Hit és vallás

Katy Perry édesanyja az elutasítás helyett a szeretetet választotta

katy-perry-brings-momKaty Perry neve nem túl pozitív összefüggésben szokott felbukkanni az alternatív médiában, én most mégis megkísérelnék változtatni ezen. Nem azért, mintha Katy életében vagy világnézetében bármilyen látható változás állt volna be, hanem azért, mert a szüleié változatlan maradt.

Mary Hudson sokak által ismert női prédikátor, lelkész feleség, szerző és édesanya. Katy Perry édesanyja. Ez utóbbi státusza miatt sok keresztény fordított hátat neki és férjének.

Amikor néhány napja egy konferencián megkérdezték, elmondta, hogy sok negatív visszajelzést kap.

„Az emberek azt kérdezik, hogy hogyan lehet ilyen lányunk.”

Mary korábban elképzelni se tudta, hogy a dolgok így alakuljanak. Férjével Isten szeretetére és szolgálatára nevelték gyerekeiket, Katy pedig korán kitűnt közülük. Már kislány korában zenét szerzett, és amikor a gyülekezetben énekelt, kevesen tudták visszatartani könnyeiket.

A három testvér keresztény iskolába járt. Katy 2001-ben egy gospel albumot is kiadott, de nem ért el vele komoly sikereket. Persze, ha egy keresztény albumot elsősorban a sikert szem előtt tartva publikálnak, az igazi, örökkévaló siker tulajdonképpen megvalósíthatatlan, legalábbis ami a szóban forgó albumot illeti.

Katy aztán 17 évesen Hollywoodba költözött és a történet ettől kezdve valószínűleg mindenki előtt ismert. Hamarosan leszerződött egy nagyobb kiadóval, majd 2008-as „I Kissed a Girl” (megcsókoltam egy lányt) című számával hirtelen a zenei listák élére került. Pályája innentől meredeken ívelt felfelé, örökkévaló kilátásai pedig zuhanásnak indultak.

Amikor édesanyja meghallotta a számot, sírva fakadt.

„Úgy éreztem, hogy a falhoz szegeztek.”

A közönség viszont imádta. Szerették a hangját, lázadó személyiségét és művészi beállítottságát.

Kilenc éves korában egy karizmatikus pásztor azt a próféciát kapta Katy-t illetően, hogy egy napon királyok és elnökök előtt áll majd. A prófécia beteljesedett, amikor 2014-ben privát koncertet adott Barack Obamának és vendégeinek a Fehérházban. A prófétáló pásztor bizonyára nem sejtette, hogy Katy egészen más minőségben áll majd elnöki közönsége előtt.

Szüleivel és hitével való kapcsolata sokat változott az évek során. Egyes interjúkban megtagadta keresztény neveltetését és hitét, bár Jézus neve a csuklójára van tetoválva, máskor pedig azt nyilatkozta, hogy

„bár nem vagyok keresztény, mély kapcsolatom van Istennel. Folyton imádkozom önmérsékletért és alázatért. Az imáimban sok a hála. Sokszor egy ’Köszönöm!’ fontosabb, mint amikor az ember folyton kér valamit.”

Legújabb Witness című számában hozza a tőle megszokott formát, ugyanakkor pár éve, amikor éppen mélyponton volt, Isten kegyelméről énekelt.

Mit tehet egy keresztény szülő, ha azt látja, hogy gyereke hátat fordít mindannak, ami igazán számít az életben?

Az elénk állított példa egyértelmű. A tékozló fiú édesapja egy percre sem veszítette el fia iránti szeretetét, hiszen az igazi szeretet feltétel nélküli, és ha szeretetünkért makulátlan tetteket várnánk cserébe, saját, Istennel való kapcsolatunk is reménytelen lenne.

Katy édesanyjának sok vigasztalást nyújt az Úrral való kapcsolata.

„Muszáj megtalálni a boldogságot és „Isten zónájában” maradni. Olyan ez, mint amikor egy repülő viharban száll fel. Lehet, hogy körülöttünk mennydörög és villámlik, de miután elkérjük a tízezer métert, a nap mindig ragyog.”

Mary úgy gondolja, hogy az ember inkább összpontosítsa másokra a figyelmét és ne a saját helyzetén rágódjon.

Közeli barátaik pedig velük együtt imádkoznak Katy-ért. A házaspár elhatározta, hogy történjen bármi, soha nem fogják megvonni szeretetüket lányuktól, aki talán ennek köszönhetően is, szoros kapcsolatban maradt szüleivel. Előfordul, hogy az éjszaka közepén hívja fel őket. Legutóbb például azért, hogy imát kérjen az Ariana Grande koncertjén történt terrortámadás miatt.

„Ne lökd el őket magadtól! Ne a saját érzéseiddel foglalkozz, inkább tarts szoros kapcsolatot a gyerekeddel!” – tanácsolja a hasonló helyzetű szülőknek.

Talán ha mi is inkább az imára összpontosítanánk, a Katy zenéjéért rajongó fiatalok is meghallanák, amit mondunk, hiszen egy-egy dörgedelmes beszólás a popzene átkos hatásaival kapcsolatban, sokszor pont az ellenkező hatást éri el, mint amit szerettünk volna.

Akinek pedig nem tetszik ez a megközelítés, imádkozzon az egész családért! Elvégre Jézus még az ellenségeinkkel szemben is ezt a „fegyvert” javasolja.

Előző posztKövetkező poszt

33 hozzászólás

 1. Ez az írás szólt hozzám, köszönöm.
  A saját gondomat írom le “becsomagolva”, ami által rezonálni tudok.
  Egyáltalán nem mindig úgy alakulnak a körülményeim, ahogy az nekem tetszik. Van úgy, hogy olyan emberi, munkatársi probléma jelenik meg a közelemben, aminek a megoldása átmenetileg nem látszik. Nekem kéne megoldanom, mások ezt várják tőlem, de úgy tűnik nincs hozzá eszközöm. Mit teszek? Viszem-e tovább a disszonanciát, az időleges megoldatlanság érzését, vagy lesöpröm magamról? Nekem ez kellemetlen, nem érdekel, kínos, hagyjatok békén! (Olykor kísért a gondolat, hogy ezt tegyem.) Vagy hagyom, hogy rámnehezedjen a teher? Hagyom, hogy az én terhemmé váljon? Ez az út nehezebb, de ha felvállalom a problémát, akkor abból áldás lehet. (Néhányszor megtapasztaltam.) Ha legalább megpróbálom… Nem kell, hogy biztosan tudjam az elején, hogy azt én meg tudom oldani. Csak annyi, hogy megpróbálom. Viszem azt a terhet, amiről úgy érzem: “méltatlan, irtózom tőle, mindenki hagyjon békén ezzel!, miért büntet ezzel az Isten?!” Mindezek a gondolatok megfordulnak a fejemben. Mit teszek azokkal a terhekkel, amik engem illetnek? Az Isten minket a terhek viselésére, hordozására nevel, nem arra, hogy ledobáljuk azokat. Ha ledobjuk azokat a lázadó természetünk miatt, újra felvehetjük. (Én ezt tudom, sokszor megcsináltam, gyermekkoromtól kezdve ilyen voltam. Ledobtam a terhet, majd “másnap” újra felvettem. Másnap(ok)on szégyelltem az előző napi dühömet, azt, hogy mérgemben ledobtam a terhet. Másnap engedelmesen visszatértem a feladatomhoz, és felvettem az én terhemet. Nem a másét…, az enyémet, mert akkor ismertem fel, hogy már az enyém, ilyen “szamár” vagyok én. Csökönyös fajta.)
  Üdv: Attila
  Áldás van azon azon emberen, aki megpróbálja vinni a terhet, de igazából nem ő viszi a teljes terhet, ne gondolja ezt magáról:
  Abban az időben Jézus ezeket mondta: “Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű.”
  Maté Evangéliuma 11,28-30

  1. És gondolj néha erre: “Ez nem a te harcod, hanem az enyém – mondja az Úr” 2.Krón 20.15

   Ha győzedelmeskedsz, az Úr győzött 🙂 és így tovább !

 2. És ami az általános hozzáállás: “Természetesen csak az a zene nem ördögtől való, amelyiket én hallgatom.” Úgy látszik, mi, zenekultúra fogyasztók mást is megeszünk.Mert már nem is az az ördögi, amely zenére ráhúzzuk ezt a jelzőt, hanem amilyen gyűlölettel tudunk lenni egy olyan zenei stílus vagy zenész iránt, ami vagy aki nekünk nem tetszik.Ki-ki aszerint, amilyen módon hagyta az agyi és pszichikus sémáit átmosni.Minek lehetne nevezni azt, amikor még itt is, az Idők Jelein, a hozzászólók által megosztott keresztény zenéket is Antikrisztustól eredő, meg mittomén, miféle pokoli jelzőkkel látták el azok, akik másféle beállítottság felé terelődtek életük során… Ahogy a költő kérdé líraian: “Minek nevezzelek?” Minek nevezzük, amikor a történelmi zeneszerző géniuszokat a különféle szemben álló oldalak démoninak, sátánistának mondják?Hát, nem röhejes, hogy senki sincs kímélve ettől, és még a kereszténységen belül is gyalázzák egymás zenéit?Szerintem nagyon is röhejes, mert ahogy Terence McKenna is mondá: “Csak egy mágus van tisztában azzal, hogy ez az egész társadalom egy színjáték.Rajta kívül mindenki más komolyan veszi.És éppen ebben áll mágiájának ereje.” Rejlik még vicc a dologban: miközben azt hisszük magunkról, hogy nem vagyunk rajongói a szerintünk ördögtől való zenéknek, aközben nagyon is a rabjává lettünk azoknak.Ugyanis a megvetés, a harag, a gyűlölet rabszolgává tesz, és amit utálunk, amitől félünk, annak bizony a rabjai vagyunk. :mrgreen:

  😉 😀
  https://pics.me.me/Facebook-b9a617.png

 3. Sziasztok!
  Egy kicsit a témába vágva: Régen én is felfigyeltem a tárgyban szereplő énekesnőre és bizonyos cselekedeteire. Nem vagyok valami nagy pop-zene kedvelő, de a figyelmem pont arra összpontosítottam, amiről Thea is írt. Sőt! Ha Katy Perry-ről írunk, akkor írnunk kell Taylor Swift-ről is. Ugyanis tudtam azt, hogyha valaki híres lesz (nagyon) és az emberek figyelni kezdenek a mondandójára, az bizonyos köröknek hirtelen nagyon fontos lesz. Azt szokták mondani, hogy eme két énekesnő folyton rivalizál egymással. Talán kimondható, hogy jelenleg ez a két énekesnő van a popszakma csúcsán. A lényeg. Katy Perry hamar olyan előadásokkal rukkolt elő, ami inkább hajaz a gonosz birodalmára, mint ami elvárható lenne egy lelkész lányára. Példaként írt egy számot, aminek a címe az volt: Dark horse. Erre válaszul az USA szerte már nagyon híres country énekesnő Taylor Swift írt egy számot válaszul: White horse. Azt hiszem ezt a célzást mindenki érti. Hosszú éveken keresztül a leghíresebb country énekesnővé avanzsált a még csak 18 éves szőkeség. Milliók és milliók hevertek előtte. Hát elkezdtem figyelni a pályafutását, mert tudtam, hogy azt, amit ez a csaj csinál, bizonyos körök nem fogják engedni. Taylor Swift családja vallásos római katolikusok. Az USA római katolikusok észak-keleti szegletéből származnak (Pennsylvania). Az sem volt gond, hogy később a zenei karrier miatt a Tennessee állambeli Nashville-be költöztek, mert hát az USA “déli” része sokkal vallásosabb, mint az északi régió. Ha megnézzük a tizenéves előadó számait, akkor azt látjuk, hogy többsége tipikus keresztény, amerikai country szám. Sőt, talán az egyik karácsonyi száma az egyik legszebb, amit valaha írtak! Nagyon sok pénzt adományoz a volt fanatikus katolikus középiskolájának. Az énekesnő azon kívül, hogy a fiataloknak írt számai miatt egyre kedveltebb lett olyan cselekedetei is vitték előre, amit másoktól nem nagyon látni. Világsztárként nagyon bőkezűen adakozó (a legtöbbet adakozó énekes világsztár). Olyan dolgokat csinál, hogy megajándékozza az elvakult követőit. Bevásárol minden szépet és jót, majd saját maga csomagolja őket karácsonyra és küldi vagy viszi saját maga… Valamikor fogja magát és egyedül elmegy hozzájuk és bekopogtat csak úgy hívatlanul… Máskor kis magán koncertet ad a beteg gyerekeknek egy kórházban, stb.
  Hogy miért írtam ezt le? Mert tudtam, hogy lesz változás az életében. Meg is történt. Azzal kezdődött, hogy bejelentette, hogy a legfontosabb ember az életében, aki mindig mellette volt, az édesanyja rákos beteg lett. Már akkor tudtam, hogy mi lesz ebből. Az édesanya kb. két héten belül tünetmentes lett. A “kezelésektől” a haja-szála sem görbült! Egy hónapra rá, a legrégebbi (még Pennsylvania-i időkből), legjobb barátnője felkérte tanúnak az esküvőjére. A katolikus templomi esküvőn a pap celebrálása alkalmával egyedül Taylor Swift nem vetett keresztet és nem követte a liturgiát… Fél év múlva megírta azt a számot, amivel tudatta a világgal, hogy ami régen volt, az most már törölve és az új száma a mai napig a leg-sátánibb videoklip, amit a világ látott… https://www.youtube.com/watch?v=3tmd-ClpJxA

 4. Nő,
  nem pedig csökken.
  Nő,
  vagyis gyarapszik.
  Isten ereje él
  benne.
  Ellene
  nincs mit tenni.
  Ennyi.
  De ezzel még nincs vége!
  Tovább is nő,
  s az ég meghajol előtte.
  Isten nője, igen
  nője csak be a világot!
  Ki nő, kinő,
  mert nő a teremtő erő…

  Gyarapszik,
  És sose csökken…

  Nő: ez egy ige.
  Isten cselekvést fejez ki vele.
  De megmutat ebben mást is:
  nem csak ige, hanem iga.
  Mert annak, aki nem nő,
  súlyos és csúnya galiba.
  Mindenki másnak
  Könnyű és gyönyörűséges.
  (Főleg az utóbbi,
  Ez nem kétséges… 😉 )
  De csak annak kettős e szó,
  Ki sosem volt még nőben.
  Vagyis: aki elfeledte saját
  anyját.
  Nő vér folyt pedig érte is.
  De hát…
  …egy fogságban született madár nagyon könnyen azt gondolhatja, hogy mindenéből ki lenne forgatva, ha kalitkájától megfosztanák…

  1. Gratulálok, Oszi 🙂 tökéletes így is hát még úgy, hogy lefed egy bizonyos helyzetet … amit érteni merészelek (és lehet, arra is gondoltál … 🙂 ) SOLI DEO GRORIA !

 5. 1 Timóteus 2:11-12: “Az asszony csendben tanuljon, teljes alázatossággal. A tanítást azonban az asszonynak nem engedem meg, sem azt, hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendben.”

  Tehát az anyja Katy Perrynek hamis tanító az Írások szerint, nem csoda, hogy a lánya rá ütött.
  Ennyivel meg is van oldva a cikk.

  1. Nem számítottam élő demonstrációra a poszthoz, illetve de igen 😀

   Loki, ha megengednél néhány kérdést…

   Mindenki a szülei példáját követi?
   Ha igen, akkor mi van az újjászületéssel, aminek hatására újjá lesz minden?
   A nők taníthatnak általános iskolában vagy gimnáziumban, netán egyetemen?
   Vajon az én lányom is rám ütött?
   És végül megkérdezhetem, hogy hány kamasz vagy felnőttkorú gyereked van?

   1. Békesség Neked Thea!
    Azt keresem ami az Írásokban van Thea!
    1. A Messiás az Atyja példáját követte, tehát igen mindenkinek a szülei példáját kellene követnie. Mivel gyümölcséről ismerjük meg a fát. A Messiás kardot hozott, nem békét.
    2. Szükségünk van újjá születni, de sokan lesznek akik, majd az ítéletkor mondogatják: de nem Téged követtünk és prófétáltunk Rólad a világ számára? Ekkor ezt mondja YHWH: menjetek színen elől a tüzes tóba!
    3. Világi kérdés, világi iskolákban. Lásd. halember, majomember, evolúció.
    4. A Te lányodat nem ismerem, nem tudom kire ütött.
    5. Nincs gyerekem, de ha majd YHWH ad, akkor már tudom, mit kell tanítanom Neki.

    Békesség Neked!

    1. Sajnos nem a kérdéseimre válaszoltál, de nem az iskolában vagyunk, úgyhogy nem gond. Tőlem nem kapsz egyest.
     Engedd meg, hogy egyetlen válaszodra reflektáljak: nincs világi meg vallási helyzet kettő vagy több ember között, főleg, ha mások tanításáról van szó. Az egyik tanít, a másik pedig tanul. Egy autót sem az határoz meg, hogy hol parkol. Minden tárgy az iskolában Isten és az Ő teremtésének ismeretét erősíti. Még az is, aminek a gyengítése a célja.
     Ezt tulajdonképpen nem is neked írom, ahogy a cikk sem neked íródott, hanem azoknak, akik tudják miről beszélek. Szívből kívánom neked, hogy egy nap megáldjon az Úr gyerekekkel és általuk még jobban megismerd a Szeretetét.

    2. “Aki ismeri az én parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.” (Jn 14:21)

     Ez a szeretet Thea!

    3. Igen, itt is a szeretetről beszél Jézus, arról, hogy hogyan viselkedik, aki Őt szereti, ahogy Pál is az I. Korinthus 13-ban. Én inkább arra céloztam, hogy hogyan szeret minket Jézus. Felfoghatatlan. És mégis…

  2. Sajnos a Babiloni lázadó kultúra miatt van ez. Minden, ami szent és istentiszteletre méltónak neveztetik az új egyházak, főleg az amerikaiak mindezek felé emelik magukat. Nem értik és nem is akarják elfogadni a biblia tanitó jellegü irányelveit, mert inkább a világias ideáktól áthatott embereknek akarnak tetszelegni, nem pedig Istennek. Mindenesetre sokan azt mondják, hogy ezek avitt, régimódi és szexista rendelkezések, azt elfelejtik, hogy a Pál apostol Jézus Krisztus szócsöve volt egy olyan világban, aminek erkölcsisége legalább annyira feslett volt, mint a maié. Bizonyára sokan olvastak és hallottak a Római szodomita kultúráról.

   1. Hát, Péter is elég bátor ❗
    Pál apostol, mint az Újszövetség Mózese… 😳
    Már megint az én élődemonstrációm sikerült a leggyávábbra. 😐

    1. Nemcsak Pál, hanem a többi apostol is. A zsidókból lett hivők között ezek nem is voltak kérdések, Pál legfőképpen a pogányokból lett keresztényeknek tanitotta ezeket, ezért is érdemes minden egyes levelét komolyan tanulmányoznia azoknak, akik Babilon ölelő karjaiban és szellemiségében élnek, mert ez ma nagyon aktuális.

  3. Kinek van “megengedve” bármilyen uralom ? A férfi-nő viszonyt az apostol az Úr és övéi kapcsolatához hasonlította …

   Máshol pedig “„Valamennyien, akik megkeresztelkedtetek Krisztusban, Krisztust öltöttétek magatokra, (…) nincs többé férfi és a nő” – írja Szent Pál a Galatáknak (3,27–28). Szóval, sokfélét mondott-írt az apostol.

   Vajon Thea elfogadott körünkben mint “tanító” ? Ami engem illet, tisztelettel, szeretettel és ÖRÖMMEL elfogadom 🙂

   1. Aranyos vagy Éva. Én egyáltalán nem tartom magam tanítónak (nem tudom mi vagyok, de szerintem lényegtelen), de van bölcsesség abban, amit Pál írt, csak elsőre nem mindig jön át. Valaki “uralkodhat” csendben is másokon, a “törvényeket” látszólag betartva, más pedig lehet alázatos másokat tanítva, ahogy szerintem minden jó tanítóban van alázat. 🙂

    1. Nehéz könyv a Biblia.Főleg akkor, és talán csakis akkor, amikor másokat akarunk tanítani belőle.A másokat folyamatosan tanítók számára még ellentmondásosnak is tűnik, hiszen most is látszólagos ellentmondásba került Pál apostol önmagával.Ha összevetjük Loki és Éva idézetét.Ezen csak az segíthet, ha bárki, aki idéz a Bibliából, először is felidézi önmaga számára azt a részt, amit mások tanítására akar szánni.Mert őrá ugyanúgy vonatkozik, sőt, először is őrá vonatkozik, mindig arra a személyre elsődlegesen, aki idézi.Nincs olyan, hogy rám nem vonatkozik, de a másikra meg nagyon is.És olyan sincsen, hogy csak énrám vonatkozik, de őrá meg nem.Idézze mindenki azt, amit önmagának is idézne, és ne idézze senki sem azt, amit önmagának sem idézne.Egyszerű.Szerintem ennek mélységesen alapvetőnek kell lennie, ha valaki őszintén érdeklődik Jézus tanításai után.Hiszen ráolvasásról van szó.Van ilyen fogalom, szerintem mindenki ismeri.Ráolvasás.A ráolvasók sosem tanulnak.Akik mindig a világ fejére olvassák Bibliai idézetekbe csomagolt frusztrációikat, azok sosem tanulnak, csak azok, akik merik saját magukra olvasni.Utána már minek másokat tanítani?Végül is, azért “jött el” Jézus, mert folyton egymással vagyunk elfoglalva.

     Évához csatlakozva, én meg azt nem győzöm megköszönni Theának, hogy létrehozta és viszi ezt a honlapot. 🙂 Ma van a holnap honlapja. 😀 Nagyon szeretek írni, és itt jó lehetőség van rá.Leginkább magamnak írogatok, ezért magára vessen, aki elolvassa… :mrgreen:

   2. Éva, attól még, hogy valaki egy testé lett szellemiségben a Krisztusban, még nem szüntek meg a természetes erkölcsi szabályokat a gyülekezeti és hétköznapi életre vonatkozóan. A nő nő marad a testében és a férfi meg férfi. Mind a két embernek meg van a saját szerepköre és feladata az életben. Külön illedelmi szabályok is vonatkoznak rájuk, mivel nemben különböznek, de még rangban is. Amiképpen van mennyei rend, úgy van földi is. Nem vagyunk egyenlőek tehát, hacsaknem Lélekben-de az az érem egy másik oldala-ha tetszik érteni mire gondolok.

    1Kor 11,3
    Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten.

    További igéket is lehet idézni lehetne Páltól, de most nem teszem. Azt hiszem elég világosan fogalmaz ahhoz, hogy megértsük a tanitásának a lényegét, mondanivalóját. Ha valaki nem fogadja be ezeket, Krisztus szeretetét, mely mély emberismereten alapul-tapodja meg, mert az Apostolok nem maguktól szóltak, hanem Krisztus lelke álltal-nem a saját bölcsességükből meritettek, hanem az Istenéből.

    1. Péter, habár nem engem szólítottál meg, és még csak nő sem vagyok, de azért pár gondolatot hozzáfűznék.Ugyanis szeretem a nőket, legalább, mint tenmagamat. 🙂 Semennyire sem kételkedem jóindulatodban, de azért az elég világosan látszik, hogy laza hanyagsággal léptél át, azon amit Éva írt.Holott Jézus teste nem megtörhető, ahogy egy megvalósult prófécia is szimbolizálja ezt (most nem részletezem, biztosan tudod, miről van szó), te eléggé széttörted most mégis.Azért van ez a félreértés részedről, mert azt hiszed, hogy a Krisztus teste fizikai.Sosem volt az!Aki Őt látta, az Atyát látta – nagyon keveseknek sikerült megpillantani.Mert a fizikai test, mint most a te figyelmedet, elvonta az akkoriak figyelmét is.Legalábbis, a többségükét.Az Atyaisten több, mint a fizikai lét, de nem csodálom, hogy te csak ez utóbbira figyelsz mégis, és ehhez ragaszkodsz.Nem csak a te, de mások szabadsága ellenében is.Jézus amikor megtörte a testét szimbolizáló kenyeret, teste egységét fejezte ki ezzel, és csak azok nem látják ezt, akiknek csak a gyomra éhes, csak a gyomrukat akarják megtölteni, de a szívüket nem.Jézus körül sok-sok nő volt.Azt hiszem, Ő volt a valaha élt egyetlen férfi, aki komplexusok nélkül tudott előfordulni közöttük. 🙂 Te is inkább ezt tanuld el Tőle! 🙂 Ne szégyelld, hogy férfi vagy.Felejtsd el a fügefa levelet, mert különben is rossz helyre raktad: nem a szemed elé kellett volna… De hiába is takargatod magad erkölcsösködő álcákkal, megvan írva: amik Krisztus testének alantasabb részei, azok a legfontosabbak. “De az Isten szerkeszté egybe a testet, az alábbvalóknak nagyobb tisztességet adván.Hogy ne legyen hasonlás a testben, hanem ugyanarról gondoskodjanak egymásért a tagok.” 😉 Írta Pál apostol, a te (egyik) Mózesed.Ne gyalázd ezt a testet, ahogy Ádám és Éva is tette!Örülnöd kéne, nem pedig ezt azt takargatni.Élj szabadon, ahogy Jézus Krisztus is élt, és él ma is.

    2. Oszkár,

     Először is ne célozgassál aljas módon, egyenlőre a Loki álltal jogosan felvetett igét boncolgatjuk a nőkkel kapcsolatban, hogy miként illiik egy Istenfélő asszonynak élnie és viszonyulnia a férfihoz, milyen rend vonatkozik rá a társadalomban a biblia tanitásai szerint. Világos, hogy minden férfi szereti a nőt, sőt kötelességünk is szeretni, főleg itt a saját feleségünkről van szó. Pál apostol ugyanúgy irt arról, hogy a férfira milyen rend vonatkozik. Teljesen alaptalanul rágalmazol, hogy Krisztus testét tördelem, sőt épiteni próbálnám szemmel láthatólag. Ott valósul meg Krisztus teste, ahol nincsenek többé érzékeny témák a biblia tanitásait illetően, hanem úgy lehet beszélni róluk mint evidens, magától értetődő dolgokról.

    3. Nincsenek érzékeny témák?Hát, Péter, a hangnemedből nem így tűnik…

    4. Békesség Neked Péter!
     Nagyon jól tanulmányoztad az igeverseket, és rájöttél valószínű, hogy a nő miért nem tölthet be tanítóhivatalt a Messiásban. Ha megnézzük az Írás elején, Mose első könyvét, ott már kinyilatkoztatta Yahua.
     Ez megváltoztathatatlan törvény. Ha ez, valakinek nemtetszésre talál, akkor illendő újra elolvasni az egész Írást. Plusz illene beiktatni egy bibliai fordítóprogramot, hogy a meg változtatott nevekben se essék félreértés, hiszen tudjuk, hogy itt-ott egy “de” szócskát toldottak bele, itt-ott pedig pl. Az Úr (Baál) nevét csempészték be Elohim igazi neve helyett. Nézz(étek) utána, és kedves Oszkár, ne gúnyolj ki másokat az igazság miatt, mert elvileg tudnod kéne, hogy aki megrontja az az Írást és rosszul tanít, kicsi lesz a mennyek országában.

    5. Loki, a gúnyolódás és a paródia nem ugyanaz. 🙂 Abban viszont igazad van, ahogy nem régen írtad itt, hogy Jézus kardot hozott, nem pedig békét.Ahogyan az is igaz, hogy mégsem őket mondta boldognak, hanem a békére törekvőket. 😉 💡 💡 A békére való törekvés pedig hajszál pontosan egyenlő az arra való törekvéssel, hogy törexem a másik emberben megtalálni saját magam.Titeket valójában nem a tanítói pozícióban lévő nők frusztrálnak!Igaz, férfiasan valljuk be, minden valamirevaló, egészséges férfinak igazi vészhelyzetet jelent egy okos nő.Úgy látszik, nálatok ez a biológiai vészhelyzet pszichésen is állandósult. Ez pedig azért van, mert boldogtalanok vagytok.Világos, hogy miért vagytok boldogtalanok: mert megkülönböztettek magatoktól embereket (igen, a nő is ember 😉 ), és nem pedig önmagatokat keresitek bennük.Szerintem ti még szex közben sem találjátok meg magatokat bennük, különben az igazán megélt élvezet öröme miatt végre sikerülne őszintén beszélnetek a nőkről.Erre ti mit csináltok?Fügefalevélnek nézitek a Bibliai idézeteket… :mrgreen: És én, aki szeretek nevetni, ne csináljak belőletek viccet?!Höhö! 😀 😀 Jó, nem csinálok.Megteszitek ti saját magatok is ezt a szívességet az olvasóközönségnek. 😀 Mármint, a békés részének… 😉

    6. Ebből is látszik Oszkár, hogy nem ismered a kereszténységet, teljes mértékben alaptalan dolgokat beszélsz, a levegőbe vagdosol. Azt javaslom neked, hogy térj meg és olvasd a Bibliát, főleg az Új-Szövetséget az apostolok leveleivel. További minden jót neked!

    7. Oszi, sikítok, bocs. Mi az, hogy a másik emberben törekszem megismerni saját magam ? Ja, persze, ez SAJÁTOS filozófiád EGYIK alapköve 🙂 … Szerintem pont nem így van, NEM kerülünk közelebb a másikhoz ha magunkat keressük és a siker is kétes még ha “megvan” benne majd’ ugyanaz !
     ŐT, cselekvésének indító okait, személyiségének alakulását – tragédiáit – igen, azt igyekezni kell megérteni. AKKOR el tudok fogadni, megkockáztatom, bárkit, de még akkor is a legtöbb esetben IRGALOMMAL, gondolva arra, hogy senki nincs kész … és MI magunk mennyit alakultunk mielőtt olyan okosak lettünk mint manapság 😀 … meg jók ugye 😀

    8. Szia Éva!Természetesen nem muszáj pont úgy megfogalmaznod és csinálnod a dolgokat, ahogy én. 🙂 Ha szerinted pont nem így van, ahogy én leírtam, akkor csináld pont úgy, ahogy te jónak látod.Pont.Ponty. 🙂 A lényeg, hogy meg legyen a békéd.Ha ez úgy van meg, ahogy te meg tudod fogalmazni magadnak, akkor az nekem is pont jó.A béke az, amibe mindenki belefér.Persze, ami a póknak béke, az a légynek káosz.Mégis minden egyensúlyban marad, ha tudunk pókok is, meg legyek is lenni.Így a szívünk valóban kész bármikor épülni, mert tökéletességünkben is befejezetlenek vagyunk.Pont, ahogy írtad.De aki folyton vagy csak az egyikhez vagy csak a másikhoz ragaszkodik, annak a gyomra lesz betölthetetlen űr, vagy örökösen menekülnie kell…

    9. Válaszolok Péternek is, miután aludtam rá egyet. 🙂 Péter, te előírásokat előírásokra halmozol, nem vagy szabad ember.Pál apostol szabad ember volt, de a hozzád hasonló hierarchia-függőknek “köszönhetően”, Pál apostol szabadságát még az itteni hozzászólók is félreértették.Ha már kereszténységről beszélsz, tudnod kéne, hogy a kereszténységnek nincsenek Mózesei.Aki VAN, Jézus Krisztus.Köszönöm, hogy figyelmembe ajánlod a Bibliát, ugyanis, talán a világ legcsodálatosabb könyve.De te meg túl sokat olvasod -ilyen is van-, ehelyett inkább élned kéne azt.Egy keresztény, nem attól keresztény, mert előírásokat követ, hanem egy keresztény azért követi az előírásokat, mert megértett valamit. 😉

  4. Szerintem érdemes végig olvasni a verset. Itt a nő szerepéről van szó, de nem arról, hogy némán tűnjön el mindent.
   A két nemű kapcsolatban az egyik társa a másiknak, ebben a tiszteletnek és a megbecsülésnek két irányúnak kell lennie.
   A nő szerepéről sokat lehet beszélni, de a férfi szerepéről is. A bűnbe esésben a férfi is részt vett, nagyon is. Ment a nő után és nem viselkedett határozottan. Nem Isten volt az akit a legjobban szeretett minden erejével, hanem a nő. Itt tehát arról van szó, hogy a két személy ne akarjon Isten trónjára kerülni a másik szívében, ne legyen Istenre féltékeny. A férfi ne a nőre tekintsen, hanem Isten legyen az első a szívében. A nő legyen a társa, de ne a bálványa, uralója parancsnoka. A szívben mindennek van helye a szeretet sorrendben. Isten feje a férfinak, feje a nőnek, feje a gyermeknek. A férfi feje a nőnek, a nő és a férfi feje a gyermeknek. A nő szívében Isten legyen az első a szeretet sorrendben a férfi csak utána jön. A bibliai történetek hemzsegnek nő nevű tanító apostoloktól. Jézus Krisztus nem mondhat magának ellent.

 6. Szerencsére a valóságon semmit sem változtat, hogy ki keresztény, ki nem az.Habár lényegünket tekintve mind egyek vagyunk, egy test, ugyanannak a testnek a tagjai, ugyanakkor, mindannyiunkból csak egy van.Megismételhetetlenségünkben és egyediségünkben akkor jár velünk a világ a legjobban, ha azt a senki által sem utánozható specialitást nyújtjuk, ami Isten adta sajátunk.Mi is ekkor járunk a legjobban magunkkal.Keresztényből milliónyi van, más valláskövetőkből is milliónyi van, és popsztárból is milliónyi van.Ő a pop vallás lelkésze vagy papnője vagy mi… Annyiféle vallás van, és mind megvan róla győződve, hogy az övé az igazi.Már csak ezért is naaaaaagy hüjeség ezen vitatkozni, vagy ezeket összehasonlítgatni.Meg azért is, mert kissé érdekes hozzáállásnak tűnik, ha valaki azt tartja fontosnak, hogy Isten majd aszerint fog osztályozni, hogy ki-ki milyen fogalmak szerinti csoportba valónak vallotta magát.Mit számít, ha valaki keresztényként, mohamedánként, fizikusként, hinduként, panelproliként, demokrataként, állatvédőként vagy popsztárként a 200%-ot is megteljesíti, de egyébként meg soha nem akadt egy őszinte mondata, egy önálló gondolata, vagy öt perce egész életében, amit megfelelési kényszer nélkül sikerült volna eltöltenie… Édes mindegy, miféle kényelmi zónába rendezkedik be valaki, el úgysem bújhat önmaga elől.Csak azért, mert valaki vallásos, még nem kerül közelebb Istenhez, és csak azért, mert valaki popsztár, még nem biztos, hogy könnyed számára az embert próbáló földi élet.Kérem, ne haragudjon rám egyetlen keresztény, hindu, fizikus vagy popsztár se, nekem is megvan a magam babonája, efelől biztosíthatok mindenkit. 🙂 Béke!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend