Elmélkedések

Isten megszegte a karanténra vonatkozó szabályokat

Az Amerikai Járványügyi Központ azt tanácsolja, hogy mindenki maradjon otthon és tartsa be a biztonságos távolságra vonatkozó útmutatást. A javaslatok, illetve más országok szigorúbb előírásai ellenére kiderült, hogy Isten megszegte a karantén szabályait és abszolút mindenhová elment.

Kórházakba, idősek otthonaiba, börtönökbe, egyszóval mindenhová. A hírek szerint mindenkit meglátogat és nem tartja be az előírt távolságot sem.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy Isten a lehető legjobb egészségügyi gyakorlatot követi és nemhogy senkit nem betegít meg, de minden meglátogatott jobban érzi magát.

„Egyszerűen tehetetlenek vagyunk Vele szemben, ami roppant mód idegesítő.” nyilatkozta Jim Wells, a központ szóvivője. Ezzel együtt szeretnénk emlékeztetni a lakosságot, hogy ők nem istenek, így inkább maradjanak otthon vagy tartsák be a gyülekezésre vonatkozó aktuális előírásokat.”

A hírek szerint Isten, a fentiek mellett, próbálja leszoktatni az embereket a vécépapír felhalmozásáról és arra ösztönzi követőit, hogy inkább a mennyben gyűjtsenek kincseket.

Forrás: BabylonBee

Előző poszt

20 hozzászólás

  1. Miközben mindenhonnan a világból az egészségügyi felkészületlenségéről, hiányosságairól hallani a drága irányítók rátudták venni az embereket, hogy ezt még ünnepeljék is. Mi ez, ha nem tömeg hipnózis? 🙁

   https://youtu.be/tkXPGLnDaTQ

   1. “Így száll hát sírba a demokrácia, tapsvihartól kísérve.” Mondta Padme a Csillagok háborúja egyik részében, miközben Palpatine, a majdani birodalmi császár sajnáltatta és ünnepeltette magát.Egyébként az egészségügyi dolgozók nagy részének tényleg kijár a taps mindig, de itt most tényleg nagyon másról van szó.Ahogyan annak idején a proletárdiktatúra sem a proli munkásrétegről szólt, hanem azokról, akik betettek embereket ebbe a skatulyába, hogy ‘proletár munkásosztály’. Ne legyünk naivak, és ne dőljünk be a látszatnak, ez a taps NEM az egészségügyi dolgozóknak szól.És nem is értük.Egyébként, milyen lenne mán, ha a politikai réteg legalább kereszténynek hazudott fele gyógyszerként végre azt kezdené hirdetni, hogy ne féljetek a haláltól, sőt, semmitől se féljetek, mert van Isten! 🙂 Ha a széles média lehetőségekkel rendelkező hívők gyógyítás gyanánt elkezdenék hirdetni mérlegelés és szubjektív vélt igazságaikat félretéve az örök élet valóságát.Hogy az emberek ne legyenek kiszolgáltatva sem egymásnak, sem vírusoknak, sem a politikának, sem vallási szervezeteknek, hanem csak közvetlenül Istennek face to face, és az örök életnek.Na, milyen lenne ez? 🙂 Milyen lenne mán, ha aki csak teheti, elkezdené azt a gyógyszert adagolni, hogy mind egészek és egészségesek vagyunk, Krisztus teste vagyunk, és az Ő egész-ségének a tagjai egyenként?Ha azt ‘vakcinálnák’, hogy az ember és a világ (amit Isten annyira szeretett, hogy az egyetlen Fiát adta érte) eredeti és eleve való állapota, helyzete maga a teljes és maradéktalan egész-ség?És mi lenne, ha ezt valaki, akárcsak egyetlen ember is komolyan venné?Csak egyetlen egy ember, legalább!Bármelyikünk lehet ez az ember.Bármelyikünk.Akár most.A jó hír gyógyír.

    1. Az a gyógyszer amiről beszélsz mindig jól jön, ahogyan az is jól jönne, ha a tévében a hivatalos szervek a valós tényeket, számokat közölnek és nem valótlan dolgokkal borzolnák a kedélyeket.

    2. Én is tudom nagyon jól, milyen nehéz megszabadulni azoktól a dolgoktól, amik bosszantanak.Akár körülöttünk, akár másokban, akár magunkban találjuk meg ezeket.Sőt, minél inkább meg akarunk szabadulni, annál lehetetlenebb küldetéssé válik.Amíg emlékezni fogunk arra, hogy mitől is akarunk megszabadulni, pont arra fogunk gondolni ilyenkor, ami egyben bosszússágunk tárgya is. 😀 Szó szerint belehuzalozzuk az agyunkba ezt, akaratlanul is beépítve személyiségünkbe.Valami olyasmi fog a részünkké válni így, amihez eredetileg semmi közünk.Minél több időt szánsz annak a valóságára, hogy ki is vagy te (Krisztus teste vagy), annál inkább leperegnek rólad a valótlanságok, azok, amik nem te vagy, ez esetben a megszellőztetett kedélyborzalmak. 🙂

    3. Tényleg kellene beszélgetni többet ha ilyeneket mondasz 🙂 finom, “ezt szeretik a tigrisek” 🙂

    4. Ezt az előbb említett ‘agyi huzalozást’ érdemesnek tartom kicsit kivesézni – agyunk veséjébe látni. 🙂 Szabad akaratunkban megvan a döntési, mérlegelési szabadságunk is, megvan az a szabadságunk is, hogy eldöntsük, miben hiszünk.Jézustól tudható, hogy amiben hiszünk, aszerint adatik és lesz nekünk.De az ember kételyei is valóságossá válhatnak; pontosabban, a kételkedés olyan helyzetbe hoz minket, aminek a valóságtartalmát eléggé sikeresen elhittük. 😉 Pedig nem a valóságról van szó, hanem csak arról, hogy a hitet összetévesztettük a kételkedéssel.A két-ség és a fél-elem magyar szavak közötti egybecsengés szerintem világosan érezhető.

     Bármilyen okból is fordítsuk figyelmünket valamire, ami frusztrál minket, az az agyunkban is változásokat idéz elő.Minél többször térünk vissza frusztrált helyzetünkhöz, minél több időt töltünk el abban és vele, annál valóságosabbnak hisszük azt – pontosabban, annál inkább össze fogjuk azt téveszteni a valósággal.Ugyanis, a megfelelő agyi részeken nem csak az agysejtjeink (és az azokat tápláló gliasejtek) számát, de az ezek közötti (szinaptikus) kapcsolatok számát is megnöveljük.Ez pontosan azt jelenti, hogy fizikai síkra hozunk le valami olyasmit, ami addig csupán egy sehol sem létező lehetőség volt.Éppen azzal realizáljuk azonban, hogy a lehetőségek végtelen óceánjából akaratunkat és figyelmünket erre irányítjuk.Így valami olyasminek, ami sosem létezett, a szemünk, fülünk és minden érzékszervünk elé fog kerülni azzal, hogy agyunkban létrehozzuk annak képét.Ezt a ‘lenyomatot’ a szaknyelv agyi képmásnak nevezi.A fizikai univerzum keretei között létjogosultságot tulajdonítunk valami olyasminek, ami csak az agyunk szerkezetében, neuronjaink térképén létezik, és sehol máshol nem!Mit is mondott Jézus?Nagyjából ezt: háborúkat, járványokat fogtok látni, és ezek hírét fogjátok hallani.Ezzel együtt az egész Biblia másról sem szól szerintem, minthogy a lényeget a szívünkkel látjuk.Mert az igazság nem az agyunkba, hanem szívünk hústáblájába van írva.Ha ez tényleg így lenne, azonnal meghalnánk! 😀 Szóval, itt az ideje a szívünkre is másképpen tekinteni, nem materiális formában.Az igazság, ami szabaddá tesz, nincs egyetlen gondolatunkban sem, mert minden gondolatunk agyi tevékenység.Charle Chaplin mondta a következőket “A diktátor” című filmjében: “Túl sokat gondolkodunk, miközben keveset érzünk.” (A ‘meg’érzés nem összekeverendő az érzékeléssel.)

 1. “Ti pedig a Krisztus teste vagytok….” Pál apostol első levele a korintusziakhoz 12 : 27

  1. Pedig már bizonyára jó párszor elolvastam az évtizedek alatt ezeket a fentebb idézett szavakat Pál apostoltól, de még csak ezekben a napokban jelentett olyan revelációt számomra, hogy igazi elmerengést okozzon.És nem megy ki a fejemből.Igaz, nem is szeretném elfelejteni, amire még csak most kezdtem emlékezni.Most értek be nálam ezek a szavak, és a világosságuk egyelőre bennem minden mást elhalványít. “Ti pedig a Krisztus teste vagytok…” És ha már világosság: a százötvenmillió kilométerre lévő Napból kilépő fotonnak nevezett fényrészecskék csupán nyolc perc alatt teszik meg ezt a szédületes távolságot, miközben ezeknek a részecskéknek évek százmillióira van szükségük, hogy egyáltalán el tudják hagyni a Nap belsejét és a felszínre jussanak, hogy a szemünkbe, avagy a tudatunkba érjenek.Érjenek.Mert érésre van szüksége mindennek ezen a világon. “Az érettebb korúaknak más eledel való…” És ereinkben beérik az erő.Aki tejjel él az sem gyengébb azoknál, akik a kősziklát is képesek megemészteni, de a kőszikla mégsem az ő eledelük.És nem csak a Kőszikla emészthető.Hanem MAGa Krisztus is. “Egyétek, vegyétek, ez az én testem…”
   T.i. p.e.d.i.g a. K.r.i.sz.t.u.s t.e.s.t.e. v.a.gy.t.ok.
   Mi pedig a Krisztus teste vagyunk, miközben várjuk Őt vissza… Hát nem őrület?!Várjuk Őt, pedig már itt vagyunk.Itt vagyunk.Egymásnak.Egy másnak.Mi vagyunk Ő, most vagyunk Ő, és “úgy vagyunk a világon, ahogy Ő van”. (De csakis együtt vagyunk Ő. ‘Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.’ ) Nincs itt semmi ellentmondás a várakozás és a jelenlét között.Egyszerűen csak ugyanaz az üzenet beérésre vár mindenkinél, és addig is mindenki a magához való eledelt egye – talán más dolgunk nincs is.Érni, erősödni, itt lenni most egy-másnak.

 2. Kész vagyok…
  Ez a cikk a csúcsok csúcsa, amit eddig itt olvastam…. Próbálok okos lenni, de…

  1. 8 „Mert az én gondolataim,
   nem a ti gondolataitok.
   Útjaitok sem az én útjaim!
   — mondja az Örökkévaló. —
   9 Amennyivel az ég magasabb a földnél,
   annyival magasabbak útjaim útjaitoknál,
   és gondolataim gondolataitoknál.
   Izaiás 55-ből.
   TE csodálkozol kedves Oszkár ?! Miről írtál eddig annyiszor ?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Send this to a friend