionáriusaival is, akik életemet megváltoztatóan beszéltek nekem Jézusról, és az egyikük azt mondta, hogy Isten állította félre apámat az utamból.Igaza volt, hellyel-közzel.Igen.Isten ellen szeretnék lázadni, néha dühös vagyok Rá, mert nem hagyott nekem egyetlen ellenséget sem.Most kénytelen vagyok békében élni.Ó, hogy ez mennyire-mennyire rohadtul sivár! 😡 😡 👿
     https://www.youtube.com/watch?v=V9AbeALNVkk

     Ez pedig Puzsér legkedvencebb kedvenc filmjéből egy kb 2 perces részlet.Az én legkedvencebb kedvenc filmem is egyben. 🙂 Itt most rosszul feliratozták a címét: valójában a rendes címe ‘Krisztus utolsó megkísértése’.
     https://www.youtube.com/watch?v=jYfKnsfWw_s

  1. Miközben mindenhonnan a világból az egészségügyi felkészületlenségéről, hiányosságairól hallani a drága irányítók rátudták venni az embereket, hogy ezt még ünnepeljék is. Mi ez, ha nem tömeg hipnózis? 🙁

   https://youtu.be/tkXPGLnDaTQ

   1. “Így száll hát sírba a demokrácia, tapsvihartól kísérve.” Mondta Padme a Csillagok háborúja egyik részében, miközben Palpatine, a majdani birodalmi császár sajnáltatta és ünnepeltette magát.Egyébként az egészségügyi dolgozók nagy részének tényleg kijár a taps mindig, de itt most tényleg nagyon másról van szó.Ahogyan annak idején a proletárdiktatúra sem a proli munkásrétegről szólt, hanem azokról, akik betettek embereket ebbe a skatulyába, hogy ‘proletár munkásosztály’. Ne legyünk naivak, és ne dőljünk be a látszatnak, ez a taps NEM az egészségügyi dolgozóknak szól.És nem is értük.Egyébként, milyen lenne mán, ha a politikai réteg legalább kereszténynek hazudott fele gyógyszerként végre azt kezdené hirdetni, hogy ne féljetek a haláltól, sőt, semmitől se féljetek, mert van Isten! 🙂 Ha a széles média lehetőségekkel rendelkező hívők gyógyítás gyanánt elkezdenék hirdetni mérlegelés és szubjektív vélt igazságaikat félretéve az örök élet valóságát.Hogy az emberek ne legyenek kiszolgáltatva sem egymásnak, sem vírusoknak, sem a politikának, sem vallási szervezeteknek, hanem csak közvetlenül Istennek face to face, és az örök életnek.Na, milyen lenne ez? 🙂 Milyen lenne mán, ha aki csak teheti, elkezdené azt a gyógyszert adagolni, hogy mind egészek és egészségesek vagyunk, Krisztus teste vagyunk, és az Ő egész-ségének a tagjai egyenként?Ha azt ‘vakcinálnák’, hogy az ember és a világ (amit Isten annyira szeretett, hogy az egyetlen Fiát adta érte) eredeti és eleve való állapota, helyzete maga a teljes és maradéktalan egész-ség?És mi lenne, ha ezt valaki, akárcsak egyetlen ember is komolyan venné?Csak egyetlen egy ember, legalább!Bármelyikünk lehet ez az ember.Bármelyikünk.Akár most.A jó hír gyógyír.

    1. Az a gyógyszer amiről beszélsz mindig jól jön, ahogyan az is jól jönne, ha a tévében a hivatalos szervek a valós tényeket, számokat közölnek és nem valótlan dolgokkal borzolnák a kedélyeket.

    2. Én is tudom nagyon jól, milyen nehéz megszabadulni azoktól a dolgoktól, amik bosszantanak.Akár körülöttünk, akár másokban, akár magunkban találjuk meg ezeket.Sőt, minél inkább meg akarunk szabadulni, annál lehetetlenebb küldetéssé válik.Amíg emlékezni fogunk arra, hogy mitől is akarunk megszabadulni, pont arra fogunk gondolni ilyenkor, ami egyben bosszússágunk tárgya is. 😀 Szó szerint belehuzalozzuk az agyunkba ezt, akaratlanul is beépítve személyiségünkbe.Valami olyasmi fog a részünkké válni így, amihez eredetileg semmi közünk.Minél több időt szánsz annak a valóságára, hogy ki is vagy te (Krisztus teste vagy), annál inkább leperegnek rólad a valótlanságok, azok, amik nem te vagy, ez esetben a megszellőztetett kedélyborzalmak. 🙂

    3. Tényleg kellene beszélgetni többet ha ilyeneket mondasz 🙂 finom, “ezt szeretik a tigrisek” 🙂

    4. Ezt az előbb említett ‘agyi huzalozást’ érdemesnek tartom kicsit kivesézni – agyunk veséjébe látni. 🙂 Szabad akaratunkban megvan a döntési, mérlegelési szabadságunk is, megvan az a szabadságunk is, hogy eldöntsük, miben hiszünk.Jézustól tudható, hogy amiben hiszünk, aszerint adatik és lesz nekünk.De az ember kételyei is valóságossá válhatnak; pontosabban, a kételkedés olyan helyzetbe hoz minket, aminek a valóságtartalmát eléggé sikeresen elhittük. 😉 Pedig nem a valóságról van szó, hanem csak arról, hogy a hitet összetévesztettük a kételkedéssel.A két-ség és a fél-elem magyar szavak közötti egybecsengés szerintem világosan érezhető.

     Bármilyen okból is fordítsuk figyelmünket valamire, ami frusztrál minket, az az agyunkban is változásokat idéz elő.Minél többször térünk vissza frusztrált helyzetünkhöz, minél több időt töltünk el abban és vele, annál valóságosabbnak hisszük azt – pontosabban, annál inkább össze fogjuk azt téveszteni a valósággal.Ugyanis, a megfelelő agyi részeken nem csak az agysejtjeink (és az azokat tápláló gliasejtek) számát, de az ezek közötti (szinaptikus) kapcsolatok számát is megnöveljük.Ez pontosan azt jelenti, hogy fizikai síkra hozunk le valami olyasmit, ami addig csupán egy sehol sem létező lehetőség volt.Éppen azzal realizáljuk azonban, hogy a lehetőségek végtelen óceánjából akaratunkat és figyelmünket erre irányítjuk.Így valami olyasminek, ami sosem létezett, a szemünk, fülünk és minden érzékszervünk elé fog kerülni azzal, hogy agyunkban létrehozzuk annak képét.Ezt a ‘lenyomatot’ a szaknyelv agyi képmásnak nevezi.A fizikai univerzum keretei között létjogosultságot tulajdonítunk valami olyasminek, ami csak az agyunk szerkezetében, neuronjaink térképén létezik, és sehol máshol nem!Mit is mondott Jézus?Nagyjából ezt: háborúkat, járványokat fogtok látni, és ezek hírét fogjátok hallani.Ezzel együtt az egész Biblia másról sem szól szerintem, minthogy a lényeget a szívünkkel látjuk.Mert az igazság nem az agyunkba, hanem szívünk hústáblájába van írva.Ha ez tényleg így lenne, azonnal meghalnánk! 😀 Szóval, itt az ideje a szívünkre is másképpen tekinteni, nem materiális formában.Az igazság, ami szabaddá tesz, nincs egyetlen gondolatunkban sem, mert minden gondolatunk agyi tevékenység.Charle Chaplin mondta a következőket “A diktátor” című filmjében: “Túl sokat gondolkodunk, miközben keveset érzünk.” (A ‘meg’érzés nem összekeverendő az érzékeléssel.)

 6. “Ti pedig a Krisztus teste vagytok….” Pál apostol első levele a korintusziakhoz 12 : 27

  1. Pedig már bizonyára jó párszor elolvastam az évtizedek alatt ezeket a fentebb idézett szavakat Pál apostoltól, de még csak ezekben a napokban jelentett olyan revelációt számomra, hogy igazi elmerengést okozzon.És nem megy ki a fejemből.Igaz, nem is szeretném elfelejteni, amire még csak most kezdtem emlékezni.Most értek be nálam ezek a szavak, és a világosságuk egyelőre bennem minden mást elhalványít. “Ti pedig a Krisztus teste vagytok…” És ha már világosság: a százötvenmillió kilométerre lévő Napból kilépő fotonnak nevezett fényrészecskék csupán nyolc perc alatt teszik meg ezt a szédületes távolságot, miközben ezeknek a részecskéknek évek százmillióira van szükségük, hogy egyáltalán el tudják hagyni a Nap belsejét és a felszínre jussanak, hogy a szemünkbe, avagy a tudatunkba érjenek.Érjenek.Mert érésre van szüksége mindennek ezen a világon. “Az érettebb korúaknak más eledel való…” És ereinkben beérik az erő.Aki tejjel él az sem gyengébb azoknál, akik a kősziklát is képesek megemészteni, de a kőszikla mégsem az ő eledelük.És nem csak a Kőszikla emészthető.Hanem MAGa Krisztus is. “Egyétek, vegyétek, ez az én testem…”
   T.i. p.e.d.i.g a. K.r.i.sz.t.u.s t.e.s.t.e. v.a.gy.t.ok.
   Mi pedig a Krisztus teste vagyunk, miközben várjuk Őt vissza… Hát nem őrület?!Várjuk Őt, pedig már itt vagyunk.Itt vagyunk.Egymásnak.Egy másnak.Mi vagyunk Ő, most vagyunk Ő, és “úgy vagyunk a világon, ahogy Ő van”. (De csakis együtt vagyunk Ő. ‘Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.’ ) Nincs itt semmi ellentmondás a várakozás és a jelenlét között.Egyszerűen csak ugyanaz az üzenet beérésre vár mindenkinél, és addig is mindenki a magához való eledelt egye – talán más dolgunk nincs is.Érni, erősödni, itt lenni most egy-másnak.

 7. Kész vagyok…
  Ez a cikk a csúcsok csúcsa, amit eddig itt olvastam…. Próbálok okos lenni, de…

  1. 8 „Mert az én gondolataim,
   nem a ti gondolataitok.
   Útjaitok sem az én útjaim!
   — mondja az Örökkévaló. —
   9 Amennyivel az ég magasabb a földnél,
   annyival magasabbak útjaim útjaitoknál,
   és gondolataim gondolataitoknál.
   Izaiás 55-ből.
   TE csodálkozol kedves Oszkár ?! Miről írtál eddig annyiszor ?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend